Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-06-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Παπανδρέου στη Βιέννη
  • [02] Αποζημίωση 320.000 ευρώ θα καταβάλλουν δύο γιατροί
  • [03] Κιργιστάν: Δεκαεφτά νεκροί σε συγκρούσεις τη νύχτα
  • [04] Δηλώσεις Εγκεμέν Μπαγίς για το Κυπριακό
  • [05] Συναντήσεις Σαμαρά με ΓΣΒΕΕ και ΕΣΕΕ
  • [06] Συνάντηση Μπιρμπίλη -Έτιγκερ
  • [07] Ισραήλ: Σε κατάσταση συναγερμού η Ιερουσαλήμ
  • [08] Συγκέντρωση καθηγητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας
  • [09] Siemens: Τρεις νέες καταθέσεις στην εξεταστική της Βουλής
  • [10] Διπλάσια ποσότητα πετρελαίου διέρρεε στον Κόλπο του Μεξικού

    [01] Ομιλία Παπανδρέου στη Βιέννη

    Παρασκευη, 11 06 2010 10:31

    Στο συνέδριο του Διεθνούς Συνδέσμου Τραπεζών, στη Βιέννη, θα μιλήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός. Στο συνέδριο οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα συμμετέχουν κορυφαίοι εκπρόσωποι του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος. Τα θέματα που συζητούνται μεταξύ άλλων, η χρηματοοικονομική κρίση και η παγκόσμια αντιμετώπισή της, η ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών χρηματαγορών και ο ρόλος της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομία, οι προκλήσεις για την Ευρωζώνη και οι μελλοντικοί κίνδυνοι του συστήματος. Eπίσης, ο Πρωθυπουργός στη μια θα έχει συνομιλίες με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

    Στο επίκεντρο των επαφών του με την αυστριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία αναμένεται να βρεθούν η πρόσφατη ελληνική δημοσιονομική κρίση, η στάση και συμβολή της Αυστρίας στο πλαίσιο αυτό, αλλά και οι διμερείς σχέσεις.

    Την Πέμπτη από την Τρίπολη ο Πρωθυπουργός επιχείρησε για μια ακόμη φορά να βάλει τέλος στα σενάρια "καταστροφής" που διακινούνται το τελευταίο διάστημα κάνοντας λόγο για "αστεία και επικίνδυνα πράγματα". "Η χώρα είναι σε πορεία αλλαγών", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

    "Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προτίθενται να αυξήσουν το πακέτο στήριξης για τις χώρες της ευρωζώνης, αν κριθεί απαραίτητο", δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: ο»ΏΠαπανδρέου: "Ο κίνδυνος πέρασε"

    Είδηση: 37539

    [02] Αποζημίωση 320.000 ευρώ θα καταβάλλουν δύο γιατροί

    Παρασκευη, 11 06 2010 10:22

    Αποζημίωση, συνολικού ύψους 320.000 ευρώ υποχρεούνται να καταβάλουν δύο γιατροί -ένας γυναικολόγος και ένας αναισθησιολόγος- ως ψυχική οδύνη, στους συγγενείς 25χρονης γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών, η οποία πριν από εννέα χρόνια, απεβίωσε κατά τη διάρκεια τεχνητής διακοπής της εγκυμοσύνης της, την οποία έκανε ο γυναικολόγος στο ιδιωτικό του ιατρείο! Την αποζημίωση επικύρωσε ο Άρειος Πάγος (496/2010),ο οποίος έκρινε -σε αντίθεση με το Εφετείο Θράκης- ότι υπήρξε συνυπευθυνότητα των δύο γιατρών και ότι ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται σε συγκλίνουσα αμέλεια τόσο του μαιευτήρα όσο και του αναισθησιολόγου.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 37538

    [03] Κιργιστάν: Δεκαεφτά νεκροί σε συγκρούσεις τη νύχτα

    Παρασκευη, 11 06 2010 09:05

    Δεκαεφτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 201 τραυματίστηκαν στις βίαιες συγκρούσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην πόλη Ος και σε πολλές γειτονικές περιοχές στο νότιο Κιργιστάν, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της χώρας. "Στην περιοχή του Ος, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους δώδεκα", διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως 126 άνθρωποι δέχτηκαν ιατρική βοήθεια ή μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις περιοχές

    Η προσωρινή Κυβέρνηση του Κιργιστάν, υπό τη Ρόζα Οτουνμπάγεβα, που ανέλαβε την εξουσία μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις τον Απρίλιο, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη Ος, προπύργιο του πρώην Προέδρου Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ και στις γειτονικές περιοχές Καρασού, Αραβάν και Ουζγκέν. Αφορμή υπήρξαν τα βίαια επεισόδια στα οποία πρωταγωνίστησαν ομάδες εκατοντάδων νεαρών που έσπασαν βιτρίνες, λεηλάτησαν καταστήματα και πυρπόλησαν αυτοκίνητα.

