Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα Καραμανλή στους αγρότες
  • [02] Επεισόδια για την κοπή δέντρων
  • [03] Συρία: Έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ, ο Μπασάρ αλ Άσαντ
  • [04] Αλλαγές στο νόμο για τη διαδοχική ασφάλιση
  • [05] Εκτιμήσεις της Merrill Lynch για τη διεθνή οικονομία
  • [06] Γερμανο-ινδικό πείραμα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη
  • [07] Δολοφονία του υφ. Εσωτερικών της Αμπχαζίας
  • [08] Εκλογή νέου Πατριάρχη Μόσχας

    [01] Μήνυμα Καραμανλή στους αγρότες

    "Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν οι δρόμοι" δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση των γυναικών της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να επιβαρύνεται η κοινωνία με τον ιδρώτα της οποίας βρίσκονται οι πόροι για τους αγρότες. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο διάλογο που γίνεται στην παιδεία, έκανε εκτεταμένη αναφορά στην οικονομική συγκυρία και τόνισε ότι θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα, για στείρα αντιπαράθεση και για άγνοια και είπε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να είναι καταγγέλλοντες εκείνοι που τριπλασίασαν το δημόσιο χρέος και ανέβασαν την ανεργία από το 3% στο 11%.

    Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

    Αναφερόμενος στους αγρότες είπε ότι δεν πρέπει να επιβαρύνεται η κοινωνία με τον ιδρώτα της οποίας βρίσκονται οι πόροι για τους αγρότες. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει από τις κινητοποιήσεις να προκληθούν ζημιές σε επαγγελματίες και να μην επιβαρύνεται η οικονομία. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε 500 εκατομμύρια ευρώ, παρά τα στενά περιθώρια της οικονομίας. Αυτό μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, δεν μπορούμε να ξεπερνάμε τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Η κυβέρνηση εργάζεται για τη μακρόπνοη και ουσιαστική ενδυνάμωση του αγροτικού εισοδήματος. Υπάρχει και η βούληση και ο χρόνος για διάλογο και από κοινού σχεδιασμό. Σύντομα ενεργοποιείται το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, είπε. Ανέφερε, ακόμη, ο κ. Καραμανλής, ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της, το 80% των πόρων του εθνικού στρατηγικού πλαισίου κατευθύνεται στην περιφέρεια. Βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα, έχει αυξηθεί η επιδότηση των νέων αγροτών, ενώ είναι αυξημένη και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

    Για την παιδεία

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο διάλογο που γίνεται στην παιδεία. Ζητούμε τη συμμετοχή όλων για την αναμόρφωση του λυκείου και για την αλλαγή του συστήματος εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε, ότι αυτά είναι προϋπόθεση για ένα αυτόνομο ποιοτικό λύκειο, για την αντιμετώπιση της παραπαιδείας, για την αναβάθμιση συνολικά της εκπαίδευσης.

    Για την οικονομία

    Αναφερόμενος στην οικονομική συγκυρία, είπε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την ένταση και τη διάρκεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης, που πλήττει με σφοδρότητα και τις πιο ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, είπε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε ότι η κυβέρνηση έδειξε ότι έχει τα αντανακλαστικά και η ελληνική οικονομία διαθέτει αντοχές. Όλοι έχουμε υποχρέωση, είπε, πρώτα η κυβέρνηση, αλλά και τα πολιτικά κόμματα, οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οφείλουμε όλοι να δείξουμε αυτοσυγκράτηση στα αιτήματα που διατυπώνουμε.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε αναφορά στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι καταγγέλλοντες εκείνοι που τριπλασίασαν το δημόσιο χρέος και ανέβασαν την ανεργία από το 3% στο 11%. Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεν χωρούν ανευθυνότητα και στείρες αντιπαραθέσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής. Δεν είναι ένα πρόβλημα κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά ένα πρόβλημα που μειώνει συνολικά τις αντιστάσεις της χώρας. Το μέλλον εξαρτάται από τη σύγκρουση υπευθυνότητας και ανευθυνότητας. Εμείς, ακολουθούμε το δρόμο της υπευθυνότητας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Εξαντλούμε τις δυνατότητες για τη στήριξη των αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων, ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά στο τέλος του δρόμου υπάρχει μία καλύτερη μέρα, είπε με κατηγορηματικότητα ο κ. Καραμανλής. Η κυβέρνηση ακολουθεί στοχευμένα προγράμματα για την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων, για την τόνωση του δείκτη κοινωνικής προστασίας, εξαντλεί τα περιθώρια της οικονομίας, είπε.

