Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βατοπέδι: Οι πρώτες κλήσεις του ανακριτή
  • [02] Μπαγκλαντές :Tραγικό ναυάγιο πλοίου με ακαθόριστο αριθμό επιβατών

    [01] Βατοπέδι: Οι πρώτες κλήσεις του ανακριτή

    Παρασκευη, 27 11 2009 19:59

    Οι πρώτες κλήσεις για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, στάλθηκαν από την ειδική εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων και τη σύνταξη των πρώτων κατηγορητηρίων. Στο πλευρό της κ. Καλού που χειρίζεται την υπόθεση από τον περασμένο Μάιο, είναι ο αναπληρωτής Εφέτης Ανακριτής κ. Νικήτας Χριστόπουλος. Οι κληθέντες σε απολογία ήταν μέλη Γνωμοδοτικών Συμβουλίων Δημόσιας Γης και Ανταλλάξιμης Περιουσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απιστίας, απάτης από κοινού, ψευδούς βεβαίωσης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας στις πράξεις αυτές οι οποίες στρέφονται κατά του Δημοσίου, καθώς και για τρία πλημμελήματα. Τους πρώτους κληθέντες, θα ακολουθήσουν μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.

    Επόμενο &gt;Πρέσπες: Ανάπτυξη της συνεργασίας

    Είδηση: 30130

    [02] Μπαγκλαντές :Tραγικό ναυάγιο πλοίου με ακαθόριστο αριθμό επιβατών

    Παρασκευη, 27 11 2009 23:37

    Οχηματαγωγό πλοίο του Μπαγκλαντές βυθίστηκε, σήμερα, βεβαίωσαν οι τοπικές λιμενικές αρχές, που ανέφεραν επίσης ότι στο οχηματαγωγό επέβαιναν "περίπου χίλιοι άνθρωποι", ενώ προσθέσανε ότι "τουλάχιστον δύο επιβάτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ 50 από τους επιβάτες "αγνοούνται".

    -Στο πλαίσιο του εορτασμού της μουσουλμανικής "Γιορτής της Θυσίας", το οχηματαγωγό "CoCo 4"--ένα από τα μεγαλύτερα του Μπαγκλαντές--έπλεε στον μεγάλο ποταμό Τετούλια (έναν από τους 230 της ασιατικής χώρας) , στην παράκτια περιοχή της, όπου το λιμάνι Λαλμοχάν (στο νησί Μπόλα).

    Το οχηματαγωγό "έδεσε" στο λιμάνι του Ναζιρπούρ, σε απόσταση περίπου 220 μιλίων νότια από το επίνειο της Ντάκα, όπου και θα κατέπλεε, ώστε να αποβιβαστεί αριθμός πιστών.

    Όμως, εντελώς ξαφνικά το πλοίο έγειρε στη μία πλευρά του και ναυάγησε μέσα σε λίγα λεπτά στα νερά του ποταμού, όπως βεβαίωσαν οι λιμενικοί συνομιλώντας με το πρακτορείο Ρόιτερ.

    Σύμφωνα με πολλούς λιμενικούς, την ώρα του ναυαγίου "πάρα πολλοί από τους χίλιους επιβάτες του βρίσκονταν στις καμπίνες τους".

    Τούτη την ώρα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο, τα συνεργεία διάσωσης επιχειρούν να απεγκλωβίσουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ναυαγών του οχηματαγωγού.

    Όμως, στο Μπανγκλαντές τα πλοία κάνουν δρομολόγια με πολλές τεχνικές ελλείψεις και συνήθως είναι και υπέρ-φορτωμένα, αλλά και μεταφέρουν αριθμό επιβατών σαφώς ανώτερο του επιτρεπόμενου, σχολιάζεται από το Γαλλικό πρακτορείο.

    AΠΕ

    Επόμενο &gt; Κατάσχεση βραβείου Νομπέλ από τις ιρανικές αρχές

    Είδηση: 30131


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 November 2009 - 21:51:21 UTC