Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Παπανδρέου εν όψει ΔΕΘ
  • [02] Άρτα: Νεκρός ο ληστής και δύο τραυματίες αστυνομικοί
  • [03] Κύπρος: Τραγικός επίλογος σε ένα έγκλημα του 1974
  • [04] Κίνα: Ερευνητές παρουσίασαν νέα θεραπεία για τη γρίπη
  • [05] Επιφυλακτικά τα κόμματα στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών
  • [06] Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία
  • [07] Τουρκία: Τέσσερις στρατιώτες νεκροί από καψόνι
  • [08] Αλεξανδρούπολη: Νεκρός από ανατροπή άρματος «Λέοπαρντ 1 Α5»
  • [09] Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό στις επαφές Μπακογιάννη- γ.γ του ΝΑΤΟ
  • [10] Ένας νεκρός από νέα έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ
  • [11] Διυπουργική για τις προμήθειες του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης
  • [12] Επαναλειτουργεί με το νέο σταθμό το μετρό προς Αεροδρόμιο
  • [13] Κοντά στον απεργό πείνας ο Α. Τσίπρας

    [01] Επαφές Παπανδρέου εν όψει ΔΕΘ

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 08 2009 17:33

    Συνάντηση με τα μέλη του προεδρείου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο των επαφών του ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ενώ αργότερα θα δεχτεί και αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΓΕΣ. Τον κίνδυνο στάσης πληρωμών, με έκρηξη της ανεργίας, επεσήμανε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, εντοπίζοντας την έλλειψη ρευστότητας και τη μείωση της κατανάλωσης ως τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α.Παπανδρέου στο πλαίσιο τω συναντήσεών του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ανέφερε ότι οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε μια δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και τη χώρα, με την τραγωδία των πυρκαγιών να μας έχει επηρεάσει όλους, ενώ έκανε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, αποδίδοντάς της ευθύνες.

    "Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και είναι καιρός αυτή η τραγωδία να αποτελέσει και την "κόκκινη γραμμή" για να γίνουν μεγάλες αλλαγές", είπε.

    Αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι "έχουμε μπει σε φαύλο κύκλο, ήμασταν απροετοίμαστοι πριν την ύφεση, με αναποτελεσματικές, σπάταλες και πελατειακές πολιτικές, ενώ μπαίνοντας στην ύφεση έγιναν πολύ μεγάλα λάθη με πολιτικές που επιβάρυναν εμπόρους, μικρομεσαίους και εργαζόμενους".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση ότι οδήγησε στην ασφυξία τις επιχειρήσεις και σε υπερχρέωση τα νοικοκυριά και ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν σοβαρές δημόσιες επενδύσεις αντ' αυτού έχουμε "καθυστερήσεις, προβλήματα και πελατειακή διαχείριση στο ΕΣΠΑ".

    "Η οικονομία χρειάζεται στήριξη με μέτρα ανασύνταξης και μεσοπρόθεσμα χρειάζεται νέο προσανατολισμό με άξονα την "πράσινη ανάπτυξη", την καινοτομία και την τεχνολογία", επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι "η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει μετά τις ερχόμενες εκλογές, θα ξεκινήσει άμεσα την μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας".

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δημήτρης Αρμενάκης μετά την συνάντηση, είπε ότι ακριβώς και κατά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας, τονίζοντας: "Εκθέσαμε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα προβλήματα μας και ζητήσαμε την αποποινικοποίηση "μικρών" οικονομικών συναλλαγών, όμως μη πληρωμή των εισφορών στον ΟΑΕΕ ή των επιταγών μέχρι 3000 ευρώ, συμπαράσταση στο ασφαλιστικό και εφαρμογή της διαδοχικής ασφάλισης, ενίσχυση του ταμείου και συμπαράσταση σε θέματα λειτουργίας της αγοράς, (όπως) λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές", δήλωσε ο πρόεδρος.

    Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

    Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιώργος Κασιμάτης, μετά την συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

    «Τα βασικά αιτήματα που θέσαμε στον κ. Γ. Παπανδρέου έχουν να κάνουν με το έλλειμμα και τη δημοσιονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί, για να μπορέσουμε να έχουμε συνέπεια σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας στις Βρυξέλλες, καθώς και βασικά χρηματοπιστωτικά θέματα, που ταλανίζουν οικονομία και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν σημαίνουν για εμάς ότι πρέπει να ανοίξουν οι στρόφιγγες από τις τράπεζες και να ρέει χρήμα, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της χρηματοπιστωτικής πολιτικής σε σχέση με την επιχείρηση».

