Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-04-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ταϊλάνδη: Συγκρούσεις στρατού - διαδηλωτών
  • [02] ΕΙΝΑΠ: Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία
  • [03] Μάχη για διαφάνεια - Οι πρώτες καμπάνες για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους
  • [04] Ούγκο Τσάβες: Μέσω του Twitter απευθύνθηκε στους πολίτες της Βενεζουέλας
  • [05] Ινδία: Τράπεζα αίματος για σκυλιά
  • [06] Νέες διαφωνίες και πάλι για τον Ιησού
  • [07] Η ζωή του Βιντάλ Σασούν ταινία

    [01] Ταϊλάνδη: Συγκρούσεις στρατού - διαδηλωτών

    Τεταρτη, 28 04 2010 20:26

    Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ταϊλάνδη, μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και δυνάμεων του στρατού. Το βασικό πεδίο της αντιπαράθεσης είναι η περιοχή κοντά στο παλιό αεροδρόμιο της Μπανγκόνγκ.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του και δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Στην προσπάθεια των δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας, να αποτραπεί η πρόσβαση των διαδηλωτών στο χώρο του αεροδρομίου, χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες. Πρόκειται για αντιπαράθεση διαρκείας ανάμεσα στα "κόκκινα πουκάμισα", όπως ονομάζονται οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές και την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, το τελευταίο δίμηνο έχουν σκοτωθεί 26 διαδηλωτές και περισσότεροι από 1.000 έχουν τραυματιστεί.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 36011

    [02] ΕΙΝΑΠ: Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

    Τεταρτη, 28 04 2010 21:16

    Την αντίθεσή τους στις περικοπές των αποδοχών τους, των κονδυλίων των εφημεριών, αλλά και των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με ομόφωνη απόφαση της ΕΙΝΑΠ. Επίσης εκφράζουν την αντίθεσή τους και στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, που θα οδηγήσουν σε μείωση των διαθέσιμων κλινών.

    Στα πλαίσια αυτά η ΕΙΝΑΠ ανακοίνωσε πρόγραμμα κινητοποιήσεων.

    Eκτός από τη συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στις εκδηλώσεις της 1ης Μαΐου και την απεργία της 5ης Μαΐου την οποία έχουν προαναγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3μμ την Πέμπτη 6 Μαΐου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για την Ημέρα Υπεράσπισης της Δημόσιας Περίθαλψης. Επίσης αποφασίστηκε 24ωρη απεργία την ημέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

    Είδηση: 36013

    [03] Μάχη για διαφάνεια - Οι πρώτες καμπάνες για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

    Τεταρτη, 28 04 2010 21:14

    Τα στοιχεία για τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων και τις διαδικασίες καταλογισμού ευθυνών σε περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος εξετάζουν οι ελεγκτές του Ευρωκοινοβουλίου, που βρίσκονται στην Αθήνα. Η κυβέρνηση -και δια στόματος του πρωθυπουργού- έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην πάταξη της διαφθοράς και την τιμωρία των επίορκων κρατικών λειτουργών. Ήδη, δικαστήριο της Θεσσαλονίκης επέβαλε βαρύτατες ποινές σε τέσσερις εφοριακούς που κρίθηκαν ένοχοι για απάτη με εικονικά τιμολόγια.

    Εφοριακοί στο στόχαστρο

    Οι πρώτες ποινές που ανακοινώθηκαν για επίορκους δημόσιους υπαλλήλους αφορούν τέσσερις εφοριακούς οι οποίοι κατηγορούνται για σκάνδαλο ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ από έκδοση εικονικών τιμολογίων.

    Η ελληνική δικαιοσύνη επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 χρόνων χωρίς αναστολή σε εφοριακό υπάλληλο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ποινή επτά χρόνων επιβλήθηκε σε τρεις ακόμα συναδέλφους της για συγκάλυψη και συνέργεια.

    Η επιβολή ποινών στους επίορκους εφοριακούς πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την παραπομπή σε πειθαρχικά όργανα και της παύσης από τα καθήκοντά του, του προϊστάμενου της Πολεοδομίας Σύρου που στην κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μετοχές και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνταν από το μισθό του.

    Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται η επιτροπή ελέγχου προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία ξεσκονίζει τα σχετικά στοιχεία. Τα μέλη της επιτροπής θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη υπουργείων που διαχειρίζονται κοινοτικά κονδύλια. Στόχος των συναντήσεων ο έλεγχος της απόδοσης των κοινοτικών κονδυλίων και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος, αλλά και ο καταλογισμός ευθυνών στους υπαίτιους.

    Τα μέλη της επιτροπής πριν φύγουν από την Ελλάδα θα καταθέσουν τις απόψεις τους για την πάταξη και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

    Πηγή: NET

    Σχετική είδηση: Πόλεμος κατά της διαφθοράς στις πολεοδομίες

    Είδηση: 36014

    [04] Ούγκο Τσάβες: Μέσω του Twitter απευθύνθηκε στους πολίτες της Βενεζουέλας

    Τεταρτη, 28 04 2010 20:21

    Τον προσωπικό του λογαριασμό στο μικρό-μπλογκ Τwitter άνοιξε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για να απευθύνεται στους πολίτες της χώρας.

