Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγώνουν οι συντάξεις των ασφαλιστικών ταμείων
  • [02] Χιλή: Εμπόλεμη ζώνη μετά τον καταστροφικό σεισμό
  • [03] Εξηγήσεις από τη Βενεζουέλα για εμπλοκή σε σχέδιο δολοφονίας του Ουρίμπε ζητά η Ισπανία
  • [04] Siemens: Καταθέτει ο νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ
  • [05] Κινητοποιήσεις στην Ικαρία για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
  • [06] Νέα απεργία των ιδιοκτητών ταξί
  • [07] Βαρύτατες κυρώσεις για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων προανήγγειλε ο Α. Λοβέρδος
  • [08] Νέα απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16 Μαρτίου
  • [09] Ισραήλ: Κατεδαφίζονται δεκάδες σπίτια για την δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου
  • [10] Νότια Κορέα: Έρευνες για εντοπισμό μαχητικών αεροσκαφών
  • [11] Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

    [01] Παγώνουν οι συντάξεις των ασφαλιστικών ταμείων

    Τριτη, 02 03 2010 09:15

    Παγώνουν για φέτος οι συντάξεις των ασφαλιστικών ταμείων, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, επικαλούμενος τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων. Για το συνταξιοδοτικό ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε ότι είναι αντίθετος με την αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη και ότι στόχος είναι η αύξηση του μέσου όρου συνταξιοδότησης στα 63,5 χρόνια. Να μην καταργηθεί η τριμερής χρηματοδότηση και να παραμείνει ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του συστήματος, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ απέρριψε την πρόσκληση Λοβέρδου για συνάντηση, χαρακτηρίζοντας διακοσμητική διαδικασία τον διάλογο. Θα περάσουμε επώδυνα αλλά ελπίζουμε ότι θα αντέξουν οι "γέφυρες" για το αύριο, ανέφερε ο ΛΑΟΣ. Συνάντηση Σαμαρά-Λοβέρδου στις 12 για το Ασφαλιστικό.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33906

    [02] Χιλή: Εμπόλεμη ζώνη μετά τον καταστροφικό σεισμό

    Τριτη, 02 03 2010 08:47

    Συνεχίζονται οι λεηλασίες στην κατεστραμμένη κατά το μεγαλύτερος τμήμα της πόλης Κονσεπσιόν των 500.000 κατοίκων, ενώ χιλιάδες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί εκεί για να αποκαταστήσουν την τάξη μετά από το σεισμό των 8,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα του Σαββάτου, που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 723 ανθρώπων. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες εξακολουθούν να αγνοούνται, οι καταστροφές στις υποδομές είναι τεράστιες και οι πληγέντες ανέρχονται σε περίπου δύο εκατομμύρια. Ωστόσο, ενδέχεται η πραγματικότητα να είναι ακόμα πιο ζοφερή, καθώς, ολόκληρα ψαροχώρια σαρώθηκαν από το τσουνάμι που ακολούθησε το σεισμό και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά. Σύμφωνα με τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς, το κόστος των καταστροφών θα αγγίξει τα 30 δισ. δολάρια, το 20% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Χιλής.

    Λεηλασίες και έκκληση για διεθνή βοήθεια

    Την τάξη προσπαθεί να αποκαταστήσει ο στρατός, με δακρυγόνα, ξύλο, συλλήψεις αλλά και απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες. Την ίδια ώρα, η απερχόμενη πρόεδρος Μισέλ Μπασελέ ζητά διεθνή βοήθεια, καθώς είναι σαφές ότι οι υποδομές της χώρας δεν είναι αρκετές για να παράσχουν βοήθεια στα εκατομμύρια των πληγέντων.

    Περιοχές της Κονσεπσιόν παρουσιάζουν εικόνα εμπόλεμης ζώνης, καθώς οι λεηλασίες και οι ληστείες έχουν προσλάβει διαστάσεις παρά την έντονη παρουσία θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού στους δρόμους.

    Δεκάδες άτομα εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ το βράδυ της Δευτέρας και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Επιδρομή σημειώθηκε και σε πυροσβεστικό σταθμό, αφού οι απελπισμένοι κάτοικοι ψάχνουν για νερό και βενζίνη, ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής, τρεις ημέρες μετά το κτύπημα του εγκέλαδου.

