Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα στη Βουλή για τους απολυμένους της Ολυμπιακής
  • [02] Στα ίχνη κυκλώματος σωματεμπόρων
  • [03] Προθεσμία στους περιφερειάρχες για το ΕΣΠΑ
  • [04] ΕΦΕΤ: Ανακλήθηκε η σως Phu Quoc Fish Sauce - HUNG THANH
  • [05] Ρομπότ ταξιδεύει πρώτη θέση
  • [06] Mαγική συνταγή για την αγάπη
  • [07] Νέα καταμέτρηση σε 1.200 τμήματα καταγγέλλει η Τιμοσένκο
  • [08] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του αστυνομικού στην Κυψέλη
  • [09] Ξεκίνησαν οι επισκευές του πεντάλ του γκαζιού στα μοντέλα της Toyota
  • [10] Ινδία - Πακιστάν: Ειρηνευτικές συνομιλίες
  • [11] Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ:«Για να βγει η χώρα από το δημοσιονομικό αδιέξοδο χρειάζεται τα βάρη να κατανεμηθούν δίκαια.»
  • [12] ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση για το Σύμφωνο Σταθερότητας
  • [13] Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη
  • [14] Παπακωνσταντίνου - Καρατζαφέρης στη Βουλή για επαναπατρισμό κεφαλαίων
  • [15] Οριακή ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2009
  • [16] Ανοίγει η αυλαία της 21ης χειμερινής Oλυμπιάδας
  • [17] ΟΛΜΕ: Απεργία στις 24 Φεβρουαρίου

    [01] Κόντρα στη Βουλή για τους απολυμένους της Ολυμπιακής

    Παρασκευη, 12 02 2010 14:35

    Για ανεφάρμοστες ρυθμίσεις που περιέλαβε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου του περασμένου Σεπτεμβρίου κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Υποδομών απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τους 800 απολυμένους της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ότι αφήνει ακάλυπτους τους απολυμένους του αερομεταφορέα ενώ ο Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι η κυβέρνηση πράττει το καθήκον της με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης εν μέσω οικονομικής κρίσης.

    "Κανένας εργαζόμενος της πρώην ΟΑ δεν είναι στον αέρα. Οι συντάξεις θα δοθούν κανονικά και θα γίνουν και οι μετατάξεις, πιθανότατα ως τα μέσα Απριλίου", δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππας στη Βουλή απαντώντας σε ερωτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσιπρα.

    Ο υπουργός Μεταφορων, Υποδομών και Δικτύων αναφερόμενος στη συνεργασία Aegean -Ολυμπιακών Αερογραμμών, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει ως αντιπολίτευση τη δυνατότητα του αγοραστή να προχωρήσει σε πώληση μετά από ένα χρόνο. Προειδοποίησε όμως ότι την ώρα των εξελίξεων η κυβέρνηση θα πει τον υπεύθυνο λόγο της.

    Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για διαχρονικό έγκλημα στην ΟΑ με ευθύνη των κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει την πώληση της Ολυμπιακής.

    Συνάντηση Βγενόπουλου - Σηφουνάκη

    Με τον υφ. Μεταφορών Νίκο Σηφουνάκη συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ο επικεφαλής της Μarfin και ιδιοκτήτης της Olympic Air Ανδρέας Βγενόπουλος . Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αυτή που ζήτησε ο κ. Βγενόπουλος, ο πρόεδρος της Marfin εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την οικονομική κατάσταση της Ολυμπιακής και το μέλλον της δεδομένων των αρνητικών οικονομικών συγκυριών. Την ερχόμενη Τρίτη,16 του μηνός επίκειται συνάντηση μεταξύ του Ν. Σηφουνάκη και του προέδρου της Aegean.

    Πηγή: NET, NET 105.8 Είδηση: 33242

    [02] Στα ίχνη κυκλώματος σωματεμπόρων

    Παρασκευη, 12 02 2010 17:53

    Στα ίχνη πολυμελούς κυκλώματος σωματεμπόρων που προωθούσε στην πορνεία γυναίκες από τη Ρωσία και δραστηριοποιούνταν σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, έφτασε η Αστυνομία. Μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Φλώρινας συνελήφθησαν 21 άτομα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

    Τα 21 άτομα, (16 Έλληνες και 5 αλλοδαποί), κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, σωματεμπορία, παράνομη κατακράτηση, καθώς και παράβαση του νόμου "περί Ναρκωτικών" και του Νόμου "περί Όπλων". Από την έρευνα προέκυψε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι δράστες εντόπιζαν αλλοδαπές γυναίκες στη Ρωσία, τις στρατολογούσαν και τις μετέφεραν στη χώρα μας.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εφοδίαζαν τις γυναίκες με βιβλιάρια υγείας και άδεια εργασίας και τις ανάγκαζαν να συνάπτουν εικονικούς γάμους με ημεδαπούς, ώστε να νομιμοποιούν την παραμονή στη χώρα. Στη συνέχεια, με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, τις μετέφεραν σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, μερικοί από τους ιδιοκτήτες των οποίων ήταν μέλη του κυκλώματος, και τις εξανάγκαζαν να εκπορνεύονται και να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις με πελάτες των καταστημάτων, έναντι αμοιβής.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33259

