Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ταϊβάν: Ζωντανοί βρέθηκαν εκατοντάδες αγνοούμενοι
  • [02] Συνεργασία Καραμανλή-Μεϊμαράκη
  • [03] Ινδονησία: Ασύλληπτος παραμένει ο Νοορντίν Μοχάμεντ Τοπ
  • [04] ΟΠΕΚ: Αναμένει σταθεροποίηση για πετρέλαιο το 2009, ανάκαμψη το 2010
  • [05] Τζακ ποτ για τα Guiness!
  • [06] Έντεκα νεκροί σε τροχαίο στο Νεπάλ
  • [07] Παπούα Νέα Γουινέα: Νεκροί όλοι οι επιβάτες του δικινητήριου
  • [08] Αιματηρή επίθεση σε τέμενος στη Σομαλία
  • [09] Ασθενής της νέας γρίπης και ο Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα
  • [10] Κατασχέθηκαν 143 κιλά χασίς - Συλλήψεις

    [01] Ταϊβάν: Ζωντανοί βρέθηκαν εκατοντάδες αγνοούμενοι

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 09:45

    Περίπου 700 άνθρωποι από απομακρυσμένες ορεινές περιοχές της νότιας Ταϊβάν εντοπίστηκαν ζωντανοί από τα σωστικά συνεργεία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ εκφράζονταν φόβοι ότι έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης από τις κατολισθήσεις που προκάλεσε ο τυφώνας Μορακότ στο πέρασμά του. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχους, υπάρχουν ακόμα πολλοί αγνοούμενοι.

    Ο τυφώνας Μορακότ, ο οποίος έπληξε την Ταϊβάν το περασμένο Σαββατοκύριακο, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 66 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ 61 αγνοούνται.

    Την τελευταία εβδομάδα, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ασία εξαιτίας του Μορακότ και της τροπικής καταιγίδας Ετάου.

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DVem0t9aO05o',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/Vem0t9aO05o/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25701

    [02] Συνεργασία Καραμανλή-Μεϊμαράκη

    Πολιτική

    Συνεργασία με τον υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα έχει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα δεχθεί διαδοχικά το νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ιωάννη Γιάνγκο, το νέο αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη καθώς και τον νέο αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Βασίλη Κλόκοζα.

    Είδηση: 25703

    [03] Ινδονησία: Ασύλληπτος παραμένει ο Νοορντίν Μοχάμεντ Τοπ

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 11:21

    Ζωντανός και ασύλληπτος παραμένει ο Νοορντίν Μοχάμεντ Τοπ, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ινδονησία. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο ύποπτος που σκοτώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ινδονησία δεν ήταν ο Νοορντιν Τοπ, ο οποίος θεωρείται "εγκέφαλος" των επιθέσεων του περασμένου μήνα εναντίον των δύο πολυτελών ξενοδοχείων της Τζακάρτα με εννέα νεκρούς.

    Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ινδονησία

    Η αστυνομία ήταν αρχικά βέβαιη ότι ο Μοχάμεντ Νοορντίν Τοπ είχε σκοτωθεί έπειτα από την 18ωρη πολιορκία αγροικίας στην Kεντρική Ιάβα.

    Ωστόσο, οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι τελικά το πτώμα ανήκε σε συνεργό του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ο ίδιος, ο οποίος βρισκόταν στην αγροικία, διέφυγε λίγες ώρες πριν από την αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας.

    Ο Νορντίν Μοχάμεντ Τοπ κατάγεται από τη Μαλαισία και είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους κύριους οργανωτές των αιματηρών επιθέσεων της Τζεμάα Ισλαμίγια στις αρχές της δεκαετίας, ανάμεσά τους οι επιθέσεις στο Μπαλί (202 νεκροί το 2002) και στο ξενοδοχείο Μάριοτ της Τζακάρτα (12 νεκροί το 2003).

    Έκτοτε, αυτός ο πρώην λογιστής θεωρείται ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ινδονησίας, αλλά παραμένει ασύλληπτος, παρά την κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

    "Το γεγονός ότι ο Νορντίν παραμένει ασύλληπτος σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη πιθανότητα η οργάνωσή του να οργανώσει νέες επιθέσεις στο μέλλον" δήλωσε ο Σίντνεϊ Τζόουνς, του International Crisis Group.

