Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριμερής συνάντηση στις Πρέσπες
  • [02] Αλλάζει ο τρόπος είσπραξης των κινήτρων της απόσυρσης
  • [03] Ανακαλούνται παιδικά κρεβάτια στις ΗΠΑ και Καναδά
  • [04] ΗΠΑ: Σε ανάκαμψη η Γουόλ Στριτ
  • [05] 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων
  • [06] Φιλιππίνες: Έκτακτα μέτρα για τη χθεσινή σφαγή
  • [07] Δολοφονία για λόγους ερωτικής αντιζηλίας στον Πειραιά

    [01] Τριμερής συνάντηση στις Πρέσπες

    Τριτη, 24 11 2009 10:29

    Τριμερής συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας και των Σκοπίων συγκαλείται την Παρασκευή στις Πρέσπες, με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού. Η συνάντηση, υποδηλώνει το ενδιαφέρον του κ. Παπανδρέου για το περιβάλλον, καθώς γίνεται με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μεταξύ των τότε πρωθυπουργών των τριών χωρών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πεταλωτής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διμερών επαφών ανάμεσα στους τρεις ηγέτες, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο, δεν προβλέπεται στην ατζέντα.

    Στο επίκεντρο οι δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και ανάπτυξη της περιοχής

    "Η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού που επιβεβαιώνει την κορυφαία προτεραιότητα που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος, έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή " Γ. Πεταλωτής, κυβερνητικός εκπρόσωπος

    Άτυπη τριμερή συνάντηση για την προστασία και την προώθηση κοινής πολιτικής διαχείρισης του Πάρκου Πρεσπών, θα έχουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και της ΠΓΔΜ Ν. Γκρουέφσκι, μετά από πρόσκληση του κ. Γ. Α.Παπανδρέου.

    Κατά τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Πύλης στην περιοχή των Πρεσπών, θα συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

    "Η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού που επιβεβαιώνει την κορυφαία προτεραιότητα που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος, έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή και δυο μήνες πριν από τη συμπλήρωση 10 ετών από την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος των τότε πρωθυπουργών" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

    Ερωτηθείς εάν στη συνάντηση θα συζητηθούν και άλλα θέματα μεταξύ του κ. Παπανδρέου και του κ. Γκρουέφσκι, ο εκπρόσωπος είπε ότι "στα πλαίσια και διμερών συναντήσεων οι οποίες πιθανόν να γίνουν, θα συζητηθούν και ό,τι θέματα αφορούν τις χώρες".

    Είδηση: 29904

    [02] Αλλάζει ο τρόπος είσπραξης των κινήτρων της απόσυρσης

    Τριτη, 24 11 2009 10:29

    Τη ριζική αλλαγή του τρόπου καταβολής των οικονομικών κινήτρων της απόσυρσης αλλά και αντικατάστασης κάποιου παλιού οχήματος με καινούργιο ή μεταχειρισμένο, αποφάσισε η Κυβέρνηση με την τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αυτή την εβδομάδα.

    Καταρχάς αλλάζει ο τρόπος είσπραξης των χρημάτων, για όσους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων πρόλαβαν και απέσυραν τα οχήματά τους, τα οποία βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

    Για όσους ενδιαφέρονται να εισπράξουν μόνο το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης θα πρέπει:

    1. Να κάνουν μία αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προς τη Διεύθυνση Μεταφορών στην οποία μεταξύ άλλων να αναγράφεται το πιστωτικό ίδρυμα και ο αριθμός λογαριασμού που τηρεί σε αυτό ο δικαιούχος. 2. Να προσκομίσουν τη βεβαίωση παραλαβή από τα Κέντρα Ανακύκλωσης μαζί με την Πράξη Οριστικής Διαγραφής του οχήματος. 3. Στη συνέχεια θα εκδίδεται η απόφαση του αρμόδιου οργάνου για την ανάληψη της σχετικής υποχρέωσης. 4. Κατόπιν θα εκδίδεται η ονομαστική κατάσταση πληρωμής δαπάνης η οποία θα συντάσσεται από τη Διεύθυνση Μεταφορών.

    Στη συνέχεια προκειμένου να καταβληθεί το οικονομικό κίνητρο από τις ΔΟΥ απαιτούνται:

    1. Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προς την Υπηρεσία Μεταφορών στην οποία αναγράφονται εκτός των άλλων, ότι ο δικαιούχος έχει λάβει το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης, καθώς ότι δεν έλαβε δύο ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. 2. Απόφαση του αρμόδιου οργάνου για την ανάληψη της σχετικής υποχρέωσης. 3. Επικυρωμένο αντίγραφο της Άδειας Κυκλοφορίας του νέου οχήματος, στην οποία αναγράφεται και η ένδειξη «Από Απόσυρση του αριθ. Κυκλοφορίας. 4. Φωτοτυπία του τιμολογίου αγοράς νέου οχήματος ή της υπεύθυνης δήλωσης αν έχει αγοραστεί από ιδιώτη

    Όσοι ιδιοκτήτες αντικαταστήσουν το παλιό τους όχημα με κάποιο καινούριο ΙΧ για να λάβουν το οικονομικό κίνητρο αντικατάστασης θα πρέπει να προσκομίσουν μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά και μία βεβαίωση από την Υπηρεσία Μεταφορών ότι το νέο όχημα ανήκει στην κατηγορία Euro 4 και άνω

    Η καθυστέρηση των οικονομικών κινήτρων στους δικαιούχους έχει δημιουργήσει ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα στην αγορά αυτοκινήτου. Πάντως στις εφορίες της χώρας έχει αποσταλεί ο Κωδικός Αριθμός Εξόδων 5195.

