Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Λύσεις με κοινωνικό πρόσωπο
  • [02] Πολιτική αντιπαράθεση για την αντιτρομοκρατική
  • [03] Πέθανε πιλότος εν ώρα πτήσης
  • [04] Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών
  • [05] Σλοβενία: Διεθνές Φεστιβάλ Κλόουν στη Λιουμπλιάνα
  • [06] Πρόγραμμα προώθησης της υγιεινής διατροφής
  • [07] Εγκαίνια κτηρίου δημοτικής αστυνομίας
  • [08] Καμπάνια για οδική ασφάλεια και συγκοινωνίες
  • [09] Τροπολογία για τη λαθρομετανάστευση
  • [10] Εντείνονται οι έρευνες για τα μαύρα κουτιά

    [01] Γ. Παπανδρέου: Λύσεις με κοινωνικό πρόσωπο

    Πολιτική

    Η οικονομική κρίση και το θέμα της λαθρομετανάστευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο κ. Παπανδρέου, συμφώνησε με τους υπόλοιπους σοσιαλιστές ηγέτες πως οι λύσεις στην οικονομία πρέπει να έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ κάλεσε την ΕΕ να ενισχύσει οικονομικά την Ελλάδα για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε κατά της επανεκλογής Μπαρόζο, αν και στο σοσιαλιστικό κόμμα ακούστηκε η άποψη ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στο νεοεκλεγμένο ευρωκοινοβούλιο για να καταλήξει στην καλύτερη λύση.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο είχε την ευκαιρία να τονίσει το τί διεκδικούμε να αλλάξουμε στην Ευρώπη. Όπως τόνισε, διεκδικούμε να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική και το Σύμφωνο Σταθερότητας, ώστε να επενδύσουμε στον άνθρωπο, την παιδεία, τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, την κοινωνική συνοχή, τη μικρομεσαία επιχείρηση, την πραγματική οικονομία και όχι μόνο στις τράπεζες.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, θα πρέπει ακόμη να επενδύσουμε στην "πράσινη ανάπτυξη", που θα μας βάλει σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης που θα σέβεται το περιβάλλον.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε, ακόμη, ότι θα πρέπει να επενδύσουμε στην κοινοτική αλληλεγγύη, σε ό,τι αφορά το θέμα των μεταναστών, φυλάσσοντας τα σύνορά μας, αλλά και εντάσσοντας σωστά τους μετανάστες στις κοινωνίες μας, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Στη συνεδρίαση του ΕΣΚ ο Παπανδρέου

    Είδηση: 23824

    [02] Πολιτική αντιπαράθεση για την αντιτρομοκρατική

    Πολιτική

    Για διάλυση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και στασιμότητα στις έρευνες για τη δολοφονία του άτυχου υπαρχιφύλακα κατηγόρησε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για παραποίηση της πραγματικότητας και ζητεί σεβασμό της μνήμης του νεκρού.

    Γ. Παπακωνσταντίνου

    Αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκη για τις δηλώσεις του σχετικά με το δολοφονικό χτύπημα των τρομοκρατών άφησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόνισε:

    "Δυστυχώς, οι έρευνες δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να προχωρούν. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως είναι ο τρόπος χειρισμού του ζητήματος αυτού απ' την κυβέρνηση.

    Τη στιγμή που ακόμα και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υιοθετούν την κριτική στην κυβέρνηση για το χειρισμό των θεμάτων αυτών, ειλικρινά, προκαλούν απορία δηλώσεις όπως αυτή του αρμόδιου υφυπουργού. Υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει.

