Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέχιση κινητοποιήσεων των αγροτών
  • [02] Επίθεση Σαμαρά εναντίον της κυβέρνησης
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Έκτακτο συνέδριο για να ξεφύγουμε από την παραλυσία
  • [04] Διαψεύδει δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας ο υπ. Επικρατείας
  • [05] Εξάρθρωση κυκλώματος που έκλεβε καλώδια από εγκαταστάσεις της ΔΕΗ
  • [06] Λουκέτο σε ακόμη έξι τράπεζες στις ΗΠΑ
  • [07] Επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ
  • [08] Σε διαθεσιμότητα τέθηκε γυναίκα αστυνομικός
  • [09] Ληστεία με τραυματία στο Λαύριο
  • [10] Δώδεκα νεκροί από ανατροπή πλοιαρίου σε ποταμό της Ινδίας
  • [11] Πακιστάν: Νεκροί από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ

    [01] Συνέχιση κινητοποιήσεων των αγροτών

    Σαββατο, 30 01 2010 10:09

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, μετά την άκαρπη συνάντηση τους με την Κατερίνα Μπατζελή. Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη εκπροσώπων 20 μπλόκων στον Προμαχώνα, οι οποίοι αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, επιμένοντας στο πλαίσιο των εννιά αιτημάτων που προβάλλουν. Την ίδια στιγμή ουρές χιλιομέτρων από εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των αγροτών του ενός εκ των δυο μπλόκων στη Φθιώτιδα, ενώ οι αγρότες της Βοιωτίας αποφάσισαν να κλείσουν και τις παρακαμπτήριες οδούς.

    Με εννέα κοινά αιτήματα πρόκειται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπρόσωποι των αγροτών από είκοσι μπλόκα, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Άγκιστρο Σερρών, κοντά στον Προμαχώνα, με πρωτοβουλία των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν αρχικά εκπρόσωποι από 23 μπλόκα. Στη συνέχεια, όμως, αποχώρησαν οι εκπρόσωποι τριών μπλόκων (Επανομής, Χαλκηδόνας-Θεσσαλονίκης και Πλατυκάμπου -Λαρίσης), λόγω της διαφωνίας τους στο θέμα για το Μητρώο Αγροτών.

    Συγκεκριμένα, οι αγρότες διεκδικούν:

    Μη διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη

    Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα

    Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα

    Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των "νόμιμων" και "παράνομων" παρακρατήσεων

    Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.α.

    Πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια και παραγραφή όλων των πανωτοκίων

    Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κίνδυνους, με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του

    Μη φορολόγηση των χωραφιών

    Μείωση του χρόνου σύνταξης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, καθώς και τη μεταφορά δικαιώματος της σύνταξης από τον αποθανόντα αγρότη σύζυγο στη σύζυγο και διπλασιασμό της ελάχιστης αγροτικής σύνταξης.

    Στη συνάντηση ανταποκρίθηκαν αγρότες από τα μπλόκα: Προμαχώνα (Σερρών), Νίκαιας (Λάρισας), Μαλγάρων (Θεσσαλονίκης), Δοϊράνης (Κιλκίς), Γαλάτιστας, Νέας Τρίγλιας, Ορμύλιας και Καλυβιών (Χαλκιδικής), Σερβίων (Κοζάνης), Μελισσίου, Κρύας Βρύσης και Παραλίμνης Γιαννιτσών (Πέλλας), Λιτοχώρου (Πιερίας), Λούρου (Πρεβέζης), Ορμενίου και Κορνοφωλιάς (Έβρου), ενώ με τηλεφωνική επιβεβαίωση, δήλωσαν συμμετοχή τα μπλόκα από: Μαντούδι Ευβοίας, Κέρκυρα, Χανιά, Αίγιο και Ερμίτσα Αιτωλοακαρνανίας.

    Όπως ανακοινώθηκε, οι αγρότες θα αποστείλουν τα αιτήματά τους στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, με την οποία θα διεκδικήσουν συνάντηση, "όταν θα το κρίνουν οι ίδιοι", όπως είπαν χαρακτηριστικά.

    Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας τόνισε ότι "ο αγώνας πλέον θα είναι κοινός" και απηύθυνε έκκληση στους αγρότες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

    Εξάλλου, ο αγροτοσυνδικαλιστής από τα Μάλγαρα, Κώστας Ανεστίδης, ανέφερε: "Πλέον δεν μας χωρίζει τίποτα. Μας ενώνει το χρώμα της γης και όχι των κομμάτων".