    Οι συγκρούσεις και η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ομάδες νεαρών ξέσπασαν αργά το βράδυ και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αφορμή ήταν ένας διαπληκτισμός ανάμεσα σε Κιργίζιους και Ουζμπέκους.

    "Η Ρόζα Οτουνμπάγεβα ανακοίνωσε ότι η προσωρινή Κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις που διαθέτει και είναι βέβαιη ότι θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Φαρίντ Νιγιάζοφ.

    Ο Νιγιάζοφ πρόσθεσε ότι 1000-3000 νεαρών ενεπλάκησαν στα βίαια επεισόδια. Οι αρχές έστειλαν στην πόλη στρατιώτες και θωρακισμένα οχήματα για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση. Με απόφαση της μεταβατικής κυβέρνησης απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στη διάρκεια της νύχτας.

    Η πόλη Ος βρίσκεται σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή του Κιργιστάν. Πρόκειται για μία πόλη 200.000 κατοίκων που βρίσκεται στην εύφορη πεδιάδα Φεργκάνα, όπου συναντώνται τα σύνορα του Κιργιστάν με το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν.

    Έκκληση από Ρωσία και Κίνα για τερματισμό της βίας

    Την ίδια ώρα, οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας έκαναν σήμερα Παρασκευή έκκληση προς το Κιργιστάν για τον άμεσο τερματισμό της βίας. Στο έδαφος του Κιργιστάν βρίσκονται τόσο αμερικανικές όσο και ρωσικές στρατιωτικές βάσεις. "Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μία γρήγορη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Κιργιστάν", είπε ο Κινέζος Πρόεδρος Χου Ζιντάο και πρόσθεσε ότι "η Κίνα εξακολουθεί να βοηθάει το Κιργιστάν όσο μπορεί".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37534

    [04] Δηλώσεις Εγκεμέν Μπαγίς για το Κυπριακό

    Πεμπτη, 10 06 2010 23:37

    Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Τουρκίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την Κύπρο για χάρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση για χάρη της Κύπρου. O Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος πραγματοποίησε παράνομη μονοήμερη επίσκεψη στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, είχε συνάντηση με τον Ντερβίς Ερογλου, τον οποίο ευχαρίστησε για την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού. Ο Μπαγίς φέρεται να είπε στον Ντερβίς Ερογλου ότι η στάση του αυτή θα είναι επωφελής για τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις κατεχόμενες περιοχές.

    Δήλωσε επίσης πως εάν ήταν Κύπριος, είτε Ελληνοκύπριος είτε Τουρκοκύπριος, θα εργαζόταν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας περισσότερο από ό,τι ο Τούρκος διαπραγματευτής. Κι' αυτό, όπως ισχυρίσθηκε, γιατί η ένταξη της Τουρκίας ίσως να αποτελεί "το μεγαλύτερο συμβόλαιο ασφάλειας για την Κύπρο".

    Επίσης σχολίασε την πιθανή άφιξη Ισραηλινών ιστιοπλόων στην Κύπρο, για να διαμαρτυρηθούν για την τουρκική κατοχή, λέγοντας ότι η Τουρκία θα τους απαντήσει.

    "Mπερδεύουν τα μήλα με τα αχλάδια, γιατί η Γάζα δεν έχει καμιά σχέση με την Κύπρο", είπε. Κατά τον Εγκεμέν Μπαγίς εάν οι Ισραηλινοί καταπλεύσουν με τα σκάφη τους στα κατεχόμενα λιμάνια, τότε θα κληθούν να πληρώσουν τέλη, γεγονός που, όπως είπε, σημαίνει άρση του λεγόμενου εμπάργκο των κατεχόμενων περιοχών.

    Ικανοποιημένη η Λευκωσία από το προσχέδιο ψηφίσματος του Σ.Α. για το Κυπριακό

    Ικανοποιημένη φέρεται να είναι η κυπριακή κυβέρνηση για το προσχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Πηγές του Προεδρικού τις οποίες επικαλείται το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου, επισήμαναν τρία στοιχεία στο ψήφισμα, τα οποία θεωρούν σημαντικά στο προσχέδιο ψηφίσματος:

    Η αποφυγή αναφοράς σε χρονοδιάγραμμα για λύση και η χρησιμοποίηση φρασεολογίας με την οποία εκφράζεται απλώς η ευχή για λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, εφόσον αυτό είναι δυνατό.

    Δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό.

    Η συμπερίληψη αναφοράς στο διατακτικό μέρος του ψηφίσματος, στις συμφωνίες της 23ης Μαΐου και 1ης Ιουλίου 2008 για τη βάση των συνομιλιών για το κυπριακό, με παράλληλη αναφορά στο ψήφισμα 1251 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Οπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, στο ψήφισμα αυτό ρητά και κατά τρόπο συγκεκριμένο καταγράφεται το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, ξεκαθαρίζοντας έτσι και τη βάση διαπραγμάτευσης.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37533

    [05] Συναντήσεις Σαμαρά με ΓΣΒΕΕ και ΕΣΕΕ

    Παρασκευη, 11 06 2010 11:24

    Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων έχει στην Ρηγίλλης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Σε συνάντηση που είχε με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνιών Ελλάδος συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία και ο προεδρος της ΓΣΕΒΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος κάλεσε κυβέρνηση και τα κόμματα να συνεργαστούν προκειμένου να αλλάξει η ψυχολογία των καταναλωτών. Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς συζήτησε με τους εμπόρους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το Διαγραμματικό Όργανο της Νέας Δημοκρατίας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 37543

    [06] Συνάντηση Μπιρμπίλη -Έτιγκερ

    Παρασκευη, 11 06 2010 11:03

    Την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις δραστηριότητες ανάπτυξης των αγωγών του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, εξέφρασε ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ Έτιγκερ που συναντήθηκε την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Ο Επίτροπος δήλωσε ότι "στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα για την προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και την προσαρμογή στις Ευρωπαϊκές οδηγίες του τρίτου ενεργειακού πακέτου. Εκτιμώ ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή".

    Από την πλευρά της, η κα Μπιρμπίλη ενημέρωσε τον Επίτροπο για τις τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα στη χώρα μας και για τις πρωτοβουλίες διακρατικών συνεργασιών που έχουν αναληφθεί με την προώθηση συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας με τρίτες χώρες όπως Κατάρ, Τουρκία, Ρωσία, Λιβύη.

    Συμφωνήθηκε να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας τόσο σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων όσο και σε πολιτικό επίπεδο, για περαιτέρω προώθηση των θεμάτων που συζητήθηκαν.

    Την υπουργό συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Κώστας Μαθιουδάκης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37542

    [07] Ισραήλ: Σε κατάσταση συναγερμού η Ιερουσαλήμ

    Παρασκευη, 11 06 2010 10:34

    Σε κατάσταση συναγερμού έχει κηρύξει την Ιερουσαλήμ η ισραηλινή αστυνομία σήμερα Παρασκευή, για δεύτερη συνεχή εβδομάδα και απαγόρευσε την πρόσβαση στην Πλατεία των Τζαμιών, στην παλιά πόλη, για τους μουσουλμάνους ηλικίας κάτω των 40 ετών, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της. Η αστυνομία φοβάται μήπως ξεσπάσουν βίαιες διαδηλώσεις από Παλαιστίνιους ή Άραβες πολίτες του Ισραήλ στην ανατολική Ιερουσαλήμ, μετά την προσευχή της Παρασκευής ως αντίδραση για την αιματηρή ισραηλινή έφοδο στις 31ης Μαΐου εναντίον του στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

    "Οι δυνάμεις μας έχουν τεθεί σε ετοιμότητα αλλά αυτή τη φορά μόνο στην Ιερουσαλήμ", είπε ο εκπρόσωπος Μίκι Ρόζενφελντ. "Εκατοντάδες αστυνομικοί, μεταξύ τους και μεθοριακοί φρουροί, έχουν αναπτυχθεί στην παλιά πόλη".

    Μόνο οι γυναίκες και οι πιστοί ηλικίας άνω των 40 ετών, μπορούν να προσέλθουν για να προσευχηθούν στην Πλατεία, διευκρίνισε.

    Η ανατολική Ιερουσαλήμ, που προσαρτήθηκε στο εβραϊκό κράτος μετά την κατάληψή της το 1967 στον Πόλεμο των 'Έξι Ημερών, είναι στο επίκεντρο της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης. Οι Παλαιστίνιοι θέλουν να την ανακηρύξουν πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους και οι Ισραηλινοί θεωρούν το σύνολο της πόλης "αιώνια και αδιαίρετη" πρωτεύουσα τους. Η προσάρτηση του αραβικού ανατολικού τομέα ουδέποτε αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα.

