Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φονικές πλημμύρες
  • [02] Συνάντηση Θ. Πάγκαλου με Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτική Γιοχάνες Χαν
  • [03] Ιρλανδικό κοινοβούλιο: Εγκρίθηκε η μείωση του κατώτατου μισθού
  • [04] Έλεγχος στα συμφωνηθέντα με τρόικα στον τομέα της υγείας για εξοικονόμηση 700.000.000 ευρώ
  • [05] Απέχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου - Απάντηση Μικάλεφ

    [01] Φονικές πλημμύρες

    Παρασκευη, 10 12 2010 22:05

    Τεράστιες καταστροφές στην Κολομβία, που πλήττεται εδώ και μήνες από συνεχείς βροχοπτώσεις και μειωμένες θερμοκρασίες λόγω του φαινομένου Νίνια. Φέτος περίπου 240 άνθρωποι χάθηκαν στις πλημμύρες, ενώ ξεπερνούν τους 440 οι νεκροί από την κακοκαιρία σε Βενεζουέλα, Γουατεμάλα και Μεξικό. Η επέλαση του χιονιά, που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις μεταφορές, συνεχίζεται στην βόρεια Ευρώπη. Χιλιάδες άνθρωποι παρέμειναν αποκλεισμένοι τη νύχτα της Τετάρτης σε αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους και χώρους εργασίας στην περιοχή του Παρισιού, ενώ ανάλογη ήταν η κατάσταση στη Γερμανία. Στην Πολωνία στους 70 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από το ψύχος. Στην Ουκρανία και την Πορτογαλία σημειώνονται σφοδρές καταιγίδες

    Κολομβία

    Ο απολογισμός από τις καταρρακτώδεις βροχές σε όλη την Κολομβία μετά από την πρωτοχρονιά έφθασε αυτήν την εβδομάδα τους 238 νεκρούς, τους 103 αγνοούμενους, και το 1,8 εκατομμύριο άστεγους, μετέδωσε σήμερα ο "Ερυθρός σταυρός" στη Μπογκοτά. Στα περίχωρα του Μεντεγίν (400 χλμ.βορειο-δυτικά της πρωτεύουσας), στην έκταση Λα Γκαμπριέλα, 120 άνθρωποι καταπλακώθηκαν πρόσφατα από τις κατολισθήσεις, που προκάλεσαν οι εντονότατες βροχοπτώσεις. Οι μετεωρολόγοι αποδίδουν τις εξελίξεις στο φαινόμενο 'Νίνα'--μείωση θερμοκρασίας σε μεγάλες περιοχές του Ειρηνικού.

    Το ίδιο φαινόμενο έχει προκαλέσει φέτος 263 θανάτους στη Γουατεμάλα, 130 στο Μεξικό, 42 στη Βενεζουέλα, που γνώρισε τελευταία τη χειρότερη κακοκαιρία μιας 40ετίας...Το 'Νίνα' θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις στον Ατλαντικό ωκεανό στα πλάτη του "ισημερινού", αλλά και παρατεταμένη ξηρασία στη νότια Αμερική, καθ' όλο το πρώτο τρίμηνο του '11, προσθέτουν οι ίδιοι μετεωρολόγοι.

    Γερμανία

    Κυκλοφοριακό χάος σε αρκετές περιοχές της Γερμανίας, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και της πολικής θερμοκρασίας, που επικρατεί. Εκατοντάδες δυστυχήματα σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έκλεισε για περισσότερες από τέσσερις ώρες. Καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων έγιναν στο αεροδρόμιο του Βερολίνου.

    Γαλλία

    Ίδια προβλήματα και στη Γαλλία, όπου πεντακόσιοι οδηγοί παρέμειναν παγιδευμένοι για 24 ώρες, στον αυτοκινητόδρομο για το Λουξεμβούργο. Οι αρχές καλούν τους οδηγούς να μην ταξιδεύουν στην περιοχή.

    Οι Γάλλοι σκιέρ ωστόσο, βρήκαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στην καρδιά του Παρισιού και να κατέβουν με τα σκι τους, τα σκαλιά της Sacre Coeur.

