Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακή: νέα απόπειρα αποκρατικοποίησης
  • [02] Σε κομματική εκδήλωση στη Δραπετσώνα η Παπαρήγα
  • [03] Έφυγε ο Μίλαρντ Φούλερ, ιδρυτής της Habitat for Humanity
  • [04] Αντιδράσεις στα Σκόπια για ονομασία οδικού άξονα
  • [05] Παραδέχεται εγκλήματα ο ισραηλινός στρατός
  • [06] Οργή κατά του Βατικού
  • [07] Ικαρία: κινητοποιήσεις για την υγεία
  • [08] Συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

    [01] Ολυμπιακή: νέα απόπειρα αποκρατικοποίησης

    Πολιτική

    Σταθερός στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής. Επίσης όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης θα συνεχιστεί η προσπάθεια αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής, με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με νομοθετική κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι προσφορές που κατατέθηκαν δεν ικανοποίησαν την κυβέρνηση. "Συνεχίζουμε σε νέα βάση και καλούμε μεγάλους και υγιείς επιχειρηματικούς ομίλους σε απευθείας διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων οι καλύτερες οικονομικά προσφορές που κατατέθηκαν ήταν 24,5 εκατ. ευρώ για το πτητικό έργο από την Athens Airways/SkyOne), 33 εκατομμύρια ευρώ για την επίγεια εξυπηρέτηση από την Swissport και 15 εκατομμύρια ευρώ για την τεχνική βάση επίσης από την Swissport.Αντίστοιχα η αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή ήταν 45,7 εκατομμύρια ευρώ για το πτητικό έργο, 44,8 εκατ. ευρώ για την επίγεια εξυπηρέτηση και 16,7 εκατομμύρια ευρώ για την τεχνική βάση.Μετά τον άγονο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των τριών εταιρειών της Ολυμπιακής, ολιγοήμερη παράταση της διαδικασίας αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η έκτη απόπειρα αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής.

    Είδηση: 18555

    [02] Σε κομματική εκδήλωση στη Δραπετσώνα η Παπαρήγα

    Πολιτική

    Δομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος χαρακτήρισε την κρίση στην οικονομία η Αλέκα Παπαρήγα από τη Δραπετσώνα, όπου μίλησε σε κομματική συγκέντρωση. Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τόσο τη Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ για συνειδητή - όπως είπε - αδυναμία να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν την κρίση αυτή. Όπως είπε, η μόνη λύση αντιμετώπισης της κρίσης είναι η κοινή δράση του κινήματος, η συσπείρωση των δυνάμεων και η αποδυνάμωση τελικά του πολιτικού συστήματος..

    Η κ. Παπαρήγα διατύπωσε την πρόβλεψη ότι "μακροπρόθεσμη και οξυμένη θα είναι η οικονομική κρίση. Εμφανίστηκε δε έτοιμη για τις εκλογές όποτε αυτές γίνουν, τονίζοντας πως ο λαός θα πρέπει να καταδικάσει με την ψήφο του τις πολιτικές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    Είδηση: 18558

    [03] Έφυγε ο Μίλαρντ Φούλερ, ιδρυτής της Habitat for Humanity

    Ειδήσεις

    Πέθανε σε ηλικία 74 χρόνων την Πέμπτη ο Μίλαρντ Φούλερ, ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Habitat for Humanity (Κατοικίες για την Ανθρωπότητα), μια πρωτοπόρο οργάνωση που έχτιζε σπίτια σ' όλο τον Κόσμο για ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα, ανακοινώθηκε από την οργάνωση του. Ο Φούλερ ίδρυσε την Habitat για να βοηθήσει πολύ φτωχούς ανθρώπους να μπορέσουν με ευνοϊκούς όρους να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

    Η φιλανθρωπική οργάνωση στηρίχθηκε κυρίως σε εθελοντές και δωρεές για να οικοδομήσει απλές αλλά αξιοπρεπείς κατοικίες τις οποίες διέθετε σε τιμή κόστους. Οι άνθρωποι που διέμεναν στα σπίτια της Habitat δεν πλήρωναν τόκους για να ενυπόθηκα δάνεια τους και για το λόγο αυτό ο Φούλερ θεωρήθηκε ως ο παγκόσμιος ηγέτης αυτού του ευνοϊκού κινήματος για τη στέγαση των ανθρώπων.

