Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-06-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκαν νεκρά τα αδελφάκια
  • [02] Δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή συνθήκη
  • [03] Ο Μπερλουσκόνι στηρίζει τον Τζον Μακέιν
  • [04] Εαρινή Σύνοδος του ΝΑΤΟ
  • [05] Περιοδεία Τσίπρα στις σεισμόπληκτες περιοχές
  • [06] Ο ΕΟΤ αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια
  • [07] Ζιμπάμπουε: Σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης
  • [08] Καλιφόρνια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
  • [09] Θύμα τροχαίου αρκούδα
  • [10] Πως πληρώνεται η εορτή του Αγ. Πνεύματος
  • [11] Απόλυση εφοριακού για χρηματισμό

    [01] Κοινωνία

    Βρέθηκαν νεκρά τα αδελφάκια

    12/6/2008 20:20:00 (Τελευταία ενημέρωση: 12/6/2008 23:13:14)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Τραγική τροπή πήρε το θρίλερ της εξαφάνισης των δύο μικρών αδελφών, έξι και οκτώ ετών, Αϊχάν και Αχμέττα τα οποία είχαν εξαφανιστεί από την Ορεστιάδα εδώ και μέρες. Τα δύο αδελφάκια βρέθηκαν νεκρά στις 6:10 το απόγευμα σε ακατοίκητη οικοδομή στην Ορεστιάδα. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα οι γονείς και ένας ακόμα άνδρας, με την κατηγορία της αγοραπωλησίας ενώ αναζητείται και μία γυναίκα. Ολοκληρώθηκε η νεκροψία των δύο μικρών αδελφών. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο ιατροδικαστής δεν βρήκε ίχνη εξωτερικών κακώσεων στα σώματα των δύο παιδιών και τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν από τη νεκροτομή που θα γίνει αύριο Παρασκευή.

    [02] Κόσμος

    Επικυρώθηκε από 16 χώρες η Ευρωπαϊκή συνθήκη

    Δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή συνθήκη

    12/6/2008 21:07:00 (Τελευταία ενημέρωση: 12/6/2008 23:32:23)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Η Ελλάδα, η Φινλανδία και η Εσθονία προστέθηκαν στις χώρες που έχουν επικυρώσει τη Συνθήκη της Λισαβόνας, όμως τα βλέμματα της Ευρώπης είναι στραμμένα σήμερα Πέμπτη στην Ιρλανδία όπου σε λίγη ώρα κλείνουν οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή συνθήκη. Τη συνθήκη της Λισαβόνας έχουν επικυρώσει μέχρι τώρα 16 κράτη -μέλη. Η Ιρλανδίας είναι η μοναδική χώρα από τις 27 που διεξάγει δημοψήφισμα για την Συνθήκη της Λισαβόνας. Τις τελευταίες εβδομάδες, το στρατόπεδο του "Όχι" κέρδισε έδαφος, παγώνοντας τις Βρυξέλλες, που απεύχονται να δουν για άλλη μια φορά τη μεταρρυθμιστική πορεία της Ε.Ε να εκτροχιάζεται. Διχασμένοι και χωρίς ιδιαίτερη γνώση του περιεχομένου της, προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες οι Ιρλανδοί πολίτες. Το "Οχι" θα ήταν εξαιρετικά οδυνηρό, καθώς θα ήταν η χαριστική βολή στο ευρωπαϊκό θεσμικό οικοδόμημα, μετά την παταγώδη απόρριψη του Ευρωσυντάγματος το 2005.

    Άλλωστε δεν φαίνεται να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, όπως διαμηνύει ο Μανουέλ Μπαρόζο. Η απόρριψη ίσως έδειχνε το δρόμο και σε άλλες χώρες που ανήκουν στο μπλοκ των ευρωσκεπτικιστών, να ακυρώσουν την επικύρωσή της στο κοινοβούλιο.

    Η Συνθήκη της Λισαβόνας πρέπει να επικυρωθεί και από τα 27 κράτη- μέλη για να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2009. Το Ναι της Ιρλανδίας θα ήταν μεγάλη ανακούφιση ενώ θα έδινε το πράσινο φως στη γαλλική προεδρία να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις.

