Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιόνια και βροχοπτώσεις
  • [02] Πυροβολισμοί στον Προαστιακό
  • [03] Γέννησε δίδυμα στο χιόνι
  • [04] Τραγωδία στην Ουκρανία
  • [05] Θλιβερή επέτειος

    [01] Χιόνια και βροχοπτώσεις

    Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες σύμφωνα με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Το Σάββατο θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες αλλά από την Κυριακή αναμένεται να υποχωρήσουν σταδιακά. Όσοι πάντως κινηθούν με το αυτοκίνητό τους στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

    Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο σύμφωνα με το δελτίο έκτακτων καιρικών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αφορούν:

    -Τα ορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας -Τη Θεσσαλία με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα -Την Ηπειρο με υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα -Την Στερεά Ελλάδα με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα και -Την Πελοπόννησο με υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα.

    Λόγω της έντονης χιονόπτωσης αλλά και του πάγου απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, από το Άνω Πολύδροσο προς το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, από το Δόκανο Επταλόφου προς το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καλοσκοπής, Πύρας, Μαύρο Λιθάρι, Καστριώτισσας, Πανουργίας και Στρόμης.

    Έντονη ήταν η παγωνιά που επικράτησε κατά την διάρκεια της νύκτας σε πολλές περιοχές της χώρας και ο υδράργυρος άγγιξε στο Καϊμακτσαλάν τους -11, στον Παρνασσό τους -7, σε Σέρρες και Δράμα τους -5, σε Κοζάνη Φλώρινα τους -4, σε Κιλκίς, Καστοριά, Ιωάννινα τους -3 και στη Θεσσαλονίκη τους -2

    Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι κινηθούν σήμερα με το αυτοκίνητό τους στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, να τηρούν τα όρια ταχύτητας όπως επίσης και τις αποστάσεις ασφαλείας.

    Είδηση: 17113

    [02] Πυροβολισμοί στον Προαστιακό

    Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς προβληματίζει την ηγεσία της Αστυνομίας. Άγνωστοι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα πυροβόλησαν εναντίον συρμού του προαστιακού, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Το περιστατικό συνέβη κοντά στο σταθμό του Ρέντη και ενώ το τραίνο ήταν εν κινήσει. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο σφαίρες τρύπησαν το τζάμι στο μεσαίο βαγόνι. Το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Κιάτο, ακινητοποιήθηκε και έγιναν έρευνες από την αστυνομία προκειμένου να εξακριβωθεί το σημείο από το οποίο πυροβόλησαν οι δράστες.

    Επίσης αγνωστοι δράστες στις 5 τα ξημερωματα πέταξαν μολότωφ σε υποκαταστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στην οδό Άγγελου Σικελιανού 11, στο Νέο Ψυχικό.

    Είδηση: 17114

    [03] Γέννησε δίδυμα στο χιόνι

    Κόσμος -

    Αμερική-ΗΠΑ

    Δίδυμα μέσα στο χιόνι, γέννησε μια Καναδή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κοντά στο Οντάριο. Οι γιατροί λένε ότι τα δίδυμα θα επιζήσουν. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις συνεχίζονται σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας προβλήματα στους οδικούς άξονες.

    Σε καλή κατάσταση βρίσκεται η Καναδή που γέννησε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα δίδυμα μέσα στο χιόνι κοντά στο Οντάριο και τα βρέφη σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα επιζήσουν.

    Αστυνομικοί που περιπολούσαν σε δρόμο του Ουίνσδορ νόμιζαν στην αρχή ότι βρέθηκαν σε σκηνή εγκλήματος όταν είδαν μια γυναίκα καλυμμένη με αίματα και με ένα μωρό στην αγκαλιά να φωνάζει βοήθεια. Η 27χρονη γυναίκα όταν πλησίασαν τους είπε πως μόλις είχε γεννήσει και ενώ τα ασθενοφόρα δεν είχαν φτάσει στο σημείο, έφερε στον κόσμο και το δεύτερο βρέφος.

    Το προσωπικό του Περιφερειακού Νοσοκομείου του Ουίνσδορ επισήμανε πως η μητέρα και τα βρέφη--που γεννήθηκαν 1,3 και 1,8 κιλά-- βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αν και το ένα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα.

    Είδηση: 17121

    [04] Τραγωδία στην Ουκρανία

    Κόσμος -

    Ευρώπη

    Τουλάχιστον 27 είναι τα θύματα, από την ισχυρή έκρηξη, που κατέστρεψε τμήμα πολυκατοικίας στην Κριμαία της νότιας Ουκρανίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Ως τώρα, από τα χαλάσματα έχουν διασωθεί 21 ένοικοι του κτιρίου. Η έκρηξη που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, παραμονή Χριστουγέννων, σε πολυκατοικία της πόλης Γιεβπατόρια, θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα που απέχει τουλάχιστον 600 χλμ. από το Κίεβο.Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιούσενκο κήρυξε ημέρα πένθους τη σημερινή.

    Είδηση: 17120

    [05] Θλιβερή επέτειος

    Ειδήσεις

    Πάνε τέσσερα χρόνια, από τότε, που το τσουνάμι, έπληξε τις χώρες του Ινδικού Ωκεανού, αφήνοντας πίσω, όλεθρο. Σήμερα, η κατάσταση εκεί έχει βελτιωθεί, ενώ η βοήθεια που πρόσφερε η διεθνής κοινότητα, ολοκληρώθηκε. Τώρα, η Γιούνισεφ, επιμένει να δημιουργήσει ένα σύστημα υποδομών, που θα επιτρέψει στους νέους ανθρώπους, να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

    Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τότε που η καταστροφή "επισκέφθηκε" τις χώρες του Ινδικού Ωκεανό. Λίγο πριν από την εκπνοή του 2004 η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στην περιοχή δέχθηκε ισχυρό πλήγμα και τουλάχιστον 260.000 από αυτούς βρήκαν το θάνατο.

    Σήμερα, στις ίδιες περιοχές παρατηρείται σημαντική πρόοδος. Παρατηρούνται βελτιώσεις που είναι κάτι παραπάνω από επισκευές ή ανακαινίσεις. Στις περιοχές που πέρασε το καταστροφικό κύμα και σκόρπισε το θάνατο, σήμερα κατασκευάζονται κτίρια κατά πολύ καλύτερα, σε σύγκριση με εκείνα του χθες.

    "Το τσουνάμι ήταν ένα τρομακτικό γεγονός, όμως έδωσε πολλές ευκαιρίες σ' αυτές τις χώρες. Έφερε ειρήνη στην διαιρεμένη Μπάντα Άτσεχ, όπου ακόμη σήμερα μπορείτε να δείτε την ειρήνη σε μια περιοχή που για πολύ καιρό δοκιμάστηκε από συγκρούσεις. Αυτό επέτρεψε στις περιοχές να ανοικοδομηθούν, να γίνουν επενδύσεις", εκτιμά μετά από τέσσερα χρόνια ο Τζόναθαν Κόλντγουελ, υπεύθυνος μεταφοράς βοηθείας για το τσουνάμι

    Η παροχή βοήθειας στις χώρες που έπληξε το τσουνάμι έχει σταματήσει. Όμως, η Γιούνισεφ και οι υποστηρικτές του έργου της εξακολουθούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στις προσπάθειες για τη βελτίωση των ανθρώπων της περιοχής. Ιδιαίτερα, για τη βελτίωση των εκατομμυρίων παιδιών της.

    Είδηση: 17122


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 26 December 2008 - 10:05:04 UTC