    [03] Προθεσμία στους περιφερειάρχες για το ΕΣΠΑ

    Παρασκευη, 12 02 2010 15:33

    Έως τις 10 Μαρτίου έδωσε διορία η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσελη στις 13 περιφέρειες της χώρας, να υποβάλουν το σχεδιασμό τους για την αναμόρφωση των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια το αναθεωρημένο ΕΣΠΑ θα τεθεί υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να κατατεθεί στη Βουλή ως σχέδιο νόμου. Σε ευρεία συνεδρίαση που είχε με τους γενικούς γραμματείς των περιφερειών η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσελη κάλεσε σε εγρήγορση για να προχωρήσει η απορρόφηση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ μέσα στο 2010. Η υπουργός ζήτησε επίσης να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του έτους η αποπληρωμή των οφειλών προς τις επιχειρήσεις που έχουν να λάβουν εγκεκριμένες επιχορηγήσεις από τον αναπτυξιακό νόμο. To θέμα συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

    Στόχος η απορρόφηση από το ΕΣΠΑ 10,3 δισ. ευρώ

    "Η κυβέρνηση έχει στόχο να απορροφηθούν από το ΕΣΠΑ μέσα στο 2010, 10,3 δισ. Ευρώ" δήλωσε η υπ. Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, μετά από τη συνάντηση που είχε με τους γενικούς γραμματείς Περιφερειών για την καλύτερη απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

    Η υπουργός ζήτησε από τους περιφερειάρχες να καταθέσουν μέχρι τις 10 Μαρτίου τις προτάσεις τους για την αναθεώρηση των προγραμμάτων που διαχειρίζονται.

    Μέχρι το τέλος Μαρτίου, πρόσθεσε, θα ανακοινωθεί ο νέος προγραμματισμός για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα διατεθούν τα 300 εκατ. ευρώ που οφείλει το δημόσιο από το Γ' ΚΠΣ και το Αναπτυξιακό.

    Πηγή: NET, NET 105.8 Είδηση: 33250

    [04] ΕΦΕΤ: Ανακλήθηκε η σως Phu Quoc Fish Sauce - HUNG THANH

    Παρασκευη, 12 02 2010 18:07

    Ανακλήθηκε από την αγορά σάλτσα (σως) ψαριού, προέλευσης Βιετνάμ, στο οποίο ανιχνεύτηκε ισταμίνη, σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα επιτρεπόμενα επίπεδα με εντολή του Ε.Φ.Ε.Τ., μετά την ενημέρωσή του μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές για τη διακίνηση προϊόντος με υπέρβαση σε ισταμίνη. Πρόκειται για σως ψαριού, με την εμπορική επωνυμία "Phu Quoc Fish Sauce - HUNG THANH" σε γυάλινη συσκευασία των 650 ml, η οποία διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση "ASIANA Μονοπρόσωπη ΕΠΕ". Σύμφωνα με τις Ιρλανδικές Αρχές, ο αριθμός παρτίδας του προϊόντος με υπέρβαση σε ισταμίνη είναι VN 138 VI 008.

    Η ελληνική εταιρεία διακίνησης πληροφόρησε τον Ε.Φ.Ε.Τ. για την παραλαβή τριών παρτίδων από το συγκεκριμένο προϊόν, 12 τεμαχίων η καθεμία, εκ των οποίων η μία είναι δεσμευμένη στην επιχείρηση. Η συνολική διατεθείσα ποσότητα στην αγορά είναι 24 τεμάχια.

    Δεδομένου ότι η εταιρεία δεν διαθέτει σύστημα ιχνηλασιμότητας και με βάση την αρχή της προφύλαξης, ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την επιχείρηση, ανεξαρτήτως παρτίδας, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

    Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, ανεξαρτήτως παρτίδας, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33260

    [05] Ρομπότ ταξιδεύει πρώτη θέση

    Πεμπτη, 11 02 2010 14:00

    Η πτήση ΕΚ817 Ντουμπάι-Ριάντ της Emirates Airlines είχε προ ημερών έναν επιβάτη διαφορετικό από τους άλλους, τον "Ιμπν Σίνα", το ανθρωποειδές αραβικό ρομπότ με έλληνα "πατέρα", ένα από τα πιο εξελιγμένα ρομπότ στον κόσμο.

    Ήταν η πρώτη φορά που η αεροπορική εταιρία των Εμιράτων είχε ρομπότ-επιβάτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Emirates News και τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ". Ο "Ιμπν Σίνα" (που φέρει το όνομα του διάσημου μουσουλμάνου φιλοσόφου και επιστήμονα του 11ου αιώνα, ο οποίος έγινε γνωστός στη Δύση ως Αβικέννας) ταξίδεψε σαν... κύριος στην πρώτη θέση και εντυπωσίασε τους συνεπιβάτες του με την ικανότητά του να συνομιλεί μαζί τους.

    Το... σούσουρο με τον διαφορετικό επιβάτη είχε ήδη ξεκινήσει από το "check-in" στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι και, στη συνέχεια, στην αίθουσα αναμονής για VIP, όπου ο "Ιμπν Σίνα" αναπαυόταν μέχρι να έρθει η ώρα να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, αφού προηγουμένως πέρασε κανονικά από όλους τους ελέγχους ασφαλείας, όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες. Πρόσφερε, έτσι, μια κλεφτή ματιά στο μέλλον (όχι και τόσο μακρινό) των αεροπορικών πτήσεων, όταν κάλλιστα θα μπορούν να συνταξιδεύουν οι άνθρωποι και οι μηχανικοί... σωσίες τους.

