Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας
  • [02] Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία
  • [03] Απαιτείται σύμπνοια και ισχυρή διακυβέρνηση για την οικονομία
  • [04] Συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμπλοκή στη Δάφνη
  • [05] Λύση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • [06] Συγνώμη του προκαθήμενου της Γερμανικής επισκοπής
  • [07] Ένταση στις σχέσεις Τουρκίας - Σουηδίας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων
  • [08] Πρωτόκολλο Αστυνομικής Συνεργασίας Ελλάδας- Αλβανίας
  • [09] Δ.ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι προφανές ότι είχαμε τώρα την επιλογή μεταξύ της χρεοκοπίας και της ύφεσης, και διαλέξαμε αναγκαστικά την
  • [10] Αποζημίωση 657 εκατ. δολ. σε όσους αρρώστησαν στο Ground Zero
  • [11] Απεργία των πληρωμάτων καμπίνας της British airways
  • [12] Αναπροσαρμόζονται οι τιμές των διοδίων λόγω ΦΠΑ
  • [13] Διαχειριστικός έλεγχος στο Δημόσιο
  • [14] Γ.Μανώλης: «Εάν το κόμμα αρχίζει να κερδίζει στις δημοσκοπήσεις, εξαφανίζεται το ενδεχόμενο κάποιοι να βγουν και να διαφοροποιηθούν.»
  • [15] Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ:«Εμφανίζονται για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, συνταξιούχοι να είναι τα κορόϊδα που κάποιοι πίνουν στην υγειά τους.»
  • [16] Πλήρης αποκλεισμός της Δυτική Όχθης για 48 ώρες
  • [17] Συνελήφθη διευθυντής κλινικής για φακελάκι
  • [18] Καζακστάν: Είκοσι πέντε νεκροί και χιλιάδες άστεγοι από πλημμύρες
  • [19] Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Πελοπόννησο
  • [20] Έληξε η κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

    [01] Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας

    Παρασκευη, 12 03 2010 11:47

    Σε πανηγυρικό κλίμα, ο Κάρολος Παπούλιας έδωσε τον νενομισμένο όρκο ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα στις 3 Φεβρουαρίου με 266 ψήφους υπέρ και 32 παρών. Είναι ο τρίτος πρόεδρος, μετά τους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Κωστή Στεφανόπουλο, που επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία, ενώ κατέχει ο ίδιος το ρεκόρ κοινοβουλευτικής συναίνεσης κατά την πρώτη εκλογή του το Μάρτιο του 2005 με 279 ψήφους.

    Η τελετή της ορκωμοσίας

    Ο Κάρολος Παπούλιας, σε μια ξεχωριστή μέρα για την ελληνική δημοκρατία, που συμπληρώνει φέτος 36 χρόνια ζωής, από το 1974, έδωσε τον νενομισμένο όρκο ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων Νωρίτερα, σύμφωνα με το τελετουργικό, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στην δυτική είσοδο της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, για να τον συνοδεύσουν στην αίθουσα της Ολομέλειας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε τη θέση του στο προεδρείο της Βουλής και ακολούθησε δέηση από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σύζυγο του Μαίκη να παρακολουθεί την ορκωμοσία από τα θεωρεία της Βουλής, χαιρέτησε στη συνέχεια τους αρχηγούς και βουλευτές των κομμάτων.

    Αμέσως μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατευθύνθηκαν στο γραφείο του προέδρου της Βουλής. Ο κ. Πετσάλνικος ευχαρίστησε τον Κάρολο Παπούλια που δέχτηκε να τεθεί επικεφαλής του Ταμείου Στήριξης για την Ελλάδα.

    Ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις 2 Φεβρουαρίου σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, με 266 ψήφους υπέρ και 32 παρών. Υπέρ της επανεκλογής του είχαν τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., "παρόντες" δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    Καταλαμβάνει την ένατη προεδρική θητεία από τη μεταπολίτευση, είναι ο τρίτος πρόεδρος, μετά τους Κ. Καραμανλή και Κ. Στεφανόπουλο, που επανεκλέγεται σε δεύτερη θητεία, ενώ κατέχει ο ίδιος το ρεκόρ κοινοβουλευτικής συναίνεσης κατά την πρώτη εκλογή του το Μάρτιο του 2005 με 279 ψήφους.

    Η τελετή της ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου, από τον Κάρολο Παπούλια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί την υποβολή των συγχαρητηρίων των εκπροσώπων της πολιτικής, θρησκευτικής, στρατιωτικής και πνευματικής ηγεσίας, την Τετάρτη 17 Μαρτίου.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105, 8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34220

    [02] Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

    Παρασκευη, 12 03 2010 11:48

    Μεγάλη η συμμετοχή στη χθεσινή 24ωρη γενική απεργία, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.Κατά την διάρκεια των χθεσινών συλλαλητηρίων σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια με ρίψεις μολότωφ και χρήση δακρυγόνων, με συνέπεια να προκληθούν ζημιές σε καταστήματα και τράπεζες, ενώ 13 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και σχηματίσθηκαν δικογραφίες για εννέα από τα 16 άτομα που προσήχθησαν.

    Αθρόα προσέλευση στο συλλαλητήριο

    Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή 24ωρη γενική απεργία. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στην ομιλία του στους συγκεντρωμένους στο Πεδίον του Άρεως έκανε λόγο για μέτωπο δυνάμεων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με τους συναδέλφους τους στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τους συνταξιούχους και τη νεολαία. Χαρακτήρισε άδικα και αντικοινωνικά τα κυβερνητικά μέτρα και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί επιθέσεις στα ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ έκανε λόγο και για απεργιακό μήνυμα προς τους εργοδότες να σταματήσουν τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

    Ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Η. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι χθες ακούστηκε η φωνή της κοινωνικής πλειοψηφίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της τιμωρεί την εργασία και οδηγεί την κοινωνία στην εγκατάλειψη και την εξαθλίωση, ενώ δήλωσε ότι η ΑΔΕΔΥ θα αγωνιστεί για να μη γυρίσει η ζωή μας στο Μεσαίωνα.

    Ο Θ. Βασιλόπουλος (ΓΣΕΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση) έκανε λόγο για απόπειρα ακύρωσης όλων των κοινωνικών κατακτήσεων από τη μεταπολίτευση και μετά και για μέτρα που θα διογκώσουν το πρόβλημα του ελλείμματος και του χρέους. Κάλεσε τα συνδικάτα να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας, ενώ χαρακτήρισε προβοκάτσια την επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου.

    Νωρίτερα, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους , ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος δήλωσε ότι οι αγώνες θα βάλουν φρένο στην πολιτική κατάργηση των δικαιωμάτων και θα ανοίξουν με δυναμικό τρόπο νέους δρόμους για τους εργαζόμενους.

