Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-05-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΕΚΟ-Τράπεζες: Χωρίς πλαφόν το εφάπαξ
  • [02] Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης
  • [03] Απόπειρα δολοφονίας στην ΠΓΔΜ
  • [04] Siemens: Νέα στοιχεία από πρόσωπο-κλειδί
  • [05] Ακυρώσεις και συγχωνεύσεις πτήσεων
  • [06] Επαφές Μ. Καρογιάν στην Αθήνα
  • [07] Στο πλευρό των πληγέντων της Μιανμάρ
  • [08] Ψύχραιμος και νικητής

    [01] Οικονομία

    ΔΕΚΟ-Τράπεζες: Χωρίς πλαφόν το εφάπαξ

    12/5/2008 11:10:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ολόκληρο το εφάπαξ, χωρίς πλαφόν, θα πάρουν όσοι συνταξιούχοι αποχώρησαν από την εργασία τους σε ΔΕΚΟ και τράπεζες μετά τις 16 Ιουλίου του 2007, καθώς και εκείνοι που είχαν υποβάλει αγωγές και δικαιώθηκαν.

    Η Υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά κάλεσε τα ασφαλιστικά Ταμεία να συμμορφωθούν με την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που κρίνει το πλαφόν στο εφάπαξ, αντισυνταγματικό.

    Το θέμα εκκρεμεί για τουλάχιστον 15.000 συνταξιούχους των ΔΕΚΟ, κυρίως της ΔΕΗ και των Τραπεζών, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν την τελευταία δεκαπενταετία, δηλαδή μετά το 1993 και δικαιούνται εφάπαξ πάνω από το όριο των 58.000 ευρώ.

    Για τις εκκρεμείς δίκες η κ. Πετραλιά με την επιστολή της υποδεικνύει στα Ταμεία να παραιτηθούν από τα ένδικα μέσα που υπέβαλλαν αφού μετά την απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσουν τις δίκες. Το επιπλέον ποσό που διεκδικεί κάθε συνταξιούχος αρχίζει από 2 και φτάνει έως 15.000 ευρώ.

    Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι το πρόβλημα παραμένει για όσους έχασαν τη δίκη ή δεν έκαναν αγωγές. Πάντως, προτού προσφύγουν στη Δικαιοσύνη οι συνταξιούχοι που διεκδικούν το υπόλοιπο του εφάπαξ καλό είναι να συμβουλεύονται τα Ταμεία τους.

    [02] Πολιτική

    Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης

    12/5/2008 10:43:00 μμ

    Τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης, εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης, κατά την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου "πρόκειται για έναν αναγκαίο θεσμό διαλόγου, συναίνεσης και συγκλίσεων, σε μια σειρά από μείζονα θέματα, για τα οποία είτε υπάρχουν διάσπαρτες απόψεις, είτε επιμέρους ισχυρισμοί από νομικούς, συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς. Με τον θεσμό αυτό θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό οι συγκρούσεις, θα υπάρξει αίσθημα συλλογικότητας και μεγαλύτερης ευθύνης όλων. Στο Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης, θα συζητούνται όλες οι νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, θα εξετάζονται τα μεγάλα κοινωνικά θέματα του χώρου της Δικαιοσύνης, ο εκσυγχρονισμός, με βάση τη διεθνή νομοθεσία, η πορεία εργασιών από τις Νομοθετικές Επιτροπές κλπ."

    Θα προεδρεύει ο Υπουργό Δικαιοσύνης και θα συγκαλείται μια φορά το μήνα ή και εκτάκτως.

    Ο κ. Χατζηγάκης εξήγησε επίσης το πρόγραμμα νέων υποδομών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία νέων δικαστικών μεγάρων στην Καβάλα, την Ορεστιάδα, στις Σέρρες, καθώς και νέα σωφρονιστικά καταστήματα.