    Είναι ενδεικτικό, εν προκειμένω, πως διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας και του αεροδρομίου δήλωσε ότι "έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να παρέχουμε σε κάθε επιβάτη, άνθρωπο ή όχι, το καλύτερο δυνατό επίπεδο φροντίδας και εξυπηρέτησης".

    Το ρομπότ μπορούσε να αναγνωρίζει πρόσωπα, να πιάνει κουβέντες με τους διπλανούς του στα αραβικά, να κάνει χειρονομίες (ευγενικές!), να συνδέεται στο Ίντερνετ και να "κατεβάζει" τις τελευταίες πληροφορίες για τον καιρό κλπ. Ο σύγχρονος μηχανικός Αβικέννας συνοδευόταν από τον περήφανο δημιουργό του, τον έλληνα καθηγητή στην επιστήμη των υπολογιστών Νικόλαο Μαυρίδη, ο οποίος, με τους συνεργάτες του στο πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχει αναπτύξει το προηγμένο λογισμικό και το υλικό του ρομπότ.

    Ο "Ιμπν Σίνα" ταξίδεψε στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, για να αποτελέσει το σημαντικότερο έκθεμα σε μια συνδιάσκεψη και έκθεση για την ανώτερη εκπαίδευση.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33181

    [06] Mαγική συνταγή για την αγάπη

    Παρασκευη, 12 02 2010 12:40

    Οι ρομαντικοί που ψάχνουν την αιώνια αγάπη θα μείνουν άφωνοι από μία νέα "εξίσωση" αγάπης, που δόθηκε στη δημοσιότητα την πλέον κατάλληλη στιγμή, δηλαδή λίγες μέρες πριν από του Αγίου Βαλεντίνου και η οποία μπορεί να υπολογίσει την κατάλληλη ηλικία για να ερωτευτεί κάποιος.

    Η εξίσωση, που απέκτησε το παρατσούκλι "Η συνταγή του αρραβώνα", δημιουργήθηκε από έναν Αυστραλό καθηγητή μαθηματικών και λειτουργεί υπολογίζοντας την ηλικία κατά την οποία ξεκινάει κάποιος να αναζητεί έναν μόνιμο σύντροφο με τη μεγαλύτερη δυνατή ηλικία κατά την οποία κάποιος θα σκεφτόταν να παντρευτεί.

    "Παρότι η πιθανότητα δεν είναι η πιο ρομαντική βάση για ένα γάμο, η συνταγή φαίνεται να ταιριάζει σε πολλά ζευγάρια- είτε τυχαία, είτε κατόπιν σχεδίου", δήλωσε ο δημιουργός της εξίσωσης, Τόνι Ντούλι, από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

    "Δεν υπάρχει λόγος η επιστήμη να μη μπορεί να υπολογίσει την καλύτερη χρονική στιγμή για ένα γάμο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ντούλι.

    Προσοχή όμως, γιατί η μαθηματική εξίσωση για τον έρωτα έχει μόνο 37% ποσοστό επιτυχίας.

    Σύμφωνα με τον Ντούλι, η συνταγή λειτουργεί ως οδηγός για την κατάλληλη στιγμή να σοβαρευτεί κάποιος, αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει σε όσους άνδρες επιθυμούν να μάθουν πότε να αποφύγει την απόλυτη δέσμευση.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33234

    [07] Νέα καταμέτρηση σε 1.200 τμήματα καταγγέλλει η Τιμοσένκο

    Παρασκευη, 12 02 2010 17:28

    Το στρατόπεδο της πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, που ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές, ζήτησε νέα καταμέτρηση των ψήφων σε 1.200 από τα 34.000 εκλογικά τμήματα της χώρας."Το γενικό μας επιτελείο ζητεί τη διενέργεια νέας καταμέτρησης των ψήφων σε 1.200 εκλογικά τμήματα", δηλώνει ο Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, δεξί χέρι της πρωθυπουργού, σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του στρατοπέδου της Τιμοσένκο.

    Ο ίδιος σημειώνει ότι νέα καταμέτρηση των ψήφων που έγινε σε 7 εκλογικά τμήματα έδειξε ότι έχει γίνει "νοθεία υπέρ του Βίκτορ Γιανουκόβιτς στο 5 ως 8% των ψήφων". Ο Τουρτσίνοφ δεν διευκρινίζει περαιτέρω σχετικά με τον αριθμό των ψήφων που αφορά η νοθεία αυτή.

    Το στρατόπεδο της Τιμοσένκο καταγγέλλει μαζικές νοθείες στις εκλογές, ενώ διεθνείς παρατηρητές, μεταξύ των οποίων και αυτοί του ΟΑΣΕ, έκριναν ότι οι εκλογές ήταν δημοκρατικές και αδιάβλητες.

    Η Τιμοσένκο αρνείται μέχρι στιγμής να αποδεχθεί την ήττα της παρά τις νέες πιέσεις που δέχθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση μετά τα συγχαρητήρια που εξέφρασε προς τον Γιανουκόβιτς ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι επικεφαλής δυτικών κυβερνήσεων.

