Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόψε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών
  • [02] ΗΠΑ: Προειδοποίηση για αποτυχία στο Αφγανιστάν
  • [03] Ληστεία στο σπίτι του Κλεάνθη Τσιρώνη
  • [04] Έκκληση για υπεύθυνη ατζέντα δράσης από την G20
  • [05] Νέα αιματολογικά τεστ υπόσχονται εύκολο εντοπισμό τύπων καρκίνου

    [01] Απόψε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 09 2009 08:48

    Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα επιτελεία των κομμάτων αλλά και στη ΝΕΤ, όπου απόψε στις 20:00 θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι πολιτικών αρχηγών, ενώ, αύριο την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία Καραμανλή-Παπανδρέου.

    Έξι οι ενότητες της τηλεμαχίας

    Από τις 18.00 οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της δημόσιας τηλεόρασης θα βρίσκονται επί ποδός για να μεταδώσουν λεπτό προς λεπτό όλη τη διαδικασία της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

    Οι όροι της τηλεμαχίας όπως καθορίστηκαν από τους εκπροσώπους των κομμάτων έχουν ως εξής:

    βΆ Κάθε ερώτηση δημοσιογράφου έχει διάρκεια 30'' βΆ Οι ερωτήσεις υποβάλλονται διαδοχικά από τους δημοσιογράφους, ξεκινώντας κάθε κύκλο ερωτήσεων από διαφορετικό πολιτικό αρχηγό βΆ Ο χρόνος απάντησης των αρχηγών είναι 120'' βΆ Κάθε δημοσιογράφος έχει δυνατότητα ερώτησης επαναφοράς διάρκειας 30'' στο ίδιο θέμα. βΆ Η απάντηση του πολιτικού αρχηγού δεν μπορεί να ξεπερνά τα 60'' βΆ Στο τέλος κάθε τηλεοπτικού μέρους θα έχουν τη δυνατότητα οι πολιτικοί αρχηγοί να θέσουν ερώτημα σε άλλο πολιτικό αρχηγό που θα επιλέξουν. βΆ Ερώτηση 30'' και απάντηση 75'' βΆ Οι έξι ενότητες είναι: Οικονομία β Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική β Εργασία, Εξωτερική Πολιτική β Ευρωπαϊκή Ένωση, Περιβάλλον β Βιώσιμη Ανάπτυξη, Παιδεία β Τεχνολογία β Πολιτισμός, Διακυβέρνηση β Δημόσια Διοίκηση

    Οι έξι δημοσιογράφοι που θα απευθύνουν ερωτήσεις ανά τρεις στο πρώτο και το δεύτερο μέρος της τηλεμαχίας είναι ο Παύλος Τσίμας (MEGA), o Νίκος Ευαγγελάτος (ΑΝΤ1), ο Αιμίλιος Λιάτσος (STAR), ο Ανδρέας Κωνσταντάτος (ALTER), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ).

    Την τηλεμαχία θα συντονίσει η κεντρική παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της ΝΕΤ Μαρία Χούκλη.

    Αύριο, στις 20:00, θα διενεργηθεί η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου.

    Στην τηλεμαχία συντονίστρια θα είναι η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη από την ΕΡΤ.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Σχετικά άρθρα: "Έκλεισε" και η τηλεμαχία των έξιΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26973

    [02] ΗΠΑ: Προειδοποίηση για αποτυχία στο Αφγανιστάν

    Ειδήσεις

    Η αποστολή μας για την ανατροπή των ανταρτών είναι πολύ πιθανό να αποτύχει χωρίς επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις, προειδοποιεί σε απόρρητη έκθεσή του ο Αμερικανός ανώτατος διοικητής στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post. Στην έκθεσή του ο ΜακΚρίσταλ περιγράφει με λεπτομέρειες την αυξανόμενη δράση των Ταλιμπάν, καθώς και τη μεγάλη διαφθορά της αφγανικής κυβέρνησης.