    Στην απεργία συμμετείχαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις και τα σωματεία των εργαζομένων στον Τύπο, μετά από αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της Διασωματειακής Επιτροπής , ενώ στη διαδήλωση συμμετείχαν με πανό και οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαμαρτυρόμενοι κατά των μέτρων περικοπής των μισθών.

    Επεισόδια και συλλήψεις

    Στον εισαγγελέα προσήχθησαν έντεκα νεαροί, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, που συνελήφθησαν χθες σε μικροεπεισόδια, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.

    Ο ανήλικος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων, από δε τους υπόλοιπους δέκα, οι πέντε παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

    Η κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος τους αφορά το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από δράστη που εκτελούσε βιαιοπραγίες με καλυμμένο το πρόσωπο, ενώ ένας από αυτούς βαρύνεται επιπλέον με τα αδικήματα της έκρηξης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών βομβών και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

    Οι υπόλοιποι πέντε παραπέμφθηκαν σε δίκη, κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απόπειρα και τετελεσμένες, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Ένα ακόμη άτομο, ο 12ος από τους συλληφθέντες νοσηλεύεται τραυματισμένος σε νοσοκομείο και για την υπόθεσή του διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε έξι καταστήματα, 4 ξενοδοχεία, τρεις τράπεζες και δύο οχήματα, ενώ τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), ομάδες ατόμων έκαναν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων σε διάφορα σημεία του κέντρου, όπως στην Πατησίων, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, το Σύνταγμα, την Ομόνοια και πέριξ των Εξαρχείων πετώντας πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και επενέβησαν σε όλες περιπτώσεις.

    Επεισόδια με αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη

    Ομάδες περίπου 100 αναρχικών και αντιεξουσιαστών εισχώρησαν στον κύριο όγκο της πορείας που οργάνωσε χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Εργατικό Κέντρο. Οι αναρχικοί, οι οποίοι φορούσαν κράνη και μάσκες, προκάλεσαν ζημιές σε δύο τηλεφωνικά κέντρα (καφάο) στο ύψος της Καμάρας, επί της οδού Εγνατίας, ενώ έσπασαν τα τζάμια του παραδοσιακού κτιρίου της Αγιορείτικης Εστίας, ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ενός υποκαταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και ενός ταχυφαγείου.

    Οι αναρχικοί προκάλεσαν επίσης ζημιές και σε δύο ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένα σε τράπεζα και σούπερ μάρκετ

    Οι αστυνομικές δυνάμεις παρενέβησαν με τη χρήση χημικών, απωθώντας τελικά τις ομάδες των αναρχικών και αντιεξουσιαστών.

    Αντίδραση ΝΔ για τα επεισόδια

    "Για ακόμη μία φορά, καταλύθηκε στο κέντρο της Αθήνας η έννομη τάξη. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αντιληφθεί επιτέλους το μέγεθος του φαινομένου της τυφλής βίας και να εκπληρώσει το καθήκον της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Είναι προφανές ότι στη χώρα μας υπάρχει σήμερα τεράστιο πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας, όπως και τεράστιο πρόβλημα ''μικρής'' και ''μεγάλης'' εγκληματικότητας. Προβλήματα τα οποία δεν λύνονται με φραστικές διακηρύξεις, και βεβαίως δεν λύνονται με την επίρριψη ευθυνών στη Νέα Δημοκρατία" δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Δένδιας.

    Διεθνή ΜΜΕ

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και πάλι από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις της χώρας μας.

    Εκτενή ρεπορτάζ αφιέρωσαν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το BBC, CNN, Skynews, France24 και πολλά άλλα.

    Το ειδησεογραφικό δίκτυο Skynews γράφει: ''Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά την απεργιακή κινητοποίηση". Στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι περίπου 10.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην απεργία, η οποία «παρέλυσε» τη χώρα.

    Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει ότι «οι δημόσιες υπηρεσίες και μεταφορές «τράβηξαν φρένo», καθώς οι εργαζόμενοι απαντούν με κινητοποιήσεις στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης". Ενώ εκτιμά ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 25.000 εργαζόμενοι.

    Με τον τίτλο: "Χιλιάδες Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα λιτότητας", αναφέρεται στο θέμα το σχετικό ρεπορτάζ του CNN.

    Το Reuters γράφει: "Οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι κατέβηκαν στην 24ωρη απεργία κατά των οικονομικών μέτρων".

    Πηγή: NET 105.8, AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34219

    [03] Απαιτείται σύμπνοια και ισχυρή διακυβέρνηση για την οικονομία

    Παρασκευη, 12 03 2010 14:29

    Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί ισχυρή διακυβέρνηση και εθνική σύμπνοια απ' όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς φορείς, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, στα γραφεία της Ν.Δ, όπου συζήτησαν για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και την αντιμετώπισή τους.

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, επισήμανε πως χρειάζονται διαρθρωτικές τομές και μεγάλες αλλαγές και κάλεσε όλους τους φορείς και τα κόμματα να δείξουν εθνική σύμπνοια.

    "Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί μια μεγάλη κρίση και ο τόπος χρειάζεται μία ισχυρή διακυβέρνηση, εθνική σύμπνοια απ' όλους τους φορείς του τόπου".

    Δημήτρης Δασκαλόπουλος

    Ο κ. Δασκαλόπουλος υπενθύμισε πως οι επιχειρήσεις εκτός από την τακτικότητα στις πληρωμές τους στα πλαίσια του φορολογικού συστήματος ήταν και οι πρώτες που πλήρωσαν έκτακτη εισφορά ύψους ενός δισ. ευρώ, ενώ τόνισε πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να εγγυηθεί πως θα συνεχίσει να πληρώνει και τον 13ο και τον 14ο μισθό, κάτι, που όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν κατάφερε να κάνει το υπερτροφικό δημόσιο, που χρεωκόπησε.

    Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ μιλώντας νωρίτερα στη ΝΕΤ 105,8, υποστήριξε πως πρέπει να ορίσουμε ποιά Ελλάδα θέλουμε, πως θα είναι τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν δυνατότητες στην Ελληνική κοινωνία. Η γραφειοκρατία εμποδίζει την ανάπτυξη. Ο επιχειρηματίας ξοδεύει πολύ χρόνο για να τρέξει την καθημερινή δουλειά.

    Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, από την πλευρά του επανέλαβε πως διαχρονικά η ΝΔ, χωρίς να δίνει λευκή επιταγή, βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω απ' όλα, ζήτησε, δε, άμεσα τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων, σημειώνοντας πως κάθε καθυστέρηση είναι μια σφαίρα στην καρδιά της ελληνικής οικονομίας.

    Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει, όπως είπε, αναπτυξιακή διάσταση στα μέτρα της κυβέρνησης, επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που θα αποτελέσουν ανάσα για την οικονομία, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάνει χρόνο.