    Αψηφώντας τη νίκη του Γιανουκόβιτς, ο οποίος της έχει ζητήσει να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, η Τιμοσένκο συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά της.

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ο οποίος κέρδισε την Τιμοσένκο με μικρή διαφορά 3,5 εκατοστιαίων μονάδων, μπορεί να την αναγκάσει να περάσει στην αντιπολίτευση αν καταφέρει να σχηματίσει έναν νέο κυβερνητικό συνασπισμό, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

    Οι πολιτικοί του σύμμαχοι έχουν ήδη αρχίσει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τον ή την πιθανή διάδοχό της.

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters Είδηση: 33256

    [08] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του αστυνομικού στην Κυψέλη

    Παρασκευη, 12 02 2010 17:14

    Δύο αδέλφια από την Ουκρανία, εκ των οποίων το ένα συνελήφθη στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των ανδρών της ΕΚΑΜ, στο σπίτι του στο Πέραμα, είναι οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του αστυνομικού της ομάδας ΔΕΛΤΑ, το βράδυ της 3ης Απριλίου του 2009 στην συμβολή των οδών Σκιάθου και Σκώκου στην περιοχή της Κυψέλης.

    Σύμφωνα με την αστυνομία ο δεύτερος από τους δράστες που πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι τον άτυχο αστυνομικό, την στιγμή που πήγε να τους ελέγξει, δεν έχει συλληφθεί ακόμη και αναζητείται, ενώ όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, πρόκειται για τον δολοφόνο του 35χρονου αστυνομικού που κατά την επιχείρηση, κατάφερε να διαφύγει

    Επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης θα γίνουν αύριο το μεσημέρι από το διοικητή της Ασφάλειας Αττικής.

    Επίσης, συνελήφθησαν και 4 άτομα αλβανικής καταγωγής, μέλη εγκληματικής ομάδας που είχαν διαπράξει ένοπλες ληστείες αλλά και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς. Είδηση: 33255

    [09] Ξεκίνησαν οι επισκευές του πεντάλ του γκαζιού στα μοντέλα της Toyota

    Παρασκευη, 12 02 2010 17:12

    Την αλλαγή του πεντάλ γκαζιού στα μοντέλα των αυτοκινήτων στα οποία εντοπίστηκε αυτό το πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε από σήμερα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota. "Ξεκινήσαμε από την Τρίτη την εκστρατεία ενημέρωσης και επικοινωνήσαμε με τους πελάτες μας για να τους ενημερώσουμε και να τους καλέσουμε να επικοινωνήσουν με τους αντιπροσώπους μας προκειμένου να προχωρήσουν στην επισκευή", δήλωσε ο Ετιέν Πλα, εκπρόσωπος Τύπου της Toyota Motors Europe, με έδρα τις Βρυξέλλες.

    "Οι διαδικασίες διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα. Σε κάποιες η Toyota ενημέρωσε τους πελάτες, σε άλλες η Toyota ενημέρωσε τις αρχές και σε κάποιες τρίτες οι αρχές έχουν αναλάβει την επικοινωνία", πρόσθεσε.

    Οι πελάτες της Toyota καλούνται να "επικοινωνήσουν με τον αντιπρόσωπο τους ή με οποιονδήποτε συμβεβλημένο αντιπρόσωπο της εταιρείας προκειμένου να κλείσουν ραντεβού και να προχωρήσουν στην επισκευή", διευκρίνισε ο Πλα.

    "Η επισκευή διαρκεί μισή ώρα", υπογράμμισε.

    Το πρόβλημα εμφανίστηκε στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο του 2008, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα που επιβεβαιώθηκε ότι είχαν το πρόβλημα ήταν δεξιοτίμονα και προορίζονταν για την αγορά της Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Στο τέλος της χρονιάς όμως παρατηρήθηκε ότι το πρόβλημα ήταν πιο διαδεδομένο και η εταιρεία προχώρησε στην ανάκληση των μοντέλων που το παρουσίασαν.

    "Κανένα ατύχημα στην Ευρώπη δεν προκλήθηκε εξαιτίας αυτού του προβλήματος", επεσήμανε ο Πλα.

    Η Toyota Europe ενημέρωσε τους πελάτες της ότι δεν "επείγει" να αντικαταστήσουν το πεντάλ του γκαζιού στο αυτοκίνητό τους αν δεν έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα, αλλά "συμβουλεύει να προχωρήσουν σε αυτή την επισκευή", πρόσθεσε ο Πλα.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 33253

    [10] Ινδία - Πακιστάν: Ειρηνευτικές συνομιλίες

    Παρασκευη, 12 02 2010 14:57

    Συνομιλίες μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, θα διεξαχθούν στο Νέο Δελχί στις 25 Φεβρουαρίου, μετά από αρκετό καιρό διακοπής της τετραετούς ειρηνευτικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα η διακοπή είχε σημειωθεί με πρωτοβουλία της Ινδίας, μετά την επίθεση ενόπλων ισλαμιστών στην ινδική πόλη Μουμπάϊ το 2008.

