Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα οι ελεγκτές από Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Ενωμένοι για την επίλυση του Κυπριακού
  • [03] Δεκάδες άμαχοι νεκροί από επιδρομή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν
  • [04] Άρχισε η τετραήμερη απεργία των πιλότων της Lufthansa
  • [05] Κανονικά η τροφοδοσία σε καύσιμα - Απεργούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη
  • [06] Τους 300.000 ενδέχεται να φθάσει ο αριθμός των νεκρών στην Αϊτή
  • [07] Ακινητοποιήθηκε συρμός του Eurostar λόγω βλάβης
  • [08] Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού η υφ. Αντζελα Γκερέκου
  • [09] Συνέντευξη Μ. Χρυσοχοϊδη στα ΝΕΑ
  • [10] Έκρηξη όλμων στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη
  • [11] Πακιστάν: Έκρηξη βόμβας με 31 νεκρούς και 50 τραυματίες

    [01] Στην Αθήνα οι ελεγκτές από Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ

    Δευτερα, 22 02 2010 08:19

    Στην Αθήνα φθάνουν σήμερα εκπρόσωποι της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για την πορεία εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται και η επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Οικονομία, Ολι Ρεν. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με τον Γ. Παπανδρέου να συγκαλεί δυο συσκέψεις για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, ενώ είναι υπόθεση εβδομάδας πλέον και η επεξεργασία του φορολογικού νομοσχεδίου.

    Συνέντευξη στο BBC

    Την Κυριακή, σε συνέντευξή του στο BBC, o Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική στήριξη και όχι οικονομική διάσωση, προκειμένου να μπορεί να δανείζεται με τα ίδια επιτόκια που δανείζονται και άλλες χώρες.

    Παράλληλα, ζήτησε πίστωση χρόνου για να ανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπιστία της ενώ σημείωσε ότι το 50% με 60% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της εφαρμογής των οδυνηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί.

    "Βρισκόμαστε εντός των στόχων, και ακόμη υψηλότερα, στα στατιστικά στοιχεία του Ιανουαρίου" ανέφερε και πρόσθεσε πως εάν πράγματι χρειαστούν επιπλέον μέτρα, θα ληφθούν προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα κατά 4% εντός του 2010.

    Τα σενάρια για τα νέα μέτρα

    Ενδεχόμενα πρόσθετα μέτρα που εξετάζονται είναι η αύξηση του ΦΠΑ, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και επιπλέον μείωση 10% στα επιδόματα.

    Ένα σκληρότερο σενάριο προβλέπει πάγωμα όλων των συντάξεων και των υπερωριών και κλείσιμο των ζημιογόνων δημοτικών επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ.

    "Τα σενάρια για πρόσθετα μέτρα είναι σενάρια" δήλωσε το πρωί μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο γενικός γραμματέας του υπ. Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος και πρόσθεσε ότι στο πρώτο δίμηνο υπάρχουν στοιχεία που ενισχύουν την επιχειρηματολογία ότι τα υπάρχοντα μέτρα είναι επαρκή.

    "Οι κατέχοντες θα δώσουν τα πολλά και οι μη κατέχοντες τον οβολό τους για το ξεπέρασμα της κρίσης" δήλωσε την Κυριακή από τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Στο μεταξύ, διαψεύστηκε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel ότι οι χώρες της ευρωζώνης σκέπτονται τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας 20 έως 25 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Αθήνα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: "Η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της" Κάρολος Παπούλιας: "Είμαστε όλοι παρόντες" Είδηση: 33602

    [02] Αντ. Σαμαράς: Ενωμένοι για την επίλυση του Κυπριακού

    Δευτερα, 22 02 2010 10:50

    Τα πράγματα στο Κυπριακό δεν είναι σε φάση που θα μπορούσαμε να είμαστε αισιόδοξοι, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στη διάρκεια δείπνου, που παρέθεσε προς τιμήν του το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ότι εξελίξεις από την τουρκοκυπριακή πλευρά είναι μάλλον δυσοίωνες. Νωρίτερα την Κυριακή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατά την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, τόσο για την οικονομική πολιτική που αυτή ακολουθεί, όσο και για την πρόταση της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία.

