Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ στο επίκεντρο
  • [02] Πράσινο φως για το Ασφαλιστικό
  • [03] Η ρύθμιση για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ
  • [04] Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κολομβία
  • [05] Την Τρίτη η συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής για τα ομόλογα
  • [06] Στην Αθήνα ο ταλαντούχος Signmark
  • [07] Αποχή μέχρι την Τρίτη οι βαθμολογητές
  • [08] Ικανοποιημένη η τρόικα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας
  • [09] Ένας χρόνος λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης
  • [10] Συνάντηση Παπανδρέου- Γκρούεφσκι
  • [11] Μείωση της ποινής του πλοιάρχου του «Εξπρές Σάμινα» από τον Α.Π.
  • [12] Υπόθεση Ζαχόπουλου: Παραπέμπονται 4 από τους 6 κατηγορουμένους
  • [13] Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ:« Μπορούμε να ελπίζουμε στη δική μας συλλογική προσπάθεια, να αποφύγουμε τον εσωτερικό κανιβαλισμό.»
  • [14] Σ.ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ:«Δεν βλέπω να υπάρχει καμία κόντρα με την υπουργό μας και με τον κο Παπακωνσταντίνου.»
  • [15] Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο μετρό
  • [16] Η ακρόαση του γενικού διευθυντή της BP στο αμερικανικό κογκρέσο
  • [17] Τραγικός θάνατος στις ράγες
  • [18] Πτώμα άνδρα θαμμένο σε μπανιέρα
  • [19] 20 δισ δολάρια για την πετρελαιοκηλίδα από την Β.Ρ

    [01] Η οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ στο επίκεντρο

    Πεμπτη, 17 06 2010 16:30

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου εξετάζονται τα ζητήματα της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και της πρότασης για επιβολή ενός νέου φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές. Οι 27 ηγέτες των κρατών μελών συζητούν τρόπους ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ με τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών και τον έλεγχο των προϋπολογισμών, αλλά και την επιβολή κυρώσεων σε όσες χώρες παραβιάζουν συστηματικά το Σύμφωνο Σταθερότητας, έχοντας υπερβολικά ελλείμματα. Προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε περισσότερο συντονισμένες και προνοητικές οικονομικές πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι για να ξεπεραστεί η κρίση δεν χρειάζεται μόνο δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και πολιτικές ανάπτυξης και επενδύσεων.

    Παπανδρέου: "Προσαρμογή και ανάπτυξη"

    Ζήτημα ευρωπαϊκής συμφωνίας, ώστε να βρεθούν οι πόροι που θα επιτρέψουν την επιστροφή της Ε.Ε. σε μόνιμη αναπτυξιακή τροχιά έθεσε ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

    Συγκεκριμένα, ζήτησε τη θεσμοθέτηση του μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, με τη συμπλήρωσή του από ένα Νομισματικό Ταμείο και επέμεινε στην ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης παράλληλα με τη δημοσιονομική εξυγίανση.

    "Έχουμε πλέον έναν μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Και πιστεύω ότι θα πρέπει να θεσμοθετηθεί. Χρειάζεται να συμπληρωθεί από ένα Νομισματικό Ταμείο. Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για την αντιμετώπιση ενός αδιαφανούς τμήματος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Επίσης, χρειαζόμαστε οικονομική ανάπτυξη. Δεν χρειαζόμαστε απλώς δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και πόρους, οι οποίοι θα επενδυθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, εάν διαθέτουμε πανευρωπαϊκές πολιτικές, όπως ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι "πράσινοι φόροι" και τα ευρωομόλογα", τόνισε ο Πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι κατά τη γνώμη του οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα, ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να δημιουργήσει μια "πράσινη" οικονομία, να αντιμετωπίζει το πρόβλημα των κρατικών χρεών μέσω της Ανάπτυξης και να σχεδιάσει κοινωνικά δίκαιες πολιτικές για τους πολίτες της.

    Μιλώντας για την Ελλάδα, σημείωσε ότι έχει αναδείξει την ανάγκη για περισσότερο συντονισμένες και προνοητικές οικονομικές πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    "Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να καταστεί η οικονομία μας βιώσιμη και δικαιότερη. Παράλληλα, όμως, η ελληνική περίπτωση έχει αναδείξει την ανάγκη για περισσότερο συντονισμένες και προνοητικές οικονομικές πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση", επισήμανε.

    Νωρίτερα οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ έδωσαν το "πράσινο φως" για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ισλανδία και για την είσοδο της Εσθονίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου 2011.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Οικονομία και εθνικά θέματα στις Βρυξέλλες

    Είδηση: 37772

    [02] Πράσινο φως για το Ασφαλιστικό

    Πεμπτη, 17 06 2010 18:31

    Το δρόμο προς τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό. Η ηγεσία του υπουργείου εξασφάλισε σήμερα την έγκριση των επιτηρητών της τρόικας για τις προωθούμενες αλλαγές, αφού αυτές κρίθηκαν ότι κινούνται στα πλαίσια του μνημονίου που έχει συμφωνηθεί. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας η ελληνική πλευρά πέτυχε να μην συνυπολογίζονται στο τελικό ποσό της σύνταξης οι επικουρικές συντάξεις. Έτσι η βασική σύνταξη μαζί με την ανταποδοτική στα 40 χρόνια ασφάλισης θα δίνει ποσοστό αναπλήρωσης 63 με 64%.