    Σε ερώτηση για την κερδοσκοπία που παρουσιάζεται στα καύσιμα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι από το υπουργείο Ανάπτυξης και να υιοθετηθεί σειρά μέτρων.

    "Η κυβέρνηση έχει εργαλεία. Αρκεί να τα χρησιμοποιήσει", είπε χαρακτηριστικά.

    Ο υπεύθυνος Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του διμήνου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, επισήμανε πως για πρώτη φορά η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η ύφεση θα είναι μεγάλη, τόνισε πως ο πληθωρισμός για το Φεβρουάριο έχει ήδη σκαρφαλώσει στο 2,8%, χωρίς να υπολογίζονται και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, το κόστος δανεισμού για το δημόσιο παραμένει υψηλό, ενώ κατάληξε λέγοντας πως τα έσοδα στα οποία προσδοκούσε η κυβέρνηση είναι πολύ χαμηλότερα από το αναμενόμενο. "Επιβεβαιώνονται έτσι οι φόβοι της ΝΔ ότι η κυβέρνηση υποεκτίμησε τον κίνδυνο και δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα".

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 34236

    [04] Συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμπλοκή στη Δάφνη

    Παρασκευη, 12 03 2010 12:11

    Στοιχεία για ενδεχόμενες επαφές του Λάμπρου Φούντα, που σκοτώθηκε στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, στη Δάφνη, με άτομα που εμπλέκονται στην εγχώρια τρομοκρατία, αναζητούν οι αρχές. Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται μεταξύ άλλων, ένα κινητό τηλέφωνο κι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκαν στο σπίτι του θύματος στους Αμπελoκήπους. Το όπλο του ωστόσο, δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές πράξεις, όπως προκύπτει από τις έρευνες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δύο ένοπλοι να προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δεύτερου ατόμου, που σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε στη διάρκεια της συμπλοκής.

    Έκκληση για πληροφορίες

    Νέες και πιο πρόσφατες φωτογραφίες του 35χρονου που έπεσε νεκρός, την τα ξημερώματα στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη, έδωσε πριν από λίγη ώρα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με την παράκληση προς τους πολίτες όποιος γνωρίζει οτιδήποτε στοιχείο να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, 1014, 1964 και 170.

    Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου επισημαίνεται ότι, εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

    Σκοπός αυτής της έκκλησης είναι να συγκεντρωθούν πληροφορίες και στοιχεία, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε κάποια γιάφκα, ή σε άτομα με τα οποία είχε επαφές ο 35χρονος και δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής η αστυνομία.

    Παράλληλα, το πρωί ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο σπίτι της 28χρονης φίλης του θύματος στα Εξάρχεια, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί δεν βρήκαν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν την άκρη του νήματος στην εγχώρια τρομοκρατία.

    Χωρίς θεαματικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν και οι έρευνες στο σπίτια του 35χρονου στους Αμπελοκήπους, στο Ζούμπερι και σε χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, όπου δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποτελούν πειστήριο εμπλοκής του σε κάποια τρομοκρατική ομάδα. Πάντως, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εκτιμούν ότι η απόπειρα κλοπής ενός αυτοκινήτου, ιδιαίτερα μικρής αξίας, δεν παραπέμπει στο κοινό έγκλημα, αλλά στην προετοιμασία κάποιου τρομοκρατικού χτυπήματος. Άλλωστε, παρόμοια δράση με την χρήση παγιδευμένων, με εκρηκτικά, αυτοκινήτων, έχει χρησιμοποιήσει η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

    Στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν κηλίδες αίματος και όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, ίσως προέρχονται από το συνεργό του νεκρού που κατάφερε να διαφύγει. Κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν όλα τα νοσοκομεία αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

    Τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ένοπλη επίθεση, ενώ οι έρευνες στα εργαστήρια συνεχίζονται μήπως με ταυτοποίησουν DNA ή αποτυπώματα του θύματος σε τρομοκρατικές ενέργειες.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Προηγούμενο άρθρο: Νεκρός μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς - Έρευνες για διασύνδεση με τρομοκρατία

    Είδηση: 34222

    [05] Λύση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Παρασκευη, 12 03 2010 16:39

    Σε συνολική λύση-πακέτο για το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά αλλά και τα υποβρύχια, οδηγήθηκαν οι τριήμερες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και των εκπροσώπων των παλιών και νέων ιδιοκτητών. Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, περνούν κατά 75% στην εταιρία Αμπου Ντάμπι Μαρ και στη συμφωνία προβλέπεται να διαφυλαχθούν μέσω της ισχύουσας νομοθεσίας οι θέσεις εργασίας. Όσον αφορά στα υποβρύχια, παραλαμβάνεται το "Παπανικολής" με αρχικό σκοπό να πουληθεί σε τρίτη χώρα.

    Τα τρία υπόλοιπα υποβρύχια της ίδιας κατηγορίας θα παραληφθούν κανονικά, ενώ αντί για τον εκσυγχρονισμό δύο παλιών υποβρυχίων τύπου 209, όπως προβλεπόταν θα ναυπηγηθούν άλλα δύο υποβρύχια της κλάσης 214. Άλλο ένα υποβρύχιο της κλάσης 209 έχει ήδη εκσυγχρονιστεί.

    Πηγές του Υπουργείου Άμυνας υπολογίζουν ότι συμψηφίζοντας προϋπολογισμό και κόστος, η πρόσθετη επιβάρυνση πέραν του προϋπολογισμού των αρχικών συμβάσεων είναι 165 εκ. ευρώ.

    Το πλαίσιο διαμορφώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του ναυτικού, των αρχηγών γενικών επιτελείων και της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών και αναμένεται να υπογραφεί την Πέμπτη αφού εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και το ΚΥΣΕΑ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34242

    [06] Συγνώμη του προκαθήμενου της Γερμανικής επισκοπής

    Παρασκευη, 12 03 2010 16:49

    Συγνώμη σε αυτούς που έπεσαν θύματα παιδεραστίας από ιερείς ζήτησε ο επικεφαλής της Καθολικής εκκλησίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Τσόλιτς μετά την συνάντηση που είχε με τον Πάπα Βενέδικτο. "Μπορώ να επαναλάβω σήμερα από τη Ρώμη τη συγγνώμη που εξέφρασα και πριν από δύο εβδομάδες" δήλωσε ο προκαθήμενος της γερμανικής επισκοπικής συνόδου σε συνέντευξη τύπου και πρόσθεσε ότι η Γερμανική Καθολική Εκκλησία πήρε μέτρα για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στα θύματα ενώ διερευνά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση. Επίσης τόνισε ότι ο Ποντίφικας έκρινε θετικά τα μέτρα που υιοθέτησε η γερμανική επισκοπική σύνοδος και σημείωσε ότι μεταξύ αυτών των μέτρων βρίσκεται και ο διορισμός ενός επισκόπου που θα αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    Η Γερμανική Καθολική Εκκλησία αντιμετωπίζει μία σειρά κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και άσκηση βίας, κυρίως σε παιδιά που βρίσκονταν σε σχολεία και οικοτροφεία τις δεκαετίες του 1970 και 1980 ενώ στα σκάνδαλα εμπλέκονται 19 από τις 27 καθολικές επισκοπές της Γερμανίας.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, έγιναν γνωστές περισσότερες από 100 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε ιδρύματα Καθολικών στη Γερμανία, ενώ συμπεριλαμβάνεται και ηχορωδία του Ρέγκενσμπουργκ, την οποία διηύθυνε ο αδελφός του Πάπα από το 1964 ως το 1994.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters Είδηση: 34243