    Στην Αυστρία, το χιόνι και η χαμηλή θερμοκρασία έχει μετατρέψει τους δρόμους σε γυαλί, προκαλώντας σειρά ατυχημάτων και κυκλοφοριακή συμφόρηση.

    Χιόνι και πάγος καλύπτουν την Πολωνία. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι υπέκυψαν στο πολικό ψύχος, ανεβάζοντας στους 70 τους νεκρούς από τη βαρυχειμωνιά.

    Χιονοθύελλες πλήττουν την Εσθονία. Δρόμοι έγιναν αδιάβατοι και έκλεισαν από τις αρχές... Συνεργεία διάσωσης απομάκρυναν τους οδηγούς που είχαν παγιδευτεί στα οχήματά τους. Δέκα χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρισμό...Από τις πολικές θερμοκρασίες, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

    Κυκλοφοριακά προβλήματα και στη Βοσνία, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων και της θερμοκρασίας που έπεσε στους -6 βαθμούς.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 51861

    [02] Συνάντηση Θ. Πάγκαλου με Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτική Γιοχάνες Χαν

    Παρασκευη, 10 12 2010 21:37

    Με τον Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν, συναντήθηκε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο Επίτροπος ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, τον αντιπρόεδρο για τις νέες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη λειτουργία των διαρθρωτικών ταμείων μετά το 2013. Στη συνάντηση, επίσης, τονίστηκε ότι το 2011 θα είναι μία καθοριστική χρονιά τόσο για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, όσο και για την άμεση διοχέτευσή τους στην ελληνική αγορά.

    Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ θα συμβάλουν στην αύξηση της απασχόλησης, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και, ιδίως, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και στον εκσυγχρονισμό της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

    Είδηση: 51860

    [03] Ιρλανδικό κοινοβούλιο: Εγκρίθηκε η μείωση του κατώτατου μισθού

    Παρασκευη, 10 12 2010 22:42

    Το ιρλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή τη μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς και εκείνη της αποζημίωσης των μελών της κυβέρνησης, μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2011 που παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τον πιο αυστηρό στην ιστορία της χώρας. Τα μέτρα αυτά, που περιλαμβάνονται στο νόμο για τα "επείγοντα οικονομικά μέτρα" εγκρίθηκαν από την Dail, κάτω βουλή του Κοινοβουλίου, με άνετη πλειοψηφία (79 ψήφοι έναντι 74).

    Το ελάχιστο ωρομίσθιο, το οποίο λαμβάνουν περίπου 50.000 άτομα στην Ιρλανδία, θα μειωθεί κατά 1 ευρώ, στα 7,65 ευρώ. Επιπλέον, ο νόμος επιβάλει μείωση κατά 6% των μισθών του πρωθυπουργού και των άλλων μελών του υπουργικού συμβουλίου, σε 214.000 και 181.000 ευρώ το χρόνο, αντίστοιχα.

    Η ψήφιση αυτού του νέου νόμου, που αποτελεί συνέχεια της έγκρισης διαφόρων άλλων μέτρων του προϋπολογισμού αυτήν την εβδομάδα, επιτρέπει στον προϋπολογισμό του 2011 να κάνει ένα περαιτέρω βήμα προς την οριστική έγκρισή του.

    Αυτό όμως δεν θα ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του επόμενου έτους, γύρω στον Φεβρουάριο, επειδή ο προϋπολογισμός αυτός καθ' εαυτός, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της δημοσιονομικής νομοθεσίας,δεν θα εξεταστεί από τους βουλευτές πριν από τα μέσα Ιανουαρίου.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ,

    Είδηση: 51862

    [04] Έλεγχος στα συμφωνηθέντα με τρόικα στον τομέα της υγείας για εξοικονόμηση 700.000.000 ευρώ

    Παρασκευη, 10 12 2010 21:25

    Πενταμελής επιτροπή, η οποία ορίστηκε σήμερα από τον υπουργό Υγείας, θα ελέγχει στο εξής αν εφαρμόζονται όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, στο χώρο της Υγείας, προκειμένου να εξοικονομηθούν περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος.

    Τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας προς την τρόικα θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υγείας κ.κ. Δημόπουλος, Κατριβάνος και Πολύζος, ο κ. Κ Σουλιώτης διοικητής του ΟΠΑΔ και ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Ιωάννης Τούντας.

    Επίσης, το υπουργείο Υγείας με απόφαση του, προχωρά στην ενίσχυση με περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ πολλών κεντρικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα προκειμένου να ενισχυθούν, ώστε οι άνεργοι και οι άποροι που προσέρχονται να μην πληρώνουν το εισιτήριο των τριών ευρώ.

    Το πιο σημαντικό κονδύλι των 300.000 ευρώ δίνεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Με άλλη υπουργική απόφαση διορίζονται άμεσα 468 αγροτικοί γιατροί. Συγκεκριμένα πρόκειται για 401 που θα υπηρετήσουν στην Ήπειρο, δύο σε πλοίο, 24 γενικούς γιατρούς και 41 γιατρούς με θητεία σε θέση αγροτικού γιατρού.

    AΠΕ

    Είδηση: 51859

    [05] Απέχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου - Απάντηση Μικάλεφ

    Παρασκευη, 10 12 2010 20:11

    Αποχή από την εργασία τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κερκυραίων διότι όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους «δηλώθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Κέρκυρας σήμερα από τον Δήμαρχο Κερκυραίων ότι δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής των εργαζομένων.

    Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε στο Μαράσλειο Δημοτικό κατάστημα έκτακτη Γενική Συνέλευση και οι εργαζόμενοι ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά και να μην προσφέρουν καμία υπηρεσία μέχρι να πληρωθούν».

    Τη ίδια ώρα με ανακοίνωση του, την οποία κοινοποιεί και στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, το Εργατικό Κέντρο κάνει λόγο για αδικαιολόγητη στάση πληρωμών.

    Και ο Εμπορικός Σύλλογος με ανακοίνωση του, ζητά την άμεση πληρωμή τους εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την δεινή, όπως επισημαίνει, θέση που ο δήμος έχει φέρει τον εμπορικό κόσμο εν όψει των εορτών .

    Ο Δήμαρχος Σωτήρης Μικάλεφ, σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Κέρκυρας, είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για στάση πληρωμών αλλά για ολιγοήμερη καθυστέρηση, η οποία οφείλεται στην καθυστέρηση της καταβολής των Κεντρικών αυτοτελών πόρων από την κυβέρνηση και εκτιμά ότι σε μια εβδομάδα θα έρθουν τα χρήματα. Επίσης η καθυστέρηση οφείλεται και στο γεγονός ότι έχουν βγει διαταγές πληρωμής, με δικαστικές αποφάσεις, για παλαιές οφειλές του Δήμου προς εργολάβους. Πρόκειται για οφειλές, της τάξεως των 200- 300 χιλιάδων ευρώ, προηγούμενων δημοτικών αρχών, που δεν είχαν τιμολογηθεί για να μην πληρώσουν οι εργολάβοι το ΦΠΑ, ενώ οι ίδιοι δεν είχαν πληρωθεί από το Δήμο και διεκδικούνται σήμερα με αγωγές. Μάλιστα όπως είπε ο κύριος Μικάλεφ, κάποιοι από τους εργολάβους, έχουν προχωρήσει σε δέσμευση λογαριασμών του Δήμου, ή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί.

    Σχολιάζοντας ο Δήμαρχος την ανακοίνωση του Εμπορικού συλλόγου, κάλεσε τη διοίκηση του σωματείου να απευθυνθεί στα μέλη της και να τους ζητήσει να πληρώσουν στο Δήμο Κερκυραίων τις οφειλές τους από τη χρήση πεζοδρομίων, τα τέλη παρεπιδημούντων παρελθόντων ετών, τις άδειες, μισθώματα δημοτικών καταστημάτων και τα πρόστιμα, για να μπορέσει ο Δήμος στη συνέχεια να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

    Είδηση: 51856


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 10 December 2010 - 21:55:40 UTC