Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αντέχει η οικονομία"
  • [02] Συνεχίζονται οι αντιδράσεις
  • [03] Ρόδος: Αποτίμηση και πρώτα μέτρα
  • [04] Στη Βουλή η τροπολογία για τις ΔΕΚΟ
  • [05] Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο
  • [06] ΗΣΑΠ: 4ωρη στάση εργασίας
  • [07] Βαρύ πρόστιμο στον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ
  • [08] Την Ελλάδα τιμά η Τεργέστη
  • [09] Αμοιβαία αποδεκτή λύση για το όνομα
  • [10] Φονικές πλημμύρες σε Ουκρανία, Ρουμανία
  • [11] Πανικός εν πτήσει
  • [12] Δύο χρόνια με αναστολή στον Σίκατσεκ
  • [13] Γ. Παπανδρέου: "Στηρίζουμε τις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ"

    [01] Οικονομία

    Συνάντηση Καραμανλή-Αλογοσκούφη

    "Αντέχει η οικονομία"

    28/7/2008 12:47:00 (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2008 18:24:05)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία αντέχει στις πιέσεις από την διεθνή ύφεση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Οι κ. Καραμανλής και Αλογοσκούφης εξέτασαν, επίσης, την επόμενη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης, ενώ στόχο αποτελεί για τον οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου και η συγκράτηση των δαπανών.

    Φορολογική μεταρρύθμιση

    Αποφασισμένο να πάρει τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να συνεχιστεί η δημοσιονομική εξυγίανση είναι το οικονομικό επιτελείο, προχωρώντας στη 3η φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης που θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του νέου έτους.

    "Για τους επόμενους μήνες και για το 2009, η επιδίωξή μας είναι, όχι απλώς να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και την πολιτική της δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι η πραγματική οικονομία θα συνεχίσει να έχει ισχυρούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, ανάλογους με αυτούς που είχαμε τα τελευταία χρόνια", συμπλήρωσε επίσης ο κ. Αλογοσκούφης.

    Οι επιπτώσεις της κρίσης στη πραγματική οικονομία δηλαδή στο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ και της απασχόλησης είναι περιορισμένες τονίζει ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Στα σχέδια του υπουργείου Οικονομίας περιλαμβάνονται:

    -η κατάργηση της προνομιακής φορολόγησης στα εισοδήματα από κεφάλαιο -η αύξηση της φορολογίας μερισμάτων μετοχών -η φορολόγηση της υπεραξίας μετοχών και stock option -η επανεξέταση των διατάξεων που προβλέπουν αυτοτελή φορολόγηση.

    Η διεθνής οικονομική κρίση έχει αφήσει τα σημάδια της στην ελληνική οικονομία κυρίως σε επίπεδο τιμών και πληθωρισμού, ωστόσο η πραγματική οικονομία έχει αντοχές επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό.

    Η Κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της αναδιάρθρωσης των δημοσιονομικών δαπανών ώστε να οχυρωθεί η ελληνική οικονομία στη διαφαινόμενη κρίση, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές

    Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να μην διανοηθούν να ξαναρίξουν, όπως είπε, τα βάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής στους πιο ευάλωτους οικονομικά πολίτες, απηύθυνε το ΠΑΣΟΚ, μέσω του εκπροσώπου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δεν πρέπει να επιβληθούν νέοι φόροι, που θα πλήξουν τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα του πληθυσμού, να υπάρξει μια σοβαρή οικονομική πολιτική και αλλαγή πλεύσης τάχιστα.

    "Όσο ο κ. Γ. Αλογοσκούφης προσπαθεί να καλλωπίσει την κυβερνητική οικονομική πολιτική, τόσο προκαλεί τον ελληνικό λαό και τη νοημοσύνη του", σχολίασε ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Η μικρή μείωση της τιμής της βενζίνης σε συνδυασμό με τη σταθερότητα των τιμών που παρατηρείται στα οπωροκηπευτικά αλλά και στα σούπερ μάρκετ αφήνει έναν τόνο αισιοδοξίας για την πορεία του πληθωρισμού τον Ιούνιο.

    [02] Πολιτική

    Για συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

    28/7/2008 14:13:00 (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2008 18:20:49)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Συζητήσεις εντός και εκτός ΝΔ συνεχίζει να προκαλεί η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας περί συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με στόχο την προώθηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Ο υπουργός Οικονομίας μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ κυβερνά με αυτοδυναμία και θα συνεχίσει να κυβερνά αυτοδύναμα. Την ίδια ώρα στελεχη του ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν κάθε ιδέα συνεργασίας με την ΝΔ, ενώ στο κενό βρίσκεται και η περίπτωση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστούν προεκλογικά.

