Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσεις στην ΕΛΑΣ
  • [02] ΓΣΕΕ: μέτρα ενίσχυσης της απεργίας
  • [03] Κόντρα Ν.Ρόβλια - Υπουργείου Εσωτερικών

    [01] Κρίσεις στην ΕΛΑΣ

    Ριζικές αλλαγές σημειώθηκαν στα ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής αστυνομίας, καθώς το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων αποστράτευσε τους τέσσερις αντιστρατήγους του σώματος. Αρχηγός παρέμεινε για δεύτερη φορά ο αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας, ενώ υπαρχηγός τοποθετήθηκε ο πρώην Αττικάρχης, Ιωάννης Μπούτσικας.

    Επιτελάρχης τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος Χρήστος Φράγγος. Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου και Βορείου Ελλάδος ο αντιστράτηγος Στέργιος Αποστολίδης.

    Αποστρατεύονται από το Συμβούλιο οι αντιστράτηγοι Γρηγόρης Αναγνώστου, Στέφανος Σκότης, Δημήτριος Μπουλούκος και Αντώνιος Μπάμιατζης στους οποίους απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου στις θέσεις στις οποίες υπηρετούσαν. Το Συμβούλιο θα προχωρήσει στην κρίση των 20 υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Είδηση: 19620

    [02] ΓΣΕΕ: μέτρα ενίσχυσης της απεργίας

    Ειδήσεις

    Το πρόγραμμά της ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ εν όψει της προετοιμασίας για τη γενική απεργία της Πέμπτης 2 Απριλίου 2009, με στόχο "την καλύτερη και μαζικότερη συμμετοχή των εργαζομένων", όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Είδηση: 19619

    [03] Κόντρα Ν.Ρόβλια - Υπουργείου Εσωτερικών

    Αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώθηκε, μετά τις καταγγελίες του βουλευτή και μέλους του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Ρόβλια, για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και την απάντηση που του έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως τόνισε ο κ. Ρόβλιας:

    "Τον κ. Παυλόπουλο αφορούν μόνον (!) οι 144.797 προσλήψεις από τις 735.616, τις οποίες ενέκρινε η κυβέρνηση Καραμανλή, από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2008. Ανέλαβε όμως και πάλι αυτός - και μάλιστα μόνος - τον ρόλο του κυβερνητικού απολογητή. Ανέλαβε να σηκώσει το βάρος των αμαρτωλών και φαύλων προσλήψεων της κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχει".

    Συνεχίζοντας το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είπε: "Το ερώτημα είναι απλό, κ. Παυλόπουλε: Έχει ή δεν έχει εγκρίνει η κυβέρνησή σας συνολικά 735.616 προσλήψεις όλων των κατηγοριών; Έχει ή δεν έχει εγκρίνει η κυβέρνησή σας 139.719 συμβάσεις έργου εκτός ΑΣΕΠ; Έχει ή δεν έχει εγκρίνει η κυβέρνησή σας 278.888 προσλήψεις ορισμένου χρόνου και εποχικού προσωπικού, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εκτός ΑΣΕΠ; Αυξήθηκαν ή όχι κατά 34% οι προσλήψεις από το Α' στο Β' εξάμηνο του 2008; Υπερβάλλουμε έστω και κατά μία (1) πρόσληψη; Έχουμε λάθος έστω και κατά μία (1) πρόσληψη; Αυτά απαντήστε. Το να υβρίζετε το ΠΑΣΟΚ, ούτε σας τιμά, ούτε αλλάζει την πραγματικότητα, ούτε αίρει τις ευθύνες της κυβέρνησής σας".

    Απαντώντας στον κ. Ρόβλια το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, του καταλογίζει ανευθυνότητα και διαστρέβλωση των στοιχείων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "ο κ. Ρόβλιας παραδίδει, για μία ακόμη φορά, θλιβερά μαθήματα απερίγραπτων υπολογισμών, ως άξιος συνεχιστής της παράδοσης του κόμματός του. Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα, για να καταφέρει να φθάσει στον ανύπαρκτο αριθμό των 735.616 προσλήψεων, αναμιγνύει, φύρδην μίγδην, τις εγκρίσεις προσλήψεων τακτικού προσωπικού με τις μισθώσεις έργου που ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα".

    Είδηση: 19618


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 3 March 2009 - 21:54:39 UTC