    Ειδική αναφορά έκανε στην πολιτική της κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικογένειας, σημείωσε ότι πήρε μέτρα για τη στήριξη των πολυτέκνων, ανέφερε ότι το επίδομα των 2000 ευρώ δίνεται πια από το τρίτο παιδί και μετά, και ότι επεκτάθηκε το πολυτεκνικό επίδομα και στους τρίτεκνους.

    ΚΚΕ για δηλώσεις Καραμανλή

    "Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τη μικρομεσαία αγροτιά καθώς αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά της που είναι η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, οι κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα, η τιμαριθμοποίηση των επιδοτήσεων που βρίσκονται στα επίπεδα του 2001, η κατάργηση του ΦΠΑ κλπ. Ταυτόχρονα η απαίτησή της να εγκαταλείψουν οι αγρότες τα μπλόκα σημαίνει ότι απαιτεί από αυτούς υποταγή και αποδοχή του ξεκληρίσματός τους. Η απάντηση στον εμπαιγμό και τις απειλές της κυβέρνησης είναι η συνέχιση με πείσμα και η μαζικοποίηση του αγώνα. Η πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς θα αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα όσο περισσότερο και πιο αποφασιστικά αντιπαλεύει την ΚΑΠ της ΕΕ που υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ".

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, σε εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Ασκήσεις θάρρους" του κυρίου Καραμανλή στην ομιλία του, σε εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, δεν πείθουν πλέον ούτε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Η συνεχής επίκληση του ενεστώτα διαρκείας, με την παράλληλη προσπάθεια να μηδενιστεί το κοντέρ για την κυβέρνηση, απωθεί πλέον την κοινωνία. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εμφανίζονται παρωχημένοι, αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του Έλληνα πολίτη σήμερα. Στη μέση ελληνική οικογένεια, στους γονείς, στους μαθητές και στους φοιτητές, στους αγρότες, δεν έχουν να προσφέρουν καμία λύση, δεν έχουν να πουν τίποτα το καινούριο. Πέντε χρόνια τώρα έσπειραν ανέμους. Σήμερα θερίζουν θύελλες. Η αναξιοπιστία τους φαίνεται από το πώς αθετούν τις υποσχέσεις τους για το Ταμείο κατά της Φτώχειας, φαίνεται στη στάση τους απέναντι στα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, και βέβαια απέναντι στα τεράστια προβλήματα στον αγροτικό τομέα και στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

    Η σημερινή "εξειδίκευση" των μέτρων από τον κ. Χατζηγάκη έπεισε και τον πιο δύσπιστο ότι η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία. Δεν μπορεί ούτε να λύσει τα σημερινά προβλήματα επιβίωσης των αγροτών, εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών και της εκτόξευσης του κόστους παραγωγής, αλλά ούτε βέβαια και να βάλει τις βάσεις για μια ανταγωνιστική, σύγχρονη, ποιοτική γεωργία και κτηνοτροφία. Οι αγρότες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν λύσεις, δεν υπάρχει καμία προοπτική στο επάγγελμα τους με αυτή την κυβέρνηση. Λύση είναι οι προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για μια νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης Πολιτείας -Αγροτών και τα άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματός τους. Λύση είναι η αλλαγή πορείας για τη χώρα με μία νέα κυβέρνηση. Αυτό απαιτούν οι πολίτες. Αυτό σημαίνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα σήμερα.