    Σημείο τριβής είναι η άποψη της Ινδίας, ότι το Πακιστάν δεν αντιδρά επαρκώς και ουσιαστικά στον έλεγχο των ενόπλων ισλαμιστών που έχουν το έδαφός του σαν βάση, αλλά και η διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ. Οι δύο χώρες έχουν έρθει αντιμέτωπες με πολέμους μεταξύ τους, τρεις φορές από το 1947 μέχρι σήμερα. Ενδιαφέρον για τις εξελίξεις αυτές δείχνουν και οι ΗΠΑ διότι θεωρούν ότι πιθανές θετικές εξελίξεις θα έχουν αντίκτυπο στο Αφγανιστάν, χώρα που τόσο η Ινδία, όσο και το Πακιστάν, έχουν επιρροή.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ Είδηση: 33247

    [11] Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ:«Για να βγει η χώρα από το δημοσιονομικό αδιέξοδο χρειάζεται τα βάρη να κατανεμηθούν δίκαια.»

    Παρασκευη, 12 02 2010 14:43

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τους Παναγιώτη Τσούτσια και Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει από την Αριστερά και πιο συγκεκριμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι λέει «όχι σε όλα;»

    Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: « Όχι, βέβαια. Εμείς λέμε ότι για να βγει η χώρα από το δημοσιονομικό αδιέξοδο, χωρίς να παγιδευτεί σε μια μακροχρόνια ύφεση, χρειάζεται τα βάρη να κατανεμηθούν δίκαια. Και από αυτή την σκοπιά κρίνοντας το πακέτο των κυβερνητικών μέτρων, λέμε ότι είναι άδικα. Ρίχνουν μονόπλευρα τα βάρη στους ασθενέστερους και στους συνεπείς φορολογούμενους. Δεν μπορεί να υπάρχει η νομισματική ενοποίηση χωρίς οικονομική και πολιτική ενοποίηση και το λέγαμε από το 2000, όταν η Ελλάδα έμπαινε στο ευρώ.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Με βάση αυτά που δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, ασπάζεστε την άποψη ότι υπάρχει απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας;»

    Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: « Όταν μετέχεις σε μια ευρύτερη οικονομική και πολιτική ένωση, εθελουσίως εκχωρείς και ένα μέρος της κυριαρχίας σου. Ο πρωθυπουργός λέει με έντονο τρόπο για να τρομάξει και τον κόσμο, να του προκαλέσει ένα σοκ και να περάσει ευκολότερα έτσι και το πακέτο των μέτρων που έχει υιοθετήσει, νομίζω ότι εμπεριέχει έναν τόνο υπερβολής, το ότι η ΕΕ ζητά τη συνδρομή του νομισματικού ταμείου αποτελεί ομολογία κραυγαλέα του ελλείμματος για το οποίο σας μίλησα. Είναι αδύνατον να σταθεί κοινό νόμισμα στο χρόνο με μια ΕΕ που είναι οικονομικός γίγαντας και πολιτικός νάνος. Εκτός από την οικονομική μας αδυναμία υψηλά ελλείμματα και χρέη, αυτό που κάνει την Ελλάδα αδύνατο κρίκο, είναι και η αναξιοπιστία των δημόσιων στατιστικών της που μας έχει βάλει στον πάτο και αυτό δεν το πληρώνει μόνο ο ελληνικός λαός και το ελληνικό κράτος και οι έλληνες πολιτικοί που πάνε εκεί και εκπροσωπούν τη χώρα, το πληρώνει και η κάθε ελληνική επιχείρηση που έχει εξαγωγές.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Με δεδομένο ότι τα χρέη και τα ελλείμματα υπάρχουν⦻

    Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: « Έχω βαρεθεί να βλέπω τη συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων σχολιαστών και δεν εννοώ εσάς να λένε «υπάρχουν ελλείμματα και χρέη, η αριστερά γιατί δεν βάζει πλάτη να στηρίξει τα μέτρα; Είναι δυνατόν να ζητάει κανείς από τον πολίτη να μειώσει τον μισθό του, να πληρώσει περισσότερους φόρους, να βγαίνει αργότερα στη σύνταξη με μικρότερη σύνταξη, όταν ακούει για δισεκατομμύρια ευρώ που πήγαν σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Ζίμενς και οι πολιτικές ευθύνες έχουν παραγραφεί και πιθανότατα να κουκουλωθούν;»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η Αριστερά πως έχει σκοπό να βοηθήσει;»

    Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: « Πιέζουμε και με προτάσεις χρόνια τώρα να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα, να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, να μπει η χώρα σε ένα δρόμο παραγωγικής ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού και φυσικά να μοιράζονται δίκαια τα βάρη.» Είδηση: 33243

    [12] ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση για το Σύμφωνο Σταθερότητας

    Παρασκευη, 12 02 2010 14:25

    Σε πολιτική εκδήλωση με θέμα τις οικονομικές εξελίξεις και το Σύμφωνο Σταθερότητας, προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου. Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι "Μπλόκο στα μέτρα της κυβέρνησης και στο Σύμφωνο Σταθερότητας. Απαντάμε με κοινούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη". Μεταξύ των ομιλητών είναι και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Είδηση: 33241

