Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαραθώνιος διαβουλεύσεων
  • [02] Επίσκεψη Παπανδρέου σε μονάδα του ΟΚΑΝΑ
  • [03] Συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο
  • [04] Αποχές και κινητοποιήσεις
  • [05] Απέλαση Ισραηλινού διπλωμάτη από τη Βρετανία
  • [06] Aλλάζει η ώρα την Κυριακή 28/3
  • [07] Γερμανία: Καταδικάστηκαν παππούδες γκάνγκστερ
  • [08] Σηφουνάκης: Προς αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  • [09] Ανοίγουν στο κοινό οι κήποι του Προεδρικού Μεγάρου
  • [10] Σε εξέλιξη οι έρευνες για την έκρηξη στο Αλλοδαπών

    [01] Μαραθώνιος διαβουλεύσεων

    Τεταρτη, 24 03 2010 08:51

    Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στην Ευρωζώνη προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση όσον αφόρα τη στήριξη της Ελλάδας πριν από την αυριανή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει αυτή την εβδομάδα για τον τρόπο χορήγησης βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ, ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την εφαρμογή ενός μηχανισμού βοηθείας, στον οποίο θα συνεισφέρουν από κοινού με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    "Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι"

    Η EE πρέπει να αποφασίσει αυτή την εβδομάδα τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν "σοβαρά προβλήματα" στο ευρώ, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

    "Υπάρχει ήδη η τεχνική προετοιμασία. Τώρα χρειαζόμαστε μια πολιτική απόφαση" τόνισε ο Όλι Ρεν σε δηλώσεις του στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat.

    "Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα (στο ευρώ) ή μπορούμε να πάρουμε μαθήματα από αυτήν την κρίση", πρόσθεσε.

    Ο Ρεν σημείωσε ότι υπάρχουν ορισμένες εναλλακτικές λύσεις στο τραπέζι και πρόσθεσε πως δεν βλέπει να υπάρχει πρόβλημα με την παροχή βοήθειας από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα: "Η ΕΕ είναι κοντά στο ΔΝΤ. Είμαστε εταίροι".

    Εξάλλου, την Τρίτη, έγινε γνωστό ότι Γαλλία και Γερμανία φέρονται να επεξεργάζονται κοινή θέση για την πιθανότητα συμμετοχής του ΔΝΤ στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, ενώ τρεις βασικούς όρους θέτει το Βερολίνο, προκειμένου να συμφωνήσει στην παροχή πακέτου στήριξης προς τη χώρα μας.

    Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανία αξιώνει από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη να διαπραγματευτούν σκληρότερους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας όπως:

    Η Ελλάδα να έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα δανεισμού μέσω των διεθνών αγορών.

    Το ΔΝΤ να έχει συμφωνηθεί να έχει σημαντική συμμετοχή στο πρόγραμμα διάσωσης

    Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα συζητήσουν τη θέσπιση νέων κανόνων προκειμένου να αποφευχθούν κρίσεις ανάλογες με την ελληνική στο μέλλον.

    Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρωθυπουργός και ο Ισπανός πρωθυπουργός ζήτησαν να πραγματοποιηθεί σύνοδος των ηγετών και των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, αίτημα με το οποίο συμφώνησε ο πρόεδρος του Eurogroup.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Παρασκήνιο για λύση πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

    Είδηση: 34698

    [02] Επίσκεψη Παπανδρέου σε μονάδα του ΟΚΑΝΑ

    Τεταρτη, 24 03 2010 09:33

    Τη Β' Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης Αθήνας του ΟΚΑΝΑ επισκέπτεται το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση στον Οργανισμό η υφυπουργός υγείας Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη, αναφέροντας ότι 6.000 χρήστες ναρκωτικών ουσιών περιμένουν στη λίστα αναμονής του ΟΚΑΝΑ, η οποία ξεπερνά και τα έξι χρόνια.

    Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατήγγειλε μαζικές προσλήψεις από την προηγούμενη κυβέρνηση σε μονάδες απεξάρτησης, οι οποίες ούτε καν είχαν δημιουργηθεί.