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('http://www.youtube.com/v/q5n7uMgYwtc','avreloaded0','400','320','9.0.28','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {autoplay:'0',color1:'0xFFFFFF',color2:'0x000000',rel:'0',egm:'0',border:'0',loop:'0'},{wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},{id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Νεκρός φέρεται ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης της Ινδονησίας BBC: Indonesia confirms militant alive

    Είδηση: 25707

    [04] ΟΠΕΚ: Αναμένει σταθεροποίηση για πετρέλαιο το 2009, ανάκαμψη το 2010

    Ειδήσεις

    Ελαφρά άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία. Ο ΟΠΕΚ εξακολουθεί να αναμένει σταθεροποίηση της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο το 2009 και ανάκαμψη το 2010. Πιθανή άνοδο της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι στις αρχές του 2001 αναμένει η Bernstein Research. Ελαφρά άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, καθώς η αγορά ανησυχεί για τη μείωση της ζήτησης σε ενέργεια. Στις πρωινές συναλλαγές ,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου ήταν αυξημένη κατά 25 σεντς στα 70,85 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε επίσης άνοδο κατά 15 σεντς στα 73,65 δολάρια το βαρέλι.

    Τη Δευτέρα, στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού έκλεισε με πτώση κατά 33 σεντς στα 70,60 δολάρια.

    Οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να υπερβούν τα 100 δολάρια το βαρέλι στις αρχές του 2011, καθώς αυξάνει η παγκόσμια ζήτηση και οι παραγωγοί δεν καταφέρνουν να αυξήσουν την προσφορά, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία ενεργειακών συμβούλων Bernstein Research.

    Βραχυπρόθεσμα, οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν, το 2009, στα 75 δολάρια το βαρέλι ή κάτω από αυτά τα επίπεδα, να κινηθούν υψηλότερα το 2010, καθώς αυξάνει η παγκόσμια ζήτηση και να αγγίξουν τριψήφια νούμερα στα τέλη του επόμενου χρόνου ή στις αρχές του 2011, εκτιμούν οι αναλυτές της Bernstein Research. "Η ζήτηση θα είναι πιθανά καλύτερη στα τέλη του 2009 ή στις αρχές του 2010 από ό,τι εκτιμάται εν γένει και αυτό, σε συνδυασμό με τις μειώσεις της παραγωγής των εκτός ΟΠΕΚ πετρελαιοπαραγωγών χωρών, θα οδηγήσει σε μείωση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας, την επόμενη χρονιά", τονίζεται στο σημείωμα της Bernstein Research προς τους πελάτες της.

    Οι εκτιμήσεις της Bernstein Research βασίζονται σε εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για αύξηση 2,5% του πραγματικού παγκόσμιου ΑΕΠ, το 2010.

    Εξακολουθεί να αναμένει μια σταθεροποίηση σχεδόν της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο φέτος ο ΟΠΕΚ και μια ελαφρά ανάκαμψή της το 2011, σύμφωνα με την έκθεση του μηνός Αυγούστου που έδωσε στη δημοσιότητα ο διεθνής οργανισμός σήμερα στη Βιέννη.

    "Η εκτίμηση για την παγκόσμια ζήτηση το 2009, με μια μείωση κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, παραμένει αμετάβλητη" σε σχέση με τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί στην έκθεση του μηνός Ιουλίου, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η εκτίμηση για "τέλος της υποχώρησης της παγκόσμιας ζήτησης το 2010, με αύξηση κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα", σημειώνεται στην έκθεση.

    Τα νούμερα που δίνει ο ΟΠΕΚ είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά του προηγουμένου μηνός: η παγκόσμια ζήτηση για αργό το 2009 τοποθετείται στα 83,91 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και στα 84,41 εκατομμύρια βαρέλια το 2010, δηλαδή αύξηση 0,59% σε σχέση με φέτος.

    Παρά το γεγονός ότι η κατανάλωση πετρελαίου υποχώρησε αισθητά στις ΗΠΑ, ακόμη και κατά τη διάρκεια των θερινών μετακινήσεων, "η αύξηση της κατανάλωσης αλλού οδήγησε σε μερική αντιστάθμιση αυτής της κάμψης", υπογραμμίζει ο ΟΠΕΚ, επικαλούμενος κυρίως την Κίνα και την Ινδία.

