Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγει ο δρόμος για επιμήκυνση της αποπληρωμής
  • [02] Ισραήλ: Ελληνική συνδρομή στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς
  • [03] Μήνυμα ενότητας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

    [01] Ανοίγει ο δρόμος για επιμήκυνση της αποπληρωμής

    Σαββατο, 04 12 2010 19:51

    Επιχειρησιακές συμβάσεις και παράταση αποπληρωμής του δανείου είναι θέματα που αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στην προσεχή εβδομάδα, οπότε θα βρίσκονται στην Αθήνα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν. Ο πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει την συναίνεση, την κοινωνική και την πολιτική. Εν τω μεταξύ, σημαντικές επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Γιώργος Παπανδρέου. Μεθαύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την πορεία της οικονομίας στη χώρα μας και την επερχόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Την Τρίτη αναμένεται στην Αθήνα για συνομιλίες με την κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και στη συνέχεια ο ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν, οι οποίοι θα μιλήσουν επίσης σε συνεδρίαση της Βουλής και θα έχουν επαφές με κοινωνικούς φορείς και με τον πρόεδρο της ΝΔ.

    Η παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου δεν σημαίνει χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, σημειώνει στην Ισοτιμία ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, τονίζοντας ότι η όποια αποκατάσταση όσων επλήγησαν περισσότερο μπορεί να προέλθει μόνο από την εξοικονόμηση πόρων λόγω περιορισμού της σπατάλης.

    Εν τω μεταξύ, η βελγική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν απέκλεισε το Σάββατο μία βραχυπρόθεσμη ενίσχυση του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης των χωρών της ευρωζώνης, ενώ δήλωσε υπέρ μίας σημαντικής αύξησης των χρημάτων του μόνιμου μηχανισμού από το 2013.

    Την προσεχή Τρίτη ο επικεφαλής του διεθνούς νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Kαν, έρχεται στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης. Τρεις ημέρες μετά καταφθάνει και ο επίτροπος, Όλι Ρεν.

    Και οι δύο θα συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, ενώ αναμένεται να επιβεβαιώσουν την πορεία της δανειακής σύμβασης με το Ταμείο και την ευρωπαϊκή ένωση.

    Γ. Παπακωνσταντίνου: "Η λύση του προβλήματος χρέους της Ελλάδας βρίσκεται στην έκταση και στο βάθος των διαρθρωτικών αλλαγών που θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες".

    Γ. Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα « Το Βήμα»

    Για θερμό τρίμηνο με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές όχι μόνο στο Δημόσιο αλλά και γενικότερα στη δομή της ελληνικής οικονομίας προετοιμάζεται ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Βήμα. Σημειώνει ότι το δίλημμα μείωση μισθών ή μείωσε θέσεων εργασίας τέθηκε από την οικονομική κατάσταση και όχι από τις διαρθρωτικές αλλαγές.

    Για τις διαρθρωτικές αλλαγές, αναφέρει ότι μπορεί να δημιουργήσουν κλυδωνισμούς και αναστάτωση, αλλά θα οδηγήσουν σε καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες σε 2-3 χρόνια καθώς και ορατά αποτελέσματα στην αγορά και σε θέσεις εργασίας από το 2012, με την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ σημειώνει ότι η προσπάθεια δεν τελειώνει με το 2013. Τέλος, όσον αφορά την επίτευξη των στόχων του τριμήνου, τονίζει ότι δεν έχουμε περιθώριο να μείνουμε πίσω σε κανένα τρίμηνο, επειδή θέτουμε σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της χώρας, αλλά και επειδή το απαιτεί το κοινωνικό σύνολο.

    Είδηση: 50570

    [02] Ισραήλ: Ελληνική συνδρομή στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς

    Σαββατο, 04 12 2010 20:56

    Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ, C-130 με 35 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ κατευθύνεται προς το Ισραήλ για συνδρομή στις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης. Νωρίτερα το Σάββατο, άλλο ένα πυροσβεστικό CL-415 απογειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη και με ενδιάμεσο σταθμό τη Ρόδο κατευθύνεται προς το Ισραήλ προς ενίσχυση των αεροπορικών πυροσβεστικών δυνάμεων. Εν τω μεταξύ, η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι συνέλαβε δύο ύποπτους για την μεγαλύτερη -και πιο πολύνεκρη -πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί ποτέ στη χώρα.

    Ανακοίνωση Τύπου - Υπ. Προστασίας του πολίτη/ΓΓΠΠ

    Κατά τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2010, λόγω της συνεχιζόμενης μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Χάιφα στο Ισραήλ, αποφασίστηκε η αποστολή περαιτέρω βοήθειας από τη χώρα μας.

    Σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, έδωσε εντολή στον αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη, για την αποστολή πυροσβεστών της ΕΜΑΚ στην περιοχή.

    Ήδη, στις 18.22 το απόγευμα απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας αεροσκάφος C130, το οποίο μεταφέρει 36 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ με πλήρη εξοπλισμό και με εκτιμώμενο χρόνο προσγείωσης στη Χάιφα, στις 21.30 το βράδυ.

    Επίσης, διατέθηκε ένα αεροσκάφος τύπου Canadair (CL 415) το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στις 16.55 το απόγευμα και εκτιμάται ότι μετά από ανεφοδιασμό στη Ρόδο θα προσγειωθεί στο Ισραήλ στις 24.00 τα μεσάνυχτα.

    Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς παραμένουν σε διαρκή επικοινωνία και ετοιμότητα.Ισραήλ: Σύλληψη δύο υπόπτων για την πολύνεκρη πυρκαγιά στη χώρα

    Δύο έφηβοι από το ισραηλινό χωριό Ισφίγια συνελήφθησαν με την υποψία ότι προκάλεσαν "από αμέλεια" την πυρκαγιά που ξεκίνησε την Πέμπτη στο λόφο Καρμέλ, νοτιοανατολικά της Χάιφας, και εξακολουθεί να μαίνεται, όπως δήλωσε η αστυνομία.

    Οι δύο νεαροί, 15 ετών, φέρονται ότι προκάλεσαν την πυρκαγιά όταν έκαναν πικ-νικ σε ένα ξέφωτο, όπου φεύγοντας άφησαν αναμμένα κάρβουνα, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.

    "Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται ότι η αμέλεια μίας οικογένειας ευθύνεται για την καταστροφή", είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο υπεύθυνος της αστυνομίας της περιοχής Ρόνι Άτια.

    Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη λίγο πριν το μεσημέρι στο λόφο Καρμέλ επεκτάθηκε ταχύτατα και έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει το θάνατο 41 ανθρώπων, ενώ έχει κατακάψει 50.000 στρέμματα και 5 εκατομμύρια δέντρα, σύμφωνα με την υπηρεσία δασών του Ισραήλ.

    Εξάλλου ένας διοικητής των πυροσβεστών δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι η πυρκαγιά μοιάζει να εξασθενεί.

    "Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν λέμε ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως μπορούμε να πούμε με κάθε επιφύλαξη ότι παρατηρούμε μία εξασθένηση της πυρκαγιάς", δήλωσε ο Μποάζ Ράκια επικεφαλής των πυροσβεστών σε συνέντευξη Τύπου.

    Παρόλα αυτά προειδοποίησε κατά οποιασδήποτε "πρώιμης αισιοδοξίας", καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να μαίνονται και της αδυναμίας των αεροπλάνων να πετάξουν μετά τη δύση του ηλίου.

    Η αστυνομία έδωσε την άδεια σε ένα μέρος των κατοίκων της περιοχής που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, κυρίως στη νότια περιφέρεια της Χάιφας.

    Τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα θα αναχωρήσουν "αυτό το Σαββατοκύριακο" από τις ΗΠΑ για να ενισχύσουν το διεθνή στόλο που μάχεται για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ η Γερμανία στέλνει δύο ελικόπτερα.

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε σήμερα τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για τη βοήθεια που προσέφερε η παλαιστινιακή πολιτική προστασία στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Ο παλαιστίνιος πρόεδρος "εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στο λαό του Ισραήλ για τους θανάτους από την πυρκαγιά και ανακοίνωσε ότι με χαρά προσφέρει κάθε απαραίτητη βοήθεια", σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Νετανιάχου, σύμφωνα με επίσημο ισραηλινό ανακοινωθέν.

    Ο Νετανιάχου "τον ευχαρίστησε για την προσφορά του, υπογραμμίζοντας ότι οι γείτονες πρέπει πάντα να αλληλοβοηθιούνται", συνεχίζει η ανακοίνωση.

    Εξάλλου ο ισραηλινός πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αμπάς ότι το Ισραήλ "θα αποκτήσει έναν στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών, ο οποίος θα είναι στη διάθεση των Παλαιστινίων σε περίπτωση ανάγκης".

    Είδηση: 50571

    [03] Μήνυμα ενότητας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

    Σαββατο, 04 12 2010 19:43

    «Ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου σε μεταλλωρύχους της ΕΛΜΙΝ, στα Δυο Βουνά της Λαμίας, όπου παραβρέθηκε στη δοξολογία για την προστάτιδα τους Αγία Βαρβάρα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε «απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον» καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είναι αυτό που πρέπει να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές».

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτός από τις ευχές ζήτησε «απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον» καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είναι αυτό που πρέπει να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές».

    Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας, ο μητροπολίτης σε σύντομο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε: «είστε ο στυλοβάτης όλων μας, σε αυτές τις κρίσιμες μέρες που διανύουμε. Κρατάτε γερά γιατί από σας παίρνουμε κουράγιο...».

    Η Αγία Βαρβάρα τιμήθηκε σε ένα μικρό εκκλησάκι στο οποίο τελέστηκε για πρώτη φορά θεία λειτουργία. Το εκκλησάκι, που έχει κατασκευαστεί από τους μεταλλωρύχους της ΕΛΜΙΝ, βρίσκεται πολύ κοντά στις εισόδους των στοών των μεταλλείων Βωξίτη.

    Καθώς το αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας βρισκόταν εν κινήσει προς την μικρή εκκλησία, πλησίασε ομάδα εκπροσώπων οικολογικών κινήσεων. Το αυτοκίνητο του προέδρου της Δημοκρατίας σταμάτησε για λίγο και ο κ. Παπούλιας είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους. Οι εκπρόσωποι των οικολογικών κινήσεων, οι οποίοι ζητούν τον τερματισμό της εξορυκτικής δραστηριότητας στην Οίτη και την ανάπτυξη της περιοχής σε διαφορετική κατεύθυνση, επέδωσαν ψήφισμα και ενημερωτικό υλικό στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 50569


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 4 December 2010 - 21:53:43 UTC