Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασύλληπτος ο δράστης
  • [02] Νέες συγκεντρώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας
  • [03] Σημαντικά ευρήματα στον Άρη
  • [04] Eπίθεση της Χαμάς με ρουκέτες
  • [05] Κίνηση προσέγγισης Ρωσίας - ΗΠΑ
  • [06] Πεντάγωνο: συσκέψεις με Ομπάμα για το Ιράκ

    [01] Ασύλληπτος ο δράστης

    Άγνωστος παραμένει ο δράστης που πυροβόλησε το16χρονο μαθητή το χέρι, στο Περιστέρι. Το παιδί τραυματίστηκε στον καρπό κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση της Αστυνομίας, με βλήμα από 38άρι περίστροφο παλαιού τύπου. Η αστυνομία εξετάζει τώρα από πού μπορεί να ρίχθηκε ο πυροβολισμός ενώ οι γιατροί διαβεβαιώνουν ότι δεν έχει πειραχθεί κανένα ζωτικό νεύρο του χεριού του και ενδέχεται να πάρει εξιτήριο ακόμη και σήμερα. Συγκέντρωση προγραμματίζουν φοιτητές και μαθητές στον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του μαθητή.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 16901

    [02] Νέες συγκεντρώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας

    Κοινωνία

    Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο προγραμματίζουν για το μεσημέρι οι πανεπιστημιακοί καθηγητές ενώ συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν φοιτητές και μαθητές στον Άγιο Αντώνιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου μαθητή στο Περιστέρι. Στο μεταξύ σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά τα βίαια επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες Πέμπτη στην Αθήνα, γύρω από το κτίριο της Νομικής, μετά τα ειρηνικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας ανήλικος και τρεις αλλοδαποί, αλλά κανένας φοιτητής ή σπουδαστής. Εξάλλου σε εξοστρακισμό της σφαίρας που προκάλεσε τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου διαπιστώνει το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει το σημείο πρόσκρουσης και την κατεύθυνσή της στη συνέχεια. H οικογένεια του παιδιού πάντως ζητά βλητική εξέταση και αυτοψία στο σημείο του μοιραίου επεισοδίου.

    Συναυλία αλληλεγγύης στους νέους, διοργανώνουν 25 καλλιτέχνες, στις 5 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Είδηση: 16896

    [03] Σημαντικά ευρήματα στον Άρη

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Σημαντικά επιστημονικά στοιχεία ήρθαν στο φως από το διαστημικό σκάφος Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) της NASA και ανακοινώθηκαν από επιστήμονες στη διάρκεια της ετήσιας συνδιάσκεψης της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν ο πλανήτης Άρης διέθετε ένα υδάτινο περιβάλλον κατάλληλο να φιλοξενήσει ζωή. Διαπιστώθηκαν εναποθέσεις ανθρακικού άλατος, που σχηματίστηκαν σε ουδέτερο ή αλκαλικό νερό.

    Είδηση: 16902

    [04] Eπίθεση της Χαμάς με ρουκέτες

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Mε τη ρίψη δύο ρουκετών εναντίον του νοτίου Ισραήλ, αποδείχτηκε εμπράκτως η επαλήθευση των ανακοινώσεων της Χαμάς, ότι τερματίστηκε η εκεχειρία με τον ισραηλινό στρατό. Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Λίγη ώρα νωρίτερα σε ανακοίνωσή τους οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ (ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς), τόνιζαν ότι:

    Είδηση: 16897

    [05] Κίνηση προσέγγισης Ρωσίας - ΗΠΑ

    Ειδήσεις

    "Γέφυρες" προς την πλευρά των ΗΠΑ φαίνεται ότι αποτελούν οι δηλώσεις του επικεφαλής των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων, στρατηγού Νικολάι Σολόβτσεφ. Ο κ. Σολόβτσεφ δήλωσε ότι αν οι ΗΠΑ σταματήσουν την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας, τότε η Ρωσία θα ανακαλέσει σειρά σχεδίων στον τομέα των στρατηγικών όπλων.

    Η ακριβής δήλωση του Ρώσου στρατηγού στο πρακτορείο Ιντερφάξ ήταν: "Αν οι Αμερικανοί ανακαλέσουν τα σχέδιά τους για την ανάπτυξη της Τρίτης θέσης (ασπίδα στην ανατολική Ευρώπη) και άλλα στοιχεία της στρατηγικής αντιπυραυλικής άμυνας, θα αντιδράσουμε με ανάλογο τρόπο. Δεν θα έχουμε ανάγκη μιας σειράς πολυδάπανων προγραμμάτων. Δεν διαθέτουμε σήμερα τα ιδεολογικά θεμέλια για μια αντιπαράθεση. Εφαρμόζοντας τα σχέδια ανάπτυξης των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων, δεν επιδιώκουμε να εκφοβίσουμε κανέναν. Δεν ενεργούμε παρά σε αναλογία με την πραγματικότητα αυτήν".Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις ΗΠΑ η αντιπυραυλική ασπίδα στοχεύει στην προστασία τους από πιθανές επιθέσεις από τι Ιράν, ενώ η Ρωσία θεωρεί ότι δημιουργείται κλοιός γύρω από την ίδια και περιοχές της ζώνης συμφερόντων της.Σε χώρες που έχουν επιλεγεί για την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας, όπως η Πολωνία και η Τσεχία, έχει σημειωθεί έντονος προβληματισμός στην κοινή γνώμη, μετά και από δηλώσεις των Ρώσων ότι δεν αποκλείουν ακόμα και λήψη στρατιωτικών μέτρων για την προστασία των συμφερόντων τους.

    Είδηση: 16895

    [06] Πεντάγωνο: συσκέψεις με Ομπάμα για το Ιράκ

    Κόσμος -

    Αμερική-ΗΠΑ

    Σειρά συσκέψεων με στελέχη του Πενταγώνου είχε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με αντικείμενο συζήτησης την στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ. Η θέση που είχε διακηρύξει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για απόσυρση των δυνάμεων από το Ιράκ μέσα σε 16 μήνες. Δεν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της σύσκεψης, που πάντως δεν θα κατέληγε σε αποφάσεις, αλλά θα είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα.

    Αρκετά στελέχη του Πενταγώνου, αν και δεν έχουν εκφράσει θέσεις για αποχώρηση από το Ιράκ, έχουν ανοίξει όμως τη συζήτηση τουλάχιστον για μείωση της στρατιωτικής παρουσίας τους στην περιοχή. Οι τελικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν μετά την τυπική ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Ομπάμα και την τοποθέτηση νέου αρχηγού στο στράτευμα των ΗΠΑ.

    Είδηση: 16894


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 19 December 2008 - 9:58:15 UTC