Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ΣΔΟΕ ο Υπουργός Οικονομίας
  • [02] Διαβεβαιώσεις Σαχινίδη για τη δεύτερη δόση
  • [03] Κλείδωσαν οι ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού
  • [04] Μία ονομασία για κάθε χρήση
  • [05] Ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης στη νέα ψηφιακή εποχή
  • [06] Επαναστατικό Αγώνα δείχνει η ρουκέτα στην πρεσβεία των ΗΠΑ
  • [07] Εξοικονόμηση 5 εκατομ. ευρώ από τη στέγαση υπηρεσιών της Βουλής
  • [08] Βουλή: Σχέδιο νόμου για ανάρτηση νόμων, αποφάσεων στο Διαδίκτυο
  • [09] Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ:«Με το ενιαίο μισθολόγιο, θα υπάρξει πραγματικά η εξομάλυνση.»
  • [10] Παραιτήθηκε ο φινλανδός πρωθυπουργός
  • [11] Βόμβα βάρους 136 κιλών έξω από αστυνομικό τμήμα στη Β. Ιρλανδία
  • [12] Εμπιστοσύνη ΔΝΤ στην ισπανική οικονομία
  • [13] Πέθανε ο πορτογάλος νομπελίστας συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου
  • [14] Πανελλαδική αποχή δικηγόρων από 23 Ιουνίου έως και 7 Ιουλίου
  • [15] Ιράκ: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη
  • [16] Συνάντηση Ρασμούσεν- Γκρούεφσκι για όνομα και ΝΑΤΟ
  • [17] Σκαλί μόρφωσης των παιδιών η σπιτική βιβλιοθήκη
  • [18] Siemens: Έλεγχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην υπουργών
  • [19] Στο Λονδίνο ο Γ. Νικιτιάδης για προβολή ελληνικού Τουρισμού
  • [20] Α. Σαμαράς: Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση
  • [21] Πολύνεκρο τροχαίο σε σύγκρουση ΙΧ με ασθενοφόρο

    [01] Στο ΣΔΟΕ ο Υπουργός Οικονομίας

    Παρασκευη, 18 06 2010 13:05

    Τις 6.000 έφθασαν οι καταγγελίες που δέχθηκε το ΣΔΟΕ το πρώτο 5μηνο έναντι 4.000, που είχε δεχθεί ολόκληρο το 2009, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη επίσκεψη, που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στα κεντρικά γραφεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Την ίδια στιγμή, τα βεβαιωμένα πρόστιμα έφθασαν το 1,5 δισ. ευρώ στα τέλη Μαΐου έναντι 700 εκ ευρώ, την περασμένη χρονιά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε ζητήματα διαφθοράς και τους κάλεσε συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και να απομονώσουν όσους συναδέλφους τους χρηματίζονται.

    Το επόμενο διάστημα εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ενισχύσει το ΣΔΟΕ με μετατάξεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη καταρτίσει κατάλογο με κέντρα διασκέδασης και άλλα μαγαζιά , όπως μπαρ και εστιατόρια, στα οποία, ύστερα από ελέγχους, εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι αυστηρές ποινές του τελευταίου φορολογικού νόμου, μεταξύ των οποίων και η επιβολή «λουκέτων» σε 15-20 από αυτά. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με ιδιαίτερα εντατικό ρυθμό το καλοκαίρι δίνοντας βάρος στα νησιά, που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

    Στο μεταξύ με τη βοήθεια στοιχείων, που πήρε από κατασκευαστικές εταιρείες το ΣΔΟΕ, ολοκλήρωσε την καταγραφή στις πισίνες, πανελλαδικά και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει τις διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπίσει ποιές από αυτές δεν έχουν δηλωθεί καθόλου ή έχουν δηλωθεί ανακριβώς. "Ο σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τη Δικαιοσύνη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων το επόμενο διάστημα, για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής.

    Στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, τέλος, προειδοποιούν όσους έχουν χρήματα στο εξωτερικό και δεν τα έχουν δηλώσει να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές προϋποθέσεις για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων αυτών έως το Νοέμβριο, διότι μετά θα ξεκινήσουν έλεγχοι με τη βοήθεια ξένων τραπεζών για τον εντοπισμό όλων των καταθέσεων, που διατηρούν Έλληνες στο εξωτερικό.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37801

    [02] Διαβεβαιώσεις Σαχινίδη για τη δεύτερη δόση

    Παρασκευη, 18 06 2010 15:15

    Αισιόδοξος ότι θα εκταμιευτεί κανονικά το Σεπτέμβριο και η δεύτερη δόση του δανείου ύψους 9 δισ. ευρώ χωρίς να χρειαστεί να ληφθούν άλλα έκτακτα μέτρα εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο υφυπουργός Οικονομικών έκανε σαφές ότι μέχρι στιγμής υπάρχει θετική αποτίμηση της πορείας των οικονομικών από την τρόικα και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να θέσει υπό έλεγχο το δημοσιονομικό έλλειμμα, και να το μειώσει στο 8,1% του ΑΕΠ έως το τέλος του Δεκεμβρίου.

    Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

    Τη διαβεβαίωση ότι η δεύτερη δόση του δανείου ύψους 9 δισ. ευρώ θα εκταμιευτεί κανονικά το Σεπτέμβριο, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

    "Μέσα στον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση της υλοποίησης των δεσμεύσεων του μνημονίου και σε συνάρτηση με την αξιολόγηση αυτή θα αποφασίσει η τρόικα αν θα εκταμιευτεί η δεύτερη δόση που δικαιούται η χώρα από το Σεπτέμβριο", ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η τρόικα αξιολόγησε θετικά την πορεία υλοποίησης του μνημονίου.

    "Αυτό σημαίνει", συνέχισε, "ότι το Σεπτέμβριο θα εκταμιευτεί το ποσό των 9 δισ. και αποδεικνύει έμπρακτα ότι η χώρα -χωρίς να πάρει άλλα μέτρα - μπορεί να βρεθεί με το ποσό που έχει ανάγκη για να καλύψει τις ταμειακές της ανάγκες και δε συντρέχει λόγος ανησυχίας ή ανάπτυξης νέας συζήτησης για το αν έχουμε ανάγκη από νέα μέτρα".

    Ο κ. Σαχινίδης θεώρησε δεδομένο και σίγουρο ότι η χώρα βρίσκεται εντός στόχων για τη δημοσιονομική εξυγίανση σε επίπεδο 5μηνου και υπογράμμισε ότι έχει αντιμετωπιστεί δραστικά η φοροδιαφυγή και ότι τα έσοδα του κράτους είναι σε ικανοποιητικό βαθμό αλλά δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί ακριβώς, καθώς τα μέτρα άρχισαν να εφαρμόζονται από τον Απρίλιο.

    Ταυτόχρονα σημείωσε ότι μόνο από την επιστροφή του ΦΠΑ το Μάιο, διπλασιάστηκε το ποσό είσπραξης σε σχέση με τον Απρίλιο, φτάνοντας έτσι από 225 εκατ. στα 450 εκατ. ευρώ.

    Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης αντέτεινε ότι δεν υπάρχει νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών οικονομικών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η ωραία εικόνα που παρουσιάζει σε σχέση με τα ελλείμματα οφείλεται σε τεχνικές λογιστικές, όπως η καθυστέρηση και η στάση πληρωμών του Δημοσίου.

    Υποστήριξε ακόμα ότι υπάρχει σημαντική απόκλιση σε ό,τι αφορά τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς, όπως είπε, το κράτος έχει εισπράξει 19,7 δισ. ευρώ από 21 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος.

    "Μέχρι τώρα μόνο τα υποζύγια πληρώνουν λόγω των μέτρων που επιβάλατε με το μνημόνιο σε συνεργασία με την τρόικα. Δεσμευτείτε ότι δεν θα πάρετε άλλα μέτρα και τολμήστε να φέρετε στη Βουλή αυτό το άθλιο Προεδρικό Διάταγμα για τις αποζημιώσεις. Αυτό το προκλητικό και χυδαίο ΠΔ, και μην πείτε "ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν το Μάιο", όπως λέει ο κ. Λοβέρδος", συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37807

    [03] Κλείδωσαν οι ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού

    Παρασκευη, 18 06 2010 16:49

    Για το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα αλλά και τις αλλαγές στα εργασιακά ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος. Οι τελικές ρυθμίσεις κλείδωσαν στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη, με την τρόικα, ο υπουργός Εργασίας. Ο Κάρολος Παπούλιας τον κάλεσε να δώσει τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσει τη κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερες μέρες. Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την πίστη ότι η χώρα θα ξεφύγει από αυτή τη μέγγενη με τις δικές της προσπάθειες και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει τα μέτρα που έχει υποχρέωση να πάρει, κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορεί. Το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή στις 23 Ιουνίου.

    Οι νέες ρυθμίσεις

    Κλείδωσαν οι ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού μετά τις συναντήσεις που είχε η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας με την τρόικα και το "πράσινο φως" που έδωσαν Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ στο προσχέδιο που τους παρουσιάστηκε.

    Το ποσοστό αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης θα ανέρχεται στο 63% με 64% της βασικές σύνταξης ενώ στις βασικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται:

    Η βασική σύνταξη των 360 ευρώ θα δίνεται με τη συνταξιοδότηση αλλά θα χορηγείται μειωμένη κατά 6% τον χρόνο πριν από το 65ο με εξαίρεση την 40ετία και τα Βαρέα (ΒΑΕ).

    Οι επικουρικές συντάξεις εξαιρούνται του υπολογισμού και θα δίνονται με βάση τις αναλογιστικές μελέτες των ταμείων

    Δεν θα βγαίνει κανείς πριν από το 60ό έτος στη σύνταξη ακόμη και στα Βαρέα,

    Παραμένει η εισφορά ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ.

    Περικόπτονται τα μπόνους παραμονής πέραν των 35 ετών

    Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από το 2015 και όχι το 2018

    Παπούλιας: "Δύσκολες ώρες"

    Ο κ. Λοβέρδος μετέβη σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικώς με το περιεχόμενο της συμφωνίας.

    Υποδεχόμενος τον κ. Λοβέρδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για "δύσκολες ώρες" και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δοθεί η μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πειστεί η κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες.

    Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος, αν και παραδέχθηκε ότι περνάει πάρα πολύ δύσκολες ώρες, τόνισε ότι δεν κάμπτεται γιατί τον στηρίζει η πίστη που έχει. Υπογράμμισε μάλιστα πως αυτό που κάνει ο Πρωθυπουργός και αυτό που κάνουν οι υπουργοί είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να διασωθεί η χώρα.

    "Μπροστά σ' αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανένα λόγο", παρατήρησε και εκτίμησε πως "η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη".

    Όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών αλλαγών στα όσα προβλέπει προεδρικό διάταγμα, σημειώνοντας ότι δεν δεν υπήρξε εκ μέρους της τρόικας κάποια άλλου είδους πρόταση. "Συνεπώς, έχουμε πάρα πολύ μεγάλο περιθώριο να δούμε μέσα στην πορεία του χρόνου πώς θα διαμορφωθούν αυτές οι σχέσεις", πρόσθεσε ο Υπουργός.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει την Τρίτη τη Βουλή, τόσο για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο όσο και για το προεδρικό διάταγμα που αφορά στις εργασιακές σχέσεις. Εξάλλου, έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητώντας τη σύγκλησή της ώστε να ενημερώσει τα μέλη για τις αλλαγές στα εργασιακά.

    Η κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει την Τετάρτη 23 Ιουνίου.

    Αντιδράσεις

    Βολές κατά του υπουργού Εργασίας εκτόξευσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για "απίστευτο υπουργό Εργασίας, που ξημεροβραδιάζεται στα κανάλια, πότε κλαψουρίζοντας και πότε λεονταρίζοντας" υποστήριξε ότι ο κ. Λοβέρδος προασπίζεται, με επάρκεια μόνο το συμφέρον των δανειστών.

    Επανεξέταση του Ασφαλιστικού ζήτησαν οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Πράσινο φως για το Ασφαλιστικό

    Είδηση: 37813

    [04] Μία ονομασία για κάθε χρήση

    Παρασκευη, 18 06 2010 14:35

    Η θέση της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, για κάθε χρήση και εφόσον υπάρξουν σοβαρές προτάσεις που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να τις εξετάσει. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Κραταιότερη σχετικά με πληροφορίες για ονομασία των Σκοπίων ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη". Ο κος Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει το θέμα στο συμβούλιο των πολίτικων αρχηγών.

    Δρούτσας: "Η ονοματολογία δεν ωφελεί"

    Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων βρέθηκε στο επίκεντρο της "Ώρας του Πρωθυπουργού" μετά από σχετική ερώτηση του πρόεδρου του ΛΑΟΣ.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας απαντώντας επανέλαβε την πάγια θέση για είναι ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, για κάθε χρήση, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η δημόσια συζήτηση για συγκεκριμένα ονόματα της ΠΓΔΜ, δεν έχει νόημα.

    "Δεν πιστεύω ότι είναι καλό να μιλάμε για ονόματα, όταν η άλλη πλευρά δεν έχει επιδείξει ακόμα την απαραίτητη διάθεση να διαπραγματευτεί σοβαρά", ανέφερε ο κ. Δρούτσας.

    Ο κος Καρατζαφέρης ερμήνευσε την ονοματολογία ως "κινητικότητα ενόψει του Νοεμβρίου":

    "Ο Νοέμβριος είναι μια κομβική χρονική περίοδος για την πιθανή είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Τα Σκόπια πρέπει να κόπτονται να μπουν στο ΝΑΤΟ, το ΝΑΤΟ μπορεί να κόπτεται για τα Σκόπια, αλλά εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο, καμία «πρεμούρα». Αυτοί έχουν το πρόβλημα και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Εμείς γιατί να υποχωρήσουμε;" τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και αναρωτήθηκε εκ νέου για την θέση της Νέας Δημοκρατίας, όπως επίσης, γιατί δεν προσφεύγει η κυβέρνηση στη λαϊκή ετυμηγορία για το θέμα της ονομασίας.

    Ο κ. Καρατζαφέρης μάλιστα απέδωσε την ονοματολογία σε διαρροές από την κυβέρνηση.

