Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με άστατο καιρό η έξοδος των εκδρομέων
  • [02] Ενημέρωση Δρούτσα σε Σαμαρά για τα Εθνικά
  • [03] Η σκηνή των θαυμάτων δια χειρός Κουρουπού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    [01] Με άστατο καιρό η έξοδος των εκδρομέων

    Παρασκευη, 12 02 2010 19:27

    Με άστατο καιρό ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου, καθώς προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στα οδικά δίκτυα με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα διόδια του Ζευγολατιού όπου έχει σχηματισθεί ουρά 1,5 χιλιομέτρου. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο εθνικό οδικό δίκτυο, ισχύουν από την Παρασκευή οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, στο ρεύμα εξόδου. Στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, μετρούν τις ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές, το ίδιο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Καθίζηση, υπέστη ο δρόμος Κορίνθου-Τρίπολης. Συνεχίζονται οι προσπάθειες, για να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο, στον νόμο Χαλκιδικής. Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές, στον Έβρο, όπου η στάθμη του ποταμού ανέβηκε, ωστόσο, προς το παρόν, δεν υπάρχουν προβλήματα. Στην Ελευθερούπολη Καβάλας, υπέκυψε και η δεύτερη γυναίκα, που είχε καταπλακωθεί, όταν κατέρρευσε, τοίχος ετοιμόρροπου σπιτιού, πάνω στις δύο ηλικιωμένες.

    Με βροχερό καιρό, θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, αφού οι προβλέψεις των μετεωρολόγων, κάνουν λόγο για παράταση της κακοκαιρίας, με μικρά -έστω- διαλείμματα.

    Εν τω μεταξύ, ανεστάλησαν από το μεσημέρι της Παρασκευής έως και την Καθαρά Δευτέρα, οι εργασίες αναβάθμισης σε τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου της χώρας για να διευκολυνθεί η έξοδος του 3ημέρου.

    Σε επιφυλακή οι αρχές στο νομό Εβρου

    Πάνω από το όριο επιφυλακής η στάθμη στους σταθμούς μέτρησης, ενώ ανησυχητική είναι η κατάσταση και στον Ερυθροπόταμο, στην περιοχή Διδυμοτείχου, όπου η στάθμη μετρήθηκε στα 7,42μ, με όριο επιφυλακής τα 5,60μ και όριο συναγερμού τα 6,80. Τα νερά έχουν πλημμυρίσει, συνολικά, εκτάσεις που ξεπερνούν τα 5.500 στρέμματα ενώ κλειστός, λόγω πλημμύρας, είναι από το βράδυ της Πέμπτης ο νότιος κόμβος της πόλης.

    Μετ΄ εμποδίων διεξάγεται και η κίνηση των οχημάτων και σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου. Σημειώνεται ότι η κατάσταση με την αύξηση των υδάτινων όγκων του Έβρου και των παραποτάμων του επιδεινώνεται από εχθές, οπότε και άρχισε η ελεγχόμενη απελευθέρωση νερών από τα Βουλγαρικά φράγματα..

    Σε αυξημένη ετοιμότητα, ολόκληρο το τριήμερο, η Τροχαία

    Σε έκτακτες ρυθμίσεις προχώρησε η Τροχαία, για τη διευκόλυνση των οδηγών, ενώ, ρίχνει το βάρος, και στα τα επικίνδυνα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, όπου συχνά, παρατηρούνται ατυχήματα. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα θανατηφόρα τροχαία το 2009, σε σύγκριση με το 2008, μειώθηκαν κατά 7,1%, μάλιστα, σημαντική συμμετοχή σε αυτά, έχουν και οι πεζοί.

    Τις πληγείσες από τις πρόσφατες καταιγίδες περιοχές της Χαλκιδικής θα επισκεφθούν την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης και η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη. Το πρωί του Σαββάτου θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς στο Δημοτικό Διαμέρισμα Στρατωνίου του Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου.

    Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας ως την Τρίτη

    Σάββατο 13/2/2010 Καιρός: Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια και τις Κυκλάδες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Το απόγευμα σε όλη τη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Σε πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

    Κυριακή 14/2/2010 Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά. Άνεμοι: Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    Δευτέρα 15/2/2010 (Καθαρά Δευτέρα) Καιρός: Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές μικρής διάρκειας. Σταδιακάκαι από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Άνεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και νότια τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση.

    Τρίτη 16/2/2010 Καιρός: Βελτιωμένος καιρός και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με τάση ενίσχυσης. Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33261

    [02] Ενημέρωση Δρούτσα σε Σαμαρά για τα Εθνικά

    Παρασκευη, 12 02 2010 20:14

    Όλο το πλέγμα των εθνικών θεμάτων τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Η συνάντηση έγινε σε πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης, είπε αμέσως μετά ο κ. Δρούτσας, ενώ από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης Δημήτρης Αβραμόπουλος προανήγγειλε συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά το επόμενο διάστημα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

    Ενημέρωση για το περιεχόμενο των επιστολών Παπανδρέου - Ερντογάν έκανε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στη συνάντηση που είχαν στη Ρηγίλλης.