    [13] Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη

    Παρασκευη, 12 02 2010 12:24

    Δείτε το video

    Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει την Ιταλία, ενώ άρχισε να χιονίζει στην Αιώνια Πόλη. Το Κολοσσαίο και το κυριότερα μνημεία της Ρώμης, έχουν σκεπασθεί από ένα ελαφρύ στρώμα χιονιού. Στο κέντρο της πόλης η κυκλοφορία των οχημάτων είναι ακόμη δυνατή, αλλά σε απόκεντρες συνοικίες αρχίζουν να παρουσιάζονται προβλήματα. Από χθες, με απόφαση του δημάρχου Τζάνι Αλεμάνο, μεταφέρθηκαν εκατοντάδες κούτες με αλάτι στους κύριους σταθμούς του μετρό, για να μπορέσουν, έτσι, να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της χιονόπτωσης και να μην σταματήσει η κυκλοφορία των δημοτικών μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο Αλεμάνο ζήτησε και την βοήθεια των διαφόρων επιχειρηματιών του ιδιωτικού τομέα, τους οποίους κάλεσε να διαθέσουν, αν χρειασθεί, μέσα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό, "απ' τη στιγμή- όπως τόνισε- που το χιόνι αποτελεί εξαιρετικό γεγονός για την ιταλική πρωτεύουσα". Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες, έχουν επίσης δραστηριοποιηθεί εκατό εκχιονιστικά μηχανήματα.

    Στη κεντρική περιοχή της Σαρδηνίας, χιονίζει αδιάκοπα εδώ και δεκαέξι ώρες. Στις ορεινές περιοχές, η τροχαία αποφάσισε να κλείσει αρκετούς δρόμους, για να προληφθούν, έτσι, ατυχήματα.

    Τις τελευταίες ώρες, οι οδηγοί δυσκολεύονται να μετακινηθούν και στην νότια περιφέρεια Μπασιλικάτα, δυτικά του Μπάρι, όπου το χιόνι έχει σχεδόν ακινητοποιήσει τα αυτοκίνητα στους δρόμους που οδηγούν στην πρωτεύουσα, Ποτέντσα. Συνολικά, στο δίκτυο των ιταλικών αυτοκινητοδρόμων, χίλια διακόσια εκχιονιστικά μηχανήματα, προσπαθούν να επαναφέρουν την κατάσταση εντός "αποδεκτών ορίων", για να μπορέσει να αποφευχθεί το προσωρινό κλείσιμο των αυτοκινητοδρόμων.

    Οι κύριες προσπάθειες ( τα μηχανήματα χρησιμοποιούν αλάτι και ειδικές λάμες για να καθαριστεί το οδόστρωμα) επικεντρώνονται στις οδικές αρτηρίες έξω από το Μιλάνο, τη Ρώμη και την Λ'Άκουιλα.

    Το χιόνι εξακολουθεί να πέφτει πυκνό στην Αυστρία. Τη νύχτα όμως οι συνθήκες αλλάζουν. Το υπερβολικό ψύχος μετατρέπει σε πάγο το χιόνι και οι δρόμοι γίνονται υπερβολικά επικίνδυνοι. Δεκάδες τα τροχαία ατυχήματα στα οποία χρειάστηκε να επέμβουν σωστικά συνεργεία και πυροσβέστες. Στο Κάπελν ένα σλοβακικό φορτηγό προσέκρουσε σε δύο σπίτια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός του. Στην περιοχή Σεντ Πέλτεν, αυτοκίνητο αναποδογύρισε όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του εξαιτίας του πάγου. Ο οδηγός και ο συνοδηγός τραυματίστηκαν σοβαρά. Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι κίνδυνοι κατολισθήσεων.

    Τεράστια προβλήματα παρουσιάζονται και στη Σλοβενία. Εθνικές οδοί και δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας, έχουν μετατραπεί σε παγίδες εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Επί ποδός βρίσκονται συνεργεία που απλώνουν αλάτι και άμμο στους δρόμους.

    Ο χειμώνας έπληξε και το συνήθως ηλιόλουστο Μονακό. Το χιόνι κάλυψε το βασιλικό κάστρο και ολόκληρη την πόλη.

    Διαφορετική εικόνα στη Ρουμανία. Το Βουκουρέστι αντιμετωπίζει πλημμύρες εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων αλλά και από το λιώσιμο του χιονιού. Τεράστια προβλήματα έχουν προκληθεί στις μαζικές συγκοινωνίες, σε πεζούς και οδηγούς. Περισσότερα από 80 τροχαία δυστηχήματα σημειώθηκαν σε ένα 24ωρο και τα συνεργεία της πόλης προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαντλήσουν τα πλημμυρισμένα σημεία.

    Η περίοδος των βροχών ξεκίνησε πολύ νωρίς στην Αϊτή, προκαλώντας ανησυχία και φόβους στους επιζώντες από τον φονικό σεισμό. Εκατοντάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους του Πορτ ο Πρενς. Αυτή τη φορά για να φωνάξουν πως δεν έχουν να μείνουν πουθενά, καθώς οι σκηνές τους έχουν μουσκέψει.

    Η περίοδος των τυφώνων πλησιάζει στην Καραϊβική και οι ομάδες βοήθειας που δραστηριοποιούνται στην χώρα, προσπαθούν να στήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ανθεκτικά καταφύγια. Ωστόσο, οι αριθμοί δεν είναι με το μέρος τους. Περίπου 750.000 άνθρωποι δεν θα καταφέρουν να μείνουν σε μία αδιάβροχη σκηνή.