    "Είπατε ότι δεν πρέπει να κυκλοφορούν ονόματα δημοσίως. Μα εσείς, δώσατε το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», δεν γεννήθηκε στη φαντασία κάποιων δημοσιογράφων. Τελικά απ' ό,τι φαίνεται, εμυρώθη, εβαπτίσθη χοροστατούντος του Αμερικανού και με ανάδοχο το ΝΑΤΟ.", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    "Πρακτικές σκόπιμων διαρροών για να τεστάρουμε την κοινή γνώμη, για μένα είναι άγνωστες" απάντησε ο κος Δρούτσας και πρόσθεσε:

    "Όλοι γνωρίζουμε πρώτα απ' όλα, ότι ο κος Γκρουέφσκι πάει να κρυφτεί πίσω από την κοινή γνώμη της χώρας του. Εξωθεί συστηματικά τους οπαδούς του στα άκρα, προβάλλει στους ψηφοφόρους αρνητικά στερεότυπα για τη χώρα μας, ανακοινώνει με πανηγυρισμούς ότι είναι ενάντια σε λύση - και μετά κρύβεται πίσω από την λαϊκή ετυμηγορία. Η δέσμευση η δική μας στη διαδικασία του ΟΗΕ είναι γνήσια" τόνισε και επανέλαβε πως "δεν θα μεταθέσουμε στο λαό την ευθύνη των αποφάσεών μας".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105, 8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Το σκοπιανό στην "Ώρα του Πρωθυπουργού"

    Είδηση: 37806

    [05] Ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης στη νέα ψηφιακή εποχή

    Παρασκευη, 18 06 2010 16:15

    Τον ρόλο και την στρατηγική της Δημόσιας τηλεόρασης στη νέα, της ΕΡΤ, στη νέα ψηφιακή εποχή, το όραμα και τους σκοπούς της, τα μεγέθη της, τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, αλλά και την κατάρριψη κάποιων μύθων που τη συνοδεύουν επεσήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος Δ.Σ & διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Α.Ε. Γιώργος Γαμπρίτσος με θέμα «Η ψηφιακή στρατηγική της δημόσιας τηλεόρασης», στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ «Δίκτυο Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς».

    «Κατά τη γνώμη μου η ΕΡΤ εξυπηρετεί τις τηλεοπτικές ανάγκες του κοινού της πληρέστερα, παράγοντας και παρέχοντας στο κοινό περισσότερα και όχι λιγότερα προγράμματα, πάντα στο πλαίσιο των οικονομικών της δυνατοτήτων. Στην ψηφιακή δε εποχή, οι οικονομίες κλίμακας είναι τέτοιες που επιτρέπουν στην ΕΡΤ να λειτουργεί παραπάνω κανάλια για την εκπομπή περισσοτέρων εξειδικευμένων προγραμμάτων, απ' ό,τι στη μέχρι τώρα αναλογική εποχή» και πρόσθεσε «με βάση λοιπόν την παραπάνω ανάλυση σχεδιάζουμε τη στρατηγική της ΕΡΤ για την ψηφιακή εποχή ως εξής :

    1. Επιχειρούμε την Οικονομική και Διοικητική εξυγίανση, ώστε τα χρήματα που μας εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός να τα επενδύουμε σε υποδομές νέας γενιάς και σε τηλεοπτικά προγράμματα που αφορούν και ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό αλλά και μικρότερες, πιο συγκεκριμένες ομάδες, με ειδικά ενδιαφέροντα.

    2. Δίνουμε έμφαση στα νέα Μέσα και ιδιαίτερα στο Internet. Ξεκινάμε ένα πρόγραμμα με την κωδική ονομασία i-ΕΡΤ με στόχο να ενδυναμώσουμε την παρουσία της ΕΡΤ στο Διαδίκτυο και στα νέα μέσα. Το Internet θα αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα διανομής και πρόσβασης στο περιεχόμενο της ΕΡΤ: τηλεόραση, ραδιόφωνο, Internet.

    3. Επανεξετάζουμε τη φυσιογνωμία των τριών «ψηφιακών καναλιών» της ΕΡΤ. Ένα απ' αυτά θα μπορούσε να εκπέμπει πιλοτικά σε υψηλή ευκρίνεια. Ταυτόχρονα, σχεδιάζουμε την επέκταση της εμβέλειας κάλυψης των ψηφιακών καναλιών σε περισσότερες περιοχές απ' αυτές που καλύπτονται σήμερα. Ανταποδοτικό τέλος πληρώνουν όλοι οι Έλληνες και επομένως έχουν όλοι το ίδιο δικαίωμα στην πρόσβαση. Έχουμε ήδη καταθέσει στις αρχές σχέδιο επέκτασης σε 10 επιπλέον περιοχές της Ελλάδας. Επέκταση που θ' αρχίσει στο αμέσως προσεχές διάστημα.

    4. Η ΕΡΤ ταυτόχρονα ετοιμάζεται να εκπέμψει ψηφιακά τα τρία αναλογικά προγράμματά της, μαζί και το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων. Στόχος μας είναι ν' αρχίσουν οι ψηφιακές εκπομπές το φθινόπωρο του 2010, πρώτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στη Θεσσαλία και σε άλλα μέρη. Διευκρινίζεται εδώ ότι η αναλογική εκπομπή της ΕΡΤ θα συνεχιστεί κανονικά από την Αίγινα μέχρι την έναρξη των ψηφιακών εκπομπών τον Σεπτέμβριο. Η έναρξη της ψηφιακής εκπομπής των αναλογικών καναλιών της ΕΡΤ έχει καθυστερήσει, καθώς η νέα διοίκηση έπρεπε να πάρει σημαντικές αποφάσεις ως προς την τεχνολογία. Πρόκειται όμως να επιταχυνθεί από το φθινόπωρο, με την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξουν ρυθμιστικά εμπόδια».

    Ο κ. Γαμπρίτσος τόνισε ότι «στο υφιστάμενο ρυθμιστικό σύστημα μετάβασης στην ψηφιακή εκπομπή, υπάρχουν αναμφισβήτητα, ελλείψεις, ασάφειες, έλλειψη συντονισμού, χρονοδιαγράμματος μετάβασης και η απουσία συγκεκριμένου φορέα επιφορτισμένου με την παρακολούθηση και τον συντονισμό της μετάβασης. Όμως, θέλω να τονίσω τον ρόλο της ΕΡΤ ως καθολικού δημόσιου παρόχου, που δημιουργεί υποχρεώσεις οι οποίες είναι εν μέρει διαφορετικές απ' αυτές των ιδιωτικών καναλιών» ενώ στη συνέχεια είπε ότι «ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης στην ψηφιακή εποχή δεν αποδυναμώνεται αλλά ενισχύεται. Η ΕΡΤ θα συνεχίσει να επενδύει στη δημιουργία προγραμμάτων υψηλής ποιότητας για όλους, να διανέμει τα προγράμματά της στο κοινό με όλες τις τεχνικές μεθόδους, Μέσα και Δίκτυα εκπομπής, ώστε να φθάνει στο κοινό με τους περισσότερο δυνατούς τρόπους και να παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και να επενδύει σε τεχνολογικά εργαλεία που υπηρετούν τους παραπάνω σκοπούς». Είδηση: 37810

    [06] Επαναστατικό Αγώνα δείχνει η ρουκέτα στην πρεσβεία των ΗΠΑ

    Παρασκευη, 18 06 2010 17:04

    Η τρομοκρατική οργλανωση "Επαναστατικός Αγώνας", βρίσκεται, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, πίσω από το χτύπημα με ρουκέτα στο κτίριο της Αμερικάνικης Πρεσβείας στις 12 Ιανουαρίου του 2007.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την ΕΛΑΣ, η ρουκέτα με την οποία χτυπήθηκε το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο κέντρο της Αθήνας, εκτοξεύτηκε από το αντιαρματικό όπλο τύπου RPG7 που είχε βρεθεί στην γιάφκα της οργάνωσης στην συμβολή των οδών Αιγίνης και Υδρας στην περιοχή της Κυψέλης τον περασμένο Απρίλιο.