    Ο εκπρόσωπος των αγροτών από τα μπλόκα του Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης αναφέρθηκε στον κοινό αγώνα των αγροτών για την εκπλήρωση των εννέα βασικών αιτημάτων τους, ενώ ο εκπρόσωπος των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του Προμαχώνα επεσήμανε ότι "σήμερα οι αγρότες ζούνε μία ιστορική στιγμή που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό τους".

    Εκτός των εννέα αυτών βασικών αιτημάτων, κατά τη συζήτηση των αγροτών, επισημάνθηκε ότι το κάθε μπλόκο διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει εξίσου τα ιδιαίτερα τοπικά αιτήματά του.

    Εν τω μεταξύ, την απόφαση να παραμείνουν στα μπλόκα στην Αλαμάνα της Φθιώτιδας, το Κάστρο της Βοιωτίας, την Ελάτεια και τις Λιβανάτες, πήραν το μεσημέρι του Σαββάτου οι αγρότες σε γενικές τους συνελεύσεις. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να προχωρήσουν σε κλιμάκωση κλείνοντας και παράδρομους.

    Οι αγρότες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος στην τελευταία συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισαν ότι τα ζητήματα της βιωσιμότητας δεν αντιμετωπίζονται και υποστήριξαν ότι "ακόμα και τα θεσμικά θέματα βρίσκονται μέσα σε θολό τοπίο, το οποίο δεν ξεκαθαρίστηκε, παρά το γεγονός ότι εκτιμήθηκε αρχικά ότι υπήρχε προσέγγιση".

    Όπως οι εκπρόσωποι των αγροτών ανακοίνωσαν την απόφασή τους αυτή, θα την εισηγηθούν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο, που θα συνέλθει αύριο, Κυριακή και θα λάβει την τελική απόφαση.

    Όσον αφορά τα μπλόκα, κλειστοί παραμένουν οι κόμβοι της Χρυσούπολης και των Κερδυλλίων, της Νίκαιας, των Μικροθηβών και τα τελωνεία Ορμενίου, Δοϊράνης και Προμαχώνα -όπου η διέλευση εξακολουθεί να είναι ελεύθερη, μόνο για τα ΙΧ οχήματα και τα λεωφορεία, ενώ άλλα σημεία του οδικού δικτύου δίνονται κατά διαστήματα στην κυκλοφορία.

    Μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών

    Το απόγευμα της Παρασκευής, η κα Μπατζελή ανακοίνωσε από την Κομοτηνή δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών. Μεταξύ άλλων, ανέφερε την άμεση ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους και διετή περίοδο χάριτος, την αύξηση του ορίου δανειοδότησης από την Αγροτική Τράπεζα για κεφάλαιο κίνησης, το πάγωμα όλων των δανείων τους για δύο χρόνια, την αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ από 7 σε 11% και τη διοχέτευση στον αγροτικό τομέα ενός δις ευρώ από τα 28 δις που διατέθηκαν για τη ρευστότητα των τραπεζών.

    Από την πλευρά του, το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με εισαγγελείς και συκοφαντεί τον αγώνα τους με τη συνδρομή μέσων ενημέρωσης.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8 Σχετικό άρθρο: Σε αδιέξοδο η συνάντηση με τα μπλόκα - Σάββατο οι αποφάσεις των αγροτών Είδηση: 32652

    [02] Επίθεση Σαμαρά εναντίον της κυβέρνησης

    Σαββατο, 30 01 2010 15:00

    Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελεύθερος», ο πρόεδρος της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι φούσκωσε το έλλειμα για πολιτικούς λόγους. Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση για σπασμωδικές κινήσεις και πως δεν έχει σχέδιο για να βγάλει την χώρα από την κρίση. 'Η εκτόξευση των σπρεντ δεν αντανακλά μόνο τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Αντανακλά πρωτίστως, πλέον, τους κακούς τους πολύ κακούς χειρισμούς που έκανε η νέα κυβέρνηση τους τελευταίους τρεις μήνες' τονίζει ο κ. Σαμαράς.

