Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ινδονησία-Διπλή επίθεση: Μέλη της Τζεμάα Ισλαμίγια οι καμικάζι
  • [02] Τον σκότωσαν η σύζυγος και τα δύο παιδιά του
  • [03] Κύπρος: Εκδηλώσεις για την 35η επέτειο της τουρκικής εισβολής
  • [04] Σκληρή αυτοκριτική από τον Αλ. Αλαβάνο
  • [05] Αερογέφυρα για τη μεταφορά των οργάνων 13χρονης
  • [06] Φωτιές σε Αμφιλοχία και Παλλήνη
  • [07] Συνάντηση ροδακινοπαραγωγών- Χατζηγάκη στην Αθήνα
  • [08] Συνέντευξη Χρυσοχοϊδη στην Realnews
  • [09] Θεσ/κη: Εξιχνιάστηκε δολοφονία 46χρονου ομογενούς
  • [10] Συνέντευξη Χρ. Μαρκογιαννάκη, στο Έθνος της Κυριακή
  • [11] Συνέντευξη Κ. Χατζηδάκη στην «Realnews»

    [01] Ινδονησία-Διπλή επίθεση: Μέλη της Τζεμάα Ισλαμίγια οι καμικάζι

    Ειδήσεις

    Η αστυνομία της Ινδονησίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι δύο καμικάζι που διέπραξαν τις επιθέσεις στα ξενοδοχεία της Τζακάρτα ήταν μέλη της οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. "Επιβεβαιώνουμε ότι οι καμικάζι ανήκουν στην Τζεμάα Ισλαμίγια εξαιτίας των ομοιοτήτων ανάμεσα στις βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν την Παρασκευή και τις βόμβες που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια παλαιότερων επιθέσεων της οργάνωσης, δήλωσε εκπρόσωπος της ινδονησιακής αστυνομίας. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ένας από τους καμικάζι αναγνωρίσθηκε , ενώ για τον δεύτερο οι διαδικασίες αναγνώρισης είναι σε εξέλιξη.

    Και οι δύο καμικάζι ήταν άνδρες. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις. Όμως οι αρχές τις συνέδεσαν πολύ νωρίς με την ομάδα του Νορντίν Τοπ, ενός ισλαμιστή που θεωρείται υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές ενέργειες τα τελευταία χρόνια.

    Ο Νορντίν Μοχάμεντ Τοπ κατάγεται από τη Μαλαισία και είναι , σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους κύριους οργανωτές των αιματηρών επιθέσεων της Τζεμάα Ισλαμίγια στις αρχές της δεκαετίας, ανάμεσά τους οι επιθέσεις στο Μπαλί (202 νεκροί το 2002) και στο ξενοδοχείο Μάριοτ της Τζακάρτα (12 νεκροί το 2003). Εκτοτε αυτός ο πρώην λογιστής θεωρείται ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ινδονησίας, αλλά παραμένει ασύλληπτος, παρά την κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Σχετικό άρθρο: Τζακάρτα: Πελάτες του ξενοδοχείου "Μάριοτ" οι βομβιστές

    Είδηση: 24967

    [02] Τον σκότωσαν η σύζυγος και τα δύο παιδιά του

    Σοκ στην κοινή γνώμη προκαλεί η εξιχνίαση της υπόθεσης του 57χρονου από τα Γρεβενά, που όπως διαπιστώθηκε είχε πέσει θύμα της συζύγου και των δύο παιδιών του, οι οποίοι μετά από οικογενειακό επεισόδιο τον είχαν σκοτώσει και θάψει σε αποθήκη χωριού της περιοχής, ενώ στη συνέχεια είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του και τον αναζητούσαν ακόμη και μέσω τηλεοπτικής εκπομπής.

    Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ένα χρόνο μετά την δήλωση εξαφάνισης, ο άτυχος άνδρας που ζούσε μόνιμα στη Γερμανία και είχε έρθει για διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Δοτσικό Γρεβενών, δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του η οποία με τη βοήθεια των δύο παιδιών τους μετέφερε και έκρυψε το πτώμα σε ιδιωτική αποθήκη στο χωριό Δήμητρα (από όπου η καταγωγή της συζύγου), μέχρι να βρουν ασφαλή τόπο για να το θάψουν.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 17 του περασμένου Ιουλίου οι δύο σύζυγοι είχαν έντονη λογομαχία σε σχέση με τα παιδιά τους και ο 57χρονος απείλησε τον γιο του, 18 ετών και την κόρη του, 20, με ένα τσεκούρι. Τότε, η 52χρονη σύζυγός του τον χτύπησε με ένα ξύλο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

    Στις 18 Ιουλίου 2008, μετέφεραν το πτώμα σε παραποτάμια περιοχή της Δήμητρας, όπου και το έθαψαν και η σύζυγος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Γρεβενών και δήλωσε ότι ο άνδρας της αγνοείται από τις 16 του μηνός.