    «Η μικρομεσαία επιχείρηση έχει προβλήματα, πρέπει να επιβιώσει και γι αυτό πρέπει να αναθεωρήσουμε μια σειρά θέματα», επισήμανε ο κ. Κασιμάτης, προσθέτοντας ότι «για να γίνουν επενδύσεις χρειάζεται επενδυτικό πρόγραμμα σε νέες τεχνολογίες και νέες πηγές ενέργειας και σε καινοτομίες και για να γίνει αυτό πρέπει να φτιάξουμε το επενδυτικό κλίμα ώστε μετά κρίση έτοιμη η χώρα να είναι έτοιμη να υποδεχθεί ιδιωτικές επενδύσεις με στόχο τον ανθρώπινο παράγοντα και μόνιμες θέσεις εργασίας».

    ΠΑΣΕΓΕΣ

    Η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη για τους αγρότες καθώς το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 14,5%, ενώ η ανεργία στον αγροτικό τομέα αυξηθηκε κατά 16,5%.

    Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Ο κ. Καραμίχας επισήμανε την ανάγκη, να υπάρξει αύξηση στο αγροτικό εισόδημα με νόμιμα μέτρα, και "χωρίς η ΕΕ να μας τραβάει το αυτί".

    ΣΥΝ

    Αυστηρή κριτική τόσο στις συναντήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όσο και του υπουργού Οικονομικών με τους παραγωγικούς φορείς, άσκησε ο ΣΥΝ, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

    Χθες ο κ. Παπαθανασίου, σήμερα ο κ. Παπανδρέου είχαν μια σειρά επαφών με εργοδοτικούς φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Εκείνο που έλειπε όμως και από τους δύο εταίρους του δικομματισμού είναι η κατάθεση μιας νέας πρότασης οικονομικής, πολιτικής, πέρα από τα όρια του νεοφιλελευθερισμού.

    Μιας πολιτικής που δεν θα έχει σαν προτεραιότητά της τη διατήρηση της κερδοφορίας των τραπεζών, αλλά θα προστατεύει την εργασία, το εισόδημα των εργαζομένων, το εισόδημα των φτωχών αγροτών και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Πηγή: NET, NET 105.8

    Σχετικό άρθρο: Συναντήσεις Παπαθανασίου εν όψει ΔΕΘ

    Είδηση: 26130

    [02] Άρτα: Νεκρός ο ληστής και δύο τραυματίες αστυνομικοί

    Κοινωνία

    Σκηνές άγριας Δύσης το μεσημέρι στην Άρτα, όταν τρεις ένοπλοι λήστεψαν την Εμπορική Τράπεζα στον περιφερειακό δρόμο της πόλης και φεύγοντας, έπεσαν πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας.

    Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ένας ληστής δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν στα πόδια δύο αστυνομικοί.

    Οι άλλοι δύο ληστές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή αλλά τελικά συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έλληνες, μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

    Είδηση: 26146

    [03] Κύπρος: Τραγικός επίλογος σε ένα έγκλημα του 1974

    Ειδήσεις

    Σήμερα το απόγευμα γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της στυγερής δολοφονίας τεσσάρων μελών ελληνοκυπριακής οικογένειας από Τούρκους εισβολείς το 1974.

    Η κηδεία των τεσσάρων θυμάτων, που αναγνωρίστηκαν με την εξέταση του γενετικού υλικού των λειψάνων τους, τελέστηκε το απόγευμα στη Λευκωσία, προϊσταμένου του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου και παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Λουκά Λουκά, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης.

    Τα τέσσερα θύματα είναι το ζεύγος Μελή και Μαρίας Μέτσιου, τότε 43 χρόνων, και των δυο παιδιών τους Κύπρου, 12 ετών και Παναγιώτας, 10 ετών, από την κατεχόμενη κωμόπολη της Λαπήθου, δυτικά της Κερύνειας.

    Και τα τέσσερα μέλη εκτελέστηκαν εν ψυχρώ και τα πτώματά τους πετάχθηκαν σε ομαδικό τάφο. Ιδιαίτερα τραγικό στοιχείο της δολοφονίας είναι ότι τα δύο παιδιά πυροβολήθηκαν ενώ βρίσκονταν στα κρεβάτια τους, γιατί υπέφεραν από εκ γενετής πάθηση που τα κρατούσε κλινήρη.

    AΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26145

    [04] Κίνα: Ερευνητές παρουσίασαν νέα θεραπεία για τη γρίπη

    Επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ παρουσίασαν σήμερα ένα νέο τύπο θεραπείας ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση σοβαρών κρουσμάτων της νέας γρίπης, που είναι γνωστή και ως γρίπη των χοίρων.

    Ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζουν να αποσπάσουν αντισώματα από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον ιό H1N1 για να βοηθήσουν στη θεραπεία αυτών που βρίσκονται στην εντατική με τη νόσο.

    Ανακοινώνοντας τη θεραπεία, ο βοηθός καθηγητής Ιβάν Χουνγκ από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου δήλωσε πως η νέα θεραπεία --η πρώτη του είδους παγκοσμίως για τη νέα γρίπη-- θα περιλαμβάνει δύο φάσεις.

    Στην πρώτη φάση, άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από τη νέα γρίπη θα κληθούν να δώσουν αίμα. Έπειτα από επεξεργασία, το πλάσμα τους θα μετατραπεί σε ενδοφλέβια υπεράνοση γ-σφαιρίνη (H-IVIG), η οποία περιέχει μεγάλη συγκέντρωση αντισωμάτων του H1N1.

    Στη δεύτερη φάση θα χρησιμοποιηθεί η H-IVIG για τη θεραπεία των σοβαρών κρουσμάτων της νέας γρίπης.

    Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πως η έρευνα έδειξε ότι αυτός ο τύπος θεραπείας μπορεί να ήταν χρήσιμος για την αντιμετώπιση της γρίπης του 1918, που υπολογίζεται ότι σκότωσε 50 ως 100 εκατομμύρια ανθρώπους.

    Πειράματα σε ποντικούς έδειξαν επίσης ότι είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του ιού της γρίπης των πτηνών H5N1.

    Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τη νέα γρίπη στο Χονγκ Κονγκ. Τέσσερις έχουν πεθάνει. Τα περισσότερα κρούσματα ήταν ήπια.

    Ωστόσο ειδικοί σ' όλο τον κόσμο φοβούνται ότι ένα δεύτερο κύμα, που αναμένεται τους επόμενους χειμερινούς μήνες, θα είναι πολύ πιο δριμύ και θα έχει πολύ περισσότερους νεκρούς.

    AΠEΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26143

    [05] Επιφυλακτικά τα κόμματα στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

    Αρνητικά και με επιφυλάξεις, αντιμετώπισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτές της συμπολίτευσης, την πρόταση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών για μερική αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, κατά τη σχετική συζήτηση στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας.

    Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της υπάρχουσας συνταγματικής επιταγής, προτείνεται από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών η δημιουργία ενός τριμελούς δικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφαίνεται για τη «βάσιμη πιθανολόγηση» ποινικής ευθύνης υπουργού για μία υπόθεση, που θα φθάνει από τον εισαγγελέα στη Βουλή. Το συμβούλιο θα γνωμοδοτεί συμβουλευτικά, και όχι αποφασιστικά, στον πρόεδρο της Βουλής και η Ολομέλεια, ως κυρίαρχο όργανο, θα αποφαίνεται για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης ή μη.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης: «Η πρόταση δεν δίνει λύσεις στα πρόβλημα που έχει η σημερινή συνταγματική διάταξη, αλλά θα διευκολύνει το πολιτικό σύστημα υπέρ του κύρους της Βουλής και σε βάρος της κομματικής συστράτευσης».

    Σοβαρές ενστάσεις εξέφρασε πρώτη η τ. πρόεδρος της Βουλής, Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, η οποία αν και συμφώνησε με το κατ' αρχήν «φιλτράρισμα» των υποθέσεων, που φθάνουν στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι η πρόταση ενδεχομένως να δίνει την εντύπωση, είτε ότι η Βουλή δεν θέλει, ή ότι δεν μπορεί να ασκήσει μια αποκλειστική της εξουσία, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος κατηγοριών από την αντιπολίτευση ότι η απόφαση του γνωμοδοτικού συμβουλίου ενδεχομένως να είναι και προϊόν πιέσεων.

