Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας Κέλερ
  • [02] Διαβούλευση για τα εργασιακά χωρίς τη ΓΣΕΕ
  • [03] Δείτε ξανά τον τελικό
  • [04] Nέα χημική ουσία καταπολεμά τη γρίπη
  • [05] Σε Olympic Air και Sky Express 9 άγονες γραμμές
  • [06] ΕΛΠΕ: Θάνατος δύτη σε δεξαμενή
  • [07] Πολιτικές αναταράξεις για τη Siemens
  • [08] Σέρρες: Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο ρυζόγαλο στον κόσμο!
  • [09] Παράταση εργασιών της Εξεταστικής για το Βατοπαίδι ζητά η ΝΔ
  • [10] Έλληνες: Οδήγημα με κινητό, τσιγάρο και αλκοόλ
  • [11] Διεθνής καταδίκη της επίθεσης
  • [12] Γ.ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ:«Η λίστα όπως εννοούν και βγαίνει ενδεχόμενα από κάποια μέσα ενημέρωσης αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται.»
  • [13] Η Αθήνα καταδικάζει τη χρήση βίας από το Ισραήλ
  • [14] Α.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:«Να αφήσουμε την επιτροπή αυτή χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, χωρίς φωτοβολίδες της μιας ή της άλλης πλευράς να κάνει τη
  • [15] Χ.ΖΩΗΣ:«Θεωρώ ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να τοποθετηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.»
  • [16] Συνάντηση Βενιζέλου-Σαμαρά για ένοπλες δυνάμεις
  • [17] Τέλος στο κάπνισμα στους δημόσιους χώρους από 1η Σεπτεμβρίου
  • [18] Κρίσιμη Ρωσο-ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής στο Ροστόφ
  • [19] Οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΑΕΔ
  • [20] Πανελλαδική απεργία στα ΜΜΕ την Πέμπτη
  • [21] Συνάντηση Λ. Κατσέλη με τον υφυπουργό Μεταφορών της Κίνας
  • [22] Αυλαία αύριο για το Φεστιβάλ Αθηνών
  • [23] Φεστιβάλ Πέτρας: Το αναλυτικό πρόγραμμα

    [01] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας Κέλερ

    Δευτερα, 31 05 2010 16:41

    Ο πρόεδρος της Γερμανίας Χορστ Κέλερ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του σχετικά με τη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας του στο Αφγανιστάν.

    "Ανακοινώνω την παραίτησή μου από τα καθήκοντά μου ως προέδρου", δήλωσε ο Κέλερ από το Βερολίνο, εξηγώντας ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του σε ραδιοφωνική συνέντευξη για την αναγκαιότητα κάποιων στρατιωτικών επιχειρήσεων της Γερμανίας στο εξωτερικό, προκειμένου η χώρα να υπερασπιστεί τα οικονομικά της συμφέροντα.

    Αργότερα, ο Κέλερ διαβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν, επισημαίνοντας ότι δεν συνδέονται με την εμπλοκή της Γερμανίας στο Αφγανιστάν.

    "Λυπάμαι που οι δηλώσεις μου δημιούργησαν μία παρεξήγηση σχετικά με ένα σημαντικό και δύσκολο θέμα της χώρας μας", δήλωσε ο Κέλερ στο Ρόιτερ.

    AΠΕ Είδηση: 37124

    [02] Διαβούλευση για τα εργασιακά χωρίς τη ΓΣΕΕ

    Δευτερα, 31 05 2010 15:40

    Χωρίς τη συμμέτοχη της ΓΣΕΕ άρχισε η διαβούλευση του Υπουργείου Εργασίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων, όπως προβλέπει και το μνημόνιο. Ο κύριος Λοβέρδος επανέλαβε ότι δε μπορούμε να παρεκκλίνουμε από το μνημόνιο, ωστόσο όπως σημείωσε υπάρχουν θέματα που πρέπει να τεθούν σε διαβούλευση μεταξύ των φορέων. Ο Υπουργός Εργασίας πρότεινε ΓΣΕΕ και εργοδότες να συζητήσουν και να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους μέχρι τις 15 Ιουνίου, ώστε να εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα για την υλοποίηση των αλλαγών. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος ζήτησε τριετές πάγωμα αποδοχών και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου. Την Τρίτη η ΓΣΕΕ θα έχει συνάντηση με τις εργοδοτικές ενώσεις για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    Χωρίς τη ΓΣΕΕ άρχισε σήμερα ο διάλογος της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

    Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους, τέθηκε η αύξηση του ποσοστού απολύσεων από 2% σε 4% για επιχειρήσεις με περισσότερους από 200 εργαζόμενους, καθώς και το ύψος της αποζημίωσης.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος ζήτησε τριετές πάγωμα αποδοχών και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου.

    "Η επιχειρηματική κοινότητα ούτε ζήτησε ούτε αποφάσισε τα μέτρα για τα εργασιακά, αυτά όμως αποτελούν, ήδη, νόμο του κράτους και αποτυπώνουν τη ρητή δέσμευση της Ελλάδος προς τους δανειστές μας", δήλωσε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ η ουσιαστική διαβούλευση, αφορά στην άμεση και αποτελεσματική εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, ώστε να εισπράξει τα χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, για να λειτουργήσει το Κράτος.

    "Δεν υπάρχει ούτε στιγμή για χάσιμο. Ή θα υλοποιήσουμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας, χωρίς άρνηση της πραγματικότητας, χωρίς υπεκφυγές ή θα καταποντιστούμε.", τόνισε χαρακτηριστικά.

    ''Η ΕΣΕΕ είναι υπέρ της διασφάλισης των πολυάριθμων θέσεων εργασίας στο εμπόριο. Είναι υπέρ της σταθερής και αξιοπρεπούς αμοιβής της εργασίας μέσω της ΕΓΣΣΕ, η οποία εξακολουθεί να είναι εν ισχύ αφού δεν έχει καταγγελθεί ούτε από την ΓΣΕΕ ούτε από τον ΣΕΒ", δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

    Ο κ Κορκίδης τόνισε ότι κατά τη συνάντηση κατέθεσε τις θέσεις της ομοσπονδίας ώστε να γίνει μια καλύτερη επεξεργασία του τρόπου εφαρμογής των "εντολών" και ερμηνείας των "οδηγιών" του Μνημονίου και τόνισε ότι το Μνημόνιο δεν πρέπει να γίνει το "Μνημόσυνο" της Συλλογικής Σύμβασης και της εργασιακής ειρήνης στη χώρας μας.

    "Ιλαροτραγωδία" ως προς τη διαδικασία και το περιεχόμενο χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλος.

    "Ας μην κουράζονται στο Υπουργείο Εργασίας για να φτιάχνουν τέτοιους νόμους, ας πάρουν έτοιμο το σημείωμα που έχει δώσει και στην Τρόϊκα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών", είπε χαρακτηριστικά.

    "Δεν πήγαμε στη διαβούλευση γιατί είναι σαφές ότι αυτό που έχουν συνομολογήσει με την τρόικα, είναι οι απαιτήσεις του Συνδέσμου Βιομηχάνων εδώ και χρόνια", ανέφερε στη ΝΕΤ 105,8 ο κ. Παναγόπουλος.

    Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε προς όλες τις πλευρές της έκκληση για διάλογο και κάλεσε τις εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα να συζητήσουν έστω και σε διμερές επίπεδο και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους αλλά πάντα στα πλαίσια του μνημονίου και όχι έξω ή ενάντια σε αυτό. Οι εργοδοτικοί φορείς κλήθηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους εντός 15 ημερών, ενώ έως τον Δεκέμβριο του 2010 θα υπάρξει προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει επακριβώς το νέο καθεστώς.

    Αντιδράσεις

    Για κακόγουστο θέατρο κατηγόρησε τον Υπουργό Εργασίας ο Συνασπισμός, τονίζοντας ότι ο κ. Λοβέρδος υποκρινόμενος ότι συζητά για τις εργασιακές σχέσεις, έχει ήδη συμφωνήσει και συνυπογράψει στο μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ την πλήρη κατεδάφισή τους.

    Συνάντηση για νέα ΕΓΣΣΕ

    Την Τρίτη η ΓΣΕΕ θα έχει συνάντηση με τις εργοδοτικές ενώσεις για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ συναντήθηκε σήμερα για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ. Συμφωνήθηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί, στα γραφεία του ΣΕΒ, με την ηγεσία του ΠΑΜΕ και τους Προέδρους των Ομοσπονδιών και των Κλαδικών οργανώσεων που υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις με τον ΣΕΒ.

    Υπέρ της υπογραφής νέας ΕΓΣΣΕ, τάχθηκε η ΕΣΕΕ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37120

    [03] Δείτε ξανά τον τελικό

    Δευτερα, 31 05 2010 16:32

    Η ΕΡΤ σε συνεργασία με την EBU σας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε ξανά στον υπολογιστή σας τον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, όπου πρώτη αναδείχθηκε η δεκαεννιάχρονη Λένα από τη Γερμανία, ενώ ο Γιώργος Αλκαίος κατέλαβε την όγδοη θέση αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

    Πατήστε εδώ για να δείτε ξανά τον τελικό και να διαβάσετε για τους δύο ημιτελικούς, τον τελικό και τα αποτελέσματα. Είδηση: 37122

    [04] Nέα χημική ουσία καταπολεμά τη γρίπη

    Δευτερα, 31 05 2010 14:51

    Υγεια

    Νουκλεοζίνη ονομάζεται η νέα χημική ουσία, που μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό Η5Ν1, αλλά και την εποχική γρίπη, σύμφωνα με επιστήμονες από το Χονγκ Κονγκ και τον Καναδά. Η νέα ανακάλυψη θεωρείται ελπιδοφόρα, αφού οι ιοί της γρίπης μεταλλάσσονται συνεχώς και, μετά από ένα χρονικό διάστημα, τα υπάρχοντα αντι-ιικά φάρμακα καθίστανται αναποτελεσματικά. Τα πειράματα με την ουσία, που πραγματοποιήθηκαν κατά την έρευνα, έγιναν τόσο με πειραματόζωα, όσο και με καλλιέργειες κυττάρων.

