Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: έμπορος ελπίδας ο Γ. Παπανδρέου
  • [02] Ομιλίες Αλ. Τσίπρα σε Χαλκίδα- Καρδίτσα και Λάρισα
  • [03] Happening Οικολόγων-Πράσινων -Πράσινη διακήρυξη
  • [04] Σύλληψη 43χρονου που φέρεται να εμπλέκεται σε τρεις δολοφονίες
  • [05] Είμαστε εδώ , έγραψε ο Καντάφι στο κάθισμά του στον ΟΗΕ
  • [06] Διαδηλώσεις στην Αμβέρσα κατά των απολύσεων στην GM
  • [07] Ο Βαν Γκογκ στο Πλανητάριο

    [01] ΚΚΕ: έμπορος ελπίδας ο Γ. Παπανδρέου

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 09 2009 13:58

    Mε σκληρές εκφράσεις κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μίλησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ατο Πέραμα, απευθυνόμενη σε ναυτεργάτες. Πετυχημένο πρωθυπουργό για την πλουτοκρατία, χαρακτήρισε τον κ. Καραμανλή, ενώ κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για εμπόριο ελπίδων και παραπλάνηση πολιτών. Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα της δήθεν φιλολαϊκής πολιτικής. Το βράδυ η γενική γραμματέας του ΚΚΕ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Περιστέρι.

    Είδηση: 27049

    [02] Ομιλίες Αλ. Τσίπρα σε Χαλκίδα- Καρδίτσα και Λάρισα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 09 2009 16:34

    Στην παραλία Χαλκίδας, στην περιοχή Αγαλμάτων, θα μιλήσει στις 8 το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι θεματικές συνεντεύξεις και δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με το χθεσινό ντιμπεϊτ των 2 πολιτικών αρχηγών, στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για παράλληλους μονολόγους που κατέδειξαν τις ομοιότητες των πολιτικών των δύο κομμάτων.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας θα επισκεφτεί την Πέμπτη την Καρδίτσα και τη Λάρισα όπου θα μιλήσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις με θέμα τις προτάσεις του κόμματός του για την αγροτική και πολιτική ανασυγκρότηση της υπαίθρου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα μιλήσει το μεσημέρι της Πέμπτης στο Κέντρο Παυσίλυπον της Καρδίτσας

    Στη Συνέντευξη Τύπου τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσουν ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο αγρότης συνδικαλιστής και μέλος της θεματικής επιτροπής αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος και ο Βάϊος Αναγνωστόπουλος, κτηνοτρόφος, υποψήφιος στον Νομό Καρδίτσας.

    Ακολούθως, το ίδιο βράδυ ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην Πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας.

    Είδηση: 27050

    [03] Happening Οικολόγων-Πράσινων -Πράσινη διακήρυξη

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 09 2009 15:30

    Καμπάνια για την ανακύκλωση στον Πειραιά και τους μεγάλους δήμους έκαναν το πρωί, τα μέλη της Ένωσης Οικολόγων Πρασίνων που κατέβηκαν στο λιμάνι. Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Νίκο Χρυσόγελο, κατέγραψαν τις ελλείψεις στο σύστημα ανακύκλωσης στον Πειραιά ενώ μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες.Εν τω μεταξύ, "πράσινες διεξόδους" για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης προτείνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι, στην εκλογική τους διακήρυξη.

    Τονίζεται ο στόχος για 100.000 πράσινες θέσεις εργασίας και παράλληλα με τις αναφορές στο περιβάλλον, τη φύση και τα συλλογικά αγαθά προβάλλονται οι στόχοι για ανοικτή κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ενώ τονίζεται ότι "το έλλειμμα δικαιωμάτων των μεταναστών βλάπτει σοβαρά και τους Έλληνες".

    Η διακήρυξη καταλήγει με έκκληση προς τους πολίτες για ψήφο συνείδησης προς τους Οικολόγους Πράσινους, "αγνοώντας τα μηνύματα για μια ακόμη λευκή επιταγή σε κόμμα εξουσίας".