    "Στόχος η αυτοδυναμία"

    Στη συνέντευξή του σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, αναφέρθηκε ο Γιώργος Αλογοσκουφης, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου

    Όσοι σχολιάζουν θα πρέπει να διαβάσουν πιο καθαρά τη συνέντευξη δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας και επανέλαβε πως στόχος της Ν.Δ είναι να συνεχίσει να κυβερνά με αυτοδυναμία.

    Η συνέντευξη του Υπουργού Οικονομίας βρέθηκε και στο επίκεντρο της ενημέρωσης του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπρόσωπου.

    Ο κ. Αντώναρος τόνισε ότι η ερμηνεία των δηλώσεων γίνεται κατά το δοκούν και πως οι Έλληνες γνωρίζουν τις διαφορές τη ΝΔ με τα άλλα κόμματα και γι αυτό την εμπιστεύονται.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ105,8 ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Ορφανός απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων.

    Στόχος για το ΠΑΣΟΚ είναι η αυτοδυναμία, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, τονίζοντας ότι η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ είναι κάτι το οποίο ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

    Ο κ. Αλογούσκουφης είναι προφανές ότι τα δικά του αδιέξοδα προσπαθεί να τα ρίξει αλλού, να βρει σωσίβιο από κάπου αλλού, υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, τόνισε ότι ο κ. Αλογοσκούφης έριξε νερό στο μύλο του ΣΥΝ και του ΚΚΕ, που μιλούν για το τέλος του δικομματισμού και επανέλαβε ότι η άρνηση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με την Ν.Δ είναι απόλυτη.

    "Κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία θα ήταν η καθολική καταστροφή της χώρας, θα ήταν η κυβέρνηση των χειρότερων πλευρών και των δύο κομμάτων, θα ήταν μια κυβέρνηση η οποία θα οδηγούσε ορισμένους τουλάχιστον, κρίσιμους για την κυβέρνηση ανθρώπους, από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της να οργανώνουν την έξοδό τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", τονίζει από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για το ίδιο θέμα δήλωσε στο "ΜEGA" ότι η χώρα δεν αντέχει άλλες "δοκιμές" με κυβερνητικά σχήματα συνεργασίας, αφού ο λαός δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βγει κερδισμένος.

    "Πολλά μπορούν να σκέφτονται για να αποτρέψουν αυτό που θα γίνει. Δηλαδή, το ποτάμι έχει ξεκινήσει και δεν νομίζω ότι μπορεί να σταματήσει και το ποτάμι αυτό είναι ένα ποτάμι μεγάλης αλλαγής όπου η Αριστερά θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο", δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος.

    Τα σενάρια περί συνεργασιών δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα και στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν με καλό μάτι την συνεργασία με την Αριστερά, παρ ότι και οι δυο πλευρές διαπιστώνουν οτι υπάρχουν πολλά αγκάθια.

    Εμείς μετά τις επόμενες εκλογές θέλουμε να υπάρξει σ αυτή τη χωρά μια κεντροαριστερή συναίνεση για μεγάλες αλλαγές", υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Δημόσιο ανοιχτό προγραμματικό διάλογο, μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, προτείνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, σε αποκλειστική της συνέντευξη στο ΑΠΕ.

    Η κ. Δαμανάκη τονίζει ότι στις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, θα κέρδιζε την αυτοδυναμία και επισήμανε ότι μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία θα μπορούσε να αποτελέσει μια αριστερή πολιτική διέξοδο.

    Η σημερινή εικόνα αναμένεται να αποτυπωθεί την Τρίτη στη Βουλή όπου θα ζητηθούν οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ.

    [03] Κοινωνία

    Ρόδος: Αποτίμηση και πρώτα μέτρα

    28/7/2008 16:02:00 (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2008 18:34:50)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τυχόν ευθύνες και παραλείψεις στο συντονισμό κατάσβεσης της πενθήμερης πυρκαγιάς, που προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή στη Ρόδο. Στο νησί μετέβη το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Προκόπη Παυλόπουλο και ανακοίνωσε οικονομική ενίσχυση 750.000 ευρώ στους πληγέντες Δήμους, για αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα. Από αύριο τρίτη κλιμάκιο του ΟΛΓΑ θα καταγράφει τις ζημιές σε καλλιέργειες, ώστε αποζημιωθούν οι αγρότες.

