Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιτάχυνση των διαδικασιών
  • [02] Φόβος για τεράστια οικολογική καταστροφή στις ΗΠΑ
  • [03] Κίνα: Άνδρας μαχαίρωσε 28 παιδιά σε νηπιαγωγείο
  • [04] Επίθεση κατά της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες
  • [05] 100.000 δολ. έχασε το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό λόγω της κρίσης

    [01] Επιτάχυνση των διαδικασιών

    Πεμπτη, 29 04 2010 10:20

    Οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας πρέπει να επιταχυνθούν, με γνώμονα και τη σταθεροποίηση του ευρώ. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και οι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Ντομινίκ Στρος Καν και Ζαν Κλοντ Τρισέ αντιστοίχως, μετά τις διαβουλεύσεις που είχαν στο Βερολίνο. Εκτιμάται ότι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς ελεγκτές θα ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ το πακέτο της βοήθειας, μέσα στην τριετία, πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 120 δισ. ευρώ. Oι εξελίξεις στην οικονομία θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο Πρωθυπουργός με τους προέδρους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΣΕΒ, της Συνομοσπονδίας Εμπορίου και του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων. Δεν πρέπει μία μικρή φωτιά να αφεθεί να απειλήσει την Ευρώπη, διεμηνυσε ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στο συνέδριο του "Economist".

    Υποβάθμιση και της Ισπανίας - φόβοι για διεύρυνση της κρίσης

    Μετά την Ελλάδα και την Πορτογαλία, ασφυκτικές κερδοσκοπικές πιέσεις αντιμετωπίζει και η Ισπανία που είδε, με τη σειρά της, την πιστοληπτική της ικανότητα να υποβαθμίζεται από τον Οίκο "Standard and Poor's".

    Με μικρή άνοδο άνοιξαν πάντως σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις ανακοινώσεις χθες στο Βερολίνο ότι η Ευρώπη δε θα επιτρέψει να επεκταθεί η κρίση. Ισχυρές ανοδικές τάσεις καταγράφονται και στο ΧΑΑ, στον απόηχο των εξελίξεων σχετικά με την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ

    Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε "ανυπολόγιστες" συνέπειες στις χρηματοοικονομικές αγορές και σε άλλες χώρες, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ο Αξελ Βέμπερ, πρόεδρος της Bundesbank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

    "Ίσως υπάρχει μια πραγματική αιτία που οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα να δανείσει η Γερμανία την Ελλάδα" γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης σε άρθρο υπό τον τίτλο: "Οι γερμανικές τράπεζες έχουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα"

    Η αντίθεση των γερμανών φορολογουμένων δεν οφείλεται στις δήθεν υψηλές συντάξεις που απολαμβάνουν οι Έλληνες, αλλά στο γεγονός ότι μεγάλες γερμανικές τράπεζες -που σώθηκαν με χρήματα των γερμανών φορολογουμένων στην πρόσφατη οικονομική κρίση- έχουν στα χέρια τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ύψους 28 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με έκθεση της τράπεζας Barclays, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.

    Εν τω μεταξύ, τρία τέταρτα των Γάλλων (75%) πιστεύουν ότι η Γαλλία ενδέχεται να γνωρίσει μια τέτοια οικονομική κρίση όπως αυτή της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του BVA για το Canal+ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

    Ανησυχία Ομπάμα

    Στην ανάγκη έγκαιρης υποστήριξης της χώρας μας, συμφώνησαν εξ άλλου, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, η κυρία Μέρκελ και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    Από την πλευρά του ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ, δήλωσε την ανησυχία ιδιαίτερα ανήσυχος από την επιδείνωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας. "Είναι εμφανές πως η κρίση αγγίζει πλέον την Ισπανία και την Πορτογαλία και σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες και για την Αυστραλία", είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

    Στο μεταξύ, κατατίθεται στην ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής, συμπληρωματικός προϋπολογισμός για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους 60,6 εκατομμυρίων ευρώ.

    Πηγή: NET, AΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Φοβούνται ντόμινο-"Τρέχουν" τις διαδικασίες, Κάλεσμα Παπανδρέου σε ΕΕ για να μην μεταδοθεί η φωτιά

    Είδηση: 36024

    [02] Φόβος για τεράστια οικολογική καταστροφή στις ΗΠΑ

    Πεμπτη, 29 04 2010 08:56

    Δείτε το video

    Ο φόβος μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής στη θάλασσα ενισχύεται στις ΗΠΑ, όπου η αμερικανική ακτοφυλακή δεν αποκλείει την πρόκληση της μεγαλύτερης πετρελαιοκηλίδας στην ιστορία, εάν δεν σταματήσει η διαρροή πετρελαίου από την κατεστραμμένη πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού.

