Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Παπανδρέου στο ιταλικό περιοδικό Λ' Εσπρέσσο
  • [02] Νότια Κορέα: Μεθυσμένες οδηγοί
  • [03] Κάτω από 36 δολάρια το πετρέλαιο
  • [04] Playboy: Συγνώμη για εξώφυλλο με τη γυμνή Παρθένο Μαρία
  • [05] Αγωγή Μπρούνι σε αλυσίδα καταστημάτων
  • [06] ΠΓΔΜ: Σκληρή κριτική Τσερβένκοφσκι κατά Γκρούεφσκι
  • [07] Γ. Παπανδρέου - Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
  • [08] Εγκαίνια για το κοινωνικό φαρμακείο
  • [09] Λευκά Χριστούγεννα στον κόσμο

    [01] Συνέντευξη Παπανδρέου στο ιταλικό περιοδικό Λ' Εσπρέσσο

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Στους βανδαλισμούς των τελευταίων ημερών αναφέρθηκε στην τετρασέλιδη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με τίτλο "Αθήνα, η δημοκρατία φλέγεται" και αιχμή την πρόσφατη δήλωσή του "είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε". Την συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ φιλοξενεί το ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό "Λ' Εσπρέσσο", που κυκλοφόρησε την Πέμπτη. "Ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη σε ένα σύστημα εξουσίας, που ευνοεί την πελατειακή σχέση και αποδέχεται τη διαφθορά. Εκείνοι που βρίσκονται σε πιο δεινή θέση είναι οι νέοι. Πρέπει να μάθουμε να ακούμε το μήνυμά τους. Όταν παραβλέπονται οι ανάγκες τους, αυξάνονται οι πιθανότητες να μαγνητισθούν από τις σειρήνες της βίας. Χρειάζεται περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, περισσότερη δημοκρατία. Όπως έλεγε ο φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης, η εναλλακτική, σήμερα, είναι μεταξύ σοσιαλισμού και βαρβαρότητας", τονίζει ο Γιώργος Πανανδρέου και προσθέτει: "Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ένα μοντέλο, το οποίο απέτυχε". Η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου που κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι ακολουθεί το δρόμο της ακρότητας και της παραπληροφόρησης.

    Σχετικά με την κατάσταση στην Παιδεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι "οι φοιτητές μπαίνουν σε καλούπι και υποχρεώνονται να ακολουθήσουν τις σπουδές, σα να πρόκειται για καταναγκαστικά έργα, χωρίς να δημιουργούνται νέες δυναμικές προς τον χώρο της εργασίας. Μια στρατηγική, που είχε επινοηθεί για την βιομηχανική εποχή, όχι για εκείνη του Διαδικτύου".

    Όσον αφορά το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος, ο αρχηγός της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά: "Δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε το επίπεδο δημοκρατίας. Να καταπολεμήσουμε τα ιδιωτικά κέντρα συμφερόντων. Να βασισθούμε στο σεβασμό του κάθε ατόμου. Να υπερασπισθούμε όσους ζουν στο περιθώριο". Υπογραμμίζει δε, πώς "το κόμμα μας, σήμερα, είναι πιο ενωμένο απ' ότι στο παρελθόν", επιπλέον καλεί τους πολίτες "να ξαναδείξουν εμπιστοσύνη στους θεσμούς" και "δανείζεται" το σύνθημα του Μπαράκ Ομπάμα "yes, we can", (ναι, μπορούμε).

    Σχετικά με τη στάση της αστυνομίας και την αναφορά του δημοσιογράφου Τζάννι Περέλλι στην αρνητική έκθεση της "Διεθνούς Αμνηστίας", ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζει πως "πρόκειται για κληρονομιά του παρελθόντος. Όταν ανέλαβαν την κυβέρνηση οι σοσιαλιστές, προσπάθησαν να αλλάξουν τον όλο προσανατολισμό, θέτοντας τα όργανα της τάξης στις υπηρεσίες του πολίτη. Τα τελευταία χρόνια, με την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η κατάσταση ανετράπη και πάλι".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τάσσεται υπέρ της πλήρους ένταξης των παιδιών των μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, κρίνει "ικανοποιητική" την κατάσταση της υγείας της κεντροαριστεράς σε διεθνές επίπεδο και εκτιμά ότι η εκλογική νίκη του Ομπάμα θα έχει θετική επίδραση.