    Είδηση: 18177

    [02] Επεισόδια για την κοπή δέντρων

    Ένταση και επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών πυροδότησε η ενέργεια του δήμου Αθηναίων να κόψει περίπου 40 μεγάλα αιωνόβια δέντρα στην πλατεία Αμερικής, για να κατασκευάσει υπόγειο πάρκινγκ. Οι διαβεβαιώσεις του δήμου ότι θα αποκαταστήσει το φυσικό περιβάλλον με δενδροφύτευση, μετά το πέρας των εργασιών, δεν ικανοποίησε τους κατοίκους της περιοχής που αντέδρασαν δυναμικά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο δήμος είχε άδεια από την αρμόδια επιτροπή της Νομαρχίας και το Δασαρχείο να κόψει 12 δένδρα στο παρκάκι με σκοπό να κατασκευασθεί εκεί υπόγειο πάρκινγκ 180 θέσεων. Ωστόσο, όπως λένε οι κάτοικοι τα συνεργεία του δήμου έκοψαν πάνω από 50 δένδρα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των περιοίκων.

    Είδηση: 18187

    [03] Συρία: Έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ, ο Μπασάρ αλ Άσαντ

    Έτοιμος για "άνευ προϋποθέσεων" διάλογο με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δίκτυο Χεζμπολάχ αλ Μάναρ του Λιβάνου. Ο Άσαντ τόνισε πως είναι "αισιόδοξος, αλλά συνάμα και προσεκτικός" όσον αφορά τη νέα αμερικανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον ίδιον, "υπάρχουν θετικές ενδείξεις, ιδίως ενεργότερη εμπλοκή στη διαδικασία της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, όμως έχουμε μάθει να είμαστε προσεκτικοί. Όσο δεν υπάρχει κάτι απτό, εμείς θεωρούμε πως τίποτε δεν έχει αλλάξει ακόμη".

    Όπως τόνισε ο Σύρος πρόεδρος, "εν τούτοις θεωρώ πως ο διάλογος έχει αρχίσει ήδη προ αρκετών εβδομάδων με σοβαρό τρόπο, προσωπικότητες προσκείμενες στην παρούσα κυβέρνηση έχουν σταλεί για να συνομιλήσουν με τη Συρία". Απαντώντας στην ερώτηση για πιθανές προϋποθέσεις της Δύσης προς τη Συρία, ιδίως όσον αφορά την υποστήριξή της στη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ και στην παλαιστινιακή Χαμάς, ο Μπασάρ υπογράμμισε: "Εάν οι ΗΠΑ θέσουν κάποιες προϋποθέσεις, δεν θα υπάρξει διάλογος. Εμείς δεν δεχθήκαμε τις προϋποθέσεις τους στο παρελθόν και δεν θα τις δεχθούμε ούτε σήμερα. Η θέση μας είναι σαφής: επιθυμούμε την αντίσταση".

    Είδηση: 18183

    [04] Αλλαγές στο νόμο για τη διαδοχική ασφάλιση

    Ειδήσεις

    Την τροποποίηση του νόμου για τη διαδοχική ασφάλιση προωθεί Υπουργείο Απασχόλησης, σε μια προσπάθεια να γίνει δικαιότερος ο υπολογισμός της σύνταξης αλλά και να απλουστευθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοσή της. Σήμερα χρειάζονται το λιγότερο 10 μήνες, σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις ακόμα και δύο χρόνια για να πάρει σύνταξη εργαζόμενος με διαδοχική ασφάλιση.Το πρόβλημα μείωσης των συντάξεων εντοπίζεται κυρίως στις κατηγορίες των εργαζομένων που έχουν ασφαλιστεί διαδοχικά σε μη ομοειδείς ασφαλιστικούς οργανισμούς.

    Δικαιότερος υπολογισμός των αποδοχώνΓια παράδειγμα, ένας εργαζόμενος με 20 χρόνια ασφάλισης στο ΤΕΒΕ και 15 χρόνια στο ΙΚΑ θα πάρει κατά 30% χαμηλότερη σύνταξη από εκείνη που θα έπαιρνε αν είχε διανύσει όλο τον ασφαλιστικό του βίο στο ΤΕΒΕ.