    "Διαθέτουμε, πλέον, τελείως νέα όπλα για να καταπολεμήσουμε τον ιό της γρίπης, που εμφανίζει ανθεκτικότητα στο οσελταμιβίρ και στο ζαναμιβίρ", δήλωσε ο μικροβιολόγος Richard Yao, του Πανεπιστημίου του Hong Kong.

    Η ουσία οσελταμιβίρ αποτελεί το βασικό συστατικό του φαρμάκου με την εμπορική ονομασία "Ταμιφλού", ενώ το ζαναμιβίρ αντίστοιχα αποτελεί το συστατικό του φαρμάκου "Ρελέντσα", δηλαδή των δύο βασικών "όπλων" κατά των ιών της γρίπης.

    Η νουκλεοζίνη επιτίθεται σε μια πρωτεΐνη των ιών της γρίπης, την νουκλεοπρωτεΐνη, που είναι υπεύθυνη για την αναπαραγωγή τους. Η ουσία έχει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους ερευνητές, αποδειχτεί αποτελεσματική στα πειράματα κατά των ιών Η5Ν1, Η1Ν1 και Η3Ν2.

    Το μόνο που αναμένεται, τώρα, είναι να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη ουσία για την ανάπτυξη νέων αντι-ιικών φαρμάκων.

    Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ Είδηση: 37115

    [05] Σε Olympic Air και Sky Express 9 άγονες γραμμές

    Δευτερα, 31 05 2010 18:44

    Στις αεροπορικές εταιρίες Olympic Air και Sky Express ανατέθηκε τελικά από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το έργο των δρομολογίων προς τους εννιά προορισμούς των λεγόμενων "άγονων γραμμών" που αφαιρέθηκαν πρόσφατα από την εταιρία Athens Airways, η οποία κηρύχθηκε έκπτωτη.

    Σύμφωνα με την ΥΠΑ το μεταφορικό έργο για το διάστημα από 1-6-2010 έως 31-3-2012 κατακυρώθηκε στην OLYMPIC AIR για τις γραμμές από Αθήνα για Κάρπαθος, Κύθηρα, Σκιάθο και Ικαρία και αντίστροφα. Στην SKY EXPRESS κατακυρώνονται οι γραμμές:

    Αθήνα - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ρόδος,

    Αλεξανδρούπολη - Σητεία

    Ακτιο - Σητεία

    Αθήνα - Σκύρος και

    Θεσσαλονίκη - Σκύρος

    Στην ανακοίνωση της ΥΠΑ διευκρινίζεται ότι λόγω αντικειμενικής αδυναμίας της OLYMPIC AIR, συνεπεία της ανάγκης ανασχεδιασμού του πτητικού της προγράμματος εντός εξαιρετικά περιορισμένου χρονικού διαστήματος, να εξυπηρετήσει την γραμμή Αθήνα-Ικαρία από 1ης Ιουνίου έως 15ης Ιουνίου 2010, οι πτήσεις στην εν λόγω γραμμή θα εξυπηρετούνται προσωρινά και μόνον για διάστημα 15 ημερών από την αεροπορική εταιρεία ASTRA AIRLINES.

    Σημειώνεται ότι το επιβατικό κοινό που έχει πραγματοποιήσει κρατήσεις στην εταιρεία ATHENS AIRWAYS για τους ανωτέρω αναφερόμενους προορισμούς παρακαλείται να επικοινωνήσει κατά περίπτωση είτε με την εταιρία OLYMPIC AIR, (210 3550000, www.olympicair.com), είτε με την εταιρία SKY EXPRESS,(τηλ.:80111282888, www.skyexpress.gr), είτε με την εταιρία ASTRA AIRLINES όσον αφορά στη γραμμή Αθήνα - Ικαρία μόνον για το προσεχές 15νθήμερο, (τηλ.: 2310-489392, www.astra-airlines.gr )

    AΠΕ Είδηση: 37135

    [06] ΕΛΠΕ: Θάνατος δύτη σε δεξαμενή

    Δευτερα, 31 05 2010 18:07

    Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο διϋλιστήριο Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων, με αποτέλεσμα ένας δύτης να χάσει τη ζωή του.

    Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού ανοιχτής δεξαμενής γλυκού νερού, με μέγιστο βάθος τρία μέτρα, που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση νερού ψύξης. Ο άτυχος δύτης, που ήταν αρκετά έμπειρος στη δουλειά του, εργάζονταν σε εργολαβικό συνεργείο και έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια των εργασιών.

    Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα γίνουν γνωστά μετά το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 37132

    [07] Πολιτικές αναταράξεις για τη Siemens

    Δευτερα, 31 05 2010 17:54

    Έντονες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό συνεχίζει να προκαλεί η υπόθεση της Siemens. Αυτήν την εβδομάδα η εξεταστική επιτροπή θα ολοκληρώσει τις εργασίες της όσον αφορά το φάκελο C4I, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία από το άνοιγμα των ειδικών κωδικών του γερμανικού κολοσσού. Πολιτικές αντιδράσεις πυροδοτεί το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να κληθεί στην επιτροπή ο Κώστας Σημίτης, με τον πρώην πρωθυπουργό να μιλά για κινήσεις εντυπωσιασμού, ενώ φωτιές έχουν ανάψει και δημοσιεύματα του τύπου για μίζες Υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή. Αγωγή σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Παναγιώτη Καμένου κατέθεσε ο Θόδωρος Τσουκάτος, ζητώντας αποζημίωση 200.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

    "Θέμα της Εξεταστικής η κλήτευση πρώην πρωθυπουργών"

    Η ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος και μέλος της εξεταστικής, Κώστας Τζαβάρας, θα ζητήσει να κληθούν να καταθέσουν ο Χάρης Καστανίδης που διετέλεσε υπουργός Μεταφορών πριν από τον Τάσο Μαντέλη, οι στενοί συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, κ.κ. Πανταγιάς και Τσουκάτος, καθώς και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

    Η διαφάνεια και η διαφθορά δεν έχουν χρώμα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης οι διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη στη Βουλή να φθάσουν μέχρι το τέλος και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου κι αν προκύψουν. "Είναι θέμα των εξεταστικών να αποφασίσουν την κλήτευση ή μη των πρώην πρωθυπουργών", είπε ο Γιώργος Πεταλωτής.

    «Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε αυτή τη διαδικασία έως το τέλος και να αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν προκύψουν», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

    Κληθείς να σχολιάσει την επιμονή της ΝΔ να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η ΝΔ, η οποία δε διασφάλισε στην διακυβέρνησή της τη διαφάνεια, αλλά αντίθετα υπέθαλπε συμπεριφορές έκνομες, έχει έστω και τώρα την ευκαιρία να αποδείξει ότι αντελήφθη τι σημαίνει διαφάνεια και ποια είναι η απαίτηση επιτέλους των καιρών.

    «Η ΝΔ θα κριθεί με βάση το τι θέση θα πάρει στην εξεταστική επιτροπή για όλους όσοι μπορεί να εμπλέκονται ή μπορούν να συμβάλλουν στη διερεύνηση της αλήθειας», συμπλήρωσε.

    Αναμένεται η απόφαση για Μαντέλη

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επικυρωθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η διάταξη για την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του Τάσου Μαντέλη ενώ προβληματισμός επικρατεί σε νομικούς για το θέμα της δίωξης σε βάρος του σχετικά με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

    Ο εισαγγελέας εφετών, Κ. Χατζίκος, θα υποβάλει την πρόταση του για το θέμα, στο Συμβούλιο, ώστε τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί το βούλευμα, το οποίο αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς θα αποτυπώνει την πρώτη επίσημη κρίση της Δικαιοσύνης για την κατηγορία, που βαρύνει τον πρώην υπουργό και το ζήτημα της παραγραφής, ή μη, του αδικήματος σε συνάρτηση με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

    Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Παξινός παρέπεμψε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ τον πρώην υπουργό Μεταφορών Τ. Μαντέλη, για παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας και ειδικότερα για αναξιοπρεπή συμπεριφορά.

    Στην ανακρίτρια ο Βουρλούμης

    Κατάθεση ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας της υπόθεσης της Siemens, Μ. Νικολακέα, δίνει ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης. Κλήθηκε ως μάρτυρας για το σκέλος της υπόθεσης, που αφορά τη σύμβαση για ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ, η οποία υπογράφηκε με την εταιρεία επί υπουργίας Τάσου Μαντέλη.

    Αγωγή Θ. Τσουκάτου σε βάρος του Π. Καμμένου

    Αγωγή σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens, Παναγιώτη Καμμένου, κατέθεσε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος.

    Ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, διεκδικεί από τον κ. Καμμένο το ποσό των 200.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που, όπως υποστηρίζει, υπέστη από συκοφαντικές και εξυβριστικές φράσεις, τις οποίες χρησιμοποίησε σε βάρος του, στην Επιτροπή, ο βουλευτής.

    Ο κ. Τσουκάτος επαναλαμβάνει ότι το ένα εκατομμύριο μάρκα, που έλαβε από τη Siemens το παράδωσε στο ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι θέτει στη διάθεση της Δικαιοσύνης όλους τους λογαριασμούς του. Αναφέρει, επίσης, ότι θα διαθέσει το όποιο επιδικασθέν ποσό στο γηροκομείο Λεωνιδίου.