    [03] Κόσμος

    Ρώμη, Ιταλία

    Ο Μπερλουσκόνι στηρίζει τον Τζον Μακέιν

    12/6/2008 23:06:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, 71 ετών δήλωσε σήμερα ότι υποστηρίζει το συνομήλικό του, Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή, Τζον Μακέιν για την προεδρία των ΗΠΑ, γιατί εάν ο τελευταίος κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν θα αισθάνεται τόσο... γέρος.

    "Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την προτίμησή μου για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων επειδή, εάν κερδίσει, δεν θα είμαι πια ο πιο ηλικιωμένος", είπε ο Μπερλουσκόνι απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. "Εγώ γεννήθηκα στις 29 Σεπτεμβρίου 1936 και εκείνος γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου, επομένως είναι ένα μήνα μεγαλύτερος", πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός πάντως, που είναι γνωστό ότι έχει κάνει μεταμόσχευση μαλλιών και πλαστικές επεμβάσεις, δείχνει κατά πολύ νεώτερος από τα 71 του χρόνια.

    [04] Πολιτική

    Για την ασφάλεια και τη σταθερότητα

    Εαρινή Σύνοδος του ΝΑΤΟ

    12/6/2008 22:39:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας, εξετάστηκε η πορεία των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων και του Αφγανιστάν. Ειδικότερα, και σε ό,τι αφορά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο (KFOR) και την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

    Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης στην παρέμβασή του υπογράμμισε για μια ακόμη φορά την ελληνική θέση, σύμφωνα με την οποία η εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε αυτό πρέπει να διατηρηθεί στο σημερινό υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.

    Σχετικά με την παρουσία της KFOR στην περιοχή, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι εγγυάται την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή, την ελευθερία μετακινήσεων του πληθυσμού και την προστασία των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων.

    Αναφορικά με την πορεία των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, κατά την παρέμβασή του στη διάρκεια του Συμβουλίου των χωρών μελών και των μη μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας, που συνεισφέρουν δύναμη της ISAF, υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχισθούν οι συντονισμένες προσπάθειες, ώστε έτσι οι αρχές του Αφγανιστάν να βοηθηθούν στην εδραίωση μιας σταθερής, ασφαλούς και δημοκρατικής χώρας, απαλλαγμένης από απειλές αποσταθεροποίησης.

    Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό Αμύνης της Αρμενίας κ. Seyran Ohanyan, κατόπιν αιτήματος της αρμενικής πλευράς, με τον οποίο συζήτησε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

    [05] Πολιτική

    Πάτρα

    Περιοδεία Τσίπρα στις σεισμόπληκτες περιοχές

    12/6/2008 22:26:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με τον Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλο συναντήθηκε απόψε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις σεισμόπληκτες περιοχές. Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου, και την κατάσταση που επικρατεί. Ο νομάρχης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει το αίτημα των νομών Αχαΐας και Ηλείας να κηρυχθούν σεισμόπληκτοι , αλλά και για να καταρτιστεί ένα Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης, με τα ανάλογα κονδύλια. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνασπισμού ζήτησε να εκπονηθούν άμεσα ένα αναπτυξιακό σχέδιο και ένα ειδικό Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, ώστε, όπως είπε, "να δοθούν κονδύλια με πενταετές πλάνο για να ενισχυθεί η Αχαΐα και να υπάρξει ουσιαστική, παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότησης της περιοχής και να αντιμετωπιστούν τα πολύ μεγάλα προβλήματα". Εν τω μεταξύ, με αφορμή την σημερινή του περιοδεία στις σεισμόπληκτες περιοχές ο κ. Τσίπρας είπε "πως ένα κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού έχει υποστεί τεράστια ζημιά από τον σεισμό", προσθέτοντας: "Όταν θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας και θα απομακρυνθούν οι τηλεοπτικές κάμερες από τις πληγείσες περιοχές, τότε είναι που οι πολίτες θα χρειαστούν την πραγματική αρωγή της Πολιτείας. Γιατί δεν αρκούν τα χρήματα που δίδονται τις πρώτες ημέρες. Επειδή υπάρχει η πικρή πείρα από την μη αποκατάσταση των πυροπλήκτων και δεν πρέπει να συμβεί το ίδιο στην περίπτωση των σεισμοπλήκτων".