    Για τις επικουρικές συντάξεις και το εάν και κατά πόσο θα αναπροσαρμόζονται θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα αναλογιστικών μελετών που θα γίνονται στα ασφαλιστικά ταμεία.

    Στην συνταξιοδότηση με 40 έτη προϋπηρεσία η οποία θα αντικαταστήσει την 37ετία θα συνυπολογίζονται και πλασματικά χρόνια ασφάλισης.

    Το νομοσχέδιο θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα και θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου.

    ΛΑΟΣ - Καρατζαφέρης για Ασφαλιστικό

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό. Όπως υποστήριξε ο κ.Καρατζαφέρης μιλώντας στο ραδιοσταθμο "Real FM" η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν δίνει λύσεις, αλλά δημιουργεί μόνο αδιέξοδα. "Η διαφωνία μας με το ασφαλιστικό είναι καθολική. Εμείς έχουμε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Πρώτα απ' όλα, πιστεύουμε ότι όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα σε περίθαλψη και σύνταξη ανεξάρτητα με το πόσα βγάζουν. Κατά δεύτερο λόγο πιστεύουμε ότι όλο το σύστημα είναι απαρχαιωμένο. Δεν μπορεί να αναμασάμε πρακτικές, όπως αυτή των ενσήμων, που ανήκουν στο παρελθόν», είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

    Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις "με τόσους μετανάστες" - όπως υποστήριξε, λέγοντας πως όταν υπάρχει ένα μόνο πιάτο φαΐ - και αυτό περιορισμένο- δεν φτάνει για να μοιρασθεί σε πολλούς. Επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι "χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με οικουμενική αντίληψη, που να απαρτίζεται από ανθρώπους με εμπειρία. Στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα χρειάζεται τον "ειδικό" και όχι έναν "απλό ιατρό".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37780

    [03] Η ρύθμιση για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

    Πεμπτη, 17 06 2010 18:37

    Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις με τα συναρμόδια Υπουργεία, η ΕΡΤ θα συνεργάζεται με έκτακτο προσωπικό σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και συγκεκριμένα με καθεστώς συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Για την εναρμόνιση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού με όσα προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η Διοίκηση της ΕΡΤ, σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΤ, προωθεί νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου "Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού", που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

    H Διοίκηση της ΕΡΤ παραθέτει επιγραμματικά τα δεδομένα και τις διαδικασίες με τις οποίες θα κινηθεί στο θέμα των συμβασιούχων στο νέο περιβάλλον:

    1. Ο συνολικός αριθμός συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για το 2010 θα αντιστοιχεί μέχρι το 70% των συμβασιούχων που είχε η ΕΡΤ το 2009 σύμφωνα με τον Ν. 3833/2010.

    2. Για Δημοσιογράφους και Καλλιτέχνες που εξαιρούνται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο από τα κριτήρια και διαδικασίες του Ν. 2190/94 (διαδικασίες ΑΣΕΠ), η διοίκηση της εταιρίας θεσπίζει κριτήρια επιλογής που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

    3. Για τις λοιπές ειδικότητες που δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω εξαίρεση από τις διαδικασίες ΑΣΕΠ θα εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 21 του Ν. 2190/94, κριτήρια.

    4. Λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου θα είναι διάρκειας έως και δώδεκα μηνών.

    5. Η διοίκηση της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της νομιμότητας, θα δώσει βαρύτητα στην ειδική εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι απασχοληθέντες με σύμβαση έργου στην εταιρία.

    6. Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση για τη σύναψη οποιωνδήποτε συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, αποτελεί η έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ). Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης ΠΥΣ και μόλις δημοσιευθεί η αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση θα ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης και πρόσληψης έκτακτου προσωπικού της ΕΡΤ. Είδηση: 37781

    [04] Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κολομβία

    Πεμπτη, 17 06 2010 18:17

    Οκτώ εργαζόμενοι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα ανθρακωρυχείο στην βορειοδυτική Κολομβία. Ελάχιστες είναι οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων μεταξύ των υπολοίπων περίπου 60 άλλων εργαζομένων στις υπόγειες στοές, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Αλβάρο Ουρίμπε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη οφείλεται σε αέριο που είχε συγκεντρωθεί στις στοές.

    Από την υπηρεσία αντιμετώπισης εθνικής καταστροφών έγινε γνωστό ότι οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων είναι "σχεδόν μηδαμινές".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37779

    [05] Την Τρίτη η συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής για τα ομόλογα

    Πεμπτη, 17 06 2010 17:33

    Και νέα εξεταστική επιτροπή, αυτή την φορά για τα ομόλογα, προωθεί η κυβέρνηση. Όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα θα συζητηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ομόλογα. Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου θα διεξαχθεί η συζήτηση της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπέδι.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 37777

    [06] Στην Αθήνα ο ταλαντούχος Signmark

    Πεμπτη, 17 06 2010 17:21

    Δείτε το video

    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχεται ο ταλαντούχος Signmark, στις 11 Σεπτεμβρίου, στο Gagarin05, για μια και μοναδική συναυλία. O Signmark είναι τραγουδιστής, στιχουργός και μαγευτικός επί σκηνής. Τι είναι αυτό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους χιλιάδες τραγουδιστές που εκκολάπτονται καθημερινά; Του είπαν ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να ακολουθήσει αυτό που αγαπάει. Κι όμως τα κατάφερε, και διακρίθηκε, σε βαθμό να του γίνει πρόταση να εκπροσωπήσει την Φιλανδία στην Eurovision, πέρσι. Μάλιστα είναι ο πρώτος που υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο και έγινε άθελά του έμπνευση και παράδειγμα σε Αμερική, Ευρώπη και τώρα, στην Ελλάδα. Η ιδιαιτερότητά του και ταυτόχρονα το χάρισμά του; Είναι κωφός.