    Οικονομική ενίσχυση

    Τις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών επισκέφτηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

    Μετά από ευρεία σύσκεψη, στο Γενάδι της Ρόδου υπό τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση με 750.000 ευρώ στους πληγέντες από τη μεγάλη πυρκαγιά δήμους και τη νομαρχία Ρόδου για να χρηματοδοτήσουν μελέτες για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα.

    Αύριο κλιμάκιο του ΟΛΓΑ μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές για να καταγράψει τις ζημιές.

    Για ελιπή προετοιμασίοα και έλλειψη συντονισμού κατηγόρησε την Κυβέρνηση η αντιπολίτευση.

    Η κυβέρνηση πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτεί και να αναλάβει τις ευθύνες της στα ζητήματα των πυρκαγιών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Αναφερόμενος στην πυρκαγιά της Ρόδου, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτα απολύτως από τις μεγάλες περσινές καταστροφές κι έτσι παρακολουθήσαμε φέτος τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας να καίγεται.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση για ελιπή προετοιμασία, έλλειψη πρόληψης και συντονισμού και καθυστερημένη ανταπόκριση στις ανάγκες πυρόσβεσης.

    "Στη Ρόδο, το κράτος δεν λειτούργησε τόσο στην οργάνωση της πρόληψης όσο και στον συντονισμό της καταστολής. Κι όπως έχει συμβεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, οι κυβερνητικές διαπιστώσεις είναι ταυτόσημες: "Εμείς τα σχεδιάσαμε σωστά, ο κακός καιρός δεν μας επέτρεψε να τα υλοποιήσουμε το ίδιο σωστά", επισήμανε ο Βαγγέλης Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ.

    Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ρόδου διέταξε τη διενέργεια έρευνας για να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες στον τρόπο αντιμετώπισης και καταστολής της πυρκαγιάς, η οποία μετά από 6 ημέρες και αφού αποτέφρωσε 50.000 στρέμματα πευκοδάσους, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή, ετέθη υπό μερικό έλεγχο.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ Κώστας Κουσούλης, διέψευσε δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες το συμβούλιο δεν επέτρεψε τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στη Ρόδο.

    Εξάλλου, σήμερα συνελήφθη εστιάτορας και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Ο εστιάτορας έβαλε φωτιά κατά λάθος δίπλα στο εστιατόριό του στα Στεγνά Αρχαγγέλου που εξαπλώθηκε σε μικρή έκταση. Κατάφερε να τη σβήσει ο ίδιος με τη βοήθεια συγχωριανών του, αλλά λίγο αργότερα συνελήφθη από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [04] Πολιτική

    Στη Βουλή η τροπολογία για τις ΔΕΚΟ

    28/7/2008 16:45:00 (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2008 18:26:44)

    Ξεκινά την Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ, που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις κομμάτων και συνδικαλιστών. Ο υπουργός Οικονομίας, ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές θα προχωρήσουν, αφού ο φορολογούμενος καλείται να πληρώσει υπέρογκα ελλείμματα, που ήταν αποτέλεσμα διαιτητικών αποφάσεων οι οποίες δεν λάμβαναν υπ όψιν τις γενικότερες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και γγ της ΓΣΕΕ Κώστας Πουπάκης.

    Επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου

    Αποφασισμένος να προχωρήσει τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, παρά τις αντιδράσεις που διατυπώνονται, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, καθώς όπως υποστήριξε ο φορολογούμενος καλείται να πληρώσει υπέρογκα ελλείμματα.

    "Τα τελευταία χρόνια στις ΔΕΚΟ είχαμε διεύρυνση των ελλειμμάτων και αύξηση του κόστους, ως αποτέλεσμα διαιτητικών αποφάσεων, οι οποίες δεν λάμβαναν υπόψη τις γενικότερες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Αυτό που γίνεται με την τροπολογία είναι ότι αναδεικνύεται και πάλι ο ρόλος της πολιτείας σ αυτά τα ζητήματα. Διότι, τελικά, τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ και την αύξηση του κόστους καλείται να τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Δεν είναι λογικό, σε μια περίοδο που όλοι στην Οικονομία δείχνουν αυτοσυγκράτηση, σε κάποιες ΔΕΚΟ να υπάρχει διεύρυνση των ελλειμμάτων και να καλείται αυτά τα ελλείμματα να τα πληρώνει ο φορολογούμενος.", δήλωσε εξερχόμενος του Μέγαρου Μαξίμου, ο κ. Αλογοσκούφης.

    Την απόσυρση της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ ζητά ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Κώστας Πουπάκης με συνέντευξη του στον "Ελεύθερο Τύπο".