    "Επίλυση με βάση τις αποφάσεις ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό δεδομένο"

    Το σημαντικό είναι ότι "με τον ΔΗΣΥ χαράζουμε από κοινού μια πορεία που θα μπορεί να μας δώσει τη συνέργεια για την επίτευξη του κοινού σκοπού, δηλαδή να συνεργαστούμε για λύση του Κυπριακού μέσα από κοινή στόχευση και μέσα από διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε πιστά" τόνισε ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια του δείπνου.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι ποτέ δεν φεύγει από το μυαλό, ούτε θα φύγει, η προσπάθεια για κοινή αντιμετώπιση του Κυπριακού προβλήματος, με βάση συγκεκριμένες αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και με καινούργια για την Κύπρο δεδομένα, όπως το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Τόνισε, επίσης, την ανάγκη στήριξης του αγώνα του κυπριακού λαού για λύση και επανένωση, από κοινού με όλα τα κόμματα στην Ελλάδα.

    Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια και θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικό άρθρο: Στην Κύπρο ο Α. Σαμαράς Είδηση: 33617

    [03] Δεκάδες άμαχοι νεκροί από επιδρομή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

    Δευτερα, 22 02 2010 09:52

    Για τουλάχιστον 33 άμαχους νεκρούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού από δυνάμεις του ΝΑΤΟ το πρωί της Κυριακής, σε νότια επαρχία της χώρας, κάνει λόγο η αφγανική κυβέρνηση, ενώ τουλάχιστον 12 είναι οι τραυματίες. Η Isaf ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της είχαν ως στόχο ομάδα Ταλιμπάν, σε δρόμο της επαρχίας Ουρουζγκάν, και πως από την επίθεση σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν αρκετοί άνθρωποι.

    Γυναίκες και παιδιά μεταξύ των νεκρών

    Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών είχε δηλώσει: "Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοτώθηκαν 21 πολίτες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, και τραυματίστηκαν άλλοι 14".

    "Όταν άντρες της χερσαίας δύναμης έφτασαν στο σημείο της επίθεσης και είδαν ότι υπάρχουν ανάμεσα στα θύματα γυναίκες και παιδιά, μετέφεραν τους τραυματίες σε νοσοκομείο" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει αναφέροντας πως διεξάγονται έρευνες.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Nato strike kills a number of Afghan civilians Είδηση: 33608

    [04] Άρχισε η τετραήμερη απεργία των πιλότων της Lufthansa

    Δευτερα, 22 02 2010 09:02

    Τετραήμερη απεργία, που αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στις αερομεταφορές διεθνώς, άρχισαν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι περίπου 4.000 πιλότοι της Lufthansa, οι οποίοι διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις και εγγυήσεις για διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι ακυρώνει περίπου 400 πτήσεις την ημέρα για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία, ενώ έχει προειδοποιήσει και για καθυστέρησεις τόσο σε εσωτερικές όσο και σε διεθνείς πτήσεις. Τις κινητοποιήσεις προσπάθησαν να αποτρέψουν η διοίκηση της εταιρείας αλλά και η γερμανική κυβέρνηση. "Μετ' εμποδίων" η κίνηση και στο παρισινό αεροδρόμιο του Ορλύ λόγω απεργιακής κινητοποίησης προσωπικού του, της δεύτερης εντός διμήνου.

    Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην ιστορία του αερομεταφορέα και θα στοιχίσει 100 εκατ. ευρώ μετρητά, πλέον των διαφυγόντων κερδών από τα εισιτήρια και το πλήγμα που θα δεχθεί η φήμη της.

    Εδώ και μέρες, η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει προληπτικά τα 2/3 των πτήσεών της από σήμερα έως και την Πέμπτη, περίπου 400 πτήσεις την ημέρα.

    "Έπειτα από τα απεργιακά μέτρα στα οποία κάλεσε το συνδικάτο Cockpit, η Lufthansa προσάρμοσε το πρόγραμμα των πτήσεών της από τη Δευτέρα 22 έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, περιλαμβανομένων των 2/3 των πτήσεων της Lufthansa που επηρεάζονται από την απεργία και ακυρώθηκαν προληπτικά" αναφέρει η εταιρεία ανακοίνωσή της.