    «Ανεφάρμοστη», «αντισυνταγματική» και «επικίνδυνη», χαρακτήρισε την κυβερνητική πρόταση ο Ευ. Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι η «αμελλητί αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή οριοθετεί την αποκλειστική δικαιοδοσία της Βουλής για υποθέσεις υπουργών». Επανέλαβε τη δική του πρόταση, για υποθέσεις που φθάνουν στη Βουλή η Ολομέλεια να αποφασίζει σύσταση αρχικά εξεταστικής επιτροπής, το ανακριτικό έργο της οποίας θα ανατίθεται σε τριμελές δικαστικό όργανο, το οποίο επίσης θα επιλαμβάνεται, αν κριθεί ότι πρέπει στη συνέχεια να συγκροτηθεί και προκαταρκτική επιτροπή.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Φιλ. Πετσάλνικος και Απ. Κακλαμάνης που έκριναν ότι η κυβερνητική πρόταση «είναι για το θεαθήναι», αφού όπως είπαν «η ίδια η σημερινή πλειοψηφία καταστρατήγησε το Σύνταγμα, αρχικά με την αποχώρηση της ΝΔ από τις ψηφοφορίες για το Βατοπέδι και αφετέρου, με την πρόωρη διακοπή των εργασιών της β΄συνόδου της Βουλής, που ήρε το τυχόν αξιόποινο των πράξεων κυβερνητικών στελεχών».

    «Η κυβερνητική πλειοψηφία ενέργησε απολύτως βάσει των επιταγών του Συντάγματος και του νόμου κι αν κάτι ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ότι λειτούργησε η ρήτρα της πλειοψηφίας», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «και η αποχώρηση είναι πράξη πολιτική, κρίνεται, αλλά δεν κινείται εκτός συνταγματικού πλαισίου».

    Από το ΚΚΕ ο Αχ. Κανταρτζής έκρινε ότι η κυβερνητική πρόταση δεν επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές και κατέθεσε την πρόταση του κόμματός του, να υπάρχει η ευχέρεια σύστασης εξεταστικών και επιτροπών προκαταρκτικής εξέτασης από την αντιπολίτευση, αλλά το ανακριτικό έργο να διενεργείται από δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίζει για την άσκηση, ή μη, ποινικής δίωξης κατά κυβερνητικού στελέχους.

    Ο Φ. Κουβέλης από τον ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε, σε γενικές γραμμές, με την κυβερνητική πρόταση, ζητώντας πάντως αλλαγές, όπως στην προθεσμία έκδοσης του πορίσματος του γνωμοδοτικού συμβουλίου, αλλά και δημοσιοποίηση στα κόμματα όλων των υποθέσεων, που φθάνουν στη Βουλή, ταυτόχρονα με την προώθησή του στο δικαστικό συμβούλιο.

    Γενικώς κατά της αλλαγής εκτός συνταγματικής αναθεώρησης τάχθηκε ο Μ. Βορίδης από τον ΛΑΟΣ, κρίνοντας ότι «θα υπάρξει σύγχυση αρμοδιοτήτων», ενώ προέβλεψε ως «ολέθρια» τυχόν εμπλοκή δικαστικών σε πολιτικές υποθέσεις.

    Είδηση: 26144

    [06] Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 08 2009 17:18

    Την έναρξη της σχολικής περιόδου στην ημερομηνία που προβλέπεται, χωρίς καμία αναβολή, λόγω της νέας γρίπης αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, υιοθετώντας την εισήγηση του Εθνικού Συμβουλίου για την Πανδημία, που είχε συνεδριάσει την προηγούμενη εβδομάδα.

    Συγκεκριμένα, στη σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας αναφέρει:

    «Σύμφωνα με την εισήγηση του Εθνικού Συμβουλίου για την πανδημία, η οποία υιοθετήθηκε καταρχήν από τη συνάντηση των Γενικών Γραμματέων την προηγούμενη εβδομάδα, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την ημερομηνία που προβλέπεται.

    Ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας διαμέσου του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, θα παρακολουθούν με ειδικό σύστημα επικοινωνίας την καθημερινότητα των μαθητών στα σχολεία και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα σε ένα σχολείο είναι πολύ πιθανόν, εφόσον αιτιολογείται και επιστημονικά, να κλείσει το σχολείο για ένα μικρό διάστημα αλλά ενδεχομένως και άλλα σχολεία στην ίδια περιοχή.

    Στόχος μας είναι να καθυστερήσουμε όσο είναι δυνατόν την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας και τούτο διότι, δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα δοθούν οι άδειες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να χρησιμοποιήσουμε τα εμβόλια.

    Σημειώνω ότι τα σχολεία αποτελούν σύμφωνα και με τις διεθνείς οδηγίες δεξαμενές για τη διάδοση του ιού στην κοινότητα. Τη στιγμή αυτή στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις έχουν θέσει σε ενισχυμένη επιφυλακή τα συστήματά τους, ενόψει της σχολικής περιόδου».

    Πάντως, παρά την απόφαση για την κανονική λειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα δύο συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα παρακολουθούν με ειδικό σύστημα επικοινωνίας την καθημερινότητα των μαθητών προκειμένου να διαπιστωθεί έγκαιρα πιθανό κρούσμα.

    Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα, το κλείσιμο του σχολείου και ενδεχομένως άλλων σχολείων στην περιοχή, θα πρέπει να αιτιολογείται και επιστημονικά.

    "Τα σχολεία αποτελούν σύμφωνα και με τις διεθνείς οδηγίες δεξαμενές για τη διάδοση του ιού στην κοινότητα. Τη στιγμή αυτή στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις έχουν θέσει σε ενισχυμένη επιφυλακή τα συστήματά τους, ενόψει της σχολικής περιόδου", τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Συνάντηση υπουργού Υγείας με τον νομάρχη Αθηνών

    Εξάλλου, το θέμα του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό.

    Είδηση: 26142

    [07] Τουρκία: Τέσσερις στρατιώτες νεκροί από καψόνι

    Ειδήσεις

    Τέσσερις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ένα στρατόπεδο στο Ελαζίγκ της κεντρικής Ανατολίας όταν ο επικεφαλής αξιωματικός ανάγκασε έναν από αυτούς να κρατήσει επί ώρες στα χέρια του μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα για να τον τιμωρήσει επειδή αποκοιμήθηκε στη διάρκεια της σκοπιάς, γράφει σήμερα η εφημερίδα Taraf.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άτυχος φαντάρος κατάφερε να κρατήσει στα χέρια του τη χειροβομβίδα περισσότερο από τέσσερις ώρες, αλλά εκείνη τελικά εξερράγη, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον ίδιο και άλλους τρεις συναδέλφους του.

    Ο αξιωματικός είχε αφαιρέσει την περόνη και έφυγε, λέγοντας στους στρατιώτες ότι θα αποφασίσει εκείνος πότε θα γυρίσει. Οπως δήλωσαν εκ των υστέρων στρατιώτες που επέζησαν της τραγωδίας, κανένας από τους νεκρούς συναδέλφους τους δεν γνώριζε πώς να ασφαλίσει τη χειροβομβίδα χωρίς την περόνη.

    Το περιστατικό που αναφέρθηκε μόλις σήμερα, σημειώθηκε πριν από δέκα ημέρες.

    Είδηση: 26140

    [08] Αλεξανδρούπολη: Νεκρός από ανατροπή άρματος «Λέοπαρντ 1 Α5»

    Κοινωνία

    Μόνιμος επιλοχίας, 31 χρόνων, έχασε την ζωή του χθες τη νύχτα στο Πρωτοκκλήσι Έβρου, όταν το άρμα μάχης, στο οποίο επέβαινε, ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη.

    Όπως έγινε γνωστό, το άρμα μάχης «Λέοπαρντ 1 Α5», που επέστρεφε από άσκηση, ανετράπη ύστερα από λάθος ελιγμό σε διασταύρωση επαρχιακού δρόμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του επιλοχία, που ήταν και αρχηγός πληρώματος. Τα υπόλοιπα τρία μέλη του πληρώματος, πάντως, είναι καλά στην υγεία τους.

    Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

    Είδηση: 26139

    [09] Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό στις επαφές Μπακογιάννη- γ.γ του ΝΑΤΟ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 08 2009 16:03

    Οι επιχειρήσεις και οι αποστολές του ΝΑΤΟ, σε Αφγανιστάν και Κόσοβο, η προσπάθεια αντιμετώπισης της πειρατείας στη Σομαλίας, οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με την ΕΕ και τη Ρωσία, το φάσμα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ και η προσπάθεια της ελληνικής προεδρίας στον ΟΑΣΕ για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας, περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συναντήσεων που θα έχει απόψε και αύριο η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα υπό την νέα του ιδιότητα.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας: " ότι κατά την διάρκεια των συνομιλιών θα τεθούν "και τα προβλήματα που υπάρχουν, ακόμη και μεταξύ δύο μελών της Συμμαχίας, με τις γνωστές συνέπειες που έχουν για την συνεργασία ΝΑΤΟ - ΕΕ", αναφερόμενος στο "παράδοξο", ένα μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφιο κράτος για ένταξη στην ΕΕ, η Τουρκία, να μην αναγνωρίζει ένα κράτος - μέλος της Ένωσης, την Κυπριακή Δημοκρατία.