    Καταστηματάρχες και κάτοικοι συγκροτούν μικρές ομάδες και με ξύλα προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

    Η Μισέλ Μπασελέ έστειλε περίπου 7.000 στρατιώτες και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας, που επεκτάθηκε σε τρεις ακόμη πόλεις της πληγείσας ευρύτερης περιοχής, σε μία προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης. Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνησή της αποστέλλει τρόφιμα και φάρμακα.

    Η απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε αρχικά στην Κονσεπσιόν και στην γειτονική περιοχή Μάουλε.

    Εξάλλου, τη Δευτέρα, ένα μικρό αεροπλάνο που μετέφερε βοήθεια στην Κονσεπσιόν συνετρίβη και σκοτώθηκαν και οι έξι επιβαίνοντες.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: Ξεπέρασαν τους 700 οι νεκροί στη Χιλή BBC: Extra troops deployed amid Chile earthquake unrest Είδηση: 33905

    [03] Εξηγήσεις από τη Βενεζουέλα για εμπλοκή σε σχέδιο δολοφονίας του Ουρίμπε ζητά η Ισπανία

    Τριτη, 02 03 2010 10:06

    Εξηγήσεις ζητά η Ισπανία από τη Βενεζουέλα, σχετικά με τη συνεργασία που φέρεται ότι είχε με τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA και την κολομβιανή αντάρτικη οργάνωση FARC, οι οποίες σχεδίαζαν τη δολοφονία του Κολομβιανού προέδρου Αλβάρο Ουρίμπε. Όπως δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, "ο υπουργός Εξωτερικών (Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος) ολοκλήρωσε τις κατάλληλες ενέργειες με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας προκειμένου να δώσει μία εξήγηση για τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου". Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει επίσημα σε αυτές τις κατηγορίες.

    Εν αναμονή απάντησης

    "Είμαστε σε αναμονή για αυτή την εξήγηση από την πλευρά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και σύμφωνα με την εξήγηση αυτή, η ισπανική κυβέρνηση θα δράσει" πρόσθεσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου στο Ανόβερο της Γερμανία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

    Ο Ισπανός δικαστής Ελόι Βελάσκο κατηγόρησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι παρείχε βοήθεια στους αυτονομιστές της ΕΤΑ και στους Κολομβιανούς αντάρτες του κινήματος FARC και κατέδειξε τη μεταξύ τους συνεργασία.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Spain asks Venezuela to explain alleged rebel link Είδηση: 33912

    [04] Siemens: Καταθέτει ο νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ

    Τριτη, 02 03 2010 11:02

    Στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens καταθέτει σήμερα ο νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ Πάρης Πασιάς για να διευκρινίσει νομικής φύσεως θέματα, που σχετίζονται με την κατάθεση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Παναγιώτη Βουρλούμη. Δυο ακόμη μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού έχουν κληθεί να καταθέσουν. Την Τετάρτη από την εξεταστική επιτροπή αναμένεται να κληθεί ο ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί πειθαρχική και ποινική διώξη, καθώς και ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου που έχει κάνει την προκαταρκτική εξέταση.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33916

    [05] Κινητοποιήσεις στην Ικαρία για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

    Τριτη, 02 03 2010 10:56

    Κλείνουν την Τετάρτη 3 Μαρτίου όλοι οι δήμοι της Ικαρίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καλούν τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες αλλά και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου. Κύριο αίτημα των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ικαρίας αφορούν την τακτική σύνδεση του Αγίου Κηρύκου και των Φούρνων, χειμώνα-καλοκαίρι, με το λιμάνι του Πειραιά και τη Βόρειο Ελλάδα.