    Οι επιβάτες των πτήσεων που ακυρώνονται προωθούνται προς θυγατρικές ή τρίτες αεροπορικές εταιρείες, ενώ οι επιβάτες εσωτερικών πτήσεων προς το σιδηροδρομικό δίκτυο.

    Η εταιρεία διενεργεί περίπου 1.800 πτήσεις την ημέρα, εκ των οποίων 160 διηπειρωτικές, αριθμός ο οποίος περιλαμβάνει ωστόσο και τις πτήσεις των περιφερειακών εταιρειών της, οι οποίες δεν θα επηρεαστούν από την απεργία.

    Τα "θερμά" σημεία θα είναι τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, και του Μονάχου.

    Το συνδικάτο, το οποίο εκπροσωπεί 4.500 πιλότους του ομίλου στη Γερμανία, έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση και διαδήλωσης το πρωί της Δευτέρας σε αυτά τα δύο αεροδρόμια.

    Ο κατάλογος των πτήσεων που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο διαδίκτυο.

    Τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής είναι δυνατόν να επέλθουν ανάλογα με την εξέλιξη της απεργιακής κινητοποίησης.

    Απεργία στο αεροδρόμιο Ορλύ στο Παρίσι

    Εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στο φορέα παροχής υπηρεσιών στην πλειοψηφία των αεροπορικών εταιρειών (τον "Αλιζιά"), "οι πτήσεις από το διεθνές παρισινό αεροδρόμιο του Ορλύ θα καθυστερούν σήμερα Δευτέρα έως και μία ώρα η καθεμία" ανακοίνωσε η διεύθυνση του Ορλύ.

    Η απεργία αυτή εξελίσσεται λόγω των συνθηκών εργασίας ( έλλειψη προσωπικού, χαμηλές αποδοχές) στο αεροδρόμιο, ανακοινώθηκε στο μεταξύ από την πλευρά του "Αλιζιά".

    Με την προοπτική της τυχόν διακοπής αυτής της απεργιακής κινητοποίησης, της δεύτερης μέσα σε ένα δίμηνο, "θα γίνουν διαβουλεύσεις εκπροσώπων των απεργών με την εργοδοσία, αργότερα σήμερα Δευτέρα", ανακοινώθηκε στο μεταξύ στα γαλλικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.

    Οι απεργοί έχουν στην ευθύνη τους τη διακίνηση των αποσκευών και την επιβίβαση των επιβατών για λογαριασμό αρκετών αεροπορικών εταιρειών που χρησιμοποιούν κι εξυπηρετούνται το αεροδρόμιο.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Lufthansa four-day pilots' strike begins Είδηση: 33603

    [05] Κανονικά η τροφοδοσία σε καύσιμα - Απεργούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

    Δευτερα, 22 02 2010 10:01

    Κανονικά γίνεται από το πρωί η τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων των τελωνιακών. Όλα τα βενζινάδικα άνοιξαν και, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, αναμένεται ως το βράδυ να εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση. Η απόφαση για αναστολή της απεργίας ελήφθη το βράδυ της Κυριακής, από το Συντονιστικό Όργανο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών, αφότου Δικαστήριο έκρινε την απεργία τους παράνομη. Οι τελωνειακοί ωστόσο θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχει κηρύξει για μεθαύριο, Τετάρτη, η ΓΣΕΕ.

    Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι:

    στον ιδιωτικό τομέα

    στις ΔΕΚΟ

    στις τράπεζες (ΟΤΟΕ)

    οι δημόσιοι υπάλληλοι

    οι δάσκαλοι και καθηγητές

    οι Νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

    οι Τραπεζικοί υπάλληλοι

    εφοριακοί

    οι δημοσιογράφοι

    Στο πλαίσιο της απεργίας δεν θα κινηθούν τα αεροπλάνα, τα πλοία τραμ και ΗΛΠΑΠ (τρόλει). Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο τα τρένα λόγω των επαναλλαμβανόμενων 3ωρων στάσεων εργασίας. Στα λεωφορεία (ΟΑΣΑ) θα γίνει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εως εως 07.30 το πρωί και και από τις 10 έως τη λήξη της βαρδιας.

