Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-10-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε το σχέδιο σωτηρίας
  • [02] Paulson Plan Passes
  • [03] Ιατρική μέσω Ιντερνέτ ;
  • [04] Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο Κορωπί
  • [05] Συναντήσεις Νίμιτς -αντιπροσώπων Ελλάδας και ΠΓΔΜ
  • [06] Στη Βαγδάτη ο Νεγκροπόντε
  • [07] Παπαρήγα για το θέμα των εκλογών

    [01] Οικονομία

    Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

    Υπερψηφίστηκε το σχέδιο σωτηρίας

    3/10/2008 8:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/10/2008 10:55:29 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το αναθεωρημένο σχέδιο σωτηρίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις ΗΠΑ, όπως αυτό προτάθηκε από τον υπουργό Οικονομικών -το σχέδιο απορρίφθηκε κατά την πρώτη ψηφοφορία από την Βουλή, υιοθετήθηκε όμως από την Γερουσία. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με 263 ψήφους υπέρ έναντι 171 κατά, ενώ ικανοποίηση εξέφρασαν τόσο η δημοκρατική επικεφαλής της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, όσο και ο Λευκός Οίκος. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε την ψήφιση από την Βουλή των Αντιπροσώπων του σχεδίου σωτηρίας του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, υποσχόμενος να το επικυρώσει γρήγορα και χαρακτηρίζοντάς το ζωτικής σημασίας "για να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία να επιβιώσει από την οικονομική καταιγίδα".

    Τυγχάνει θετικής υποδοχής το "ναί"

    Η Επιτροπή των Βρυξελλών χαιρέτισε, την Παρασκευή, την υιοθέτηση (και) από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του κυβερνητικού σχεδίου σωτηρίας των αμερικανικών τραπεζών -σταδιακά προβλέπεται εκταμίευση 700 δισ. δολ. από το δημόσιο Ταμείο γι αυτόν τον σκοπό -κίνηση που "προφανώς μπορεί να αποκαταστήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια".

    "Χαιρετίζουμε το θετικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης στα διεθνή χρηματιστήρια" από τη Δευτέρα, όπως τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής.

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Χένρι Πόλσον, υποσχέθηκε να ενεργήσει "γρήγορα" ώστε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο σωτηρίας του τραπεζικού τομέα. "Είμαι ευγνώμων που αυτός ο νόμος εγκρίθηκε σήμερα. Είναι πράγματι πολύ καλό", είπε ο Πόλσον στους δημοσιογράφους λίγο μετά την ψηφοφορία. "Θα ενεργήσουμε γρήγορα για να θέσουμε σε εφαρμογή" τα μέτρα που περιλαμβάνει ο νόμος, πρόσθεσε.

    Στο άκουσμα της είδησης για την έγκρισης του λεγόμενου σχεδίου Πόλσον, οι χρηματαγορές σημείωσαν άνοδο. Στη Γουώλ Στρητ, ωστόσο, τα κέρδη περιορίστηκαν καθώς οι επενδυτές εκφράζουν επιφυλάξεις λόγω της προοπτικής επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.

    Με θετικό τρόπο τοποθετήθηκε, αμέσως με το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων κι ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι , που επισήμανε, από την πλευρά του, ότι "και συγχαίρει για την υπερψήφιση" αλλά και ότι "η ίδια η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να διευκολύνει τις αγορές, με την εκ μέρους της παροχή ρευστότητας".

    Στην Αθήνα, ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου, έκλεισε νωρίτερα με απώλειες 0,85% στις 2.804,95 μονάδες.

    Η χρηματοπιστωτική κρίση στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να συζητηθεί το Σάββατο στο Παρίσι, στην έκτακτη σύνοδο των τεσσάρων πλέον εύρωστων οικονομικά χωρών της ΕΕ και των προέδρων της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Ο Μπούς χαιρέτισε την ψήφιση του σχεδίου σωτηρίας

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς χαιρέτισε την Παρασκευή την ψήφιση από την Βουλή των Αντιπροσώπων του σχεδίου σωτηρίας του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, υποσχόμενος να το επικυρώσει γρήγορα και χαρακτηρίζοντάς το ζωτικής σημασίας "για να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία να επιβιώσει από την οικονομική καταιγίδα".

