Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-09-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην 73η ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός
  • [02] Prime-minister at the 73rd ITF
  • [03] Αναζητώντας την αιτία των ψυχικών διαταραχών
  • [04] Συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις
  • [05] Μακ Κέην: Η αλλαγή έρχεται
  • [06] Στη Λιβύη η Ράις
  • [07] "Γκαζάκια" στο γραφείο του Γ. Μυλωνά
  • [08] Αποκαλύψεις λόγω συντριβής
  • [09] Κανονικά οι πτήσεις
  • [10] Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Θεσσαλονίκη

    [01] Πολιτική

    Στη συμρωτεύουσα στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον

    Στην 73η ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός

    5/9/2008 8:55:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το πολιτικό ενδιαφέρον με τα εγκαίνια της 73ης Διεθνούς Έκθεσης, το Σάββατο, από τον πρωθυπουργό. Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθούν την πόλη και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Με επισκέψεις στο νέο κτηριακό συγκρότημα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, αλλά και στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης, ξεκινά το πρωί της Παρασκευής ξεκινά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί αρχικά, στις 11:30, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ενώ μια ώρα αργότερα, στις 12:30, θα βρεθεί στο εργοτάξιο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, του ΜΕΤΡΟ της πόλης.

    Το πρωί του Σαββάτου (09.30) θα τελεστούν τα εγκαίνια της 73ης Διεθνούς Έκθεσης και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη διοίκηση και τους εκθεσιακούς χώρους της ΔΕΘ - HELEXPO, ενώ το βράδυ (20:00) θα μιλήσει στους εκπροσώπους των Παραγωγικών Φορέων στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

    Η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής, στις 7 Σεπτεμβρίου, με την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο.

    [02] Thessaloniki Focus of Political Interest

    Prime-minister at the 73rd ITF

    05 Σεπ 2008 08:55:00

    Sources: ΑNA-ΜPA

    Political interest is centered on Thessaloniki in view of the inauguration of the 73th International Fair on Saturday by the Prime-minister. Opposition party leaders will also visit Thessaloniki till September, 14.

    The agenda of the Prime-minister, Kostas Karamanlis visit to Thessaloniki includes visits to the new building complex, housing the National Research and Technological Development Center, at 11:30 on Friday and the Thessaloniki Metro construction site at 12:30.

    The Prime-minister will declare open the 73rd International Thessaloniki Fair at 11:30, on Saturday, next will meet with ITF administration board and have a tour of the exhibition while at 20:00 in the evening he will deliver a speech to trade unions representatives at the Bellidio Congress Center.

    Mr. Karamanlis visit to Thessaloniki concludes on Sunday, September, 7 with the customary Press Interview at the Bellidios Center.

    Translated by Chrisanthi Sarantis

    [03] Υγεία

    Αναζητώντας την αιτία των ψυχικών διαταραχών

    5/9/2008 11:18:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τα παιδιά είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσουν ψυχολογικά προβλήματα κατά τη σχολική τους περίοδο, αν γεννήθηκαν με βάρος μικρότερο του κανονικού, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο αμερικανικό περιοδικό "Αρχεία Γενικής Ψυχιατρικής", σύμφωνα με τον "Γκάρντιαν".

    Οι ψυχίατροι από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν εξέτασαν πάνω από 800 παιδιά ηλικίας μέχρι 17 ετών και διαπίστωσαν ότι όσα γεννήθηκαν με βάρος κάτω των 2,5 κιλών, ήσαν πιο επιρρεπή στο άγχος, την κατάθλιψη, την επιθετικότητα και τις δυσκολίες σχολικής προσαρμογής. Η νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες έρευνες, που έχουν συνδέσει το χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση με διάφορα ιατρικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη στους ενήλικες.

    Σε άλλη έρευνα, στο ίδιο περιοδικό, ερευνητές από το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης και το Kings College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι παιδιά που γεννιούνται σε οικογένειες με μεγάλης ηλικίας πατέρες, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν διπολική διαταραχή ή μανιοκατάθλιψη. Παιδιά που οι πατέρες τους κατά τη γέννηση ήσαν άνω των 55 ετών, είχαν 1,37 φορές περισσότερες πιθανότητες γι αυτή τη διαταραχή σε σχέση με παιδιά που οι πατέρες τους ήσαν 20 έως 24 ετών. Το ηλικιακό "κατώφλι" για την αύξηση του κινδύνου είναι τα 29 έτη. Για τις μητέρες, θεωρείται μικρότερος ο παράγων κινδύνου, κυρίως μεταξύ των 35-39 ετών.