    Για να εξαλειφθούν οι αδικίες σε βάρος των εργαζομένων ο υπολογισμός της σύνταξης πρέπει να γίνεται με βάση τις αποδοχές που έχει ο εργαζόμενος κατά την έξοδό του από την ασφάλιση και όχι με τις αποδοχές των προηγούμενων δεκαετιών.

    Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι εισηγήσεις παραγόντων των ασφαλιστικών ταμείων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

    Για την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης των αποφάσεων συνταξιοδότησης προτείνεται η υπογραφή Υπουργικής Απόφασης που αφορά στο δελτίο διαδοχικής ασφάλισης.

    Είδηση: 18188

    [05] Εκτιμήσεις της Merrill Lynch για τη διεθνή οικονομία

    Ειδήσεις

    Οι επενδύσεις χαμηλού κινδύνου θα μπορούσαν να προσφέρουν σε ιδιώτες επενδυτές τις καλύτερες προοπτικές για ελκυστικές αποδόσεις το 2009, καθώς τα μεγάλα βιομηχανοποιημένα κράτη του κόσμου βρίσκονται σε ύφεση, σύμφωνα με τις ετήσιες εκτιμήσεις της Merrill Lynch, που παρουσίασε σήμερα στην Αθήνα ο Gary Dugan, συντάκτης του Merrill Lynch Global Wealth Management's Outlook για το 2009. Το 2009 θα είναι μια αποφασιστική χρονιά για την παγκόσμια οικονομία με την κρατική παρέμβαση να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο καθορισμό του κατά πόσον θα βιώσουμε μια σχετικά σύντομη και απότομη καθοδική φάση - η οποία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου δωδεκαμήνου - ή μια μακρά και παρατεταμένη ύφεση όπως αυτή που βίωσε η Ιαπωνία τη δεκαετία του 1990", ανέφερε ο οικονομικός αναλυτής της Merrill Lynch.

    Οι κυβερνήσεις ίσως χρειαστεί να εξετάσουν τη χρήση σημαντικών δημοσιονομικών πακέτων, αξίας μεταξύ 2%-5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ), προκειμένου να δώσουν ώθηση στις οικονομίες τους και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον κ. Dugan.

    Εκτός από τις συνεχιζόμενες αρνητικές εξελίξεις στα υψηλά επίπεδα δανεισμού και τις περαιτέρω προειδοποιήσεις περί κερδών, ο αποπληθωρισμός θα μπορούσε να αποτελέσει κύριο ζήτημα το 2009. "Ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού είναι μεγαλύτερος από ό,τι αναμένουν πολλοί", ανέφερε ο κ. Dugan, εκτιμώντας ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα διαρκούς αποπληθωρισμού, αλλά αυτός θα είχε εξαιρετικά επιβλαβείς επιπτώσεις. Η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει επιθετική και καινοτόμος προκειμένου να αντισταθμιστεί αυτή η απειλή".

    Μιλώντας για την πορεία των μετοχών είπε ότι μολονότι η καθοδική πορεία των κερδών είναι πιθανό να κυριαρχήσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009, θα μπορούσε να σημειωθεί μια άνοδος στις παγκόσμιες αγορές μετοχών κατά το πρώτο ήμισυ του έτους, από την οποία πιθανώς να επωφεληθούν οι μετοχές εταιριών παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων και οι κυκλικές μετοχές.

    Είδηση: 18185

    [06] Γερμανο-ινδικό πείραμα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη

    Ειδήσεις

    Η Γερμανία σε συνεργασία με την Ινδία έδωσε τη Δευτέρα το πράσινο φως για τον εμπλουτισμό του ωκεανού που βρίσκεται γύρω από την Ανταρκτική με σίδηρο. Το αμφιλεγόμενο σχέδιο στοχεύει στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη με το λιγότερο κόστος, καθώς ο εμπλουτισμός των ωκεανών με σίδηρο αποτελεί μία από τις φθηνότερες και ευκολότερες μεθόδους μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Παρά τις έντονες αντιδράσεις Γερμανών οικολόγων για περιβαλλοντικό κίνδυνο, καθώς και το μορατόριουμ για την τεχνητή γονιμοποίηση των ωκεανών της Συνόδου του ΟΗΕ για την βιοποικιλότητα στην Βόννη, το γερμανικό υπουργείο Εκπαίδευσης και Έρευνας ανακοίνωσε ότι το ερευνητικό πείραμα θα προχωρήσει βάσει σχεδίου.

