Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσφυγές στο ΣτΕ φαρμακευτικών εταιρειών για την απόδοση οφειλών
  • [02] Χιονοθύελλες πλήττουν ΗΠΑ & Καναδά
  • [03] Πέθανε ο πρώτος Κινέζος με μεταμόσχευση προσώπου
  • [04] Χριστούγεννα με κρύο
  • [05] Βέλγιο: ενδεχόμενο κυβέρνησης μεταβατικού χαρακτήρα

    [01] Προσφυγές στο ΣτΕ φαρμακευτικών εταιρειών για την απόδοση οφειλών

    Κοινωνία

    Προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας [ΣτΕ] κατέθεσαν φαρμακευτικές εταιρείες ζητώντας την ακύρωση υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούλιο.Με την εν λόγω απόφαση, καθορίστηκε η διαδικασία, αλλά και ο τρόπος απόδοσης του οφειλομένου ποσού από τις φαρμακευτικές εταιρείες στους δικαιούχους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στους ασφαλισμένους του δημοσίου [Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου - ΟΠΑΔ].

    Με τις προσφυγές τους οι φαρμακευτικές εταιρείες ζητούν ακόμη, να ακυρωθούν οι πράξεις, με τις οποίες υποχρεώνονται να καταβάλλουν διάφορα ποσά προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για τα έτη 2006-07 καταθέτοντάς τα -εντός διμήνου από τη σχετική ειδοποίηση- στο Λογαριασμό Βελτίωσης Κοινωνικής Ασφάλισης [ΛΒΚΑ] που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα.

    Οι φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν στις προσφυγές τους, ότι με αυθαίρετους υπολογισμούς και χωρίς τις αναγκαίες αιτιολογίες έχει προσδιοριστεί η υποχρέωση επιστροφής ποσού ανάκτησης που υπολογίζεται σε 4% επί της καθαρής τιμής των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που κατέβαλαν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και ο ΟΠΑΔ για την προμήθεια φαρμάκων από τους ασφαλισμένους τους.Οι εταιρείες θεωρούν ότι πρόκειται ουσιαστικά για φόρο που δεν επιτρέπεται από το άρθρο 78 του Συντάγματος και ότι παραβιάζεται το δικαίωμα φοροδοτικής συμμετοχής εκάστου στα έσοδα του κράτους ανάλογα με τις δυνατότητες του.

    Επίσης, υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται τα άρθρα 4 και 5 του Συντάγματος και θεσπίζεται δυσμενής διακριτική μεταχείριση σε βάρος των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, προσβάλλεται άμεσα η ελευθερία του επιχειρείν και εμποδίζεται ουσιωδώς η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

    Ακόμη, οι φαρμακευτικές εταιρείες χαρακτηρίζουν το μέτρο καθαρά εισπρακτικό για τα έσοδα των ασφαλιστικών οργανισμών, υποστηρίζοντας ότι επιβάλλεται μόνο σε αυτές και όχι στα άλλα δυο μέλη της αλυσίδας φαρμάκου στην Ελλάδα, δηλαδή, τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία.

    Είδηση: 16977

    [02] Χιονοθύελλες πλήττουν ΗΠΑ & Καναδά

    Σκηνικό ισχυρών δυσμενών καιρικών φαινομένων είναι αυτό που έχει στηθεί σε ΗΠΑ, Καναδά, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου.Η νέα -η τρίτη μέσα σε δύο ημέρες- χιονοθύελλα έφτασε από τον Ειρηνικό Ωκεανό και σαρώνει τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, από το Σιάτλ μέχρι τη Βοστόνη καταστρέφοντας τα σχέδια εκατομμυρίων ταξιδιωτών των Χριστουγέννων.Οι καθυστερήσεις στα μεγάλα αεροδρόμια είναι πολύωρες και άκρως επικίνδυνες είναι οι μετακινήσεις στους οδικούς άξονες, όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία συμβάντα.

    Με δριμύτητα μπήκε επισήμως ο χειμώνας από την μία άκρη έως την άλλη άκρη του Καναδά, καθώς χιονοθύελλες πλήττουν τη χώρα από ανατολή μέχρι δύση.Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά έχει εκδώσει προειδοποίηση για χιονόπτωση στο Βανκούβερ, που μπορεί να φτάσει μέχρι τους 15 πόντους, ενώ θυελλώδεις άνεμοι ταχύτητας μέχρι 90 χιλιομέτρων την ώρα θα παρατηρηθούν στο νησί του Βανκούβερ.