    Η Habitat ανακοίνωσε ότι έχει στεγάσει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους σε 3.000 κοινότητες σε όλο τον Κόσμο. Ο Φούλερ απομακρύνθηκε από την οργάνωση το 2005 , μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενης στην Habitat. Στη συνέχεια δημιούργησε "Το κέντρο στέγασης Φούλερ" (Fuller Center for Housing). Ο Φούλερ, χριστιανός στο θρήσκευμα, ανάπτυξε την ιδέα της Habitat αρχικά στην πολιτεία της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ, και μετά εργάσθηκε ως μισθοφόρος στην πόλη Μπαντάκα, στο δυτικό Κονγκό.

    Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείες Τζίμι Κάρτερ είχε διαθέσει χρόνο και χρήμα στην Habitat, διοργανώνοντας υψηλών προδιαγραφών ετήσια προγράμματα για την οικοδόμηση σπιτιών σε όλο των Κόσμο.

    Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον το 1996 βράβευσε τον Φούλερ και του απένειμε το προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας, την ύψιστη τιμητική διάκριση για πολίτη στις ΗΠΑ. Ήταν ένας " από τους πιο εξαιρετικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει" αναφέρει σε δήλωση του ο Τζίμι Κάρτερ. Ο Φούλερ πέθανε μετά από σύντομη ασθένεια αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης του.

    Είδηση: 18557

    [04] Αντιδράσεις στα Σκόπια για ονομασία οδικού άξονα

    Ειδήσεις

    Πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να ονομάσει τμήμα του ευρωπαϊκού Οδικού Διαδρόμου 10, που διασχίζει τη χώρα σε "Αλέξανδρος ο Μακεδών", προκάλεσε την αντίδραση επτά μη κυβερνητικών οργανώσεων από την ΠΓΔΜ. Οι μη κυβερνητικές αυτές οργανώσεις , οι οποίες δραστηριοποιούνται υπό την κοινή ονομασία "Πρωτοβουλία Πολιτών" αντέδρασαν στην "αρχαϊστική", όπως την αποκάλεσαν προπαγάνδα που διεξάγει η κυβέρνηση και ζήτησαν να πάψει να χρησιμοποιεί "μισές αλήθειες", λαμβάνοντας επιζήμιες για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, αποφάσεις. Όπως υπογραμμίζουν, η μετονομασία του Διαδρόμου 10 προκαλεί σοβαρές υλικές ζημίες, ενώ εμποδίζει και τη διαδικασία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ. Οι μη κυβερνητικές αυτές οργανώσεις προανήγγειλαν ότι και στο μέλλον θα προειδοποιούν τους πολίτες της ΠΓΔΜ σχετικά με όλες της κυβερνητικές αποφάσεις που μπορούν να επιβραδύνουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

    Σύμφωνα με τα μέλη της "Πρωτοβουλίας Πολιτών", δεν πρέπει η ΠΓΔΜ να θυσιάσει τα 77 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για την ολοκλήρωση του τμήματος Ταμπάνοβτσε-Γευγελή του Διαδρόμου 10, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να μετονομάσει αυτό το τμήμα σε "Αλέξανδρος ο Μακεδών".

    "Αυτό θεωρείται, όχι μόνον από την Ελλάδα, αλλά και από όλες τις άλλες κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ, ως άσκοπη πρόκληση από την μακεδονική πλευρά και γι' αυτό επιβάλλονται ερωτήματα όπως: πώς κρίνουμε ότι θα σημειώσουμε πρόοδο στη διαδικασία προσέγγισης της ΕΕ και πώς αναμένουμε ότι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει την ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων", δήλωσε η Φάνι Καραμφίλοβα Πάνοβα, από το "Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας".