    "Θα χάσουμε τον πόλεμο"

    Ο στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ επισημαίνει στην έκθεση: "Η αποτυχία να πετύχουμε στην πρωτοβουλία μας να ανατρέψουμε την δύναμη των ανταρτών μέσα τους επόμενους δώδεκα μήνες -ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν- μπορεί να καταστήσει αδύνατη τη νίκη επί των ανταρτών".

    Ο Αμερικανός στρατηγός επαναλαμβάνει πως, αν δεν αυξηθούν τα στρατεύματα στο Αφγανιστάν και αν δεν ενισχυθεί η στρατηγική κατά των Ταλιμπάν, ο οκταετής πόλεμος στη χώρα αυτή θα χαθεί.

    Ο ίδιος βέβαια υπογραμμίζει πως "ενώ η κατάσταση είναι σοβαρή, υπάρχει ακόμα μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας".

    Αξιωματούχοι του Πενταγώνου πιστεύουν πως ο ΜακΚρίσταλ θα ζητήσει επιπλέον 10.000 ως 45.000 στρατιώτες, γράφουν οι New York Times.

    Η έκθεση, συνολικά 66 σελίδες, στάλθηκε από τον ΜακΚρίσταλ στον Αμερικανό υπουργό ¶μυνας Ρόμπερτ Γκέιτς στις 30 Αυγούστου.

    Την Τετάρτη, ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε πως δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα στείλει περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: US in Afghanistan failure warning

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26979

    [03] Ληστεία στο σπίτι του Κλεάνθη Τσιρώνη

    Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα, στην οικία του προέδρου της Βαρβακείου, Κλεάνθη Τσιρώνη, στη Βούλα, ο οποίος εκείνη την ώρα απουσίαζε.Οι δράστες, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τη σύζυγο του, έδεσαν σε καρέκλα τη 18χρονη κόρη του, ενώ στη συνέχεια άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή και εξαφανίστηκαν.

    Ένοπλοι με κουκούλες

    Μία ώρα τουλάχιστον έμειναν μέσα στο σπίτι του προέδρου της Βαρβακείου κ. Κλεάνθη Τσιρώνη οι τρεις ληστές, οι οποίοι εισέβαλαν γύρω στις 5 τα ξημερώματα από ανασφάλιστο παράθυρο της κουζίνας.

    Ο κ. Τσιρώνης έλειπε από το σπίτι του γιατί είχε φύγει για επαγγελματική υποχρέωση στον Πύργο και οι δράστες καλά πληροφορημένοι, βρήκαν την κόρη και τη σύζυγό του.

    Οι ληστές ήταν ένοπλοι και φορούσαν κουκούλες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γυναικών, ήταν αλλοδαποί.

    Οι δράστες έδεσαν την κόρη και απειλώντας την με το πιστόλι στον κρόταφο υποχρέωσαν τη μητέρα της να τους παραδώσει όσα χρήματα και τιμαλφή υπήρχαν στο σπίτι.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την αστυνομία, πήραν περίπου 3.000 ευρώ μετρητά και κοσμήματα άγνωστης αξίας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26980

    [04] Έκκληση για υπεύθυνη ατζέντα δράσης από την G20

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 09 2009 11:20

    Να ορίσουν ένα περίγραμμα δράσης για μία "υπεύθυνη παγκοσμιοποίηση" κατά τη σύνοδο της Ομάδας G20 αυτήν την εβδομάδα στο Πίτσμπεργκ, κάλεσε τις ισχυρές οικονομίες του κόσμου ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας. Όπως τονίζει ο Ρόμπερτ Ζέλικ στην εφημερίδα Financial Times, η υπεύθυνη ατζέντα δράσης θα πρέπει να συνδέει την ισορροπημένη ανάπτυξη και την οικονομική σταθερότητα, με την πρόοδο και τις κλιματικές αλλαγές.

    Για μια υπεύθυνη παγκοσμιοποιήση

    "Η πρόκληση για την G20 είναι με ποιο τρόπο θα συντηρηθεί η ώθηση και η συνεργασία που στάθηκε δυνατόν να επιτευχθούν όταν κοιτάζαμε κατάματα την άβυσσο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνόδου στο Λονδίνο, τώρα που η κρίση αρχίζει να ελαττώνεται", τονίζει στη συνέντευξή του ο Ρόμπερτ Ζέλικ.