    Μεγάλες χαρακτηρίζει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του ίδιου του Γ. Παπανδρέου στο αγροτικό. 'Εγώ που βρίσκομαι απέναντί του τώρα δεν πήγα στα μπλόκα να αβαντάρω τους αγρότες. Το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί ξεγέλασε τον κόσμο - και όχι μόνο τους αγρότες - έταξε τα πάντα όταν γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι οι υποσχέσεις του είναι χωρίς αντίκρισμα.' Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens, ο πρόεδρος της Ν.Δ τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ενώ στηρίζει εκ νέου τον πρωην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 32670

    [03] Αλ. Τσίπρας: Έκτακτο συνέδριο για να ξεφύγουμε από την παραλυσία

    Σαββατο, 30 01 2010 13:44

    Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας το πρωί του Σαββάτου τις εργασίες της συνόδου της Κ.Ε του κόμματός του, ενώ κατέθεσε πρόταση για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως "δεν κάνουμε συνέδριο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά στόχος μας είναι να ξεκολλήσουμε από την εσωστρέφεια και την παραλυσία".

    "Είδαμε με θλίψη, προχθές, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο Νταβός να προσπαθεί να κατευνάσει τους κερδοσκόπους. Έκανε έναν απολογισμό που θα εξόργιζε τους πολίτες αν γινόταν στον ελληνικό δημόσιο χώρο. Είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διακόψει χιλιάδες συμβάσεις υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα και κάνει περικοπές μισθών. Μίλησε για επώδυνα μέτρα, γνωρίζοντας ότι αυτή η λέξη, «επώδυνα» ακούγεται πολύ ευχάριστα στα αυτιά των κουστουμαρισμένων εκπροσώπων της παγκόσμιας κερδοσκοπίας. Υποσχέθηκε ότι πολύ γρήγορα θα ξηλώσει το ασφαλιστικό σύστημα, κάτι που απέφευγε συστηματικά να λέει προεκλογικά. Και για τους αγρότες, που έχοντας περάσει το όριο απελπισίας ξεροσταλιάζουν στα μπλόκα, σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, δήλωσε ότι δεν θα σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ. Δεν θα μπορούσε να τα πει καλύτερα σε ένα ακροατήριο όπως αυτό του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. Αν όμως, είχε πει τα ίδια πράγματα εδώ, απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας, θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες" τόνισε στην ομιλία του.

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τα μέλη της Κ.Ε. να υπερψηφίσουν την πρότασή του για την διοργάνωση συνεδρίου, όχι αντιπαραθέσεων και διάσπασης, αλλά ενότητας και διαλόγου προκειμένου να ξεφύγει η Αριστερά από την εσωτερική γραφειοκρατία της, την εσωστρέφειά της που σα συνέπεια έχει να απαγοητεύει τα μέλη και κυρίως τη νεολαία.

    Επίθεση όμως εξαπέλυσε εμμέσως και προ του πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Α. Αλαβάνο αφού σε σημείο της ομιλίας του έκανε λόγο για προσωπικές επιδιώξεις που δεν εδράζονται στην φιλοσοφία και στο πνεύμα της Αριστεράς. ¨Κάποιοι, είπε χαρακτηριστικά, μας είχαν ξοφλημένους από το καλοκαίρι¨.

    Το διήμερο πάντως αναμένεται συγκρουσιακό εντός ΣΥΝ, αφού όπως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές στη ΝΕΤ 105,8 δεν αποκλείεται ακόμα και η παραίτηση του Α. Τσίπρα, εάν αύριο το βράδυ δεν υπερψηφιστεί η πρότασή του.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 , ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32668

    [04] Διαψεύδει δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας ο υπ. Επικρατείας

    Σαββατο, 30 01 2010 14:45

    Για δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων που δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας κατά την κρίσιμη περίοδο διερεύνησης υποθέσεων από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", το Σάββατο, που τον εμφανίζει να είχε σχέσεις με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο.

    "Παραπλανητικές εντυπώσεις"

    "Επαναλαμβάνω ότι η δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας, αποπροσανατολίζει, παραπλανά και συσκοτίζει τις πτυχές που πρέπει να αναδειχθούν για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες, όπου και σε όποιον πρέπει" Χάρης Παμπούκης, υπουργός Επικρατείας

    Ο Χάρης Παμπούκης, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" -σύμφωνα με το οποίο, στο ημερολόγιο επαφών του Μ. Χριστοφοράκου βρέθηκε καταγεγραμμένο τουλάχιστον οκτώ φορές και το όνομά του- δήλωσε ότι ουδέποτε είχε "επαγγελματικές, φιλικές ή έστω κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο και τη Siemens και προφανώς με τη διερευνώμενη υπόθεση".