    "Υπουργέ, πάρε πίσω αυτή την τροπολογία. Σε συμβούλευσαν λάθος. Διώξε όσους διοικητές είναι ανίκανοι και δεν μπορούν να συνεργαστούν μαζί σου", σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Πουπάκης.

    Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απέρριψε την αιτιολογία του κ. Αλογοσκούφη ότι η συγκεκριμένη τροπολογία απλώς βάζει τάξη σε ένα χώρο με μεγάλα ελλείμματα.

    Τα ελλείμματα στις ΔΕΚΟ, τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχουν πολλαπλασιαστεί επί ΝΔ και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να κληθούν οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς αυτούς να πληρώσουν τα σπασμένα μιας αποτυχημένης διοίκησης και μιας διαχείρισης που εκτοξεύει τα ελλείμματα.

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι στη συγκεκριμένη τροπολογία αντιδρούν ακόμα και στελέχη της ΝΔ, διότι, όπως ανέφερε αποτελεί ωμή παρέμβαση στις εργασιακές σχέσεις, η οποία είναι αντισυνταγματική, αντιβαίνει στον κοινωνικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δυναμιτίζει το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

    "Το να πλήττονται κεκτημένα δικαιώματα σε ότι αφορά τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, είτε την σταθερότητα της εργασίας, ειδικά στους νέους, όπως γίνεται με την τροπολογία για τις ΔΕΚΟ, είναι κάτι απαράδεκτο και πείθει τελικά κατά τη γνώμη μας ότι όσο πιο νωρίς έχουμε εκλογές και απαλλαγεί ο τόπος από την κυβέρνηση της ΝΔ τόσο θα είναι καλύτερα για όλους μας.", σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

    "Η τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση για τις ΔΕΚΟ αποτελεί επίθεση στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων της χώρας μας.", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

    Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις για το θέμα.

    [05] Οικονομία

    Κοντά στα 124 δολάρια

    Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο

    28/7/2008 19:14:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Κοντά στα 124 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές, ενισχυμένη από την επίθεση σε βάρος πετρελαϊκών στόχων στη Νιγηρία, υποχωρώντας από τη μεγαλύτερη άνοδο που παρουσίαζε νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στις ενδείξεις που φανερώνουν μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα καυσίμων στον κόσμο.

    Kατά 3,7% μειώθηκαν τα μίλια που διανύθηκαν στους αμερικανικούς αυτοκινητόδρομους το Μάιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Η πληροφορία αυτή αντέστρεψε την προηγουμένως έντονα ανοδική πορεία των τιμών, που προκάλεσε η επίθεση σε βάρος της πετρελαϊκής βιομηχανίας στη Νιγηρία.

    Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού παρουσίαζε αύξηση κατά 48 σέντς, στα 123,74 δολάρια το βαρέλι, και ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει μέχρι και στα 125,22 δολάρια.

    Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ -παράδοσης Σεπτεμβρίου- είχε αυξηθεί 48 σεντς, στα 125 δολάρια το βαρέλι.

    Ομάδα ανταρτών στο Δέλτα του Νίγηρα επιτέθηκαν κατά δύο πετρελαιαγωγών της Royal Dutch Shell. "Έχουμε σταματήσει μέρος της παραγωγής προς τον αγωγό Nembre Creek Trunk" σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Shell στη Νιγηρία Πρίσιους Οκολόμπο, χωρίς, όμως, να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

    [06] Κοινωνία

    Την προσεχή Τετάρτη

    ΗΣΑΠ: 4ωρη στάση εργασίας

    28/7/2008 17:59:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ 108,5

    Χωρίς Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει για τέσσερις ώρες η Αθήνα την προσεχή Τετάρτη, 30 Ιουλίου, εξαιτίας κινητοποιήσεων που αποφάσισαν τα σωματεία των εργαζομένων. Η 4ωρη στάση εργασίας θα αρχίσει με την έναρξη της βάρδιας με αποτέλεσμα οι συρμοί των ΗΣΑΠ να κάνουν την εμφάνισή τους μετά τις 9 το πρωί. Εν τω μεταξύ, πειθαρχική δίωξη άσκησε η διοίκηση του ΗΛΠΑΠ εις βάρος 3 υπαλλήλων που φέρονται ότι υπεξαίρεσαν 125.000 ευρώ μέσω εισιτηρίων του οργανισμού από το Σεπτέμβριο του 2007. Για την υπόθεση κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου.