    [06] Κοινωνία

    1571 και 1572 για παράπονα και καταγγελίες

    Ο ΕΟΤ αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια

    12/6/2008 22:24:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η αντιμετώπιση των φαινομένων αισχροκέρδειας και κακής παροχής τουριστικών υπηρεσιών, είναι ο βασικός άξονας της πολιτικής του ΕΟΤ για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

    Η "ανάγκη θωράκισης του ελληνικού τουρισμού από πάσης φύσεως κακούς επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι επιμένουν στη λογική του γρήγορου και εύκολου κέρδους", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Επίσης, τονίζεται ότι "αυτή η μικρή μερίδα δεν εκπροσωπεί ασφαλώς το πρόσωπο του σύγχρονου τουριστικού κλάδου, ο οποίος προσπαθεί για ακόμη ποιοτικότερες υπηρεσίες με σεβασμό στους ξένους και εγχώριους επισκέπτες".

    Ο ΕΟΤ έχει δημιουργήσει δύο τετραψήφιους αριθμούς [1571 και 1572], οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε λειτουργία και στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να θέσει στη γνώση του ΕΟΤ τα παράπονα και τις καταγγελίες του.

    Το κέντρο υποδοχής παραπόνων και καταγγελιών λειτουργεί καθημερινά σε 24ωρη βάση. Ειδική ομάδα στελεχών του ΕΟΤ διερευνά την ακρίβεια των καταγγελιών και με επιτόπιους ελέγχους επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

    [07] Κόσμος

    Χαράρε, Ζιμπάμπουε

    Ζιμπάμπουε: Σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης

    12/6/2008 22:11:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Συνελήφθη για δεύτερη φορά σήμερα από την αστυνομία ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ζιμπάμπουε, Μόργκαν Τσβανγκιρά, την ώρα που έκανε προεκλογική εκστρατεία σε κεντρικές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματός του, "οδηγήθηκε και πάλι στο αστυνομικό τμήμα, αυτή τη φορά της περιοχής Γκουέρου", ενώ μαζί του οδηγήθηκαν και είκοσι αξιωματούχου του κόμματός του. Εν τω μεταξύ, όπως κατάγγειλε σήμερα ο Γκονζάλες Γκαλέγκος, ένας από τους εκπρόσωπους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών οι δυνάμεις ασφαλείας της Ζιμπάμπουε κατάσχεσαν την περασμένη εβδομάδα ένα καμιόνι με αμερικανική βοήθεια σε τρόφιμα που προορίζονταν για μαθητές, και μοίρασαν τα τρόφιμα σε μέλη του κόμματος που κυβερνά τη χώρα. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη κατηγορήσει πολλές φορές τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε ότι χρησιμοποιεί την ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στη χώρα ως "εκλογικό όπλο" υπέρ του αφήνοντας πεινασμένους τους αντιπάλους του και προσφέροντας τρόφιμα στους οπαδούς του. Καταγγελία πως όλη η ανθρωπιστική βοήθεια πάει κατ ευθείαν στους οπαδούς του Μουγκάμπε έκανε και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Χαράρε, Τζέιμς ΜακΓκι.

    [08] Κόσμος

    Σαν Φραντσίσκο, ΗΠΑ

    Καλιφόρνια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

    12/6/2008 21:56:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Πολιτεία της Καλιφόρνιας ο κυβερνήτης της Πολιτείας Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, -στο βόρειο τμήμα της -επειδή μεγάλες πυρκαγιές απειλούν την καθημερινή ζωή πολλών δεκάδων χιλιάδων κατοίκων του, αλλά και χιλιάδες κτιριακές εγκαταστάσεις. Συνολικά, φλέγονται τούτη την ώρα 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών και θαμνωδών εκτάσεων. Όμως, η κατάσταση παρουσιάζεται ανησυχητική βορείως του Σαν Φρανσίσκο στην κομητεία Μπούτε, όπου οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα περισσότερα από χίλια κτίρια και απομακρύνθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι από τις εστίες τους.