    [07] Ένταση στις σχέσεις Τουρκίας - Σουηδίας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

    Παρασκευη, 12 03 2010 12:46

    Την επίσκεψή του στην Σουηδία ανέβαλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ανακλήθηκε στην Άγκυρα και η πρέσβειρα της χώρας στη Στοκχόλμη, μετά το ψήφισμα του σουηδικού κοινοβουλίου, που αναγνωρίζει ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς. Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, συζήτησε με τους θρησκευτικούς ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς.

    Με μία ψήφο διαφορά

    Με πούλμαν κατέφθασαν στο σουηδικό κοινοβούλιο οι υποστηρικτές της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Με μόλις 131 ψήφους υπέρ, έναντι 130 κατά, η Σουηδική Βουλή αναγνώρισε τη σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

    Εξοργισμένοι από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι οι Τούρκοι, εντός και εκτός της Σουηδίας: "Δυστυχώς οι βουλευτές έπραξαν, σκεπτόμενοι ότι είναι ιστορικοί αντί για βουλευτές, και είναι πολύ θλιβερό αυτό, και θα έχει δραματικές επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις" δήλωσε η πρέσβειρα της Τουρκίας στη Σουηδία, Ζεργκούν Κορουτσούκ.

    Ο Χασάν Ντόλεκ, πρόεδρος του εθνικού τουρκικού συνδέσμου αναφέρει: "Ήταν κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και πολλοί μουσουλμάνοι και Χριστιανοί πέθαναν τότε και αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν γενοκτονία..."

    Πράγματι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε το ταξίδι του στη Σουηδία, ενώ ανακλήθηκε η πρέσβειρα της Τουρκίας στη Στοκχόλμη. Αναξιόπιστο και αβάσιμο χαρακτήρισε το ψήφισμα και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ. Εκτός από την ένταση με τη Σουηδία, στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κυριαρχεί και η συνάντηση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, με τους εκπροσώπους των θρησκευτικών μειονοτήτων, κατά την οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. O Aριντς επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει αποφασίσει την επαναλειτουργία της σχολής.

    Πηγή: NET Είδηση: 34228

    [08] Πρωτόκολλο Αστυνομικής Συνεργασίας Ελλάδας- Αλβανίας

    Παρασκευη, 12 03 2010 15:32

    Τη δημιουργία βάσης δεδομένων, για κοινή χρήση από τις Αρχές και των δύο χωρών, την ανταλλαγή πληροφοριών, την οργάνωση κοινών αστυνομικών επιχειρήσεων, τη διασυνοριακή συνεργασία στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που θα προσφέρει το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο προσωπικό του αλβανικού υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπει το Πρωτόκολλο Αστυνομικής Συνεργασίας που υπέγραψαν στα Τίρανα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον αλβανό υπουργό Εσωτερικών Λουλζίμ Μπάσα.

    Ο αλβανός υπουργός, ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για τη στήριξη της Αθήνας στη διαδικασία κατάργησης των θεωρήσεων βίζας για τους Αλβανούς πολίτες, που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε χώρες της ΕΕ, καθώς και για το νόμο περί ιθαγένειας που, όπως είπε, θα προσφέρει νέες ευκαιρίες και δυνατότητες στους Αλβανούς μετανάστες να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.

    Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας.

    Η Ελλάδα υποστηρίζει τη διαδικασία κατάργησης των θεωρήσεων για τους Αλβανούς πολίτες και την ιδέα των «ανοιχτών συνόρων», υπό αυστηρούς ελέγχους, όπως είπε, ώστε το άνοιγμα των συνόρων να απομονώσει τα εγκληματικά στοιχεία και τα παράνομα κυκλώματα, που δραστηριοποιούνται στις δύο χώρες.

    Σε ερώτηση για την εμπλοκή αλβανών στο σύνολο των εγκλημάτων, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε: «Υπάρχει, όντως, μια μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας από τους ξένους στην Ελλάδα και το ποσοστό συμμετοχής του αλβανικού στοιχείου έχει αυξηθεί σε σημαντικό επίπεδο, εφόσον αποτελεί και ένα μεγάλο μέρος του αριθμού των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα».

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, στην ελληνική πρεσβεία, στα Τίρανα. ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 34240

    [09] Δ.ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι προφανές ότι είχαμε τώρα την επιλογή μεταξύ της χρεοκοπίας και της ύφεσης, και διαλέξαμε αναγκαστικά την ύφεση.»

    Παρασκευη, 12 03 2010 15:27

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με το Γιώργο Καπόπουλο.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εκτός από τις περίφημες διαρθρωτικές αλλαγές, που τις ακούμε για χρόνια, ποιες άλλες είναι οι προϋποθέσεις, ώστε η χώρα μας να γνωρίσει μια δυναμική ανάπτυξης.»

    Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Να απεξαρτηθούμε από την εξάρτησή μας από το κράτος. Ας μην υποτιμήσουμε, βέβαια, επειδή είναι χιλιοειπωμένες οι μεταρρυθμίσεις, τη σημασία τους. Αν τις είχαμε κάνει δε θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μέχρι το 1981, μπορεί να πει κανείς ότι η ελληνική βιομηχανία, ο παραγωγικός τομέας της οικονομίας, ζούσε υπό ένα καθεστώς προστασίας. Τι δεν έγινε από τότε , κ. Δασκαλόπουλε, και είχαμε αυτήν την αποσάθρωση του παραγωγικού τομέα.»

    Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Μάθαμε πρώτα να ζούμε από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, και μετά από το διογκωμένο και υπερτροφικό κράτος, που φτιάξαμε. Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Σήμερα και από εκεί φαλιρίζουμε.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μέσα σε μια Ευρώπη, που γνωρίζει και εσωτερικό ανταγωνισμό, ποια θέση μπορεί να βρει η ελληνική παραγωγή, η ελληνική βιομηχανία;»

    Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πρέπει να ορίσουμε ποια Ελλάδα θέλουμε να δούμε, πώς θα είναι η ανεπτυγμένη Ελλάδα, και πού θα βρίσκουνε δουλειά τα παιδιά μας τα επόμενα χρόνια. Να δουλέψουμε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Έχετε μετρήσει ως ΣΕΒ το κόστος της γραφειοκρατίας, σε ποιο βαθμό εμποδίζει την ανάπτυξη;»

    Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δυστυχώς το μετράμε με πόνο στην ψυχή μας, κάθε μέρα. Πόσο χρόνο χρειάζεται να ξοδέψει ένας επιχειρηματίας για να τρέξει την καθημερινή του δουλειά. Επιβαρύνει με πάνω 7% του ΑΕΠ, αυτή η γραφειοκρατία. Θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε από αυτό 3-4% του ΑΕΠ.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ευελιξία στο πλαίσιο εργασίας, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Πολλές φορές είναι δύσκολο, με το άκουσμα αυτών των δύο αναφορών, να καταλάβει κανείς από πού θα προκύψει το όφελος για την ανάπτυξη.»

    Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Εάν ο κάθε δραστήριος πολίτης μπορεί, χωρίς δυσκολία, να βάλει τη δημιουργική του σκέψη στην πράξη, να την κάνει επιχείρηση, να προσφέρει ένα καλύτερο προϊόν, αυτό συνολικά δημιουργεί ανάπτυξη στην οικονομία, και δουλειές. Όταν δεν μπορεί, επειδή υπάρχουν άδειες που δίνονται, κλειστά επαγγέλματα, προνόμια που κανονίζονται στα γραφεία των υπουργείων, τιμολογιακές πολιτικές που καθορίζονται με νόμους, ψάχνει να βρει δουλειά στο δημόσιο, αντί να κάνει κάτι δημιουργικό.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αναζητείτε, ως ΣΕΒ, μια συναίνεση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.»

    Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες. Έχουμε θεσμοθετήσει ένα βήμα διαλόγου. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά, δεν είναι αντίθετα, όπως τα θέλει κάποια παρωχημένη ιδεολογία.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πώς είναι δυνατό σήμερα να γίνονται αποδεκτές παρασιτικές μορφές πλουτισμού, και να μην επικρίνονται, και να ενοχοποιείται περισσότερο ο παραγωγικός επιχειρηματίας παρά ο λάθρα βιώσας μεσάζων;»

    Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η επιχειρηματική δράση είναι η μόνη που χαρακτηρίζεται μέσα από τις εξαιρέσεις της. Βεβαίως υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα, και οι εξαιρέσεις, αλλά αυτά είναι φαινόμενα παράβασης των νόμων, είναι θέμα εφαρμογής των νόμων. Ας πιάσουν όσους είναι έτσι και ας τους τιμωρήσουν όπως πρέπει, και ας αφήσουν τους υπόλοιπους εργατικούς και δημιουργικούς Έλληνες να κάνουν τη δουλειά τους και να λάβουν και την αναγνώριση που τους αξίζει.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ακούστηκε από πολλές πλευρές ότι αυτή η εργασιακή ειρήνη που ζητά ο ΣΕΒ, είναι πρόσχημα για να διευκολυνθείτε σε απολύσεις.»

    Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Βεβαίως υπάρχει μια αύξηση στο ποσοστό της ανεργίας, αλλά έχουμε μια τεράστια κρίση, η οποία χτυπάει τις επιχειρήσεις, άμεσα, με μείωση της ζήτησης. Πρέπει να πάψει να είναι κακιά λέξη εδώ στην Ελλάδα, η ευελιξία. Εδώ το συνδυάζουμε με την έννοια ασυδοσία και αυθαιρεσία του εργοδότη πάνω στον εργαζόμενο. Δεν είναι έτσι. Θυμίζω, πρώτα από όλα ότι η ευελιξία υπάρχει ενσωματωμένη στο Δίκαιό μας, που είναι και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Δυνατότητα της επιχείρησης σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα εκείνης της στιγμής, για εξασφαλίσουν, τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Μην την κάνουμε κακή λέξη την ευελιξία. Εξάλλου ευελιξία έχει ο κάθε εργαζόμενος που μπορεί να παραιτηθεί από τη δουλειά του, διότι βρήκε μια καλύτερη. Και η ευρωπαϊκή έννοια της ευελιξίας, αυτό προσπαθεί να κάνει, να δώσει τα εφόδια στους εργαζόμενους για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις συνθήκες που αλλάζουν για την οικονομία. Κλείνουν κλάδοι, πάνε αλλού οι δουλειές. Πρέπει να έχει τη δυνατότητα ο εργαζόμενος να βρει δουλειά αλλού. Αυτό σημαίνει ευελιξία.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Και η Ελλάδα, αλλά και ο Νότος της Ευρωζώνης, κινδυνεύουν να μπουν σε ένα φαύλο κύκλο.»

    Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι προφανές ότι είχαμε τώρα την επιλογή μεταξύ της χρεοκοπίας και της ύφεσης, και διαλέξαμε αναγκαστικά την ύφεση. Την έχουμε, θα την περάσουμε, θα είναι οδυνηρή για όλους μας, θα δοκιμάσει τις αντοχές μας, δεν υπάρχει αμφιβολία, και θα κρατήσει για καιρό. Δικαιούμαστε, όμως, να ελπίζουμε. Υπάρχει μια Ελλάδα, που δεν χωρά σε αυτήν τη νοοτροπία των επιδομάτων και των αργομισθιών. Είναι μια Ελλάδα, που δημιουργεί, παράγει με την αξία της, και αυτή δίνει σε όλους μας ελπίδα.»

    Είδηση: 34238

    [10] Αποζημίωση 657 εκατ. δολ. σε όσους αρρώστησαν στο Ground Zero

    Παρασκευη, 12 03 2010 13:50

    Αποζημίωση συνολικού ύψους 657 εκατομμυρίων δολαρίων αποφάσισαν να δώσουν ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και η ασφαλιστική εταιρεία WTC Captive, στα περίπου 10.000 μέλη των σωστικών συνεργείων και των άλλων εργαζομένων που απασχολήθηκαν στον καθαρισμό των ερειπίων των Δίδυμων Πύργων, μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, χιλιάδες ενάγοντες, κυρίως πυροσβέστες, αστυνομικοί και εργάτες στο κτήριο, είχαν ασκήσει αγωγές κατά του δήμου της Νέας Υόρκης για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν και τα οποία αποδίδουν στην εργασία που πραγματοποίησαν στα ερείπια του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου, μετά την καταστροφή της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Στις συνολικά 90 αγωγές τους, τα θύματα κατηγορούν τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και άλλους φορείς, όπως για παράδειγμα τις εταιρείες καθαρισμού, ότι απέτυχαν να προστατεύσουν καταλλήλως τους εργαζομένους, αλλά και να παράσχουν τις πρέπουσες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες σε όσους αρρώστησαν.