    Εμπνέεται, γράφει, τραγουδάει, εκφράζεται... νιώθει

    Δεν αντιλαμβάνεται την μουσική με τον ίδιο τρόπο όπως εμείς, με τα αυτιά του. Την νιώθει με έναν τρόπο που κανείς μας δεν μπορεί να καταλάβει. Με το σώμα του. Εμπνέεται, γράφει, τραγουδάει, εκφράζεται... νιώθει.

    Και με το σώμα αυτό, επί σκηνής ζωγραφίζει τους στίχους του, ενώ μια πιο συμβατική φωνή τραγουδά δίπλα του για μας τους ακούοντες, τραγούδια σε ρυθμούς hip-hop με funk πινελιές ενώ στο βάθος, ο τρίτος συνεργάτης του μας ταξιδεύει με εικόνες και φώτα σε άλλες διαστάσεις. Είδηση: 37776

    [07] Αποχή μέχρι την Τρίτη οι βαθμολογητές

    Πεμπτη, 17 06 2010 17:05

    Αποχή από τη διόρθωση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων έως την ερχόμενη Τρίτη, αποφάσισε σήμερα η ΟΛΜΕ, με έξι υπέρ και τέσσερις κατά. Οι καθηγητές ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και θα αποφασίσουν την Τρίτη για την περαιτέρω στάση τους.Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεππές, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν συνάντηση και με τους γονείς, προκειμένου να εκθέσουν την κατάσταση όπως έχει.

    Ο κ. Πεππές δήλωσε ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση στον κλάδο και κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αποχή. Ανέφερε ότι ο συνδικαλισμός, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα, δεν είναι κατευθυνόμενος. Πρόσθεσε ότι η αποχή δεν στοχοποιεί τη βαθμολόγηση, αλλά πρέπει να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση των οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.

    Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Αλέκος Αρβανιτίδης τόνισε ότι οι καθηγητές δεν θα κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω, ενώ η Αγγελική Φατούρου, επίσης μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, επέκρινε την απαξιωτική, όπως είπε, στάση απέναντι στους καθηγητές από τα οικονομικά στελέχη της κυβέρνηση που συμπεριφέρθηκαν "ως να ήταν οι ίδιοι η τρόικα του ΔΝΤ".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Αποφασίζουν για τη στάση τους οι βαθμολογητές

    Είδηση: 37775

    [08] Ικανοποιημένη η τρόικα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας

    Πεμπτη, 17 06 2010 16:29

    Ικανοποιημένοι από την πρόοδο του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, για το οποίο έχει δεσμευτεί η Ελλάδα μέσω του μνημονίου, εμφανίστηκαν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι της τρόικας, σε συνέντευξη Τύπου, μετά από νέα συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Οικονομικών και ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας. Όπως τόνισαν οι ξένοι επιτηρητές, η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από αυτήν που προβλέπεται στο πρόγραμμα, ενώ και οι βασικές διαρθρωτικές αλλαγές όπως στο ασφαλιστικό και στην αγορά εργασίας έχουν ήδη προχωρήσει σημαντικά.

    Παραδέχτηκαν ακόμη ότι τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αφήνουν κάποια μικρά περιθώρια αισιοδοξίας για τον φετινό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ για τον πληθωρισμό προέβλεψαν ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρξει αισθητή μείωση των τιμών. Ξεκαθάρισαν επίσης ότι δεν έχουν ζητήσει μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

    Θετικές οι εξελίξεις σύμφωνα με τους εκπροσώπους της τρόικας

    Παρ όλο που στην παρούσα φάση η αποστολή δεν προέβη σε ενδελεχή έλεγχο στο πλαίσιο των συζητήσεων διεφάνη ότι το πρόγραμμα τριετούς οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας προχωράει βάσει σχεδίου και τα μέτρα εφαρμόζονται όπως έχουν συμφωνηθεί.

    Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στη συνέντευξη Τύπου ανέφεραν ότι οι εξελίξεις στον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής είναι θετικές καθώς τα δημόσια έσοδα προκύπτουν σχεδόν όπως αναμένονταν, ενώ παρατηρείται αυστηρός έλεγχος δαπανών στο πλαίσιο του κρατικού προϋπολογισμού.

    Με βάση τα αρχικά στοιχεία ρευστότητας, μέχρι τα τέλη Μαΐου το κρατικό έλλειμμα ήταν χαμηλότερο από αυτό που είχε προϋπολογιστεί στο πρόγραμμα. Τα στελέχη ανέφεραν ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει προχωρήσει σημαντικά και έχει υπάρξει συμφωνία σε πολλές βασικές παραμέτρους, όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί στο μνημόνιο.

    Οι αρμόδιες αρχές πραγματοποιούν τις απαιτούμενες προβλέψεις προκειμένου να αξιολογήσουν τη συνεισφορά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στην βελτίωση της μεσοπρόθεσμης βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών.