    "Όλα τα ζητήματα θα τεθούν κι αυτό για το οποίο ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το θέμα της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την ΕΕ. Αυτή την στιγμή συμβαίνουν παράδοξα στην συνεργασία των δύο Οργανισμών. Η στρατιωτική αποστολή του ΝΑΤΟ και η πολιτική αποστολή της ΕΕ βρίσκονται πλάι - πλάι στο Αφγανιστάν, αλλά δεν συνεργάζονται. Βρίσκονται πλάι - πλάι στα ανοιχτά της Σομαλίας και δεν μπορούν να συνεργαστούν. Επιθυμία της Ελλάδας είναι αυτά τα προβλήματα να λυθούν. Η αφετηρία όλων αυτών των προβλημάτων είναι το παράδοξο της μη αναγνώρισης από την Τουρκία ενός κράτους - μέλους της ΕΕ. Αυτό βρίσκεται στην καρδιά του ζητήματος. Επιθυμία της Ελλάδας είναι να έχουμε συνεργασία μεταξύ των δύο Οργανισμών..

    Συμπλήρωσε δε λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά θα ενημερώσει, μεταξύ άλλων, τον κ. Ράσμουσεν και για την συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι ο Γενικός Γραμματέας είναι ήδη ενήμερος από την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Συμμαχία.

    ΛΑΟΣ

    Αναφορικά με την επίσκεψη στην Ελλάδα του Γ. Γ. του ΝΑΤΟ, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κ. Αιβαλιώτης δήλωσε: «Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ προσπαθεί - και θα συνεχίσει να προσπαθεί - να γίνει αρεστός στους Τούρκους, γιατί πολύ έξυπνα ο Ερντογάν αρνήθηκε να συνυπογράψει την ανάληψη της θέσης που έχει τώρα, κάτι που τον έχει καταστήσει όμηρό του.

    Οι πιεστικές πρωτοβουλίες για τις σχέσεις υποτέλειας προς την Άγκυρα και τα Σκόπια θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εξωτερικών».

    Είδηση: 26136

    [10] Ένας νεκρός από νέα έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 08 2009 17:58

    Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση είναι ο απολογισμός της νέας έκρηξης που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας "ΛΑΡΚΟ", λίγες μόνο εβδομάδες μετά την προηγούμενη τραγωδία κατά την οποία ένας εργαζόμενος είχε χάσει τη ζωή του.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, λίγα λεπτά μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, έκρηξη σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο καζάνι "5" της βιομηχανίας στην Λάριμνα Φθιώτιδας. Αποτέλεσμα της έκρηξης, ήταν ένας εργαζόμενος να χάσει τη ζωή του και τρεις ακόμη να τραυματιστούν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, αφού έχει υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα.

    Η πυροσβεστική επενέβη στο σημείο του δυστυχήματος με 4 οχήματα με ειδικό αφρό ενώ στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε μετείχαν και εργαζόμενοι.

    Να σημειωθεί ότι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου είχε σημειωθεί έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ με επίσης έναν νεκρό.

    Συλλήψεις

    Στη σύλληψη επτά στελεχών του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, μετά το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λαμίας.

    Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας, ταξίαρχο Δημ. Πατίτσα, οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης, κρατούνται στον αστυνομικό σταθμό της Λάρυμνας.

    Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος τους.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τη ΛΑΡΚΟ

    Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού της ΛΑΡΚΟ και την συμπαράστασή του στις οικογένειες των 4 τραυματιών από το ίδιο τραγικό συμβάν εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι "δεν είναι η πρώτη φορά", που συμβαίνει τέτοιο εργατικό ατύχημα, ενώ κάλεσε τις αρμόδιες αρχές "να διερευνήσουν άμεσα τις συνθήκες του δυστυχήματος και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στην Δικαιοσύνη".

    "Η ΛΑΡΚΟ έχει αφεθεί στην τύχη της, έχει καταληστευθεί και δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, ενώ οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι "δεν μπορεί η ασφάλεια των εργαζομένων να γίνεται θυσία στον βωμό της ιδιωτικοποίησης".

    Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, ο κ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα της επιχείρησης, ενώ στο ερώτημα αν συνδέει το ατύχημα με την πορεία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, είπε ότι "στην επιχείρηση δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας και αν αυτό γίνεται στον βωμό της ιδιωτικοποίησης μένει να κριθεί", επισημαίνοντας ωστόσο ότι "τα τελευταία 4 χρόνια είχαμε 4 ή 5 νεκρούς στην ΛΑΡΚΟ, ενόψει της ιδιωτικοποίησης έχουμε αυτά τα συμβάντα και για αυτά δεν έχει απολογηθεί κανένας".

    Το ΠΓ του ΚΚΕ για το ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ

    "Η εργατική τάξη όλης της χώρας πρέπει να αντιδράσει με ταξική οργή, αγανάκτηση και συνείδηση στο νέο στυγνό έγκλημα που έγινε στη Λάρκο",αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ με αφορμή το εργατικό ατύχημα στην Λάρκο.