    Το 2007, τα χρέη των Κέντρων Πρόληψης ανέρχονταν στα 14 εκατ. ευρώ και του ΟΚΑΝΑ στα 15 εκατ. ευρώ, σημείωσε η κα Γεννηματά.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Βουλή: Φ. Γεννηματά - 6.000 αναμονές στις λίστες μεθαδόνης

    Είδηση: 34700

    [03] Συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο

    Τεταρτη, 24 03 2010 08:14

    Κεκλεισμένων των θυρών κι εν μέσω έντασης ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις για τα σχέδια του Ισραήλ να επεκτείνει τους εβραϊκούς οικισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, συναντήθηκε την Τρίτη στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο πρόεδρος Ομπάμα φέρεται να είναι εξαγριωμένος με την απόφαση την οικοδόμηση 1.600 οικιστικών μονάδων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι οραματίζονται ως μελλοντική πρωτεύουσα.

    Κρίσιμη περίοδος για τις διμερείς σχέσεις

    Οι δύο άντρες είχαν δύο συναντήσεις στον Λευκό Οίκο, χωρίς να προχωρήσουν σε δηλώσεις μετά από αυτές.

    Ο Νετανιάχου, αφού συναντήθηκε την πρώτη φορά με τον Ομπάμα, ζήτησε να έχει συνομιλία με τους συνεργάτες του. Μία ώρα αργότερα ζήτησε να ξαναδεί τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος τον δέχτηκε στο Οβάλ Γραφείο.

    Η συνάντηση -που σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση έγινε σε καλό κλίμα- πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που θεωρείται ως εξαιρετικά κρίσιμη για τις σχέσεις των δύο συμμάχων, καθώς η Ουάσινγκτον αντέδρασε έντονα στα σχέδια του Ισραήλ για τους οικισμούς που ανακοινώθηκαν στις αρχές του μήνα.

    "Η Ιερουσαλήμ δεν είναι οικισμός-είναι η πρωτεύουσα μας" δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε φιλο-ισαρηλινό λόμπι στην Ουάσινγκτον την παραμονή της συνάντησης του με τον πρόεδρο Ομπάμα.

    Πριν από τη συνάντηση, ο Νετανιάχου είχε δηλώσει πως "αν οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τα παράλογα αιτήματα των Παλαιστινίων για 'πάγωμα' των οικισμών στην Ιερουσαλήμ, υπάρχει κίνδυνος η πολιτική διαδικασία να παγώσει για ένα χρόνο".

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Στις ΗΠΑ ο Νετανιάχου BBC: Netanyahu hold talks with Obama amid settlement row

    Είδηση: 34696

    [04] Αποχές και κινητοποιήσεις

    Τεταρτη, 24 03 2010 09:21

    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κλάδων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και ελεύθερων επαγγελματιών που διαμαρτύρονται στα φορολογικά μέτρα και τις εισοδηματικές περικοπές.

    Αποχές

    Δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές απέχουν από τα καθήκοντά τους για δεύτερη ημέρα, αντιδρώντας στη ρύθμιση για επιβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Η αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, όπως και των συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου που διαμαρτύρονται για την υπαγωγή των συμβολαιογραφικών υπηρεσιών σε καθεστώς ΦΠΑ 21%.

    Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών και Πειραιώς, καθώς η χθεσινή συνάντηση με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απέβη άκαρπη. Οι γιατροί διεκδικούν μεταξύ άλλων άμεση καταβολή δεδουλευμένων, προσλήψεις και να μην περιοριστούν οι εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία.