    Όπως δήλωσε η Λίντια Ντίμοβα από την οργάνωση "Κέντρο Ευρωπαϊκής Παιδείας", "οι εξηγήσεις που δίνει η κυβέρνηση της χώρας μας ότι η Ελλάδα θα παρεμποδίσει τη χορήγηση 50 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκών χρημάτων για την ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος του Διαδρόμου 10 είναι ψευδείς. Η αλήθεια είναι ότι τα 50 εκατ. ευρώ είναι χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης και όχι της ΕΕ, ενώ η ΕΕ θα συμμετέχει στην ολοκλήρωση του έργου με επιπρόσθετα 27 εκατ. ευρώ. Πώς σκέφτεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει αυτή την προτεραιότητά της, την οποία έθεσε στην ατζέντα της, εάν απορρίψει 77 εκατ. ευρώ που δεν επιστρέφονται; Έχει οικονομικές ικανότητες αυτή η χώρα ώστε έτσι εύκολα να παραιτείται αυτών των 77 εκατ. ευρώ";

    Είδηση: 18554

    [05] Παραδέχεται εγκλήματα ο ισραηλινός στρατός

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Σε δημόσια παραδοχή των ευθυνών του προχώρησε την Τετάρτη ο ισραηλινός στρατός, για το θάνατο τριών θυγατέρων Παλαιστίνιου γιατρού, ο οποίος είναι πολύ γνωστός στο Ισραήλ για τη δράση του υπέρ της ειρήνης, κατά την διάρκεια της εισβολής στη Γάζα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

    "Πραγματοποιήσαμε έρευνες σε πολλαπλά επίπεδα του στρατού αναφορικά με το συμβάν στην κατοικία του Δρ. Εζεντίν Αμπού αλ Άις στις 16 Ιανουαρίου 2009, στη διάρκεια του οποίου βρήκαν τον θάνατο οι τρεις κόρες του γιατρού. Τα αποτελέσματα απέδειξαν πως δύο οβίδες εβλήθησαν από άρμα μάχης του στρατού, προκαλώντας τον θάνατο των τριών θυγατέρων του Δρ. αλ Άις. Ο στρατός λυπάται για τον πόνο που προκάλεσε στην οικογένεια Αμπού αλ Άις, όμως ταυτόχρονα τονίζει πως, δεδομένων των συνθηκών στο πεδίο της μάχης, το επίπεδο των απειλών κατά των δυνάμεών μας κι η ένταση των συγκρούσεων στη ζώνη, η δράση των δυνάμεων κι η απόφαση ν' ανοίξουν πυρ κατά της κατοικίας του είναι πέρα για πέρα εύλογες".

    Aιτία του συμβάντος σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ήταν η ύπαρξη ελεύθερων σκοπευτών, κοντά στην οικία των θυμάτων. Έντονη συγκίνηση στην κοινή γνώμη δημιουργήθηκε από την τηλεοπτική καταγγελία του Παλαιστίνιου γιατρού, από το κανάλι Channel 10. Τα θύματα ήταν ηλικίας 20, 14 και 13 ετών.

    Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο φερόμενος ως επικρατέστερος στις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου, επικεφαλής του δεξιού κόμματος Λικούντ Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη Συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στην πόλη Χερζιλίγια δήλωσε: "Άλλη επιλογή δεν υπάρχει πάρεξ ν'ανατραπεί το καθεστώς της Χαμάς, που είναι ένας από τους συμμάχους του Ιράν στη Λωρίδα της Γάζας. Στο κάτω-κάτω, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να εκριζώσουμε την ιρανική απειλή στη Γάζα".

    Θέτοντας σαν άμεσο μετεκλογικό στόχο "να ασχοληθεί με την ιρανική απειλή", ο κ. Νετανιάχου, υποστήριξε ότι το Ιράν: "επωφελείται από κάθε ευκαιρία για να ραδιουργήσει κατά της ειρήνης και κάθε τμήμα των Παλαιστινιακών Εδαφών θα καταληφθεί από το Ιράν, μέσω της συμμάχου του Χαμάς. Οι μετριοπαθείς δυνάμεις στην Παλαιστινιακή Αρχή δεν είναι αρκούντως ισχυρές για να κάνουν τις ελάχιστες υποχωρήσεις που θα πρέπει να κάνουν ώστε να καταλήξουν σε μακρόπνοη συμφωνία, και δεν είναι αρκούντως ρωμαλέες για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία".