    Η 52χρονη δράστις στην ερώτηση των αστυνομικών που της πήραν κατάθεση, γιατί δεν δήλωσε νωρίτερα την εξαφάνιση, απάντησε ότι και το προηγούμενο καλοκαίρι, ο σύζυγός της είχε φύγει απροειδοποίητα από το σπίτι για λίγες ημέρες, αλλά τελικά επέστρεψε. Στη συνέχεια, η οικογένεια του θύματος επέστρεψε στον μόνιμο τόπο κατοικίας της, τη Γερμανία, ενώ η σύζυγος έδωσε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, κάνοντας εκκλήσεις για βοήθεια στον εντοπισμό του συζύγου της.

    Ωστόσο, οι αρχές συνέχιζαν τις έρευνες, αξιολογώντας και συγκρίνοντας πληροφορίες και στοιχεία. Έτσι, όταν την περασμένη Παρασκευή η οικογένεια ήρθε στην Ελλάδα για τις φετινές διακοπές της, εκλήθη στο αστυνομικό τμήμα. Εξεταζόμενοι, η σύζυγος και ο γιος ομολόγησαν τις πράξεις τους και υπέδειξαν το σημείο ενταφιασμού του πτώματος. Η δικογραφία, που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προκειμένου να εκδοθούν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.

    Είδηση: 24975

    [03] Κύπρος: Εκδηλώσεις για την 35η επέτειο της τουρκικής εισβολής

    Ειδήσεις

    Τριάντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την αποφράδα ημέρα του προδοτικού πραξικοπήματος της χούντας των συνταγματαρχών και της ΕΟΚΑ Β' κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του νόμιμου προέδρου της, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι τελέστηκε μνημόσυνο παρουσία εκπροσώπων των κυπριακών και των ελληνικών κομμάτων, οι οποίοι στην συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

    Διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων βρίσκεται στη Λευκωσία για να παραστεί σε εκδηλώσεις για την 35η επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974, στην Κύπρο.

    Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι κ.κ. Κρινιώ Κανελλοπούλου, βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων (επικεφαλής της αντιπροσωπείας), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (ΝΔ), Αλέξανδρος Αθανασιάδης (ΠΑΣΟΚ), Χαράλαμπος Χαραλάμπους (ΚΚΕ), Σοφία Ανδριοπούλου (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ) και Γεώργιος Γεωργίου (ΛΑ.Ο.Σ.).Το πρωί της Κυριακής,, τα μέλη της αντιπροσωπείας παρέστησαν στο μνημόσυνο για τους 56 πεσόντες Αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά την τουρκική εισβολή, το οποίο τελέστηκε στο Στρατόπεδο Σταυριανάκου, στη Μαλούντα. Επίσης, έγινε δέηση για την ανεύρεση 37 αγνοουμένων ανδρών της ΕΛΔΥΚ.

    Στο μνημείο των πεσόντων της ΕΛΔΥΚ κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, στεφάνια ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Κώστας Παπακώστας, ο πρέσβης της Ελλάδος, Βασίλης Παπαϊωάννου εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, η βουλευτής Κρινιώ Κανελλοπούλου εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ συνταγματάρχης Γεώργιος Θαλασσινός.

    Η κ. Κανελλοπούλου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Βουλή των Ελλήνων τιμά τους ηρωϊκούς πεσόντες και αγνοούμενους κατά την τουρκική εισβολή, η οποία είναι "μια από τις πιο δραματικές στιγμές της ιστορίας της Κύπρου και της Ελλάδος".

    "Οφείλουμε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού», τόνισε η επικεφαλής της διακομματικής αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων. Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων, αλλά και επιζώντες μαχητές της ΕΛΔΥΚ κατά το 1974, στους οποίους ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου απένειμε τιμητικές πλακέτες.

    Μήνυμα Κ. Καραμανλή

    Μέσα από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, των αρχών και των αξιών της ΕΕ θα βρεθεί η λύση για το Κυπριακό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Κ. Καραμανλής στο μήνυμά του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στο νησί

    Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τονίζει: «Η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Είναι, ταυτόχρονα, αφορμή επαναβεβαίωσης της σταθερής προσήλωσης ολόκληρου του Ελληνισμού στο στόχο της οριστικής, δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

    Το πλαίσιο, εντός του οποίου αναζητείται η λύση, είναι δεδομένο: Είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είναι οι αρχές και οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η συμφωνία, που όλοι μας ευχόμαστε να προκύψει από τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να φέρει τη σφραγίδα των δυο κοινοτήτων, χωρίς τις παρεμβάσεις τρίτων και χωρίς τεχνητά χρονοδιαγράμματα. Βάση της διαπραγμάτευσης είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια.