    Είναι ψεύδος ότι, από το Δεκέμβριο, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Αθήνα, υπήρξε πλήρης κατάλυση της δημόσιας τάξης; Ότι υπήρξε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών;

    Αποτελεί ψεύδος το γεγονός ότι, από τους περίπου 800 και πλέον αξιωματικούς που είχαν εκπαιδευτεί τα προηγούμενα χρόνια, στην Αντιτρομοκρατική και σε άλλες Υπηρεσίες, γύρω από το θέμα της τρομοκρατίας, παραμένουν στις θέσεις τους μόλις 14 άτομα;

    Νομίζω, λίγη περισσότερη σοβαρότητα απ' τον αρμόδιο υφυπουργό θα ήταν χρήσιμη για τον ίδιο, για τις υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται και, κυρίως, για τους Έλληνες πολίτες, των οποίων την ασφάλεια δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να εγγυηθεί".

    Απάντηση Μαρκογιαννάκη

    Είδηση: 23837

    [03] Πέθανε πιλότος εν ώρα πτήσης

    Προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Newark η πτήση 61 της "Κοντινένταλ", από τις Βρυξέλλες για τη Νέα Υόρκη. Το επιβατικό αεριωθούμενο ανέλαβαν να οδηγήσουν -επιτυχώς -στο Νιούαρκ οι δύο συγκυβερνήτες, καθώς απεβίωσε ο κυβερνήτης από ανακοπή καρδιάς στο πιλοτήριο.

    Η πτήση 61 της "Κοντινένταλ" από τις Βρυξέλλες στη Νέα Υόρκη με τους δύο συγκυβερνήτες της πτήσης προσγειώθηκε στις 19.00 ώρα Ελλάδας στο διεθνές αεροδρόμιο του Νιούαρκ, ανακοίνωσε επίσημα η διεύθυνση του αεροδρομίου αυτού.

    Ο θανών πιλότος ήταν 61 ετών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δύο συγκυβερνήτες, επαγγελματίας πιλότος, κλήθηκε...από το χώρο επιβατών του αεροσκάφους να μεταβεί στο πιλοτήριο να αναλάβει συγκυβερνήτης, έχοντας ευτυχώς επαγγελματική εμπειρία με το συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνου, το "Μπόινγκ 777". Στο αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν 247 επιβάτες, είχε δοθεί "απόλυτη" προτεραιότητα προσέγγισης στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ.

    Είδηση: 23829

    [04] Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

    Ειδήσεις

    Ως μη περαιωθείσα θα θεωρείται οποιαδήποτε φορολογική υπόθεση φυσικού προσώπου ή εταιρίας που έχει υπαχθεί στο καθεστώς περαίωσης αλλά δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα κάποια από τις δόσεις. Αυτό δήλωσε ο Αντώνης Μπέζας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητήθηκε Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

    Είδηση: 23836

    [05] Σλοβενία: Διεθνές Φεστιβάλ Κλόουν στη Λιουμπλιάνα

    Ειδήσεις

    Την Παρασκευή, οι δρόμοι της Λιουμπλιάνας (Σλοβενία) θα πλημμυρίσουν με κλόουν, ανοίγοντας την αυλαία του 2ου Διεθνούς φεστιβάλ Κλόουν, με μία μεγάλη παρέλαση. Στο φεστιβάλ που θα διαρκέσει τρεις μέρες θα συμμετέχουν κλόουν από τη Ρωσία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Την Παρασκευή το απόγευμα ο Αλεξέι Μιρόνοφ θα δώσει σόλο παράσταση με τίτλο "Καλό ταξίδι" όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Κλόουν Μπουφέτο.

    Το πρωί του Σαββάτου τα παιδιά θα διασκεδάσουν με νούμερα από παλιάτσους του Μπουφέτο, της Γερμανίας και της Ελβετίας. Στις παραστάσεις συμμετέχουν το γερμανικό γκρουπ Die Aussenseiter και το ελβετικό τσίρκο Κούνος. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με μία παράσταση στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι κλόουν, χαρίζοντας άφθονο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

    Είδηση: 23826

    [06] Πρόγραμμα προώθησης της υγιεινής διατροφής

    Από το Σεπτέμβριο οι γονείς που έχουν παιδιά στο σχολείο θα έχουν ένα άγχος λιγότερο, αυτό του κολατσιού. Στα σχολεία θα διανέμονται δωρεάν φρούτα και λαχανικά, σε εφαρμογή ευρωπαϊκού προγράμματος, που έχει στόχο τη διάδοση της υγιεινής διατροφής και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, που τείνει να γίνει η μάστιγα της παιδικής ηλικίας. Το πρόγραμμα, σε πρώτη φάση, είναι τριετούς διάρκειας και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ για τη χώρα μας.

