Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Πρωθυπουργός
  • [02] Ιταλία: Εκτεταμένες συλλήψεις ύποπτων μαφιόζων
  • [03] 1,2 εκατ. δολάρια πωλήθηκε το χειρόγραφο του A Day In The Life των Beatles
  • [04] Έκλεισαν οι κάλπες στην Ιρλανδία για τη Συνθήκη της Λισαβόνας

    [01] Στο συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Πρωθυπουργός

    Παρασκευη, 18 06 2010 23:04

    Στη Νέα Υόρκη αναμένεται να αφιχθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα απόψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη.

    Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, ενώ θα έχει και σειρά συναντήσεων με αρκετούς ξένους ηγέτες. Την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη προς τα ομογενειακά ΜΜΕ και τους ανταποκριτές ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

    NET Είδηση: 37821

    [02] Ιταλία: Εκτεταμένες συλλήψεις ύποπτων μαφιόζων

    Παρασκευη, 18 06 2010 23:20

    Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν σήμερα, πολύ νωρίς το πρωί, εφόδους στο Παλέρμο, συλλαμβάνοντας 15 ύποπτους μαφιόζους, μεταδίδεται από τα ΜΜΕ στη Ρώμη.

    Σε βάρος των συλληφθέντων εκκρεμούν κατηγορίες για χρηματικούς εκβιασμούς σε επιχειρηματίες, του τομέα των κατασκευών, αλλά και σε λαθρέμπορους ναρκωτικών, για "προστασία".

    Ταυτόχρονα, έγιναν αστυνομικές έφοδοι στην Καζέρτα, αλλά και στο Μπάρι, κι έγιναν πρόσθετες συλλήψεις ύποπτων μαφιόζων, προστίθεται στα ρεπορτάζ.

    Προ ημερών, είχαν συλληφθεί άλλα 19 ύποπτα μέλη της "Κόζα Νόστρα", που σύμφωνα με το σε βάρος τους κατηγορητήριο είτε "ξέπλεναν "μαύρο χρήμα", είτε αποσπούσαν ποσά, για να δοθούν σε ευνοούμενους τους δημόσια έργα στη νότια Ιταλία.

    AΠΕ Είδηση: 37823

    [03] 1,2 εκατ. δολάρια πωλήθηκε το χειρόγραφο του A Day In The Life των Beatles

    Παρασκευη, 18 06 2010 23:16

    Το χειρόγραφο του "A Day In The Life", ενός από τα πιο διάσημα τραγούδια των Beatles που δημιουργήθηκε από τον Τζον Λένον και τον Πολ Μακάρτνι, πωλήθηκε σε σημερινή δημοπρασία για 1,2 εκατομμύρια δολάρια στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's.

    Το πρωτότυπο έγγραφο ξεπέρασε τις προσδοκίες του οίκου δημοπρασιών ο οποίος είχε εκτιμήσει την αξία του μεταξύ των 500.000 και 700.000 δολαρίων.

    Το τραγούδι είναι γραμμένο σε ένα μόνο φύλλο, διπλής όψης, από τον Τζον Λένον, ενώ φαίνονται οι διορθώσεις στους στίχους. Το 1967 το BBC ανήγγειλε την απαγόρευση της μετάδοσης του τραγουδιού εξαιτίας του στίχου "I'd love to turn you on" που κρίθηκε ότι υποστηρίζει τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

    Το "A Day In The Life" είναι το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος με τίτλο "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" το οποίο παρέμεινε για μήνες στην κορυφή των charts της Βρετανίας και των ΗΠΑ, κέρδισε τέσσερα βραβεία Grammy το 1968 και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των καλύτερων άλμπουμ όλων των εποχών του Rolling Stone.

    Ο οίκος Sotheby's δεν ανακοίνωσε τον νέο ιδιοκτήτη του χειρόγραφου, το οποίο ανήκε στον Μαλ Έβανς, υπεύθυνος των περιοδειών των Beatles.

