Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τι προβλέπει ο νέος οικονομικός χάρτης
  • [02] Siemens: Διαμαρτυρίες για καθυστέρηση αποστολής δικογραφίας
  • [03] Καιρικός «Αρμαγεδών» στον πλανήτη
  • [04] Άμστερνταμ: Τριανταφυλλένια Κοκαΐνη
  • [05] Ο Β. Γιανουκόβιτς κάλεσε σε παραίτηση την Γιούλια Τιμοσένκο
  • [06] Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Απονομή βραβείων σε αεροπορικές εταιρείες
  • [07] Ντουμπάι: Η νύφη είχε ...μούσι!
  • [08] Πεκίνο: Σούπερ μάρκετ συντρόφων
  • [09] Συλλήψεις για υποκλοπή και διάθεση καναλιών της Nova
  • [10] Κοινό αμυντικό μέτωπο Κύπρου - Σερβίας
  • [11] Δεμένα τα πλοία λόγω των ανέμων
  • [12] Νέο πόλεμο με το Ισραήλ φοβάται ο πρωθυπουργός του Λιβάνου
  • [13] Λιγότερες πτήσεις στο Σαρλ Ντε Γκολ λόγω της χιονόπτωσης
  • [14] Εκλογές με άρωμα γυναίκας στην Κόστα Ρίκα

    [01] Τι προβλέπει ο νέος οικονομικός χάρτης

    Τεταρτη, 10 02 2010 15:08

    Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, κίνητρα επαναπατρισμού κεφαλαίων, ελέγχους-πρόστιμα στους φοροφυγάδες και αυστηρό φοροκυνηγητό στις off shore φέρνει ο νέος φορολογικός χάρτης. Σημαντικές αλλαγές έρχονται όμως για ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες. Να μην εξαιρεθεί από τις δημοσιονομικές πολιτικές, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Προεδρεία της Δημοκρατίας, με το Υπουργείο Οικονομικών.

    Πως χρησιμοποιούνται οι αποδείξεις

    Το ποσό των 15.000 ευρώ για τον άγαμο και των 30.000 ευρώ για τους συζύγους- που κατανέμεται κατά το ποσοστό του συνολικού εισοδήματος με κάλυψη πρώτα του απαιτούμενου αφορολόγητου και στους δύο συζύγους- είναι το προτεινόμενο από το υπουργείο Οικονομικών όριο των αποδείξεων που πρέπει να συλλεχτούν, προκειμένου να διατηρηθεί το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

    Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο σχετικά με το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο, λαμβάνονται υπόψη όλες οι αποδείξεις εκτός των δαπανών:

    α) τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (αυτοκινήτων, ακινήτων, σκαφών, αεροσκαφών κ.λπ.)

    β) για λογαριασμούς που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του νοικοκυριού και του πολίτη (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμός, τηλεπικοινωνίες σταθερά- κινητά)

    γ) αυτών που καταβάλλονται για εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο (λεωφορεία, τραίνα, αεροπλάνα κ.λπ.).

    Οι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις αποδείξεις σε ειδική φόρμα ηλεκτρονικά ή σε κλειστό φάκελο σε συγκεκριμένη ημερομηνία στη ΔΟΥ.

    Σημειώνεται ότι οι αποδείξεις των δαπανών από ιατρικές δαπάνες, φροντιστήρια, ασφάλιστρα, εισφορές, ενοίκια, τόκοι, αμοιβές δικηγόρων, συνεχίζουν να αναγνωρίζονται ξεχωριστά για τη μείωση του εισοδήματος ή την έκπτωση από τον φόρο.

    Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών, οι αποδείξεις λειτουργούν κατά δύο τρόπους: αφενός χρειάζονται για να "χτίσουν" μέρος του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ και αφετέρου, πέραν του αφορολόγητου ορίου, δίνουν στον φορολογούμενο έκπτωση φόρου.

    Το αφορολόγητο για να καλυφτεί θα απαιτούνται αποδείξεις όσες με το 30% για εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ και 10% για εισοδήματα από 6.000 έως 12.000

    Εάν το εισόδημα της δήλωσης είναι κάτω των 6.000 ευρώ δεν ζητούνται καθόλου αποδείξεις για την κάλυψη του αφορολόγητου.

    Το υπερβάλλον ποσό των αποδείξεων, μετά την κάλυψη του αφορολόγητου, θα χρησιμεύει για να αναγνωρίζεται ποσοστό έκπτωσης φόρου 10%. Αντίθετα, στην περίπτωση που δεν καλυφθεί πλήρως με αποδείξεις το αφορολόγητο της φορολογικής κλίμακας, το εναπομένον ποσό που δεν καλύφθηκε θα φορολογείται με συντελεστή 10%.

    Το προτεινόμενο όριο των αποδείξεων είναι 15.000 ευρώ για τον άγαμο και 30.000 ευρώ για τους συζύγους.

    Φορολογικά κλιμάκια

    Ταυτόχρονα τα φορολογικά κλιμάκια ανεβαίνουν σε 7.