    "Ικανοποιητική πρόοδος"

    Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τις συναντήσεις που είχαν στην Ελλάδα η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ και οι δομικές μεταρρυθμίσεις προχωρούν επίσης συμπεριλαμβανομένων και των τομέων της δημόσιας διοίκησης, των αποκρατικοποιήσεων, της αγοράς εργασίας και του φορολογικού ελέγχου. Στον τομέα της οικονομικής πολιτικής παρατηρείται επίσης ικανοποιητική πρόοδος σε ό,τι αφορά την ίδρυση ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Η ρευστότητα στον τραπεζικό τομέα παραμένει επαρκής, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου

    Αναφορικά με τα επόμενα βήματα αναφέρθηκε ότι οι τρεις ομάδες στελεχών θα επιστρέψουν στην Ελλάδα προς το τέλος Ιουλίου για να διενεργήσουν έλεγχο στο πλαίσιο του προγράμματος. Ο έλεγχος αυτός θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση ποσοτικών στόχων και σημείο αναφοράς σε σχέση με τα τέλη Ιουνίου.

    Αυτός θα είναι και ο πρώτος επίσημος έλεγχος στο πλαίσιο του προγράμματος. Ικανοποιητική έκβαση αυτού του ελέγχου θα σημαίνει και τη δυνατότητα της Ελλάδας να εξασφαλίσει τη δεύτερη δόση του δανείου, ανέφεραν τα στελέχη.

    Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε επίσης ότι υπάρχει αισιοδοξία, αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, για αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας προς το καλύτερο. Το ΔΝΤ εκπροσώπησε ο Poul Thomsen, την ΕΚΤ ο Klaus Masuch και την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Servaas Deroose.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37774

    [09] Ένας χρόνος λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης

    Πεμπτη, 17 06 2010 15:58

    Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε, χθες, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο έχουν επισκεφθεί 2.010.641 άτομα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ, καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, ο οποίος τόνισε ότι "μέσα σε αυτό το διάστημα τέθηκαν ερευνητικοί, επιστημονικοί στόχοι, πραγματοποιήθηκε πρόοδος στον τομέα συντήρησης και στον τομέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων". Επίσης, ανακοίνωσε το άνοιγμα της περιοδικής έκθεσης (20.6.2011-31.1.2011) για τον "Περικλή Ξανθίππου" με λίγες αλλά σημαντικές αρχαιολογικές μαρτυρίες και στόχος της οποίας είναι η δημιουργία του ιστορικού πλαισίου για την ορθή κατανόηση των γλυπτών του Παρθενώνα.

    Το πρώτο δημόσιο μουσείο της χώρας

    Το Μουσείο Ακρόπολης είναι το πρώτο δημόσιο μουσείο της χώρας που λειτουργεί ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και η φιλοδοξία είναι να καλύπτει, όσο γίνεται, τις δαπάνες με δικά του έσοδα. Απασχολεί 200 υπαλλήλους, εκ των οποίων ένας αριθμός είναι συμβασιούχοι και αποσπασμένο προσωπικό από το ΥΠ.ΠΟ, ενώ τα κονδύλια για δαπάνες ΔΕΗ, ΟΤΕ, Αέριο καλύπτονται εξ' ολοκλήρου από το Μουσείο. Οικονομική στήριξη παρέχει και ο Οργανισμός Ανέγερσης.

    Ο Δημήτρης Παντερμαλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα σχολικά προγράμματα και τις παρουσιάσεις, κάνοντας λόγο για το σεμινάριο με θέμα "Ακρόπολη: εκπαίδευση και Μουσείο" που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, το οποίο παρακολούθησαν 2.600 εκπαιδευτικοί σε 24 σεμινάρια.

    Εξάλλου παρέχεται μονάδα ιατρικής φροντίδας με την πολύωρη παρουσία γιατρού: από την 1η Νοεμβρίου 2009 μέχρι 31η Μαΐου 2010 ο γιατρός εξυπηρέτησε 377 περιστατικά από τα οποία το 67% αφορούσαν σε επισκέπτες του Μουσείου.

    Το εισιτήριο θα παραμείνει στην τιμή των 5 ευρώ για το 2011, με απόφαση του Δ.Σ, ενώ επιτρέπεται και η ενοικίαση του εστιατορίου -καφέ με όρους χρήσης που θέτει η διοίκηση του Μουσείου.

    Όσον αφορά στην έκθεση αυτή θα αναπτυχθεί μέσα από 30 εκθέματα, ενώ το Μουσείο ζήτησε από τον γελοιογράφο Στάθη να αποτυπώσει με την πένα του την Χρυσή περίοδο του Περικλή μέσα από δέκα σκίτσα που θα προβάλλονται στον εκθεσιακό χώρο.

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37773

    [10] Συνάντηση Παπανδρέου- Γκρούεφσκι

    Πεμπτη, 17 06 2010 15:36

    Συνάντηση 35 λεπτών με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι είχε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο Γιώργος Παπανδρέου. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και οι διμερείς σχέσεις. Αν δεν λυθεί το θέμα της ονομασίας η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινέσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με ΕΕ ούτε και στην ένταξη στο ΝΑΤΟ, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι εδώ με εποικοδομητικό πνεύμα για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και σημείωσε ότι είναι ώρα να λυθεί το θέμα. Ανώτατες κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει κάθε πρόταση για λύση που θα είναι σοβαρή θα προβλέπει μία ονομασία έναντι όλων.