    Η Πλατεία των Τζαμιών στην οποία βρίσκονται ο Θόλος του Βράχου και το Τέμενος Αλ Άκσα είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος του Ισλάμ, μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Η Πλατεία αυτή (το Όρος του Ναού για τους Εβραίους) είναι ο πιο ιερός τόπος του Ιουδαϊσμού.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37540

    [08] Συγκέντρωση καθηγητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας

    Παρασκευη, 11 06 2010 10:07

    Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι θα πραγματοποιήσουν στη 1.30 το μεσημέρι καθηγητές, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αμοιβών των καθηγητών που εμπλέκονται με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Παράλληλα συνεχίζεται η αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών αποτέλεσμα της οποίας είναι σύμφωνα με πληροφορίες να παραμένει αβαθμολόγητος σημαντικός αριθμός γραπτών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 37537

    [09] Siemens: Τρεις νέες καταθέσεις στην εξεταστική της Βουλής

    Παρασκευη, 11 06 2010 09:52

    Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens έχουν κληθεί να παρουσιαστούν το μεσημέρι οι Σωκράτης Κόκκαλης, Γιώργος Σκαρπέλης και Πέτρος Λάμπρου, μετά από αίτημα του Δημήτρη Παπαδημούλη. Χθες Πέμπτη, ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens-Ελλάς Πρόδρομος Μαυρίδης αρνήθηκε να καταθέσει στην επιτροπή, επικαλούμενος το γεγονός ότι είναι κατηγορούμενος ως διαχειριστής των μαύρων ταμείων.

    Ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της γερμανικής εταιρείας Διονύσης Δενδρινός που χειριζόταν το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσε πλήρη άγνοια για χρηματισμό πολιτικών προσώπων και υπηρεσιακών παραγόντων, λέγοντας ότι η ταυτότητα όσων πήραν μίζες, θα πρέπει να αναζητηθεί στη μητρική εταιρεία.

    Στην εξεταστική επιτροπή κατέθεσε χθες για τρίτη φορά η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου, μετά από απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

    Η κ. Τσακάλου διευκρίνισε ότι είναι λανθασμένη η διατύπωση του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια, σύμφωνα με την οποία ο Μιχάλης Χριστοφοράκος διατηρούσε επαφές με βουλευτές όλων των κομμάτων.

    «Έχουμε δώσει στην εξεταστική επιτροπή όλα τα ονόματα που είχαν σβηστεί από τις λίστες όσων πήραν δώρα από τη Siemens», δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο γγ του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.

    Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ 105,8 είπε ότι δεν τον ικανοποιεί η εικόνα των βουλευτών, μελών των εξεταστικών επιτροπών, που βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε συνεχώς. "Στην Ελλάδα ενδιαφερόμαστε για τα δημοσιονομικά, μόνο όταν υπάρχει κάποιο σκάνδαλο", κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Συνέχεια καταθέσεων για τη Siemens

    Είδηση: 37536

    [10] Διπλάσια ποσότητα πετρελαίου διέρρεε στον Κόλπο του Μεξικού

    Παρασκευη, 11 06 2010 09:24

    Αμερικανοί επιστήμονες υπολόγισαν ότι η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού πριν από τις 3 Ιουνίου, οπότε η πετρελαϊκή εταιρεία BP τοποθέτησε έναν αγωγό για την άντλησή του, κυμαινόταν από 20.000 έως και 40.000 βαρέλια ημερησίως, δηλαδή διπλάσια ποσότητα απ' όσο πίστευαν μέχρι τώρα. Η προηγούμενη εκτίμηση, της 27ης Μαΐου, έκανε λόγο για 12.000-19.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Σύμφωνα με τη διευθύντρια της αμερικανικής Γεωλογικής Επιθεώρησης, Μάρσια Μακνάτ, κατά μέσο όρο η διαρροή ενδέχεται να έφτανε τα 25-30.000 βαρέλια την ημέρα.

    Στο μεταξύ ο Αμερικανός αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση καθαρισμού του Κόλπου του Μεξικού από την πετρελαιοκηλίδα ζήτησε από τα στελέχη της BP να συναντηθούν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στις 16 Ιουνίου.

    "Η Κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να εφησυχάσει ή να ικανοποιηθεί μέχρι να σταματήσει η διαρροή, να καθαριστεί ο Κόλπος από το πετρέλαιο και οι άνθρωποι να επιστρέψουν στη ζωή τους", αναφέρει ο ναύαρχος Θαντ Άλεν σε επιστολή του προς τον Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της BP.

    "Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα συμμετάσχει σε ένα μέρος της συνάντησης", προστίθεται στην επιστολή. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συναντηθεί απευθείας με αξιωματούχους της BP μετά το δυστύχημα της 20ής Απριλίου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 37535


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 June 2010 - 8:55:55 UTC