    Αναλυτικότερα: η νέα φορολογική κλίμακα προβλέπει ότι εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ θα είναι αφορολόγητα (φορολογικός συντελεστής 0%), για εισοδήματα από 12.000 έως 16.000 ευρώ θα επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 18%, από 16.000 έως 22.000 ευρώ φορολογικός συντελεστής 24% από 22.000 έως 26.000 ευρώ συντελεστής 26%, από 26.000 έως 32.000 ευρώ συντελεστής 32%, από 32.000 έως 40.000 ευρώ συντελεστής 36%, από 40.000 έως 60.000 συντελεστής 38%, ενώ για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής θα είναι 40%.

    Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή

    Σημαντικές αλλαγές έρχονται όμως για ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες καθώς τοποθετούνται ταμειακές μηχανές παντού, όλες οι συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ θα γίνονται με πιστωτική κάρτα ή δίγραμμη επιταγ;H, όλες οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων θα γίνονται μέσω τραπεζών, εφαρμογή ΦΠΑ και σε δραστηριότητες που απαλλάσσονταν (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι).

    Στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής σχεδιάζονται φοροκίνητρα για καταγγελία εφοριακών που χρηματίζονται, κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο, πρόστιμα επί τόπου και λουκέτα για φορολογικές παραβάσεις

    Εισοδηματική πολιτική

    Στο πλαίσιο των μέτρων, ανακοινώθηκαν το πάγωμα των βασικών μισθών και των προσλήψεων στο δημόσιο, περικοπές 10% σε επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές και αποζημιώσεις, μείωση υπερωριών και αυξήσεις 1,5% στις συντάξεις εώς 2.000 ευρώ.

    Από τις περικοπές εξαιρούνται το κίνητρο απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών, η οικογενειακή παροχή και τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

    Να μην εξαιρεθεί από τις δημοσιονομικές περικοπές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Αντιδράσεις

    Τα μέτρα της κυβέρνησης θα στεγνώσουν την αγορά και θα πλήξουν τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα και να εφαρμόσει ρυθμίσεις για τη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Ο κ Παναγιωτόπουλος ζήτησε επίσης την λήψη αναπτυξιακών μέτρων για να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για να αποφευχθεί η εκτίναξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη.

    "Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης μοιάζει με την εμμονή κάποιου να κοιτάζει την δύση για να δει την ανατολή του ήλιου.Η φορολογική καταιγίδα απομακρύνει όχι μόνο την ανάπτυξη, αλλά και την ελπίδα ανάπτυξης", επισήμανε ο ΛΑΟΣ.

    "Οι βασικές ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου, όπως παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών, αποτελούν επίθεση «κατά ριπάς» στα εισοδήματα των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται έτσι ότι είναι όχι μόνο πειθήνιος εκτελεστής των εντολών των διεθνών κερδοσκόπων, αλλά και ότι βρίσκεται, κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου", τονίζει ο Συνασπισμός.

    Περαιτέρω προβλήματα στην ήδη χτυπημένη από την κρίση αγορά θα επιφέρει η ασφυκτική εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το δημόσιο και η έλλειψη αναπτυξιακού χαρακτήρα των νέων φορολογικών μέτρων, εκτιμά ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., Κωνσταντίνος Μίχαλος.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις:

    Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και η εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνησης.

    Είδηση: 33140

    [02] Siemens: Διαμαρτυρίες για καθυστέρηση αποστολής δικογραφίας

    Τεταρτη, 10 02 2010 17:42

    Με την κατάθεση της δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου συνεχίζει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, η οποία ανέφερε ότι η εταιρεία χρησιμοποιούσε κύκλωμα με χρηματιστηριακές, διαφημιστικές και άλλες εταιρείες επικοινωνίας για την καταβολή του"μαύρου" χρήματος. Την ίδια ώρα, με ομόφωνη ανακοίνωση τους κατά των δικαστικών αρχών τα μέλη της Επιτροπής διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση αποστολής της δικογραφίας. Εν τω μεταξύ, επαναλαμβάνεται σήμερα η σύσκεψη της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Όπως ανακοινώθηκε, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αργύρης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπουτσής αυτοεξαιρέθηκαν, τους οποίους στο εξής αντικαθιστούν οι Ντίνος Ρόβλιας και Νάντια Γιαννακοπούλου. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας δεν αυτοεξαιρέθηκε.

    "Κύκλωμα με πολύπλοκους διαδρόμους"

    Όπως κατέθεσε στην Εξεταστική η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου, στο κύκλωμα αυτό συμμετείχαν χρηματιστηριακές, διαφημιστικές και εταιρείες επικοινωνίας, ενώ η Siemens έδινε χορηγίες παντού - από μη κυβερνητικές οργανώσεις μέχρι το Μέγαρο Μουσικής και την Action Aid.

    Σύμφωνα με τη μάρτυρα, που επικαλέστηκε πληροφορίες της από τις καταθέσεις στελεχών της Siemens στη Γερμανία, η μητρική εταιρία γνώριζε για το νόμο Αλογοσκούφη του 2005 περί επαναπατρισμού κεφαλαίων με 3% πριν κατατεθεί στη Βουλή, και μόλις ψηφίστηκε, έφεραν 20,9 εκατ. ευρώ στη Societe Generale στην Κηφισιά.