    Κίνδυνος ακινητοποίησης των πλοίων τη Μεγάλη Εβδομάδα

    Ακινητοποιήμενα κινδυνεύουν να μείνουν τα πλοία στα λιμάνια τις χώρας κατά την διάρκεια των πασχαλινών διακοπών μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για την μεγάλη αύξηση της ειδικής φορολογίας των ναυτικών. Επίσης, διαμαρτύρεται και για την άρνηση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας σε νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Η ΠΝΟ με εξώδικό της καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα νέα μέτρα που αυξάνουν την ειδική φορολόγηση των ναυτικών σε 6% (από 1%) για τα κατώτερα πληρώματα και σε 9% (από 3%) για τους αξιωματικούς. Αν η ρύθμιση δεν αλλάξει, η ΠΝΟ ενημερώνει την κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ακινητοποιώντας τα πλοία της ακτοπλοΐας,

    Πορεία

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί από αδιόριστους και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις Είδηση: 34699

    [05] Απέλαση Ισραηλινού διπλωμάτη από τη Βρετανία

    Τεταρτη, 24 03 2010 10:35

    Την απέλαση ενός Ισραηλινού διπλωμάτη, επισημαίνοντας την "ευθύνη" του Ισραήλ στη χρήση των πλαστών βρετανικών διαβατηρίων τον Ιανουάριο στη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας. Παράλληλα, ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ ζήτησε από το Τελ Αβίβ να συνεργαστεί πλήρως για τη διαλεύκανση του θέματος. Δεν υπάρχει ισραηλινή συμμετοχή στην υπόθεση, τονίζει ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών Άβινγκτορ Λίμπερμαν, ο οποίος επιμένει πως το Λονδίνο δεν έχει καμία απόδειξη κατά της χώρας του. Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί και η Αυστραλία, διαβατήρια της οποίας είχαν χρησιμοποιηθεί για τη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς.

    "Αντικατάσταση από άλλο πράκτορα"

    Η Yedioth Ahronot, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας ισραηλινή εφημερίδα, γράφει σήμερα ότι ο διπλωμάτης που πρόκειται να απελαθεί είναι στην πραγματικότητα πράκτορας της Μοσάντ και ότι θα επιστρέψει στο Ισραήλ μετά τη γιορτή του εβραϊκού Πάσχα, στις αρχές του επόμενου μήνα.

    Το Ισραήλ μπορεί να αντικαταστήσει τον πράκτορα με ένα άλλο, καθώς οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών δεν έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, γράφει η εφημερίδα, ενώ παρόμοια υπήρξε και η αναφορά του στρατιωτικού ραδιοφώνου της χώρας.

    Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κανένα νέο σχόλιο.

    Ο Bρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δήλωσε την Τρίτη στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι ζήτησε από ένα μέλος της ισραηλινής πρεσβείας "να απομακρυνθεί", εξηγώντας ότι έχει "πειστικούς λόγους" να θεωρεί ότι το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για την κατάχρηση των βρετανικών διαβατηρίων και ανακοινώνοντας παράλληλα τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας για την υπόθεση αυτή.

    Από ισραηλινής πλευράς, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο Λονδίνο Ρον Πρόσορ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    "Οι σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασίλειου είναι αμοιβαίας σημασίας και είμαστε συνεπώς απογοητευμένοι από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης. Η πρόθεσή μας είναι σαφώς να ενισχύσουμε τα στέρεα θεμέλια των σχέσεών μας, που είναι τόσο ζωτικής σημασίας και ωφέλιμες για τις δύο χώρες μας" δήλωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ.

    Σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο, το Ισραήλ δεν πρόκειται να λάβει αντίμετρα στην πράξη του Λονδίνου: "Προτεραιότητά μας είναι να κατευνάσουμε την κατάσταση".

    Το ισραηλινό ραδιόφωνο αναφέρει επίσης δήλωση ανώτατου Ισραηλινού αξιωματούχου, σύμφωνα με την οποία "η απόφαση απέλασης είναι πάνω απ' όλα πολιτική ενόψει των (βρετανικών) εκλογών στις αρχές Μαΐου. Ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ο οποίος εδώ και καιρό ασκεί αντι-ισραηλινή πολιτική, θέλει να κινητοποιήσει τη φωνή των μουσουλμάνων".