    Μέχρι στιγμής τα σωματεία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και τον ΗΣΑΠ δεν έχουν εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για τη συμμετοχή τους στην απεργία.

    Την ημέρα της απεργίας θα γίνει συλλαλητήριο στην Αθήνα (11.00 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως) και θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα και τη Βουλή, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ομονοίας.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχετικό άρθρο: Αναστολή των κινητοποιήσεων των τελωνειακών Είδηση: 33616

    [06] Τους 300.000 ενδέχεται να φθάσει ο αριθμός των νεκρών στην Αϊτή

    Δευτερα, 22 02 2010 10:45

    Ο πρόεδρος της Αϊτής Ρενέ Πρεβάλ τόνισε ότι ο απολογισμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, που ισοπέδωσε μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς και τα περίχωρά της, ενδέχεται να φθάσει τους 300.000. Έως σήμερα υπολογίζονταν 217.000, αλλά πολλοί νεκροί ακόμα αναμένονται να ανασυρθούν από τα ερείπια, όπως δήλωσε ο Πρεβάλ στη χθεσινή σύνοδο κορυφής των χωρών της Καραϊβικής στο Μεξικό.

    Επίσης, απηύθυνε νέα έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για άμεση και μακροπρόθεσμη βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Αϊτής, η οποία ήδη ήταν η φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33615

    [07] Ακινητοποιήθηκε συρμός του Eurostar λόγω βλάβης

    Δευτερα, 22 02 2010 09:12

    Ταλαιπωρία περίμενε χθες βράδυ τους επιβάτες συρμού του Eurostar λίγο έξω από το Ασφορντ, στη νότια Βρετανία. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο συρμός που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι - Λονδίνο έχασε πλήρως την ταχύτητα του και οι περίπου 759 επιβάτες χρειάστηκε να περιμένουν έκτακτο συρμό για να μεταφερθούν στο Λονδίνο. Περίπου εκατό από τους επιβάτες αποβιβάστηκαν στην πόλη του Ασφορντ ενώ σε όλους δόθηκε αποζημίωση και ένα δωρεάν εισιτήριο επιστροφής. Πρόκειται για το τελευταίο πρόβλημα που δημιουργείται σε συρμούς του Eurostar τους τελευταίους μήνες. Τον Δεκέμβριο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης πολλοί συρμοί ακινητοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στα δρομολόγια για τρεις μέρες.

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 33605

    [08] Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού η υφ. Αντζελα Γκερέκου

    Δευτερα, 22 02 2010 11:41

    Χρήσιμα εργαλεία για να βγει η χώρα μας από την κρίση, μπορούν να αποδειχτούν ο τουρισμός και ο πολιτισμός σημείωσε η υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο Μιλάνο, με αφορμή την έκθεση Τουρισμού. Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης η Αντζελα Γκερέκου πραγματοποίησε πληθώρα συναντήσεων ενώ ξεναγήθηκε και στη σκάλα του Μιλάνου.

    Πληθώρα συναντήσεων πραγματοποίησε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου στο πλαίσιο της διεθνής τουριστικής έκθεσης στο Μιλάνο "BΙΤ" (Borsa Internazionale del Turismo).

    Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου την απευθύνθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί την Αίγυπτο, την οποία και αποδέχθηκε ενώ τονίστηκε η ανάγκη επανενεργοποίησης της τουριστικής συμφωνίας που έχουν οι δύο χώρες και η οποία αφορά σε ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας.

    Πέραν των συναντήσεων με διεθνείς τουριστικούς παράγοντας και τους υπουργούς Τουρισμού της Ιταλίας και της Νότιας Αφρικής η υφυπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε και με τον Νικόλαο Βελισιώτη, Πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου.

    Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε στην Υφυπουργό το πολύπλευρο έργο του Κέντρου, με βασικότερο εκείνο της απόδοσης διπλωμάτων Ελληνικής Γλώσσας σε Ιταλούς, καθώς το Κέντρο λειτουργεί ως πιστοποιημένο κέντρο ελληνομάθειας.