    Σε αναζήτηση των άγνωστων παραληπτών

    Την ίδια ώρα, το ΣΔΟΕ έχει κληθεί να εντοπίσει ποσά που διατέθηκαν για χορηγίες και δώρα σε άγνωστους παραλήπτες. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο γ.γ. της υπηρεσίας Γιάννης Καπελέρης σημείωσε ότι για να υπάρξει ασφαλές αποτέλεσμα, πρέπει να γίνει ένας αντιπαραβολικός έλεγχος με τα φορολογικά στοιχεία, γιατί οι εγγραφές στα τηρούμενα βιβλία δεν αποτυπώνουν πλήρως τη συναλλαγή. Εκτίμησε, δε, ότι μέσα στην εβδομάδα, θα αποδοθεί το πόρισμα μας στην εξεταστική επιτροπή.

    Πηγή: NET, NET 105.8 Είδηση: 37134

    [08] Σέρρες: Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο ρυζόγαλο στον κόσμο!

    Δευτερα, 31 05 2010 17:51

    Το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου σκοπεύουν να παρασκευάσουν, την ερχόμενη Κυριακή, οι Σερραίοι, ώστε να γράψουν για ακόμη μια φορά- τρίτη κατά σειρά- το όνομα της πόλης τους στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

    Το ρυζόγαλο θα παρασκευαστεί σε καζάνι, με διάμετρο 2,50μ. και ύψος 1μ., και το βάρος του τελικού προϊόντος θα ξεπεράσει τους τρεις τόνους, ώστε να καταρριφθεί το ισχύον ρεκόρ των δύο τόνων.

    Η παρασκευή του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο εντάσσεται στο πλαίσιο του τριήμερου, 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που διοργανώνει και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών.

    Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, την ερχόμενη Παρασκευή 4 Ιουνίου, οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων του νομού θα διαγωνιστούν και θα αναδείξουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές από το σερραϊκό ρύζι, με την κριτική συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

    Το Σάββατο, θα ακολουθήσει ημερίδα Γαστρονομικού και Πολιτιστικού Τουρισμού, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), όπου θα συμμετάσχουν συγγραφείς και ερευνητές της γαστρονομίας του πολιτισμού καθώς και αρχιμάγειροι, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες, λαογράφοι, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι.

    Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Ιουνίου, με την παρασκευή του ρυζόγαλου, στην κεντρική πλατεία της πόλης των Σερρών. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν, στη συνέχεια, την ευκαιρία να δοκιμάσουν το εκλεκτό έδεσμα.

    Για την παρασκευή του ρυζόγαλου θα συνεργαστούν οι ζαχαροπλάστες και εστιάτορες του νομού Σερρών, καθώς και γνωστοί αρχιμάγειροι. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι 300 κιλά ρύζι, 2 τόνοι γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλάουρ και μπόλικη κανέλα.

    Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Σέρρες, που τείνει πλέον να γίνει θεσμός, έχει ως σκοπό την προβολή του νομού και των επιχειρήσεών, του μέσω της ιδιαίτερης τοπικής γαστρονομίας καθώς και την αύξηση της εξωστρέφειας και της επισκεψιμότητας στο νομό.

    Μέχρι στιγμής, οι Σερραίοι κατάφεραν να παρασκευάσουν την μεγαλύτερη μπουγάτσα στον κόσμο, που έφτασε περίπου τα 20 μέτρα, με ακριβείς αναλογίες 19,97 εκατ. μήκος , 60 εκατ. πλάτος και 250 κιλά βάρος, ενώ πέρυσι κέρδισαν μία επιπλέον θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, αφού κατάφεραν, μέσα σε τέσσερις ώρες, να τηγανίσουν χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, τελικού βάρους 312,5 κιλών.

    ΑΠΕ Είδηση: 37131

    [09] Παράταση εργασιών της Εξεταστικής για το Βατοπαίδι ζητά η ΝΔ

    Δευτερα, 31 05 2010 17:40

    Την παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπαίδι, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ζητεί η ΝΔ, μια ημέρα, πριν εκπνεύσει η δεύτερη προθεσμία, που είχε λάβει η Επιτροπή. Η ομάδα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται την ανάγκη έκδοσης κοινού πορίσματος και επισημαίνει, ότι, πρέπει να ανοιχθούν, και να ελεγχθούν, όλοι οι λογαριασμοί της Μονής και των εταιρειών που συνεργάστηκαν μαζί της. Η ΝΔ καλεί εξάλλου την κυβέρνηση, να αποδεχθεί την επιστροφή, όλων των ακινήτων του δημοσίου. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί να ερευνηθεί, ενδεχόμενη σχέση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου με την υπόθεση, γιατί -όπως υποστηρίζει- προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις, από αγοραπωλησίες ακινήτων, μέσω της εταιρείας Tor-caso Investment, η οποία φέρεται, ότι επώλησε το ολυμπιακό ακίνητο, στη Μονή Βατοπεδίου.

    Έκδοση κοινού πορίσματος ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση

    Την παράταση επί ένα τετράμηνο, των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ζήτησε σήμερα η ΝΔ στον απόηχο και των δημοσιευμάτων που συνδέουν το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου, με εταιρείες που διαχειρίζονταν χρήματα της Μονής.

    Η ΝΔ ζητά τη νέα παράταση των εργασιών, προκειμένου να ανοιχθούν και να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοί της Μονής και των συνεργασθεισών με αυτήν εταιρειών, προκειμένου να αποδειχθεί η ύπαρξη ή μη, ροής πολιτικού χρήματος - όπως επίσης και για να διεξαχθεί πραγματογνωμοσύνη που θα καταδείξει την ύπαρξη ζημίας του Δημοσίου (σ.σ. τέτοιου είδους πραγματογνωμοσύνη, δεν έχει ακόμη παραγγελθεί).

    Η ΝΔ σε κάθε περίπτωση, συνδέει την πρότασή της για παράταση των εργασιών της Επιτροπής, με τα χθεσινά δημοσιεύματα, που εμπλέκουν το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου στη ροή των κεφαλαίων της Μονής Βατοπεδίου, η διερεύνηση της οποίας δεν έχει ολοκληρωθεί.

    Υπενθυμίζεται ότι τα δημοσιεύματα, φέρουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο να νοικιάζει την οικία στην οποία μένει, από αμερικανική εταιρεία που αγόρασε το κτίσμα από την κυπριακή εταιρεία TOR-CASO Investment που διαχειριζόταν κεφάλαια της Μονής, χωρίς - σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα - να είναι αυταπόδεικτη η δυνατότητα του πρώην υπουργού, να δικαιολογεί την καταβολή των ενοικίων βάσει των εισοδημάτων του.

    Ο Γ. Πεταλωτής για A. Τσοχατζόπουλο

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτης κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου με αφορμή δημοσιεύματα που τον αφορούν, δήλωσε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος "και άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να σχολιάζει".

    Σχετικά με το αν ισχύει και για τον Α. Τσοχατζόπουλο το δόγμα της μηδενικής ανοχής που έχει υιοθετηθεί από την κυβέρνηση για ανάλογες περιπτώσεις, όπου "κινούνταν υποψίες", ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι είναι σαφές ότι η διαφάνεια ισχύει για όλους, σε όλες τις κατευθύνσεις και για όλα τα πρόσωπα.

    "Αυτό είναι ξεκάθαρο", είπε και επισήμανε ότι από εκεί και πέρα είναι κομματικό στέλεχος και άρα είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Αναζήτηση κοινής συμπερασματικής έκθεσης για το Βατοπέδι

    Είδηση: 37133

    [10] Έλληνες: Οδήγημα με κινητό, τσιγάρο και αλκοόλ

    Δευτερα, 31 05 2010 17:02

    Ανησυχητικά υψηλά ποσοστά νεαρής ηλικίας Ελλήνων οδηγούν μιλώντας στο κινητό, ή καπνίζοντας ή έχοντας καταναλώσει αλκοόλ σύμφωνα με στοιχεία έρευνας για τη συμπεριφορά των νεαρών Ελλήνων κατά την οδήγηση , που θα παρουσιαστούν στο 15ο συνέδριο της Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής το οποίο διεξάγεται στο Δίον Πιερίας.

    Η έρευνα, που διενεργήθηκε στον ελληνικό στρατό σε δείγμα 501 ατόμων (στρατιωτικών και μη) με μέσο όριο ηλικίας τα 25,2 έτη, έδειξε ότι το 75,7% των ερωτηθέντων οδηγεί συχνά μιλώντας στο κινητό, το 51,2% καπνίζει κατά την οδήγηση, το 52,4% ότι έχει οδηγήσει τουλάχιστον μία φορά έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, το 18,7% ότι δεν έχει άδεια οδήγησης, ενώ το 26,3% ότι δεν καλύπτεται από την ασφάλεια του οχήματος. Εξάλλου το 47,6% από αυτούς δεν χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας κατά την οδήγηση, ενώ το 68,9% αναπτύσσει ταχύτητα κατά την οδήγηση τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

    Η έρευνα διενεργήθηκε από το 424 ΓΣΝΕ, τη Σχολή Οικονομικών του βρετανικού Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, το Παιδιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

    ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ

    Τα στοιχεία μιας άλλης έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από τους ίδιους φορείς σε δείγμα 501 ατόμων, σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά κατά την οδήγηση, έδειξαν ότι οι άνδρες οδηγοί είναι 9,6% πιο επικίνδυνοι από τις γυναίκες. Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι οι κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου (21,9%) και οι κάτοχοι επαγγελματικού τίτλου σπουδών (24,5%) είναι προσεκτικότεροι οδηγοί σε σύγκριση με εκείνους που είναι απόφοιτοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ η έρευνα έδειξε ότι το 17% των ερωτηθέντων οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ 1-3 φορές το μήνα και το 32,4% περισσότερες από τέσσερις φορές το μήνα.