    "Πρώτα λύση μετά ένταξη"

    Αναφερόμενος στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογό του, που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Παπανδρέου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας δήλωσε "πιστεύουμε πως οι απευθείας επαφές με την πλευρά των Σκοπίων, μόνον οφέλη μπορούν να προσφέρουν - τόσο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων όσο και στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος του ονόματος".

    Επίσης σημείωσε πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιδιώκει "όποτε οι δύο ηγέτες βρίσκονται στον ίδιο χώρο να αξιοποιούν την ευκαιρία για μια συνάντηση. Η Ελλάδα υποστηρίζει την αναζήτηση μιας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα προσφέρεται για κάθε χρήση", ενώ παραμένει πιστή στη διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

    Ακόμη υπογράμμισε ότι αν λυθεί το πρόβλημα του ονόματος "η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της ΠΓΔΜ σε όλη της διάρκεια της δύσκολης ενταξιακής της πορείας". Πάντως, αναφερόμενος στην πλευρά των Σκοπίων εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την αδιάλλακτη στάση τους, σημειώνοντας πως "για τον λόγο αυτό εξάλλου έχουν μεγάλη σημασία οι απευθείας επαφές".

    Τέλος, για το θέμα της ονομασίας "Μακεδονία του Βαρδάρη" ο κ. Δρούτσας σημείωσε πως δεν έχει νόημα η ονοματολογία και επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι πρόθυμη να εξετάσει "κάθε πρόταση που πληροί τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει".

    Γκρούεφσκι: "Βούληση για κοινά αποδεκτή λύση"

    Την βούλησή τους για κοινά αποδεκτή λύση εξέφρασαν σε σχετική τους ανακοίνωση και τα Σκόπια. Συγκεκριμένα από το γραφείο του κ. Γκρούεφσκι ανακοινώθηκε ότι στη συνάντηση, οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για αρκετά ζητήματα κοινού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

    "Οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν -μεταξύ άλλων- για τις προκλήσεις που σχετίζονται με την παγκόσμια οικονομική κρίση, την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ενσωμάτωση των χωρών της περιοχής, καθώς και για αρκετά ζητήματα διμερούς χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων και για το ζήτημα της ονομασίας, για το οποίο εξέφρασαν την απαρέγκλιτη υποστήριξή τους στην διαδικασία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με τη μεσολάβηση του Μάθιου Νίμιτς", αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

    "Στην συνάντηση εκφράσθηκε η βούληση και η ετοιμότητα για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης η οποία δεν θα είναι επιζήμια για καμία από τις δύο πλευρές", καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37771

    [11] Μείωση της ποινής του πλοιάρχου του «Εξπρές Σάμινα» από τον Α.Π.

    Πεμπτη, 17 06 2010 19:20

    Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμ. 4/2010 απόφασή της μείωσε την ποινή του πλοιάρχου του "Εξπρές Σάμινα" Β. Γιαννακή. Το "Εξπρές Σάμινα" στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 βυθίστηκε έξω από το λιμάνι της Πάρου και έχασαν τη ζωή τους 80 επιβάτες. Υπενθυμίζεται ότι για το "Εξπρές Σάμινα" από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά έχει καταδικαστεί ο πλοίαρχος Β. Γιαννακής σε κάθειρξη 12 ετών και έχει ήδη αποφυλακιστεί. Τώρα η ποινή περιορίστηκε στα 5,5 χρόνια.

    Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι το Εφετείο του Πειραιά έσφαλε ως προς τον πλοίαρχο του "Εξπρές Σάμινα", καθώς το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας από το οποίο προήλθε ο θάνατος των 80 επιβατών απορροφά το αδίκημα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών από αμέλεια.

    Κατά συνέπεια, έπαυσε η δίωξη σε βάρος του Γιαννακή, λόγω παραγραφής των πλημμελημάτων της ανθρωποκτονίας και των σωματικών βλαβών από αμέλεια. Αδικήματα τα οποία επαύξησαν την ποινή κατά 6 χρόνια 5 μήνες και 25 μέρες. Όμως, κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ότι παραμένει η ποινή των 5 ετών και 6 μηνών που επιβλήθηκε: τα μεν 5 χρόνια για τη διατάραξη της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας, οι δε 6 μήνες για τα πλημμελήματα της μη αυτοπρόσωπης διεύθυνσης πλοίου και του ναυαγίου από αμέλεια.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37785

    [12] Υπόθεση Ζαχόπουλου: Παραπέμπονται 4 από τους 6 κατηγορουμένους

    Πεμπτη, 17 06 2010 19:08

    Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος, ο Θέμος Αναστασιάδης και ο Γιάννης Μακρυγιάννης, για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Αντιθέτως, απηλλάγησαν όλων των κατηγοριών οι δικηγόροι Ηρακλής Κουτελίδας και Δημήτρης Μπαλέρμπας. Η Εύη Τσέκου παραπέμπεται για εκβίαση του Νίκου Ζαχόπουλου σε βαθμό πλημμελήματος και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, κατηγορία που αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι. Όπως αναφέρει το βούλευμα, ο Θέμος Αναστασιάδης υπέκλεψε το υλικό με τις προσωπικές στιγμές του Ζαχόπουλου με την Τσέκου, όταν εκείνη του το έδειξε, και το αντέγραψε σε ψηφιακό δίσκο που παρέδωσε στον τότε Διευθυντή του Γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού, Γιάννη Ανδριανό.