    "Ζητάμε από τους πολίτες μια ψήφο συνείδησης στους Οικολόγους Πράσινους, μια ψήφο που να συνδέει την αγωνία για το περιβάλλον με άμεσες λύσεις για την οικονομία, την ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα και τη διεύρυνση της δημοκρατίας", δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων.

    "Η εκλογική ενίσχυση των Οικολόγων Πράσινων θα φέρει στο προσκήνιο προτάσεις που δίνουν προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας. Έχουμε το θάρρος να πούμε ότι τα αγαθά που δεν αγοράζονται με χρήμα, είναι ίσως τα πιο σημαντικά", ανέφερε η Ιωάννα Κοντούλη, δεύτερη επικεφαλής της εκστρατείας.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27055

    [04] Σύλληψη 43χρονου που φέρεται να εμπλέκεται σε τρεις δολοφονίες

    Κοινωνία

    «Φως» σε τρεις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που διεπράχθησαν τη δεκαετία του '90, σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος -με θύματα μέλη κυκλωμάτων του υποκόσμου- επιχειρούν να ρίξουν οι διωκτικές Αρχές, μετά τη σύλληψη 43χρονου ομογενούς, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στις συγκεκριμένες δολοφονίες.

    Ο 43χρονος ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια τυπικού ελέγχου αστυνομικών και προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης των ανακριτικών Αρχών της Βέροιας, για την δολοφονία τριών ατόμων, κατά το διάστημα 1996 - 1998, σε περιοχές της Ξάνθης, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης.

    Σε όλες τις περιπτώσεις, ο φερόμενος ως δράστης φρόντισε να εξαφανίσει κάθε ίχνος από τα θύματα, με αποτέλεσμα τα πτώματά τους να μην έχουν βρεθεί ως σήμερα.

    Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν όταν πρώην μέλος της ίδιας συμμορίας, στην οποία ανήκε ο 43χρονος, «έσπασε» το νόμο της σιωπής, καταθέτοντας στοιχεία που κατέτειναν στο ότι οι εκτελέσεις αποδίδονταν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με ενεργό συμμετοχή του κατηγορουμένου.

    Είδηση: 27064

    [05] Είμαστε εδώ , έγραψε ο Καντάφι στο κάθισμά του στον ΟΗΕ

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 09 2009 17:25

    Αισθητή την παρουσία του και στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται προκειμένου να μιλήσεις στη Σύνοδο του ΟΗΕ, έκανε ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι, αφενός με το στήσιμο της σκηνής που μένει όταν πραγματοποιεί επισκέψεις στο εξωτερικό και αφετέρουβ¦"αφήνοντας την σφραγίδα του" στο κάθισμά του στην έδρα του Οργανισμού. Σύμφωνα με τα όσα είπε μέλος της αποστολής του Λίβυου ηγέτη, ο Καντάφι με ένα στυλό έγραψε στο κάθισμα του, στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών έγραψε τη φράση "είμαστε εδώ" στα αραβικά και αγγλικά. Να σημειωθεί ότι ο Καντάφι, βρίσκεται στα Ηνωμένα Έθνη για την πρώτη του ομιλία εκεί στα περίπου 40 χρόνια που κυβερνάει την Λιβύη.

    Όσον αφορά στην δεύτερη πολυσυζητημένη στιγμή της επίσκεψής του στα Ηνωμένα Έθνη, χθες εμποδίστηκε από αξιωματούχους να στήσει την σκηνή του, στην οποία διαμένει κατά τις επίσημες επισκέψεις του στο εξωτερικό, σε έκταση που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ στη πόλη Μπέντφορντ με την αιτιολογία ότι δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς της πόλης. Νωρίτερα άνθρωποι του Λίβυου ηγέτη είχαν επιχειρήσει να στήσουν την σκηνή στο Σέντραλ Παρκ και σε οικόπεδο της πρεσβείας της Λιβύης στο Νιου Τζέρσι.

    Ο Καντάφι που θα μιλήσει στην Γενική Συνέλεση του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα, επισκέπτεται για πρώτη φορά τις ΗΠΑ από το 1969 που ανέλαβε την εξουσία.