    Επίσης, ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της από την κατάθεση Χριστοφοράκου στη Γερμανία, εκτός από το ένα εκατομμύριο μάρκα που δόθηκαν στο Θεόδωρο Τσουκάτο, στην Ελβετία υπάρχουν δύο τραπεζικοί λογαριασμοί -που είναι δεσμευμένοι- με ποσά 600.000 και 400.000 ευρώ τα οποία -σύμφωνα με τον Χριστοφοράκο- προορίζονταν για τα ταμεία πολιτικού κόμματος.

    Εν τω μεταξύ, επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη απέστειλαν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, διαμαρτυρόμενοι γιατί ακόμη δεν έχουν λάβει από τη Δικαιοσύνη το υλικό της δικογραφίας.

    Όπως τους διαμηνύθηκε, θα έχουν στα χέρια τους όλους τους φακέλους αύριο το πρωί.

    Εξεταστική για την υπόθεση Βατοπεδίου

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αυτοεξαιρέθηκαν μετά από σχετική ένσταση που διετύπωσε η ΝΔ και τη σχετική γνωμοδότηση που ζητήθηκε από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, η οποία συμφώνησε στην ανάγκη απαλλαγής των δύο βουλευτών από τα καθήκοντά τους αυτά, αν και με διαφορετικό σκεπτικό.

    Σημειώνεται πως στη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας, δικαιώνεται, υπό προϋποθέσεις κι η ένσταση του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Δένδια - ένσταση στην οποία, ωστόσο, δεν επέμεινε η πλειοψηφία.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Σχετικό άρθρο: Κατάθεση Τέλλογλου για τη Siemens

    Είδηση: 33153

    [03] Καιρικός «Αρμαγεδών» στον πλανήτη

    Τεταρτη, 10 02 2010 16:20

    Πρωτοφανείς χιονοθύελλες πλήττουν πολλά μέρη του πλανήτη. Τεράστιες ποσότητες βροχής πέφτουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα μεγάλες πλημμύρες. Στις ΗΠΑ η κακοκαιρία -που η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ΝWS την αποκαλεί "Snoverkill" (φονικό χιόνι) -έχει παραλύσει την Ουάσιγκτον. Δύσκολες οι συνθήκες και σε Γαλλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Αφγανιστάν.

    ΗΠΑ: Δεύτερη μεγάλη χιονοθύελλα πλήττει την ανατολική ακτή

    Μία δεύτερη μεγάλη χιονοθύελλα έπληξε σήμερα Τετάρτη τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να παραλύσει η Ουάσιγκτον και να παραμείνουν κλειστές οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τα σχολεία από την Βιρτζίνια μέχρι την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα. Σε πολλές περιοχές αναμένεται ότι το ύψος του χιονιού θα φθάσει το μισό μέτρο ενώ οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν νέα χιονοθύελλα στην Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη. Το κύμα κακοκαιρίας, θα κινηθεί ακόμα και προς τις μεσοδυτικές πολιτείες αλλά και νοτιότερα προς την Αλαμπάμα και το Τέξας όπου σπανίως χιονίζει.

    Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ΝWS ανακοίνωσε ότι η χιονοθύελλα-που αποκαλείται "Snoverkill" (φονικό χιόνι) θα συνοδεύεται από χιόνι το ύψος του οποίου θα φθάσει στα 36 εκατοστά στις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ. Το ύψος αυτό του χιονιού θα προστεθεί στα 91 εκατοστά που είχε φθάσει το Σαββατοκύριακο.

    Οι περισσότερες διοικητικές υπηρεσίες της Ουάσινγκτον παρέμειναν σήμερα κλειστές για τρίτη συνεχή ημέρα, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια τα λεωφορεία, ενώ το μετρό θα λειτουργήσει μόνο στο υπόγειο τμήμα της διαδρομής του.

    Στη Νέα Υόρκη ο δήμαρχος Μάϊκλ Μπλούμπεργκ έδωσε εντολή να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά σήμερα Τετάρτη.

    Στην Ουάσινγκτον αναμένεται χιονοθύελλα διάρκειας 9 ωρών με ισχυρούς ανέμους

    Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε τον κόσμο να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας επειδή αναμένεται χιονοθύελλα στην περιοχή Ουάσιγκτον-Βαλτιμόρης, σήμερα από τις 17:00 ώρα Ελλάδας που αναμένεται να διαρκέσει περί τις εννέα ώρες. Οι χιονοπτώσεις θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα από 32 μέχρι 48 χιλιόμετρα την ώρα. Εξαιτίας της χιονόπτωσης η ορατότητα θα είναι πολύ περιορισμένη στους δρόμους και οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο θα είναι "εξαιρετικά επικίνδυνες", προβλέπει η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία .

    Για την Νέα Υόρκη η προειδοποίηση αφοράει το διάστημα μέχρι αύριο Πέμπτη το πρωί το νωρίτερο.

    Στην περιοχή της Ουάσιγκτον-Βαλτιμόρης, χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό από το Σάββατο, ενώ νέες διακοπές αναμένονται να σημειωθούν σήμερα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

    Ορισμένες διοικητικές υπηρεσίες παρέμειναν ανοικτές, κυρίως ο Λευκός Οίκος, ένα τμήμα του Κογκρέσου και ορισμένοι επίσημοι οργανισμοί. Ενώ περίπου 230.000 εργαζόμενοι σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, κάτι που θα στοιχίσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια, τα συνεργεία συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον καθαρισμό των δρόμων από τα χιόνια. Προσπάθειες καταβάλλουν και οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι, τα πεσμένα δένδρα και τα κλαδιά.