    [07] Οικονομία

    Βαρύ πρόστιμο στον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ

    28/7/2008 17:43:00

    Πηγή: ΕΕΤΤ

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 9 εκατ. ευρώ επέβαλε στον ΟΤΕ η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών (1 εκατ.), καθώς και της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού (8 εκατ. ευρώ). Η Επιτροπή, κατηγορεί τον ΟΤΕ για μονοπωλιακή συμπεριφορά και επισημαίνει ότι έχει δεχθεί ανάλογες καταγγελίες και από άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

    Μονοπωλιακή συμπεριφόρα

    Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης το πρόστιμο επιβάλλεται για το λόγο ο ΟΤΕ παρενέβαλε ανυπέρβλητα προσκόμματα στο πρώτο εγχείρημα εμπορικής προώθησης στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Tellas της υπηρεσίας double play (συνδυασμός σταθερής τηλεφωνίας με γρήγορο Ίντερνετ).

    Η ΕΕΤΤ έκρινε ότι ο ΟΤΕ, με την ιδιότητά του ως αποκλειστικός πάροχος του βασικού δικτύου πρόσβασης, παραβίασε τις σχετικές διατάξεις της κοινοτικής νομοθεσίας περί παροχής «ανοικτού δικτύου», καθώς επίσης και ότι καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, καθόσον δεν επέτρεψε στην ανταγωνίστριά της εταιρεία Tellas να προωθήσει μια καινοτόμο υπηρεσία, με το να μην της παρέχει -- ως όφειλε -- πρόσβαση στο δίκτυο μέσω συνεγκατάστασης και συναφών ευκολιών, για την εξυπηρέτηση των πελατών της.

    Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υποχρεωθεί η εταιρεία ΤΕΛΛΑΣ Α.Ε. να αναστείλει την εμπορική προώθηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, να υποστεί σημαντική οικονομική ζημία και να δυσφημιστεί σε χιλιάδες πελάτες της.

    Ανάλογες καταγγελίες εναντίον της ΟΤΕ Α.Ε. έχουν κατατεθεί στην ΕΕΤΤ και από άλλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες. Οι ακροάσεις για τα εν λόγω θέματα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ αναμένεται η κατάθεση στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ των πορισμάτων για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

    "Οι δομικές αδυναμίες του ΟΤΕ και η μέχρι τώρα μονοπωλιακή του συμπεριφορά, αποδεικνύουν ότι η εθνική (ευρυζωνική) προσπάθεια που βασίζεται στο μοντέλο του ενός και μοναδικού δημόσιου δικτύου πρόσβασης του ΟΤΕ το οποίο αποτελεί το βασικό ανασταλτικό παράγοντα (bottleneck) ανάπτυξης της αγοράς και που ο ΟΤΕ υποχρεώνεται με νόμους να το μοιράζεται επί ίσοις όροις με τους ανταγωνιστές του - δεν έχει κατορθώσει να απομακρύνει την χώρα μας από τις τελευταίες θέσεις της ΕΕ" δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Νικήτας Αλεξανδρίδης. "Μια ψηφιακή στρατηγική της Πολιτείας που θα συνεχίσει να βασίζεται σ αυτό το μη-αποδοτικό μοντέλο ανάπτυξης, όχι μόνον δεν θα μπορέσει να φέρει τα θεαματικά αποτελέσματα τεχνολογικής προόδου που χρειάζεται η Ελλάδα για να καταταγεί σύντομα ανάμεσα στις πλέον ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ, αλλά ούτε και προβλέπεται να έχει χαρακτηριστικά μακροπρόθεσμης επιτυχίας."

    [08] Πολιτισμός

    "Νύχτες Μουσείων" τον Αύγουστο

    Την Ελλάδα τιμά η Τεργέστη

    28/7/2008 15:58:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μια σειρά από εκδηλώσεις, καρπός της συνεργασίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Τεργέστης, των μουσείων και άλλων φορέων της πόλης, δίνουν την ευκαιρία σε δημότες και επισκέπτες να γνωρίσουν τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Την έκθεση για τη Μαρία Κάλλας στο Palazzo Gopchevich, που άνοιξε τις πύλες της στις 4 Ιουλίου, υποδέχθηκε το κοινό με ενθουσιασμό, ενώ οι "Νύχτες Μουσείων" στη Villa Santorio, τον Αύγουστο, που είναι φέτος αφιερωμένες στην Ελλάδα, θα φιλοξενήσουν παραστάσεις από τη χώρα μας. Το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, στο πλαίσιο των στόχων του για ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας με άλλες χώρες και για συμβολή στην καλλιέργεια των διαπολιτισμικών και πολυπολιτισμικών σχέσεων, κατάρτισε το φετινό πρόγραμμα σε συνεργασία της Εστίας του με τον Δήμο Τεργέστης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.