    Εντοπίστηκε νέα διαρροή

    Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε μάλιστα ότι η διαρροή είναι πενταπλάσια από ότι αρχικά πίστευαν και πως η BP -ιδιοκτήτρια της πλατφόρμας και οικονομική υπεύθυνη για την απορρύπανση στην περιοχή- εντόπισε και τρίτη διαρροή από κοίτασμα σε βάθος 5.000 ποδών (1.525 μέτρων) ανοικτά των ακτών της Λουιζιάνας, η οποία μάλιστα απελευθερώνει πέντε φορές περισσότερο πετρέλαιο από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί.

    //<![CDATA[

    var sOptions = "{'api_version':'2', 'context_menu':1, 'to_location':'Athens Greece', 'target_lat':29.2816, 'target_lon':-90.7361, 'to_location_info':'', 'to_location_changeable':0, 'from_location':'', 'map_width':500, 'map_height':300, 'maptype':'normal', 'maptype_control_display':1, 'maptype_control_style':'drop_down', 'maptype_control_position':'top_right', 'toolbar_control_display':1, 'toolbar_control_style':'small_3d', 'toolbar_control_position':'top_left', 'display_layer':'none', 'display_scale':0, 'display_overview':0, 'zoom':9, 'api_key':'ABQIAAAAixXrP144z5QMRyoDJgrvbhSirWNKoRH9jKC0N06WSH6Zci-khhRCp0Q92p1XwtnMqUrzuFo2YhyLkQ', 'sensor':0, 'display_popup':0, 'popup_width':640, 'popup_height':480, 'popup_type':'highslide'}";

    var JAMapOptions0 = Json.evaluate(sOptions);

    var objWidgetMap0 = new JAWidgetMap('ja-widget-map0', JAMapOptions0);

    var objWidgetMapPopup0;

    window.addEvent('domready', function (){

    objWidgetMap0.displayMap('','',false);

    });

    function JAMapOpenPopup0()

    {

    var popupOptions = Object.extend(JAMapOptions0, {size: new GSize(640, 480), toolbar_control_style: 'large_3d', display_scale: 1} || {});

    objWidgetMapPopup0 = new JAWidgetMap('ja-widget-map0-popup', popupOptions);

    objWidgetMapPopup0.setCenter(objWidgetMap0);

    }

    function JAMapClosePopup0()

    {

    objWidgetMap0.setCenter(objWidgetMapPopup0);

    return false;

    }

    //]]>

    Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή μπορεί να σπρώξουν την πετρελαιοκηλίδα προς το δέλτα του ποταμού Μισισιπί, έως την Παρασκευή, απειλώντας το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής.

    Μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες οι προσπάθειες περιορισμού της κηλίδας, που προκαλείται από την διαρροή περίπου 160.000 λίτρων αργού πετρελαίου ημερησίως, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τις ακτές της Λουιζιάνα.

    Στο πλαίσιο των προσπαθειών ελαχιστοποίησης των συνεπειών, η ΒΡ, προκάλεσε μικρής έκτασης φωτιά στην κηλίδα, στην επιφάνεια της θάλασσας.

    Η BP σχεδιάζει επίσης να σφραγίσει με ειδικό υλικό οριστικά τις εξόδους του πηγαδιού του πετρελαϊκού κοιτάσματος, αλλά αυτή διαδικασία θα χρειασθεί "δύο ή τρεις μήνες", σύμφωνα με ειδικό.

    Τουλάχιστον 11 εργαζόμενοι στην πλατφόρμα εξακολουθούν να αγνοούνται και θεωρούνται και επίσημα νεκροί. Για την κατάσταση ενημερώνεται διαρκώς ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ενώ οι Αρχές κάλεσαν την BP να διαθέσει επιπλέον πόρους. Την ίδια ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο να παράσχει βοήθεια το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

    Πηγή: NET 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης: CNN:Oil spill from rig explosion at 5,000 barrels a day Είδηση: 36021

    [03] Κίνα: Άνδρας μαχαίρωσε 28 παιδιά σε νηπιαγωγείο

    Πεμπτη, 29 04 2010 09:31

    Eίκοσι οκτώ παιδιά και τρεις ενήλικες τραυμάτισε άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι, όταν επιτέθηκε σε νηπιαγωγείο στην πόλη Ταϊσίνγκ, στην επαρχία Τζιάνγκσου. Είναι η δεύτερη παρόμοια ενέργεια μέσα σε 48 ώρες και η τρίτη μέσα σε ένα μήνα, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, το οποίο έκανε λόγο για "26 παιδιά που δέχθηκαν επίθεση" σε προηγούμενο τηλεγράφημά του, αναφέρει ότι 28 παιδιά έχουν τραυματιστεί, τα τρία πολύ σοβαρά. Μέχρι στιγμής τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

    Από την επίθεση με μαχαίρι τραυματίστηκαν τρεις ενήλικες που βρίσκονταν στο ίδρυμα, κατά την ίδια πηγή.

