Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ λόγω έργων
  • [02] Θλίψη & αλληλεγγύη ομογενείς & αρχιεπίσκοπο Αμερικής
  • [03] Υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου
  • [04] Ο Τσίπρας ζητά έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ τον Οκτώβριο
  • [05] Η ΔΕΗ για τις ηλεκτροδοτήσεις αυθαιρέτων κτισμάτων

    [01] Προβλήματα στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ λόγω έργων

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Θα συνεχιστούν και αυτό το Σαββατοκύριακο τα προβλήματα στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, εξ αιτίας των έργων ανακαίνισης της γραμμής.

    Συγκεκριμένα, μέχρι την Κυριακή -30 Αυγούστου- συνεχίζεται η διακοπή των δρομολογίων στο τμήμα από τον σταθμό Ν. Ιωνίας ως αυτόν της Ειρήνης.

    Το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει διακοπή της συγκοινωνίας και στο τμήμα από τον Πειραιά ως τον Ταύρο.

    Οι επιβάτες στα τμήματα μεταξύ Πειραιώς & Ταύρου και Νέας Ιωνίας και Ειρήνης, θα εξυπηρετούνται αντιστοίχως με τις λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ βΧ-11β & βΧ-9β.

    Είδηση: 26153

    [02] Θλίψη & αλληλεγγύη ομογενείς & αρχιεπίσκοπο Αμερικής

    Θλίψη για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και αλληλεγγύη προς τους πληγέντες, εκφράζουν ηγετικά στελέχη της Ομογένειας. «Ακόμη μία φοβερή τραγωδία για την χώρα μας!», χαρακτήρισε τις πυρκαγιές ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, τονίζοντας ότι «Η ομογένεια θλίβεται μαζί με όλον τον Ελληνισμό για την μεγάλη καταστροφή!».

    Ο Συντονιστής της Περιφέρειας του «Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού» [Σ.Α.Ε.] ΗΠΑ και πρόεδρος του ιδρύματος «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», Θεόδωρος Σπυρόπουλος, δήλωσε ότι «Οι πυρκαγιές στην Αττική, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές, καθιστούν αναγκαία και άμεση την ευαισθητοποίηση του ελληνισμού, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που δημιουργούνται από την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Σύμφωνα με επισημάνσεις ειδικών, οι εκτάσεις της Β/Α Αττικής που έχουν ξανακαεί τα τελευταία 20 χρόνια, αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα ως προς στην φυσική αναγέννηση των δασών, οπότε είναι απαραίτητη η τεχνητή αναγέννηση. Το ίδρυμά μας ξεκινά νέα εκστρατεία για τη συλλογή οικονομικών πόρων με σκοπό την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος των περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές και χρειάζονται τεχνική αναδάσωση. Επίσης, απευθύνουμε έκκληση προς τις τοπικές Αρχές, τόσο της Αττικής, όσο και -ευρύτερα- άλλων περιοχών, να μας ενημερώσουν για σχετικές ανάγκες αναδάσωσης και δενδροφυτεύσεων, ώστε να προετοιμαστούμε για την νέα φυτευτική περίοδο, από τον Οκτώβριο ως και τον Μάρτιο!».

    Ο πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Αμερικής, Μανώλης Βεληβασάκης, ανέφερε: «Διακατέχομαι από αισθήματα λύπης και πίκρας, διότι άλλη μία χρονιά η Ελλάδα καίγεται. Επιτέλους, όλοι οι αρμόδιοι θα πρέπει να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι και να σκεφθούν ποιο είναι το μέλλον της χώρας μας και πώς θα μπορέσουν να σώσουν τα δάση και να προστατέψουν το φυσικό περιβάλλον της Γενέτειρας!».

    Ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Νίκος Καρακώστας, όπως είπε, «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τους χιλιάδες κατοίκους των μικρών πόλεων και των χωριών στα βόρεια προάστια των Αθηνών, που επλήγησαν από τις φωτιές. Τιμούμε τις ηρωικές προσπάθειες των ανθρώπων, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και εκφράζουμε την εκτίμησή μας για τη βοήθεια που προσέφεραν εταίροι της Ελλάδας στην Ε.Ε. όπως η Κύπρος, η Ιταλία και η Γαλλία, αλλά και για την βοήθεια που προσέφερε η Τουρκία, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η ΑΧΕΠΑ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, έτοιμη να συμβάλει, αν χρειασθεί -μέσω του δικτύου- που διαθέτει σε όλη την Αμερική!».

    Είδηση: 26155

    [03] Υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου

    Ειδήσεις

    Υποχώρησαν οι τιμές του αργού πετρελαίου, διευρύνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη ημέρα, καθώς η αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ επισκίασε τα θετικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας.

    Το αμερικανικό αργό για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 62 λεπτά, φθάνοντας στα 71,43 $ το βαρέλι, ενώ την Τρίτη είχε υποχωρήσει κατά 2,32 $ το βαρέλι. Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ έχασε 17 λεπτά, φθάνοντας στα 71,65 $ το βαρέλι.

    Οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι τα αποθέματα σε αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα του κόσμου, αυξήθηκαν κατά 200 χιλιάδες βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, λόγω της αύξησης των εισαγωγών.

    Είδηση: 26154

    [04] Ο Τσίπρας ζητά έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ τον Οκτώβριο

    Πολιτική

    Τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΝ στις αρχές Οκτωβρίου, σκοπεύει να ζητήσει το Σάββατο από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας.

    Την πρόταση έθεσε ο Α. Τσίπρας σήμερα κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και προς τούτο συγκαλείται η Κ.Π.Ε. του κόμματος, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

    Το έκτακτο συνέδριο που ζητεί ο Α. Τσίπρας θα είναι για την πολιτική ανασυγκρότηση του ΣΥΝ και την οργανωτική ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, όπως τόνισε, έτσι θα δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος και "πρώτα από όλα, η ηγεσία του κόμματος να κάνει τον απολογισμό της και να τεθεί υπό την κρίση τους".

    "Ο ΣΥΝ, ένα κόμμα με κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες, μπορεί να ξαναβρεί τον βηματισμό του, μόνο αν στηριχτεί στους χιλιάδες φίλους, στα χιλιάδες μέλη του. Σε όλες και όλους αυτούς που, ακόμα και σε δυσκολότερες περιόδους, με ανιδιοτέλεια και αγωνιστικότητα κράτησαν ζωντανή την ελπίδα. Το ίδιο χρειάζεται να γίνει και τώρα. Οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε μία νέα δυναμική στην υπόθεση της αριστεράς. Μόνο μία αριστερά ενωμένη, ισχυρή και αποτελεσματική, μπορεί να εμπνεύσει ελπίδα και δύναμη στην κοινωνία και να δείξει τον δρόμο της εναλλακτικής διεξόδου απέναντι στην ολόπλευρη σημερινή κρίση.", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από την σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.

    Επίσης, σε μακροσκελή δήλωση του αναφέρει ότι:

    "Στις ημέρες μας που οξύνονται ολοένα και περισσότερο οι κοινωνικές αντιθέσεις, ενώ το δικομματικό πολιτικό σύστημα βουλιάζει στο τέλμα και την αναξιοπιστία, η κοινωνία έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη την αριστερά. Μία αριστερά ισχυρή, ενωμένη, ριζοσπαστική, που να αντιστοιχεί στο ύψος των περιστάσεων. Μία αριστερά, ικανή να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των εργαζόμενων, των ανέργων, των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Όλων αυτών που κάποια στιγμή έστρεψαν με ενδιαφέρον και ελπίδα το βλέμμα τους προς τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, από την επομένη των ευρωεκλογών, ο χώρος μας παρουσιάζει μία εικόνα απόλυτα προβληματική. Μία εικόνα εντελώς αναντίστοιχη με την εμπιστοσύνη και την ελπίδα με τις οποίες η Αριστερά θέλησε να εμπνεύσει το προηγούμενο διάστημα την ελληνική κοινωνία. Ένα εκλογικό αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών έδωσε την αφορμή να τεθούν όλα υπό αμφισβήτηση. Η πολιτική μας γραμμή, η ηγεσία και εσχάτως ό,τι πολυτιμότερο έχει απομείνει στους χιλιάδες αριστερούς αγωνιστές και αγωνίστριες, η ηθική υπόσταση της αριστεράς. Κάτω απο αυτές τις συνθήκες, ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του κόσμου της αριστεράς και βεβαίως, η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε σοβαρότατες πολιτικές και οργανωτικές αδυναμίες, μας οδηγούν σε μία και μοναδική επιλογή, την πιο δημοκρατική που διαθέτουμε. Να δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος και πρώτα από όλα, η ηγεσία του κόμματος να κάνει τον απολογισμό της και να τεθεί υπό την κρίση τους."

    Είδηση: 26152

    [05] Η ΔΕΗ για τις ηλεκτροδοτήσεις αυθαιρέτων κτισμάτων

    Με αφορμή αναφορές στα ΜΜΕ σχετικά με ηλεκτροδοτήσεις αυθαιρέτων κτισμάτων, η ΔΕΗ Α.Ε. εξέδωσε σχετική διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται ειδικές ρυθμίσεις, οι όροι & οι προϋποθέσεις ηλεκτροδότησης κτισμάτων ή εγκαταστάσεων.

    Η εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

    1. Η ΔΕΗ ΑΕ, για την αρχική ηλεκτροδότηση κτισμάτων ή εγκαταστάσεων, έχει τη δεσμευτική υποχρέωση έναντι του Νόμου παραλαβής συγκεκριμένων δικαιολογητικών, μεταξύ των οποίων είναι η οικοδομική άδεια θεωρημένη με την ειδική σφραγίδα από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία ή σχετικό έγγραφο της αρμόδιας Πολεοδομικής Υπηρεσίας (Ν. 1512/85, Ν. 2242/94, Εγκύκλιοι 61/85 και 39984/7494/31.05.85 του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.).

    2. Ειδικές ρυθμίσεις για ηλεκτροδοτήσεις υπήρξαν στο παρελθόν, με βάση τις οποίες και πάλι Υπηρεσίες εκτός ΔΕΗ εξέδωσαν σχετικό έγγραφο για κάθε ηλεκτροδότηση. Με το Ν. 3212/03, ο οποίος επισημαίνεται ότι είχε περιορισμένη διάρκεια ισχύος, δόθηκε η δυνατότητα ηλεκτροδότησης αυθαιρέτων κτισμάτων. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι Δήμοι εξέδωσαν σχετικά έγγραφα για ηλεκτροδότηση σε όσους από τους ενδιαφερόμενους κατέθεσαν εμπρόθεσμα σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αυτών στους Δήμους, σύμφωνα με την Εγκύκλιο 1 με Αρ. Πρωτ. Οικ. 731/9-1-2004 του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., έληξε την 1η Μαρτίου 2004.

    3. Σημειώνεται δε ότι, σύμφωνα με το Ν. 2242/94, ο οποίος τροποποίησε προς το αυστηρότερο το Ν. 1512/85, οι υπάλληλοι των Οργανισμών ή Εταιρειών παροχής ρεύματος, νερού κλπ που παραβαίνουν τις διατάξεις του Ν. 1512/85, πέραν της πειθαρχικής ευθύνης φέρουν και ποινική ευθύνη.

    Επομένως, είναι σαφές ότι η ηλεκτροδότηση οποιουδήποτε κτίσματος ή εγκατάστασης δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της ΔΕΗ ΑΕ, αλλά απαιτείται η προσκόμιση συγκεκριμένων δικαιολογητικών από άλλους φορείς, καταλήγει η ανακοίνωση.

    Είδηση: 26158


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 August 2009 - 20:55:58 UTC