    Από τις 5 έως τις 27 Αυγούστου

    Το πρόγραμμα, το οποίο συμπεριλαμβάνει αντιπροσωπευτικά ελληνικά συγκροτήματα, ανταποκρίνεται στο χαρακτήρα του φεστιβάλ, που είναι γενικού περιεχομένου, με υπαίθριες παραστάσεις, συνθέτοντας ένα μικρό πανόραμα ελληνικής δημιουργίας.

    Στις "Νύχτες Μουσείων" θα παρουσιαστούν κλασική και βυζαντινή μουσική, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, ποίηση, αλλά και Καραγκιόζης.

    Οι παραστάσεις θα γίνουν από τις 5 έως τις 27 Αυγούστου στους κήπους της επιβλητικής Villa Santorio, που βρίσκεται στο κέντρο της Τεργέστης.

    Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 5 Αυγούστου με τη μουσικοθεατρική παράσταση Canto greco "canto grico" της Σουζάνας και Ελένης Βουγιουκλή (5/8). Ακολουθεί, η Σαβίνα Γιαννάτου και το συγκρότημα Primavera En Salonico (6/8) με τραγούδια της Μεσογείου (6/8), ο Aθως Δανέλλης θα δώσει παράσταση Καραγκιόζη (12/8), το τρίο του Στέφανου Νάσου δίνει συναυλία μουσικής δωματίου με έργα Ελλήνων συνθετών της διασποράς (13/8), η "Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία" του Λυκούργου Αγγελόπουλου (19/8) θα αποδώσει ύμνους της βυζαντινής παράδοσης, βραδιά ποίησης και μουσικής "Με το λύχνο του άστρου" αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη (20/8), με τη συμμετοχή του Σπύρου Σακκά (τραγούδι), του Γιώργου Κουρουπού (πιάνο) και της Ιουλίττας Ηλιοπούλου (αφήγηση), συναυλία με τα "Τα χάλκινα της Κοζάνης" (26/8) και συναυλία με την Αλίκη Καγιαλόγλου σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι (27/8).

    [09] Πολιτική

    Αμοιβαία αποδεκτή λύση για το όνομα

    28/7/2008 15:36:00 (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2008 16:55:35)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Μοναδικός στόχος των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια είναι η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης για το όνομα, τονίζει η Κυβέρνηση, μία ημέρα μετά τη νέα επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προς την Κομισιόν ζητώντας και πάλι να πάρει θέση για στήριξη της δήθεν μακεδονικής γλώσσας, ενώ με προκλητικό τρόπο ζητά από την Αθήνα να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση για να εδραιωθούν οι καλές σχέσεις των δύο χωρών. Η Κυβέρνηση κρίνει τις αλλεπάλληλες αλλυτρωτικές επιστολές τής σκοπιανής ηγεσίας προς την ΕΕ ως προσπάθεια εκτροχιασμού των διαπραγματεύσεων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, "Ελευθεροτυπία" αναφερόμενος στο Σκοπιανό, χαρακτήρισε λάθος της απαντητική επιστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Πρωθυπουργό των Σκοπίων.

    "Εκτροχιάσει τη διαδικασία

    Λίγες ώρες μετά την απάντηση Μπαρόζο στην επιστολή Γκρουέφσκι ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλοσόσκι προβεί εκ νέου σε αδιάλλακτες αλλά και προκλητικές δηλώσεις

    "Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε εάν η Αθηνά συνεχίσει την πολιτική του βέτο, η οποία π[προέρχεται κυρίως από τις εσωτερικές της πολιτικές εξελίξεις, υποστήριξε και προέβλεψε ότι σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια θέση δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, καθώς η πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ έχει μεγαλύτερη ισχύ".

    Παίρνοντας την σκυτάλη από τον Νίκολας Γκρουέφσκι , ο υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει προκλητικά την προσπάθεια εμπλοκής στο θέμα της ΕΕ Αποστέλλει επιστολή στον αρμόδιο για την πολυγλωσσία κοινοτικό επίτροπο, Λεοναρντ Ορμπαν, ζητώντας του να στηρίξει το αίτημα της μακεδονικής όπως ισχυρίζεται μειονότητας στην Ελλάδα για την προώθηση και προστασία της μακεδονικής ως μειονοτικής γλώσσας.