    Σύμφωνα με το βούλευμα, η κα Τσέκου πρέπει να δικαστεί για τις κατηγορίες της εκβίασης και της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ο κ. Αναστασιάδης για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ενώ ο εργατολόγος και ο δημοσιογράφος για συνέργεια στην παραβίαση. Και οι τέσσερις απαλλάσσονται από την κατηγορία της συμμετοχής σε απόπειρα αυτοκτονίας.

    Στο σκεπτικό τους οι δικαστές δέχονται ότι η κα Τσέκου είχε σκοπό να εκβιάσει τον κ. Χρήστο Ζαχόπουλο γνωστοποιώντας του την ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού με ερωτικές στιγμές και συζητήσεις τους που είχε συλλέξει κρυφά, ώστε να τον πιέσει να την μονιμοποιήσει στο Υπουργείο Πολτισμού.

    Όπως τονίζεται στο βούλευμα, η κατηγορουμένη δεν πέτυχε τον στόχο της όχι από δική της βούληση, αλλά διότι ο κ. Ζαχόπουλος δεν ενέδωσε και προτίμησε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο τον Δεκέμβριο του 2007.

    Ο εργατολόγος, όπως αναφέρεται στο βούλευμα , παρέσχε συνδρομή στην κα Τσέκου όταν αυτή παρέδωσε το παράνομο υλικό στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", ενώ ο κ. Αναστασιάδης υπέκλεψε το εν λόγω υλικό από την 37χρονη. Οι δικαστές αναφέρουν πως ο εκδότης παρέδωσε στις 14/12/2007 στον κ. Γιάννη Ανδριανό, εκπρόσωπο Τύπου του τότε πρωθυπουργικού γραφείου, CD με επεξεργασμένο τμήμα του όλου υλικού που υπέκλεψε από την κα Τσέκου. Το βούλευμα διατάσσει την επιστροφή των χρηματικών εγγυήσεων που επιβλήθηκαν σε κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών στον κ. Αναστασιάδη 300 χιλιάδες ευρώ και στον κ. Νικολιτσόπουλο 50 χιλιάδες ευρώ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37784

    [13] Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ:« Μπορούμε να ελπίζουμε στη δική μας συλλογική προσπάθεια, να αποφύγουμε τον εσωτερικό κανιβαλισμό.»

    Πεμπτη, 17 06 2010 14:48

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αισιοδοξία δεν μπορούμε να έχουμε»

    Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ψυχολογία όλου του κόσμου είναι στο κατώτατο δυνατό σημείο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τόσο κομμένα και ραμμένα μέτρα υπέρ των εργοδοτών δεν θα μπορούσαν να γίνουν.»

    Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Υπέρ των μεγάλων εργοδοτών, γιατί οι μικρές εργοδοτικές οργανώσεις θα δείτε ότι δεν συμφωνούν. Τελικά ο μόνος που συμφωνεί είναι ο σύνδεσμος των βιομηχάνων, όπου τελικά τα παίρνει όλα. Και προφανώς όταν δια αυτών των ρυθμίσεων τα επιτυγχάνει όλα, γιατί να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Νομίζω ότι δημιουργείται μια πλήρης ανασφάλεια εργατικού δικαίου και το κυοφορούμενο ασφαλιστικό αν το συνυπολογίσουμε δημιουργείται και ευρύτερη κοινωνική ανασφάλεια, γιατί δεν μπορεί να έχεις καμία προσδοκία στο μέλλον. Ο ύψιστος δημοκρατικός κανόνας στο Σύνταγμά μας παραβιάζεται. Σε πάρα πολλούς τομείς, ιδίως στο πεδίο των συλλογικών διαπραγματεύσεων η ΓΣΕΕ θα κάνει την πρώτη προσπάθεια στο δικαστικό και πολιτικό μέρος να κινηθεί προς όλους τους θεσμούς τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς, για να καταγγείλει αυτά τα γεγονότα. Έχω την πεποίθηση ότι θα βρεθούν έντιμοι δικαστές και στη χώρα και στο εξωτερικό που θα δουν ότι γίνεται παραβίαση των νόμων, του Συντάγματος και διεθνών συμβάσεων εργασίας και θα υπάρξουν αντιδράσεις.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο κος Λοβέρδος δεν ξέρει ότι γίνεται παραβίαση των νόμων και του Συντάγματος;»

    Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: « Δεν συνομιλούμε και δεν συνομιλούμε, γιατί όταν καλεί τη ΓΣΕΕ να συνομιλήσει στο τι θα κόψει από τους φτωχούς εργάτες, το πώς θα περιορίσει την ασφάλειά τους έναντι των απολύσεων, όταν καταστρατηγεί τις συμβάσεις, ε λοιπόν δεν θα επιλέξουμε με τι μαχαίρι θα μας σφάξει διαμέσου του διαλόγου. Είναι εμπαιγμός να στέλνει επιστολή και να λέει πείτε μου τι λέτε επ αυτών; Τι να πούμε; Είναι ντροπή σε ένα δημοκρατικό καθεστώς να έρχονται τέτοια πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τους κανόνες λειτουργίας του δημοκρατικού καθεστώτος. Χρησιμοποιείται το ΔΝΤ από την ΕΕ, ως ο φερετζές που κρύβεται για να μην πει ότι αυτή είναι η πολιτική της. Δηλαδή μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιχειρεί και την επιβάλλει δια της τρομοκρατίας των αγορών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Είναι μια ηγεσία στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή δειλή, άβουλη και μοιραία στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας της, δεν έχουν κανένα απαλλακτικό, κανένα ελαφρυντικό. Με τις πολιτικές τους έφεραν την Ελλάδα και την Ευρώπη σε αυτή την θέση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σε τι μπορούμε να ελπίζουμε;»

    Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: « Στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι στη δική μας συλλογική προσπάθεια, να αποφύγουμε τον εσωτερικό κανιβαλισμό.»