    Στα αεροδρόμια της περιοχής, που παρέμειναν κλειστά κατά την διάρκεια της χιονοθύελλας του Σαββατοκύριακου, προβλέπεται να σημειωθούν νέες καθυστερήσεις στις πτήσεις, ενώ καμία πτήση δεν προβλέπεται να γίνει σήμερα από και προς το αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν της Ουάσιγκτον και το διεθνές αεροδρόμιο Nτιουλς.

    Γαλλία: Μείωση πτήσεων λόγω χιονοπτώσεων

    Να μειώσουν κατά 20% τις πτήσεις τους στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ Ντε Γκολ, εξαιτίας των χιονοπτώσεων που προβλέπονται για σήμερα, καλεί τις αεροπορικές εταιρείες η Γενική Διεύθυνση της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας. Προηγήθηκε έκτακτο δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Γαλλίας στο οποίο γινόταν λόγος για χιονοπτώσεις σήμερα και μέχρι αργά το απόγευμα. Η μείωση 20% των αεροπορικών πτήσεων για το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ θα αφορά τις πτήσεις που θα γίνουν από τις 12 έως τις οκτώ το βράδυ, ώρα Ελλάδας. Οι επιβάτες καλούνται πριν ταξιδεύσουν να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία.

    Βέλγιο : Τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες - Χάος στους δρόμους εξαιτίας του χιονιού

    Μποτιλιάρισμα εκατοντάδων χιλιομέτρων, δυστυχήματα και τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες, με εξαίρεση τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων, είναι το αποτέλεσμα της σημερινής σφοδρής χιονόπτωσης στο Βέλγιο.

    Τα μποτιλιαρίσματα έφτασαν σε μήκος τα 920 χιλιόμετρα με χρόνο αναμονής τρεις ώρες, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 520 χιλιομέτρων τον Δεκέμβριο.

    Οι χιονοπτώσεις, που προφανώς υποτιμήθηκαν από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, κατέλαβαν εξ απροόπτου τους οδηγούς στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας. Από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι η Φλάνδρα και οι Βρυξέλλες, καθώς και η επαρχία Μπραμπάν και η περιοχή Σαρλερουά.

    Στις μεγάλες οδικές αρτηρίες συμβαίνουν δεκάδες δυστυχήματα και η αστυνομία συμβουλεύει τους οδηγούς φορτηγών κυρίως στην περιοχή της Αμβέρσας να σταματούν στους χώρους στάθμευσης.

    Νωρίτερα, η περιφερειακή οδική αρτηρία των Βρυξελλών είχε μετατραπεί σε "παγοδρόμιο".

    "Παντού υπάρχουν χιόνι, πάγος και σταματημένα φορτηγά", δήλωσε μια οδηγός που έκανε δύο ώρες να διασχίσει μια απόσταση τριάντα χιλιομέτρων από τη Λουβέν, προάστιο των Βρυξελλών, ως το κέντρο της πρωτεύουσας.

    Καθυστερήσεις είκοσι λεπτών ως μια ώρα και ακυρώσεις πτήσεων σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελών, στο οποίο δύο διάδρομοι έχουν καλυφθεί με πυκνό χιόνι.

    Βουλγαρία: Έκτακτα μέτρα για την αποτροπή πλημμυρών στους ποταμούς

    Έκτακτα μέτρα για την πρόληψη των συνεπειών από την αναμενόμενη αύξηση των υδάτων στο ανατολικό τμήμα του Δούναβη, καθώς και των ποταμών που εκβάλλουν στη Μαύρη Θάλασσα, λαμβάνει η ειδική μονάδα που σύστησε το βουλγαρικό Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη διαχείριση των υδάτων σε καταστάσεις κρίσης.

    Το βουλγαρικό Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Υδρολογίας και η Βουλγαρική Ένωση Επιστημόνων, προειδοποίησαν από χθες για ισχυρές βροχοπτώσεις αυτό το διήμερο που αναμένεται να φτάσουν από 10 έως 30 λίτρα ανά τ.μ. και σε ορισμένες περιοχές από 40 έως 50 λίτρα ανά τ.μ.

    Η στάθμη σε ποταμούς όπως ο Τούντζα και ο Αϊτοσκα έχει αυξηθεί από 50 έως 90 εκατοστά. Επίσης, αναμένεται σημαντική αύξηση των υδάτων στα μεσαία τμήματα των ποταμών Άρδα, Τούντζα, Έβρο, Βούρμπιτσα, καθώς και σε ποταμούς στη νοτιοανατολική Βουλγαρία.

    Η μονάδα του Υπουργείου για τη διαχείριση των υδάτων έχει προτείνει στους περιφερειάρχες και στους δήμους που απειλούνται από πλημμύρες, να λάβουν έκτακτα μέτρα και να οδηγήσουν τα νερά των ποταμών στα τοπικά φράγματα. Επίσης, έχει αποστείλει επιστολές προς τις αρχές διαχείρισης υδάτων σε όλη τη χώρα.