    Απαντώντας, τέλος, στην ερώτηση του δημοσιογράφου του"Λ' Εσπρέσσο" για την επίδραση του Μπερλουσκόνι και τον καναλιών του, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ τονίζει: "Μπερλουσκόνι σημαίνει μεγάλη δόση συγκινησιακού στοιχείου και λίγη πραγματικότητα. Πρόκειται για την ίδια νεοδημαγωγική γλώσσα του Καραμανλή. Μια φιλοσοφία που βασίζεται στον ατομικισμό, η οποία δημιουργεί σωρεία προβλημάτων σε όλο τον κόσμο".

    Απάντηση Αντώναρου στον Παπανδρέου

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η υπεύθυνη κυβέρνηση του τόπου δεν πρόκειται να ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον αρχηγό του και την οργάνωση νεολαίας του στον ολισθηρό δρόμο που συνειδητά αποφάσισαν να ακολουθήσουν. Στο δρόμο της πόλωσης και των ακροτήτων. Στο δρόμο της τεχνητής έντασης και της παραπληροφόρησης. Στο δρόμο της αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών. Στο δρόμο της κάλυψης των βανδαλισμών και της βίας των ολίγων. Στο δρόμο της κατασυκοφάντησης της χώρας που επιχειρεί ο κ. Παπανδρέου με σειρά συνεντεύξεων σε ξένα μέσα ενημέρωσης. Οι μάσκες έπεσαν. Διψώντας για επανάκτηση της εξουσίας που κακοδιαχειρίστηκε για δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πια καμια αναστολή στους μικροκομματικούς του σχεδιασμούς".

    Δήλωση Παπακωνσταντίνου

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευ. Αντώναρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Καλά θα έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαβάζει πιο προσεκτικά τις συνεντεύξεις του Γιώργου Παπανδρέου, στα ξένα Μέσα. Ευτυχώς που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται την εικόνα και το κύρος της χώρας μας στο εξωτερικό, γιατί δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση και οι πολιτικές της το μόνο που κάνουν είναι να διασύρουν διεθνώς την Ελλάδα. Όσο για την «υπεύθυνη κυβέρνηση» την οποία επικαλείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αυτήν την είδαμε μεταξύ άλλων, αυτές τις ημέρες, στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στους πυροβολισμούς από αστυνομικούς στο Φάληρο, στον τραυματισμό ενός ακόμη μαθητή και στα συντρίμμια των καταστημάτων της Αθήνας και άλλων πόλεων της χώρας".

    Είδηση: 16888

    [02] Νότια Κορέα: Μεθυσμένες οδηγοί

    Ειδήσεις

    Ο αριθμός των γυναικών που συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένες έχει αυξηθεί σημαντικά στη Νότια Κορέα όπου καθημερινά σκοτώνονται ή τραυματίζονται κατά μέσο όρο 144 άνθρωποι σε τροχαία που οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ, ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοκορεατική αστυνομία. Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας για τα τροχαία στο διάστημα 2006-2008, οι ετήσιες συλλήψεις μεθυσμένων οδηγών αυξήθηκαν από 350.000 σε περισσότερες από 400.000 εφέτος. Η έκθεση τονίζει ότι ο αριθμός των γυναικών που συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένες αυξάνεται συνεχώς, ωστόσο οι άνδρες οδηγοί εξακολουθούν να αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών που διαπράττουν τη συγκεκριμένη παράβαση. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των γυναικών που συνελήφθησαν να οδηγούν μεθυσμένες αυξήθηκε από 31.510 το 2006 σε 46.677 το Νοέμβριο του 2008.

    Είδηση: 16890

    [03] Κάτω από 36 δολάρια το πετρέλαιο

    Ειδήσεις

    Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2004 έκλεισε σήμερα η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη που έπεσε μάλιστα, για μικρό διάστημα, και κάτω από τα 36 δολάρια το βαρέλι. Στην Προθεσμιακή Αγορά της Νέας Υόρκης (Nymex) το αργό παράδοσης Ιανουαρίου έκλεισε στα 36,22 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 3,84 δολαρίων σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης. Είναι η χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου από την 1η Ιουλίου 2004. Κατά τη διάρκεια των συναλλαγών έπεσε έως και τα 35,98 δολάρια το βαρέλι. Την Τετάρτη ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή του κατά 2,2 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως, όμως σύμφωνα με τους αναλυτές τα μέτρα που λαμβάνει ο Οργανισμός δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί η πτώση της ζήτησης.