    Είδηση: 37769

    [14] Σ.ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ:«Δεν βλέπω να υπάρχει καμία κόντρα με την υπουργό μας και με τον κο Παπακωνσταντίνου.»

    Πεμπτη, 17 06 2010 14:46

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τον Παναγιώτη Τσούτσια και Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σε σχέση με το προεδρικό διάταγμα για τις απολύσεις, τις αποζημιώσεις, πολλά χρόνια πίσω γυρνάμε»

    Σ.ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ: « Έχει δοθεί για διαβούλευση, θεωρώ ότι μετά την διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους μπορούμε να πούμε ορισμένα πράγματα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ένα από τα κομμάτια που συζητάμε τον τελευταίο καιρό είναι το κομμάτι της ανάπτυξης, πιστεύετε ότι έχει πάει καλά αυτό το κομμάτι;»

    Σ.ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ: « Πρέπει να δούμε τι παραλάβαμε και που βρισκόμαστε σήμερα. Για το ΕΣΠΑ να ξεκινήσω ότι είχαμε μια προώθηση στο 2,76% τον Οκτώβρη και σήμερα έχουμε μια απορρόφηση που ξεπερνά το 7% και μέχρι τέλους του Ιουνίου θα είμαστε στο 8%. Έχουμε δεσμεύσει φέτος από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για συγχρηματοδοτούμενα έργα 6,95 δις ευρώ. Παράλληλα με το ΕΣΠΑ υπάρχει και ο αναπτυξιακός νόμος, έχουμε δώσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 500 εκατομμύρια που ήταν οφειλές προηγούμενων ετών. ΚΌρα όλα αυτά τα χρήματα παράλληλα με την γνωμοδοτική επιτροπή, η οποία γίνεται για τον αναπτυξιακό, οι νέες εντάξεις οι οποίες προχωρούν και μέσα από τις Περιφέρειες και μέσα από τα υπουργεία ούτως ώστε να δημοπρατηθούν έργα, πέφτει χρήμα στην αγορά και θεωρούμε ότι η φετινή χρονιά είναι κρίσιμη, γιατί πρέπει να έχουμε μια σημαντική μάζα έργων για να μπορούν να δώσουμε τους πόρους και θεωρώ ότι η δουλειά η οποία γίνεται με τις Περιφέρειες, με τα υπουργεία με τους γενικούς γραμματεία θα πάμε πολύ καλά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο κόσμος βλέπει ότι η οικονομία μπαίνει σε βαθιά ύφεση και στην ακρίβεια δεν έχετε κάνει κάτι»

    Σ.ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ: « Υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, χρειάζεται να υπάρχει μια καλύτερη εποπτεία της αγοράς. Γίνεται όμως μια προσπάθεια που θεωρώ ότι θα πιάσει τόπο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στο υπουργείο που είστε εσείς και στο υπουργείο Οικονομικών, θα μας βασανίζει για καιρό ακόμα;

    Σ.ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ: « Δεν βλέπω να υπάρχει καμία κόντρα όσο συνεργάζομαι με την υπουργό μας και με τον κο Παπακωνσταντίνου, μπορεί να υπάρχει κάποιες φορές μια διαφορετική προσέγγιση κάποιων πραγμάτων, αλλά κόντρα δεν έχω δει να υπάρχει.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα σας δούμε Περιφερειάρχη στην Κρήτη;»

    Σ.ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ: « Έχω υποβάλλει την υποψηφιότητά μου στην διάθεση του κινήματος.»

    Είδηση: 37768

    [15] Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο μετρό

    Πεμπτη, 17 06 2010 14:45

    Εντείνεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς το Μετρό της Αθήνας θα παραμείνει και αύριο Παρασκευή κλειστό, εξαιτίας της νέας σειράς κινητοποιήσεων που αποφάσισαν τα σωματεία των εργαζομένων σε αυτό, σε ένδειξη συμπαράστασης προς του 286 συμβασιούχους, οι οποίοι απειλούνται με απόλυση, καθώς δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, που κρίθηκαν παράνομες από τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης. Το μεσημέρι το ΔΣ των εργαζομένων αποφάσισαν νέα κινητοποίηση, η οποία δεν έχει τη μορφή 24ωρης απεργίας, αλλά επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι συρμοί του μετρό για τρίτη -κατά σειρά- μέρα δεν θα βγουν από τα αμαξοστάσια. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το μετρό διακινούνται καθημερινά πάνω από 650.000 επιβάτες, οι οποίοι θα πρέπει και αύριο να βρουν εναλλακτική λύση για τις μετακινήσεις τους. Εν τω μεταξύ, στάση εργασίας από τις 11 ως τις 4 το απόγευμα πραγματοποίησαν και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς για τις μισθολογικές περικοπές και το ασφαλιστικό.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Χωρίς Μετρό και την Πέμπτη η Αθήνα

    Είδηση: 37770

    [16] Η ακρόαση του γενικού διευθυντή της BP στο αμερικανικό κογκρέσο

    Πεμπτη, 17 06 2010 19:05

    Ξεκίνησε την Πέμπτη στο αμερικανικό κογκρέσο η ακρόαση του γενικού διευθυντή της BP Τόνι Χέιγουορντ με θέμα την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού ενώπιον των Αμερικανών βουλευτών, τους οποίους θα προσπαθήσει να πείσει για την αξιοπιστία των ενεργειών της εταιρείας για την αντιμετώπιση της καταστροφής. Ο Χέιγουορντ πρόκειται να δηλώσει ότι η πετρελαιοκηλίδα είναι αποτέλεσμα μίας σειράς λαθών "χωρίς προηγούμενο", σύμφωνα με το κείμενο που έχει προετοιμάσει.

