Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί το πόρισμα Siemens
  • [02] Κατηγορηματικές διαψεύσεις περί αναδιάρθρωσης του χρέους
  • [03] ΓΣ Φαρμακοποιών - Ατασθαλίες σε νοσοκομεία
  • [04] Νέο άλμα της ανεργίας το Δεκέμβριο
  • [05] Γ. Παπακωνσταντίνου: Αυστηρό μήνυμα στους φοροφυγάδες
  • [06] Tουρκικό ΥΠΕΞ: Αντίδραση για δηλώσεις του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας
  • [07] Σύλληψη ατόμου για κλοπή στην Πτολεμαΐδα

    [01] Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί το πόρισμα Siemens

    Σαββατο, 22 01 2011 10:31

    Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο, μετά τη δημοσιοποίηση των πορισματικών θέσεων των κομμάτων, για την υπόθεση Siemens. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανταλλάσσουν πυρά αλλά και δέχονται σφοδρές επικρίσεις από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενώ οργισμένες είναι οι αντιδράσεις πρώην υπουργών, για τους οποίους ζητείται περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών τους με προανακριτική επιτροπή.

    Αναταράξεις στο πολιτικό πεδίο προκαλεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, που θα κατατεθεί ολοκληρωμένο στη Βουλή τη Δευτέρα, με τα κόμματα να ζητούν την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων από προανακριτική επιτροπή.

    Ανάλογα με τις κατηγορίες που θα διατυπωθούν σε μία ενδεχόμενη προανακριτική επιτροπή, ορισμένα αδικήματα -όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος- δεν έχουν παραγραφεί, τόνισε στη ΝΕΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο κ.Καστανίδης επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για την παραγραφή κάποιων αδικημάτων με την ενέργειά της να κλείσει αιφνιδιαστικά τη Βουλή το Μάιο του 2009, ενώ για το αποτέλεσμα της έρευνας παρέπεμψε στο πόρισμα της προανακριτικής εάν συσταθεί και στη συνέχεια στις πιθανές αποφάσεις του Δικαστικού Συμβουλίου και του Ειδικού Δικαστηρίου.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα ζητήσει από την εξεταστική και τις δικαστικές αρχές να διευκρινίσουν εάν υπήρξε αίτημα για το άνοιγμα λογαριασμών και τόνισε ότι αν και γενικά η δικαιοσύνη κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μιας σοβαρής ανάκρισης.

    Δεν υπήρξε αίτημα της Βουλής να ανοίξουν λογαριασμοί υπουργών, δήλωσε επίσης στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Αθανασίου, προσθέτοντας ότι η ποιοτική απονομή δικαιοσύνης στη χώρα μας είναι ζηλευτή.

    Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις για την εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, καθώς και οι κύριοι Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλος, Χριστοδουλάκης, Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Παυλόπουλος και Λιάπης.

    Η ΝΔ προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με ανακριβή ή και ψευδή στοιχεία, δήλωσε ο κ. Σημίτης, επισημαίνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες της, γιατί ένα τμήμα των πολιτικών δυνάμεων προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις.

    Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα, σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για απολογία Σημίτη.

    Με αιχμηρές ανακοινώσεις, καταγγελίες για ανύπαρκτα στοιχεία, πολιτική σκοπιμότητα, ακόμη και για πλευρές του σκανδάλου που έπρεπε να μην ερευνηθούν , αντιδρούν οι πρώην υπουργοί για τους οποίους ζητείται να υπάρξει περεταίρω έρευνα, στην πορισματική έκθεση της επιτροπής

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Siemens: Διαβουλεύσεις και αντιδράσεις με φόντο το πόρισμα

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57917

    [02] Κατηγορηματικές διαψεύσεις περί αναδιάρθρωσης του χρέους

    Σαββατο, 22 01 2011 10:49

    Παρά τις επίσημες διαψεύσεις από κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζονται οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα μερίδας του διεθνούς τύπου περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Μάλιστα, ο οίκος Fitch απειλεί με περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας. Μια ισχυρή οικονομική ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, μέσω της έκδοσης ευρωομολόγου, είναι η απάντηση στις πιέσεις των αγορών, τονίζει ο Πρωθυπουργός.

    Η δημιουργία ενός ισχυρού μοντέλου οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη θα αποτρέψει δυσάρεστες εξελίξεις και θα διώξει τους φόβους και την ανασφάλεια των αγορών επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Τα σημερινά προβλήματα είναι ευρύτερα τόνισε ο Γ. Παπανδρέου και δεν μπορούν να επιλυθούν σε εθνικό επίπεδο αλλά συντονισμένα με έμφαση στην ανάπτυξη και ισχυρό εργαλείο το ευρωομόλογο.