    Είδηση: 16893

    [04] Playboy: Συγνώμη για εξώφυλλο με τη γυμνή Παρθένο Μαρία

    Η διεύθυνση του περιοδικού Playboy αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για το εξώφυλλο του τεύχους του Δεκεμβρίου της μεξικάνικης έκδοσής του που κυκλοφόρησε λίγο πριν από τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας της Γουαδελούπης. Στο εξώφυλλο του περιοδικού εμφανίζεται ένα μοντέλο ως Παρθένος Μαρία σε προκλητική πόζα. Συγκεκριμένα το μοντέλο για τις ανάγκες της φωτογράφισης φοράει ένα χιτώνα, ο οποίος καλύπτει το κεφάλι της και μέρος του σώματός της. Το συγκεκριμένο τεύχος κυκλοφόρησε την 1η Δεκεμβρίου, ημέρα έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στη μητέρα του Χριστού.

    Είδηση: 16892

    [05] Αγωγή Μπρούνι σε αλυσίδα καταστημάτων

    Αγωγή σε αλυσίδα καταστημάτων, έκανε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι -Σαρκοζί, επειδή πούλησε τσάντες που φέρουν τυπωμένη γυμνή της φωτογραφία. Στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στο νησί Ρεϊνιόν, γαλλικό υπερπόντιο διαμέρισμα στον Ινδικό Ωκεανό, ο δικηγόρος του ζεύγους Μπρούνι -Σαρκοζί δήλωσε ότι το πρώην μοντέλο ζητούσε ως αποζημίωση 125.000 ευρώ από την τοπική αλυσίδα Pardon, η οποία πούλησε τις τσάντες αυτές στο νησί για μερικές ημέρες. Σύμφωνα με το Reuters, τελικά κερδίζει αποζημίωση για τις τσάντες που διατέθηκαν στο εμπόριο και είχαν τυπωμένη γυμνή της φωτογραφία. Όπως αποφάσισε γαλλικό δικαστήριο η Πρώτη Κυρία θα αποζημειωθεί με 40.000 ευρώ. Η γυμνή αυτή φωτογραφία της Μπρούνι τραβήχθηκε το 1993, όταν ήταν επαγγελματίας μοντέλο.

    "Η χρησιμοποίηση της φωτογραφίας αυτής της Κάρλα Μπρούνι, χωρίς την άδειά της, της προξένησε ηθική και οικονομική ζημιά", αποφάνθηκε το δικαστήριο στην πρωτεύουσα του νησιού Σεν Ντενίς ντε λα Ρεϊνιόν. Ο ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων Pardon, Πίτερ Μερτές, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, γιατί θεωρεί υπερβολική την αποζημίωση των 40.000 ευρώ για ένα "μικρό παράπτωμα". Ο Μερτές τόνισε ότι 10.000 τσάντες με τη φωτογραφία της Μπρούνι είχαν ήδη κατασκευαστεί και οι μισές από αυτές πωλήθηκαν πριν η σύζυγος του γάλλου προέδρου προσφύγει στη δικαιοσύνη και υποσχέθηκε ότι θα απαλλαγεί από το στοκ που του έχει απομείνει. Η Pardon δε διαθέτει είδη της στην αγορά της ηπειρωτικής Γαλλίας.

    Είδηση: 16891

    [06] ΠΓΔΜ: Σκληρή κριτική Τσερβένκοφσκι κατά Γκρούεφσκι

    Ειδήσεις

    Σκληρή κριτική εφ' όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης Γκρούεφσκι άσκησε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, κατά την ετήσια ομιλία του στη Βουλή της χώρας. Καταλόγισε "άστοχους χειρισμούς" στην κυβέρνηση, σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας και τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα. Ο κ. Τσερβένκοφσκι εκτίμησε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να επαναφέρει τη θέση περί "διπλής ονομασίας, οδήγησε στο "πάγωμα" των διαπραγματεύσεων. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ: "Παρά τις υποδείξεις από την μεριά του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και των φίλων και υποστηρικτών μας ότι η επαναφορά στη θέση της "διπλής ονομασίας", δεν αποτελεί την κατάλληλη προσέγγιση για διαπραγματεύσεις και για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, η κυβέρνηση επέλεξε αυτήν ακριβώς τη θέση". Εντωμεταξύ, εγκαινιάσθηκε πλατεία με το όνομα "Φίλιππος Β' ο Μακεδών", σε περιφερειακό δήμο των Σκοπίων.