    Ο Μπούς προειδοποίησε, στην ομιλία του στους κήπους του Λευκού Οίκου, ότι "θα πάρει χρόνο" έως ότου γίνουν αισθητά τα αποτελέσματα του σχεδίου. "Όταν το Κογκρέσο μου αποστείλει την τελική εκδοχή του κειμένου θα το επικυρώσω και θα καταστεί νόμος", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Οι Αμερικανοί βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκριναν απόψε το σχέδιο σωτηρίας του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, που ήδη είχε υιοθετηθεί από την Γερουσία, μια ζωτικής σημασίας ψηφοφορία που αναμενόταν από τα διεθνή χρηματιστήρια σε όλον τον κόσμο. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς επικύρωσε απόψε (ώρα Ελλάδας) το σχέδιο σωτηρίας του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο υιοθετήθηκε νωρίτερα σήμερα από την Βουλή των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Τ. Μακέιν: "Βοήθεια στη μεσαία τάξη και όχι στο χρηματιστήριο"

    Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζον Μακέιν δήλωσε σήμερα σε συγκέντρωση στο Πουέμπλο (δυτικό Κολοράντο) πως το νομοσχέδιο για τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού τομέα έπρεπε "να βοηθήσει τις μεσαίες τάξεις και όχι την Γουόλ Στριτ".

    Ο υποψήφιος, η συγκέντρωση του οποίου άρχιζε όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε μια τροποποιημένη εκδοχή του νομοσχεδίου αυτού των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών, δεν αναφέρθηκε στην ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας πιθανόν δεν γνώριζε ακόμη. Ο Μακέιν δήλωσε ωστόσο πως, όταν ο νόμος υιοθετηθεί, θα πρέπει "να βοηθηθούν οι μεσαίες τάξεις, όχι η Γουόλ Στριτ". Η Βουλή ενέκρινε σήμερα με 263 ψήφους έναντι 171 αυτό το σχέδιο διάσωσης στο πλαίσιο ενός "Επείγοντος Νόμου Οικονομικής Σταθεροποίησης 2008".

    [02] Washington, USA

    Paulson Plan Passes

    03 Οκτ 2008 20:53:00 (Last updated: 03 Οκτ 2008 21:48:56)

    By Katerina Ioannidou

    Sources: ΑNA-ΜPA-AFP

    The House of Representatives has finally approved Paulsons bailout plan with 263 votes to 171 today Friday. The same Body had rejected the plan in the first vote. Speaker Nancy Pelozi and the White House expressed their satisfaction over development. US President George Bush, who also hailed the approval of the plan, will sign the relevant bill in the next 24 hours. Thus, US$700 billion will flow to the American Banking system. The news on the approval of the bailout plan pushed Stock Markets up. However, profits in Wall Street were limited as investors appeared reserved due to the prospects of retardation of economic development.

    Earlier, the General Share Price Index of the Athens Stock Exchange dropped by 0.85%, closing at 2,804.95 points. At the same time, the Commission hailed the approval of Paulsons plan.

    The monetary crisis will be discussed at the meeting of the four most economically roubust EU countries, the Commissions Presidents and the European Central Bank in Paris on Saturday.

    Translated by John Crystallidis

    Related News:

    Focus on the US

    [03] Υγεία

    Ιατρική μέσω Ιντερνέτ ;

    3/10/2008 11:17:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ανοίγουν τις πόρτες του διαδικτύου θέλοντας να ενημερωθούν για θέματα υγείας. Εκτιμάται , πως περισσότερες από 100 χιλιάδες ιστοσελίδες δίνουν πληροφορίες για ασθένειες ,ιατρικές μελέτες ή υποδεικνύουν θεραπείες . Πόσο ασφαλείς πρέπει να είναι οι χρήστες; Ιστοσελίδες οπως η GOOGLE HEALTH, η MEDLINE, η CLINICALTRIALS.GOV και η HEALTH ON THE NET δέχονται χιλιάδες επισκέψεις από ασθενείς οι οποίοι θέλουν να προετοιμαστούν πριν συναντήσουν το γιατρό τους . Οι περισσότεροι λένε ότι δεν τους αρκεί ο χρόνος που διαρκεί μια επίσκεψη στον ειδικό ενώ άλλοι τονίζουν ότι η επιπλέον ενημέρωση τους προστατεύει από τις περιττές ιατρικές εξετάσεις .

    Μερικές συμβουλές

    Αποφύγετε τις πολλές πληροφορίες αν σας δημιουργούν άγχος , Αναζητήστε έναν καλό γιατρό και μην γίνεστε ο ίδιος γιατρός. Μην υπερεκτιμάτε την στατιστική Βρείτε και άλλους ασθενείς ή ομάδες υποστήριξης και ενημερώστε το γιατρό σας για την έρευνα σας . Μην παραγγέλλετε κανένα φάρμακο μέσω ιντερνέτ.

    Όπως τονίζουν οι συντάκτες των ιατρικών σελίδων του διαδικτύου οι πληροφορίες μπορεί να δίνουν μια αίσθηση ελέγχου στους ασθενείς όμως υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι καταβάλλονται.