    [03] Κόσμος

    Σε βάρος ηγέτη αλβανικού κόμματος

    Απόπειρα δολοφονίας στην ΠΓΔΜ

    12/5/2008 10:02:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην ΠΓΔΜ, όταν δέχτηκε πυροβολισμούς η πομπή αυτοκινήτων στην οποία βρισκόταν ο Αλί Αχμέτι, ηγέτης του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, DUI. Το περιστατικό συνέβη κατά την επίσκεψη του Αλί Αχμέτι στο χωριό Ράκοβετς, κοντά στο Τέτοβο. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένα παιδί, ενώ λίγες μέρες πριν ο κ. Αχμέτι είχε μιλήσει για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η αστυνομία καθώς και εκπρόσωποι της Διεθνούς Κοινότητας, γνωρίζουν τους δράστες. Η περιοδεία και η συγκέντρωση (η οποία διεκόπη για λόγους ασφαλείας) εντάσσεται στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου στην ΠΓΔΜ και τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Ιουνίου , ενώ έχουν σημειωθεί επιθέσεις αγνώστων σε έξι εκλογικά γραφεία του DUI στο Τέτοβο. Για την επίθεση στο Ράκοβετς, η αστυνομία ανέφερε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση ούτε να διαψεύσει, ούτε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Αλί Αχμέτι και του DUI.

    [04] Οικονομία

    Siemens: Νέα στοιχεία από πρόσωπο-κλειδί

    12/5/2008 9:43:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης Siemens από τη Δικαιοσύνη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, από τη βόρειο Ελλάδα, εξέφρασε την άποψη ότι η υπόθεση θα προχωρήσει και θα έχει ολοκληρωθεί έως τη θερινή περίοδο. Ο κ. Χατζηγάκης επεσήμανε ότι το Υπουργείο είναι αποφασισμένο να ξεκαθαρίσει απόλυτα και με πλήρη διαύγεια, όλες τις υποθέσεις που αφορούν τη Δικαιοσύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά, "όποιος πλήρωσε, όποιος πληρώθηκε, θα πληρώσει, ο καθένας θα μπει στον πάγκο του, η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα".

    Την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου υπέβαλε για λόγους ευθιξίας ο Δημήτρης Νέγρης, το όνομά του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens. Η παραίτηση του κ. Νέγρη έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο του ΟΕΕ, Παναγιώτη Παπασταύρου.

    Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς στον εισαγγελέα κατέθεσε μία γυναίκα από την Αθήνα, από το λογαριασμό της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens, προς την Ελλάδα.

    Κατάθεση από την εφοριακό

    Πρόκειται για μία 45χρονη εφοριακό, η οποία τροφοδότησε με νέα στοιχεία στην εισαγγελική έρευνα. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι πείσθηκε από φίλο της, να ανοίξει τον επίμαχο λογαριασμό, τον οποίο θα διαχειριζόταν στέλεχος της Siemens στην Ελλάδα. Φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τα ποσά που διακινούνταν αφού δεν τον διαχειριζόταν η ίδια.

    Όταν η 45χρονη προσπάθησε να μάθει στοιχεία από τον λογαριασμό, το πρώην στέλεχος της Siemens - όπως υποστηρίζει - απείλησε την ίδια και τον αδελφό της, λέγοντάς τους να φερθούν έξυπνα γιατί κρύβονται ισχυροί πίσω από τις κινήσεις του λογαριασμού και μπορεί να έχουν πρόβλημα.

    Πως ενεπλάκη όμως ο φίλος της 45χρονης; Στοιχεία από την έρευνα, δείχνουν ότι ο άνθρωπος που την έπεισε- να ανοίξει όπως η ίδια λέει- τν λογαριασμό, διατηρούσε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία μέσω των οποίων φέρονται να έχουν γίνει συναλλαγές που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς για τη θέση της κυβέρνησης στην υπόθεση Siemens, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει την έκβαση της υπόθεσης. Ανέφερε ότι ενάμιση χρόνο τώρα, η κυβέρνηση έχει, δια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, βοηθήσει για τη δημιουργία συνθηκών για τις απαραίτητες έρευνες και όπου χρειάζεται θα συνεχίσει να βοηθά. "Είναι αδόκιμο να κάνω σχόλιο σε τέτοια φάση", συμπλήρωσε και σημείωσε ότι θα περιμένει την ολοκλήρωση της έρευνας.

    "Στην υπόθεση της Siemens, το ΠΑΣΟΚ, πρώτον έχει ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή και δεύτερον έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να ζητήσει από τον ΟΤΕ να προχωρήσει σε αγωγή κατά της Siemens για ζημία του οργανισμού και κατ επέκταση του ελληνικού δημοσίου", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με ονόματα που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση της Siemens, μεταξύ των οποίων "υπάρχουν στελέχη που είχε τοποθετήσει το ΠΑΣΟΚ και στελέχη που είχε τοποθετήσει η ΝΔ".