    Είδηση: 29903

    [03] Ανακαλούνται παιδικά κρεβάτια στις ΗΠΑ και Καναδά

    Τριτη, 24 11 2009 08:59

    Στην ανάκληση περισσότερων από 2.1 εκατομμυρίων βρεφικών κρεβατιών με πτυσσόμενα κάγκελα, προχώρησε η καναδέζικη εταιρεία Stork Craft Manufacturing, επειδή υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας των μωρών. Η ανάκληση τίθεται σε ισχύ για τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά και γίνεται μετά την αναφορά τεσσάρων περιστατικών θανάτου μωρών από ασφυξία, η οποία αποδίδεται στα κρεβάτια αυτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες για την ασφάλεια προϊόντων σε Καναδά και ΗΠΑ είχαν λάβει περισσότερες από 110 καταγγελίες για ατυχήματα με τα κρεβατάκια αυτά.

    Τέσσερις θάνατοι μωρών από ασφυξία

    Η ανάκληση αφορά σε 1,2 εκατομμύρια κρεβατάκια στις ΗΠΑ και 968.000 στον Καναδά, με ημερομηνίες κατασκευής το διάστημα Ιανουαρίου του 1993- Οκτωβρίου 2009.

    Σε αυτά περιλαμβάνονται και 147.000 που είχαν διανεμηθεί υπό το λογότυπο της Fisher-Price.

    Είδηση: 29897

    [04] ΗΠΑ: Σε ανάκαμψη η Γουόλ Στριτ

    Δευτερα, 23 11 2009 23:50

    Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι δείκτες των συναλλαγών τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του αμερικανικού Χρηματιστηρίου, τερματίζοντας την καθοδική πορεία τριών συνεχών συνεδριάσεων, καθώς τα καλλίτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα στις πωλήσεις ακινήτων ενέπνευσαν ελπίδες, ενώ η χαμηλή τιμή του δολαρίου ευνόησε τις μετοχές εμπορευματικών αγαθών.

    Ο γενικός δείκτης Dow Jones αποκόμισε κέρδη 132,79 μονάδων, καταγράφοντας άνοδο 1,29% και έκλεισε στις 10.450,95 μονάδες, ενώ ο δείκτης τεχνολογικών εταιρειών Nasdaq πρόσθεσε 29,97 στην προηγούμενη τιμή κλεισίματός του, που ισοδυναμεί με άνοδο 1,40%, για να κλείσει στις 2.176,01 μονάδες.

    Είδηση: 29895

    [05] 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων

    Τριτη, 24 11 2009 09:57

    Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη τα μέλη της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων με κύριο αίτημα την τακτοποίηση των συμβασιούχων. Έτσι, δεν γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών και ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους.

    Είδηση: 29902

    [06] Φιλιππίνες: Έκτακτα μέτρα για τη χθεσινή σφαγή

    Τριτη, 24 11 2009 09:38

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Πρόεδρος των Φιλιππίνων Γκλόρια Αρόγιο περιοχές στα νότια της χώρας μια ημέρα μετά τη σφαγή τουλάχιστον 22 ανθρώπων από ενόπλους που τους είχαν απαγάγει, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της. Η Αρόγιο τόνισε πως πήρε την απόφαση αυτή για να "εμποδίσει την επανάληψη επεισοδίων άνομης βίας". Κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στην επαρχία Μαγκουιντανάο και σε δύο άλλες γειτονικές περιοχές, με συνολικό πληθυσμό πάνω από 1,5 εκατομμύρια κατοίκους.

    Τα θύματα -14 γυναίκες και οκτώ άντρες- ήταν μέλη ομάδας 40 βουλευτών και δημοσιογράφων, οι οποίοι έπεσαν, χθες Δευτέρα, θύματα απαγωγής στην επαρχία αυτή στο νησί Μιντανάο, σύμφωνα με τον στρατό των Φιλιππίνων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 29899

    [07] Δολοφονία για λόγους ερωτικής αντιζηλίας στον Πειραιά

    Τριτη, 24 11 2009 08:50

    Για τα μάτια μιας γυναίκας ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλάκων Κορυδαλλού πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 44χρονο στον Πειραιά στη μία τα ξημερώματα. Η δολοφονία έγινε μέσα στο σπίτι του θύματος στην οδό Μαυρομιχάλη 165. Ο 40χρονος πυροβόλησε το θύμα στο δεξί μηρό, αλλά η σφαίρα τραυμάτισε κεντρική αρτηρία με αποτέλεσμα ο 44χρονος να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία. Ο δράστης παρέμεινε στο σημείο μέχρι που έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στους οποίους και παραδόθηκε.

    Αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού ήταν 24χρονη Αλβανή υπήκοος, η οποία θεωρείται από την αστυνομία το «μήλον της έριδος». Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καμινιών.

    Είδηση: 29896


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 24 November 2009 - 9:52:37 UTC