    AΠΕ Είδηση: 37822

    [04] Έκλεισαν οι κάλπες στην Ιρλανδία για τη Συνθήκη της Λισαβόνας

    Παρασκευη, 02 10 2009 09:18

    Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) το κρίσιμο δημοψήφισμα για την επικύρωση ή την απόρριψη της Συνθήκης της Λισαβόνας στην Ιρλανδία, όπου οι πολίτες της χώρας κλήθηκαν για δεύτερη φορά να πουν "ναι" ή "όχι" στην επικύρωσή της, περίπου 16 μήνες μετά το πρώτο δημοψήφισμα (12 Ιουνίου 2008), στο οποίο εκφράστηκαν αρνητικά. Οι δημοσκοπήσεις έδειχαν οτι αυτήν τη φορά οι Ιρλανδοί θα ψήφιζαν υπέρ της επικύρωσης. Να σημειωθεί οτι για να τεθεί σε ισχύ η Συνθήκη απαιτείται να επικυρωθεί από το σύνολο των 27 κρατών-μελών. Ήδη, 24 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν επικυρώσει τη Συνθήκη, ενώ, μόνο στην Ιρλανδία διεξάγεται, όπως ορίζει το σύνταγμά της, δημοψήφισμα.

    Κρίσιμο δημοψήφισμα

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το "ναι" συγκεντρώνει από 48%-68% και το "όχι" 17% ως 33%. Όμως οι υπέρμαχοι της συνθήκης παραμένουν επιφυλακτικοί.

    Στο πρώτο δημοψήφισμα στις 12 Ιουνίου 2008, το 53,4% των Ιρλανδών ψηφοφόρων είχε καταψηφίσει τη συνθήκη.

    Το αρνητικό δημοψήφισμα της Ιρλανδίας προκάλεσε "αναταραχή" στην ΕΕ. Ακολούθησαν έντονες, επίσημες και ανεπίσημες διαβουλεύσεις, με κατάληξη την απόφαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο που έγινε στις Βρυξέλλες (18-19 Ιουνίου 2009) με την οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες ικανοποίησαν με τον πλέον επίσημο τρόπο τα αιτήματα των Ιρλανδών, εκφράζοντας, ταυτόχρονα την επιθυμία, όπως τεθεί σε ισχύ η Συνθήκη έως τα τέλη του 2009.

    Χαρακτήρισαν τα αιτήματα αυτά "Μελήματα του Ιρλανδικού Λαού σχετικά με τη Συνθήκη της Λισαβόνας" και έκαναν μια σειρά παραχωρήσεις, που επιτρέπουν να υποστηρίξει κανείς ότι έδωσαν διαβεβαιώσεις στους Ιρλανδούς, οι οποίες προκαταλαμβάνουν ακόμη και τη μελλοντική, θεσμική εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα θέματα που αναφέρονται.

    Με βάση τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες -ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των Ιρλανδών- συμφώνησαν να δοθούν νομικές εγγυήσεις στους Ιρλανδούς σχετικά με την παιδεία, την οικογένεια, την ουδετερότητα της χώρας, την Επιτροπή, τη φορολογία κ.α.

    Μεταξύ άλλων συμφώνησαν ότι η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να απαρτίζεται από έναν υπήκοο κάθε κράτους-΅έλους. Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας δεν μεταβάλλει, κατά κανένα τρόπο και για κανένα κράτος ΅έλος, την έκταση ή την άσκηση των αρμοδιοτήτων της Ένωσης σε θέ΅ατα φορολογίας.

    Αν οι Ιρλανδοί με το δεύτερο δημοψήφισμα πουν "ναι" στη Συνθήκη της Λισαβόνας, η διαδικασία της επικύρωσης δεν ολοκληρώνεται. Οι Τσέχοι, πριν από λίγες ημέρες με προσφυγή Γερουσιαστών στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ζήτησαν επανεξέταση αρκετών τμημάτων της Συνθήκης και το θέμα θα έχει, ενδεχομένως, λήξει μετά από περίπου έξι μήνες. Ωστόσο, δεν αποκλείεται και κάποια άλλη χώρα να θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης, κάτι που θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις υποστηρικτών της με πρώτους ίσως τους Γάλλους και τους Γερμανούς.

    Ήδη, ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Λελούς με δηλώσεις του σχετικά με ενδεχόμενο νέο "όχι" των Ιρλανδών έδωσε το μήνυμα ότι οι χώρες που θέλουν τη Συνθήκη θα προχωρήσουν, επικαλούμενος μάλιστα τις μεγάλες ανάγκες των καιρών.

    Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 22:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Irish hold crunch EU treaty vote Είδηση: 28106


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 June 2010 - 20:55:20 UTC