    Είδηση: 23827

    [07] Εγκαίνια κτηρίου δημοτικής αστυνομίας

    Λίγα μέτρα πιο κάτω από την Ομόνοια, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 14 χτυπά η καρδιά της δημοτικής αστυνομίας. Το οκταώροφο κτήριο που στεγάζει όλες τις υπηρεσίες της δημοτικής αστυνομίας και τα γραφεία για την εξυπηρέτηση του κοινού εγκαινίασαν ο Υπουργός Εσωτερικών και ο δήμαρχος Αθηναίων. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο υψηλών προδιαγραφών με άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

    Οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν εφοδιαστεί με νέους ασυρμάτους, ο στόλος των αυτοκινήτων αντικαθίσταται σταδιακά ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιηθούν και άλλα αιτήματα των εργαζομένων.

    Να απευθυνθώ στους άνδρες και τις γυναίκες της δημοτικής αστυνομίας και να τους πω να συνεχίσουν την καλή δουλειά να εξυπηρετούν με χαμόγελο, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

    Νέα κτήρια για την δημοτική αστυνομία θα δημιουργηθούν και σε άλλα τρια δημοτικά διαμερίσματα. Η Δημοτική αρχή σχεδιάζει να ιδρύσει ειδικό αστυνομικό τμήμα για την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Θεάτρου και γύρω από τις οδούς Ευρυπίδου Σοφοκλέους και Αθηνάς.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Είδηση: 23835

    [08] Καμπάνια για οδική ασφάλεια και συγκοινωνίες

    Κοινωνία

    Αρχίζει τις επόμενες ημέρες η διαφημιστική καμπάνια του Υπουργείου Μεταφορών για τις δημόσιες συγκοινωνίες, τα υπεραστικά λεωφορεία, τα ταξί, τις νέες τεχνολογίες -όπως το γρήγορο ίντερνετ- αλλα και την οδική ασφάλεια. Στόχος είναι η ενημέρωση αλλα και η ευαισθητοποίηση του πολίτη για τα θέματα αυτά, που αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς του.

    Είδηση: 23834

    [09] Τροπολογία για τη λαθρομετανάστευση

    Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία προσδιορίζεται ο αλλοδαπός που είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια εφόσον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για αδίκημα που επισείει ποινή φυλάκισης 3 μηνών. Ακόμα παρατείνεται κατά 3 μήνες το ανώτατο όριο κράτησης και προβλέπεται παράταση έως και 12 μηνών σε περίπτωση που καθυστερεί η απέλαση. Αυστηροποιούνται κατά πολύ οι ποινές για τους δουλεμπόρους, για τους οποίους προβλέπεται χρηματική ποινή 20.000 ευρώ και φυλάκιση 20 χρόνων. Επίσης, επιβάλλεται πρόστιμο 200.000 ευρώ για κάθε άτομο που μεταφέρουν οι ιδιοκτήτες πλοιαρίων ενώ στους πλοιάρχους επιβάλλεται δεκαετής κάθειρξη.

    Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση:

    Διπλασιάζεται το ανώτατο όριο του χρόνου κράτησης αλλοδαπών για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης, μέχρι την εκτέλεση της και γίνεται έξι μήνες, αντί τρεις μήνες που προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

    Παρέχεται η δυνατότητα παράτασης έως και 12 μήνες του χρόνου κράτησης των προαναφερόμενων αλλοδαπών, σε περίπτωση που η απέλαση καθυστερεί επειδή αυτοί αρνούνται να συνεργαστούν ή καθυστερεί η λήψη των αναγκαίων για την απέλαση εγγράφων από τη χώρα καταγωγής ή προέλευσης τους.