    Έκρυθμη παρουσιάζεται η κατάσταση και στη Σάντα Κρούζ. Οι φλόγες αναφέρεται ότι εξαπλώθηκαν γρήγορα σε μία απόσταση 25 τετραγωνικών χιλιομέτρων, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και της πολύ μεγάλης παρατεταμένης ξηρασίας. Η φωτιά αυτή είχε ελεγχθεί μόνον κατά 10% έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, αναφέρθηκε επισήμως. Φλέγεται, όμως, και μεγάλη περιοχή νοτίως του Σαν Φρανσίσκο, στην κομητεία Μοντερέϊ, χωρίς θύματα μέχρις ώρας.

    Την 4η τρέχοντος μηνός, υπενθυμίζεται, ο κυβερνήτης Σβαρτσενέγκερ κήρυξε όλη την πολιτεία του σε κατάσταση "Ξηρασίας". Φέτος, είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που δεν βρέχει επαρκώς στην Καλιφόρνια. Πέρυσι, το Λος Άντζελες γνώρισε τη χρονιά με τη μεγαλύτερη ξηρασία το πρώτο εξάμηνο του έτους για τα τελευταία τουλάχιστον 130 έτη. Το φθινόπωρο, όμως, τεράστιες φωτιές ξέσπασαν, που επεκτάθηκαν από τα περίχωρα της μητρόπολης της Καλιφόρνιας έως και την πόλη Σαν Ντιέγκο.

    [09] Κοινωνία

    Αυτοθυσία αρκούδας

    Θύμα τροχαίου αρκούδα

    12/6/2008 21:08:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Όπως έγινε γνωστό από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις "Καλλιστώ" και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, η αρκούδα μπήκε στο οδόστρωμα, στο τμήμα της Εγνατίας οδού με κατεύθυνση τα Γρεβενά, κοντά στο ρέμα Τρουμπέτα, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει το λυγισμένο φράχτη του αυτοκινητόδρομου, που είχε τοποθετηθεί για να αναχαιτίζει τα άγρια ζώα.

    Όμως, κτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα και τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι και στο αριστερό τμήμα του σώματός της.

    Υπάλληλοι της "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε." ειδοποίησαν τις δύο οργανώσεις, εκπρόσωποι των οποίων έσπευσαν στην περιοχή και διαπίστωσαν ότι η αρκούδα, στην προσπάθειά της να διασώσει το μικρό της, που είχε μείνει πίσω και αφού είχε χτυπηθεί ήδη μια φορά από το όχημα, δεν προσπάθησε να φύγει, αλλά συνέχισε την πορεία της προς το παιδί της, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ξανά από το ίδιο Ι.Χ., που επιχειρούσε να την αποφύγει με ελιγμούς.

    Ο προσανατολισμός του μικρού έδειξε ότι όδευε σε χωράφι με φρέσκο σιτάρι από την άλλη πλευρά του αυτοκινητοδρόμου, σε αναζήτηση τροφής.

    Αφού το πληγωμένο ζώο ναρκώθηκε από την κτηνίατρο της ομάδας της «Καλλιστώ», μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στον Αετό της Φλώρινας, αλλά, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το μέλλον του ζώου είναι αβέβαιο, όπως κι αυτό του μικρού, που μένει χωρίς τη μητέρα του».

    Το περιστατικό αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση, αποδεικνύει «την έλλειψη κατάλληλων μέτρων ασφαλείας, προκειμένου οι μεγάλοι κλειστοί αυτοκινητόδρομοι, συμπεριλαμβανομένης της Εγνατίας οδού, να μην μετατρέπονται σε θανατηφόρα τεχνητά εμπόδια για την άγρια πανίδα, αλλά και επικίνδυνες διαδρομές για τους ανυποψίαστους οδηγούς».

    «Η ακαταλληλότητα του φράχτη στο συγκεκριμένο τμήμα της Εγνατίας οδού «Κόμβος Πολύμυλου - Παναγιά», έχει επισημανθεί εδώ και 3 χρόνια με σχετικές αναφορές προς την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., τόσο γραπτά, όσο και προφορικά από τις δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις, χωρίς όμως να έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα υπόψη», επισημαίνεται.

    Το ατύχημα είναι το τέταρτο, που σημειώνεται στο συγκεκριμένο σημείο της Εγνατίας οδού, σε διάστημα 10 μηνών.