    Η διπολική διαταραχή, που εκφράζεται μέσα από απότομες αλλαγές στη διάθεση, την ενέργεια και την ικανότητα δράσης, μπορεί να οδηγήσει σε χρήση ναρκωτικών, κατάθλιψη, προβληματικές σχέσεις και τάση αυτοκτονίας. Θεωρείται ευρέως ότι μια από τις βασικές αιτίες για την εκδήλωση της ασθένειας είναι το οικογενειακό ιστορικό ψυχωτικών διαταραχών, κάτι όμως που δεν συμβαίνει πάντα.

    Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν στο παρελθόν συνδέσει τη μεγάλη ηλικία του πατέρα με σοβαρές διαταραχές, όπως η σχιζοφρένεια και ο αυτισμός, ενώ η νέα έρευνα διαπιστώνει πλέον συσχέτιση και με τη διπολική διαταραχή/κατάθλιψη. Η μεγάλη ηλικία του πατέρα θεωρείται πρόβλημα επειδή, καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, αυξάνουν τα λάθη στην αντιγραφή του DNA στο σπέρμα τους. Αυτό συμβαίνει γιατί τα κύτταρα που δημιουργούν το σπέρμα, αντικαθίστανται κάθε 16 μέρες, ενώ οι γυναίκες γεννιούνται με το πλήρες απόθεμα των ωαρίων τους, με αποτέλεσμα να μη συμβαίνουν στον ίδιο βαθμό λάθη αντιγραφής του DNA τους.

    [04] Κοινωνία

    Συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις

    5/9/2008 11:03:00 πμ

    Συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη για το ασφαλιστικό, την ακρίβεια, τα νέα φορολογικά μέτρα και την ανεργία προετοιμάζουν τα συνδικάτα το Σάββατο ημέρα εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης.

    Το Σάββατο, στις έξι το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διοργανώνουν συλλαλητήριο, εν όψει της άφιξης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. "Βιώνουμε μια από τις πιο δύσκολες και σκληρές περιόδους από τη μεταπολίτευση και μετά. Εκτός από τα οικονομικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα δεχόμαστε μια εξίσου σκληρή επίθεση στα συνδικαλιστικά, δημοκρατικά και πολιτικά μας δικαιώματα. Η άδικη και ταξική αυτή πολιτική δεν διορθώνεται πλέον, αλλά ανατρέπεται" δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

    Στην κινητοποίηση μετέχουν μεταξύ άλλων το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επί μέρους εργασιακοί χώροι όπως η Siemens, η πρώην ΒΙΑΜΥΛ, τα εργοστάσια ιματισμού και τα καπνεργοστάσια.

    Επίσης μετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, που δηλώνουν πως η ανεργία στους νέους γιατρούς αγγίζει στο 10% ενώ στο ίδιο ποσοστό ανέρχεται και η χωρίς ασφάλιση υποαπασχόληση με μισθό 700 ευρώ, και προαναγγέλλουν 5ήμερη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών από 15 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο ενός τριμήνου κινητοποιήσεων, ενώ στις 18 του μήνα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.

    Την ίδια ώρα, σε ξεχωριστό συλλαλητήριο, στο άγαλμα του Βενιζέλου, καλούν τα μέλη του δικτύου συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας μεταξύ άλλων κατώτατο μισθό 1.300 ευρώ, καθιέρωση ΑΤΑ, επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων.

    Μία ώρα αργότερα, στις επτά, το ΠΑΜΕ καλεί σε κινητοποίηση στην Πλατεία της ΧΑΝΘ, ζητώντας αφενός να μην περάσει η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, αφετέρου αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και δικαίωμα στην πλήρη -σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, προειδοποιώντας τους εργαζόμενους "να μην έχουν καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου".

    [05] Κόσμος

    Μακ Κέην: Η αλλαγή έρχεται

    5/9/2008 10:22:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έκκληση στους Αμερικανούς να "αγωνιστούν στο πλευρό του" απηύθυνε ο 72χρονος γερουσιαστής της Αριζόνας, Τζον Μακ Κέην αποδεχόμενος στο συνέδριο του κόμματος το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το Λευκό Οίκο, εξήρε την αντιπρόεδρο του Σάρα Πέιλιν και υποσχέθηκε αλλαγές: "Επιτρέψτε μου να κάνω μια πρώτη προειδοποίηση στην παλιά, σπάταλη Ουάσινγκτον που δεν κάνει τίποτα, που σκέφτεται πρώτα τον εαυτό της και μετά τη χώρα: η αλλαγή έρχεται", είπε.