    Επιπλέον, ζητούν τη δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων, τη μείωση του υψηλού ναύλου επιβατών, οχημάτων, εμπορευμάτων κατά 50%, την στήριξη όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με την εφαρμογή των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων τους, τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, τη δημιουργία Εθνικού Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, την απρόσκοπτη καθημερινή αεροπορική σύνδεση με Αθήνα, την επαναφορά των αεροπορικών ναύλων (στην γραμμή Ικαρία-Αθήνα) στις τιμές που ίσχυαν μέχρι το Νοέμβριο του 2009 και την αποκατάσταση του δημοσίου χαρακτήρα των αερομεταφορών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33915

    [06] Νέα απεργία των ιδιοκτητών ταξί

    Τριτη, 02 03 2010 08:36

    "Χειρόφρενο" τραβούν ξανά σήμερα και αύριο οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο σύστημα φορολόγησής τους. Συγκεκριμένα, ζητούν να μην εφαρμοστεί στον κλάδο τους ο λογιστικός προσδιορισμός και η τήρηση βιβλίων και στοιχείων εσόδων και εξόδων. Τα μέλη του ΣΑΤΑ θα συγκεντρωθούν το πρωί στην οδό Μάρνη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία με τα οχήματά τους προς το υπουργείο Οικονομικών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33904

    [07] Βαρύτατες κυρώσεις για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων προανήγγειλε ο Α. Λοβέρδος

    Δευτερα, 01 03 2010 23:49

    Τροπολογία που θα προβλέπει βαρύτατες διοικητικές κυρώσεις και "τσουχτερά" πρόστιμα, άμεσα καταβλητέα, για όσους γιατρούς και φαρμακοποιούς προβαίνουν σε αθρόες και αναιτιολόγητες συνταγογραφήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβερδος. Ο κ. Λοβέρδος απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι μόνο το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου η συνολική σπατάλη στα φάρμακα αυξήθηκε κατά 11%.

    "Γιατροί και φαρμακοποιοί, δεν καταλαβαίνει κανείς τους τίποτα, παρά τις προειδοποιήσεις μας".

    Ανδρέας Λοβέρδος

    Ο υπουργός Εργασίας έδωσε έμφαση και στο θέμα του περιορισμού της εισφοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι. "Μόνο το Φεβρουάριο ελέγξαμε πάνω από 15.000 επιχειρήσεις και βρέθηκε το 25% των εργαζομένων τους να είναι ανασφάλιστοι", είπε ο κ. Λοβέρδος. Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μετά το πρώτο τετράμηνο, που θα είναι όπως είπε ακόμα δύσκολο, από το Μάιο - Ιούνιο θα φανούν τα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειας του Συμφώνου Σταθερότητας.

    Με αφορμή τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά τη συνάντησή του με τον κοινοτικό επίτροπο Ολι Ρεν, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για "μη τυχαίο γεγονός" και κατηγόρησε τις συνδικαλιστικές εκδοχές και τις πολιτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδονται σε επαναστατική γυμναστική.

    "Σήμερα βρήκατε να τα σπάσετε;" αναρωτήθηκε.

    Από την πλευρά τους, οι επερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα καθώς και ο δημόσιος αναδιανεμητικός χαρακτήρας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

    "Εμείς υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης διότι πιστεύουμε ότι η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος κοινωνικής προστασίας που θα εγγυάται σε όλους τους πολίτες ίσες ευκαιρίες και συνθήκες διαβίωσης", επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.

    Ο Θανάσης Λεβέντης υποστήριξε ότι, "έχει δημιουργηθεί ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία στο χώρο της υγείας, με τις υπερτιμολογήσεις, την πολυφαρμακία, την κατάχρηση υλικών, εξετάσεων, ακόμη και χειρουργικών επεμβάσεων".

    Ο Βασίλης Μουλόπουλος, τόνισε πως "η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα έχει δεσμευτεί να ελαστικοποιήσει πλήρως την εργασία, να απελευθερώσει τις απολύσεις, να καταργήσει το κοινωνικό κράτος και να παραδώσει τις λειτουργίες του στην ιδιωτική πρωτοβουλία".

    Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε ότι "η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτή αλλά προϋποθέτει τη χάραξη μιας διαφορετικής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, που θα βρίσκεται στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων επιλογών των κυβερνήσεων του δικομματισμού".

    "Τα τρία δεν του ασφαλιστικού, έχουν μετατραπεί σήμερα σε τρία απερίφραστα ναι", σημείωσε η βουλευτής Ηρώ Διώτη.

    "Οποιαδήποτε προσπάθεια περαιτέρω μείωσης των ήδη χαμηλών συντάξεων θα ήταν αντικοινωνική και ατελέσφορη", είπε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης.