    «Τα ευρωομόλογα μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική σταθερότητα και να λειτουργήσουν ως συμπληρωματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Η Ευρώπη θα διαψεύσει τους επικριτές της, όπως η Ελλάδα διέψευσε όλους εκείνους που την θεωρούσαν ξεγραμμένη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις από επίσημες πηγές, οι φωνές δυναμώνουν γύρω από τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο δηλώνει στην «Der Tagesspiegel»: «Ούτε βοηθούν, ούτε έχουν λογική. Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε αυτά τα σενάρια. Ως Κομισιόν θα κάνουμε το παν, ώστε να επανέλθουν σε καθεστώς δημοσιονομικής πειθαρχίας τα κράτη εκείνα που δεν το έκαναν μέχρι σήμερα».

    Αλλά και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει: «Αναμένεται να δώσουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση στην κρίση σε μερικές εβδομάδες, καθώς εξετάζονται διάφορα θέματα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει προειλημμένη απόφαση».

    Οι Γερμανοί βιομήχανοι επιμένουν πως είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα, ενώ η Fitch προειδοποιεί για περαιτέρω υποβάθμιση ανά δεν υπάρξει ανάκαμψη το 2011.

    Και ενώ συμβαίνουν αυτά, οι επικεφαλής αναλυτές ελληνικών τραπεζών βρίσκονται στο Λονδίνο για επαφές με τους οίκους Moodys και Standard & Poors παρουσιάζοντας τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

    Αντιδράσεις

    Για αδιέξοδη πολιτική επικρίνει την κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομεα οικονομίας της ΝΔ. Χρηστος Σταικούρας.

    Ως τανκ στα χέρια της εξουσίας για να τρομοκρατεί το λαό χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το ευρωομόλογο ενώ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αιβαλιώτης εμφανίζεται βέβαιος ότι θα γίνει η αναδιάρθρωση.

    Υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους τάσσεται ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Πανος Σκουρλέτης και ο υπεύθυνος για θέματα οικονομίας Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Χατζησωκράτης.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Σχετικές ειδήσεις: Γ. Παπανδρέου: «Θα διαψεύσουμε τους επικριτές μας»

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57918

    [03] ΓΣ Φαρμακοποιών - Ατασθαλίες σε νοσοκομεία

    Σαββατο, 22 01 2011 10:14

    Την περαιτέρω στάση τους απέναντι στο νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα καθορίζουν το Σάββατο οι φαρμακοποιοί σε συνεδρίαση του πανελληνίου συλλόγου τους, ενώ μέτρα κοινωνικής διαβίωσης ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Ο κ.Λοβέρδος γνωστοποίησε ότι θα διατεθούν φάρμακα από τα δημόσια νοσοκομεία σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να πουλήσουν φάρμακα κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεών τους, καθώς και ότι το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές στην περίπτωση που υπάρξει ανάλογη αξίωση των φαρμακοποιών από τους ασφαλισμένους.

    Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα διαβιβαστήκαν 80 πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, από τα οποία προκύπτει ζημία του Δημοσίου περίπου 7,3 εκ. ευρώ το 2010 από κακοδιαχείριση, παράνομες συνταγογραφήσεις και προμήθειες υλικών στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και ΙΚΑ Αξιούπολης.

    Ενδεικτικά στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης από προμήθειες ορθοπεδικού υλικού με εξωσυμβατικές διαδικασίες προέκυψε ζημία τουλάχιστον 1.500.000 ευρώ, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η οικονομική ζημιά από διαγωνισμούς αναλώσιμων ανήλθε στις 975.000 ευρώ.

    Στο μέτωπο της απεργίας των φαρμακοποιών, σε γενική συνέλευση που θα γίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

    Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε προσχηματικό το επιχείρημά τους για είσοδο επιχειρηματιών στο χώρο μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Όπως είπε, αν οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν, φάρμακα στους ασφαλισμένους θα χορηγήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

    Μιλώντας σε σύσκεψη με τους διοικητές των μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας και των υγειονομικών περιφερειών, ο Ανδρέας Λοβέρδος τους κάλεσε να ανταποκριθούν στους στόχους της μείωσης των δαπανών και να εφαρμόσουν τους όρους του μνημονίου. Η αξιολόγηση των διοικητών θα γίνεται κάθε μήνα.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57916

    [04] Νέο άλμα της ανεργίας το Δεκέμβριο

    Σαββατο, 22 01 2011 11:10

    Ξεπέρασαν τους 653 χιλιάδες οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον περασμένο Δεκέμβριο, αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 4,18% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε απόλυτους αριθμούς, οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ άνεργοι είναι κατά 71 χιλιάδες περισσότεροι σε σχέση με το Νοέμβριο, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από τον κλάδο των εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων.