    "Γεια σας, πως είστε; Να 'μαι όπως σας είχα πει, τα μεσάνυχτα. Πάω στην Βραζιλία. Και είμαι πολύ χαρούμενος να εργαστώ για την Βενεζουέλα. Θα νικήσουμε", γράφει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στο πρώτο του μήνυμα μέσω του λογαριασμού του (@chavezcandanga) στο Twitter που απευθύνεται σε 36.000 χρήστες του διαδικτύου.

    Ο ηγέτης της Βενεζουέλας, ο οποίος χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες για να μιλήσει απευθείας στους πολίτες, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την πρόθεσή του να εξελιχθεί σε έναν "κυβερνο-ακτιβιστή" προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιρροή της αντιπολίτευσης μέσω των κοινωνικών ιστοσελίδων.

    Ο Ούγκο Τσάβες στοχεύει να χρησιμοποιήσει το Twitter στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, μετά από τις οποίες ελπίζει να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του, παρά την πτώση της δημοτικότητας του λόγω των συνεχιζόμενων διακοπών νερού και ρεύματος καθώς και της αύξησης της ανασφάλειας και των τιμών.

    ΑΠΕ Είδηση: 36010

    [05] Ινδία: Τράπεζα αίματος για σκυλιά

    Τεταρτη, 28 04 2010 20:13

    Κτηνίατροι στο Μαντράς της νότιας Ινδίας θα εγκαινιάσουν τις επόμενες ημέρες την πρώτη τράπεζα αίματος για σκυλιά που όπως ελπίζουν θα σώσει πολλά τετράποδα από το θάνατο στη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων ή τροχαίων.

    Σύμφωνα με τον Δρ. Π. Τανγκαραζού αντιπρόεδρο του Κτηνιατρικού Πανεπιστημίου στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, 28 ιδιοκτήτες σκύλων έχουν ήδη γράψει τα ζώα τους στον κατάλογο των αιμοδοτών. Το πρώτο σκυλί που έδωσε αίμα ήταν ένα μαύρο λαμπραντόρ.

    Ο Ινδός κτηνίατρος επισήμανε πως χρειάζονται αίμα από τουλάχιστον οκτώ ράτσες. Ο ίδιος πρόσθεσε πως κάθε ημέρα περίπου 200 σκυλιά έχουν ανάγκη μετάγγισης. Κάθε σκυλί ηλικίας από ενός ως οκτώ ετών μπορεί να δώσει αίμα, αλλά μόνο τέσσερις φορές το χρόνο, διευκρίνισε.

    Η απόκτηση σκύλου είναι η νέα μανία της μεσαίας τάξης στην Ινδία, μια χώρας 1,2 δισεκατομμυρίων κατοίκων, εκ των οποίων τα 370 εκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

    Στα νοσοκομεία της χώρας, οι γιατροί καταγγέλλουν πως η έλλειψη αίματος είναι τεράστια, τις περισσότερες φορές με τραγικές συνέπειες.

    AΠΕ Είδηση: 36009

    [06] Νέες διαφωνίες και πάλι για τον Ιησού

    Τεταρτη, 28 04 2010 19:59

    Είναι ο Ιησούς Χριστός θαμμένος σε ένα μικρό μαυσωλείο στο Κασμίρ; Ή μήπως είναι μουσουλμάνοι ακαδημαϊκοί;

    Η ανανεωμένη τον τελευταίο καιρό, αντιπαράθεση για τα λείψανα που βρίσκονται στο μαυσωλείο του Ροζαμπαλ, το οποίο προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες στην πρωτεύουσα της μόνης μουσουλμανικής επαρχίας της Ινδίας, έχει οδηγήσει αυτούς που έχουν την ευθύνη για τον χώρο, να αποφασίσουν να απαγορεύσουν την πρόσβαση επισκεπτών μετά από πολλά χρόνια ανοιχτής λειτουργίας.

    Η εδώ και δεκαετίες, γνωστή θεωρία ότι ο Ιησούς Χριστός επιβίωσε της σταύρωσης και πέρασε τα υπόλοιπα χρόνια του στο Κασμίρ, έχει τραβήξει πολλούς ανθρώπους στο Ροζαμπάλ, σε ένα ισόγειο μαυσωλείο με μία παραδοσιακή επικλινή στέγη που βρίσκεται σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή κατοικίας στην πρωτεύουσα Σριναγκάρ.

    Αλλά οι περισσότεροι ντόπιοι πιστεύουν ότι εκεί βρίσκεται η τελευταία κατοικία των μουσουλμάνων ιεροκηρύκων και ακαδημαϊκών Γιουζά Ασίφ και Σιεντ Νασίρ-ουντ-Ντιν, οι οποίοι έζησαν στην περιοχή, πριν από αιώνες. Η ολοένα αυξανόμενη κίνηση τους έχει εξοργίσει, ενισχύοντας τους φόβους για την ασφάλεια σε μία περιοχή, η οποία έχει βιώσει αρκετή βία.