    [04] Πολιτική

    Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο Κορωπί

    3/10/2008 9:00:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Για "κυβέρνηση υπό κατεδάφιση" έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας την Παρασκευή σε κομματική συγκέντρωση, στο Κορωπί, και ασκώντας έντονη κριτική κυρίως στην οικονομική πολιτική. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι "βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μια κυβέρνηση υπό κατεδάφιση, μια κυβέρνηση που θυμίζει μάντρες παλιών υλικών, που βουλιάζει μέσα στα σκάνδαλα, στην ανυποληψία, στην ωμή ιδιοτέλεια. Πότε με τους κουμπάρους και τα δομημένα κή ομόλογα, πότε με την Siemens, και πότε με την Μονή Βατοπεδίου. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία επιλογή, πλέον. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παριστάνει ότι κυβερνά, ότι διατηρεί τον έλεγχο".

    Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Καραμανλής διακήρυξε την προσήλωσή του στις μεταρρυθμίσεις, διερωτήθηκε ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις στην οποίες είναι προσηλωμένος ο πρωθυπουργός, παραθέτοντας ειρωνικά την "παραχώρηση του ΟΤΕ στην Deutse Telecom, έναντι τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ", "η μετατροπή της ανώτατης παιδείας σε εμπόριο πτυχίων, μέσω των απίθανων καφενείων, που αυτοαποκαλούνται κολέγια", τη "βύθιση της Ολυμπιακής, ώστε να ανοίξει χώρος στην αγορά για τους ιδιώτες", την "κατάρρευση της ΔΕΗ", τη "λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης" κ.α. "Αυτά δεν είναι μεταρρυθμίσεις", ισχυρίσθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και υποστήριξε "οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει. Κρέμονται από μια κλωστή. Και προσπαθούν να τελειώσουν όπως όπως τη δουλειά που έχουν αναλάβει, δηλαδή το ξήλωμα του δημόσιου χώρου, της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων". Αναφερόμενος στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις βρίσκονται υπό τον έλεγχο του χρηματιστηρίου εξαιτίας της πολιτικής των δικών του κυβερνήσεων, ενώ επέκρινε την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και στους τομείς της παιδείας και των εργασιακών σχέσεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι «πολλοί απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο δρόμο μαζί με τις δυνάμεις της Αριστεράς» και πρόσθεσε ότι "με αυτούς ήδη έχουμε επιτύχει πολύ σοβαρές προγραμματικές συγκλίσεις, αλλά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να πατάει σε όσες περισσότερες βάρκες μπορεί. Είναι δικαίωμά της. Αλλά δεν αφορά κανέναν άλλον". Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη «μέσα από το σημερινό δικομματικό σκηνικό, που κλονίζεται, που καταρρέει, να αναδειχτεί ένας νέος συσχετισμός δυνάμεων" και κατέληξε: "Είμαστε βέβαιοι ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε και αν έρθει, θα είναι μια αναμέτρηση ελπίδας για μια μεγάλη αλλαγή για μια μεγάλη ανατροπή στα πολιτικά πράγματα της χώρας".

    [05] Πολιτική

    Τρίτη και Τετάρτη, στη Νέα Υόρκη

    Συναντήσεις Νίμιτς -αντιπροσώπων Ελλάδας και ΠΓΔΜ

    3/10/2008 8:30:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Νέες συναντήσεις με εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ θα έχει την ερχόμενη Τρίτη στη Νέα Υόρκη ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Εν τω μεταξύ, απαντώντας ο Γιώργος Κουμουτσάκος στις προκλητικές δηλώσεις περί διπλής ονομασίας, από το Σκοπιανό πρωθυπουργό Γκρούεφσκι την Πέμπτη, τόνισε ότι στερούνται σοβαρότητας, είναι συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας και καλλιέργεια της μισαλλοδοξίας και αποκαλύπτουν σε όλη τη διεθνή κοινότητα τις πραγματικές προθέσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων. Υπονομεύουν την προσπάθεια για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναμένεται να τεθεί στη συνάντηση που έχει συγκαλέσει για τη Δευτέρα ο Νίκολα Γκρουέφσκι και στην οποία θα συμμετέχουν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας, ο πρόεδρος Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο εκπρόσωπος στις διαπραγματεύσεις Νίκολα Ντιμιτρόφ.