    Τριανταπέντε χρόνια από την Κυπριακή τραγωδία, η Ελλάδα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες "δεν ξεχνούν".

    Αγωνιζόμαστε - και θα αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση - για να πέσει το τελευταίο τείχος, που, δυστυχώς, ορθώνεται ακόμη σε ευρωπαϊκό έδαφος».

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 24970

    [04] Σκληρή αυτοκριτική από τον Αλ. Αλαβάνο

    Πολιτική

    Με την ομιλία του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και την συνόψιση των συμπερασμάτων, έκλεισαν οι εργασίες της διήμερης σύσκεψης, του πανελλαδικού σώματος του ΣΎΡΙΖΑ. Ο Αλέκος Αλαβάνος, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, την πολιτική κατάσταση της χώρας, και την λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς, όμως, να κάνει λόγο για την μετεξέλιξή του σε κόμμα. Άσκησε, επίσης, δριμεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ και δεν απέρριψε τις συνεργασίες .

    Συγκεκριμένα, σε δέκα σημεία κωδικοποίησε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, την πολιτική κατάσταση της χώρας και τα λειτουργικά του κόμματος, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κατά την ομιλία του στη σύσκεψη του πανελλαδικού Σώματος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Αλαβάνος έθεσε το ερώτημα "γιατί να μην είμαστε τρίτο κόμμα στις Ευρωεκλογές" και υποστήριξε ότι ήταν δύσκολη αποστολή, αλλά όχι έξω από τις δυνατότητές μας".

    "Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ κάμφθηκε σε μεγάλο βαθμό", ανέφερε και τόνισε ότι «δεν πρόκειται για "ναυάγιο"».

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καταλόγισε τις ευθύνες για το εκλογικό αποτέλεσμα στο καθοδηγητικό όργανο του Σώματος και στον εαυτό του.

    Αναφερθείς στο θέμα των ανανεωτικών του ΣΥΝ, είπε ότι "οι διαφορές μεταξύ συνιστωσών σε μερικά θέματα δεν είναι τόσο έντονες, όσο οι διαφορές ανάμεσα σε ρεύματα σε μια συνιστώσα". Πρόσθεσε, όμως, ότι «είναι δυνατό να ενωθούμε, φτάνει να μπορούμε να αναδεικνύουμε την προοπτική μας».

    "Βλέπουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, έχει φορέσει τα κοστούμια των υπουργών, συνδέεται και έχει συνδεθεί με τα μεγάλα συμφέροντα", ανέφερε ο κ. Αλαβάνος και επισήμανε ότι οι μεγάλοι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ, αλλά "η δική μας ικανότητα και σε πιο βαθμό φτάνει".

    Σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγαίνει με το κλίμα της εποχής, υπογραμμίζοντας πως "όταν θα δώσουμε τις κόκκινες κάρτες, δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να φοβηθεί να τις δώσει και στους μετανάστες".

    Αναφορικά δε, με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε θετική στάση απέναντι στο σύστημα, αλλά "δεν κατάφερε να δώσει πολιτική συνέχεια".

    Ακόμη, κατήγγειλε τη σύμπραξη στελεχών της αριστεράς με στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, ενώ για το ζήτημα των συμμαχιών, τόνισε πως "είναι σαφές ότι καμιά δυνατότητα συμμαχίας δεν μπορεί να υπάρξει με την αξιωματική αντιπολίτευση σε ένα γενικό επίπεδο, δεδομένου ότι είμαστε σε άλλες όχθες" και πρόσθεσε ότι η αριστερά "δεν ψαρεύει", όμως πρέπει να μπει στη "μεγάλη θάλασσα".

    Μιλώντας για τα θέματα ηγεσίας, ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την ανάγκη για ανάκτηση ενός ηθικού πλεονεκτήματος με το "να μιλάμε ανοιχτά και συγκεκριμένα", ενώ, για το θέμα της συλλογικής ηγεσίας, τόνισε ότι πήρε πρωτοβουλίες "καλές και άλλες χειρότερες" και επισήμανε ότι "προσωπικά δεν φιλοδοξώ και δεν θέτω υποψηφιότητα να είμαι ηγέτης ενός χώρου, που έχει τον Μ. Γλέζο, τον Γ. Μπανιά και τον Γ. Θεωνά".