    "Πρέπει να κατανοήσουν όλοι στο εσωτερικό, ότι αν δεν υπάρξει λύση στο θέμα της ονομασίας, τότε δεν μπορεί να προχωρήσει η ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ", είπε ο Τσερβένκοφσκι. Εκτίμησε ότι αν η χώρα παραμείνει για αρκετό καιρό χωρίς σαφή ευρωατλαντική προοπτική, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης της διεθνοτικής ισορροπίας στο εσωτερικό, ενώ άφησε αιχμές και για την σκοπιμότητα της ενέργειας της κυβέρνησης του κ. Γκρούεφσκι να καταθέσει προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. "Οι αναφορές της κυβέρνησης ότι η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης δεν θα δυσχεράνει τη διαπραγματευτική διαδικασία, είναι παράλογες και κινούνται εκτός πραγματικότητας. Λυπούμαι που αναγκάζομαι να διαπιστώσω ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν πρόκειται να υπάρξουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας", συμπλήρωσε ο κ. Τσερβένκοφσκι. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "καταφεύγει σε φθηνούς λαϊκισμούς και εκμεταλλεύεται τα πατριωτικά αισθήματα του λαού» και την κατήγγειλε ότι «διαιρεί το λαό σε πατριώτες και προδότες". Η κυβέρνηση θέτει το ψευτοδίλημμα ότι όποιος δεν υποστηρίζει πλήρως την πολιτική της είναι προδότης. Εγώ, εθελοντικά και με πλήρη γνώση αναφέρω ότι αποφασίζω να ενταχθώ στον κατάλογο των προδοτών. Είμαι όμως πεισμένος ότι ο χρόνος θα δείξει τι σημαίνει πραγματικός πατριωτισμός και ποιος είναι ο αληθινός πατριώτης, σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

    Ο κ. Τσερβένκοφσκι έκανε εκτενή αναφορά και στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην προτείνει, για τρίτη συνεχόμενη φορά, ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, "οφείλεται στην αδυναμία της κυβέρνησης του Γκρούεφσκι να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό και να εκπληρώσει τα κριτήρια που έθεσε η ΕΕ, και σε καμία περίπτωση, στην εκκρεμότητα της ονομασίας". Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δαιμονοποιεί» κάθε αντίθετη άποψη στο εσωτερικό, ασκεί συστηματικές πιέσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σπαταλά τεράστια ποσά για κρατική διαφήμιση, με στόχο τον «έλεγχο» των μεγαλύτερων ΜΜΕ. "Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ουδεμία σχέση έχει με τη δημοκρατία. Με τέτοια πολιτική δεν οικοδομείται ενότητα και συνοχή. Με τέτοια διακυβέρνηση δεν πάμε προς την Ευρώπη", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ και κατέληξε ότι η κυβέρνηση αγνοεί τους κινδύνους για την οικονομία της χώρας, από την παγκόσμια οικονομική κρίση, ενώ την κατηγόρησε ότι "παραμένει απαθής και χωρίς κανένα σχέδιο" για την αντιμετώπιση των συνεπειών, που είναι ήδη εμφανείς στην πραγματική οικονομία της χώρας, από την κρίση διεθνώς.

    Πλατεία με το όνομα "Φίλιππος Β' ο Μακεδών"

    Είδηση: 16889

    [07] Γ. Παπανδρέου - Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

    Την ανάγκη ύπαρξης μέτρων στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας ώστε να κατοχυρωθούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και να αποφεύγονται στο μέλλον κοινωνικά προβλήματα και κοινωνικές εκρήξεις υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με μέλη της Εθνικής Επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου. "Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι όσο ποτέ επίκαιρα, από τις ζωές των συμπολιτών μας, μέχρι βεβαίως και τις περιουσίες τους, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία" δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστή Παπαϊώννου, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο Γ. Παπανδρέου ίδρυσε την Επιτροπή. Αναφερόμενος στην σημερινή Ημέρα των Μεταναστών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "και εδώ έχουμε τεράστιες ελλείψεις, ιδιαίτερα σε σχέση με την υπηκοότητα των μεταναστών. Έχουμε φτάσει τις 200 χιλιάδες, που ουσιαστικά στερούνται δικαιωμάτων" και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, καθώς κάποιοι θεωρούν τους μετανάστες περιθώριο.