    Συζητήθηκε ακόμα η πρωτοβουλία του κ. Βελισιώτη για μία αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Τζόρτζιο Ντε Κίρικο τον Σεπτέμβριο του 2010 στο Μουσείο Μπενάκη αλλά και η πρωτοβουλία για μία μόνιμη έκθεση γύψινων ομοιωμάτων έργων του ζωγράφου στο Βόλο, στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ιταλός ζωγράφος.

    Η κα Γκερέκου, ξεναγήθηκε και στη διάσημη Σκάλα του Μιλάνου ενώ σε θερμό κλίμα διεξήχθη και η συνάντηση της με τον πρώτο Έλληνα υπεύθυνο διανομών, Η. Τζαμπετονίδη.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 33618

    [09] Συνέντευξη Μ. Χρυσοχοϊδη στα ΝΕΑ

    Δευτερα, 22 02 2010 10:09

    Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα και να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα εμφανίζεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σε συνέντευξή του σήμερα, στα «ΝΕΑ» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισημαίνει ότι η ασφάλεια δεν είναι ένα στείρο ζήτημα καταστολής και ανακοινώνει ότι από το Πάσχα θα εφαρμοστούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη μέτρα προληπτικής, αλλά και εμφανούς αστυνόμευσης, ενώ ολοκληρώνεται η προετοιμασία 2.000 αστυνομικών, οι οποίοι θα βγαίνουν στον δρόμο σε ομάδες δίκυκλης αστυνόμευσης.

    "Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν αποτελούν λύση"

    Ο υπουργός τονίζει επίσης, ότι θα αποδοθούν ευθύνες για το περιστατικό στον Βύρωνα.

    Όσον αφορά στους μη μόνιμους μετανάστες, αναφέρει ότι δεν θα αφεθούν στην τύχη τους και εξηγεί ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν αποτελούν λύση.

    "Εμείς θα δώσουμε λύση που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια" τόνισε σημειώνοντας ότι δημιουργούνται ειδικοί χώροι παραμονής μεταναστών αλλά και μία νέα διαδικασία ασύλου, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και εναρμονισμένη με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33609

    [10] Έκρηξη όλμων στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη

    Δευτερα, 22 02 2010 09:13

    Δύο οβίδες όλμων έπληξαν την οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, όπου στεγάζονται κυβερνητικά κτήρια και ξένες διπλωματικές αποστολές, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, ανακοίνωσε η ιρακινή αστυνομία. Η αστυνομία τόνισε πως από την επίθεση καταστράφηκαν πολλά οχήματα στην Πράσινη Ζώνη, της οποίας τον έλεγχο είχαν άλλοτε οι αμερικανικές δυνάμεις, αλλά από τον περασμένο χρόνο έχει μεταβιβασθεί πλέον στις ιρακινές δυνάμεις.

    Η γενικώτερη βία έχει μειωθεί ορατά την τελευταία διετία στο Ιράκ, όμως οι Σουνιτικές δυνάμεις και η Αλ Κάιντα εξακολουθούν να πραγματοποιούν επιθέσεις, προσπαθώντας να δυναμιτίσουν τη σιιτική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νούρι Αλ Μαλίκι.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33607

    [11] Πακιστάν: Έκρηξη βόμβας με 31 νεκρούς και 50 τραυματίες

    Πεμπτη, 18 02 2010 19:18

    Έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη σε περιοχή των φυλών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν προκάλεσε το θάνατο 31 πολιτών, στην πλειοψηφία τους ισλαμιστές εξεγερμένοι, έγινε γνωστό από τοπικούς αξιωματούχους.

    Από την έκρηξη, που έγινε κοντά σε στρατιωτική βάση της κοιλάδας Τιράχ στην περιοχή Κιμπέρ τραυματίστηκαν σοβαρά 50 άτομα ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Σημειώνεται ότι η περιοχή αυτή είναι προπύργιο των εξεγερμένων ισλαμιστών που ενέχονται σε πολλές επιθέσεις κατά αμερικανικών και Νατοϊκών οχημάτων που μεταφέρουν βοήθεια στο Αφγανιστάν.

    Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και στα χωριά Ακαχέλ και Ορακζάι όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες μαχητές Ταλιμπάν. Είδηση: 33480


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 22 February 2010 - 9:54:01 UTC