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Britain expels Israeli diplomat over Dubai passport row

    Είδηση: 34702

    [06] Aλλάζει η ώρα την Κυριακή 28/3

    Τεταρτη, 24 03 2010 11:03

    Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου, καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα. Έτσι, στις 03.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04.00. Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 31/10/2010, εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ (άρθρο 4) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Ιανoυαρίου 2001.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34704

    [07] Γερμανία: Καταδικάστηκαν παππούδες γκάνγκστερ

    Τεταρτη, 24 03 2010 11:04

    Τέσσερεις γηραιοί Γερμανοί, δύο άντρες και δύο γυναίκες μεταξύ 61 και 80 χρονών καταδικάστηκαν από δικαστήριο της πόλης Τράουνσταϊν στη Γερμανία για την απαγωγή του οικονομικού τους σύμβουλου, τον οποίο κράτησαν όμηρο κλειδώνοντας τον σε ένα υπόγειο, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια ώστε να τον αναγκάσουν να τους επιστρέψει τις χαμένες τους οικονομίες, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Οι δράστες απήγαγαν τον τραπεζικό έξω από το διαμέρισμά του στην πόλη Σπέγιερ. Τον έδεσαν, τον φίμωσαν, τον ανάγκασαν να μπει στο χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου, και τον πήγαν σε άλλη περιοχή της χώρας, όπου τον φυλάκισαν. Οι "συνταξιούχοι γκάνγκστερ", προσωνύμιο που απέκτησαν από τα Γερμανικά ΜΜΕ, κράτησαν όμηρο τον 57χρονο σύμβουλο στο υπόγειο για τέσσερις ημέρες, απαιτώντας να μεταφέρει μεγάλα ποσά στους λογαριασμούς τους. Μια εντολή όμως που έστειλε στη τράπεζα συμπεριέλαβε και το μήνυμα "τηλεφώνησε στην αστυνομία σήμερα παρακαλώ". Ο υπάλληλος της τράπεζας ειδοποίησε τις αρχές και ο όμηρος απελευθερώθηκε από ειδική μονάδα της αστυνομίας. Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο άνδρες σε ποινές κάθειρξης έξι ετών και φυλάκισης τεσσάρων ετών αντίστοιχα, ενώ καταδίκασε τις γυναίκες σε ποινές φυλάκισης 21 και 18 μηνών με αναστολή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34703

    [08] Σηφουνάκης: Προς αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Τριτη, 23 03 2010 23:57

    Στρατηγικό εταίρο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτίθεται να αναζητήσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών γραμμών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ν. Σηφουνάκη. Δεν λέω ότι είναι εύκολο, όμως θα το προσπαθήσουμε σημείωσε ο κ. Σηφουνάκης απευθυνόμενος στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της οποίας δόθηκε θετική γνώμη για το διορισμό ως επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ των κ.κ. Π. Θεοφανόπουλου και Αθ. Ζηλιασκόπουλου αντίστοιχα, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ να ψηφίζουν "υπέρ" και τους βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν λευκό.

    Αισιόδοξοι για την αναστροφή της αρνητικής οικονομικής πορείας των ελληνικών σιδηροδρόμων, εμφανίστηκαν κατά την ακρόασή τους, οι κ.κ. Θεοφανόπουλος και Ζηλιασκόπουλος .

    Ο κ. Θεοφανόπουλος, που επισήμανε την ανάγκη συμβολής του κράτους στην μακροχρόνια ρύθμιση του χρέους του ΟΣΕ μίλησε για τα περιθώρια ανάκαμψης του οργανισμού από την αναδιάρθρωση του προσωπικού, την αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει από 70 έως 100 εκ ευρώ έσοδα ετησίως, τη χρηματοδότηση των επενδύσεων του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και τη διατήρηση ενός σταθερού διοικητικού σχήματος, σε αντίθεση με τη συχνή αλλαγή ηγεσίας του ΟΣΕ κατά το πρόσφατο παρελθόν.