    "Θα ήθελα στην G20 να εξετασθεί η υπεύθυνη παγκοσμιοποίηση. Η οποία θα συγκερνά την παγκόσμια ανάπτυξη, την οικονομική σταθερότητα, τις κλιματικές αλλαγές, τη βοήθεια προς τις φτωχότερες χώρες, περιλαμβανομένης και της πρότασης για τη δημιουργία νέων μηχανισμών για την αντιμετώπιση οικονομικών πληγμάτων για τα οποίες εκείνες δεν ευθύνονται" προσθέτει.

    Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας δηλώνει στην βρετανική εφημερίδα πως στο υπόλοιπο του 2009 θα ξεπερασθούν πολλές από τις προβλέψεις, αλλά συνάμα προειδοποίησε για μεγαλύτερη οικονομική ζοφερότητα τον επόμενο χρόνο.

    "Είμαι περισσότερο ανήσυχος για το 2010. Δεν προβλέπω βέβαια μία μεγαλύτερη βουτιά, μολαταύτα δεν έχουμε βγει ακόμη από το βαθύ δάσος" τονίζει ο Ζέλικ, προσθέτοντας πως ακόμη είναι άδηλο εάν η ζήτηση στον ιδιωτικό τομέα θα είναι ιδιαίτερα έντονη ώστε να ισοσκελίσει τα ισχνά οικονομικά κίνητρα κατά το 2010.

    "Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε νέες πηγές για τη ζήτηση, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις σε ορισμένες από τις μέσης οικονομικής δύναμης χώρες, οι οποίες θα είχαν περιθώρια για μεγαλύτερο δανεισμό" τόνισε ο ίδιος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26977

    [05] Νέα αιματολογικά τεστ υπόσχονται εύκολο εντοπισμό τύπων καρκίνου

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 09 2009 10:06

    Δύο νέα αιματολογικά τεστ μπορεί να βοηθήσουν τους γιατρούς να εντοπίζουν τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του στομάχου απλά, φθηνά και έγκαιρα, χωρίς την ανάγκη για επεμβατικές διαδικασίες ή δυσάρεστες εξετάσεις, σύμφωνα με ερευνητές. Τα τεστ, το ένα από τα οποία ανέπτυξε η βελγική εταιρεία βιοτεχνολογίας OncoMethylome και το άλλο επιστήμονες στη Γερμανία, χρησιμοποιούν δείγματα αίματος για να εντοπίσουν συγκεκριμένα γενετικά σήματα της ασθένειας και μπορούν να βοηθήσουν τον γιατρό να προβλέψει αν είναι πιθανό να επεκταθεί.

    Ο Ερνστ Κάιπερς, ειδικός στον καρκίνο του εντέρου στο Πανεπιστήμιο Έρασμος του Ρότερνταμ, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε ότι τα νέα τεστ σηματοδοτούν μια πολλά υποσχόμενη πρόοδο στο πεδίο της ανάπτυξης πιο απλών εξετάσεων.

    "Το δείγμα αίματος μπορεί να το πάρουν νοσηλεύτριες χωρίς ειδικό εξοπλισμό ή εκπαίδευση" δήλωσε ο Γιουστ Λουβάγκι της OnkoMethylome.

    Η Ουλρίκε Στάιν, η οποία παρουσίασε τα ευρήματά της μαζί με τον Λουβάγκι στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο ECCO-ESMO στο Βερολίνο, δήλωσε πως το τεστ της είναι το πρώτο που μπορεί να εντοπίζει στο αίμα σήματα ενός συγκεκριμένου γονιδίου, του S100A4, που είναι γνωστό ότι συνδέεται με τον καρκίνο.

    Το τεστ της Στάιν βρίσκει διάφορους τύπους καρκίνων, περιλαμβανομένων του καρκίνου του παχέος εντέρου και του γαστρικού καρκίνου, και έχει επίσης δείξει ότι μπορεί να εντοπίζει σε ποιούς ασθενείς ο καρκίνος τους είναι πιθανό να επεκταθεί.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26976


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 September 2009 - 8:52:11 UTC