    Οι δρόμοι θα είναι επικίνδυνοι σε όλη τη βρετανική Κολομβία, όπου η θερμοκρασία με τον παράγοντα του ανέμου θα κατέβει σε -40C σε ορισμένες περιοχές.Επίσης, σφοδροί άνεμοι, που θα κατεβάσουν τη θερμοκρασία μέχρι τους -45 C, θα πλήξουν την Αλπμέρτα το Σασκάτσουαν και τη Μανιτόμπα.Στο Νότιο Οντάριο, που έχει ήδη σκεπαστεί με χιόνι από την Παρασκευή, προβλέπεται ισχυρή χιονοθύελλα όπου έως το τέλος της ημέρας με το χιόνι να φτάνει τα 20 εκατοστά.Επίσης, η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει 20 εκατοστά χιόνι στο Μόντρεαλ και 30 σε άλλες περιοχές του Κεμπέκ.Ολόκληρο το Νιού Μπράνσγουικ και μέρη του Νιουφάουντλαντ τελούν υπό την απειλή ισχυρών χιονοπτώσεων, καθώς η χιονοθύελλα μετακινείται ολοταχώς από το Οντάριο προς ανατολάς.

    Είδηση: 16976

    [03] Πέθανε ο πρώτος Κινέζος με μεταμόσχευση προσώπου

    Ο πρώτος ασθενής στην Κίνα που υπεβλήθη σε μεταμόσχευση προσώπου, πέθανε σε νοσοκομείο της δυτικής επαρχίας Γιουνάν, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.Ο θάνατος του 32χρονου Λι-Γκουα-Ξίνγκ, του δεύτερου ανθρώπου στον Κόσμου που υπεβλήθη σε μεταμόσχευση προσώπου, δεν σχετίζεται με την επέμβαση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο "Τσιουτσένγκ Ουανμπάο".

    Η ακριβής αιτία θανάτου παραμένει αδιευκρίνιστη. Ωστόσο, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο θάνατο του 32χρονου οφείλεται στην άρνηση του να πάρει τα φάρμακα για την καταστολή του ανοσοποιητικού του.

    Μία χειρουργική ομάδα στο στρατιωτικό νοσοκομείο Σιτζίνγκ, στη βορειοδυτική επαρχία του Σιάν, είχε αντικαταστήσει τα 2/3 του προσώπου του Λι στις αρχές του 2006, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά περίπλοκη επέμβαση, σε σύγκριση με εκείνη που είχε γίνει στη Γαλλία το Νοέμβριο του 2005.

    Ο Λι, από αγροτική περιοχή του Γιουνάν, ζούσε από το 2004σαν ερημίτης, αφού είχε παραμορφωθεί τελείως το πρόσωπό του, μετά την επίθεση που είχε δεχθεί από μία αρκούδα.

    Η χειρουργική ομάδα απεκατέστησε τα μάγουλα του Λι με καινούργια, το πάνω χείλος του, τη μύτη και την περιοχή των βλεφάρων, με μόσχευμα από ένα και μόνο άρρενα δότη, σε μία επέμβαση που διήρκεσε 14 ώρες.

    Το νοσοκομείο είχε πραγματοποιήσει την επέμβαση εντελώς δωρεάν.

    Την περασμένη εβδομάδα, Αμερικανοί ιατροί ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν την πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου σε μία γυναίκα από το Κλίβελαντ.

    Είδηση: 16975

    [04] Χριστούγεννα με κρύο

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Άλλαξε από σήμερα, Κυριακή, το καιρικό σκηνικό με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμη και στην Κρήτη. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, χιόνια ενδέχεται να πέσουν το βράδυ και στην Πάρνηθα, ενώ το κύμα της κακοκαιρίας θα συνεχιστεί μέχρι και τα Χριστούγεννα με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Βόρειοι άνεμοι 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Νέα πτώση της θερμοκρασίας είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για τη Δευτέρα. Στην Αττική θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν πρόσκαιρες νεφώσεις .Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