    Τον επόμενο χρόνο, η βραδεία ανάκαμψη της οικονομίας θα οδηγήσει σε μια ελαφρά αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης και ακόμη και αν αναμένεται ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων στις ΗΠΑ, η ανάκαμψη αυτή "θα παραμείνει ο μεγάλος άγνωστος για το 2010", σύμφωνα με την έκθεση του μηνός Αυγούστου.

    Οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν την υποχώρηση της τιμής του καλαθιού του ΟΠΕΚ κατά 10 δολάρια στις αρχές Ιουλίου και τη διαμόρφωσή της σε επίπεδα κάτω των 60 δολαρίων το βαρέλι, καθώς και την ανάκαμψή της, στη συνέχεια, σε επίπεδα πέριξ των 70 δολαρίων. Εκτιμούν ότι "αυτή η μεταβλητότητα των τιμών παρέχει ενδείξεις για αυξανόμενο βαθμό αντίδρασης των τιμών σε αντιφατικά οικονομικά στοιχεία", όπως η άνοδος της ανεργίας στις ΗΠΑ και την ευρωζώνη από τη μια και η ενίσχυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου από την άλλη.

    "Όπως και να έχουν τα πράγματα, μετά από μια μακρά και ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο παγκόσμιας ύφεσης, παραμένουν μεγάλες αβεβαιότητες σχετικά με τη χρονική στιγμή και το ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης", τονίζουν οι ειδικοί του διεθνούς οργανισμού. Έτσι, παρά τη μείωση της τιμής της βενζίνης στις ΗΠΑ, η κατανάλωση υποχώρησε κατά 2% την περίοδο Μαΐου-Ιουλίου, ενώ σημείωνε την ίδια περίοδο αύξηση κατά 1,4% ετησίως τα πέντε χρόνια που προηγήθηκαν της ύφεσης, υπογραμμίζει ο ΟΠΕΚ. Η διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα, πέριξ των 70 δολαρίων το βαρέλι, "θα εξαρτηθεί, κατά βάση, από τις πλέον σαφείς ενδείξεις για βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας και αν οι προσδοκίες των αγορών όσον αφορά την ανάκαμψη δεν επιβεβαιωθούν πλήρως, οι σημερινές τιμές ενδέχεται να δεχθούν ισχυρότερες πιέσεις", καταλήγει η έκθεση του μηνός Αυγούστου.

    Στην έκθεση, υπενθυμίζεται ότι "ο ΟΠΕΚ έχει δεσμευθεί αυστηρά να ισχυροποιήσει τη σταθερότητα των διεθνών αγορών πετρελαίου". Η επόμενη σύνοδος του καρτέλ σε υπουργικό επίπεδο έχει προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS- ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 25698

    [05] Τζακ ποτ για τα Guiness!

    Στο αμύθητο ποσό των 131 εκατομμυρίων Ευρώ ανέρχεται το τζακ ποτ του lotto στην Ιταλία, το οποίο αναζητά τον τυχερό που θα προβλέψει σωστά τους έξι αριθμούς από τον περασμένο Ιανουάριο. Το τζακ ποτ του λόττο στην Ιταλία δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσό που έχει κληρωθεί στην Ιταλία, ήταν αυτό των 100.7 εκατομμυρίων Ευρώ, τον Οκτώβριο του 2008.

    Δείτε το σχετικό video:<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('http://www.youtube.com/v/8FpzOiz1qag','avreloaded0','400','320','9.0.28','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {autoplay:'0',color1:'0xFFFFFF',color2:'0x000000',rel:'0',egm:'0',border:'0',loop:'0'},{wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},{id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25709

    [06] Έντεκα νεκροί σε τροχαίο στο Νεπάλ

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε υπεράριθμους επιβάτες εξετράπη της πορείας του ενώ κινείτο σε ορεινό δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα στο ανατολικό Νεπάλ. Το λεωφορείο μετέφερε 75 επιβάτες, σχεδόν τους διπλάσιους από τη χωρητικότητά του, όταν συνέβη το δυστύχημα στην περιοχή Ουνταϊπούρ, 350 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο σε μια απότομη στροφή κι έπεσε από ύψος 300 μέτρων σε φαράγγι. Τουλάχιστον ακόμη 35 επιβάτες είναι τραυματίες, πολλοί από αυτούς σοβαρά.

    Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι ακόμη σαφή, όμως η αστυνομία ανέφερε πως πιστεύει ότι καθοριστικοί παράγοντες υπήρξαν η υπερβολική ταχύτητα και το ότι το όχημα ήταν υπερφορτωμένο.

    Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι πολλοί επιβάτες βρίσκονταν στην οροφή του οχήματος, καθώς το λεωφορείο ήταν ασφυκτικά γεμάτο.

    Το Νεπάλ αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα όσον αφορά την οδική ασφάλεια. Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο σε τροχαία στα οποία εμπλέκονται κατά κανόνα λεωφορεία, με κύρια αίτια την απρόσεκτη οδήγηση και την υπερφόρτωσή τους.

    Είδηση: 25705

    [07] Παπούα Νέα Γουινέα: Νεκροί όλοι οι επιβάτες του δικινητήριου

    Ειδήσεις

    Εντοπίστηκαν το πρωί τα συντρίμμια του αεροσκάφους που είχε χαθεί από τα ραντάρ στην Παπούα Νέα Γουϊνέα. Νωρίτερα, οι διασώστες που προσέγγισαν το σημείο της συντριβής, δεν κατάφεραν να βρουν κανέναν επιζώντα. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 13 άτομα, εκ των οποίων εννέα Αυστραλοί, ένας Ιάπωνας, τρεις κάτοικοι της Παπούα Νέα Γουινέα και διμελές πλήρωμα.

    Άγνωστα τα αίτια της συντριβής

    Το δικινητήριο αεροσκάφος τύπου De Havilland Twin Otter 300 της αεροπορικής εταιρίας PNG, με 11 επιβάτες και διμελές πλήρωμα, χάθηκε από τα ραντάρ χθες ενώ πετούσε πάνω από ορεινή περιοχή στην Παπούα Νέα Γουινέα.

    Εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Πορτ Μόρεσμπι προς τον τουριστικό προορισμό Κοκόντα.

    Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της συντριβής.

    Σχετικά άρθρα: Αγνοείται αεροσκάφος με 13 επιβαίνοντες

    Είδηση: 25704

    [08] Αιματηρή επίθεση σε τέμενος στη Σομαλία

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 09:15

    Ένοπλοι άνοιξαν πυρ την Τετάρτη και σκότωσαν έξι ξένους, πιθανότατα Πακιστανούς, και ακόμη δύο τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σε τέμενος στο Γκαλκάγιο, στην ημιαυτόνομη περιοχή της Σομαλίας, Πούντλαντ. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι δράστες έφθασαν την Τρίτη από το Πακιστάν ντυμένοι ως ισλαμιστές ιερείς.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DyrptJsSg058',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/yrptJsSg058/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25700

    [09] Ασθενής της νέας γρίπης και ο Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 10:22

    Απομονωμένος στην κατοικία του, βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Αρίας, ο οποίος πάσχει από τη νέα γρίπη. Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης του, o Αρίας έχει ήπια συμπτώματα της νόσου και αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του την επόμενη Δευτέρα. Ο Πρόεδρος της Κολομβίας τιμηθείς με βραβείο Νομπέλ Ειρήνης το 1987 διαμεσολαβεί στην τρέχουσα πολιτική κρίση στην Ονδούρα.

    Δείτε το σχετικό video: Costa Rica confirma que Oscar Arias tiene virus AH1N1

    Είδηση: 25699

    [10] Κατασχέθηκαν 143 κιλά χασίς - Συλλήψεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 08 2009 00:37

    Κρυμμένα επιμελώς μέσα στην "καρότσα" φορτηγού αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στο χερσαίο χώρο του λιμανιού της Κέρκυρας, βρέθηκαν από τους λιμενικούς 143 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάναβης, που ήταν τοποθετημένη σε 128 αεροστεγώς κλεισμένα δέματα.

    Εξάλλου, σε επιχείρηση στο Χαϊδάρι Αττικής οι λιμενικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συνέλαβαν δύο Έλληνες ηλικίας 25 και 34 χρόνων, αντίστοιχα, καθώς και τρεις αλλοδαπούς - έναν Βέλγο, έναν Αλβανό, έναν Ρουμάνο- που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία φέρονται αναμεμειγμένοι στη μεταφορά των ναρκωτικών.

    Είδηση: 25694


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 August 2009 - 8:54:24 UTC