    Η ταυτοποίηση έγινε στα Εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, όπου έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται όλα όσα έχουν βρεθεί στα σπίτια των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ Είδηση: 37817

    [07] Εξοικονόμηση 5 εκατομ. ευρώ από τη στέγαση υπηρεσιών της Βουλής

    Παρασκευη, 18 06 2010 15:48

    Περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να εξοικονομηθούν από την αξιοποίηση των κτιρίων της Βουλής, κάθε χρόνο, βάση της αναθεώρησης του σχεδιασμού της στέγασης των υπηρεσιών της.

    Για το λόγο αυτό και στο πλαίσιο της αποφυγής των περεταίρω επιβαρύνσεων του προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής προχώρησε στην ακύρωση των προσυμφώνων που είχαν συναφθεί για τη μίσθωση κτηρίων, καθώς και στη μη ανανέωση συμβάσεων ενοικίασης, για τρία κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε εντολή προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των κτηρίων που είναι ιδιοκτησίας της Βουλής, προκειμένου να μεταφερθούν σε αυτά υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37811

    [08] Βουλή: Σχέδιο νόμου για ανάρτηση νόμων, αποφάσεων στο Διαδίκτυο

    Παρασκευη, 18 06 2010 17:49

    Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, το σχέδιο νόμου για την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο. Το νομοσχέδιο στοχεύει στη διαφάνεια και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη διασφάλιση της ευρύτατης δημοσιότητας των αποφάσεων που αφορούν όλους τους πολίτες. Επίσης, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, καθιερώνεται πλέον η δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, προκειμένου οι πολίτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις αποφάσεις.

    Υποχρεωτική ανάρτηση πράξεων και αποφάσεων

    Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, "η υποχρέωση ανάρτησης των πράξεων και αποφάσεων στο Διαδίκτυο δεν υποκαθιστά το ισχύον σύστημα της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ή άλλες μορφές δημοσιότητας που ήδη προβλέπεται από τη νομοθεσία".

    Εκτός από τις πράξεις και τις αποφάσεις, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, στο Διαδίκτυο πρέπει να αναρτώνται:

    α) Προϋπολογισμοί, απολογισμοί, ισολογισμοί και οι επιμέρους δαπάνες υπουργείων, κεντρικών και περιφερειακών δημοσίων υπηρεσιών, φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, των ανεξάρτητων και ρυθμιστικών αρχών.

    β) Διορισμοί και μεταβολές ως προς τα πρόσωπα στις διοικήσεις των υπουργείων και των οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    γ) Η συγκρότηση επιτροπών, ομάδων εργασίας, ομάδων έργου, καθώς και οι προβλεπόμενες αμοιβές των μελών τους.

    δ) Οι προκηρύξεις επιλογής προσωπικού, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι προκηρύξεις για επιλογή και πλήρωση θέσεων διευθυντικών στελεχών φορέων του δημοσίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των οργάνων, νομικών προσώπων και επιχειρήσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

    ε) Οι πράξεις που αναφέρονται σε αναπτυξιακούς νόμους αλλά και στοιχείων που αφορούν διακηρύξεις, αποφάσεις και πράξεις κατακύρωσης και ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών, υπηρεσιών και μελετών του Δημοσίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

    στ) Οι πράξεις δωρεών, επιχορηγήσεων, παραχώρησης χρήσης δημόσιας και κοινοτικής περιουσίας ή περιουσιακών στοιχείων τόσο του δημοσίου όσο και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης α'και β' βαθμού.

    ζ) Οι πράξεις αλλαγής χρήσης γης κοινόχρηστου κτήματος, καθορισμού εθνικών δρυμών και δασικών εκτάσεων, χαρακτηρισμού εκτάσεων ως αναδασωτέων και οι ανακλήσεις των χαρακτηρισμών αυτών, καθορισμού αιγιαλού, παραλίας, λιμνών, ποταμών, ρεμάτων και χειμάρρων.

    Επίσης, με το νομοσχέδιο επιλύονται επίσης, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την απόσπαση ειδικών στο Συνήγορο του Πολίτη, διαρθρωτικές αλλαγές στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, προκειμένου να επιτευχθούν σημαντικές περικοπές στις δαπάνες λειτουργίας της υπηρεσίας (δυνατότητα αναστολής λειτουργίας των γραφείων τύπου εξωτερικού, κατάργηση θέσεων συμβούλων επί θητεία κλπ), αλλά και τον νέο τρόπο προσλήψεων στην ΕΡΤ.

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37819

    [09] Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ:«Με το ενιαίο μισθολόγιο, θα υπάρξει πραγματικά η εξομάλυνση.»

    Παρασκευη, 18 06 2010 13:26

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τους Παναγιώτη Τσούτσια και Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ:«Γίνεται μία ακόμη προσπάθεια να επιστρέψουν οι καθηγητές στη δουλειά τους, οι εκπαιδευτικοί που μόχθησαν όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίπλα στα παιδιά. Πιστεύω, ότι κάποια στιγμή θα λήξει και από πλευράς ΟΛΜΕ. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τώρα τα παιδιά. Πρέπει να συνεχίσουν να είναι στο πλάι τους. Εξαντλήσαμε ως κυβέρνηση κάθε περιθώριο βελτίωσης.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:« Γιατί αθέτησε το υπ. Οικονομικών αυτά που είχαν συμφωνηθεί;»

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ:«Υπάρχει υπόσχεση, ότι θα πάρουν τα δεδουλευμένα κανονικά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:«Μέχρι την Τρίτη έχουν πει, έτσι δεν είναι;»

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ:« Ναι. Πραγματικά, είναι ελάχιστες οι δουλειές που πρέπει να γίνουν πια.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:« Απ' ότι καταλαβαίνουμε τότε, οι βαθμολογίες θα δοθούν αρχές Ιουλίου.»