    "Σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε σε ένα μικροπολιτικό σχολιασμό των ονομάτων που έχουν βγει στην δημοσιότητα και προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να κάνει το ίδιο. Να αφήσει την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να έλθουν όλα στο φως", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    [05] Κοινωνία

    Αλλαγές στο πτητικό πρόγραμμα της Τρίτης

    Ακυρώσεις και συγχωνεύσεις πτήσεων

    12/5/2008 9:20:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αλλαγές στο πτητικό πρόγραμμα της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας, αναγκάζεται να κάνει και την Τρίτη η εταιρία, εξαιτίας της απόφασης των πιλότων των ελικοφόρων αεροσκαφών να μην κάνουν μικτά δρομολόγια, δηλαδή εσωτερικού και εξωτερικού, την ίδια ημέρα.

    Ως εκ τούτου, την Τρίτη ματαιώνονται οκτώ πτήσεις και συγκεκριμένα, από Αθήνα μετ΄ επιστροφή για Ηράκλειο, Σκύρο, Μήλο, Κω, Θεσσαλονίκη, Σάμο και Σκιάθο, καθώς και η πτήση Σητεία - Αλεξανδρούπολη - Σητεία.

    Επίσης συγχωνεύονται οι πτήσεις από και προς Λήμνο και Μυτιλήνη, καθώς και από και προς Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, που θα πραγματοποιηθούν με μεγαλύτερα αεροσκάφη Μπόϊνγκ 737-400.

    Τέλος, τροποποιούνται οι δύο πτήσεις Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος - Σητεία μετ΄ επιστροφής, οι οποίες τελικά δεν θα προσεγγίσουν τη Σητεία, καθώς και η πτήση Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ρόδος, μετ΄ επιστροφής, η οποία δεν θα προσεγγίσει τη Σάμο και τη Ρόδο.

    [06] Πολιτική

    Με Γ. Παπανδρέου και Α. Παπαρήγα

    Επαφές Μ. Καρογιάν στην Αθήνα

    12/5/2008 8:34:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Μάριο Καρογιάν, είχε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Μετά τη συνάντηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: "Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, νομίζω ότι είναι πασιφανές πια ότι, με την εκλογή του κ. Χριστόφια, έχει αναπτυχθεί μία καινούργια δυναμική, μία νέα ελπίδα, μία αχτίδα φωτός, θα έλεγε κανείς, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, για μία λύση που πάντα σέβεται τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και ιδιαίτερα το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό, όμως, που είναι απαραίτητο είναι και η τουρκοκυπριακή πλευρά να μπορεί να απελευθερωθεί από την επιρροή και την ποδηγέτηση, πολλές φορές, της Τουρκίας, ώστε να μπορούν, με ελεύθερο τρόπο, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να αποφασίσουν για το μέλλον, πάντα μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων που έχουν παρθεί από τον ΟΗΕ, διότι αν δεν υπήρχε αυτή η ποδηγέτηση, αυτή η ουσιαστική κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, είναι σίγουρο ότι θα υπήρχαν τέτοιες δυναμικές, που θα έδιναν θετικό αποτέλεσμα για τη λύση του Κυπριακού. Γι αυτό, πάντα εμείς λέμε ότι, κατά βάση, το Κυπριακό πρόβλημα είναι και ένα πρόβλημα κατοχής". Με τη σειρά του ο κ. Καρογιάν, δήλωσε πως ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και "ιδιαίτερα για τις εργασίες των ομάδων εργασίας και των τεχνικών επιτροπών και μέσα από τη συζήτησή μας έχουμε καταδείξει ότι το κλειδί βρίσκεται στην Άγκυρα. Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, ανέφερε ότι: "Εκεί είναι που θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις αποδοτικού παράγοντα, έτσι που να εγκαταλειφθεί αυτή η αδιάλλακτη και στείρα πολιτική, που δυστυχώς δεν επέτρεψε όλη αυτή την περίοδο να υπάρξουν ουσιαστικές ζυμώσεις, αλλά και ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό, που θα φέρει τελικά και την επανένωση της Κύπρου και του λαού της". Eκτός από το θέμα του Κυπριακού, στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τη Σοσιαλιστική Διεθνή και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, διότι υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους του ΑΚΕΛ για συνεργασία και ένταξη στην Σοσιαλιστική Διεθνή.

    Συζήτηση με την Αλέκα Παπαρήγα

    Επίσης ο κ. Καρογιάν συναντήθηκε και με τη γενική γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την ελπίδα της για νέα ώθηση στη διαδικασία για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ συμπαρίσταται στον κυπριακό λαό, αλλά το δίκαιο δεν αποδίδεται πάντα με βάση τα συμφέροντα του λαού. "Χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συνάντηση κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό, για την Ελλάδα και ευρύτερα για την περιοχή", χαρακτήρισε τη συνάντησή του με την κ. Παπαρήγα ο κ. Καρογιάν.

