Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλία: Εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού
  • [02] Χριστούγεννα στον κόσμο

    [01] Γαλλία: Εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού

    Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Αθλητικού Κέντρου στο Καπμπρετόν στην νοτιοδυτική Γαλλία και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς. Ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα εύφλεκτο υλικό μέσα σε μία φιάλη που ήταν συνδεδεμένη με ένα σύστημα πυροδότησης. Πυροτεχνουργοί έσπευσαν επί τόπου και εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό που ήταν έτοιμος για λειτουργία, Η αυτονομία διεξάγει έρευνα, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για την τοποθετησή του. Ένας άλλος μηχανισμός εξερράγη σε ένα μεσιτικό γραφείο σε γειτονική περιοχή, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας.

    Είδηση: 17111

    [02] Χριστούγεννα στον κόσμο

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Κατανυκτικό το κλίμα στη Βηθλεέμ όπου χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τη γέννηση του Θεανθρώπου. Τις ευχές του για τα Χριστούγεννα έστειλε από τη Χαβάη όπου κάνει διακοπές, ο Μπαράκ Ομπάμα στους στρατευμένους που περνούν τις γιορτές μακριά από την οικογένεια τους. Στο Βατικανό, ο πάπας ευχήθηκε χρόνια πολλά στους πιστούς σε 64 γλώσσες την ώρα που οι Αυστραλοί έχουν κατακλύσει τις παραλίες για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα απολαμβάνοντας τον ήλιο.

    Πλήθη τουριστών και Παλαιστίνιοι χριστιανοί γιόρτασαν την Γέννηση του θεανθρώπου στην γενέτειρά του τη Βηθλεέμ

    Στον Ναό της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται κοντά στο Ναό της Γέννησης, ο νέος Λατίνος Πατριάρχης χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία του μεσονυκτίου παρόντος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπας και πιστών που πριν εκκλησιαστούν, χρειάστηκε να περάσουν ελέγχους ασφαλείας.

    Εβδομήντα χιλιόμετρα μακριά, στην εύφλεκτη Γάζα οι 400 χριστιανοί κάτοικοι ματαίωσαν την λειτουργία του μεσονυκτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Ισραηλινό αποκλεισμό, όμως οι πρωινή λειτουργία πραγματοποιήθηκε κανονικά.

    Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στην ιστορική πόλη της Ναζαρέτ στο Βόρειο Ισραήλ την οποία επέλεξαν πολλοί χριστιανοί τουρίστες και ντόπιοι.

    Ευχόμενος καλά Χριστούγεννα σε 64 γλώσσες ο Πάπας Βενέδικτος 16ος χαιρέτησε τους πιστούς που παρά το κρύο συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

    Στο μήνυμά του "για την πόλη και τον κόσμο" ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, στα βάσανα των λαών της Αφρικής με ιδιαίτερη αναφορά στην Ζιμπάμπουε και στην οικονομική κρίση. Στην κατανυκτική λειτουργία του μεσονυκτίου μίλησε για την εκμετάλλευση των παιδιών.

    "Ας σκεφτούμε τα παιδιά του δρόμου που δεν έχουν την ευλογία ενός σπιτιού και μιας οικογένειας, τα παιδιά που ως στρατιώτες είναι θύματα στυγνής εκμετάλλευσης και όργανα βίας αντί για άγγελοι της συμφιλίωσης και της ειρήνης.", τόνισε.

    Στη Σόφια οι καμπάνες στην Μητρόπολη του Αλεξάνδρου Νιέφσκι σήμαναν την γέννηση του θεανθρώπου και το τέλος της 40ήμερης νηστείας. Η Βουλγαρική ορθόδοξη εκκλησία ακολουθεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο ήδη από το 1968.

    Στο Πακιστάν, οι χριστιανικές κοινότητες γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με λαμπρότητα. Οι εκκλησίες και τα σπίτια λούστηκαν στο φως. Οι πιστοί παρακολούθησαν τις λειτουργίες στις Καθολικές και Προτεσταντικές εκκλησίες.

    Στο Βερολίνο, περίπου 30 γερμανοί βούτηξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης Οράνκε φορώντας μόνο το σκουφάκι του Αί Βασίλη, την στιγμή που το θερμόμετρο έδειχνε έναν βαθμό Κελσίου πάνω από το μηδέν.

    Με μαγιό αλλά με ζέστη περνούν τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία. Συνωστισμός παρατηρείται στην παραλία Μπόντι του Σίνδει ενώ λιγότεροι προτίμησαν να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες στους ναούς.

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Διοίκηση Αεράμυνας Βορείου Αμερικής έχει πολλή δουλειά καθώς δέχεται αναφορές από πολίτες που δηλώνουν ότι εντόπισαν στον ουρανό το έλκηθρο του Αι Βασίλη. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 94 χιλιάδες τηλεφωνήματα και 11 εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στους στρατευμένους που περνούν τις γιορτές μακριά από τις οικογένειές τους: "Σε πόλεις της Αμερικής υπάρχουν άδειες θέσεις στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Σε μακρινές βάσεις και στα πολεμικά πλοία οι άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων προσπαθούν να σκεφτούν τις αντιδράσεις των παιδιών τους για τα δώρα που τους έστειλαν."

    Ο Μπαράκ Ομπάμα που περνά τις διακοπές των εορτών με την οικογένειά του σε ένα παραλιακό σπίτι στη Χαβάη έπαιξε γκολφ με έναν σύμβουλό του και δυο γείτονες του από το Σικάγο.

    Είδηση: 17110


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 December 2008 - 21:53:22 UTC