    AΠΕ Είδηση: 37127

    [11] Διεθνής καταδίκη της επίθεσης

    Δευτερα, 31 05 2010 16:50

    Κύμα διεθνών αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ισραηλινή επίθεση στα πλοία της ανθρωπιστικής αποστολής στη Γάζα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση στις 8μμ ώρα Ελλάδας, με αφορμή τις εξελίξεις.

    Η Αίγυπτος καταδίκασε με δηλώσεις του προέδρου της Χόσνι Μουμπάρακ, την υπερβολική χρήση βίας από το Ισραήλ, εκφράζοντας "την αλληλεγγύη του λαού και της κυβέρνησης της Αιγύπτου προς τον πληθυσμό στη Γάζα. Η παλαιστινιακή συμφιλίωση είναι ο δρόμος προς την άρση του αποκλεισμού και το τέλος των βασάνων των κατοίκων της περιοχής αυτής".

    "Εκφράζω τη βαθειά μου λύπη και δηλώνω συγκλονισμένος για τις τραγικές αυτές ανθρώπινες απώλειες. Προφανώς πρέπει να υπάρξει μια πλήρης έρευνα γι' αυτό που συνέβη", δηλώνει ο εκπρόσωπος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή και πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ Μπλερ σε ανακοίνωσή του. Καυστική ήταν η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, που χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση σαν "κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου".

    Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση της Αφρικανικής Ένωσης.

    Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, δήλωσε εξάλλου ότι η χώρα του "λυπάται βαθύτατα για τις απώλειες ζωών και τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν από την επέμβαση των Ισραηλινών. Πρέπει να γίνει το παν για να πέσει φως ως προς το τι ακριβώς συνέβη κατά την επέμβαση των Ισραηλινών".

    Οι εξελίξεις οδήγησαν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρωθυπουργούς της Τουρκίας και του Ισραήλ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μπενιαμίν Νετανιάχου, στους οποίους εξέφρασε την ανησυχία της.

    Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο

    Σειρά διαδηλώσεων έχεουν πραγματοποιηθεί σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως η Βρετανία, η Πολωνία, το Πακιστάν, το Ιράν, o Λίβανος, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, κλπ

    Μαζική συμμετοχή είχε η διαδήλωση που οργανώθηκε στην Τουρκία, στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, ενώ διαδήλωση έγινε και στην Άγκυρα μπροστά από την κατοικία του ισραηλινού πρεσβευτή, την οποία φρουρούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    Στην Τουρκία σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος, Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χουσεΐν Τσελίκ, τόνισε: "Η υπόθεση που έχει ανακύψει μετά την ισραηλινή επίθεση στη νηοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας "έχει διπλωματική, πολιτική και στρατιωτική διάσταση. Πρόκειται για υπόθεση των 33 χωρών που εμπλέκονται, μέσω των πολιτών τους οι οποίοι μετείχαν στη νηοπομπή, για υπόθεση της ανθρωπότητας και του ΟΗΕ. Η υπόθεση σαφώς και έχει και συναισθηματική διάσταση, αλλά δεν πρέπει να υπερισχύουν τα συναισθήματα απέναντι της λογικής. Προκειμένου να εναντιωθούμε σε ένα λάθος, δεν πρέπει να κάνουμε κι εμείς λάθος".

    Επίσης ανέφερε πως η Τουρκία ανακοίνωσε τη ματαίωση τριών τουρκοϊσραηλινών στρατιωτικών ασκήσεων, θέμα στο οποίο είχε αναφερθεί νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

    Σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση Press Emblem Campaign (PEC), που μάχεται για την προστασία των δημοσιογράφων σε ζώνες συγκρούσεων αναφέρει ότι: "καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων που συνόδευαν και κάλυπταν τον διάπλου του στολίσκου προς τη Γάζα την ώρα που οι ισραηλινοί κομάντος του επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πολλοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις και ο εξοπλισμός τους κατασχέθηκε".

    Η ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ:

    "Σήμερα το πρωί το Ισραηλινό Ναυτικό εμπόδισε έξι πλοία να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Αυτό συνέβη ύστερα από πολυάριθμες εκκλήσεις και προειδοποιήσεις των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επί ώρες, σήμερα τα ξημερώματα, καλούσαν τα πλοία να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Ασντόντ στο Ισραήλ, προκειμένου να εκφορτώσουν το ανθρωπιστικό υλικό που μετέφεραν για να παραδοθεί στη Γάζα, έπειτα από σχετικό έλεγχο. Τα πλοία αγνόησαν τις εκκλήσεις. Σε μια περίπτωση, και συγκεκριμένα σε ένα τουρκικό πλοίο, ακτιβιστές της οργάνωσης επιτέθηκαν με λοστούς, μαχαίρια και όπλα εναντίον των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα στη συμπλοκή να σκοτωθούν και να τραυματιστούν ακτιβιστές. Σοβαρή εμπλοκή υπήρξε μόνο στο τουρκικό πλοίο. Είναι σαφές ότι οι ακτιβιστές είχαν προετοιμαστεί για ένοπλη συμπλοκή. Επίσης τραυματίστηκαν πέντε μέλη των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, οι δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι τραυματίες ακτιβιστές νοσηλεύονται σε ισραηλινά νοσοκομεία. Τα πλοία που εμποδίστηκαν οδηγήθηκαν στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ, όπου θα πραγματοποιηθεί και η ταυτοποίηση των στοιχείων των επιβατών, ενώ το φορτίο των πλοίων θα ξεφορτωθεί και θα παραδοθεί στη Γάζα μέσω των επίσημων διαδικασιών που ισχύουν στο Ισραήλ. Οι δε επιβάτες υπόκεινται στις συνήθεις διαδικασίες για παράνομη είσοδο στη χώρα. Το Ισραήλ είχε από την αρχή ενημερώσει ότι η όλη επιχείρηση των ακτιβιστών ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, καθώς τα μέλη της Free Gaza έχουν εκφράσει την ανοιχτή υποστήριξή τους προς τη Χαμάς, μιας οργάνωσης που απορρίπτει την ύπαρξη του Ισραήλ. Ο όγκος ανθρωπιστικής βοήθειας που παραδίδεται μέσω των επίσημων Ισραηλινών περασμάτων είναι πολλαπλάσιος από τον αυτό που έχει παραδοθεί ή επρόκειτο να παραδοθεί από τον στολίσκο".

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό

    Σχετικά άρθρα: Επίθεση Ισραηλινών κατά του "στόλου της ελευθερίας", Η Αθήνα καταδικάζει τη χρήση βίας από το Ισραήλ

    Είδηση: 37125

    [12] Γ.ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ:«Η λίστα όπως εννοούν και βγαίνει ενδεχόμενα από κάποια μέσα ενημέρωσης αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται.»

    Δευτερα, 31 05 2010 16:09

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αναφέρομαι σε μια περίφημη λίστα, η οποία συμπεριλαμβάνει και ονόματα δημοσιογράφων. Λέγεται ότι υπάρχει ένας κωδικός ο 10100 που κρύβει αυτά τα ονόματα.»

    Γ. ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: « Η λίστα όπως εννοείται από την πλευρά σας, ή όπως εννοούν και βγαίνει ενδεχόμενα από κάποια μέσα ενημέρωσης αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται. Ο συγκεκριμένος αυτός κωδικός όλο αυτό το διάστημα μιας επταετίας έχει πληθώρα εγγραφών. Για να αποτυπωθεί και να υπάρξει ασφαλές αποτέλεσμα, πρέπει να υπάρχει μια διασταύρωση ένας αντιπαραβολικός έλεγχος με τα φορολογικά στοιχεία. Πιστεύουμε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα και εντός αυτής της εβδομάδας να τελειώσει αυτή η ιστορία και να αποδοθεί το πόρισμά μας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Γιατί λέτε για δώρα και όχι για χρήματα;»

    Γ.ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: « Στους συγκεκριμένους κωδικούς αναφέρεται σε αυτή την κατηγορία.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν δύο λίστες δημοσιογράφων;»

    Γ.ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: « Ήμουν ξεκάθαρος σε αυτό που είπα. Αυτή τη στιγμή ελέγχεται αυτού του είδους ο κωδικός, είμαι ξεκάθαρος σε αυτό.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η δική σας υπηρεσία είναι αυτή που έχει αναλάβει το βαρύτατο έργο για να εντοπιστεί η ύλη, η φορολογητέα που δεν έχει δηλωθεί.»

    Γ.ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: « Αυτοί οι οποίοι επί σειρά ετών φοροδιέφυγαν, ήταν κάτοχοι μιας μεγάλης ακίνητης περιουσίας, τα στοιχεία αυτά και τις πληροφορίες για πρώτη φορά επεξεργάζονται στο βαθμό που επεξεργάζονται, γιατί είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης η δουλειά η οποία γίνεται σήμερα, γιατί και χθες υπήρχαν στοιχεία προς επεξεργασία και χθες υπήρχαν στοιχεία προς να διασταυρωθούν.»

    Είδηση: 37121

    [13] Η Αθήνα καταδικάζει τη χρήση βίας από το Ισραήλ

    Δευτερα, 31 05 2010 15:58

    Άμεση και καταδικαστική ήταν η αντίδραση της Αθήνας μόλις έγινε γνωστή η ισραηλινή επίθεση κατά του "Στόλου της Ελευθερίας" στα διεθνή ύδατα. Ενεργοποιήθηκε η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, διακόπηκε η ελληνο-ισραηλινή άσκηση ''ΜΙΝΩΑΣ 2010" που ήταν σε εξέλιξη από τις 26 Μαΐου, ενώ ακυρώθηκε η αυριανή επίσκεψη στην Αθήνα του Ισραηλινού αρχηγού Αεροπορίας. Την έντονη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης και την καταδίκη της επίθεσης μετέφερε στον Ισραηλινό πρέσβη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος μετέβη στη 1 το μεσημέρι στο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει εκτενώς τον Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου. Την ρητή καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα της ισραηλινής επίθεσης εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ενώ την αιματηρή επίθεση καταδικάζουν έντονα όλα τα κόμματα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, ο ΔΣΑ, η ΠΟΕΣΥ κ.ά.