    Ο βετεράνος γερουσιαστής υποσχέθηκε ως πρόεδρος να συνεργαστεί με το Κογκρέσο "πέρα από κομματικές γραμμές" και κράτησε χαμηλούς τόνους αναφερόμενος στον δημοκρατικό υποψήφιο Μπάρακ Ομπάμα, παρά το γεγονός ότι οι σύνεδροι ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες στο άκουσμα του ονόματός του. "Θα τείνω το χέρι σε όποιον με βοηθήσει να δώσω νέα ώθηση στη χώρα" ,τόνισε.

    Αναφερόμενος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Μακ Κέην υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος, θα εργαστεί για να εξασφαλίσει καλές σχέσεις με την Ρωσία, προειδοποίησε όμως ότι η Ουάσινγκτον "δεν θα παραμείνει τυφλή σε περίπτωση επίθεσης και μη σεβασμού του διεθνούς δικαίου".

    Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος ευχαρίστησε τον πρόεδρο Τζιορτζ Μπους. " Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο γιατί ηγήθηκε της χώρας σε ζοφερές ημέρες, μετά την χειρότερη επίθεση σε αμερικανικό έδαφος στην ιστορία μας και μας προστάτευσε από άλλες επιθέσεις που πολλοί χαρακτήριζαν αναπόφευκτες", είπε ο Μακ Κεην .

    "Σηκωθείτε, σηκωθείτε και αγωνιστείτε" προέτρεψε ο Μακ Κέην κλείνοντας την ομιλία του ενώπιον 20.000 μελών του κόμματος στο Σεν Πολ της Μινεσότα. "Τίποτα δεν είναι ανέφικτο εδώ. Είμαστε Αμερικανοί και δεν θα παραδοθούμε ποτέ. Δεν θα υποχωρήσουμε. Δεν θα κρυφτούμε από την ιστορία. Θα γράψουμε Ιστορία", είπε.

    Η ομιλία του Μακ Κέην πάντως διακόπηκε πρόσκαιρα από διαδηλωτές που φώναζαν αντιπολεμικά συνθήματα και οι οποίοι απομακρύνθηκαν γρήγορα από την αστυνομία.

    Το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων βοήθησε τον Μακ Κέην να εκμηδενίσει το προβάδισμα που είχε ο Ομπάμα στις δημοσκοπήσεις. Σφυγμομέτρηση του δικτύου CBS έδειξε ότι οι δύο υποψήφιοι ισοβαθμούν με 42%.

    Παρακολουθούν με προσοχή οι Δημοκρατικοί

    Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα, απέρριψε την κριτική που δέχτηκε από τους Ρεπουμπλικανούς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τους, λέγοντας ότι δεν είναι και "κάτι το σοβαρό" και πως έχει ακούσει και χειρότερα στα γήπεδα του μπάσκετ.

    Οι Ρεπουμπλικάνοι περνούν στην επίθεση επειδή δεν έχουν ιδέες ή συγκεκριμένα σχέδια για να βελτιώσουν τη ζωή του μέσου Αμερικανού, υποστήριξε ο Ομπάμα μιλώντας στους δημοσιογράφους αφού επισκέφθηκε ένα εργοστάσιο στο Γιορκ της Πενσιλβάνια.

    "Πέρασαν δυο ολόκληρες νύχτες να μου επιτίθενται ή να εξυμνούν το βιογραφικό του Τζον Μακέιν. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χρόνο του συνεδρίου τους όπως θέλουν, αλλά μην πιστεύετε πως ξαφνιάστηκα από τις επιθέσεις των Ρεπουμπλικανών", είπε.

    Η υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Σάρα Πέιλιν, χλεύασε στην ομιλία της τις σπουδές, την καριέρα, τις πολιτικές προτάσεις, την άνεση λόγου και την ικανότητα του Ομπάμα να προσελκύει μεγάλα πλήθη. Αλλά και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι, που μίλησε την Τετάρτη, κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι αλλάζει συχνά τις απόψεις του. "Αν ήμουν ο Τζο Μπάιντεν θα ήθελα να μου δώσει γραπτώς την πρόταση για να γίνω αντιπρόεδρός του", είπε χαρακτηριστικά.

