Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφαίρεσαν σκουλήκι από το μάτι ενός άνδρα γιατροί στο Βουκουρέστι
  • [02] Μπομπ Ντύλαν- Δεσπόζει στο κεντρικό αφιέρωμα του νέου τεύχους της Athens Review of Books
  • [03] ΔΕΗ -Δεν έχει ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων
  • [04] Δολοφονία αλ Μαμπούχ- Το Ιράν ζητεί από τις ευρωπαϊκές χώρες εξηγήσεις για τα διαβατήρια

    [01] Αφαίρεσαν σκουλήκι από το μάτι ενός άνδρα γιατροί στο Βουκουρέστι

    Δευτερα, 01 03 2010 20:23

    Οι γιατροί, σε κλινική του Βουκουρεστίου, αφαίρεσαν ένα σκουλήκι δέκα εκατοστών από το μάτι ενός άνδρα, σε μια ασυνήθιστη επέμβαση. Η επικεφαλής της οφθαλμολογικής μονάδας της κλινικής, Μόνικα Ποπ δήλωσε ότι το σκουλήκι δημιουργήθηκε από παράσιτο που εισήλθε στον ασθενή με το τσίμπημα ενός κουνουπιού, σύμφωνα με εργαστηριακές εξετάσεις. Σύμφωνα με τη γιατρό ο ασθενής είναι καλά και θα παραμείνει στην κλινική μέχρι να εξακριβωθεί αν το παράσιτο έχει προσβάλει άλλα όργανα του σώματος του.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 33899

    [02] Μπομπ Ντύλαν- Δεσπόζει στο κεντρικό αφιέρωμα του νέου τεύχους της Athens Review of Books

    Δευτερα, 01 03 2010 21:10

    Με μια αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα Νόμπελ λογοτεχνίας στις αποσκευές του αλλά και με την αδιαμφισβήτητη διεθνή και διαχρονική αναγνώριση του ως κορυφαίος δημιουργός της ροκ που με την ποίηση και τη μουσική του οσμίστηκε και εξέπεμψε το μήνυμα των "καιρών που αλλάζουν", ο Μπομπ Ντύλαν δεσπόζει στο κεντρικό αφιέρωμα του νέου τεύχους της Athens Review of Books, που κυκλοφόρησε.

    Το περιοδικό θέτει τον προβληματισμό: "Πόσο από το κύρος τους έχουν, άραγε, διασώσει τα Βραβεία Νόμπελ με τις επιλογές των τελευταίων χρόνων; Πόσο δίκιο έχει η επιτροπή των Νόμπελ Λογοτεχνίας που συστηματικά αποκλείει την αμερικανική λογοτεχνία διότι δήθεν πρόκειται για λογοτεχνία μιας κλειστής κοινωνίας που δεν επικοινωνεί με τον κόσμο; Και αν ο Φίλιπ Ροθ ή ο Ντον ΝτεΛίλλο παρακάμπτονται επιδεικτικά, έχει πιθανότητες να πάρει Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Μπομπ Ντίλαν; Για ποιους λόγους; Και με ποιο έργο;" και ο Δημήτρης Δουλγερίδης υπογράφει μια αναλυτική μονογραφία για "το ταλέντο του Ντίλαν να μεταμορφώνει το παράδοξο και το ανοίκειο σε συνηθισμένο", για "το έργο ενός πρώην γελωτοποιού που βρέθηκε απέναντι στους θεσμούς", αλλά ουδέποτε υπήρξε επαναστάτης χωρίς αιτία.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 33902

    [03] ΔΕΗ -Δεν έχει ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων

    Δευτερα, 01 03 2010 20:08

    "Η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει θέσει θέμα οιασδήποτε αύξησης των τιμολογίων της, στο πλαίσιο και της κυβερνητικής απόφασης για πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ κατά το 2010", αναφέρει σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα η επιχείρηση, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.

    Η ΔΕΗ αναφέρει ότι, όπως είναι υποχρεωμένη από το θεσμικό πλαίσιο, υπέβαλε τον περασμένο Νοέμβριο στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας πρόταση "Τιμολογίων Ρυθμιστικού Ελέγχου" τα οποία αντανακλούν το κόστος κάθε κατηγορίας καταναλωτών και δεν προβλέπουν καμία αύξηση του συνολικού εσόδου της Επιχείρησης.

    "Στην περίπτωση, καταλήγει η ΔΕΗ, των τιμολογίων ορισμένων ευαίσθητων κατηγοριών (π.χ. οικιακοί καταναλωτές με χαμηλή κατανάλωση), η πρόταση της ΔΕΗ μεριμνά, ώστε να μην αυξηθούν τα τιμολόγια αυτών των κατηγοριών. Αυτό θα γίνει με τη θεσμοθέτηση μηχανισμού, βάσει του οποίου όλοι οι προμηθευτές θα συμβάλλουν, ανάλογα με το πελατολόγιό τους, στη στήριξη των ευπαθών ομάδων, κάτι που μέχρι σήμερα, κάνει μόνον η ΔΕΗ".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33897

    [04] Δολοφονία αλ Μαμπούχ- Το Ιράν ζητεί από τις ευρωπαϊκές χώρες εξηγήσεις για τα διαβατήρια

    Δευτερα, 01 03 2010 20:49

    Εξηγήσεις ζήτησε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί, από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Αυστραλία, σχετικά με τη χρήση διαβατηρίων από τις χώρες αυτές από κομάντο που κατηγορείται για τη δολοφονία στο Ντουμπάι του Μαχμούντ αλ Μαμπούχ, στελέχους της Χαμάς. Ο Μοτακί δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι η Αυστρία θα είναι η έκτη χώρα της οποίας ένα διαβατήριο χρησιμοποιήθηκε από τον κομμάντο.

    "Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν βρετανικά διαβατήρια, γερμανικά διαβατήρια, γαλλικά διαβατήρια, ιρλανδικά διαβατήρια, αυστριακά διαβατήρια και αυστραλιανά διαβατήρια", είπε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

    Όλες αυτές οι χώρες "πρέπει να απαντήσουν στον κόσμο", δήλωσε ο Ιρανός υπουργός σε ομιλία του σε έντονο ύφος προς τη σύνοδο της ολομέλειας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

    "Ποιός διέπραξε αυτό το έγκλημα στο Ντουμπάι; Ποιος θα απαντήσει; Τι θα απαντήσουν λοιπόν στην παγκόσμια κοινή γνώμη οι δυτικές χώρες -το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Αυστραλία -για το γεγονός ότι έχουν χρησιμοποιηθεί τα διαβατήρια τους" από τους κομάντο, τόνισε ο ο κ. Μοτακί από το βήμα της συνόδου.

    "Οι υπηρεσίες ασφαλείας ή κατασκοπείας τους, ή μέλη των κυβερνήσεών τους εμπλέκονται; Έχουν ενημερωθεί; Είναι οι συντονιστές αυτού του εγκλήματος; Πρέπει να απαντήσουν στον κόσμο", συνέχισε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν . "Αυτά τα διαβατήρια δεν είναι πλαστά. Πρόκειται για νομικά και επίσημα διαβατήρια των χωρών αυτών", τόνισε ο Μοτακί στους δημοσιογράφους. "Οι Δυτικές χώρες βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση τώρα. Δεν μπορούν να συνεχίσουν με δυο μέτρα και σταθμά", τόνισε.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 33901


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 1 March 2010 - 21:52:28 UTC