    [10] Κοινωνία

    Αργία ή όχι η εορτή του Αγίου Πνεύματος;

    Πως πληρώνεται η εορτή του Αγ. Πνεύματος

    12/6/2008 20:32:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ

    Πώς αμείβεται η εορτή του Αγίου Πνεύματος Όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν τη μέρα αυτή δεν δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους, ενώ όσοι απασχοληθούν δεν δικαιούνται την προσαύξηση του 75% επί του νόμιμου ωρομισθίου (για όσες ώρες απασχοληθούν).

    Για ποιες κατηγορίες εργαζομένων είναι αργία Η εορτή του Αγίου Πνεύματος θεωρείται αργία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις των οικείων συλλογικών συμβάσεων ή άλλων αποφάσεων, για τις εξής κατηγορίες μισθωτών: Βιβλιοπωλείων, Διαγνωστικών Κέντρων, Δημοσιογράφους Περιοδικών, Εργοδηγούς Σχεδιαστές, Ευγηρίας Οίκων, Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης κλπ, Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων, Θυρωρούς, Καπνοβιομηχανιών, Κλινικών, Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών Πειραιώς Περιχώρων), Περιοδικών, Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων, Πρακτορείων Ναυτιλιακών κλπ., Ραδιοηλεκτρολόγους Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας, Ραδιοφωνικών Σταθμών, Ραδιοφώνου Τεχνικούς, Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων, Τηλεοπτικών Σταθμών, Τηλεοράσεως τεχνικούς Β. Ελλάδος, Τυπογράφους Επαρχ. Εφημερίδων, Φορτοεκφορτωτές Ημερήσιων Εφημερίδων, Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών, Φωτο-στοιχειοθέτες, Χειριστές βιομηχανικών κλπ επιχειρήσεων, Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων. Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι αργία.

    [11] Κοινωνία

    Συνελήφθη επ' αυτοφώρω

    Απόλυση εφοριακού για χρηματισμό

    12/6/2008 19:12:00

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ-105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα τέθηκε άμεσα εκτός υπηρεσίας, ο εφοριακός υπάλληλος της Β ΔΟΥ Κατερίνης, ο οποίος συνελήφθη επ αυτοφώρω να χρηματίζεται με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

    Ο εφοριακός συνελήφθη από αρμόδια όργανα του υπουργείου Οικονομικών και της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελία καταστηματάρχη της περιοχής και ανακρίθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Κατερίνης με την καταγγελία του χρηματισμού.

    Ο κ. Μπέζας ζήτησε από την αρμόδιο οικονομική επιθεωρήτρια να επισκεφθεί τον καταγγέλλοντα επιτηδευματία φορολογούμενο και να τον ενημερώσει λεπτομερώς για τις ευεργετικές διατάξεις προστασίας του που προβλέπονται από τη νομοθεσία για όσους καταγγέλλουν επίορκους εφοριακούς υπαλλήλους.

    Συνελήφθη επ' αυτοφώρω εφοριακός υπάλληλος να χρηματίζεται

    Συνελήφθη επ αυτοφώρω να χρηματίζεται εφοριακός υπάλληλος της Β ΔΟΥ Κατερίνης ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Με εντολή του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, ο συγκεκριμένος εφοριακός, που συνελήφθη έπειτα από καταγγελία καταστηματάρχη της περιοχής, τέθηκε άμεσα εκτός υπηρεσίας.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο υφυπουργός ζήτησε από την αρμόδια οικονομική επιθεωρήτρια να επισκεφθεί τον επιτηδευματία φορολογούμενο που έκανε την καταγγελία και να τον ενημερώσει λεπτομερώς για τις ευεργετικές διατάξεις προστασίας του που προβλέπονται από το Ν. 3610/2007 σχετικά με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, για όσους καταγγέλλουν επίορκους εφοριακούς υπαλλήλους.

    Με το συγκεκριμένο νόμο, για όσους καταγγέλλουν φαινόμενα εκβιασμού, προβλέπεται η απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα, η μη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου για την τρέχουσα και τις δύο επόμενες φορολογικές χρήσεις, καθώς και η ολοκλήρωση του διενεργούμενου ελέγχου από υπαλλήλους άλλης ελεγκτικής Αρχής, υπό την εποπτεία της Οικονομικής Επιθεώρησης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 13 June 2008 - 6:15:19 UTC