    "Ο διακανονισμός αυτός πρόκειται να επιτρέψει την αποζημίωση των εναγόντων για τις ζημίες που υπέστησαν ύστερα από την εργασία τους στο Ground Zero, αναφέρει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμφωνία "δίκαιη και λογική λύση σε μία περίπλοκη υπόθεση".

    Ο ιατροδικαστής του δήμου της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι τουλάχιστον δύο αστυνομικοί, οι οποίοι εργάστηκαν στη φρούρηση των ερειπίων επί μήνες μετά την επίθεση, πέθαναν από νόσους του αναπνευστικού. Πολλοί διασώστες επίσης έχουν αναφέρει τα τελευταία χρόνια ότι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας της παραμονής τους κοντά στα φλεγόμενα ερείπια που περιείχαν εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες αμίαντου. Άλλοι έχουν αναφέρει λευχαιμία, άλλους τύπους καρκίνου και ασθένειες του πεπτικού συστήματος.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 34232

    [11] Απεργία των πληρωμάτων καμπίνας της British airways

    Παρασκευη, 12 03 2010 14:41

    Επταήμερη απεργία κήρυξαν τα πληρώματα καμπίνας της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας British airways μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες μεταξύ της εταιρίας και των εργατικών συνδικάτων που είχαν ως στόχο την αποτροπή των κινητοποιήσεων. Το συνδικάτο Unite ανακοίνωσε ότι τα πληρώματα καμπίνας της British airways θα απεργήσουν για τρεις ημέρες από τις 20 Μαρτίου και για τέσσερις ημέρες από τις 27 Μαρτίου. Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων μεταξύ της διεύθυνσης η οποία θέλει να μειώσει τον αριθμό των αεροσυνοδών, των φροντιστών και του προσωπικού καμπίνας λόγω του αυξημένου κόστους.

    Το συνδικάτο Unite επεσήμανε σε συνέντευξη τύπου ότι είναι έτοιμο να συναντηθεί εκ νέου με την διεύθυνση, παρόλο που οι διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή έχουν διακοπεί. Από την πλευρά της πάντως, η British airways ανακοίνωσε ότι έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Εκπαίδευσε προσωπικό από άλλες υπηρεσίες της εταιρείας ώστε να μπορέσει να εργαστεί ως προσωπικό καμπίνας κατά τη διάρκεια της απεργίας και δήλωσε ότι θα προσλάβει 23 πλήρως επανδρωμένα αεροσκάφη από ιδιωτικές εταιρείες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34237

    [12] Αναπροσαρμόζονται οι τιμές των διοδίων λόγω ΦΠΑ

    Παρασκευη, 12 03 2010 17:23

    Αναπροσαρμογές και στις τιμές των διοδίων στις εθνικές οδούς, φέρνει η νέα αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 21%, ενώ στους σταθμούς, στην Ελευσίνα, τον Ισθμό, το Ζευγολατιό και το Ρίο οι τιμές για τα Ι.Χ. και τα δίκυκλα παραμένουν όπως έχουν.

    Όπως ανακοινώθηκε, αυξήσεις θα έχουμε στους συγκεκριμένους σταθμούς για τα φορτηγά πάνω από 2.20 μέτρα ύψος από 7.20 σε 7.30 ευρώ και για τις νταλίκες πάνω από 2.20 μέτρα ύψος από 10.10 σε 10.30 ευρώ.

    Στο δρόμο Κόρινθος - Καλαμάτα και Κόρινθος - Σπάρτη, θα εισπράττονται διόδια και στους τέσσερις σταθμούς και προς τις δύο κατευθύνσεις και οι τιμές θα είναι: στο Σπαθοβούνι και τη Νεστάνη τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1 ευρώ και 0.90 αντίστοιχα, τα οχήματα μέχρι 2.20 ύψος 1.40 και 1.30. Τα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2.20 μ. 3.60 και 3.40 και τα τετραξονικά 5 και 4.80, αντίστοιχα.

    Ανάλογη είναι η αναπροσαρμογή και για τα διόδια των Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Οινοφύτων και Θήβας καθώς και τα διόδια της Τραγάνας.

    Στις Αφίδνες τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 1,90, τα φορτηγά 4.80 και οι νταλίκες 6.70. Στη Θήβα τα Ι.Χ. 2.30, τα φορτηγά 5.80 και οι νταλίκες 8.10. Στην Τανάγρα τα Ι.Χ. 2.20, τα φορτηγά 5.60 και οι νταλίκες 7.85. Διόδια καταβάλλονται και στα δύο ρεύματα και της εξόδου και της εισόδου.

    Στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου οι τιμές των διοδίων θα είναι: Στην Πελασγία, τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 2.40, τα φορτηγά 5.90 και οι νταλίκες 8.30. Στο Μοσχοχώρι, τα Ι.Χ. 2.30, τα φορτηγά 5.80 και οι νταλίκες 8.20 και στη Λεπτοκαρυά τα Ι.Χ. 2.40, τα φορτηγά 5.90 και οι νταλίκες 8.30. Είδηση: 34248

    [13] Διαχειριστικός έλεγχος στο Δημόσιο

    Παρασκευη, 12 03 2010 17:06

    Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι μισθοί υψηλόβαθμων στελεχών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ανεξάρτητων αρχών και τοπικής αυτοδιοίκησης, που επιχορηγούνται από το κράτος και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Σχετική παραγγελία δόθηκε στις αρχές του μήνα από τον γενικό επίτροπο Επικρατείας, Γιώργο Σχοινιωτάκη, ο οποίος ζητεί διαχειριστικό έλεγχο και στην ΕΡΤ. Η έρευνα που θα γίνει για τουλάχιστον μια εξαετία, έχει στόχο να διαπιστώσει εάν οι αμοιβές που έπαιρναν ή συνεχίζουν να παίρνουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ξεπερνούν τον μισθό του προέδρου του Αρείου Πάγου, ο οποίος ανέρχεται στις 6.090 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση θα κληθούν να επιστρέψουν στο δημόσιο ταμείο τα χρήματα, που εισέπραξαν παρανόμως και αντισυνταγματικώς. Παράλληλα θα ελεγχθεί η νομιμότητα όλων των συμβάσεων εργασίας και των προμηθειών που καταρτίστηκαν από τους συγκεκριμένους φορείς.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 34244

    [14] Γ.Μανώλης: «Εάν το κόμμα αρχίζει να κερδίζει στις δημοσκοπήσεις, εξαφανίζεται το ενδεχόμενο κάποιοι να βγουν και να διαφοροποιηθούν.»