    Η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Χίλαρι Κλίντον επέκρινε τους ρεπουμπλικάνους. "Αφού παρακολούθησα όλες τις ομιλίες την εβδομάδα αυτή" στο Σαίντ Πολ , δεν άκουσα τίποτα που να υποδηλώνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να ανασυγκροτήσουν την οικονομία για τις οικογένειες της μεσαίας τάξης, να εξασφαλίσουν προσιτή ιατρική φροντίδα για όλους τους Αμερικανούς, να εγγυηθούν ίσο μισθό για τις γυναίκες, να αποκαταστήσουν την ισχύ της χώρας μας σε ένα περίπλοκο κόσμο ή να αντιμετωπίσουν τις χιλιάδες προκλήσεις με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι", σημείωσε η Κλίντον.

    "Επίσης, με κανένα τρόπο, και με κανένα τίμημα", δεν πρέπει να επιλέξουμε το ψηφοδέλτιο Μακέιν/Πέιλιν", τόνισε τέλος η Κλίντον .

    Η Πέιλιν, ωστόσο, νίκησε τον Τζο Μπάιντε στα ποσοστά τηλεθέασης, καθώς 37,2 εκατομμύρια τηλεθεατές, εκ των οποίων τα 19,5 εκατομμύρια γυναίκες, παρακολούθησαν την ομιλία της. Ο Τζο Μπάιντε, προσέλκυσε την προσοχή 24 εκατομμυρίων τηλεθεατών, όμως ο Μπαράκ Ομπάμα, παραμένει στην κορυφή, αφού 38,4 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν την ομιλία του στο Ντένβερ.

    [06] Μ. Ανατολή

    Για συνομιλίες με τον Καντάφι

    Στη Λιβύη η Ράις

    5/9/2008 9:51:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις, αναμένεται σήμερα το απόγεμα στην Τρίπολη για μια ιστορική συνάντηση με τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

    Με αυτή την πρώτη επίσκεψη στη Λιβύη, ενός Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών εδώ και 55 χρόνια, η Ράις επιθυμεί να σημαδέψει με θεαματικό τρόπο, μια σπάνια διπλωματική επιτυχία της κυβέρνησης Μπούς και να δείξει στη Βόρεια Κορέα και το Ιράν τα κέρδη που μπορούν να αποκομίσουν εγκαταλείποντας τα όπλα μαζικής καταστροφής.

    Η υπουργός, που θα διανυκτερεύσει στη Λισσαβόνα, αναμένεται στο τέλος του απογεύματος στην Τρίπολη, όπου θα συναντηθεί πρώτα με τον λίβυο ομόλογο της Αμπντελ Ραχμάν Σαλγάμ, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσει στο γεύμα του "Ιφτάρ", για το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού, με τον συνταγματάρχη Καντάφι.

    "Η Λιβύη είναι μια χώρα που δείχνει ότι, αν ορισμένες χώρες κάνουν μια επιλογή διαφορετική από αυτήν που κάνουν τώρα, μπορούν να έχουν διαφορετικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, και ότι τηρούμε τις υποσχέσεις μας", δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σιν Μακόρμακ.

    [07] Κοινωνία

    "Γκαζάκια" στο γραφείο του Γ. Μυλωνά

    5/9/2008 9:07:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μικρής έκτασης υλικές ζημιές προκάλεσε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με γκαζάκια που τοποθέτησαν, χθες το απόγευμα, άγνωστοι έξω από την είσοδο γραφείων της εταιρίας του βιομήχανου Γ. Μυλωνά που βρίσκεται στον 7ο όροφο πολυκατοικίας στην Πλατεία Δημοκρατίας 1, στη Θεσσαλονίκη.

    Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα και 8 άνδρες που έσβησαν άμεσα τη φωτιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, την ώρα του συμβάντος δεν ήταν κανείς στα γραφεία.

    [08] Κόσμος

    Αποκαλύψεις λόγω συντριβής

    5/9/2008 8:56:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ένα αεροπλάνο που συνετρίβη το 2007 στο Γιουκατάν του Μεξικού ενώ μετέφερε ένα φορτίο κοκαΐνης για λογαριασμό του μεξικανικού καρτέλ της Σιναλόα είχε χρησιμοποιηθεί από τη CIA για τη μεταφορά υπόπτων τρομοκρατών στο Γκουαντάναμο, υποστηρίζει μια μεξικανική εφημερίδα επικαλούμενη επίσημα αμερικανικά και ευρωπαϊκά έγγραφα.

    "Τα έγγραφα από τις ΗΠΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (...) αναφέρουν ότι αυτό το αεροσκάφος έκανε πολλές πτήσεις στο Γκουαντάναμο της Κούβας, κυρίως για να μεταφέρει υπόπτους για τρομοκρατία", υποστηρίζει η εφημερίδα Ελ Ουνιβερσάλ.