    "Προς άρσην οιονδήποτε εσφαλμένων εντυπώσεων διευκρινίζω ότι ουδέποτε προσκλήθηκα και φυσικά δεν παραβρέθηκα σε κοινωνικές εκδηλώσεις του κ. Χριστοφοράκου ή της Siemens και ουδέποτε έλαβα δώρα ή προσφορές από την εν λόγω εταιρία, ούτε έχω πάει σπίτι του ή στα γραφεία της εταιρίας. Από τις εμφανιζόμενες στο δημοσίευμα εγγραφές της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου προκύπτει ότι συστηματικά επεδιώκετο επαφή μαζί μου, η οποία όμως δεν έλαβε ποτέ χώρα" αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας.

    "Κανείς και τίποτα δεν θα με καταβάλλει από την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος γενικά και ιδίως κατά την κρίσιμη περίοδο διερεύνησης υποθέσεων από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων" τονίζει ο υπουργός.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32669

    [05] Εξάρθρωση κυκλώματος που έκλεβε καλώδια από εγκαταστάσεις της ΔΕΗ

    Σαββατο, 30 01 2010 16:31

    Kύκλωμα που έκλεβε καλώδια από εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην επιχείρηση, αλλά και σε σπίτια, αποκαλύφθηκε από την Αστυνομία, μετά τη σύλληψη ενός 32χρονου και ενός 34χρονου τα ξημερώματα στην Καλλιθέα. Οι δύο άνδρες, ελληνικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν μετά από κλοπή σε υποσταθμό της ΔΕΗ και όπως διαπιστώθηκε, από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου μαζί με άλλα άγνωστα άτομα είχαν συστήσει συμμορία, που διέπραττε κλοπές από εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν 45 κλοπές καλωδίων από υποσταθμούς της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, το Παλαιό Φάληρο, τη Νέα Σμύρνη, το Νέο Κόσμο, το Μοσχάτο, την Ηλιούπολη και τη Γλυφάδα.

    Οι δράστες είχαν αφαιρέσει μεγάλη ποσότητα χάλκινων καλωδίων, τα οποία πωλούσαν σε μάντρες σιδηρικών αντί 3 ευρώ το κιλό, αποκομίζοντας πολύ μεγάλα κέρδη, λόγω του τεράστιου όγκου και βάρους των κλοπιμαίων.

    Λόγω αυτών των κλοπών, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ αλλά και ηλεκτρικές συσκευές σπιτιών, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιώτες να έχουν κάνει αγωγές στη ΔΕΗ, ζητώντας αποζημιώσεις, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

    Ταυτόχρονα, η αφαίρεση του υλικού, προκαλούσε αστάθεια στο ηλεκτρικό δίκτυο, λόγω βύθισης τάσης με κίνδυνο μπλακ-άουτ σε ολόκληρες περιοχές.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη σύλληψη των συνεργών τους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32672

    [06] Λουκέτο σε ακόμη έξι τράπεζες στις ΗΠΑ

    Σαββατο, 30 01 2010 12:30

    Έξι τράπεζες στις ΗΠΑ έκλεισε την Παρασκευή η ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα, όπου οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης συνεχίζουν να είναι αισθητές. Η Ομοσπονδιακή Εταιρία Ασφάλισης των Καταθέσεων (FDIC) ανακοίνωσε ότι οι First Regional Bank (Λος Άντζελες, Καλιφόρνια), Florida Community Bank, First National Bank (Τζόρτζια), American Marine Bank (Ουάσινγκτον), Marshall Bank (Μινεσότα) και Community Bank and Trust (Τζόρτζια) πτώχευσαν. Ο αριθμός των τραπεζών που έχουν κλείσει εφέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε, έτσι, στις 15.

    Η FDIC αναμένει ότι το 2010 θα σημειωθεί η κορύφωση των πτωχεύσεων τραπεζών συνεπεία της οικονομικής κρίσης. Το 2009 έκλεισαν 140 τράπεζες, έναντι 25 το 2008 και τρεις το 2007.