    Επιπρόσθετα, το βουλγαρικό Υπουργείο Περιβάλλοντος έστειλε επιστολές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας, ζητώντας να ενημερώσουν άμεσα την Ελλάδα και την Τουρκία για το συγκεκριμένο θέμα, στο πλαίσιο της Σύμβασης για την Προστασία και Χρήση των Διασυνοριακών Υδάτων και Διεθνών Λιμνών.

    Αφγανιστάν: Νεκροί και τραυματίες από χιονοστιβάδες

    Τουλάχιστον 160 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 84 τραυματίστηκαν από το πέρασμα Σαλάνγκ του Αφγανιστάν, μετά τις χιονοστιβάδες που καταπλάκωσαν εκατοντάδες αυτοκίνητα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του κυβερνήτη της επαρχίας. Το πολυσύχναστο πέρασμα Σαλάνγκ είναι η μοναδική οδική αρτηρία που ενώνει την Καμπούλ με το βόρειο Αφγανιστάν. "Από χθες έχουμε ανασύρει συνολικά 160 πτώματα", δήλωσε ο Αμπντούλ Μπασίρ Σαλάνγκι, κυβερνήτης της επαρχίας Παρβάν. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι τραυματίες φτάνουν τους 84.

    Δείτε το video

    AΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 33146

    [04] Άμστερνταμ: Τριανταφυλλένια Κοκαΐνη

    Τεταρτη, 10 02 2010 16:56

    Οι ολλανδικές αρχές του αεροδρομίου του Άμστερνταμ κατασχέσαν περίπου 20.000 τριαντάφυλλα, μέσα στα οποία εντόπισαν κοκαΐνη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Η κοκαΐνη εντοπίστηκε την Κυριακή και ήταν κρυμμένη μέσα στα χαρτόκουτα που συγκρατούσαν τα τριαντάφυλλα, μοιρασμένη σε σακουλάκια των 20 γραμ., συνολικής αξίας 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.

    Οι ολλανδικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει τρεις υπόπτους, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν άλλα 9 κιλά κοκαΐνης. Είδηση: 33150

    [05] Ο Β. Γιανουκόβιτς κάλεσε σε παραίτηση την Γιούλια Τιμοσένκο

    Τεταρτη, 10 02 2010 15:07

    Να παραιτηθεί, προκειμένου να αποτραπεί μία νέα πολιτική κρίση στη χώρα κάλεσε την πολιτική του αντίπαλο πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, ο νικητής των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία Βίκτορ Γιανουκόβιτς. "Καλώ την πρωθυπουργό να υποβάλει την παραίτησή της και να περάσει στην αντιπολίτευση", αναφέρει ο Γιανουκόβιτς σε δήλωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του.

    "Θα ήθελα να υπενθυμίσω στην κυρία Τιμοσένκο ότι η βάση της δημοκρατίας είναι η λαϊκή βούληση. Οι δημοκρατικοί ηγέτες αποδέχονται πάντα τα αποτελέσματα των εκλογών. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μία νέα κρίση". Β. Γιανουκόβιτς

    Στην ίδια ανακοίνωση ο Γιανουκόβιτς τόνισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται τη βοήθεια της Δύσης και της Ανατολής για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι οι σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες αποτελούν προτεραιότητα της πολιτικής του.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, μέχρι τώρα ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης, είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 48,95%, έναντι 45,47% που απέσπασε η Γιούλια Τιμοσένκο.

    Πάντως, η Τιμοσένκο αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα της παρά τις δυτικές πιέσεις και αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, όπως ανέφεραν βουλευτές του κόμματός της προσθέτοντας ότι ήδη έχουν κατατεθεί πολλές ενστάσεις στα δικαστήρια για το αποτέλεσμα.

    Την εκλογική διαδικασία στο σύνολό της εξήρε η διεθνής κοινότητα, ενώ ο ΟΑΣΕ την χαρακτήρισε "διαφανή και τίμια".

    "Ελπίζω ότι αυτό το αποτέλεσμα θα αναγνωρισθεί. Δεν αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα της εργασίας των εκλογικών επιτροπών", δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής εκλογικής επιτροπής Βολοντίμιρ Σαποβάλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    "Η εκτίμηση των διεθνών παρατηρητών βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα", πρόσθεσε.

    "Μιλάμε συχνά για νοθείες που δεν υπάρχουν. Είναι κι' αυτό μια μορφή πολιτικής πάλης", παρατήρησε υπονοώντας τη Γιούλια Τιμοσένκο.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ.ΜΠΕ Είδηση: 33141

    [06] Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Απονομή βραβείων σε αεροπορικές εταιρείες

    Τεταρτη, 10 02 2010 17:44

    Τις αεροπορικές εταιρίες που ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά καταγράφοντας την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία βράβευσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών που διοργανώνει σε ετήσια βάση και έχει γίνει πλέον θεσμός, καθώς συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής.

    Τα βραβεία χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες και απονεμήθηκαν ως εξής:

    - Το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία στο ΔΑΑ, απονεμήθηκε στην ελβετική εταιρεία Baboo, η οποία το 2009 κατέγραψε την υψηλότερη επιβατική κίνηση μεταξύ των εταιρειών που ξεκίνησαν δραστηριότητα στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια του 2008.