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ:« Ο στόχος, ήταν προς τέλος Ιουνίου να βγουν οι βαθμοί. Η υπουργός στην τελευταία συνέντευξη που δόθηκε προχθές, μίλησε για 25 Ιουνίου.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:« Έχει μείνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, ως τελευταίο μέσο;»

    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ:« Δεν μίλησε κανείς για επιστράτευση, εξάλλου δεν πρόκειται για απεργία. Νομίζω ότι ήταν σαφέστατη η κ. Διαμαντοπούλου, όταν είπε ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν και βαθμολογήσεις και η διαδικασία θα συνεχιστεί. Θα υπάρξουν τρόποι, δηλαδή δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση. Το ενιαίο μισθολόγιο είναι αυτό, το οποίο υπάρχει στο μνημόνιο και το οποίο θα εφαρμοστεί τώρα. Εάν δεν πάμε προς ένα ενιαίο μισθολόγιο, θα υπάρχουν πάντα καθηγητές, δάσκαλοι και άλλες κατηγορίες εργαζομένων που θα αισθάνονται τα κορόιδα. Με το ενιαίο μισθολόγιο, θα υπάρξει πραγματικά η εξομάλυνση.»

    Είδηση: 37802

    [10] Παραιτήθηκε ο φινλανδός πρωθυπουργός

    Παρασκευη, 18 06 2010 13:46

    Την παραίτησή του υπέβαλε στην πρόεδρο της χώρας, ο φινλανδός πρωθυπουργός Μάτι Βανχάνεν, έπειτα από επτά χρόνια στην ηγεσία της κυβέρνησης.

    "Η πρόεδρος έκανε δεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης από την οποία ζήτησε να διαχειριστεί τις τρέχουσες υποθέσεις ως το σχηματισμό νέας κυβέρνησης", αναφέρει ανακοίνωση της φινλανδικής προεδρίας.

    Η παραίτηση του Βανχάνεν θα επιτρέψει στην Μάρι Κιβινιέμι, να γίνει η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της Φινλανδίας.

    Η 41χρονη Κιβινιέμι, η οποία εξελέγη το Σάββατο στην ηγεσία του Κόμματος του Κέντρου, του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού θα έχει συνομιλίες το Σαββατοκύριακο με τα τέσσερα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και η νέα κυβέρνηση αναμένεται να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής την προσεχή εβδομάδα.

    Ο Μάτι Βανχάνεν, πρωθυπουργός της Φινλανδίας από το 2003 και πρώην ηγέτης του Κόμματος του Κέντρου, είχε ανακοινώσει από το Δεκέμβριο την πρόθεσή του να παραιτηθεί για λόγους υγείας, επικαλούμενος μια επέμβαση στο πόδι που θα απαιτήσει ένα μεγάλο διάστημα ανάρρωσης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37803

    [11] Βόμβα βάρους 136 κιλών έξω από αστυνομικό τμήμα στη Β. Ιρλανδία

    Παρασκευη, 18 06 2010 19:17

    Αρκετά ισχυρή για να προκαλέσει θύματα και να τινάξει στον αέρα ολόκληρο το κτίριο της αστυνομίας ήταν η βόμβα βάρους 136 κιλών που τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από αστυνομικό τμήμα στην Βόρειο Ιρλανδία. Ευτυχώς, πυροτεχνουργοί κατάφεραν να εξουδετερώσουν την βόμβα, πριν εκραγεί.

    Συγκεκριμένα, οι αστυνομικές Αρχές, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα, αργά το βράδυ της Πέμπτης απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή και απομάκρυναν από τα σπίτια τους 350 κατοίκους στο χωριό Ονακλόι της κομητείας Τάιρον για λόγους ασφαλείας.

    Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) δεν διευκρίνισε ποια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας, αναφέροντας μόνο ότι οι δράστες, που αντιτίθονται στην ειρηνευτική διαδικασία, έστειλαν κωδικοποιημένη προειδοποίηση σε μια εφημερίδα του Μπέλφαστ.

    "Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εάν είχε εκραγεί θα είχε προκαλέσει μεγάλη καταστροφή και σίγουρα θα είχαν χαθεί ζωές", είπε ο διοικητής της PSNI, Μπράιαν Κι.

    Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι δράστες άφησαν το φορτηγάκι με τη μηχανή αναμμένη και την πόρτα του οδηγού ανοιχτή. Πιστεύεται ότι διέφυγαν στη συνέχεια στην Ιρλανδία, περνώντας τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στην κομητεία Μόναχαν. Οι αστυνομικές αρχές και από τις δύο πλευρές των συνόρων συνεργάζονται για να τους εντοπίσουν.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37820

    [12] Εμπιστοσύνη ΔΝΤ στην ισπανική οικονομία

    Παρασκευη, 18 06 2010 16:52

    Ψήφο εμπιστοσύνης στην ισπανική οικονομία, αλλά και στην κυβέρνηση της χώρας, έδωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά την συνάντηση που είχε με τον ισπανό πρωθυπουργο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

    "Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ισπανικής οικονομίας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, υπό τον όρο ότι γίνονται οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν". Στρος-Καν

    "Αυτό που βλέπω σήμερα είναι ότι γίνονται οι προσπάθειες αυτές", προσέθεσε, αναφερόμενος στα μέτρα μείωσης των δημόσιων ελλειμμάτων και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση.

    Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ χαρακτήρισε επίσης αποφασιστικής σημασίας τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ισπανική κυβέρνηση, κρίνοντας "απίστευτο" το γεγονός ότι το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία αυξάνεται τόσο γρήγορα σε κάθε οικονομική κρίση.

    Παράλληλα ο ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής (stress tests) στο τραπεζικό σύστημα έχει ουσιαστική σημασία για να καθησυχάζονται οι αγορές.

    "Η δημοσιοποίηση των τεστ αντοχής των χρηματοπιστωτικών μας ιδρυμάτων είναι η απάντηση στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης --δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή από τη διαφάνεια για τη δημιουργία εμπιστοσύνης", σημείωσε ο ισπανός πρωθυπουργός.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37814

    [13] Πέθανε ο πορτογάλος νομπελίστας συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου

    Παρασκευη, 18 06 2010 17:04

    Δείτε το video

    Πέθανε ο βραβευμένος με Νόμπελ πορτογάλος συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου σε ηλικία 87 ετών στο ισπανικό νησί Λανθαρότε (Κανάρια Νησιά), όπως ανακοινώθηκε από την οικογένειά του και τον εκδοτικό του οίκου Alfaguara. Ο Σαραμάγκου τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1998, ενώ το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο "Κάιν" εκδόθηκε το Νοέμβριο. Τα έργα του, μερικά από τα οποία μπορούν να θεωρηθούν αλληγορικά, γενικά παρουσιάζουν ανατρεπτικές όψεις πάνω στα ιστορικά γεγονότα, δίνοντας έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Από το 1993 ζούσε στο νησί Λανθαρότε μαζί με τη σύζυγό του. Ο Σαραμάγκου, που έπασχε από λευχαιμία, νοσηλεύθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο κυρίως εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.

    Το βιογραφικό του

    Γεννήθηκε το 1922 στην Αζινιάγκα της Πορτογαλίας από αγροτική οικογένεια. Πέρασε τα σχολικά του χρόνια στη Λισαβόνα, όμως οι γονείς του δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τον στείλουν στο κλασικό γυμνάσιο και έτσι ο Ζοζέ τελειώνοντας το δημοτικό γράφτηκε στην ηλικία των 12 σε τεχνικό γυμνάσιο. Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε για δύο χρόνια ως μηχανικός αυτοκινήτων. Για πολλά χρόνια εργάστηκε σε εφημερίδες ως πολιτικός σχολιαστής, ως υπεύθυνος των λογοτεχνικών σελίδων και ως βιβλιοκριτικός. Υπήρξε για ένα διάστημα υποδιευθυντής μεγάλης ημερήσιας εφημερίδας της Λισαβόνας.