    [06] Ιράκ

    Βαγδάτη, Ιράκ

    Στη Βαγδάτη ο Νεγκροπόντε

    3/10/2008 8:11:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Έφτασε την Παρασκευή στο Ιράκ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Νεγκροπόντε, για συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως έγινε γνωστό από την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη. Ο κ. Νεγκροπόντε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί με αξιωματούχους της ιρακινής κυβέρνησης και θα έχει συνομιλίες για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον πολιτικό, οικονομικό τομέα αλλά και στον τομέα της ασφάλειας. Στην ανακοίνωση δεν δίνεται καμία διευκρίνιση για το πρόγραμμα των συναντήσεων του Νεγκροπόντε. Η επίσκεψή του ωστόσο γίνεται σε μια περίοδο που Βαγδάτη και Ουάσινγκτον διαπραγματεύονται μια συμφωνία για την αμερικανική παρουσία στο Ιράκ μετά το 2008. Η επονομαζόμενη Sofa (Status of Forces Agreement ή Συμφωνία για το καθεστώς των αμερικανικών δυνάμεων), η συμφωνία αυτή θα πρέπει να καθορίζει το μελλοντικό καθεστώς υπό το οποίο θα βρίσκονται στο Ιράκ οι αμερικανικές δυνάμεις μετά τη λήξη, στις 31 Δεκεμβρίου 2008, της εντολής της πολυεθνικής δύναμης. Οι δύο πλευρές έχουν ακόμη ορισμένες διαφωνίες, όπως για παράδειγμα σχετικά με την ασυλία των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ και για τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

    [07] Πολιτική

    Πυρά προς ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

    Παπαρήγα για το θέμα των εκλογών

    3/10/2008 7:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/10/2008 8:01:56 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Σημασία έχει τι θα βγάλουν οι εκλογές. Διάφοροι λένε να μην γίνουν πρόωρα εκλογές. Ίσα ίσα, ας γίνουν πρόωρα. Άμα αυτή τη στιγμή οι εκλογές γίνονται ακριβώς επειδή έχει στριμωχθεί το πολιτικό σύστημα, γιατί να μην γίνουν εκλογές και να αξιοποιηθούν από το λαό; Και αν δεν βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ας γίνουν και δεύτερες εκλογές. Δηλαδή τι να φοβηθούμε, την λαϊκή παρέμβαση; Δεν καταλαβαίνω. Δεν είναι και τίποτα τραγικό. Πας και ψηφίζεις μία μέρα". Αυτό δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην Ικαρία και παράλληλα σημείωσε: "Φυσικά τώρα γίνονται διάφορα παιχνίδια. Θέλουν να ξέρουν ποιο θα είναι το πρώτο και ποιο θα είναι το δεύτερο κόμμα. Δεν θα γίνει μεν αυτοδυναμία - έτσι δείχνει - και γι αυτούς έχει σημασία στις επόμενες εκλογές ποιο κόμμα θα ρθει πρώτο. Δηλαδή αν η ΝΔ ήταν βέβαιη ότι βγαίνει πρώτο κόμμα, έστω και χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα τις έκανε τις εκλογές. Και μετά με τον αέρα του πρώτου κόμματος, θα πιέσει τον κόσμο, θα πει - το έκανε άλλωστε - "Καραμανλής ή χάος", "συσπειρωθείτε και ψηφίστε".

    Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, "το ίδιο κάνει και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, αν έρθει πρώτο κόμμα θα το πει αυτό στη δεύτερη εκλογική μάχη, όπου με μία ψήφο το πρώτο κόμμα παίρνει το πριμ των 50 εδρών". Η ΓΓ του ΚΚΕ εκτίμησε πως "θα φέρουν τώρα και την ψήφο των μεταναστών. Ούτε ελληνικά δεν μιλάνε. Τρίτη και τέταρτη γενιά και τους δίνει το δικαίωμα να ψηφίζουν. Ψηφίζει ο άλλος από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ που ζει εκεί πενήντα χρόνια και εκατό και θα καθορίζει την ψήφο στην Ελλάδα και τους βουλευτές. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Βεβαίως Έλληνες είναι, εμείς δεν έχουμε εναντίον τους τίποτα. Αλλά μιλάμε τώρα για ανθρώπους, που είναι και ξεκομμένοι από την Ελλάδα. Ο Γερμανός μετανάστης είχε επαφή με την Ελλάδα. Για σκέψου να έρθουν, να ψηφίζουν ένα - δύο εκατομμύρια, να κλείσουν οι κάλπες και να περιμένεις να έρθει η ψήφος των μεταναστών". "Βλέπετε το πολιτικό σύστημα έχει τις μανούβρες του. Για να δούμε θα το ψηφίσουν; Αυτό για να περάσει θέλει 180 ψήφους. Αλλά θα έχουμε ουσιαστική αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος". Και κατέληξε: "Ας κάνουν τις εκλογές όποτε να ναι. Εμείς τουλάχιστον λέμε καλοδεχούμενες, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη δράση για τα λαϊκά προβλήματα στο όνομα ας πούμε ότι πάμε για εκλογές".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 3 October 2008 - 20:50:05 UTC