    - Το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2009, απονεμήθηκε στην Emirates.

    - Το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με δρομολόγιο χαμηλής επιβατικής κίνησης / thin routes κατέκτησε η Bulgaria Air για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2009.

    - Το βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο απονεμήθηκε στην Air Baltic για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2009.

    Η Πέμπτη σειρά των βραβείων αφορά τις εταιρίες με την υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατική κίνηση την περίοδο 2008 - 2009. Οι εταιρίες που τιμήθηκαν είναι οι : Aegean Airlines για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης, η LOT Polish Airlines για την αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, η Emirates για τη Μέση Ανατολή, η Delta Airlines για την αγορά της Αμερικής, ενώ η Αegean Airlines τιμήθηκε για την υψηλότερη ποσοστιαία ανάπτυξη επιβατικής κίνησης στην εγχώρια αγορά, ενώ τιμήθηκε επίσης ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Αφρικής.

    Τέλος, η Aegean Airlines τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για το 2009.

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε φέτος στο χώρο "ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ" του Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή 200 εκπροσώπων αεροπορικών εταιρειών. Το Συνέδριο αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία επικοινωνίας μεταξύ της εταιρείας αεροδρομίου και των αεροπορικών εταιρειών. Είδηση: 33154

    [07] Ντουμπάι: Η νύφη είχε ...μούσι!

    Τεταρτη, 10 02 2010 16:47

    Ένας Άραβας πρέσβης ακύρωσε τον γάμο του, μόλις διαπίστωσε ότι η σύζυγός του, την οποία δεν είχε δει ποτέ χωρίς μπούρκα, ήταν αλλήθωρη και ... γενειοφόρος!

    Ο πρέσβης συμφώνησε να παντρευτεί με μία υπήκοο χώρας του Κόλπου, βάσει των φωτογραφιών που του είχε δείξει η οικογένειά της και οι οποίες όπως αποδείχθηκε ανήκαν στην αδερφή της, γράφει σήμερα η αραβική εφημερίδα Gulf News.

    Στις ελάχιστες συναντήσεις τους πριν από τον γάμο, η υποψήφια νύφη φορούσε πάντα μπούρκα και έτσι ο πρέσβης δεν είχε διακρίνει τα χαρακτηριστικά της. Μόλις όμως υπέγραψαν το συμφωνητικό του γάμου και επιχείρησε να τη φιλήσει "διαπίστωσε ότι είχε γενειάδα και ήταν αλλήθωρη".

    Αμέσως υπέβαλε μήνυση για "εξαπάτηση" εναντίον των πεθερικών του και πέτυχε την έκδοση διαζυγίου, γράφει η εφημερίδα, η οποία δεν αναφέρει ούτε την εθνικότητα του διπλωμάτη, ούτε αυτή της παρ' ολίγον συζύγου. Είδηση: 33149

    [08] Πεκίνο: Σούπερ μάρκετ συντρόφων

    Τεταρτη, 10 02 2010 17:01

    Εν όψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχει ένα σούπερ μάρκετ στο Πεκίνο που μπορεί να είναι η ιδανική λύση για τους αδέσμευτους.

    Με την επωνυμία "Σ' αναζητώ", το σούπερ μάρκετ που προσφέρει υπηρεσίες γνωριμιών άνοιξε τις πύλες του τον Νοέμβριο 2009, για την κινεζική ημέρα "Αδέσμευτων", η οποία γιορτάζεται στις 11 του ίδιου μήνα. Από τότε, έχει προσελκύσει πάνω από 1.000 πελάτες και έχει "προξενέψει" με επιτυχία περισσότερα από 50 ζευγάρια.

    Τα μέλη καταβάλλουν ένα μικρό ποσό για την εγγραφή τους και στη συνέχεια δημιουργούν ένα "προφίλ", προσβάσιμο από τα υπόλοιπα μέλη, που περιλαμβάνει πληροφορίες για το άτομό τους (όνομα, ηλικία, εισόδημα, επάγγελμα και μία φωτογραφία), καθώς και τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν να έχει το έτερόν τους ήμισυ.

    Ο Τζάο Σαν, διευθυντής του σούπερ-μάρκετ, δήλωσε ότι έμπνευση για το εγχείρημα αυτό αποτέλεσε η ανάγκη του κόσμου να συναντάται σε ένα ασφαλές, φιλικό και χαλαρωτικό περιβάλλον, καθώς επίσης και οι αρνητικές εμπειρίες που είχαν πολλοί άνθρωποι που επιχείρησαν να γνωρίσουν κάποιο σύντροφο μέσω του διαδικτύου.

    AΠΕ Είδηση: 33151

    [09] Συλλήψεις για υποκλοπή και διάθεση καναλιών της Nova

    Τεταρτη, 10 02 2010 16:41

    Από το 2008 δρούσε η σπείρα, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται ότι υπέκλεπταν, αποκρυπτογραφούσαν και διένειμαν οργανωμένα μέσω Διαδικτύου σε διάφορους χρήστες που είχαν παρόμοιες συσκευές, το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της Nova. Ήδη από τους αστυνομικούς του Τμήματα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για δέκα άτομα, εκ των οποίων οι οκτώ είναι έλληνες και οι άλλοι δύο αλλοδαποί που κατηγορούνται για παράβαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ΄ επάγγελμα και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατ΄ εξακολούθηση.

    Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από μήνυση της εταιρίας Multichoice Hellas που παρέχει τις υπηρεσίες της Nova, σύμφωνα με την οποία, κάποιοι, με τη χρήση ειδικών συσκευών τύπου Dreambox, υπέκλεπταν, αποκρυπτογραφούσαν και διένειμαν οργανωμένα μέσω Διαδικτύου σε διάφορους χρήστες που είχαν παρόμοιες συσκευές, το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της Nova.

    Σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας η διαδικασία αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά τόσο στην εταιρία όσο και στο ελληνικό Δημόσιο με βάση τη σύμβαση μεταξύ τους.

    Ειδικά για το Δημόσιο, όπως αναφέρεται στην έκθεση, η ζημιά για τα έτη 2008 και 2009 ανέρχεται στα 30.520.000 ευρώ.

    Τα δέκα άτομα που οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο της Κρήτης, τη Ρόδο, τη Σύρο, τη Δράμα και την Κόρινθο.

    Την ώρα που έγινε η έφοδος στα σπίτια των κατηγορουμένων, διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν παράνομα σε 1.558 χρήστες του Ιντερνετ ηλεκτρονικά "κλειδιά" αποκωδικοποίησης για τα κανάλια του Nova, ενώ για αυτές τις υπηρεσίες ελάμβαναν συνδρομές από τους χρήστες πολύ μικρότερες από αυτές της εταιρίας.

    Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 48 αποκωδικοποιητές dreambox, 14 αναγνώστες ψηφιακών καρτών, 45 κάρτες τύπου "GAMMA", δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης, 28 σκληροί δίσκοι, 27 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών και διάφορα άλλα πειστήρια.

    Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα. Είδηση: 33148

    [10] Κοινό αμυντικό μέτωπο Κύπρου - Σερβίας

    Τεταρτη, 10 02 2010 16:19

    Αμυντική συμφωνία για την ενδυνάμωση της συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων της Κύπρου και της Σερβίας, υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, Κώστας Παπακώστας και Dragan Sutanovac, αντίστοιχα. Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Παπακώστας είπε πως σκοπός της συμφωνίας είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων σε εκπαίδευση, ειρηνευτικές αποστολές, αλλά και σε άλλους τομείς.

    Η συμφωνία περιλαμβάνει, επίσης, την ανταλλαγή στρατιωτικών, τη συμμετοχή αξιωματικών των δύο χωρών σε προγράμματα εκπαίδευσης, όπως και τη συμμετοχή στρατιωτικών σε κοινές ασκήσεις των δύο ενόπλων δυνάμεων.

    Όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός, είναι «μεγάλη υπόθεση να στέλνουμε στρατιωτικούς στη Σερβία για εμπειρίες», όπως επίσης και αξιωματικοί να έχουν τη δυνατότητα να περάσουν τη Σχολή Πολέμου της Σερβίας.

    Ο Σέρβος υπουργός, αφού εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την παρουσία του στην Κύπρο, ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία για την υποστήριξη σε σειρά θεμάτων της Σερβίας, όπως το Κοσσυφοπέδιο, και τόνισε ότι η χώρα του υποστηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια για λύση στο Κυπριακό.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ.ΜΠΕ Είδηση: 33147

    [11] Δεμένα τα πλοία λόγω των ανέμων

    Τεταρτη, 10 02 2010 15:23

    Οι ισχυρές βροχές, τα χιόνια στα ορεινά και οι δυνατοί άνεμοι, κυρίως στα πελάγη είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το σκηνικό του σημερινού καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ λόγω των φαινομένων, αρκετά είναι τα προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων.

    Συγκεκριμένα, από τις Λιμενικές Αρχές έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια από Ιθάκη προς Κεφαλονιά και Πάτρα, από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα, από Ψαρά προς Χίο και Κυλλήνης- Ζακύνθου.

    Κλειστή, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν με ένταση ως και 10 μποφόρ, παραμένει και η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης.

    Προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία, οι ταξιδιώτες πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές και τα πρακτορεία για να ενημερωθούν για τα δρομολόγια των πλοίων.

    Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα και στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, όπου από το πρωί η τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών. Από το πρωί έχει απαγορευθεί η διέλευση στα φορτηγά και τα δίκυκλα.

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων, αντιμέτωποι με τον θάνατο βρέθηκαν δύο ψαράδες, πατέρας και γιος, όταν η βάρκα με την οποία είχαν βγει για ψάρεμα ανετράπη στα ανοιχτά του Φαρμακονησίου.

    Οι δύο ψαράδες περισυνελέγησαν από στρατιώτες του φυλακίου και τους προσφέρεται βοήθεια καθώς έχουν υποθερμία, ενώ ελικόπτερο Σούπερ Πούμα απογειώθηκε από τη Ρόδο για το Φαρμακονήσι, προκειμένου να μεταφέρει δύο ψαράδες, στο νοσοκομείο.

    Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σε Καστοριά, Φλώρινα και τα ορεινά όλης της Δυτικής Μακεδονίας.