    "Μετά από ειδικές μελέτες είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές και νομικές ενστάσεις για το γερμανο-ινδικό σχέδιο", δήλωσε η υπουργός Εκπαίδευσης και Έρευνας Ανέτ Σάβαν. Σύμφωνα με το σχέδιο, έξι τόνοι σιδήρου θα διασκορπιστούν στον ωκεανό σε έκταση 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων από ένα γερμανικό ερευνητικό όχημα, που ονομάζεται Polarstern. Σκοπός του σχεδίου είναι η άλγη του ωκεανού να αφομοιώσει τον σίδηρο και έπειτα να αναπαραχθεί ταχύτερα, με αποτέλεσμα να απορροφά περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από την επιφάνεια του ωκεανού. Στο πείραμα θα λάβουν μέρος τριάντα Ινδοί επιστήμονες και δεκαοκτώ από άλλες χώρες, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους προς την Ανταρκτική από το Κέιπ Τάουν.

    Είδηση: 18182

    [07] Δολοφονία του υφ. Εσωτερικών της Αμπχαζίας

    Ειδήσεις

    Δολοφονήθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Αμπχαζίας στο Σουχούμι, πρωτεύουσα της αυτόνομης αυτής φιλορωσικής δημοκρατίας, όπως έγινε γνωστό στα ξένα ΜΜΕ από ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο που επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες που μετέδωσαν ρωσικές πηγές. Η δολοφονία του έγινε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ένας άγνωστος πυροβόλησε τον Ζακάν Ντουγκουέλια που βρίσκονταν σε ένα καφέ στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αμπχαζίας και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Ο υφυπουργός πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο λόγω των σοβαρών τραυμάτων του.

    Ο δολοφονηθείς ήταν μια αγαπητή και πολύ γνωστή προσωπικότητα στην πατρίδα του και στο υπουργείο Εσωτερικών αρμοδιότητά του ήταν η διαλεύκανση σοβαρών εγκλημάτων. Ο πρόεδρος της Αμπχαζίας, Σεργκέι Μπαγκάπ, δήλωσε ότι η σημερινή δολοφονία στοχεύει "στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Αμπχαζία" και επισήμανε ότι "η δολοφονία του σχετίζεται με το αντικείμενο της δουλειάς του στο υπουργείο".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 18179

    [08] Εκλογή νέου Πατριάρχη Μόσχας

    Ειδήσεις

    Συνέρχεται την Τρίτη 27 Ιανουαρίου η Κληρικολαϊκή Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, στο συνεδριακό κέντρο του καθεδρικού ναού του Χριστού Σωτήρος για να εκλέξει το νέο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών. Ο τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου της Μόσχας, μητροπολίτης Σμολένσκ και Καλίνινγκραντ, Κύριλλος, προβάλλει ως επικρατέστερος διάδοχος του Αλέξιου του Β΄στο τιμόνι της Ρωσικής Εκκλησίας.

    Η Αρχιερατική Σύνοδος, που προηγήθηκε, εξέλεξε την Κυριακή κατά τα καθιερωμένα τους τρεις βασικούς υποψηφίους για τον πατριαρχικό θρόνο της Ρωσίας μεταξύ 145 ιεραρχών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του καταστατικού της Εκκλησίας και ολοκλήρωσε τις εργασίες της. Ο 62χρονος ιεράρχης συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους της Αρχιερατικής Συνόδου (97 ψήφους), μεταξύ των τριών υποψηφίων. Στη ψηφοφορία της Κυριακής συμμετείχαν 198 από τους 202 συνολικά αρχιερείς του Πατριαρχείου Μόσχας στη Ρωσία και το εξωτερικό.

    Είδηση: 18178


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 January 2009 - 21:55:20 UTC