    Η θέση της χώρα μαςς μας είναι σαφής και καθαρή επαναλαμβάνει η Αθήνα

    "Η Ελλάδα δια του Πρωθυπουργού έχει τοποθετηθεί με απόλυτη σαφήνεια. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε προσπάθειες χωρίς προοπτική τις οποίες κάνει προφανώς η άλλη πλευρά για να εκτροχιάσει τη διαδικασία", απάντησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος.

    "Η διαδικασία είναι σαφής. Διεξάγεται υπό τα Ηνωμένα Έθνη και έχει ένα και μοναδικό αντικείμενο: την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής ονομασίας για το συγκεκριμένο θέμα. Και σ αυτή τη διαδικασία η Ελλάδα μετέχει θετικά, εποικοδομητικά και αποτελεσματικά. Μένει να αποδειχθεί ότι και η άλλη πλευρά μπορεί και θέλει να κάνει το ίδιο", συμπλήρωσε ο κ. Αντώναρος.

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που έδωσε στην "Ελευθεροτυπία" και δημοσιεύεται σήμερα ως προς το θέμα των Σκοπίων, επισημαίνει ότι ο κ. Καραμανλής με την απαντητική επιστολή του στον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι αποδέχτηκε στην πράξη ότι στο τραπέζι του διμερούς διαλόγου υπάρχουν κι άλλα θέματα για συζήτηση και όχι μόνον αυτό της ονομασίας.

    "Η Ελλάδα κατά κανέναν τρόπο δεν πρέπει να φύγει από το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του ΟΗΕ με μοναδικό θέμα το όνομα και την "κόκκινη γραμμή", που πρώτοι εμείς θέσαμε και έγινε και η εθνική θέση: μια ονομασία για όλες τις χρήσεις, σύνθετη και με γεωγραφικό προσδιορισμό. Μια επιστολή στον γ.γ. του ΟΗΕ καταγγέλλοντας τις εθνικιστικές εξάρσεις και προσπάθειες του κ. Γκρούεφσκι να εκτροχιάσει τη διαπραγματευτική διαδικασία, θα αρκούσε ως απάντηση", επισημαίνει.

    [10] Κόσμος

    Φονικές πλημμύρες σε Ουκρανία, Ρουμανία

    28/7/2008 15:05:00 (Τελευταία ενημέρωση: 28/7/2008 15:21:06)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά έχασαν την ζωή τους και περίπου 20.000 απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που επληξαν τις τελευταίες ημέρες την δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με ένα νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το υπουργείο για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Καταστάσεων. Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 13 νεκρούς και 6.700 κατοίκους που απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους. Περισσότερα από 40.000 σπίτια πλημμύρισαν, καθώς και περίπου 340.000 στρέματα εκτάσεων με καλλιέργειες, ενώ μεγάλες περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό. Ζημιές υπέστησαν περισσότερες από 900 γέφυρες και δρόμοι σε μήκος 680 χιλιομέτρων. Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος Γιούσενκο και η πρωθυπουργός Τιμοσένκο. Στο Βουκουρέστι, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα οι αρχές, τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ένας αγνοείται και περίπου 11.720 απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την βόρεια και βορειοανατολική Ρουμανία τις τελευταίες πέντε ημέρες. Ο αγνοούμενος είναι στην περιοχή της Σουτσάβας (βορειοανατολικά). Ο πρόεδρος Τράϊαν Μπασέσκου και υπουργοί μετέβησαν σήμερα στις πληγείσες περιοχές για να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει βελτίωση των καιρικών συνθηκών τις επόμενες ημέρες.

    [11] Κόσμος

    Πανικός εν πτήσει

    28/7/2008 14:04:00

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Δυο μεθυσμένες βρετανίδες 26 και 27 χρόνων αναστάτωσαν τους 214 επιβάτες και το πλήρωμα πτήσης τσάρτερ που αναχώρησε το προηγούμενο Σάββατο από την Κω με προορισμό το Μάντσεστερ. Οι δυο νεαρές Βρετανίδες είχαν πάρει στο αεροπλάνο μπουκάλι που είχαν προμηθευτεί προφανώς από το αεροδρόμιο και που μπορεί κάθε επιβάτης να αγοράσει και να μεταφέρει κατά τη διάρκεια της πτήσης, αρκεί να μπει στη ειδική συσκευασία που σου δίνουν από το Duty Free. Κατά την επιβίβαση τους το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου από την Κω δεν σημειώθηκε κάτι περίεργο και δεν καταγράφηκε κάποιο συμβάν από τις αεροπορικές αρχές του νησιού. Καθώς όμως έπιναν συνεχώς μέσα στο αεροπλάνο, μέθυσαν σε σημείο να μην μπορούν να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους. Επιτέθηκαν με ένα μπουκάλι βότκα στο κυβερνήτη και νωρίτερα είχαν καπνίσει στη τουαλέτα του αεροσκάφους, κάτι που απαγορεύεται. Η αποκορύφωση αυτής της ανάρμοστης συμπεριφοράς ήταν όταν θέλησαν να ανοίξουν τη πόρτα του αεροσκάφους, ενώ αυτό βρισκόταν στα 10.000 πόδια και πετούσε πάνω από την Αυστρία. Το πλήρωμα τις ακινητοποίησε στο καθίσματος και αντί για Μάντσεστερ όπου κατευθυνόταν το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