    «Μερικοί χριστιανοί από τη δύση ισχυρίζονται ότι αυτός είναι ο τάφος του Ιησού και μας έχουν πλησιάσει με ένα αίτημα να κάνουμε εκταφή των λειψάνων για να τα χρονολογήσουμε με τεστ άνθρακα και τεστ DNA, αλλά αρνηθήκαμε», δηλώνει ο επιστάτης του ναού, Μοχαμάντ Αμίν Ρινγκσαουλ, ο οποίος προσθέτει ότι «με τον ισχυρισμό ότι το Ροζαμπάλ είναι ο τάφος του Ιησού, οι ξένοι προσβάλλουν τα μουσουλμανικά αισθήματα, κι έτσι για να αποφύγουμε οποιαδήποτε προβλήματα, έχουμε κλειδώσει το ιερό».

    Το Ροζαμπάλ, το οποίο είναι κοντά σε ένα από τα πιο ιερά μαυσωλεία του Κασμίρ, αποτελείται από ένα ξύλινο δωμάτιο, το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα τάφο.

    Είναι καλυμμένο με ένα πράσινο ύφασμα, το οποίο είναι κεντημένο με στίχους από το κοράνι και οι μουσουλμάνοι συχνά σταματούν για να προσευχηθούν, καθώς περνούν από δίπλα.

    Η ιδέα ότι ο Ιησούς επιβίωσε της σταύρωσης και επισκέφθηκε το Κασμίρ, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1973 στο βιβλίο του δημοσιογράφου Αζιζ Κασμιρί, «Ο Χριστός στο Κασμίρ» και παρόμοια βιβλία ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια.

    «Ο Ιησούς μετά από τη σταύρωση, μετανάστευσε από τα πατρώα εδάφη, έφτασε στο Κασμίρ και εγκαταστάθηκε, ολοκλήρωσε την αποστολή του, πέθανε και ετάφη εδώ», γράφει ο Κασμιρί στο βιβλίο του.

    Αλλά οι τοπικοί μουσουλμάνοι ιστορικοί διακωμωδούν τη θεωρία του Κασμιρί. Οι μουσουλμάνοι σέβονται τον Ιησού, ως ένα από τους προφήτες του Θεού, αλλά δεν πιστεύουν ότι πέθανε κατά τη σταύρωση του

    «Εάν ο Ίσα (Ιησούς) επισκέφθηκε το Κασμίρ και εγκαταστάθηκε εδώ, τότε όλοι πρέπει να γίνουμε χριστιανοί, αλλά δεν είναι αυτή η υπόθεση στην κοιλάδα», αναφέρει ο μουσουλμάνος ακαδημαϊκός, Ιρσάντ Αχμάντ.

    AΠΕ Είδηση: 36008

    [07] Η ζωή του Βιντάλ Σασούν ταινία

    Τεταρτη, 28 04 2010 19:42

    Έγινε διάσημος πριν 50 χρόνια όταν θεωρήθηκε πρωτοπόρος στα γυναικεία κουρέματα και στα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών. Σήμερα ο Βιντάλ Σασούν, στα 82 του χρόνια, δεν ασχολείται πια με την κομμωτική, αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει απόλυτα τις απόψεις του, τονίζοντας πως "οι κομμωτές δεν απολαμβάνουν του σεβασμού που αξίζουν".

    Η αγορά προϊόντων για τα μαλλιά στις ΗΠΑ φτάνει τα οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και στη χώρα λειτουργούν πάνω από 80.000 κομμωτήρια, όμως σύμφωνα με τον Σασούν, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η κομμωτική είναι ένα επάγγελμα για "ασήμαντους και φρικιά".

    Η ταινία για την ζωή του προβλήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Tribeca Film Festival και την παραγωγή της ανέλαβε ο Μάικλ Γκόρντον ιδρυτής των διάσημων κομμωτηρίων Bumble and Bumble. Ο ίδιος ο Σασούν δεν παραβρέθηκε στην προβολή της αφού αναρρώνει από την πνευμονία που τον κράτησε αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο.

    Στην ταινία ξετυλίγεται η ζωή του από τα παιδικά χρόνια σε ορφανοτροφείο του Λονδίνου ως την δόξα και την καταξίωση.

    Ο ίδιος λέει πως οφείλει τα πάντα στην μητέρα του που "είχε ένα όραμα ότι ο γιος της θα κουρεύει μαλλιά"...

    Στα 14 του χρόνια άφησε το σχολείο και άρχισε μαθήματα κομμωτικής, ενώ στα 26 του χρόνια άνοιξε το πρώτο του κατάστημα. Ο Σασούν εξομολογείται πως είχε βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να τα παρατήσει αν μέσα σε δέκα χρόνια δεν κατάφερνε να αλλάξει τα γυναικεία κεφάλια, αντλώντας την έμπνευσή του από τα σπουδαία κτίρια σε όλον τον κόσμο.

    ΑΠΕ Είδηση: 36007


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 28 April 2010 - 20:53:52 UTC