Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο
  • [02] Κλειστή η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων
  • [03] Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αττάλεια
  • [04] Ανταλλαγή πυρών ενόπλων Φατάχ -Χαμάς

    [01] Κοινωνία

    Σε ύφεση οι άλλες πυρκαγιές

    Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο

    2/8/2008 10:40:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Υπό έλεγχο είναι από τις 7 το πρωί η φωτιά στο Βρανά Μαραθώνα, όπου παραμένουν οι δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της. Σε ύφεση από τις 6.20 βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Κουβαρά που ξεκίνησε από τα Νταμάρια του Σταυρού στο Μαρκόπουλο, και τη νύχτα έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια του Κουβαρά χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ζημιές. Επίσης οι πυροσβέστες κατάφεραν να εμποδίσουν την πορεία της πυρκαγιάς προς το δάσος του Κουβαρά. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα αεροπλάνο κι ένα ελικόπτερο καθώς και 8 υδροφόρες των δήμων. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο νομάρχης ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής επεσήμανε ότι "πρέπει με αποφάσεις τολμηρές, να λυθούν κάποτε τα ζητήματα της χωματερής στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας και των λατομείων που λειτουργούν στην περιοχή".

    Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στη Ζάκυνθο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, 23 οχήματα της Πυροσβεστικής με 50 άνδρες και 43 άτομα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και 12 οχήματα των ΟΤΑ.

    Σε ύφεση μια ακόμα στο Ζευγολατιό Κορινθίας που εκδηλώθηκε στις 2.30 τη νύχτα της Παρασκευής και καίει ελιές, αμπέλια και λίγα πεύκα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στο Αίγιο, στην Πλάκα Αλεξανδρούπολης και στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.

    [02] Κοινωνία

    Από ανατροπή βυτιοφόρου

    Κλειστή η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων

    2/8/2008 10:56:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών που κινούνται στον εθνικό δρόμο Αντιρρίου-Ιωαννίνων λόγω ανατροπής το βράδυ της Παρασκευής βυτιοφόρου με κηροζίνη, στο 8χλμ,στην περιοχή Παλιοβούνα. Ο δρόμος παραμένει κλειστός, καθώς η μετάγγιση της κηροζίνης σε άλλο βυτιοφόρο αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε δύο ώρες , οπότε και θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Σε εξέλιξη η μετάγγιση της κηροζίνης από το βυτιοφόρο που ανατράπηκε χθες βράδυ σε άλλο όχημα, στο 8ο χλμ. της εθνικής οδού Αντιρρίου Αγρινίου, στο ύψος της Παλιοβούνας. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές σε περίπου δύο ώρες θα έχει απομακρυνθεί το όχημα από το δρόμο, οπότε αναμένεται να αποκατασταθεί και η κυκλοφορία. Στο μεταξύ η κίνηση των οχημάτων γίνεται από την Περιφερειακή οδό της Ναυπάκτου και στη συνέχεια από το επαρχιακό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας αλλά λόγω της στενότητας του δρόμου υπάρχει δυσχέρεια στην κίνηση με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές αυτοκινήτων.

    Στο μεταξύ η αστυνομία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας από και προς Ιωάννινα, από παρακαμπτήριους δρόμους και συγκεκριμένα: από Αντίρριο προς Ιωάννινα από το 1ο χλμ μέσω της περιφερειακής Ναυπάκτου-Θέρμου-Γέφυρας Μπανιά. Από Ιωάννινα προς Αντίρριο από το 56ο χλμ μέσω Γέφυρας Μπανιά-Θέρμου-Ναυπάκτου. Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης η τροχαία καλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων για τη διευκόλυνσή τους.

    Αυξημένη, εν τω μεταξύ, είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς, και ήδη λίγο νωρίτερα υπήρχαν ουρές αυτοκινήτων 500 μέτρων στα διόδια Ελευσίνας και 300 στα διόδια Αφιδνών.

    [03] Κόσμος

    Τουρκία

    Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αττάλεια

    2/8/2008 11:15:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται. Η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στο χωριό Καραμπούκ, εξαπλώθηκε ταχύτατα, λόγω των ισχυρών ανέμων. Το πύρινο μέτωπο επεκτάθηκε τα ξημερώματα κατά μήκος των ακτών και εκτείνεται στα είκοσι χιλιόμετρα. Περισσότερα από 40 000 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη. Έξι χωριά εκκενώθηκαν. Οι κάτοικοί τους, μάζεψαν ό,τι μπορούσαν, τα φόρτωσαν στα οχήματα, και απομακρύνθηκαν, περνώντας τη νύχτα στο δρόμο.

    Περισσότεροι από 2000 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που απείλησε και το αρχαίο ελληνικό θέατρο της Ασπένδου. Όμως οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει και οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές. Η φωτιά στην Αττάλεια πλήττει και την τουριστική οικονομία της χώρας. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί τον πλέον δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Τουρκίας. Κάθε χρόνο φιλοξενεί περίπου 7 εκατομμύρια επισκέπτες.

    [04] Μ. Ανατολή

    Γάζα, Παλαιστινιακά Εδάφη

    Ανταλλαγή πυρών ενόπλων Φατάχ -Χαμάς

    2/8/2008 11:12:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Τουλάχιστον δεκατρείς Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί στη Γάζα στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ ενόπλων της Φατάχ και δυνάμεων της Χαμάς, οι οποίες προσπαθούν να συλλάβουν το φερόμενο ως δράστη πρόσφατης αιματηρής επίθεσης, δήλωσε Παλαιστίνιος αξιωματούχος στη Γάζα. Σύμφωνα με τον Μοχαχία Χασίν, γενικό διευθυντή των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων της περιοχής, 13 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών που ξέσπασε όταν η Χαμάς έκανε έφοδο στην κατοικία οικογένειας που πρόσκειται στη Φατάχ, στη συνοικία Σουτζάγια της Γάζας, για να συλλάβει το φερόμενο ως δράστη βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στη Γάζα στις 25 Ιουλίου. Κατά την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν πέντε μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς και ένα κοριτσάκι πέντε ετών, ενώ τραυματίσθηκαν είκοσι άνθρωποι.

    Η Χαμάς κατηγόρησε τη Φατάχ ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτή και στη συνέχεια συνέλαβε 300 άτομα, στην πλειοψηφία τους μέλη της Φατάχ, στη Λωρίδα της Γάζας.

    Η Φατάχ αρνείται κάθε ανάμιξη υποστηρίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα των εσωτερικών συγκρούσεων στη Χαμάς. Στη συνέχεια προχώρησε σε συλλήψεις μελών της Χαμάς στη Δυτική Όχθη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 2 August 2008 - 8:49:50 UTC