    Στην προσωπική του ζωή ο Σαραμάγκου παντρεύτηκε το 1944 την Ίλντα Ρέις. Το μοναδικό τους παιδί, η Βιολάντε, γεννήθηκε το 1947. Από το 1988, ο συγγραφέας είναι παντρεμένος με την Ισπανίδα δημοσιογράφο Πιλάρ δελ Ρίο, η οποία είναι και η επίσημη μεταφράστρια των βιβλίων του στα ισπανικά.

    Ο Ζοζέ Σαραμάγκου έγινε ένας από τους πλέον γνωστούς συγγραφείς της χώρας του κυρίως χάρη στα μυθιστορήματα του, που έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί σε 25 χώρες.

    Το 1998 του απονεμήθηκε το πολυαναμενόμενο για την Πορτογαλία Νόμπελ Λογοτεχνίας.

    Η πρώτη του νουβέλα "Γη της αμαρτίας" εκδόθηκε το 1947,ενώ τα γνωστότερα μυθιστορήματα του είναι τα εξής: "Εγχειρίδιο ζωγραφικής και καλλιγραφίας" (1977), "Από τη γη θρεμμένος" (1980), "Το χρονικό του μοναστηριού" (1983), "Η χρονιά που πέθανε ο Ρικάρντο Ρέις" (1984), "Η πέτρινη σχεδία" (1986), "Ιστορία της Πολιορκίας της Λισαβόνας" (1988), "Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον" (1997), "Περί τυφλότητος" (1995), "Όλα τα ονόματα" (1997).

    ΠΗΓΕΣ:ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 37815

    [14] Πανελλαδική αποχή δικηγόρων από 23 Ιουνίου έως και 7 Ιουλίου

    Παρασκευη, 18 06 2010 17:44

    Την αποχή των δικηγόρων από κάθε διαδικασία από 23 Ιουνίου έως και 7 Ιουλίου αποφάσισε ομόφωνα -σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση- και με την καθολική συμμετοχή, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος που συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 17 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, η Ολομέλεια στην ανακοίνωσή της αναφέρεται στους λόγους και τα αίτια που την οδήγησαν στην ομόφωνη απόφαση της για αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, όπως είναι η κατάργηση των ελάχιστων δικηγορικών αμοιβών, το ασφαλιστικό, η επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές κ.λπ.

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37818

    [15] Ιράκ: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη

    Παρασκευη, 18 06 2010 17:12

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν όταν εξερράγη σήμερα παγιδευμένο αυτοκίνητο με εκρηκτικά στην ιρακινή πόλη Τουζ Κουρμάτο, 170 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σταθμευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο σπίτι ενός μέλους του τοπικού δημοτικού συμβουλίου και από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια.

    Η Τουζ Κουρμάτο, βρίσκεται στην επαρχία Κιρκούκ, όπου οι Άραβες που αποτελούν την πλειοψηφία στο Ιράκ και οι Κούρδοι που αποτελούν την μειοψηφία, έχουν εμπλακεί σε μία διένεξη με εδαφικές, κυρίως, διεκδικήσεις.

    Νωρίτερα σήμερα, σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που είχε στόχο την κατοικία ενός αξιωματικού της αστυνομίας στην Μπακούμπα, βόρεια της Βαγδάτης, τραυματίστηκαν 32 άτομα, μεταξύ των οποίων 20 γυναίκες και παιδιά.

    Μεταξύ των τραυματιών είναι τρία από τα παιδιά του αξιωματικού, η γυναίκα του και δύο αδελφοί του.

    Η Μπακούμπα, η μεγαλύτερη πόλη στην επαρχία Ντιγιάλα, από τα προπύργια της Αλ Κάιντα, βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37816

    [16] Συνάντηση Ρασμούσεν- Γκρούεφσκι για όνομα και ΝΑΤΟ

    Παρασκευη, 18 06 2010 16:30

    Η επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων, που σύμφωνα με τον γ.γ του ΝΑΤΟ, "αποτελεί το κλειδί για την ένταξη της χώρας στη Συμμαχία", ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε την συνάντηση του κ. Ρασμούσεν με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων κ. Γκρούεφσκι.

    «Από την πλευρά μας καταβάλουμε μέγιστες προσπάθειες και το ίδιο περιμένουμε και από την άλλη πλευρά. Ελπίζω ότι την επερχόμενη περίοδο, εφόσον υπάρξει καλή διάθεση από την άλλη μεριά, μπορεί να βρεθεί μία λύση στο θέμα της ονομασίας η οποία θα μας επιτρέψει να εκπληρώσουμε τον στρατηγικό μας στόχο, να καταστούμε μέλος του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ». Ν. Γκρούεφσκι.

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Συμμαχίας, «για την επίτευξη συμβιβασμού στο ζήτημα της ονομασίας, χρειάζονται θαρραλέες πολιτικές αποφάσεις, απ΄ όλες τις μεριές», ενώ ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και για το λόγο αυτό θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.

    Πάντως, ο κ. Ράσμουνσεν τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν αναμειγνύεται στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, οι οποίες διεξάγονται στο πλαίσιο του ΟΗΕ, λέγοντας: «Αυτό που μπορεί να κάνει η Συμμαχία είναι να ενθαρρύνει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταβάλουν τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για την εξεύρεση μίας ρεαλιστικής λύσης».

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37812

    [17] Σκαλί μόρφωσης των παιδιών η σπιτική βιβλιοθήκη

    Παρασκευη, 18 06 2010 12:17

    Υγεια

    Νέα αμερικανική έρευνα που διήρκεσε 20 χρόνια, υπό την καθηγήτρια κοινωνιολογίας Μαράια Έβανς του πανεπιστημίου της Νεβάδα, αναφέρει ότι τα παιδιά που ζουν σε σπίτια όπου οι γονείς διαθέτουν πολλά βιβλία, έχουν συνήθως αυξημένο μορφωτικό επίπεδο, ενώ αντίθετα τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον χωρίς βιβλία γύρω τους, εμφανίζουν αργότερα χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης. Η επίδραση της οικογενειακής βιβλιοθήκης στο μορφωτικό επίπεδο των παιδιών διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στην Κίνα, εκτιμάται ότι 500 ή περισσότερα βιβλία σε ένα σπίτι "προσθέτουν" κατά μέσο όρο 6,6 περισσότερα χρόνια εκπαίδευσης, στις ΗΠΑ 2,4 χρόνια, ενώ ο μέσος παγκόσμιος όρος (με βάση στοιχεία της έρευνας σε 27 χώρες) είναι 3,2 χρόνια περισσότερης μόρφωσης.

    Εδώ και χρόνια, οι επιστήμονες πίστευαν ότι ο σημαντικότερος παράγων για το μορφωτικό επίπεδο ενός παιδιού στη ζωή του (δηλαδή πόσα χρόνια συνολικά θα σπουδάσει) είναι το μορφωτικό επίπεδο των γονιών του.

    Όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι η ωφέλεια που προέρχεται από την ανατροφή ενός παιδιού σε ένα σπίτι με εκατοντάδες βιβλία (σε σχέση με την ανατροφή ενός παιδιού σε ένα περιβάλλον με ολοσχερή ή σχεδόν πλήρη έλλειψη βιβλιοθήκης), είναι ουσιαστικά ίδια με την ωφέλεια που έχει ένα παιδί, το οποίο ανατρέφεται από γονείς με πανεπιστημιακή εκπαίδευση (σε σχέση με ένα παιδί που μεγαλώνει σε μια οικογένεια με αμόρφωτους γονείς).

    Η μελέτη εκτιμά ότι και οι δύο παράγοντες (τόσο η ύπαρξη μιας βιβλιοθήκης με τουλάχιστον 500 βιβλία, όσο και η ύπαρξη γονέων με ανώτατη εκπαίδευση) προσδίδουν στο παιδί, κατά μέσο όρο, 3,2 χρόνια πρόσθετης εκπαίδευσης στη ζωή του, γεγονός που έχει συνήθως ευεργετικά αποτελέσματα αργότερα (περισσότερες κοινωνικές επιλογές και δυνατότητες εύρεσης εργασίας, υψηλότερες αμοιβές κ.α.).

    Σύμφωνα με την Έβανς, τα παιδιά εκείνα που αναλογικά ωφελούνται περισσότερο από τα βιβλία, είναι όσα προέρχονται από γονείς με χαμηλότερη μόρφωση, οι οποίοι όμως φροντίζουν να έχουν βιβλιοθήκη στο σπίτι τους.

    Η αγορά βιβλίων, σύμφωνα με τη μελέτη, αποτελεί μια καλή και όχι ακριβή επένδυση, που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των παιδιών και γενικότερα της κοινότητας όπου ζουν. Όπως διαπίστωσε, ακόμα και μόνο 20 βιβλία σε ένα σπίτι μπορούν να "σπρώξουν" ένα παιδί να αποκτήσει αργότερα καλύτερη μόρφωση, ενώ όσο αυξάνεται ο αριθμός των βιβλίων τόσο μεγαλώνει και το όφελος για τα παιδιά.

    Αν και η αγορά εργασίας γίνεται διεθνώς όλο και πιο ανταγωνιστική, δυσκολεύοντας την εύρεση εργασίας και συμπιέζοντας τους μισθούς, οι στατιστικές δείχνουν ότι γενικά οι πιο μορφωμένοι παίρνουν πάντα περισσότερα χρήματα από τη δουλειά τους, σε σχέση με τους λιγότερο μορφωμένους, συνεπώς η μόρφωση δεν παύει να είναι μια "επένδυση που αποδίδει".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37799

    [18] Siemens: Έλεγχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην υπουργών

    Παρασκευη, 18 06 2010 15:06

    Τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών των Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Νίκου Χριστοδουλάκη, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Τάσου Μαντέλη, Χρήστου Βερελή, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργου Αλογοσκούφη και Γιώργου Βουλγαράκη θα ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens. Για επιλεκτικό άνοιγμα λογαριασμών κάνουν λόγο τέσσερις πρώην υπουργοί και των δύο μεγάλων κομμάτων.

    Δηλώσεις Βερελή, Παπαντωνίου, Αλογοσκούφη και Βουλγαράκη

    Για επιλεκτικό άνοιγμα λογαριασμών κάνουν λόγο τέσσερις πρώην υπουργοί και των δύο μεγάλων κομμάτων, μετά την κατάρτιση της πρώτης λίστας με τα ονόματα πολιτικών από τους οποίους η εξεταστική επιτροπή ζητά να εγκρίνουν έρευνα των λογαριασμών τους.

    Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής χαρακτήρισε τη διαχείριση της υπόθεσης από την εξεταστική πολιτικά απαράδεκτη και ηθικά διερευνητέα, επισημαίνοντας ότι ο ο ίδιος έχει επανειλημμένα ζητήσει να καταθέσει στην Eξεταστική και ότι ως υπουργός δεν είχε κανένα ρόλο στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ή τροποποίησής της με την εταιρεία Siemens.

    Ο κ. Βερελής άφησε επίσης αιχμές για τον συνυποψήφιό του στην Αιτωλοακαρνανία Ανδρέα Μακρυπίδη επειδή μαζί με τον Κώστα Τζαβάρα της ΝΔ, έχουν την ευθύνη για την κατάρτιση της λίστας.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Γάνννος Παπαντωνίου σημείωσε ότι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί φαίνονται στη δήλωση πόθεν έσχες, χαρακτήρισε όμως απαράδεκτη τη συγκεκριμένη διαδικασία για το άνοιγμα λογαριασμών.

    Έκπληκτος για την εμπλοκή του ονόματός του, δήλωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης σημειώνοντας ότι δεν είχε αρμοδιότητα για τα ζητήματα που ερευνά η επιτροπή, ενώ ο Γιώργος Βουλγαράκης καταγγέλλει επιλεκτικό άνοιγμα λογαριασμών και τονίζει ότι εγείρονται πολλά ερωτηματικά κυρίως για τα ονόματα που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα.

    Όλοι πάντως δηλώνουν ότι συναινούν στο άνοιγμα λογαριασμών τους.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 37808

    [19] Στο Λονδίνο ο Γ. Νικιτιάδης για προβολή ελληνικού Τουρισμού

    Παρασκευη, 18 06 2010 14:32

    Στο Λονδίνο μεταβαίνει αύριο ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης όπου θα πάρει μέρος σε εκδηλώσεις προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και θα έχει επαφές με εκπροσώπους μεγάλων διεθνών ταξιδιωτικών οργανισμών για την ενίσχυση των κρατήσεων της "τελευταίας στιγμής" προς τη χώρα μας, το φετινό καλοκαίρι.

    Για την προβολή του ελληνικού τουρισμού και την προσέλκυση επισκεπτών στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί μια "ελληνική παραλία" στην όχθη του Τάμεση, όπου καθημερινά θα υπάρχουν δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους (εκθέσεις, διαγωνισμοί με έπαθλα ταξίδια στην Ελλάδα, τοπικά ελληνικά προϊόντα, beach volley, beach soccer, ρακέτες, face painting κ.α)

    Για την "παραλία" που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου, στη Coin Street, μπροστά από το Εθνικό Βρετανικό Θέατρο, έχουν μεταφερθεί 550 τόνοι άμμου, έχουν τοποθετηθεί ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach bar με ελληνικά προϊόντα όπου έχει στηθεί γιγαντοοθόνη, που θα προβάλλει προωθητικά video ενώ η εκδήλωση θα πλαισιώνεται με ελληνική μουσική.