    Η ρυθμιστική αρχή προβλέπει ότι η ανάκαμψη του τομέα θα καθυστερήσει σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το συνολικό κόστος των πτωχεύσεων τραπεζών θα φθάσει τα 100 δισ. δολάρια την περίοδο 2009-2013.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32662

    [07] Επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

    Σαββατο, 30 01 2010 19:03

    Ένας βομβιστής αυτοκτονίας, που φορούσε μία ζώνη γεμάτη εκρηκτικά, σκότωσε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 23 σήμερα σε μία καφετέρια όπου συχνάζουν αστυνομικοί και παραστρατιωτικοί των φυλών στη μεσαιωνική πόλη Σαμάρα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αστυνομία δήλωσε πως η καφετέρια χρησιμοποιείτο από αστυνομικούς και μέλη του κινήματος Σιιτών Μουσουλμάνων Sahwa ή Ξύπνημα, πρώην αντάρτες που βοηθούν τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην καταπολέμηση της Αλ Κάιντα.

    Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32674

    [08] Σε διαθεσιμότητα τέθηκε γυναίκα αστυνομικός

    Σαββατο, 30 01 2010 16:14

    Γυναίκα αστυνόμος Β', που υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και συγκεκριμένα σε υπηρεσία της Ασφάλειας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος της, για "αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά". Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ύστερα από έρευνα, ότι η αστυνόμος διατηρούσε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο (my space), προσωπικό λογαριασμό με ψευδώνυμο και ελεύθερη πρόσβαση, όπου δημοσίευε φωτογραφίες της σε ιδιαίτερα προκλητικές στάσεις και περιβολή μέσα σε καταστήματα διασκέδασης, που δεν ταιριάζουν, κατά την αστυνομία, με την ιδιότητά της.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 32671

    [09] Ληστεία με τραυματία στο Λαύριο

    Σαββατο, 30 01 2010 12:10

    Δραματικές στιγμές έζησαν πατέρας και γιος στα χέρια τριών ληστών, λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο σπίτι τους, που βρίσκεται πάνω από αρτοποιείο ιδιοκτησίας τους, στο 61ο χιλιομετρο της λεωφόρου Σουνίου, στο Λαύριο. Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι, τραυμάτισαν με μαχαίρι τον αρτοποιό, έδεσαν τον ίδιο και το γιο του με καλώδια, πήραν από το σπίτι 3.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Οι παθόντες κατάφεραν να λυθούν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Οι δράστες αναζητούνται.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32659

    [10] Δώδεκα νεκροί από ανατροπή πλοιαρίου σε ποταμό της Ινδίας

    Σαββατο, 30 01 2010 11:55

    Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 20 αγνοούνται, μετά από ανατροπή υπερφορτωμένου πλοιαρίου σε ποταμό στη νότια Ινδία. Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας, το πλοιάριο ανατράπηκε στο ποταμό Γκονταβάρι, στο κρατίδιο Αντρα Πραντές. "Έχουμε μέχρι στιγμής ανασύρει 12 πτώματα, μεταξύ των οποίων πέντε γυναικών και δύο παιδιών, ενώ 20 με 25 άτομα αγνοούνται" είπε και διευκρίνισε ότι ορισμένοι επιβάτες κατόρθωσαν να βγουν στην ακτή κολυμπώντας. Στο πλοιάριο, που είχε δυνατότητα μεταφοράς 35 ατόμων, βρίσκονταν περί τα 50 άτομα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32658

    [11] Πακιστάν: Νεκροί από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ

    Παρασκευη, 29 01 2010 23:19

    Τουλάχιστον πέντε ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις περιοχές των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στην Αφγανική μεθόριο, ανακοίνωσαν Πακιστανοί αξιωματούχοι.

    Η επίθεση είχε στόχο εγκαταστάσεις των Πακιστανών ταλιμπάν στο Μουχάμαντ Χελ, μία περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν, μίας από τις επαρχίες των φυλών, δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών τηλεφωνικώς από την Πεσαβάρ (βορειοδυτικά).

    "Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί", προσέθεσε.

    Αξιωματούχος ασφαλείας διευκρίνισε πως από το τηλεκατευθυνόμενο αμερικανικό αεροσκάφος εκτοξεύθηκαν πέντε πύραυλοι.

    AΠΕ Είδηση: 32651


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 30 January 2010 - 17:52:48 UTC