    Πηγές: ΑΠΕ, Γαλλικό, Γερμανικό

    Είδηση: 18552

    [06] Οργή κατά του Βατικού

    Ειδήσεις

    Διπλωματική κρίση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Βατικανού και της Γερμανίας. Η δήλωση ενός κορυφαίου καρδινάλιου της Αγίας Έδρας ότι δεν αποδεικνύεται ιστορικά η εξόντωση έξι εκατομμυρίων Εβραίων από τους Ναζί έχει προκαλέσει την οργή όχι μόνο του Ισραήλ, αλλά και της Άγγελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος κάλεσε τον Πάπα να αποκηρύξει δημόσια την άρνηση του Ολοκαυτώματος, ενώ Γερμανός εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του καρδιναλίου. Εντωμεταξύ, το Βατικανό διέταξε, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, τον "ορθόδοξο" (σε αντίστιξη με τους "προοδευτικούς" Καθολικούς) μονσινιόρο Ρίτσαρντ Ουϊλιαμσον, που αρνείται τις διαστάσεις του Ολοκαυτώματος του Β' Παγκόσμιου πολέμου "δημόσια αλλά και χωρίς κανένα διφορούμενο, να προβεί σε αναθεώρηση των απόψεών του", "εφόσον βέβαια θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί την Καθολική Εκκλησία".

    Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Βατικανό ο ίδιος ο Ποντίφικας "δεν ήταν ενήμερος" για τις συγκεκριμένες δηλώσεις, όταν έλαβε την απόφαση (την 24η Ιανουαρίου, φέτος) να αποκαταστήσει τόσο τον Ουϊλιαμσον, όσο και άλλους τρεις "ορθοδόξους" μονσινιόρους, παρέπεμψε δε ταυτοχρόνως σε όλα τα διδάγματα από τη "Δεύτερη σύνοδο του Βατικανού" -καυτηριασμός της άρνησης του Ολοκαυτώματος από τον Πάπα Πιο 12ο -η οποία διήρκεσε από το έτος 1962 μέχρι το έτος 1965. "Από τον Άγιο Πατέρα απορρίπτονται στο σύνολό τους, είναι παντελώς απαράδεκτες, οι απόψεις (για το Ολοκαύτωμα) του μονσινιόρου Ουΐλιαμσον", τονίζεται στη σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε το Βατικανό. Ας σημειωθεί ότι μετά τις πρώτες δηλώσεις του μονσινιόρου Ουΐλιαμσον ηγέρθησαν δημόσια στην Ιταλία περίεργες φωνές -δημόσιο πρόσωπο μίλησε για "θαλάμους απολύμανσης" αναφερόμενο στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς, ενώ άλλο δημόσιο πρόσωπο αποκάλεσε "αιρετικό" τον Πάπα, επειδή επιδιώκει προχωρημένες σχέσεις με τον Ιουδαϊσμό".

    Αντιδράσεις

    Τις δηλώσεις του Ουΐλιαμσον καταδίκασαν προοδευτικοί Καθολικοί, ανάμεσά τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο αρχιραββίνος Ηνωμένων Πολιτειών, ο τιμημένος με το Βραβείο Νόμπελ της Ειρήνης Εβραίος συγγραφέας Ελι Βιζέλ και ηγέτες της ισραηλιτικής κοινότητας Γερμανίας. Ο Ουΐλιαμσον αμφισβήτησε ότι έξι εκατομμύρια Εβραίοι τερμάτισαν, κάτω από φρικαλέες συνθήκες, τη ζωή τους στα ναζιστικά κολαστήρια, προσθέτοντας δε ότι "οι Εβραίοι μυθολογούν πάνω σε αυτό το θέμα". Σύμφωνα με το Reuters, υπενθυμίζεται ότι το "σχίσμα" ορθόδοξων και προοδευτικών Καθολικών, "συμπληρώνει, πλέον, 20 έτη". Ο Πάπας ασφαλώς θέλησε, με την εκκλησιαστική αποκατάσταση τεσσάρων ορθόδοξων μονσινιόρων, να "συνενώσει" το πλήρωμα της Καθολικής Εκκλησίας.