    Είδηση: 16974

    [05] Βέλγιο: ενδεχόμενο κυβέρνησης μεταβατικού χαρακτήρα

    Στο Βέλγιο αναζητείται πολιτική λύση και υπάρχει προσανατολισμός για μία "μεταβατικού χαρακτήρα" κυβέρνηση, μετά από την υποβολή προχθές Παρασκευή της παραίτησης στα Ανάκτορα της κυβέρνησης συνασπισμού του κ. Ιβ Λετέρμ. Ο βελγικός Τύπος αναφέρεται στο "Φόρτις-γκέϊτ" περιγράφοντας τις πιέσεις οι οποίες καταγγέλθηκαν από τον ανώτατο δικαστή του Βελγίου (με λεπτομερές υπόμνημά του), ότι ασκήθηκαν από την κυβέρνηση, πριν να εκδοθεί δικαστική απόφαση στο θέμα της εκ των πραγμάτων αναγκαίας επείγουσας εξαγοράς της "προβληματικής" τράπεζας "Fortis". Επίσης γίνεται συχνά λόγος στο βελγικό Τύπο για μία "οιωνεί κρατική υπόθεση".

    Η γαλλόφωνη "Λε Σουάρ (Εσπερινή)" δείχνει επιθετικότητα για τον 48χρονο Λετέρμ όταν τιτλοφορεί "Ο επόμενος-και γρήγορα!", θα πρέπει εντούτοις να επισημανθεί ότι ειδικά στο Βέλγιο υπάρχει μακρά πολιτική παράδοση παρέλευσης ενός ικανού χρόνου διαβουλεύσεων, πριν να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση της χώρας αυτής της δυτικής Ευρώπης.

    Ο μονάρχης Αλβέρτος Β' "επιφυλάχθηκε" όπως το Σύνταγμα του έδινε το δικαίωμα, να δώσει την απάντησή του, όταν παρέλαβε το επίσημο κείμενο της παραίτησης σύσσωμης της κυβέρνησης--προηγήθηκε, λίγη ώρα, η παραίτηση μόνον του υπουργού Δικαιοσύνης και Μεταρρυθμίσεων, κ. Γιό Φερχόϊζεν.

    Τον Ιούλιο είχε υποβληθεί ξανά παραίτηση από τον κ. Λετέρμ καθώς διογκώνονταν τα αυτονομιστικού χαρακτήρα αιτήματα των Φλαμανδών (στο βορρά), στη συνέχεια επειδή η κυβέρνησή του κατά κοινή ομολογία χειρίστηκε ικανοποιητικά τη διεθνή χρηματο-πιστωτική κρίση για τις βελγικές τράπεζες "είχε πάρει μία ανάσα".

    Τώρα, οι πολιτικοί παρατηρητές συμφωνούν πως η αναγκαία εξαγορά επειγόντως μιας από τις τράπεζες, της Fortis", "αποτέλεσε τη χαριστική βολή" για την κυβέρνηση Λετέρμ.

    Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι τα μεγάλα κόμματα της χώρας αντιτίθενται στο να διεξαχθούν, αμέσως, "πρόωρες" βουλευτικές εκλογές, επιλέγοντας μάλλον τουλάχιστον να "συνδυαστούν" αυτές με τις περιφερειακές εκλογές, που είναι προγραμματισμένο να γίνουν μέσα στον Ιούνιο του 2009.

    Πάντως, υπογραμμίζουν, "το Βέλγιο βυθίστηκε ξανά σε πολιτική κρίση", που όμως αρχικά ήλπισε να αποφύγει -έως τουλάχιστον τον Ιούνιο- δεδομένου ότι από του θέρους του 2007 οι έντονες διαφωνίες στο πολιτικό προσκήνιο των Φλαμανδών και των Γαλλόφωνων Βέλγων έχουν προσλάβει ιδιαίτερα έντονα χαρακτηριστικά, οδηγώντας άλλωστε σε αδυναμία σχηματισμού της νέας βελγικής κυβέρνησης επί εννέα συναπτούς μήνες...

    "Υποψήφιοι προς πρωθυπουργοποίηση", κατά τον βελγικό Τύπο, είναι πλέον : ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Χερμαν φαν Ρομπιί, ο πρώην πρωθυπουργός Ζαν-Λικ Ντεέν, επίσης Χριστιανοδημοκράτες Φλαμανδοί, όπως ακριβώς ο παραιτηθείς Ιβ Λετέρμ.

    Είδηση: 16970


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 21 December 2008 - 17:53:18 UTC