    Το ΚΚΕ τονίζει ότι είναι το δεύτερο θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο σε ένα μήνα και προσθέτει ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στο πένθος και στη θλίψη των συγγενών και φίλων.

    Το Πολιτικό Γραφείο αναφέρει επίσης ότι "το εργατικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει και να επιβάλει την τιμωρία της εργοδοσίας, να τιμωρήσει την κυβέρνηση και τους άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς ηθικούς αυτουργούς. Μόνο τυχαίο δεν ότι αυτά συμβαίνουν την ώρα που προωθείται η ιδιωτικοποίησή της. Οι εργαζόμενοι της Λάρκο δεν πρέπει να επιτρέψουν να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που οδηγούν στο θάνατο και σακατεύουν συναδέλφους τους, να μην επιτρέψουν να μείνουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι, να μεγαλώνει η μακάβρια λίστα νεκρών και σακατεμένων εργατών.Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους".

    Επίσης, το ΠΓ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι "είναι πια ολοφάνερο ότι, και στη Λάρκο και γενικότερα, οι άθλιες συνθήκες εργασίας, η εντατικοποίηση και η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας δεν αυξάνουν μόνο το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, αλλά λειτουργούν και ως εκτελεστικό απόσπασμα σε βάρος της. Για να σταματήσουν οι εργάτες να μετρούν νεκρούς και τραυματίες πρέπει να σηκώσουν πιο αποφασιστικά το ανάστημά τους απέναντι στην μεγαλοεργοδοσία, στα κόμματα, τους συνδικαλιστές και τους μηχανισμούς που την υπηρετούν. Σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο έλληνες και μετανάστες μαζί να απαιτήσουν και να επιβάλουν μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας. Να αντιπαλέψουν τις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς που χειροτερεύουν τις συνθήκες εργασίας. Να αντιπαλέψουν τα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων".

    Προσωρινή σφράγιση των πέντε ηλεκτροκαμίνων στη ΛΑΡΚΟ

    Εντολή για προσωρινή σφράγιση των πέντε ηλεκτροκαμίνων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα έδωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ.Κ.Μουσουρούλης, ώστε να διεξαχθεί πλήρης έλεγχος στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, πέρα από τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία.

    Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση του προηγούμενου δυστυχήματος της 2ας Αυγούστου 2009. Οι εμπειρογνώμονες συνεχίζουν την εργασία τους και το πόρισμα αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «Βούληση του Υπουργείου είναι να γίνει οριζόντιος και κάθετος έλεγχος σε κάθε επίπεδο για τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθούν όπου χρειάζεται ευθύνες. Επιπλέον, εμπειρογνώμονες της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος μεταβαίνουν στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, ώστε να διενεργήσουν αυτοψία, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ήδη έχει συσταθεί η προβλεπόμενη Επιτροπή Διερεύνησης».

    Η Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος που της διενεργεί περιοδικούς ελέγχους στις εγκαταστάσεις των μεταλλευτικών επιχειρήσεων ενισχύθηκε από τον περασμένο Απρίλιο, με ειδικό επιστημονικό προσωπικό από την κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στο μεταλλουργικό συγκρότημα της ΛΑΡΚΟ είχε γίνει τακτικός έλεγχος το Μάρτιο του 2008 ενώ είχε προγραμματισθεί επόμενος τακτικός έλεγχος τον Οκτώβριο του 2009.

    Είδηση: 26133

    [11] Διυπουργική για τις προμήθειες του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 08 2009 14:32

    Η εφαρμογή ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου συστήματος για την παρακολούθηση της συνταγογραφίας και της χορήγησης φαρμάκων καθώς και για τον έλεγχο του κόστους των διαγνωστικών και ιατρικών πράξεων, αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τις προμήθειες του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Υγείας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε την εφαρμογή ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου συστήματος για την παρακολούθηση της συνταγογραφίας και της χορήγησης φαρμάκων, αλλά και τον έλεγχο του κόστους των διαγνωστικών και ιατρικών πράξεων.

    Το νέο σύστημα θα προβλέπει χρήση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για:

    - την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής των στοιχείων συνταγής και διάθεσης φαρμάκων και το σημαντικότερων υγειονομικών υλικών στα ιδιωτικά και νοσοκομειακά φαρμακεία.

    - τη λειτουργία κεντρικού συστήματος και τον έλεγχο και τις διασταυρώσεις αναλυτικών στοιχείων που θα επιτρέξουν τον ταχύτατο και τεκμηριωμένο υπολογισμό στοιχείων και τη βεβαίωση των κρατικών εσόδων.

