Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη σε τράπεζα στο νέο Ψυχικό
  • [02] Tα διεθνή ΜΜΕ για τα μέτρα της ελληνικής οικονομίας
  • [03] Νέες μειώσεις σε βουλευτές και υπαλλήλους Βουλής

    [01] Έκρηξη σε τράπεζα στο νέο Ψυχικό

    Κυριακη, 02 05 2010 21:52

    Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι απόψε στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη διασταύρωση των οδών Δημητρίου Βασιλείου και Κόδρου στο νέο Ψυχικό. Η έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκε στις 8.10 με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στον προθάλαμο της Τράπεζας. Προανάκριση διενεργεί η κρατική ασφάλεια.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36143

    [02] Tα διεθνή ΜΜΕ για τα μέτρα της ελληνικής οικονομίας

    Κυριακη, 02 05 2010 18:05

    Στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας βρέθηκε η Αθήνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο και τις εξαγγελίες του υπουργού οικονομικών για τα μέτρα εξυγίανσης της Ελληνικής οικονομίας. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στις μεγάλες θυσίες που καλούνται να κάνουν οι Έλληνες και στις κόκκινες γραμμές που έθεσε η κυβέρνηση για την προστασία των αδυνάτων.

    Tι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

    Το Spiegel αποκαλύπτει, πως η Ουάσιγκτον πιέζει τη Γερμανία να ανάψει το πράσινο φως για το πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

    "Οι Έλληνες ορκίζονται σιδερένια οικονομία" σχολιάζουν οι Financial Times της Γερμανίας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην Αθήνα, ενώ το Σπίγκελ αποκαλύπτει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δια του Υπουργού Οικονομικών τους πιέζουν εδώ και μέρες το Βερολίνο για να συμφωνήσει στο πακέτο στήριξης.

    Για κόκκινες γραμμές από την πλευρά των εργαζομένων έκανε λόγο ο ανταποκριτής του BBC στην έκτακτη σύνδεση από την Αθήνα, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού μόνο στον δημόσιο τομέα. Αυτή είναι μια παραχώρηση προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. από τον κ. Παπανδρέου και αυτό διότι τα εργατικά συνδικάτα λένε ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός αποτελούν την κόκκινη γραμμή.

    Ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien Aujourd'hui δηλώνει: "υπάρχει μία επείγουσα ανάγκη και μία ευρωπαϊκή ηθική υποχρέωση και αυτή είναι η διάσωση της Ελλάδας"

    Το Γαλλικό δίκτυο France 24 δίνει έμφαση στις λεπτές ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει η κυβέρνηση στο κοινωνικό πεδίο.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 36141

    [03] Νέες μειώσεις σε βουλευτές και υπαλλήλους Βουλής

    Κυριακη, 02 05 2010 19:57

    Σε περικοπή των δώρων και των επιδομάτων γραφείου των βουλευτών, καθώς και σε μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής προχωρά και το κοινοβούλιο, μετά την ανακοίνωση νέων μέτρων από την κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των δημοσίων χρεών. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο να αναλάβει πρωτοβουλίες, έτσι ώστε το κοινοβούλιο να τεθεί στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας και οι βουλευτές να συμμετάσχουν στα βάρη και να παραιτηθούν των δώρων τους.

    Αναλυτικά οι περικοπές για τους Βουλευτές

    Ως προς τα επιδόματα εορτών, Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, αυτά πλέον δεν θα καταβάλλονται στους βουλευτές.

    Πέραν των μειώσεων που έχουν ήδη επέλθει με τις αποφάσεις του Μαρτίου (μείωση 12%), μειώνονται κατά περαιτέρω 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου και τα έξοδα κίνησης.

    Για τους υπαλλήλους της Βουλής

    Η μείωση κατά 8% των κοινών για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδομάτων, που επέρχεται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών αφορά αυτοδικαίως και στους υπαλλήλους της Βουλής.

    Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασισθεί το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης.

    Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, μειώνεται (πέραν της μείωσης κατά 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000β¬ και 17% για ποσά άνω των 1.000β¬ που αποφασίστηκε το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα "έκτακτης αποζημίωσης" (έτσι ώστε η συνολική μείωση να ανέρχεται μέχρι 25%).

    Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, ισχύουν αυτοδικαίως και για τους υπαλλήλους της Βουλής.

    "Όλοι ενωμένοι πρέπει να δώσουμε αυτή την ιστορική μάχη για τη σωτηρία της χώρας μας. Ως Πρόεδρος της Βουλής δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Βουλή των Ελλήνων, οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εκπέμποντας σαφές μήνυμα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση", τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36142


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 2 May 2010 - 20:53:39 UTC