    Είδηση: 24974

    [05] Αερογέφυρα για τη μεταφορά των οργάνων 13χρονης

    Κοινωνία

    Αερογέφυρα σωτηρίας μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Αυστρίας για την μεταφορά των ζωτικών οργάνων μίας 13χρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα από πτώση σε γκρεμό στήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, προκειμένου να σωθούν οι ζωές ασθενών. Συγκεκριμένα, τα ζωτικά όργανα 13χρονης που τραυματίσθηκε σοβαρά από πτώση της σε γκρεμό στο Ανθοχώρι Ιωαννίνων και δεν υπήρχε ελπίδα για την σωτηρία της, δωρίθηκαν από την οικογένειά της για να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς που τα είχαν ανάγκη.

    Μετά την απόφαση των γονέων της άτυχης κοπέλας, τα ξημερώματα, στήθηκε αερογέφυρα με Αυστρία, Γερμανία και Αθήνα όπου ήδη τα όργανα μεταμοσχεύτηκαν σε ασθενείς που τα περίμεναν με λαχτάρα για να κρατηθούν στη ζωή. Αρχικά έφθασε στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αεροσκάφος από την Βιέννη με ομάδα γιατρών που παρέλαβε την καρδιά της 13χρονης.

    Η όλη επιχείρηση και η μάχη με το χρόνο λίγο έλειψε να αποτύχει, όταν τα ελαστικά του γερμανικού αεροσκάφους έσπασαν κατά την προσγείωσή του και ακινητοποιήθηκε προκειμένου να έλθουν από την Γερμανία τεχνικοί να αποκαταστήσουν την βλάβη.

    Αργότερα έφθασε νέο αεροσκάφος και παρέλαβε τα όργανα της 13χρονης και η αερογέφυρα ολοκληρώθηκε με αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών με το οποίο μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για μεταμόσχευση οι νεφροί του παιδιού.

    Η 13χρονη τραυματίσθηκε σοβαρά την Παρασκευή, όταν έπεσε σε χαράδρα στο Ανθοχώρι, όπου είχε πάει με τον θείο της για να μαζέψουν τσάι. Μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν υπήρχε η παραμικρή ελπίδα για την σωτηρία της, οπότε η οικογένειά της πήρε την απόφαση να δωριθούν τα όργανα του παιδιού τους σε ασθενείς που περίμεναν στην λίστα για μεταμοσχεύσεις.

    Είδηση: 24973

    [06] Φωτιές σε Αμφιλοχία και Παλλήνη

    Κοινωνία

    Σε εξέλιξη από τις τρεις το μεσημέρι βρίσκεται φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην στη θέση Σπαρτό στην Αμφιλοχία, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά μένεται8 σε έκταση με πουρνάρια, ελιές και χαμηλή βλάστηση. Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ αποτελούμενες από 30 άνδρες με 10 οχήματα καθώς και 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο που κάνουν συνεχείς ρήξεις νερού.

    Είδηση: 24972

    [07] Συνάντηση ροδακινοπαραγωγών- Χατζηγάκη στην Αθήνα

    Ορόσημο για το μέλλον των κινητοποιήσεων των ροδακινοπαραγωγών αναμένεται να αποτελέσει η συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες της Πέλλας που για Τρίτη ημέρα βρίσκονται στα μπλόκα και προειδοποιούν ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για στήριξη της παραγωγής τους θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Συγκεκριμένα, συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ή στελέχη του υπουργείου, αναμένεται να έχουν στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Αθήνα, εκπρόσωποι των ροδακινοπαραγωγών της Πέλλας, οι οποίοι παραμένουν παραταγμένοι σε τρία από τα τέσσερα σημεία, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν στηθεί «μπλόκα», προειδοποιώντας για μεγάλη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τη στήριξη της παραγωγής και της τιμής του συμπύρηνου ροδάκινου που χρησιμοποιείται στην κονσερβοποιία-χυμοποιία.

    Μισή ώρα νωρίτερα, στις 12, αναμένεται να γίνει συνάντηση του υπουργού με τους βουλευτές των νομών Πέλλας και Ημαθίας.

    «Ο όγκος των μπλόκων μας αυξάνεται διαρκώς. Παραμένουμε στον κόμβο Μελισσίου, στην περιοχή κοντά στο εργοστάσιο της ΚΟΝΕΞ και στο Μαυροβούνι. Και τα τρία μπλόκα ανοιγοκλείνουν», διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

    Στη συνάντηση αναμένεται να εκπροσωπηθούν και οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας, αν και έχουν ήδη λύσει τα μπλόκα τους.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούν από την κυβέρνηση ως ελάχιστη εγγυημένη τιμή τα 25 λεπτά/κιλό βιομηχανικού ροδάκινου στον παραγωγό, πλήρη αποζημίωση «στο χωράφι» των περίπου 200.000 τόνων συμπύρηνου, που δεν θα απορροφηθεί από τη βιομηχανία, και 4,5 λεπτά ανά κιλό στις ομάδες παραγωγών για τα λειτουργικά τους έξοδα, μέσω ΛΑΕΚ.