    "Θεωρώ ότι είναι στο επίκεντρο των μεγάλων μας πολιτικών προβλημάτων ως χώρα όταν στερούμε σε πολίτες μας δικαιώματα, όταν δεν αισθάνονται ότι προστατεύονται τα δικαιώματά τους. Και η αντίδρασή τους, είναι εκ των πραγμάτων μία αντίδραση που θα δημιουργήσει κοινωνικά προβλήματα, κοινωνικές εκρήξεις. Και βεβαίως, δικαιολογημένα θα αντιδράσουν", επισήμανε ο κ .Παπανδρέου.

    Απαντώντας σε επισήμανση μέλους της Επιτροπής ότι η Ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων "πέρασε αθόρυβα" , ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "πέρασε αθόρυβα, λόγω των άλλων θορύβων, αλλά γι' αυτό ήθελα να το αναδείξουμε και εμείς όσο μπορούμε, ως βασική προϋπόθεση για τη χώρα μας και για κάθε ευνομούμενη Πολιτεία".

    "Θεωρώ ότι με τις διεθνείς εξελίξεις και τις εντάσεις που θα υπάρξουν λόγω και των οικονομικών προβλημάτων, θα έρθει ακόμα περισσότερο στο επίκεντρο το ζήτημα αυτό, ως ανάγκη για να διατηρήσουμε τον πολιτισμό και όχι τη βία.Τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη, μια άλλη μορφή ανάπτυξης, που είναι και το δικαίωμα σε ένα ποιοτικό περιβάλλον, απέναντι σε μια βαρβαρότητα στην οποία σε άλλη περίπτωση, θα οδηγηθεί ο πλανήτης. Και νομίζω, είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα αυτό. Η Ελλάδα θα έπρεπε να πρωτοπορεί", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "εμείς στηρίζουμε και τις δικές σας προσπάθειες, και της Διεθνούς Αμνηστίας. Και βεβαίως, ήταν σύμμαχος όλων των κινημάτων ενάντια στη δικτατορία. Βοηθούσε πάρα πολύ η Διεθνής Αμνηστία. Ήταν τότε απ' τις πρώτες Μη Κυβερνητικές Διεθνείς Οργανώσεις, που συνέβαλαν στο στάδιο αυτό".

    Είδηση: 16886

    [08] Εγκαίνια για το κοινωνικό φαρμακείο

    Κοινωνία

    Το Κοινωνικό Φαρμακείο και την Αθηναϊκή Αγορά, τις δύο νέες κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων, εγκαινίασε το βράδυ της Πέμπτης ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προγράμματα, που στόχο έχουν - όπως είπε - να γίνουν καταφύγιο για όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το κοινωνικό φαρμακείο και την Αθηναϊκή αγορά θα προμηθεύει φάρμακα, ρούχα και οικιακό εξοπλισμό σε άπορους συνανθρώπους μας δωρεάν. Και οι δύο δομές λειτουργούν με δωρεές και τη βοήθεια εθελοντών. Οι άποροι και άστεγοι που θέλουν να συμμετέχουν στα προγράμματα πρέπει να απευθύνονται πρώτα στο Κέντρο υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

    Είδηση: 16884

    [09] Λευκά Χριστούγεννα στον κόσμο

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Με χιόνια ως την έρημο της Αριζόνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ρεκόρ χιονόπτωσης στην κεντρική Ευρώπη και ασυνήθιστο λευκό κλοιό μέχρι το Μαρόκο της Αφρικής φαίνεται ότι θα περάσουν οι τελευταίες μέρες του 2008. Οι χιονοπτώσεις, όμως, είναι τόσο σφοδρές κατά τόπους που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Στην Ελβετία και τη Γαλλία εξαιτίας της βαρυχειμωνιάς έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι. Ακόμη και στα αιώνια χιονισμένα καντούνια της Ελβετίας, οι κάτοικοι δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν. Σήμα έκτακτης ανάγκης από τη Λουκέρνη και τη Βέρνη καθώς ο χιονιάς αναμενόταν ημερολογιακά μετά τις είκοσι Δεκεμβρίου. Στα χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων όπως το Ιζόλα της Γαλλίας αντί για επισκέπτες των Χριστουγέννων αναμένεται καταστροφή.

    Είδηση: 16885


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 December 2008 - 21:55:51 UTC