    Μια ημέρα νωρίτερα, ένας δάσκαλος επιτέθηκε σε πρωτοβάθμιο σχολείο και τραυμάτισε 16 μαθητές και ένα άλλο δάσκαλο στη νότια Κίνα, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

    Οκτώ μαθητές σκοτώθηκαν σε παρόμοια επίθεση σε νοτιοανατολική επαρχία τον Μάρτιο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Μαχαίρωσε 18 μαθητές και μία δασκάλα σε δημοτικό σχολείο

    Είδηση: 36023

    [04] Επίθεση κατά της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες

    Πεμπτη, 29 04 2010 10:44

    Επίθεση με μολότοφ δέχθηκε από ολιγομελή ομάδα το κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Μπουένος Άϊρες, χωρίς να προκληθούν ζημιές. Τα πέντε μέλη της ομάδας συνελήφθησαν από την αστυνομία μετά από σύντομη συμπλοκή και οδηγήθηκαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Με συνθήματα που έγραψαν στους τοίχους, ζήτησαν την αποφυλάκιση του Γιάννη Δημητράκη, ενός αναρχικού ακτιβιστή που καταδικάστηκε σε 35ετή φυλάκιση για επίθεση εναντίον ενός τραπεζικού υποκαταστήματος στην Αθήνα το 2006.

    Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "El Clarin", με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο την Τετάρτη, οργανώσεις αναρχικών είχαν κινητοποιήσει ανάλογες οργανώσεις του εξωτερικου, ώστε να διοργανωθούν εκδηλώσεις μπροστά από Πρεσβείες και Προξενεία της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο απαιτώντας την απελευθέρωση του Δημητράκη."

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36029

    [05] 100.000 δολ. έχασε το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό λόγω της κρίσης

    Πεμπτη, 29 04 2010 10:49

    Πάνω από 100.000 δολάρια στοίχισε στο μέσο αμερικάνικο νοικοκυριό η οικονομική κρίση που προκάλεσε τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με εκτίμηση του Pew Economic Policy Group. Όπως ανακοινώθηκε χτες Τετάρτη οι μεγαλύτερες ζημιές προήλθαν από την πτώση των τιμών των ακινήτων και των μετοχών από το ξέσπασμα της κρίσης, στα μέσα του 2008. Οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 3,4 τρισ. δολάρια, ενώ οι μετοχές στις ΗΠΑ υπέστησαν μείωση της αξίας τους κατά 7,4 τρις δολάρια από τον Ιούλιο του 2008 ως τον Μάρτιο του 2009.

    Για τη μέση οικογένεια στις ΗΠΑ, αυτό σήμανε ότι η κατοικία της αξίζει τουλάχιστον 30.300 δολάρια λιγότερα απ' ό,τι πριν την κρίση και η αξία των μετοχών που μπορεί να είχαν αγοράσει έπεσε κατά 66.200 δολάρια, σύμφωνα με την ιδιωτική ερευνητική εταιρία, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

    Επιπλέον, τα έσοδα των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά μέσον όρο 11.000 δολάρια από το Σεπτέμβριο του 2008 -την ώρα που κατέρρε η γιγαντιαία επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers- ως τα τέλη του 2009. Η βαθιά ύφεση της περιόδου αυτής προκάλεσε 5,5 εκατ. απώλειες θέσεων εργασίας, "πάγωσε" τους μισθούς των εργαζομένων και στοίχισε στους φορολογούμενους 73 δισ. δολάρια για την "διάσωση" των τραπεζών.

    "Η οικονομική κρίση της περιόδου 2007-2010 είχε τεράστιο αντίκτυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκατομμύρια οικογένειας υπέστησαν απώλειες θέσεων εργασίας, εισοδημάτων και κατοικιών--και οι συνέπειες αυτών των απωλειών θα είναι εμφανείς στην κοινωνία επί γενεές", σημείωσε ο Φίλιπ Σουέιγκελ, πρώην στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και βασικός συντάκτης της έκθεσης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36028


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 29 April 2010 - 8:54:10 UTC