    Επανακαθορίζονται, επί το αυστηρότερον, οι ποινικές κυρώσεις και οι χρηματικές ποινές που επιβάλλονται:

    Πρώτον: Στα πρόσωπα που διευκολύνουν την παράνομη είσοδο ή έξοδο από το ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτων χωρών. Ειδικότερα, μετατρέπεται σε κάθειρξη μέχρι 10 ετών, αντί φυλάκισης ενός έτους, η επιβαλλόμενη ποινή και αυξάνεται από 5.000 ευρώ σε 20.000 ευρώ το ελάχιστο όριο της σχετικής χρηματικής ποινής. Μετατρέπεται επίσης, σε κάθειρξη τουλάχιστον μέχρι 10 έτη, αντί φυλάκισης μέχρι δύο ετών που ισχύει σήμερα, η επιβαλλόμενη ποινή και αυξάνεται από 10.000 σε 50.000 ευρώ το ελάχιστο όριο της σχετικής χρηματικής ποινής, που επιβάλλονται σε περίπτωση που ο παραβάτης ενήργησε κερδοσκοπικά ή κατ επάγγελμα ή κατά συνήθεια.

    Δεύτερον: Στους πλοιάρχους ή κυβερνήτες πλοίου, πλωτού μέσου ή αεροπλάνου και οδηγούς κάθε είδους μεταφορικού μέσου που μεταφέρουν παράνομα από το εξωτερικό στη χώρα μας, υπηκόους τρίτων χωρών, καθώς και σε αυτούς που τους παραλαμβάνουν για να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας ή στο έδαφος κράτους -μέλους της ΕΕ, ή τρίτης χώρας ή διευκολύνουν τη μεταφορά τους, ή τους εξασφαλίζουν κατάλυμα για απόκρυψη, μετατρέπεται σε κάθειρξη μέχρι 10 έτη η ποινή και αυξάνεται σε 10.000 έως 30.000 ευρώ το ελάχιστο όριο της επιβαλλόμενης ανά μεταφερόμενο πρόσωπο, χρηματικής ποινής.

    Μετατρέπεται επίσης σε κάθειρξη τουλάχιστον μέχρι 10 ετών και αυξάνονται σε 30.000 έως 60.000 ευρώ τα όρια της επιβαλλόμενης ποινής, σε περίπτωση που ο υπαίτιος ενεργεί κατ' επάγγελμα ή είναι υπότροπος.

    Επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον 15 ετών και διπλασιάζεται η χρηματική ποινή από 10.000 σε 20.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο πρόσωπον αν από τη πράξη προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

    Αυξάνεται η χρηματική ποινή από 500.000 σε 700.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο πρόσωπο, αν από την πράξη επήλθε θάνατος.

    Ακόμα, προβλέπεται η κατάσχεση της περιουσίας που αποτελεί προϊόν της εγκληματικής δραστηριότητας ή που αποκτήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο από προϊόν τέτοιας εγκληματικής δραστηριότητας.

    Είδηση: 23833

    [10] Εντείνονται οι έρευνες για τα μαύρα κουτιά

    Ειδήσεις

    Κοντά στην ανακάλυψη των δύο μαύρων κουτιών του μοιραίου Airbus που συνετρίβη στον Ατλαντικό, δηλώνουν ότι βρίσκονται οι γαλλικές ναυτικές μονάδες, που βρίσκονται στην περιοχή. Προς το παρόν, ανασύρουν πτώματα, η κατάσταση των οποίων δείχνει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι δεν υπήρξε έκρηξη ή πυρκαγιά στο αεροσκάφος της Air France, την ώρα που ήταν στον αέρα.

    Είδηση: 23825


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 June 2009 - 20:58:26 UTC