    Οι επιστολές Παπανδρέου Ερντογάν "δεν επεδόθησαν, απλώς ανεγνώσθησαν και αξιολογείται το περιεχόμενό τους, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά", είπε αμέσως μετά ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος που συμμετείχε στη συνάντηση.

    Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Πρόσθεσε ότι "ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και θα ακολουθήσουν κι άλλες μέσα σε πλαίσιο και πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής". Είπε ακόμη ότι πήγε για να ενημερώσει, αλλά και για να ακούσει τις απόψεις του κ. Σαμαρά.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 33262

    [03] Η σκηνή των θαυμάτων δια χειρός Κουρουπού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Δευτερα, 08 02 2010 09:39

    Μια μαύρη κωμωδία είναι η νέα όπερα δωματίου, του Γιώργου Κουρουπού, ο οποίος "συνεργάζεται" με ενθουσιασμό με τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες του 17ου αιώνα, για να αναδείξει την επιμονή του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας ως αθεράπευτες παθήσεις όλων των κοινωνιών και όλων των εποχών. Πρόκειται για την ''Σκηνή των θαυμάτων'', η οποία ανεβαίνει σε πρώτη παγκόσμια στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και θα επαναληφθεί για δύο ακόμη παραστάσεις (10 και 11/2) ενταγμένη στις Σειρές "Γέφυρες και Μουσικές του 20ού και 21ου αιώνα".

    Η "Σκηνή των Θαυμάτων" (El Retablo de las Maravillias), γραμμένη από τον συγγραφέα του Δον Κιχώτη, στις αρχές του "χρυσού" ισπανικού αιώνα, μετατρέπεται με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού σε ένα σκηνικό θέαμα -για οκτώ τραγουδιστές, έναν ηθοποιό-χορευτή, δύο ηθοποιούς και μουσικό σύνολο- που θα διασκεδάσει τον θεατή, αλλά και θα τον προκαλέσει να αναλογιστεί ότι ο φόβος του άλλου, του διαφορετικού και η δαιμονοποίησή του "παραμονεύουν κυριολεκτικά έξω από την πόρτα του", όπως λέει ο ίδιος ο συνθέτης.

    Το ιντερμέδιο του Θερβάντες (1547-1616), ένα από τα οκτώ που έγραψε το 1614, δύο χρόνια πριν πεθάνει, συνεπήρε τον Γιώργο Κουρουπό και τον οδήγησε, 18 χρόνια μετά τον "Πυλάδη", να "ξαναεπισκεφτεί" την όπερα δωματίου, να "ντύσει" με σύγχρονη μουσική μια ιστορία, που μπορεί να στείλει τα μηνύματά της και σήμερα και να της δώσει μια επείγουσα επικαιρότητα.

    Την παράσταση σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, τα σκηνικά είναι του Αντώνη Δαγκλίδη, η κινησιολογία της Αγγελικής Στελλάτου, τα κοστούμια της Clare Bracewell και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη. Τη μουσική προετοιμασία έχει κάνει ο Θανάσης Αποστολόπουλος και στη μουσική διεύθυνση θα είναι ο Νίκος Τσούχλος.

    Τραγουδούν ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος) στο ρόλο του Πανουργιά, η Άρτεμις Μπόγρη (σοπράνο) ερμηνεύει την Τσιρίνα, τον Ρεμπελίνο ο Χάρης Ανδριανός (μπασοβαρύτονος), τον Κυβερνήτη ο Τάσος Αποστόλου(μπάσος), τον Μπενίτο Λαχανίδα ο Ζάχος Τερζάκης (τενόρος), τον Χουάν Καστράτο η Mαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο σοπράνο), τη Χουάνα Καστράτα η Χριστίνα Γιαννακοπούλου (λυρική σοπράνο), την Τερέζα Λαχανίδα η Ελπινίκη Ζερβού (ελαφριά σοπράνο) και τον Πέδρο Καπάτσο ο ηθοποιός Γιάννης Γιαννούλης. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί-χορευτές: Φώτης Νικολάου, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Ιωάννα Αποστόλου, Νίκος Καλογεράκης, Ρούλα Κουτρουμπέλη.

    Ο Γιώργος Κουρουπός επιλέγει την κιθάρα, το κατ' εξοχήν όργανο της ισπανικής μουσικής, πλούσιο, λιτό και λαϊκής προέλευσης, για να δομήσει τη σύνθεσή του και την πλαισιώνει με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα του φλάουτου, τη διακριτική συνοδεία του βιολοντσέλου και τα κρουστά, τα οποία σε εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία, "επενδύουν" ρυθμικά κάθε φράση και "επιχρωματίζουν" τα υπόλοιπα όργανα. (Έλενα Παπανδρέου κιθάρα, Δημήτρης Δεσύλλας κρουστά, Μαριλένα Δωρή φλάουτο, Βαγγέλης Νίνα βιολοντσέλο).

    Όπερα δωματίου "Η σκηνή των θαυμάτων"

    Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, Βασσιλίσης Σοφίας και Κόκκαλη

    Ημερομηνία: 9 10 και 11 Φεβρουαρίου στις 20:30

    Τιμές εισιτηρίων: 9 ευρώ (Φοιτητικά), 25 ευρώ και 40 ευρώ Είδηση: 33024


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 February 2010 - 21:52:30 UTC