    Αλυσιδωτές συνέπειες χωρίς σταμάτημα προκαλεί η οικονομική κρίση.Ασφυξία στην αγορά, λουκέτα στα μαγαζιά, περισσότεροι άνεργοι στις λίστες του ΟΑΕΔ.

    Το Δεκέμβριο προστέθηκαν 26.251 άνεργοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό πάνω από τις 653 χιλιάδες ( 653.552) παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του + 4,18%. Έξι στους 10 άνεργοι ζουν χωρίς επίδομα ανεργίας (277.904 από τους 653.532), ενώ το υψηλό ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων, στο 36% (235.125) δείχνει ότι από την ανεργία δύσκολα ξεφεύγει κάποιος.

    Οι προσλήψεις ήταν μόλις 49.673 ( μείωση 11,42%) ενώ απολύσεις και μη ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου στοίχισαν τη δουλειά σε 60.476 ανθρώπους.

    Τον ίδιο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου μια επιχείρηση άνοιξε και τρεις έκλεισαν. Έναρξη λειτουργίας δήλωσαν 660 βιοτεχνίες και έκλεισαν 172 ενώ συνολικά το 2010 έβαλαν λουκέτο 3.872 και μόλις 1.808 άρχισαν επιχειρηματική δραστηριότητα.

    Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ με σύμπραξη ιδιωτών δημοσίου και ΟΤΑ ρίχνει στη μάχη το υπ εργασίας και εγκαινιάζει μηνιαία συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους

    Ευθύνες στη κυβέρνηση επιρρίπτουν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57919

    [05] Γ. Παπακωνσταντίνου: Αυστηρό μήνυμα στους φοροφυγάδες

    Παρασκευη, 21 01 2011 23:59

    Αυστηρό μήνυμα στους φοροφυγάδες έστειλε σήμερα από τα γραφεία του ΣΔΟΕ, όπου και έκοψε την πίττα, ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε ακόμη, την ενδυνάμωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ώστε να τιμωρούνται όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν, ενώ σημείωσε ότι οι περιπτώσεις των επίορκων εφοριακών θα έρθουν στην επιφάνεια.

    Ο Επικεφαλής του ΣΔΟΕ

    Το 2011 θα βγουν στο φως και θα τελειώσουν περιπτώσεις μείζονος σημασίας, με προτεραιότητα στην επώνυμη φοροδιαφυγή, σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης.

    Αρχίζουν μεγάλοι έλεγχοι

    Παράλληλα, με τη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος "έλενξις", αρχίζουν από τη Δευτέρα εκτεταμένοι έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών σε μεγάλες επιχειρήσεις για την απόδοση του ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων.

    ΝΕΤ 105,8

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57915

    [06] Tουρκικό ΥΠΕΞ: Αντίδραση για δηλώσεις του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας

    Παρασκευη, 21 01 2011 23:38

    «Οι παρατηρήσεις του Έλληνα προέδρου κ. Καρόλου Παπούλια που στόχευαν την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του Αρμενίου προέδρου, διαστρέφουν ιστορικά γεγονότα, δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και δεν αρμόζουν στο σεβαστό θεσμό από τον οποίον εκστομίσθηκαν», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, που εξεδόθη αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

    «Η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση κάνουν από κοινού ότι μπορούν για να δώσουν νέα ώθηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», προσθέτει η ανακοίνωση και συνεχίζει ότι «είναι συνεπώς λογική προσδοκία να περιμένει κανείς ότι θα αποφεύγονται δηλώσεις που αναμοχλεύουν το κοινό μας παρελθόν και εξετάζουν ιστορικά γεγονότα χωρίς να τα διαστρέφουν, ενώ αναλύουν προσεκτικά την υφιστάμενη κατάσταση».

    ΑΠE

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57914

    [07] Σύλληψη ατόμου για κλοπή στην Πτολεμαΐδα

    Σαββατο, 22 01 2011 11:23

    Συνελήφθη χθες Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 στην Πτολεμαΐδα από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας ένας 69χρονος ο οποίος αφαίρεσε από το Ορυχείο του Βορείου Πεδίου της Δ.Ε.Η. μεταλλικά αντικείμενα συνολικού βάρους 150 κιλών.

    Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη Δ.Ε.Η. Α.Ε., ενώ ο δράστης με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57920


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 January 2011 - 9:56:11 UTC