    Σύμφωνα με την τροχαία, από τη χιονόπτωση δεν έχουν προκληθεί ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

    Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα στους δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου και Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου. Είδηση: 33144

    [12] Νέο πόλεμο με το Ισραήλ φοβάται ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

    Τεταρτη, 10 02 2010 14:28

    Τους φόβους του για έναν νέο πόλεμο με το Ισραήλ εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι, ο οποίος μιλώντας στο BBC, κατήγγειλε το Ισραήλ για κλιμάκωση της κατάστασης με συνεχείς παραβιάσεις του λιβανικού εναέριου χώρου από πολεμικά αεροσκάφη.

    "Μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει ακούμε ένα σωρό απειλές από το Ισραήλ και όχι μόνον απειλές. Γινόμαστε μάρτυρες του τί συμβαίνει στο έδαφος και στον εναέριο χώρο μας και τι συμβαίνει συνεχώς τους δύο τελευταίους μήνες. Καθημερινά έχουμε ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη να εισέρχονται στον λιβανικό εναέριο χώρο". Σ. Χαρίρι

    "Είναι κάτι που κλιμακώνεται, κάτι πραγματικά επικίνδυνο", είπε ο Χαρίρι και εξέφρασε τον φόβο για την προοπτική ενός νέου πολέμου με το Ισραήλ.

    Ανάλογη είναι και η θέση της Συρίας η οποία, την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ωθεί τη Μέση Ανατολή σε ένα νέο πόλεμο.

    Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν απάντησε με τη δήλωση ότι σε περίπτωση νέας σύρραξης η Δαμασκός θα ηττηθεί και ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ θα χάσει την εξουσία. Αργότερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου βεβαίωσε τη Συρία ότι η χώρα του επιθυμεί την ειρήνη.

    Ο Σάαντ Χαρίρι ξεκαθάρισε ότι ο Λίβανος είναι ενωμένος και η κυβέρνησή του θα σταθεί στο πλευρό της Χεζμπολάχ σε περίπτωση σύρραξης.

    "Στοιχηματίζουν, πιστεύω, ότι αν εκδηλωθεί πόλεμος εναντίον μας θα υπάρξει ίσως ένας διχασμός στο Λίβανο. Λοιπόν δεν πρόκειται να υπάρξει διχασμός στο Λίβανο. Θα ορθωθούμε κατά του Ισραήλ. Θα ορθωθούμε στο πλευρό του λαού μας", κατέληξε.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 33139

    [13] Λιγότερες πτήσεις στο Σαρλ Ντε Γκολ λόγω της χιονόπτωσης

    Τεταρτη, 10 02 2010 12:10

    Να μειώσουν κατά 20% τις πτήσεις τους στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ Ντε Γκολ, εξαιτίας των χιονοπτώσεων που προβλέπονται για σήμερα, καλεί τις αεροπορικές εταιρείες η Γενική Διεύθυνση της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας. Προηγήθηκε έκτακτο δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Γαλλίας στο οποίο γινόταν λόγος για χιονοπτώσεις σήμερα και μέχρι αργά το απόγευμα. Η μείωση 20% των αεροπορικών πτήσεων για το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ θα αφορά τις πτήσεις που θα γίνουν από τις 12 έως τις οκτώ το βράδυ, ώρα Ελλάδας. Οι επιβάτες καλούνται πριν ταξιδεύσουν να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία.

    Πηγή: AFP Διαβάστε ακόμα: Sept dΓ©partements en alerte orange, il neige Είδηση: 33135

    [14] Εκλογές με άρωμα γυναίκας στην Κόστα Ρίκα

    Κυριακη, 07 02 2010 12:48

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της Κόστα Ρίκα, σε μία εκλογική αναμέτρηση που θα ορίσει τον διάδοχο του Όσκαρ Αρίας στην Προεδρία της χώρας. Στη μάχη για τον προεδρικό θώκο, ρίχνονται η σαραντάχρονη Λάουρα Τσιντσίγια, υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος, ο δεξιός Ότο Γκεβάρα και ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς Ότον Σολίς. Η Τσιντσίγια, πρώην αντιπρόεδρος και συνεργάτης του Αρίας, Λάουρα Τσιντσίγια, κατηγορείται από τους άλλους υποψηφίους ότι είναι μαριονέτα του απερχόμενου Πρόεδρου.Παρόλα αυτά, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις της πιστώνουν ισχυρό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της και δεν αποκλείεται η εκλογή της από τον πρώτο γύρο.

    Πιθανή η νίκη από τον πρώτο γύρο

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Λάουρα Τσιντσίγια, εξασφαλίζει ποσοστό 41% έναντι 22% του υποψηφίου της δεξιάς Ότο Γκεβάρα και 19% που φαίνεται να συγκεντρώνει ο κεντροαριστερός Ότον Σολίς.

    Σε περίπτωση που η 50χρονη πολιτολόγος συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 40% εξασφαλίζει την εκλογή της από τον πρώτο γύρο. Διαφορετικά, ο προεδρικός θώκος θα κριθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου.

    Πιθανή νίκη της Λάουρα Τσιντσίγια, θα σημάνει μεγάλη αλλαγή στην ιστορία της Κόστα Ρίκα καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα εκλέγεται γυναίκα Πρόεδρος.

    Είδηση: 33004


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 February 2010 - 17:58:15 UTC