    Πηγή: ANSA, AΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ Είδηση: 33235

    [14] Παπακωνσταντίνου - Καρατζαφέρης στη Βουλή για επαναπατρισμό κεφαλαίων

    Παρασκευη, 12 02 2010 14:54

    Την αισιοδοξία ότι με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, η Ελλάδα θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και θα βγει από τη στενωπό του δημοσιονομικού προβλήματος, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο κ. Παπακωνσταντίνου απέρριψε την πρόταση του για νέα ρύθμιση με φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό, τονίζοντας ότι ήδη η κυβέρνηση προσανατολίστηκε σε παρόμοια ρύθμιση με το φορολογικό νομοσχέδιο, με απαλλαγή του «πόθεν έσχες» και με φορολογία 5%.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε νέο μήνυμα σε όσους δεν αξιοποιήσουν τη ρύθμιση αυτή, ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε μέσο, είτε ένδικο είτε ενεργοποιώντας όλες τις συμφωνίες και αποφάσεις για ανταλλαγή πληροφοριών και πρόσβαση στα στοιχεία για κεφάλαια που βρίσκονται στο εξωτερικό, ώστε, όπως είπε, να αποκαλυφθεί τόσο η προέλευση τους όσο και οι κάτοχοι τους.

    Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή και αποκλείουν την χώρα μας από το οξυγόνο πολλών δισ. ευρώ που θα μπορούσαν να εισρεύσουν και να της δώσουν αναπτυξιακή ανάσα.

    «Ο κίνδυνος να βρεθεί η Ελλάδα στο περιθώριο δεν έχει απομακρυνθεί. Από χθες ζει με τις περιορισμένες δυνατότητες ενός ανθρώπου που έχει πάθει εγκεφαλικό και θα είναι ή στο καροτσάκι ή στο κρεβάτι. Μας επιβλήθηκε υπουργός Οικονομικών μάλλον ο κ. Παπαδήμας και αυτά όλα δεν δημιουργούν εξαιρετική εικόνα για τη χώρα», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Ακόμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αμφισβήτησε ότι με τα νέα μέτρα θα εισπραχθούν 4,5 δισ. ευρώ καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και επανέλαβε την ανάγκη να ακολουθήσει η χώρα μας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έδωσαν κίνητρα για επαναπατρισμό κεφαλαίων.

    «Όλοι πρέπει να συμβάλουμε. Γιατί αν πέσει το ΠΑΣΟΚ πέφτει η Ελλάδα. Θέλουμε να πετύχετε. Κινδυνεύει η πατρίδα. Δείτε ρεαλιστικά το πρόβλημα. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε. Πρέπει λίγο κερί να αφαιρέσετε από τα αυτιά σας γιατί δεν ακούτε καλά», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 33246

    [15] Οριακή ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2009

    Παρασκευη, 12 02 2010 14:27

    Οριακή ανάπτυξη, μόλις κατά 0,1%, πολύ χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, σημείωσε η οικονομία της ζώνης του ευρώ, στο τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ και το ΑΕΠ στο σύνολο του 2009 παρουσίασε πτώση κατά 4%. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία στατιστικής Eurostat, η ισχνή ανάπτυξη στο τέλος του έτους οφείλεται εν μέρει στη Γερμανία, την πρώτη οικονομία της ευρωζώνης , η οποία κατέγραψε στασιμότητα του ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο, εξαιτίας της υποχώρησης της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων.

    Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική ανάσχεση έπειτα από ανάπτυξη κατά 0,7% κατά το τρίτο τρίμηνο.

    Η Γαλλία αντίθετα κατέγραψε ανάπτυξη κατά 0,6%, μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

    η Ιταλία, κατέγραψε αναπάντεχη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο εξαιτίας της βιομηχανίας.

    Η Ισπανία παρέμεινε σε ύφεση, με υποχώρηση της οικονομίας της κατά 0,1% κατά το τέταρτο τρίμηνο.

    Στο σύνολο του 2009, οι δεκαέξι χώρες της ευρωζώνης κατέγραψαν υποχώρηση ρεκόρ της οικονομικής τους δραστηριότητας κατά 4%,.

    Η υποχώρηση αυτή είναι ανάλογη των εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις τελευταίες της προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο.

    Το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε επίσης υποτονική ανάπτυξη κατά 0,1% του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο,, έπειτα ένα 0,3% κατά τη διάρκεια του προηγουμένου τριμήνου. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 4,1% στο σύνολο του έτους.

    Η ευρωζώνη όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν βγει από την ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2009 και οι οικονομικοί αναλυτές ήλπιζαν σε μια συνεχή ανάκαμψη στον ίδιο ρυθμό κατά το τέταρτο τρίμηνο, ακόμη και αν προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο επιβράδυνσης στη συνέχεια, κατά το 2010.

    Η οικονομία της ευρωζώνης είχε προηγουμένως γνωρίσει πέντε συνεχή τρίμηνα υποχώρησης του ΑΕΠ, με μία ιδιαίτερα ισχυρή πτώση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009 (-2,5%).