    Σε συναγερμό τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας

    Σε συναγερμό είναι τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας που παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ενημέρωσε το πρωί τον Ισραηλινό πρέσβη για τη διακοπή της ελληνο- ισραηλινής αεροπορικής άσκησης, ενώ ακυρώθηκε από την ελληνική πλευρά και η προγραμματισμένη για αύριο επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας του Ισραηλινού Αρχηγού Αεροπορίας.

    Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι προέχει η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και η ασφαλής επιστροφή τους στην πατρίδα και για το λόγο αυτό υπάρχει συνεργασία με όλους τους εταίρους μας στην ΕΕ, ενώ το Ισραήλ, όπως είπε, έχει την υποχρέωση να μας παρέχει όλες τις πληροφορίες για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

    Ο κ. Δρούτσας καταδίκασε τη χρήση βίας από τις ισραηλινές αρχές, τονίζοντας ότι "δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη χρήσης τέτοιας έκτασης βίας".

    "Την καταδικάζουμε και ακριβώς αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερα στον πρέσβη του Ισραήλ σήμερα το πρωί, τον οποίο κάλεσα στο γραφείο μου και του ανακοίνωσα ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε τη διακοπή της κοινής στρατιωτικής άσκησης καθώς και την αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο επίσκεψης του αρχηγού της ισραηλινής αεροπορίας εδώ", συμπλήρωσε.

    Ο κ. Δρούτσας είχε το πρωί τηλεφωνική επαφή με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για το θέμα, ενώ το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου, όπου τον ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα.

    Το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τη Βουλή.

    Όπως τόνισε με βάση τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ στις λίστες με τους τραυματίες και τα θύματα δεν αναφέρονται ονόματα Ελλήνων πολιτών.

    Πρόσθεσε επίσης ότι η πρεσβεία μας είναι σε συνεχή επαφή με τις ισραηλινές αρχές για την επιστροφή των Ελλήνων και αύριο όπως είπε αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα πρώτα άτομα.

    Ενημέρωση για το θέμα είχε από τον υπουργό Άμυνας και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και από κοινού καταδίκασαν το επεισόδιο. Λόγω των γεγονότων στη Γάζα η Αθήνα διακόπτει την Ελληνοϊσραηλινή άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 26 Μαΐου, ενώ ακυρώθηκε και η προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού αρχηγού Πολεμικής Αεροπορίας στη χώρα μας.

    Τη ρητή καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα της ισραηλινής επίθεσης εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Ο κ. Πεταλωτής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σε θέματα Τύπου, ζήτησε από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Τελ-Αβίβ να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Διπλωματικές Αρχές. Ζήτησε επίσης, να ενημερώνεται απρόσκοπτα η Κυβέρνηση για τα τεκτενόμενα στην περιοχή και την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών και των δημοσιογράφων που τους συνοδεύουν.

    Επιπρόσθετα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνομίλησε με τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Π. Σόμπολο, με τον οποίο συμφώνησαν να υπάρχει επικοινωνία και αλληλοενημέρωση, ειδικά για την κατάσταση των δημοσιογράφων που βρίσκονται στο Ισραήλ.

    Έντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων

    Κόμματα και σύλλογοι καταδικάζουν την ισραηλινή επιδρομή κατά της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

    Απρόκλητη και κατά παράβαση του διεθνούς Δικαίου χαρακτηρίζει η ΝΔ την ισραηλινή επίθεση. Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά:

    "Ζητούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες σε διμερές επίπεδο, προς την Ισραηλινή κυβέρνηση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη διαμόρφωση κοινής στάσης και σε πολυμερές επίπεδο, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα οι Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στη νηοπομπή και να καταδικαστεί διεθνώς η ενέργεια αυτή. Είναι αυτονόητο ότι κάθε δραστηριότητα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πρέπει να ασκείται απρόσκοπτα, πέρα και πάνω από σύνορα, ο δε κριτής της νομιμότητάς της είναι τα διεθνή θεσμικά όργανα και όχι μονομερώς ένα κράτος".

    Για νέο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης και του κράτους, που "σηματοδοτεί την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας όχι μόνο κατά του παλαιστινιακού λαού αλλά και στους λαούς της περιοχής", κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:

    "Η προκλητική στρατιωτική δράση του ισραηλινού κράτους στηρίζεται και πριμοδοτείται σταθερά από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που όχι μόνο ανέχτηκαν την ισραηλινή επιθετικότητα, αλλά υπέγραψαν συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας διοργανώνοντας μεγάλης έκτασης κοινά στρατιωτικά γυμνάσια. Η κυβέρνηση πρέπει αμέσως να διακόψει κάθε είδους στρατιωτικά γυμνάσια, όχι μόνο τα τρέχοντα, και να καταγγείλει όλες τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Να αποχωρήσει αμέσως το πλοίο του πολεμικού ναυτικού που περιπολεί ανοικτά του Λιβάνου. Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης".

    Η κυβέρνηση του Ισραήλ "έδρασε ξανά και επισήμως ως πειρατής" και "διέπραξε ένα νέο διεθνές έγκλημα", για το οποίο πρέπει να δώσει λόγο στη διεθνή δικαιοσύνη, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: "Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας. Υποστηρίζουμε σταθερά το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να έχουν ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του '67 και να ζουν όπως όλοι οι πολίτες του κόσμου. Γι αυτό και στην αποστολή συμμετείχαν στελέχη μας, φίλοι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η έμπρακτη συμμετοχή στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την προστασία της ζωής των μελών της ανθρωπιστικής αποστολής που απειλείται".

    Ο ΛΑ.Ο.Σ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

    "Το Ισραήλ έχει χάσει από μακρού το μέτρο. Κάθε φορά, γίνεται και πιο βίαιο. Η ανοχή κάποιων είναι εμφανές ότι τροφοδοτεί όχι μόνο την αδιαλλαξία του, αλλά και τη στείρα επιθετικότητά του. Όπου τυχόν και αν έχει κάποιο δίκιο, το χάνει από τις όλο και πιο βάναυσες ενέργειές του".

    Οι Οικολόγοι-Πράσινοι, με ανακοίνωσή τους "καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη δολοφονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ εναντίον άοπλων ειρηνικών ακτιβιστών αλλά και την ολιγωρία που έχει δείξει η ελληνική κυβέρνηση στο να προστατέψει τους 40 Έλληνες της αποστολής και τα υπό ελληνική σημαία πλοία".

    Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη καταδίκασε την ισραηλινή επιδρομή κατά της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

    "Καταδικάζω με αγανάκτηση την επίθεση αυτή που στοίχισε ανθρώπινες ζωές και πόνο στις οικογένειες των θυμάτων και κάνω έκκληση προς την κυβέρνηση του Ισραήλ: Η ασφάλεια των δύο λαών είναι επιθυμία όλων και η διεθνής κοινότητα εργάζεται για μια λύση δύο κρατών που θα θέσει τέλος στην τραγωδία του Παλαιστινιακού λαού. Όμως ενέργειες όπως αυτή, θέτουν σε δοκιμασία τις σχέσεις της χώρας σας ακόμα και με εκείνους που κατανοούν τα προβλήματά σας και αγωνίζονται για την επίλυσή τους".

    Τέλος, την ισραηλινή επιδρομή κατά της διεθνούς ανθρωπιστικής νηοπομπής καταδικάζουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, η Αυτόνομη Παρέμβαση, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό-Ιντιφάντα, η Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό", η ΠΟΕΣΥ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας.

    Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη σημερινή διαδήλωση στις 19:00, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ (Κηφισίας και Κατεχάκη).

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίθεση των δυνάμεων του Ισραήλ στον "στολίσκο της Ελευθερίας", οργανώνουν το απόγευμα, στα Χανιά, το "Φόρουμ μεταναστών Κρήτης" και το "Στέκι μεταναστών Χανίων".

    Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν από τις Βρυξέλλες οι Έλληνες ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των Οικολόγων Πράσινων, καταδικάζουν την "πρωτοφανή και απολύτως αδικαιολόγητη χρήση ωμής βίας" από την πλευρά του Ισραηλινού στρατού στη νηοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Επίθεση Ισραηλινών κατά του "στόλου της ελευθερίας"

    Είδηση: 37123

    [14] Α.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:«Να αφήσουμε την επιτροπή αυτή χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, χωρίς φωτοβολίδες της μιας ή της άλλης πλευράς να κάνει τη δουλειά της.»