    Είδηση: 27060

    [06] Διαδηλώσεις στην Αμβέρσα κατά των απολύσεων στην GM

    Ειδήσεις

    Την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο ομαδικών απολύσεων στα εργοστάσια της General Motors στην Ευρώπη, εξέφρασαν χιλιάδες εργαζόμενοι στην Opel που συγκεντρώθηκαν στην βελγική πόλη της Αμβέρσας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξι από το μοναδικό εργοστάσιο της Opel στο Βέλγιο εν μέσω ανησυχιών ότι θα το κλείσουν οι νέοι ιδιοκτήτες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    "Ευρώπη χωρίς Opel-Vauxhall είναι αυτοκίνητο χωρίς μηχανή", έγραφε ένα πανό.

    Η Magna International, που αγόρασε το ευρωπαϊκό σκέλος της General Motors, έχει ανακοινώσει ότι τα σχέδια ανασυγκρότησης προβλέπουν την κατάργηση περίπου 11.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων 4.000 στην Γερμανία.

    "Η νέα Οpel θα χρειαστεί να κλείσει τουλάχιστον ένα εργοστάσιο. Η Αμβέρσα είναι μία επιλογή, αλλά δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση", δήλωσε προς το γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport ο Φριντς Χέντερσον, διευθυντής της General Motors

    Στο εργοστάσιο στο Βέλγιο απασχολούνται περί τα 2.600 άτομα. Η συγκέντρωση από κυρίως βέλγους και γερμανούς εργαζόμενους ήταν ειρηνική. Η GM έχει επίσης εργοστάσια στην Αυστρία ,την Ισπανία, τη Βρετανία και την Πολωνία.

    Είδηση: 27061

    [07] Ο Βαν Γκογκ στο Πλανητάριο

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 09 2009 13:17

    Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου εγκαινιάζει την χειμερινή περίοδο 2009-2010 της λειτουργίας του, με μία νέα ταινία θόλου, αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών, τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ, η οποία αρχίζει να προβάλλεται για το κοινό -κάθε ηλικίας- απο σήμεα, 23 Σεπτεμβρίου. Η νέα ταινία με τίτλο "Βαν Γκογκ: Ο πυρετός του χρώματος" δίνει στους θεατές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θυελλώδη ζωή και συνάμα την σπουδαία καλλιτεχνική πορεία του μεγάλου δημιουργού - από την ηλικία των 27 ετών ως και τον τραγικό του θάνατο στα 37 του χρόνια - τη δεκαετία εκείνη δηλαδή κατά την οποία ο παγκόσμιος πολιτισμός έγινε πλουσιότερος κατά 900 τουλάχιστον έργα του.

    Για την ολοκλήρωση της ταινίας συνεργάστηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης, όπως το μουσείο d'Orsay στη Γαλλία και τα Μουσεία Van Gogh και Kroller Muller στην Ολλανδία, καθώς και εταιρίες όπως η MacGillivray Freeman Films, η La Geode και η Camera Lucida Productions. Στην Ελλάδα, την ταινία "έντυσαν" με την φωνή τους οι ηθοποιοί Κώστας Τζούμας και Θέμις Μπαζάκα.

    H επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε ειδική εκδήλωση. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ.Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, ενώ την ταινία προλόγισε η κα Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης.

    Στο πλαίσιο προβολής της ταινίας, το Ίδρυμα Ευγενίδου προγραμματίζει επίσης παράλληλες εκδηλώσεις για παιδιά. Πρόκειται για μια σειρά μαθημάτων ηλεκτρονικής εικονογράφησης με τίτλο "Το χρώμα μέσα από τα μάτια του Βαν Γκογκ", τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τον εικονογράφο κ., Αντώνη Ασπρόμουργο στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου.

    Τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα χωρίς κόστος αρκεί να έχουν πρώτα δηλώσει συμμετοχή. Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πάρουν από την Ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου: http://www.eugenfound.edu.gr.

    AΠΕ

    Είδηση: 27048


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 September 2009 - 16:52:19 UTC