    Παρασκευη, 12 03 2010 14:49

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τον Παναγιώτη Τσούτσια και Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ας ξεκινήσουμε από τη χθεσινή απεργία και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Βλέπετε να υπάρχει συνέχεια; Εσείς ως κόμμα πώς βλέπετε αυτές τις κινητοποιήσεις;

    Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: «Το κόμμα ούτε κινητοποιεί, ούτε ενθαρρύνει, ούτε αποθαρρύνει κινητοποιήσεις. Είναι κοινωνικές διεργασίες, και αλίμονό μας, εάν τα κόμματα προσπαθήσουν είτε να τις καπελώσουν, είτε να τις καθοδηγήσουν. Δεν καθοδηγείται ο κόσμος εύκολα, πια.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σε σχέση με τα μέτρα, τώρα, εσείς εκτιμάτε ότι μπορεί να υπάρξει κοινωνική ένταση;»

    Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: «Είχαμε προβλέψει ότι θα υπάρξουν. Εάν ξεφύγουν αυτές οι αντιδράσεις από τα θεσμικά πλαίσια, που είναι το συνδικαλιστικό κίνημα, τα δημοκρατικά θεσμικά πλαίσια, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Από ποιους εξαρτάται το αν θα ξεφύγουν ή όχι;»

    Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: «Εξαρτάται από όλους μας. Πρώτον, από την κυβέρνηση, δηλαδή να μην ξεπεράσει τις αντοχές της κοινωνίας, στα μέτρα, σε σχέση με το Φ.Π.Α., τη μείωση του μισθού, τη σύνταξη κ.ο.κ. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ-μείγμα, οπότε δεν ξέρει κανείς που μπορούμε να φτάσουμε. Καλό είναι, όλα αυτά να μείνουν μέσα στα πλαίσια των θεσμών, δηλαδή, οι αντιδράσεις να εκφραστούν οργανωμένα, μέσα από τα συνδικάτα τους, τους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος, και να μην ξεφύγουν.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτό το 20-21%, που είδατε προχτές στο γκάλοπ της GPO, όταν το είδατε ή όταν το μάθατε, τι σκέψεις κάνατε;»

    Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: «Θα με πάρετε μετά το συνέδριο της ΝΔ, ή όταν θα έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα στο σύνολό τους, και θα δείτε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Και μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα, πολύ δύσκολα, τον πρώτο μήνα, εξάμηνο, οχτάμηνο, ο πολίτης αλλάζει γνώμη, για τις δημοσκοπήσεις μιλάω. Πρώτα αποσυσπειρώνεται το κυβερνών κόμμα, και μετά αρχίζει να κερδίζει η αντιπολίτευση. Και πρέπει να το δεχτείτε, ότι αυτά τα δύο έχουν ήδη συμβεί, και πολύ νωρίς.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Θα καταφέρει να υπάρξει συμβίωση, στο ίδιο κόμμα, ανάμεσα στην κα Μπακογιάννη και τον κ. Σαμαρά;»

    Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: «Εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την παράταξη. Και δεν υπάρχει άλλος δρόμος για κανέναν μας. Ένας είναι ο αρχηγός, ένα είναι το κόμμα, οι διαδικασίες είναι γνωστές. Αν δεν είχαν ψηφίσει αυτοί οι 800 χιλιάδες συμπολίτες μας, τα πράγματα, το ομολογώ, θα ήταν δύσκολα, θα είχαμε προβλήματα εσωστρέφειας μεγάλα. Η εγγύηση είναι, ακριβώς, αυτοί οι 800 χιλιάδες. Δεν μπορεί κανείς να πάει κόντρα στη βούληση αυτών των ανθρώπων. Εντάξει, η κα Μπακογιάννη είναι πικραμένη, το λέει, το ομολογεί άλλωστε. Περίμενε ότι θα κερδίσει. Ετοιμαζόταν για αυτήν τη στιγμή, αλλά στη ζωή και στην πολιτική, τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλει ο καθένας μας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή;»

    Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: «Εγώ πιστεύω ότι και ο πρόεδρος έχει υποχρέωση, από ένα σημείο και μετά, να διασφαλίσει την ενότητα της παράταξης και τη συνοχή, άρα και την ενιαία γραμμή. Και όλα, εμείς, τα στελέχη, έχουμε τη δυνατότητα, βεβαίως, να έχουμε και την προσωπική μας άποψη, αλλά να μην ξεφεύγει από τη γενική γραμμή και εντολή που έχουμε πάρει από τους πολίτες. Εγώ πιστεύω ότι αυτά θα ξεπεραστούν. Εάν το κόμμα αρχίζει, μετά το συνέδριο, να κερδίζει στις δημοσκοπήσεις, εξαφανίζεται το ενδεχόμενο κάποιοι να βγουν και να διαφοροποιηθούν, ή να δημιουργήσουν προβλήματα εσωστρέφειας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Θεωρείται ότι υπάρχει χώρος, αυτήν τη στιγμή, για κάποιο άλλο κόμμα;»

    Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: «Δεν υπάρχει. Η μόνη περίπτωση είναι να ανασυγκροτηθεί το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Γιατί πράγματι, η κρίση στο ένα κόμμα, επηρεάζει και το άλλο κόμμα.»

    Είδηση: 34235

    [15] Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ:«Εμφανίζονται για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, συνταξιούχοι να είναι τα κορόϊδα που κάποιοι πίνουν στην υγειά τους.»

    Παρασκευη, 12 03 2010 13:14

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τους Παναγιώτη Τσούτσια και Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θεωρείτε ότι η χθεσινή απεργία ήταν επιτυχής;»

    Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: « Ως συμμετοχή ήταν εξαιρετικά επιτυχής. Είχε τα υψηλότερα ποσοστά και ήταν και μεγάλη η απεργιακή συγκέντρωση. Ήταν ειρηνική και οφείλω να πω, ότι ήταν πολύ οργανωμένα και τα μπλοκ των συνδικάτων. Θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο μαζικοί στις συγκεντρώσεις μας, γιατί ο κόσμος στους δρόμους ειρηνικά να διαδηλώνει νομίζω ότι είναι η μεγάλη του δύναμη και εμφανίζονται για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, συνταξιούχοι να είναι τα κορόϊδα που κάποιοι πίνουν στην υγειά τους.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Από εδώ και πέρα τι γίνεται;»

    Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: « Σε πέντε μέρες είναι το συνέδριό μας και θα είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα να καθορίσουμε την στρατηγική μας για την επόμενη περίοδο. Κάποιοι και αυτό θέλω να τονίσω χρησιμοποιούν την κρίση ως παπά για να θάψουμε και τους ζωντανούς. Πρέπει όλα να τα συνεκτιμούμε και να έχουμε μια συνεχή δραστηριότητα, όχι μόνο απεργιακή, ταυτόχρονα και άλλες δραστηριότητες που να αναδεικνύουμε τα ζητήματα. Και οι φορείς άσκησης οικονομικής πολιτικής και ο εκπρόσωπος των εργοδοτών λένε ότι είναι αντίθετοι στην περικοπή του 14ου μισθού, δεν μας εφυσηχάζει.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ακούσαμε χθες τον κο Πάγκαλο να λέει, ότι έχουν ταυτοποιηθεί τα πρόσωπα που σας χτύπησαν. Έχετε εικόνα;»

    Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: « Οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως των πολιτικών διαφορών που έχουν -ξέρετε- ότι στο μεγαλύτερο διάστημα της ιστορίας τους, ο κόσμος μένει πολιτικά διαιρεμένος. Αυτό που μας ενώνει είναι η βασική, ταξική, διεκδικητική μας γραμμή.»