    Το Ισραήλ

    "Προσβολή για κάθε Εβραίο, στο Ισραήλ και στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα προσβολή και σε όλα ανεξαιρέτως τα θύματα του Ολοκαυτώματος", χαρακτηρίστηκε η αποκατάσταση Ουΐλιαμσον από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. "Από το Βατικανό αναμένουμε, οπωσδήποτε, να προχωρήσει σύντομα στη έκδοση διαζυγίου με όλους αυτούς του Αρνητές του Ολοκαυτώματος", προσετέθη στην ισραηλινή επίσημη ανακοίνωση.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 18553

    [07] Ικαρία: κινητοποιήσεις για την υγεία

    Κοινωνία

    Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι της Ικαρίας, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας. Σχετική απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ραχών, σε έκτακτη συνεδρίασή του και με αποκλειστικό θέμα συζήτησης, το θέμα της υγείας. Η απόφαση για κινητοποιήσεις ήταν ομόφωνη, ενώ όπως τονίζεται τα ιατρεία των Ραχών και του Καρκιναγρίου έχουν απομείνει χωρίς γιατρό, κάτι που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση όλων των κατοίκων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια είναι συχνές οι κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας για θέματα υγείας. Με την επισήμανση ότι των κατοίκων ότι απαιτείται ο συντονισμός της Αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού, Εργατικού Κέντρου, Σωματείων και φορέων του νησιού, ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα των πρώτων κινητοποιήσεων, που είναι το εξής:

    -Κινητοποίηση - συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο λιμάνι Ευδήλου την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στις 3 μ.μ. Θα μοιραστεί στους επιβάτες και στο πλήρωμα του Ε/Ο πλοίου "Νήσος Μύκονος" υλικό σχετικά με το θέμα των προβλημάτων στο χώρο της υγείας.

    -Καταλήψεις δημοσίων κτιρίων (πχ ΔΟΥ Ικαρίας).

    -Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

    Είδηση: 18551

    [08] Συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

    Κοινωνία

    Συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τους συνοδικούς ιεράρχες για τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησής τους. Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο, αυτά τα έργα όπως τα παρουσίασε ο αρχιεπίσκοπος είναι: Κατατέθηκαν όλα τα δικαιολογητικά για την ανέγερση επταώροφου κτιρίου, δυναμικότητας είκοσι διαμερισμάτων, κοντά στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Θεαγένειο" στη Θεσσαλονίκη, για φιλοξενία συγγενών των ασθενών που νοσηλεύονται εκεί. Κατατέθηκαν τα σχέδια ανέγερσης κέντρου παιδιών με νοητική στέρηση, στην περιοχή Άνοιξη Αττικής και παρουσιάστηκαν οι μακέτες και τα σχέδια ανέγερσης "Στέγης Κατάκοιτων", δυναμικότητας 80 κλινών στον Βαρνάβα Αττικής.

    Επίσης αποφασίσθηκε να ανεγερθεί "Σπίτι Πόνου" για καρκινοπαθείς τελικού σταδίου και κοντά σ' αυτό να δημιουργηθεί σχολή νοσηλευτικής για την εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

    Η Σύνοδος ενέκρινε τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο παιδί στη Θράκη, για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2009. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 851 και το ποσό ανέρχεται σε 183.222. Ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση προς το Ελληνικό Δημόσιο, εκτάσεως 60 δασικών στρεμμάτων ιδιοκτησίας του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δοκού της Μητρόπολης Χαλκίδος για την ανέγερση νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στην περιοχή.

    Τη δωρεάν παραχώρηση προς τα Αλεξανδράκεια Κληροδοτήματα Καλαμάτας ενός οικοπέδου εκτάσεως 769,40 μ2, εντός της πόλεως της Μεσσήνης, ιδιοκτησίας του ναού του Αγίου Δημητρίου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, για τη δημιουργία Γηροκομείου.

    Είδηση: 18550


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 4 February 2009 - 22:05:57 UTC