    Είδηση: 24971

    [08] Συνέντευξη Χρυσοχοϊδη στην Realnews

    Πολιτική

    "Η διαφθορά, δυστυχώς, φαίνεται να έχει επιμολύνει "ζωτικά όργανα" της αστυνομίας", εκτιμά σε συνέντευξή του στην εφ. "Realnew", ο πρ. υπουργός Δημόσιας Τάξης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, και υποστηρίζει ότι "αυτό που επιβάλλεται να πράξουμε άμεσα είναι να βάλουμε ξανά σε λειτουργία του υπάρχοντες μηχανισμούς ελέγχου της ΕΛΑΣ"

    Ο κ. Χρυσοχοϊδης χαρακτηρίζει "ανορθόδοξο" και "καινοφανές" το σχήμα κατά της τρομοκρατίας με την ΕΥΠ στο τιμόνι, εκτιμώντας πως το σκεπτικό εκείνων, που το επιχείρησαν, ήταν "αφού δεν μπορεί η Αντιτρομοκρατική, πρέπει να βρούμε κάποιον άλλον να κάνει τη δουλειά στη θέση της". Κατηγορεί δε, τους επιτελείς του υπ. Εσωτερικών ότι "απαξιώνουν ολόκληρους οργανισμούς υποκαθιστώντας τους με άλλους".

    Είδηση: 24969

    [09] Θεσ/κη: Εξιχνιάστηκε δολοφονία 46χρονου ομογενούς

    Με πιστόλι, που κατείχε παράνομα και ο ίδιος είχε παραχωρήσει στη σύζυγό του για την προσωπική της ασφάλεια, δολοφονήθηκε τελικά από τη συμβία του ο 46χρονος ομογενής, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουλίου.

    Είδηση: 24968

    [10] Συνέντευξη Χρ. Μαρκογιαννάκη, στο Έθνος της Κυριακή

    Πολιτική

    "Μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, αλλά και τη συστηματική προσπάθεια κάποιων να απαξιώσουν την ΕΛΑΣ, παρατηρήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του ηθικού στο εσωτερικό της, κάτι το οποίο ήταν και η πρώτη μας προτεραιότητα μαζί με τον αρχηγό της", τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής", ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

    Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο (αντικείμενο αντιπαράθεσης στη Βουλή), σύμφωνα με οποίο επιβάλλεται η λήψη DNA και η 24ωρη λειτουργία καμερών, χωρίς την παρουσία εισεγγελέα, ο κ. Μαρκογιαννάκης υπογραμμίζει πως "το έγκλημα εξελίσσεται και η αντιμετώπισή του απαιτεί αστυνομία σύγχρονη, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα".

    "Η ΕΛΑΣ έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Οργανωμένο έγκλημα, συνήθης καθημερινή εγκληματικότητα, τρομοκρατία, λαθρομετανάστευση, δράση αναρχικών. Ανοχή δεν επιδεικνύεται για κανένα. Υπάρχουν, όμως, προτεραιότητες», τονίζει ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως για την περίπτωση των αναρχικών «διώκονται δράστες συγκεκριμένων αξιόποινων πράξεων και όχι το φρόνημα".

    Είδηση: 24965

    [11] Συνέντευξη Κ. Χατζηδάκη στην «Realnews»

    Πολιτική

    Την ανάγκη σύγκρουσης με συμφέροντα και συντεχνίες, επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στη "REAL NEWS". Με συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο υπουργός Ανάπτυξης τάσσεται υπέρ των γρήγορων αλλαγών, "που θα δείξουν ότι η κυβέρνηση έχει θάρρος" και καταδικάζει τις λογικές "πολιτικού κόστους". "Η λογική της μετάθεσης της επίλυσης των προβλημάτων για αργότερα, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στην κυβέρνηση", υπογραμμίζει ο υπουργός.

    Σε ό,τι αφορά την ανάγκη για ανασχηματισμό, ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει πως "όσο κι αν σε κάποιο βαθμό μπορεί να είναι αναγκαίες οι παρεμβάσεις εδώ ή εκεί, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κυρίαρχο είναι η πολιτική αυτή καθαυτή".

    Είδηση: 24963


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 July 2009 - 16:56:27 UTC