    Οι δύο Βρετανίδες συνελήφθησαν και αφέθηκαν ύστερα από δύο ώρες ελεύθερες. Η αεροπορική εταιρεία θα καταθέσει μήνυση ζητώντας αποζημίωση για την αναστάτωση που προκάλεσαν και για τη δίωρη καθυστέρηση, με την οποία έφτασε τελικά στο Μάντσεστερ η πτήση.

    [12] Κόσμος

    Δύο χρόνια με αναστολή στον Σίκατσεκ

    28/7/2008 12:20:00

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και καταβολή προστίμου ύψους 108.000 ευρώ τον Ράινχαρντ Σίκατσεκ, πρώην διευθυντή της Siemens και τον πρώτο κατηγορούμενο στο σκάνδαλο δωροδοκιών που συγκλονίζει τη γερμανική εταιρεία. Ο Ράινχαρντ Σίκατσεκ κρίθηκε ένοχος για απιστία σε 49 περιπτώσεις, οι έξι εκ των οποίων αφορούν στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.

    Πρόκειται για την πρώτη δίκη μιας μακράς σειράς στον τεράστιο αυτό σκάνδαλο δωροδοκιών και μαύρων ταμείων, που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση πολλών διευθυντικών στελεχών της εταιρείας.

    Ο Ράινχαρντ Σίκατσεκ κατηγορήθηκε για την υπεξαίρεση 53 εκατομμυρίων ευρώ, που χρησιμοποιήθηκαν σε δωροδοκίες για την εξασφάλιση συμβολαίων στο τμήμα της εταιρείας που διηύθυνε.

    Η εισαγγελία του Μονάχου ερευνά την εμπλοκή ακόμη 300 ατόμων στην υπόθεση.

    [13] Πολιτική

    Γ. Παπανδρέου: "Στηρίζουμε τις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ"

    28/7/2008 11:44:00

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στην εξωτερική πολιτική αναφέρεται το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου που δημοσιεύεται σήμερα στην "Ελευθεροτυπία". Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στο Κυπριακό, τη νέα κυβέρνηση στη Σερβία και τη σύλληψη Κάρατζιτς, καθώς και στο Σκοπιανό, χαρακτηρίζοντας λάθος της απαντητική επιστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Πρωθυπουργό των Σκοπίων.

    "Λάθος η απάντηση Καραμανλή σε Γκρούεφσκι"

    Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις απευθείας συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ, δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου στην "Ελευθεροτυπία" και καλεί την Άγκυρα να αφήσει τους Τουρκοκύπριους να συνομιλήσουν ελεύθερα χωρίς κηδεμονίες.

    Αναφερόμενος στη σύλληψη Κάρατζιτς εκτιμά ότι είναι ένα μήνυμα για τη βούληση της νέας κυβέρνησης της Σερβίας να προχωρήσει στην ευρωπαϊκή πορεία, μια ευρωπαϊκή πορεία που βοηθά όλα τα Βαλκάνια.

    Αναφορικά με την απάντηση Καραμανλή στον Γκρούεφσκι, ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι με την επιστολή του ο κ. Καραμανλής "αποδέχτηκε στην πράξη πως στο τραπέζι του διαλόγου -και μάλιστα διμερούς διαλόγου- υπάρχουν και άλλα θέματα" και πρόσθεσε πως με κανέναν τρόπο η Ελλάδα "δεν πρέπει να φεύγει από το πλαίσιο της διαπραγματεύσεις με μοναδικό θέμα το όνομα και την 'κόκκινη γραμμή' που πρώτοι εμείς θέσαμε και έγινε εθνική θέση:: μια ονομασία για όλες τις χρήσεις, σύνθετη και με γεωγραφικό προσδιορισμό".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 July 2008 - 16:50:12 UTC