    Στο Μεξικό κυκλοφορούσαν φήμες για την υπόθεση αυτή ενώ παρόμοιες πληροφορίες είχαν δημοσιευτεί στα τέλη του 2007 και στον κολομβιανό Τύπο.

    Οι μεξικανικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει το θέμα.

    Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το 12θέσιο αεροσκάφος, τύπου Gulfstream II, αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο όταν εξέταζε τη μεταφορά κρατουμένων από το Γκουαντάναμο προς άλλες χώρες. Στα έγγραφα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπλοΐας των ΗΠΑ αναφέρονται επίσης πτήσεις του συγκεκριμένου αεροσκάφους από το Γκουαντάναμο προς τις ΗΠΑ.

    Το αεροπλάνο συνετρίβη στις 24 Σεπτεμβρίου 2007 αφού υποχρεώθηκε από αεροσκάφη και ελικόπτερα του μεξικανικού στρατού να βγει από την πορεία του και να κατευθυνθεί προς το διεθνές αεροδρόμιο της Μερίδα, στη χερσόνησο του Γιουκατάν. Έχοντας μείνει από καύσιμα ο πιλότος επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση. Στο αεροπλάνο βρέθηκαν σχεδόν τρεις τόνοι κοκαΐνης που ανήκαν στο διαβόητο Χοακίν "Τσάπο" Γκουζμάν, τον αρχηγό του μεξικανικού καρτέλ της Σιναλόα.

    Όπως διαπιστώθηκε, το αεροσκάφος είχε πολλούς ιδιοκτήτες, μεταξύ των οποίων μια εταιρεία "φάντασμα" με ψεύτικη διεύθυνση.

    [09] Κοινωνία

    Κανονικά οι πτήσεις

    5/9/2008 8:24:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Κανονικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή οι πτήσεις, καθώς η 24ωρη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

    Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι στην προοπτική της ανάπτυξης των περιφερειακών αεροδρομίων με ιδιωτικά κεφάλαια και υποστηρίζουν ότι η υπηρεσία διαθέτει δικά της κεφάλαια για να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου.

    Ο υπουργός Μεταφορών διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση αλλά για εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων και ότι δεν θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    [10] Κοινωνία

    Λόγω της Δ.Ε.Θ.

    Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Θεσσαλονίκη

    5/9/2008 8:14:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σημαντικές κυκλοφοριακές αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή 5/9 και κυρίως το Σάββατο 6/9 στη Θεσσαλονίκη, ημέρα της έναρξης της λειτουργίας της 73ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Λόγω των παράλληλων εκδηλώσεων - ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις Λεωφόρους Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.) και Νίκης (από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Πλ. Λευκού Πύργου), καθώς επίσης στις οδούς Γ Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Εγνατία), Β. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Παρασκευοπούλου), Β. Γεωργίου (από Παρασκευοπούλου μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ Σεπτεμβρίου) και Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ Σεπτεμβρίου).

    Εξάλλου, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 5 Σεπτεμβρίου, μέχρι τις 2 το απόγευμα της Κυριακής, 7 Σεπτεμβρίου, δεν θα επιτρέπεται η στάση - στάθμευση όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: Λ. Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Αγγελάκη (σε όλο το μήκος της), Ν. Γερμανού (σε όλο το μήκος της), Γ Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Αγ. Δημήτριου (από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ Σεπτεμβρίου), Εθνικής Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Τσιμισκή (από Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ μέχρι Εθνικής Αμύνης), Εγνατία (από Πλατεία Συντριβανίου μέχρι Γ Σεπτεμβρίου), Γ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ Σεπτεμβρίου), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθνικής Αμύνης), Ν. Ζέρβα (από Β. Γεωργίου μέχρι Λ. Στρατού), Γκίζη (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Β. Γεωργίου), Μ. Αλεξάνδρου (από Πλ. Γεωργίου) και Μ. Ανδρόνικου (από Πλ. Ηλεκτρικής μέχρι Πλ. Χ.Α.Ν.Θ.).

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την ανατολική προς τη δυτική Θεσσαλονίκη μέσω της Κατσιμίδη, της Περιφερειακής οδού, της Αγ. Δημητρίου, της Κασσάνδρου και αντιστρόφως μέσω της 26ης Οκτωβρίου, της Αγ. Δημητρίου, της Περιφερειακής οδού, καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 5 September 2008 - 8:50:24 UTC