    "Σε όλες τις επιμέρους πλευρές της οικονομίας οι πολιτικές σας επιλογές επιβαρύνουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης", σημείωσε ο Μιχάλης Κριτσωτάκης.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 33903

    [08] Νέα απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16 Μαρτίου

    Τριτη, 02 03 2010 11:43

    Για τις 16 Μαρτίου εξήγγειλε νέα απεργιακή κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ. Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος είπε ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι μια θεμελιώδης κατάκτηση και οι αντιδράσεις θα είναι ανάλογες σε μέγεθος, σε περίπτωση κατάργησης. "Τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα είναι ταμειακά και όχι αναπτυξιακά. Άρα δεν βγαίνουμε από την ύφεση. Όταν θα εφαρμοστούν, θα πλήξουν μικρομεσαίους, ενώ θα πλήξουν και τον Τουρισμό. Θα οδηγηθούμε σε μηδενισμό της κατανάλωσης", σημείωσε ο κ. Παπασπύρος. Όπως είπε, "έπρεπε να είχε γίνει διάλογος της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ πριν από την ανακοίνωση τους".

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8 Σχετικό άρθρο: "Κλείδωσαν" τα νέα μέτρα

    Είδηση: 33917

    [09] Ισραήλ: Κατεδαφίζονται δεκάδες σπίτια για την δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου

    Τριτη, 02 03 2010 10:12

    Δεκάδες παλαιστινιακά σπίτια στην αραβική συνοικία Σιλουάν στο ανατολικό τμήμα της πόλης, σκοπεύει o δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, να κατεδαφίσει για να δημιουργήσει ένα αρχαιολογικό πάρκο. Ο δήμαρχος Νιρ Μπαρκάτ θα ανακοινώσει λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού που ονομάζεται "Κήπος του Βασιλιά", αφού στην περιοχή ήταν σύμφωνα με τη Βίβλο οι κήποι του βασιλιά Σολόμωντα. Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, η εφαρμογή του σχεδίου περιλαμβάνει την κατεδάφιση περίπου 40 παλαιστινιακών σπιτιών που είχαν χτιστεί χωρίς αρχική άδεια του δήμου.

    Οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιωθούν με οικόπεδα στην περιφέρεια του πάρκου και με άδειες οικοδόμησης.

    Η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση Ire Amim "Μια πόλη για τους ανθρώπους" τονίζει πως το σχέδιο αυτό του δημάρχου αποτελεί κομμάτι ενός μεγαλύτερου με στόχο τον εξιουδαϊσμό του ανατολικού (αραβικού) τμήματος της Ιερουσαλήμ, αφού στόχος είναι να δημιουργηθούν εννιά "βιβλικά πάρκα" γύρω από την Παλιά Πόλη.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33913

    [10] Νότια Κορέα: Έρευνες για εντοπισμό μαχητικών αεροσκαφών

    Τριτη, 02 03 2010 09:42

    Χωρίς αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας της Νότιας Κορέας, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο εσωτερικό της χώρας. Το πρακτορείο της Νότιας Κορέας Yonhap μετέδωσε ότι αγνοούνται τρία μέλη του πληρώματος, όταν τα δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν σε ορεινή περιοχή λίγο μετά τις 05:00 ώρα Ελλάδας.

    Τα υπερηχητικά F-5, που κατασκευάστηκαν από την Northrop Grumman και πέταξαν για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1960, παραμένουν σε υπηρεσία στις πολεμικές αεροπορίες πολλών χωρών μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Βραζιλίας και Ταϊλάνδης.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33909

    [11] Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

    Τριτη, 02 03 2010 09:26

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο βόρειο τμήμα της νησιωτικής χώρας, στις Φιλιππίνες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα η ζημιές. Η δόνηση έγινε αισθητή στις επαρχίες Καγκαγιάν και Ιζαμπέλα στις 04:25 ώρα Ελλάδας,ανέφερε αξιωματούχος του ινστιτούτου χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες. Εξάλλου από το ινστιτούτο σεισμολογίας της Ακαδημίας Επιστημών του Κιργιστάν ανακοινώθηκε ότι ο σεισμός που σημειώθηκε νωρίτερα με το επίκεντρό του εκατό χιλιόμετρα ΝΑ της πρωτεύουσας Μπισκέκ είχε μέγεθος 6 βαθμών,αλλά δεν προκλήθηκαν θύματα η ζημιές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33907


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 March 2010 - 9:53:48 UTC