    Δευτερα, 31 05 2010 15:38

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Και αναφέρομαι στο θέμα που έχει προκύψει για το αν πρέπει ο πρώην πρωθυπουργός ο κος Σημίτης να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή⦻

    Α.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: « Να την αφήσουμε να συνεχίσει και να αφήσουμε τις οποιεσδήποτε κινήσεις που μόνο εντυπώσεις μπορεί να δώσουν. Εάν κρίνει η επιτροπή ότι πρέπει να ακούσει τις πολιτικές απόψεις του κου Σημίτη, ο κος Σημίτης δεν διαχειρίστηκε χρήμα. Δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία ήταν κοντά στον κο Σημίτη τότε είχαν συγκεκριμένο ρόλο τον οποίο ρόλο τους τον αφήρεσε ο κος Σημίτης και εν συνεχεία ο κος Παπανδρέου τους απομάκρυνε και από το κόμμα όταν άρχισαν να γίνονται γνωστά αυτά. Να αφήσουμε της μιας ή της άλλης πλευράς τα εντυπωσιακά και να τους αφήσουμε αυτό που επί 4 χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη δεν έκανε, προφανώς κάποιοι δεν άφησαν τους συγκεκριμένους δικαστές. Να αφήσουμε την επιτροπή αυτή χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, χωρίς φωτοβολίδες της μιας ή της άλλης πλευράς να κάνει τη δουλειά της. Εάν υπάρξει και το ελάχιστο που να αφορά και τον κο Σημίτη τον κο Καραμανλή, είτε τον οποιονδήποτε, δεν θα διστάσω και να πω και να πάει και να του πάρουν και το κεφάλι. Αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτό που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα λυπάμαι που το λέω έτσι και δεν πρέπει ο κος Σαμαράς έχει άλλο ήθος πολιτικό δείξει μέχρι τώρα, να μην παρασύρεται από κάποιους συμβούλους που είναι με το ένα πόδι στον Σαμαρά, αλλά το άλλο πόδι το έχουν ακόμη στο παρελθόν, ας τα αφήσουμε αυτά τα περί Σημίτη και οποιουδήποτε άλλου, εκτός αν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο. Αυτό που με ενοχλεί εμένα είναι η λογική των 5 πορισμάτων. Οι όποιοι μιλούν εξ ονόματος κομμάτων είτε αρχηγοί είναι είτε υπαρχηγοί είτε να αφήσουν τους βουλευτές να κάνουν τη δουλειά τους. Όχι έλα εδώ κε Σημίτη κάτσε στην καρέκλα να σε ρωτάει ο κος Καμένος, ο κος Κακλαμάνης ή οποιοσδήποτε, αυτά δεν είναι σοβαρά. Εάν πήρε αυτός χρήματα από τον Τσουκάτο ή τον Μαντέλη, αν τολμά ο κος Σαμαράς να θέσει τέτοιο ερώτημα, τότε εγώ πρώτος θα πω να πάει ο Σημίτης. Η εξεταστική επιτροπή δεν ελέγχει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ελέγχει παράβαση καθήκοντος, απιστία, πράξεις δηλαδή που έχουν σχέση με την άσκηση των καθηκόντων.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είχατε πει ότι δημόσιοι οργανισμοί που έχουν υποστεί ζημιά από αυτή την στάση και δράση του κου Μαντέλη θα πρέπει και να κινηθούν.»

    Α.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: « Ο κος Βουρλούμης λέτε και είναι πια αυτόνομος και υπεράνω πάσης υποψίας σε αυτό τον τόπο. Δε νομίζω, όταν είναι υπόδικος για κακουργηματικές πράξεις όφειλε εν πάση περιπτώσει αυτοί που τον έχουν εκεί κυβέρνηση ελληνική και η Deutshe να του πουν να πάει στο καλό να κριθεί από τα δικαστήρια, ό,τι κατηγορείται. Οφείλει να εγείρει αγωγές, γιατί προφανώς ο ΟΤΕ ζημιώθηκε, δεν ζημιώθηκε; Δεν πρέπει να κοιτάμε ποιος ανήκει που, ποιος τον έβαλε ποια κυβέρνηση είναι, δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη, αυτά τα έλεγε ο Χίτλερ, ο καθένας έχει την ατομική του ευθύνη και μόνο όσοι ανεχόμαστε συγκεκριμένα πρόσωπα -με συγκεκριμένες ευθύνες- δίπλα μας, αν το γνωρίζουμε, τότε έχουμε και εμείς ευθύνη.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ενισχύεται έτσι η απαξίωση των πολιτικών του πολιτικού συστήματος από την πλευρά της κοινής γνώμης;»

    Α.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: « Σε ό,τι αφορά μεν την εκκαθάριση των σκανδάλων δε νομίζω, κάθε άλλο. Την κοινή γνώμη αν την ενημερώνουμε σωστά όχι μόνο δεν θα απαξιώσει το πολιτικό σύστημα για τα από εδώ και εμπρός, αλλά αντίθετα θα αισθανθεί ότι μπορεί πια να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της. Διότι έχει δημιουργηθεί δυστυχώς μια εντύπωση ότι αυτό αφορά τον θεσμό της βουλής, της δικαιοσύνης, όχι, διότι αυτά είναι βάσεις ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, δεν θα καταργήσουμε αυτά, αν τα καταργήσουμε γυρίζουμε στις δικτατορίες και στον φασισμό. Τα πρόσωπα έχουν σημασία, πρέπει να λειτουργήσουμε πια όλοι πέρα από κομματικές παρωπίδες.»

    Είδηση: 37119

    [15] Χ.ΖΩΗΣ:«Θεωρώ ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να τοποθετηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.»

    Δευτερα, 31 05 2010 15:05

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Πηνελόπη Γαβρά.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έχετε δει το δημοσίευμα για τον «γαλάζιο» συνάδελφό σας και την μίζα του ενός εκατομμυρίου ευρώ που ισχυρίζεται ο κος Χριστοφοράκος ότι έδωσε το 2008. Γιατί έσπευσε η ΝΔ να χαρακτηρίσει πλαστό αυτό το έγγραφο;»

    Χ.ΖΩΗΣ: « Θα ήταν ευχής έργο πράγματι να είναι πλαστό αυτό το χαρτί, να πρόκειται για μια προσπάθεια σύγχυσης και αποπροσανατολισμού.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η ΝΔ επιμένει στην κλήτευση του κου Σημίτη στην εξεταστική για τη Siemens. Θα δεχθεί και ανάλογο αίτημα για κλήτευση του κου Καραμανλή στην υπόθεση του Βατοπεδίου, αν βεβαίως διατυπωθεί τέτοιο αίτημα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ;»

    Χ.ΖΩΗΣ: « Για τον κο Σημίτη έχουν προκύψει ορισμένα ερωτήματα, υπάρχουν ορισμένα θέματα τα οποία θα είχε πολύ ενδιαφέρον να απαντήσει ο κος Σημίτης και αυτό διότι θυμίζω ότι ο κος Μαντέλης δεν ήταν απλά ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες, αλλά διαδέχτηκε τον κο Καστανίδη. Για μένα δηλαδή το πιο ενδιαφέρον θα ήταν να πληροφορηθώ από πρώτο χέρι και υπό την έννοια αυτή θα μπορούσε και ο κος Καστανίδης να συμβάλλει, να μας θυμίσει τι ήταν αυτό που τον οδήγησε τότε σε παραίτηση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Με τις κινήσεις του ο κος Σαμαράς φέρεται να παίρνει αποστάσεις από την καραμανλική περίοδο. Πως το βλέπετε;»

    Χ.ΖΩΗΣ: « Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διακυβέρνησή μας είχε ελλείμματα, είχε λάθη, είχε κενά και παραλείψεις και για αυτά πρώτος την ευθύνη ανέλαβε μόνος του ο πρώην πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δεν έχει ευθύνη σε αυτή την περίοδο που έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει να πει κάποια πράγματα;»

    Χ.ΖΩΗΣ: « Θεωρώ ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να τοποθετηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, είναι απίστευτο το κλίμα λοιδορίας, είναι συνέχεια της απίστευτης πολεμικής που δέχτηκε ως πρωθυπουργός.»

    Είδηση: 37116

    [16] Συνάντηση Βενιζέλου-Σαμαρά για ένοπλες δυνάμεις

    Δευτερα, 31 05 2010 14:36

    Την ανάγκη συναίνεσης και συνεννόησης για τα εθνικά θέματα ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο, επισήμαναν τόσο ο υπουργός Άμυνας όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Άμυνας. Ερωτηθείς για το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα περιμένει τη διαμόρφωση του γενικού ασφαλιστικού αλλά και του ασφαλιστικού των δημοσίων υπαλλήλων και μετά θα γίνει η επεξεργασία ρυθμίσεων για ένστολους καθώς οι στρατιωτικοί είναι και ιδιαίτερη κατηγορία με ειδικό καθεστώς. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι στέρεη η άποψη του κόμματός του ότι πάσει θυσία η οικονομική δυσπραγία να μην επηρεάσει το αξιόμαχο, το ηθικό και το φρόνημα των στελεχών.

    Ειδικές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό για τους ένστολους

    Θέματα που αφορούν την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική πολιτική της χώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    Τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις τους κατέστησαν σαφές ότι η οικονομική δυσπραγία δεν επηρεάζει την αμυντική και εξωτερική πολιτική της χώρας, για την οποία απαιτείται η μέγιστη εθνική συναίνεση.

    Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι "αποτελεί θεσμική υποχρέωση να ενημερώσουμε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, χωρίς κανένα φραγμό απορρήτου για τα θέματα της αμυντικής πολιτικής και οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν".

    Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη εθνικής ενότητας και μέγιστης συναίνεσης, ώστε να διατηρήσουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, το φρόνημα του προσωπικού και να ενισχύσουμε την διπλωματική ισχύ της χώρας.

    Κατέστησε δε σαφές ότι η εξωτερική και η αμυντική πολιτική της χώρας δεν κάμπτεται για λόγους οικονομικούς και δημοσιονομικούς.

    Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι "συζητήσαμε για κρίσιμα ζητήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτές τις κρίσιμες ώρες και ενημερώσαμε την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη στέρεα άποψη μας, πως πρέπει πάση θυσία η οικονομική δυσπραγία να μην επηρεάσει το πολύτιμο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό και το φρόνημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο απαιτεί συναίνεση, προσοχή και αξιοκρατική φροντίδα. Θεωρώ ότι αυτές τις δύσκολες ώρες σε τέτοια ζητήματα μπορούμε μαζί να παρακολουθούμε τα συμβαίνοντα και να συνδιαμορφώνουμε απόψεις".

    Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι "αυτά τα σοβαρά ζητήματα δεν πρέπει να τα ρίξουμε στην αντιπαλότητα της κομματικής διαπάλης".

    Σε ερώτηση για το συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι προηγείται η διαμόρφωση του γενικού συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, θα ακολουθήσει από το υπουργείο Οικονομικών το νομικό πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους και στη συνέχεια θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για το ένστολο προσωπικό.

    Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο, παρατήρησε όμως ότι οι στρατιωτικοί τελούν υπό ειδικό καθεστώς και ειδικές συνθήκες.

    Εξάλλου, σε ερώτηση για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι θα ενημέρωνε τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα για την απόφασή του να διακοπεί η εν εξελίξει ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία "Μίνωας 2010" στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις των αεροποριών των δύο χωρών.

    Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα θλιβερά γεγονότα, όπως είπε.

    Η συνάντηση διήρκεσε δυόμισι ώρες και συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37118

    [17] Τέλος στο κάπνισμα στους δημόσιους χώρους από 1η Σεπτεμβρίου

    Δευτερα, 31 05 2010 13:20

    Την οριστική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους από την 1η Σεπτεμβρίου που θα συνοδεύεται από αυστηρούς ελέγχους και ποινές ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το κάπνισμα αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα υγείας στον πλανήτη. Οι καπνιστές ζουν 13 - 14 χρόνια λιγότερα από τους μη καπνιστές τονίζουν οι ειδικοί επιστήμονες. Είναι χαρακτηριστικό οτι κάθε δέκα δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του εξαιτίας νόσων που σχετίζονται με το κάπνισμα.

    Κλείνουν τα παραθυράκια για τους καπνιστές

    Σε τρεις μήνες η ανοχή στους καπνιστές στους δημόσιους χώρους θα αποτελεί παρελθόν. Η υπουργός Υγείας έκλεισε όλα τα παραθυράκια του προηγούμενου νόμου σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει "καθαρό" περιβάλλον σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους από 1ης Σεπτεμβρίου, καταργώντας τις εξαιρέσεις και κάνοντας πιο αυστηρούς τους ελέγχους, ώστε επιτέλους να εφαρμοστεί η απαγόρευση του καπνίσματος και στη χώρα μας.

    Η υπουργός Υγείας μιλώντας στη συνεδρίαση Συντονιστικής Αντικαπνιστικής Επιτροπής στο υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ότι το τσιγάρο θα απαγορευθεί σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας, καφέ, μπαρ, καφενεία καθώς και εστιατόρια.

    Όπως επισημάνθηκε, το κάπνισμα θα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους εργασίας και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να καπνίσουν μόνο εκτός των κτηρίων που εργάζονται, εφόσον το επιθυμούν, καθώς δεν θα υπάρχουν καπνιστήρια.

    Εκστρατεία ενημέρωσης

    Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία, αλλά και για το τί θα ισχύει από την 1η Σεπτεμβίου, οπότε αξίζει να σημειωθεί ότι καταργείται και κάθε μορφή διαφήμισης ή προώθησης προϊόντων καπνού. Σημαντική έμφαση θα δοθεί στους ελέγχους.

    Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι ένα μεγάλο μέρος αποτυχίας του προηγούμενου αντικαπνιστικού νόμου οφειλόταν στο γεγονός ότι δεν έγιναν αυστηροί έλεγχοι των μέτρων που είχαν θεσπισθεί.

    Έλεγχοι και ποινές

    Οι πνευμονολόγοι έκαναν λόγο για τέλος εποχής σε ότι αφορά στο κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, καθώς αυτή τη φορά, οι έλεγχοι θα διενεργούνται από τη δημοτική αστυνομία και το λιμενικό και θα επιβάλλονται άμεσα πρόστιμα ενώ μεταβατική περίοδος 8 μηνών για την προσαρμογή στη νέα κατάσταση θα υπάρξει για τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα καζίνο.

    Σε δεύτερο χρόνο θα καθοριστούν τα πρόστιμα και οι κυρώσεις με τις οποίες θα έρχονται αντιμέτωποι οι παραβάτες. Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως την ΓΕΣΕΒΕ πριν αποφασίσει τις οριστικές ποινές που θα επιβάλλονται ανά περίπτωση.

    Τα νέα μέτρα

    Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζουν πολλά στοιχεία των νέων μέτρων καθώς το κάπνισμα απαγορεύεται ακόμη και στα καζίνο. Όμως εκεί όπως και στα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, άνω των 300 τ.μ., τα μέτρα θα εφαρμοστούν, αφού δοθεί περιθώριο οκτώ μηνών στους ιδιοκτήτες τους για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

    Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος

    Τα νεαρά κορίτσια σήμερα, σε πολλές χώρες, ξεκινούν το κάπνισμα με την ίδια συχνότητα όπως και τα αγόρια, προειδοποίησε ο ΠΟΥ, με την ευκαιρία της Ημέρας κατά του καπνίσματος, σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου.

    Η μεγάλη πλειοψηφία των καπνιστών σε όλο τον κόσμο είναι άνδρες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 2006 το 40% των ανδρών και το 9% των γυναικών καπνίζουν. Ωστόσο, όσον αφορά τις νεότερες γενιές, στις μισές χώρες όπου έγιναν μελέτες τα τελευταία χρόνια δεν παρατηρήθηκαν μεγάλες διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών.

    Τη θλιβερή πρωτιά στην κατανάλωση προϊόντων καπνού διατηρούν οι Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρομέτρου.

    Από σήμερα 31/05 άρχισε η νέα καμπάνια της ΕΕ κατά του καπνίσματος με σύντομα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μηνύματα που θα μεταδοθούν ταυτόχρονα και στις 27 χώρες-μέλη.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ Είδηση: 37109

    [18] Κρίσιμη Ρωσο-ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής στο Ροστόφ

    Δευτερα, 31 05 2010 12:04

    Κομβικής σημασίας για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την από κοινού αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, την κατάργηση των περιορισμών στις μετακινήσεις και το θέμα του Ιράν θεωρείται η σύνοδος κορυφής που πραγματοποιείται στο Ροστόφ.

    Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ το απόγευμα αναμένεται να συναντήσει για πρώτη φορά τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ κατά το άτυπο δείπνο στο οποίο θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Η Μόσχα επιθυμεί η κατάργηση της θεώρησης ρωσικών διαβατηρίων με την Ευρώπη να είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα της διήμερης συνόδου, ενώ σύμφωνα με επίσημη πηγή, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν και η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών περιλαμβάνονται επίσης στην ημερήσια διάταξη.

    Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πρώτης προτεραιότητας θέμα θα είναι "η συνέχιση του διαλόγου για τις πιθανότητες να καταργηθούν οι περιορισμοί στη θεώρηση των διαβατηρίων, των οποίων η διατήρηση έχει καταστρεπτική συνέπεια σε όλους του τομείς συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ".

    Οι διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθούν στην οικονομική κρίση που πλήττει τη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Γκρούτσκο. "Το θέμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς η Ρωσία είναι ο τρίτος οικονομικός εταίρος της ΕΕ και η ΕΕ είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας", είχε δηλώσει την Παρασκευή.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37104

    [19] Οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΑΕΔ

    Δευτερα, 31 05 2010 13:39

    Την έναρξη της καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων έτους 2010, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων οικογενειακού επιδόματος υποβάλλονται μέσω εργοδότη ή ΚΕΠ ή ταχυδρομείο και θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες, ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών. Επίσης η προθεσμία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2010 είναι η 31-01-2011.

    Η έναρξη καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων έτους 2010 θα γίνει ως εξής:

    την 1η Ιουνίου 2010 για δικαιούχους με τρία και άνω παιδιά

    την 1η Ιουλίου 2010 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά

    την 1η Σεπτεμβρίου 2010 για τους δικαιούχους με ένα παιδί

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr

    Είδηση: 37111

    [20] Πανελλαδική απεργία στα ΜΜΕ την Πέμπτη

    Δευτερα, 31 05 2010 13:02

    Aπεργιακή κινητοποίηση 24ωρης διάρκειας ανακοίνωσε για την Πέμπτη 3 Ιουνίου, η συντονιστική επιτροπή των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ. Διοικητικοί υπάλληλοι, εφημεριδοπώλες, φωτογράφοι, εργαζόμενοι σε πρακτορεία εφημερίδων, λιθογράφοι, δημοσιογράφοι του ημερήσιου και περιοδικού Τύπου, τεχνικοί ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, απεργούν για τις γενικότερες εξελίξεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα.

    Όπως τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση όλων των ενώσεων: "στην επιχειρούμενη προσπάθεια επιστροφής σε εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα, στην εκδηλούμενη με προκλητικότητα και θρασύτητα στάση της εργοδοσίας που έφθασε σε ορισμένες περιπτώσεις να προτείνει ακόμα και την κατάργηση των υφισταμένων ΣΣΕ στις διαπραγματεύσεις για νέες, στις συνεχιζόμενες απολύσεις με ταυτόχρονες προτάσεις για μειώσεις μισθών, την αντικατάσταση των απολυμένων με υποαπασχολούμενους και με μαύρη εργασία, με την εντατικοποίηση, καταργώντας ωράρια και συμβατικές υποχρεώσεις, την διαπίστωση για την ραγδαία επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και την μεθοδευμένη απεμπόληση στοιχειωδών συνθηκών στο δικαίωμα ποιοτικής ζωής, όσο και για την αδιάλλακτη και προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας. Η απεργία της Πέμπτης είναι η πρώτη από σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων στον χώρο των ΜΜΕ με αιτήματα:

    Την υπογραφή ΣΣΕ απέναντι στις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν την κατάργησή τους Την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Το πάγωμα των απολύσεων και κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (συμβάσεις αορίστου χρόνου-συμβασιούχοι). Την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων συναδέλφων μας. Το σταμάτημα κάθε συζήτησης για περικοπή των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης καθώς και την μείωση της ποσόστωσης στις απολύσεις. Να σταματήσει η αποδόμηση του θεσμού της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ)".