    "Η έκρηξη και η πυρκαγιά στην πλατφόρμα Deepwater Horizon και η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε ακολούθως στον Κόλπο του Μεξικού δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν συμβεί, είμαι βαθιά λυπημένος", θα δηλώσει ο γενικός διευθυντής της BP.

    Πάντως ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής Τζο Μπάρτον τον προειδοποίησε: "θα σας κάνουμε πραγματικά δύσκολες ερωτήσεις".

    Αυτή η ακρόαση γίνεται μία ημέρα μετά τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο του Χέιγουορντ με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον πρόεδρο της BP Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ μετά την οποία η BP συμφώνησε να δημιουργήσει έναν ειδικό λογαριασμό 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αποζημιώσει τα θύματα της ρύπανσης.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37783

    [17] Τραγικός θάνατος στις ράγες

    Πεμπτη, 17 06 2010 12:17

    Άγνωστες μέχρι στιγμής παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στις γραμμές του τρένου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως άγνωστος άνδρας που βρήκε τραγικό θάνατο. Για 45 λεπτά από τις 9.20 το πρωί, διακόπηκε η κυκλοφορία στη διασταύρωση με την Ιερά οδό.

    Θανάσιμος τραυματισμός

    Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 9:15 το πρωί ένας νεαρός άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων επιχείρησε να διασχίσει τη σιδηροδρομική γραμμή, κοντά στην Ιερά Οδό, τη στιγμή που διερχόταν η αμαξοστοιχία 4307, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο - Πειραιά.

    Ο νεαρός άνδρας παρασύρθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

    Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέφρασε τη θλίψη της για το συμβάν.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 37761

    [18] Πτώμα άνδρα θαμμένο σε μπανιέρα

    Πεμπτη, 17 06 2010 11:35

    Σενάριο αστυνομικού θρίλερ θυμίζει η αποκάλυψη του πτώματος ενός, αγνώστου μέχρι στιγμής άνδρα, το οποίο οι δολοφόνοι είχαν θάψει σε μπανιέρα και "χτίσει" στο μπάνιο σπιτιού στο Διακοφτό Αχαΐας.

    Η μυστηριώδης δολοφονία αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίο μετά από έρευνα στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, με παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών πήγαν στο συγκεκριμένο σπίτι, για την ανεύρεση τυχόν στοιχειών, σχετικά με την προ έτους εξαφάνιση ατόμου από περιοχή της Αθήνας.

    Κατά την διάρκεια της έρευνας, αστυνομικοί έσκαψαν το δάπεδο της μπανιέρας που βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού και βρήκαν το πτώμα. Σύμφωνα με την Αστυνομία το πτώμα είχε ταφεί στην προϋπάρχουσα μπανιέρα και είχε καλυφθεί με αδρανή υλικά και τσιμέντο πάχους περίπου 10 εκατοστών, ενώ στην συνέχεια είχε επικαλυφθεί με πλακίδια.

    Το πτώμα του άνδρα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου και να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του, με τη μέθοδο DNA .

    Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, εκτιμάται ότι πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας που έγινε πριν από ένα έτος όταν στο συγκεκριμένο σπίτι διέμενε αλλοδαπή, υπήκοος αλβανίας, η οποία αφού προέβη στις εργασίες τροποποίησης της μπανιέρας, στη συνέχεια εγκατέλειψε το σπίτι και εξαφανίσθηκε.

    Η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό της αλλοδαπής.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37760

    [19] 20 δισ δολάρια για την πετρελαιοκηλίδα από την Β.Ρ

    Πεμπτη, 17 06 2010 12:22

    Το ποσό των 20 δισ δολαρίων, το οποίο θα καταθέσει στο ταμείο για τα έξοδα καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικό και την αποζημίωση των θυμάτων, θα διαθέσει η B.P σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν ο οποίος σημείωσε ότι η εταιρεία "διαθέτει τα μέσα" να πληρώσει.

    "Η ΒΡ είναι μια πολύ ισχυρή επιχείρηση που απασχολεί πολύ κόσμο όχι μόνο εδώ αλλά και στις ΗΠΑ. Αποδέσμευσε ένα πολύ σημαντικό ποσό και έχει τη δυνατότητα να το κάνει", είπε ο υπουργός Οικονομικών στο ραδιοφώνο BBC4.

    Υπενθύμισε ότι η ΒΡ είναι "μια πολύ σημαντική επιχείρηση όχι μόνο για τη βρετανική οικονομία αλλά και για την αμερικανική και θέλουμε να έχει επιτυχίες και να συμπεριφέρεται σωστά για το καλό όλων", συμπλήρωσε, εκπέμποντας στο ίδιο μήκος κύματος με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα που σε δηλώσεις του υποστήριξε πως η ΒΡ είναι μια "ισχυρή και βιώσιμη εταιρία και ότι είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει έτσι".

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37762


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 June 2010 - 16:57:52 UTC