    Ο κ. Ζηλιασκόπουλος τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του κοινωνικού χαρακτήρα του επιβατηγού έργου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υποστήριξε ωστόσο ότι το βάρος θα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη του εμπορευματικού σκέλους της επιχείρησης. Στην Ελλάδα ο σιδηρόδρομος κατέχει μόλις το 1,5% της αγοράς όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 30% και στη Ρωσία στο 45% παρατήρησε ο κ. Ζηλιασκόπουλος. Ως προβλήματα που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση, ο κ. Ζηλιασκόπουλος ανέφερε -μεταξύ άλλων- την κακή κοστολόγηση των υπηρεσιών του, που καθιστούν ζημιογόνες ακόμα και τις εμπορευματικές μεταφορές, την έλλειψη δρομολογίων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιβατών, στην ασύμμετρη κατανομή προσωπικού αλλά και στην κακή λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού που επιφέρει "τεράστια διαφυγόντα κέρδη".

    Τέλος, υποσχέθηκε ότι σε διάστημα 6-8 μηνών, θα μπορούν οι επιβάτες του σιδηροδρόμου να αγοράζουν εισιτήρια μέσω διαδικτυακής πύλης με την πιστωτική κάρτα τους.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 34695

    [09] Ανοίγουν στο κοινό οι κήποι του Προεδρικού Μεγάρου

    Τριτη, 23 03 2010 11:50

    Από την Κυριακή των Βαΐων και κάθε Κυριακή (εκτός από αργίες), οι κήποι του Προεδρικού Μεγάρου θα είναι ανοιχτοί για τους πολίτες με ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιείται από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ 2. Οι αθηναίοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας θα έχουν έτσι την ευκαιρία να περπατήσουν στους κήπους του προεδρικού μεγάρου κάθε Κυριακή για τέσσερις ώρες, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών του να εκσυγχρονίσει τον θεσμό και να δημιουργήσει στον Έλληνα πολίτη την αίσθηση ότι το Προεδρικό Μέγαρο είναι και δικό του σπίτι.

    Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας ενώ θα απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.

    ια ομαδικές επισκέψεις (σχολεία, σύλλογοι κ.λ.π.) θα προηγείται επικοινωνία στα τηλέφωνα τα τη.: 210-72 83 289 και 210-72 24 939.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34654

    [10] Σε εξέλιξη οι έρευνες για την έκρηξη στο Αλλοδαπών

    Κυριακη, 21 03 2010 14:18

    Τις κινήσεις των δραστών που τοποθέτησαν τη βόμβα το απόγευμα του Σαββάτου σε στάση λεωφορείου έξω από το Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, έχει καταγράψει μία από τις κάμερες του αστυνομικού κτηρίου. Το υλικό εξετάζεται στα εργαστήρια της Αστυνομίας. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είναι δύο, επιβαίνουν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ τα χαρακτηριστικά τους δεν είναι ευδιάκριτα.

    Οι κινήσεις των δραστών

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις κάμερες του αστυνομικού κτhρίου έχει καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

    Οι τρομοκράτες έφθασαν στο σημείο με ΙΧ αυτοκίνητο. Ο συνοδηγός κατέβηκε από το όχημα και άφησε την τσάντα με τα εκρηκτικά στη στάση του λεωφορείου.

    Από τις κάμερες κυκλοφορίας, που βρίσκονται στην Π. Ράλλη, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας προσπαθούν να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι τρομοκράτες πριν και μετά το χτύπημα.

    Οι μεγαλύτερες ζημιές από την έκρηξη προκλήθηκαν σε εταιρεία Μεταφορών, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Τμήμα Αλλοδαπών.

    Η Αστυνομία εξετάζει εάν τα τρία τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους και στο μεταξύ περιμένει τις προκηρύξεις που θα αναλάβουν την ευθύνη των τρομοκρατικών αυτών ενεργειών.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετικό άρθρο: Έκρηξη έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών

    Είδηση: 34577


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 24 March 2010 - 9:53:53 UTC