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: "Σήμερα, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση εν ονόματι μιας οικονομικής κρίσης και την απειλή της χρεοκοπίας, που προκάλεσαν η κακοδιαχείριση, η σπατάλη η κερδοσκοπία με την ανοχή και την συνενοχή του πολιτικού συστήματος. Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση, όπως σχεδιάζουν οι εργοδότες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. με την σύμφωνη γνώμη του πολιτικού συστήματος, είναι αναγκαίο να αντιμετωπίσουμε με μαζικούς αγώνες και με αποφασιστικότητα κάθε σχετική μεθόδευση, απαιτώντας μια διαφορετική οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική, που δεν έχει αυτοσκοπό την επιστροφή σε εργασιακούς Μεσαίωνες και σε συσσίτια ανέργων. Η Συντονιστική Επιτροπή τέλος διακηρύσσει την απόφασή της να προχωρήσει συντεταγμένα με τους εργαζομένους όλης της χώρας συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Τριτοβάθμιων Εργατικών Οργανώσεων".

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 37108

    [21] Συνάντηση Λ. Κατσέλη με τον υφυπουργό Μεταφορών της Κίνας

    Δευτερα, 31 05 2010 12:32

    Η συνεργασία με την Κίνα στους τομείς της ανάπτυξης των λιμανιών της χώρας ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης της υπουργού Οικονομίας με τον υφυπουργό Μεταφορών της Κίνας.

    Συγκεκριμένα, η κ. Κατσέλη συμφώνησε με τον κινέζο υφυπουργό στους άξονες συνεργασίας Ελλάδας Κίνας σε θέματα αξιοποίησης λιμένων, ναυτικής ασφάλειας, διεθνών μεταφορών, προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος και συνεργασίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε θέματα ναυτικής τεχνολογίας.

    Η συνεργασία της υπουργού με τον υφυπουργό αφορούσε ακόμα στην προετοιμασία του ταξιδιού της κυρίας Κατσέλη στη Σαγκάη στις 19 Ιουνίου αλλά στην προετοιμασία της επίσκεψης του κινέζου αντιπροέδρου στην Αθήνα στις 13 και 14 Ιουνίου.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 37110

    [22] Αυλαία αύριο για το Φεστιβάλ Αθηνών

    Δευτερα, 31 05 2010 14:39

    Αυλαία αύριο, 1 Ιουνίου, για το Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο θα φιλοξενήσει παραστάσεις καταξιωμένων διεθνών δημιουργών και νέων Eλληνων καλλιτεχνών. Η έναρξη θα γίνει με τους πολυβραβευμένους ''Αγγελους στην Αμερική'', του Τόνυ Κούσνερ, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, στο θέατρο Πειραιώς 260.

    Οι ''Άγγελοι στην Αμερική'', γράφηκαν το 1991, ''στο κατώφλι μιας Νέας Εποχής και προδιαγράφει τον εφιάλτη του κόσμου που ζούμε, μέσα από την σύγκρουση πολιτικών και θεολογικών πεποιθήσεων και της σεξουαλικότητας του σύγχρονου ανθρώπου'', σημειώνει ο έλληνας σκηνοθέτης.

    Επίσης από αύριο και ως τις 15 του μηνός στην Πειραιώς, φιλοξενείται η βιντεο-εγκατάσταση του διάσημου νοτιοαφρικανού εικαστικού Ουίλιαμ Κέντριτζ, με τίτλο ''I Am Not Me, the Horse is Not Mine'', βασισμένη στο σατιρικό διήγημα ''Η μύτη'' (1837) του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ. Αντανακλά το ενδιαφέρον του καλλιτέχνη για την ακμή και την πτώση του ρώσικου μοντερνισμού ενώ αποτέλεσε πρόπλασμα για την παραγωγή της ομώνυμης όπερας του Ντμίτρι Σοστακόβιτς στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, τον Μάρτιο του 2010.

    Επίσης από αύριο και έως τις 20 Ιουνίου το ''πέρασμα'' του Φεστιβάλ από την Πειραιώς, κάνει στάση και στο Μουσείο Μπενάκη, με την έκθεση φωτογραφίας του Σωκράτη Σωκράτους και την διεισδυτική ''ματιά του'', στην καθημερινή ζωή της Αθηνάς και των κατοίκων της. Είδηση: 37114

    [23] Φεστιβάλ Πέτρας: Το αναλυτικό πρόγραμμα

    Δευτερα, 31 05 2010 12:37

    Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεών του μέχρι και το Σεπτέμβριο, έδωσε το "Διεθνές φεστιβάλ Πέτρας". Πρόκειται για σειρά θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, ενώ πληροφορίες για τους συντελεστές των παραστάσεων και των συναυλιών, αλλά και τις τιμές και τους χώρους διάθεσης των εισιτηρίων μπορείτε να δείτε στο www.petroupoli.gov.gr

    ΜΑΪΟΣ

    Δευτέρα 31 ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Συναυλία Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.

    ΙΟΥΝΙΟΣ

    Παρασκευή 4 LOCOMONDO - Ska

    Σάββατο 5 "ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ" 11η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού Δευτέρα 7 ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ - ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ Τρίτη 8 "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ" Παρασκευή 11 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΕΤΑΣCLARENCE PENN(USA) MILES GRIFFITH(USA) Συναυλία jazz Τετάρτη 16 "ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ" Παιδική παράσταση Παρασκευή 18 Μπ. ΣΤΟΚΑΣ-Δ. ΣΤΑΡΟΒΑΣ- Α.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Συναυλία Δευτέρα 21 Αφιέρωμα στο Γ. ΖΑΜΠΕΤΑ Με τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΕΖΟ Τετάρτη 23 "ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

    Πέμπτη 24 "Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ" του Αλέκου Σακελλάριου Θεατρική Παράσταση

    Σάββατο 26 "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ" Κυριακή 27 και Δευτέρα 28 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Ώρα έναρξης 8:00 μ.μ.

    Τετάρτη 30 ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ - ONIRAMA Συναυλία Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.

    ΙΟΥΛΙΟΣ

    Πέμπτη 1 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΣΑΜΑΚΗΣ Συναυλία

    Δευτέρα 5 «Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Τρίτη 6 «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή Τετάρτη 7 "ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ" Θεατρική παράσταση Πέμπτη 8 «Η ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΝΑΚΙ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Θεατρική παράσταση Παρασκευή 9 "H PEACE" Παιδική παράσταση Τρίτη 13 «Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ» του Μολιέρου Θεατρική παράσταση Τετάρτη 14 «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ» του Άρθουρ Μίλερ Θεατρική παράσταση Πέμπτη 15 ACTIVE MEMBER Συναυλία Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ. Δευτέρα 19 ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ Συναυλία Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ. Τετάρτη 21 «Η ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ» του Κάρλο Γκολντόνι Θεατρική παράσταση Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ. Πέμπτη 22 «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ» του Οσκαρ Ουάιλντ Κυριακή 25 «Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ ή ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ» των Χρήστου και Γεώργιου Γιαννακόπουλου Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ. Τετάρτη 2 «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου Θεατρική παράσταση Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.

    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

    Τετάρτη 1 «ΙΠΠΕΙΣ» του Αριστοφάνη Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Πέμπτη 2 "ΤΡΕΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ" του Οσκαρ Ουάιλντ

    Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Παρασκευή 3 ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ-ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ Συναυλία Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Κυριακή 5 «ΤΡΩΑΔΕΣ» του Ευριπίδη Θεατρική παράσταση Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Δευτέρα 6 «ΜΙΚΡΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» Θεατρική παράσταση Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Τετάρτη 8 "Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ" του Οσκαρ Ουάιλντ Παιδική παράσταση Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Πέμπτη 9 SADAHZINIA Συναυλία Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Παρασκευή 10 «ΠΛΟΥΤΟΣ-ΠΕΝΙΑΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ» του Αριστοφάνη Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Σάββατο 11 "ΑΧΑΡΝΗΣ"του Αριστοφάνη Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Δευτέρα 13 «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του Σοφοκλή Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Τετάρτη 15 ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ Συναυλία Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Πέμπτη 16 «ΤΟ ΓΑΛΑ» του Βασίλη Κατσικονούρη Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.

    Σάββατο 18 "ΤΑ 2 ΜΑΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" Ο ΠΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του Όσκαρ Ουάιλντ Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Κυριακή 19 "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ" Ώρα έναρξης 8:00 μ.μ.

    Για περισσότερες πληροφορίες:

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ

    Γιάννα Τριανταφύλλη 6944 902980 Γιάννης Παλαβούρας 6937 658980 Δωδεκανήσου & Κρήτης 78, Τ.Κ. 132 31 Πετρούπολη τηλ: 210 5062166 -5012402 fax: 210 5062166 E-Mail:

    var prefix = 'm&#97;&#105;lt&#111;:'; var suffix = ''; var attribs = ''; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy71711 = 'p&#101;tr&#97;sf&#101;st&#105;v&#97;l' + '&#64;'; addy71711 = addy71711 + 'p&#101;tr&#111;&#117;p&#111;l&#105;' + '&#46;' + 'gr'; document.write( '' ); document.write( addy71711 ); document.write( '' );

    document.write( '' );

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    document.write( '</' ); document.write( 'span>' );

    www.petroupoli.gov.gr

    Είδηση: 37106


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 31 May 2010 - 16:56:20 UTC