    Τα εγκαίνια της τεχνητής παραλίας θα πραγματοποιήσει αύριο ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, ο οποίος θα επισκεφθεί τα κιόσκια που έχουν δημιουργηθεί και θα έχει συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες, διοργανωτές συνεδρίων και άλλους παράγοντες της τουριστικής αγοράς

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37805

    [20] Α. Σαμαράς: Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση

    Παρασκευη, 18 06 2010 13:01

    Το μήνυμα της ανασυγκρότησης της ΝΔ έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ενώ παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η πολιτική αυτή οδηγεί στην ύφεση του πληθωρισμού και της ανεργίας. Αναφερόμενος στις αλλαγές στα εργασιακά είπε ότι με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν εκατοντάδες εργαζόμενοι θα ριχθούν στον καιάδα της ανεργίας. Η ΝΔ είναι υπέρ της ελαστικοποίησης της εργασίας αλλά υπό τον όρο ότι θα υπάρχει ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

    Σκληρός απέναντι στην κυβέρνηση και ενωτικός στο εσωκομματικό πεδίο εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας την Παρασκευή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, μια εβδομάδα πριν από το 8ο συνέδριο αρχών και θέσεων.

    Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αφού κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν για να κερδίσει τις εκλογές, μετά προχώρησε στην ψήφιση του μνημονίου με το οποίο οδηγεί την Ελλάδα σε φαύλο κύκλο ύφεσης μεγαλύτερων ελλειμμάτων και ακόμη πιο σκληρών μέτρων, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    Η κυβέρνηση πρόσθεσε, με την πολιτική της πέτυχε το κατόρθωμα της ύφεσης του πληθωρισμού και της ανεργίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέθεσε στοιχεία για να υποστηρίξει ότι τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και του χρέους τον έθεσε σε κίνηση το ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του 1980, ενώ συνεχίζοντας την επίθεσή του, ανέφερε ότι ενώ πρωτοστάτησε σε πάσης φύσεως σκάνδαλα, τώρα εξαπέλυσε πόλεμο φθοράς κατά της ΝΔ με τέσσερις Εξεταστικές Επιτροπές και ενώ ετοιμάζει και πέμπτη.

    Ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε στα θετικά της κυβερνητικής πενταετίας του κόμματος, προβάλλοντας τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη "τον οποίο αμφισβητούσε ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά και τώρα τον πυροβολεί και πάλι".

    Επίσης, αναφέρθηκε στη συμφωνία με την κινέζικη COSCO για τα λιμάνια, καθώς και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με τη συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων, από 130 σε 13.

    "Εμείς κάναμε λάθη και παραλείψεις κατά τη διακυβέρνησή μας, αλλά αφήσαμε και θετικό έργο. Την αυτοκριτική μας για τα σφάλματα την κάναμε, το θετικό έργο το υπερασπιζόμαστε και θα το υπερασπιζόμαστε σε κάθε ευκαιρία", δήλωσε με έμφαση ο κ. Σαμαράς.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την επίθεσή του στα "εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ", φωτογραφίζοντας τον ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη και κατηγορώντάς τον ότι ενώ επί κυβερνήσεως ΝΔ δεν στήριξαν πολύ πιο ήπια μέτρα, τώρα στηρίζουν ενθέρμως τα πολύ πιο επαχθή μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε, ότι η ΝΔ δείχνει έναν διαφορετικό δρόμο, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για το μεταναστευτικό και στην εξωτερική πολιτική. Επανέλαβε τη θέση του, ότι στα μείζονα εθνικά θέματα είναι σφάλμα η Ελλάδα να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις σε στιγμή αδυναμίας. Προειδοποίησε δε τον κ. Παπανδρέου, ότι "είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε μυστική διπλωματία και σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις".

    Για τα εργασιακά

    Η ΝΔ δεν είναι αντίθετη στην ελαστικότητα της αγοράς εργασίας, με την προϋπόθεση όμως ότι υπάρχει ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας και παράλληλα, οικονομική ανάκαμψη για να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές οδύνες, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μίλησε ακόμη, για τη σχέση του με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τις επικρίσεις που είχε δεχθεί για τη στάση του στην οικονομία, λέγοντας ότι "οι Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν" και ότι οι εταίροι αντιλαμβάνονται πλήρως τις θέσεις του.

    Για τα εσωκομματικά

    "Η ΝΔ τράβηξε βαθιά διαχωριστική γραμμή με το χθες, ασχολείται μόνο με το αύριο, κατάφερε και ανασυντάχθηκε με ασήμαντους εσωτερικούς τριγμούς. Τώρα είμαστε όλοι ενωμένοι και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε". Χρειάζονται οι φρέσκες ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, και επέκρινε την κυβέρνηση γιατί "είναι έγκλημα το ότι κατάργησε τα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, που είναι οι δυο κλάδοι που έχουμε εθνικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα" και υποσχέθηκε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, ανόρθωσης της χώρας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Κλείνοντας, ανέφερε ότι "αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο αναζητά ο ελληνικός λαός για να ελπίσει ξανά. Αυτό φοβούνται οι αντίπαλοί μας και μας πολεμούν λυσσαλέα, εμείς όμως είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Πολύ σύντομα αυτοί που μας πολεμούν θα ζητούν τη βοήθειά μας. Τους τελευταίους μήνες κινηθήκαμε αποφασιστικά, έπρεπε πρώτα να οργανώσουμε τα του οίκου μας και το κάναμε. Το συνέδριο αποτελεί την κορύφωση των διεργασιών στην προσπάθειά μας για οργανωτικό, ιδεολογικό και πολιτικό νέο ξεκίνημα. Δεν είναι όμως το τέλος της προσπάθειας, είναι η νέα αφετηρία μας".

    Απάντηση Πεταλωτή

    Ο κ. Σαμαράς κατά τη σημερινή του ομιλία στην Κ.Ο. της Ν.Δ., προσπαθώντας προφανώς να "ενώσει" τις τάσεις της, όχι απλώς απέτυχε, αλλά κατέστησε ακόμη πιο χαοτική και ανερμάτιστη την πολιτική θέση της Ν.Δ. Με παντελή έλλειψη πολιτικού λόγου, χωρίς την στοιχειώδη ανάλυση, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αναμασημένες συκοφαντίες, πίστεψε ότι θα βγει από τα αδιέξοδά του. Από τη θεωρητική συγγνώμη για την "διακυβέρνηση Καραμανλή" πέρασε σήμερα στην εξύμνησή της, προκαλώντας περισσότερη σύγχυση στην ήδη ταραγμένη αξιωματική αντιπολίτευση", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37800

    [21] Πολύνεκρο τροχαίο σε σύγκρουση ΙΧ με ασθενοφόρο

    Τεταρτη, 16 06 2010 12:52

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην άσφαλτο, σε σύγκρουση ΙΧ αυτοκινήτου με ασθενοφόρο. Το δυστύχημα σημειώθηκε στο 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καρδίτσας - Λάρισας μέσω Παλαμά. Το ασθενοφόρο που μετέφερε έναν 72χρονο ασθενή συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 42χρονος. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και από τα συντρίμμια των οχημάτων, νεκροί ανασύρθηκαν ο 55χρονος οδηγός του ασθενοφόρου, ο 42χρονος οδηγός του ΙΧ και ο συνοδηγός του. Ελαφρά τραυματίστηκαν ο 72χρονος ασθενής και ο 28χρονος γιατρός που τον συνόδευε με το ασθενοφόρο.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 37714


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 June 2010 - 16:57:53 UTC