    Είδηση: 34231

    [16] Πλήρης αποκλεισμός της Δυτική Όχθης για 48 ώρες

    Παρασκευη, 12 03 2010 12:40

    Εντολή για τον πλήρη αποκλεισμό της Δυτικής Όχθης για 48 ώρες, από σήμερα έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έδωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ. Ο αυστηρός αποκλεισμός αποφασίστηκε για "λόγους ασφαλείας", ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού. Ο ισραηλινός στρατός επιβάλλει συστηματικά τον αποκλεισμό της Δυτικής Όχθης σε κάθε εβραϊκή γιορτή. Είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο που λαμβάνεται ένα τέτοιο μέτρο ενώ κανένας εορτασμός δεν έχει προγραμματιστεί στο Ισραήλ.

    Ο στρατός θα επιτρέψει ωστόσο την ελεύθερη διέλευση στις δύο κατευθύνσεις μεταξύ Ισραήλ και Δυτικής Όχθης για ασθενείς, ιατρικό προσωπικό, εκπροσώπους θρησκευτικών ιδρυμάτων και για 550 εκπαιδευτικούς που διαθέτουν ειδική άδεια για να περνούν στρατιωτικά οδοφράγματα σε βασικούς οδικούς άξονες, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

    Επίσης η ισραηλινή αστυνομία έχει αναπτύξει ενισχύσεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ και απαγόρευσε την πρόσβαση στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη για τους άνδρες, μουσουλμάνους προσκυνητές ηλικίας μικρότερης των 50 ετών στη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.

    Την περασμένη Παρασκευή σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην Πλατεία των Τζαμιών και προκάλεσαν τον τραυματισμό 60 Παλαιστινίων από τη ρίψη δακρυγόνων και 15 αστυνομικών από πέτρες. Η ένταση αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα, με το πράσινο φως που έδωσε το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών για την κατασκευή 1.600 κατοικιών στον αραβικό τομέα της Ιερουσαλήμ.

    Μετά την έναρξη της δεύτερης παλαιστινιακής εξέγερσης το Σεπτέμβριο του 2000, στη Δυτική Όχθη επιβάλλεται σχεδόν καθημερινά αποκλεισμός. Μόνο σε μερικές δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους επιτρέπεται καθημερινά να μεταβαίνουν στο Ισραήλ. Η Λωρίδα της Γάζας παραμένει αποκλεισμένη από τον Ιούνιο του 2007 όταν οι ισλαμιστές της Χαμάς ανέλαβαν δια της βίας τον έλεγχο του παλαιστινιακού αυτού εδάφους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34227

    [17] Συνελήφθη διευθυντής κλινικής για φακελάκι

    Παρασκευη, 12 03 2010 12:32

    Για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση συνελήφθη την Τετάρτη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατρός, διευθυντής χειρουργικής κλινικής στο Ασκληπιείο Βούλας. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής είχε ζητήσει 1.200 ευρώ από τη 44χρονη κόρη ασθενούς του, τον οποίο είχε χειρουργήσει πριν από λίγες ημέρες. Η γυναίκα είχε δώσει 200 ευρώ στο γιατρό αμέσως μετά την εγχείρηση του πατέρα της και όταν της ζήτησε και το ποσό, κατέφυγε στην Αστυνομία όπου τον κατήγγειλε.

    Όπως είπε η 44χρονη,ο ίδιος γιατρός είχε χειρουργήσει και πάλι τον πατέρα της τον Οκτώβριο του 2009 και είχε ζητήσει από την ίδια 600 ευρώ, τα οποία και του έδωσε. Τα 1000 ευρώ από τα 1200,που είχε ζητήσει ο γιατρός προσημειώθηκαν και η γυναίκα του τα παρέδωσε παρουσία Αστυνομικού, ο οποίος και τον συνέλαβε.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34226

    [18] Καζακστάν: Είκοσι πέντε νεκροί και χιλιάδες άστεγοι από πλημμύρες

    Παρασκευη, 12 03 2010 19:32

    Τη ζωή τους έχασαν είκοσι πέντε άνθρωποι από τις πλημμύρες στο νότιο Καζακστάν, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιλίας Μπιακχμέτοφ.

    "Σύμφωνα με τις τελευταίες επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 25 ανθρώπους" δήλωσε ο εκπρόσωπος Μπιακχμέτοφ.

    Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους από χθες Πέμπτη το βράδυ από τις σοβαρές πλημμύρες που έπληξαν το νοτιοανατολικό Καζακστάν εξαιτίας της καταστροφής δύο φραγμάτων.

    Είδηση: 34250

    [19] Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Πελοπόννησο

    Παρασκευη, 12 03 2010 12:28

    Ασθενή υποθαλάσσια δόνηση 4,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι λίγο, πριν από τις 4 τα ξημερώματα, στην Πελοπόννησο, νότια του ακρωτηρίου Μαλέα. Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν φυσιολογικό το φαινόμενο, ενώ δεν εχουν αναφερθει ζημιές.

    Επτά λεπτά πριν από τις 4 τα ξημερώματα οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου της Αθήνας κατέγραψαν ασθενή δόνηση 4,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 180 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας, στο θαλάσσιο χώρο νοτιανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέας, σε βάθος 160 χιλιομέτρων.

    Λίγο πριν τις 5 το πρωί καταγράφηκε άλλη δόνηση μεγέθους 3,7 Ρίχτερ, στο θαλάσσιο χώρο κοντά στο Ξυλόκαστρο. Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες η δραστηριότητα αυτή χαρακτηρίζεται φυσιολογική και δεν μπορεί να προκαλεί ανησυχία. Μάλιστα επισημαίνουν πως εξ αιτίας αυτών των φαινομένων η χώρα μας έιναι η πλέον σεισμογενής της Ευρώπης.

    Πηγή: NET Είδηση: 34224

    [20] Έληξε η κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

    Παρασκευη, 12 03 2010 12:53

    Έληξε λίγη ώρα μετά τις 12 το μεσημέρι, κι αφού ξεπεράστηκαν οι έντονες διαφωνίες μεταξύ των συνδικαλιστών, η 10ήμερη κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους των πρώην εργαζομένων στον όμιλο της Ολυμπιακής, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή των αποζημιώσεων των απολύσεών τους. Οι συνδικαλιστές αυτή την ώρα συναντώνται με τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34230


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 March 2010 - 22:39:37 UTC