    Στο πλαίσιο αυτό ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναλαμβάνει τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού για τον καινοτόμο θεσμό στην οδηγία 2004/18/ΕΚ.

    Στο τέλος Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού και εντός εξαμήνου θα υλοποιηθεί το σύστημα.

    Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι η εφαρμογή παρόμοιων συστημάτων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των συνολικών δαπανών έως και 30%, ενώ σε βάθος χρόνου αντιστοιχεί συνολική εξοικονόμηση κρατικών δαπανών έως και 2 δισ. ευρώ ετησίως.

    Το σύστημα θα διασυνδεθεί με πρότυπο κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών και λειτουργικής υποστήριξης νοσοκομείων, ώστε να ελεγχθούν οι τεράστιες δαπάνες που παρατηρούνται στην προμήθεια φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού.

    Εξάλλου, ολοκληρώνεται η διαδικασία χορήγησης σε όλους του πολίτες του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ο οποίος αποτελεί βασικό συστατικό των διασταυρώσεων και των ελέγχων για όλες τις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων.

    Τέλος, η Διυπουργική Επιτροπή για τις προμήθειες υπενθυμίζει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης με τροπολογία και με στόχο να μειωθεί το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης θα καθορίζεται η τιμή διάθεσης των φαρμάκων από το μέσο όρο των 3 χαμηλότερων τιμών που καταγράφονται στα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 26132

    [12] Επαναλειτουργεί με το νέο σταθμό το μετρό προς Αεροδρόμιο

    Κοινωνία

    Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει το Μετρό τα δρομολόγια έως το Αεροδρόμιο ενώ παράλληλα θα δοθεί σε χρήση και ο νέος σταθμός του Νομισματοκοπείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 20 Αυγούστου έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές στα ηλεκτρομηχανικά συστήματα ενώ από την προηγούμενη Κυριακή ξεκίνησαν και οι δοκιμές στην κίνηση των συρμών χωρίς να έχει προκύψει κανένα απολύτως πρόβλημα.

    Την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα θα ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία του Μετρό στο τμήμα της γραμμής 3 που εξυπηρετεί τους σταθμούς Εθνική Άμυνα, Χαλάνδρι, Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρόμιο το οποίο είχε διακοπεί από τον περασμένο Φεβρουάριο για την κατασκευή τριών νέων σταθμών που βρίσκονται στο Νομισματοκοπείο, τον Χολαργό και την Αγία Παρασκευή.

    Παράλληλα με την επανέναρξη των δρομολογίων του μετρό προς το Αεροδρόμιο θα δοθεί σε χρήση και ο νέος σταθμός στο Νομισματοκοπείο ενώ στα τέλη του 2009 αναμένεται να ενταχθεί και ο σταθμός Χολαργού μαζί με το νέο χώρο στάθμευσης 630 θέσεων στο Νομισματοκοπείο.

    Με την ολοκλήρωση των έργων η διαδρομή Σύνταγμα β Νομισματοκοπείο θα πραγματοποιείται σε 10 λεπτά ενώ η διαδρομή από το Νομισματοκοπείο στο Μοναστηράκι θα διανύεται σε μόλις 13 λεπτά.

    Ο νέος σταθμός στο Νομισματοκοπείο υπολογίζεται πως θα εξυπηρετεί ημερησίως 30.000 επιβάτες και αναμένεται να αποτελέσει ανάσα στους δύο βασικούς άξονες της Αττικής που αφορούν στη Μεσογείων και Κηφισίας ενώ το υπουργείο Μεταφορών ήδη προχωρεί στον ανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών με βασικό στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 26129

    [13] Κοντά στον απεργό πείνας ο Α. Τσίπρας

    Πολιτική

    Την άμεση εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης τού εδώ και 8 μήνες προφυλακισμένου για τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου Θοδωρή Ηλιόπουλου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε τον κρατούμενο στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου βρίσκεται, καθώς εδώ και 48 ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας και ζήτησε να μη γίνει ο Θοδωρής Ηλιόπουλος το δεύτερο θύμα του Δεκέμβρη μετά τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, αφού όπως είπε, σημασία έχει το κράτος να μην εκδικείται. Για οριακή κατάσταση της υγείας του τριαντάχρονου κρατουμένου μίλησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ιατρός Θανάσης Λεβέντης ο οποίος και τον εξέτασε.

    Είδηση: 26128


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 August 2009 - 16:56:40 UTC