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 33245

    [16] Ανοίγει η αυλαία της 21ης χειμερινής Oλυμπιάδας

    Παρασκευη, 12 02 2010 17:38

    Με τους προκριματικούς στα άλματα σκι στις 20:00 (ΕΤ1) ανοίγει απόψε η αυλαία των 21ων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Βανκούβερ του Καναδά. Στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου ακολουθεί η τελετή έναρξης (ΕΤ1) η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων θα γίνει σε κλειστό χώρο. Η πρώτη ελληνική συμμετοχή είναι αυτή της Παναγιώτας Τσακίρη στα 7,5 χλμ σπριντ στο δίαθλο στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου. Πάνω από 2.600 αθλητές και αθλήτριες από 90 περίπου χώρες μετέχουν στη μεγάλη γιορτή του χειμερινού αθλητισμού που προσελκύει τα βλέμματα των φίλων των χειμερινών σπορ. Από τις 12 έως τις 28 Φεβρουαρίου που θα διαρκέσουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΤ1 και το σπορ+ με συνολικά 200 ώρες ζωντανού θεάματος ενώ θα υπάρξουν και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις. Καθημερινή ζωντανή ενημέρωση θα υπάρχει και από την αθλητική ιστοσελίδα της ΕΡΤ σε συνεργασία με την ΕΒU. Μυστικό κρατείται το όνομα του τελευταίου λαμπαδηδρόμου.

    Την αποθέωση γνώρισε από θαυμαστές του, ο Καναδός τραγουδιστής Μάικ Μπουμπλέ, που έλαβε μέρος στην προτελευταία ημέρα της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, στους δρόμους της περιοχής Μπάρναμπι, του Βανκούβερ.

    Δεν ήταν μάλιστα λίγοι αυτοί που φώναζαν το όνομα του, γεννημένου στην Βρετανική Κολομβία , τραγουδιστή καθώς προσπαθούσε να περάσει μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

    Στην τελευταία ημέρα της διαδρομής των 106 ημερών και 45.000 χιλιομέτρων στον Καναδά, η ολυμπιακή φλόγα μεταφέρεται στους δρόμους του Βανκούβερ από εξέχουσες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, πρώην ηθοποιός και μπόντι-μπίλντερ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

    Το ποιος θα είναι ο λαμπαδηδρόμος που θα ανάψει, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, τον ολυμπιακό βωμό παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, με τις φήμες να αναφέρονται από τον πρώην σούπερσταρ του χόκεϊ, Γουέιν Γκρέτσκι μέχρι κάποιον άγνωστο Αβορίγινα αθλητή. Είδηση: 33258

    [17] ΟΛΜΕ: Απεργία στις 24 Φεβρουαρίου

    Παρασκευη, 12 02 2010 17:02

    Τη συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίηση της 24ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που καλύπτει συνδικαλιστικά τους καθηγητές των δημοσίων γυμνασίων και λυκείων. Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ΑΔΕΔΥ στη δύναμη της οποίας ανήκει η ΟΛΜΕ, όσο και η ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει πανεργατική και πανϋπαλληλική κινητοποίηση.

    Επίσης η ΟΛΜΕ συμμετείχε στην απεργιακή κιντηοποίηση της 10ης Φεβρουαρίου.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

    Μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων για την εισοδηματική πολιτική μονόπλευρης λιτότητας (περικοπή μισθών και αφαίρεση κατακτήσεων), για το ασφαλιστικό (αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και κατάργησης του κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος), για το φορολογικό (ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου με τις αποδείξεις) και τις περικοπές στην παιδεία (10% στον προϋπολογισμό, 50% στις προσλήψεις μονίμων και 70% στις προσλήψεις αναπληρωτών), η συμμετοχή μας είναι περισσότερο από αναγκαία.

    Όλοι στις 24 Φεβρουαρίου συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για να βροντοφωνάξουμε:

    Καμιά μείωση μισθών και επιδομάτων, όπως προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας

    Όχι στην αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και στην αύξηση ορίων ηλικίας

    Όχι στη δυσμενή αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων, τη συνέχιση της ωρομίσθιας και τη μείωση των διορισμών

    Απεργούμε στις 24 Φεβρουαρίου και απαιτούμε:

    5% του ΑΕΠ για την παιδεία ή 15% του προϋπολογισμού ΤΩΡΑ

    1.400 ευρώ καθαρά στον πρωτοδιόριστο εκπαιδευτικό. Άμεση καταβολή των 176 ευρώ σε όλους

    Πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας. Ουσιαστική κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων ΤΩΡΑ

    Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εργασιακό καθεστώς και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ

    Να μη γίνει καμιά αλλαγή στο σύστημα διορισμών μέχρι να διοριστούν ως μόνιμοι όλοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες προϋπηρεσίας.

    Σταθερή και μόνιμη εργασία στην εκπαίδευση.

    Κατάργηση άμεσα του θεσμού του ωρομισθίου.

    Δημόσια, 12χρονη υποχρεωτική και πραγματικά δωρεάν Εκπαίδευση. Ουσιαστική στήριξη της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προτάσεις της ΟΛΜΕ.

    25 μαθητές ανά τμήμα, 20 στις κατευθύνσεις, 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

    Ετήσια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα

    Είδηση: 33254


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 February 2010 - 17:54:00 UTC