    [07] Κόσμος

    Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

    Στο πλευρό των πληγέντων της Μιανμάρ

    12/5/2008 8:02:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Συναγερμός έχει σημάνει σε αρκετές διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μετά την τραγωδία που έπληξε τη Μιανμάρ. Ήδη μετά το φονικό κυκλώνα που έπληξε τη Μιανμάρ, οι Γιατροί του Κόσμου (γαλλική αντιπροσωπεία), ενίσχυσαν άμεσα την ομάδα τους προκειμένου να παράσχουν άμεση φροντίδα στον πληθυσμό της Ρανγκούν και των περιοχών που υπέστησαν τις τραγικές συνέπειες. Την Παρασκευή 9 Μαΐου, οι ΓτΚ έλαβαν την άδεια να αποστείλουν μια ομάδα εξειδικευμένων σε επείγουσες καταστάσεις γιατρών και τεχνικών και ένα αεροπλάνο με τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (εξοπλισμός και φάρμακα). Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Γιατροί του Κόσμου είναι παρόντες στη Μιανμάρ από το 1995, παρέχοντας φροντίδα σε φορείς του HIV στο βορρά, στην περιοχή Κασίν και στη Ρανγκούν. Από τις 5 Μαΐου, η οργάνωση έχει επαναπροσδιορίσει τη δράση της επικεντρώνοντας τις προσπάθειές της στην παροχή επείγουσας ιατρικής περίθαλψης στα θύματα του κυκλώνα. Αυτή τη στιγμή, το Κέντρο Υγείας που λειτουργεί η οργάνωση υποδέχεται καθημερινά περισσότερους από 1.000 τραυματίες και ασθενείς που δεν έχουν άλλη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

    Λεηλασίες για επιβίωση

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφθάνουν από τις ομάδες των ΓτΚ από το σημείο της καταστροφής, ο πληθυσμός ακόμη δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό και δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα. Όσο περνούν οι μέρες, αυξάνονται κατακόρυφα οι ανάγκες των ανθρώπων σε βασικά τρόφιμα. Κατά συνέπεια και προκειμένου να επιβιώσουν, σημειώθηκαν οι πρώτες λεηλασίες καταστημάτων και σπιτιών. Όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν, έχουν απομείνει χωρίς τα υπάρχοντά τους. Οι ομάδες των ΓτΚ κατάφεραν να φτάσουν στους πληγέντες πληθυσμούς, ειδικά στις περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα, στην περιοχή Τανλίν, όπου έχουν συγκεντρωθεί 30.000 άνθρωποι και το 60% του νοσοκομείου έχει καταστραφεί. Οι πρώτες καταγραφές για την κατάσταση υγείας του πληθυσμού αποκαλύπτουν πολλαπλά τραύματα, καθώς επίσης διαρροϊκά σύνδρομα, μολύνσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος καθώς και δερματικές μολύνσεις. Οι Γιατροί του Κόσμου, έλαβαν την άδεια των τοπικών αρχών της Μιανμάρ να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο δέλτα του Ιρραγουάντι -κύρια πηγή παραγωγής ρυζιού- όπου οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Το Σάββατο, 10 Μαΐου, ένα ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο των Γιατρών του Κόσμου και του Ερυθρού Σταυρού μετέφερε ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα στη Ρανγκούν. Οι Γιατροί του Κόσμου απευθύνουν για άλλη μια φορά έκκληση προς τις αρχές της Μιανμάρ να ανοίξουν τα σύνορά τους για να φτάσει η διεθνής βοήθεια αλλά και να διευκολυνθούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στο ανεξάρτητο έργο τους για την απρόσκοπτη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς όφελος των θυμάτων.

    [08] Ο Felippe Massa στην Τουρκία

    Ψύχραιμος και νικητής

    12/5/2008 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Αγγελος Σταθακόπoυλος

    Με εξαιρετική εμφάνιση ο Felippe Massa επικράτησε για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Grand Prix της Formula 1 στην Τουρκία κατακτώντας τη νίκη. Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, κατέκτησε την pole position και έφτασε ψύχραιμα στη νίκη. Δεν αγχώθηκε ούτε τον πέρασε για μερικούς γύρους ο Lewis Hamilton, αφού ο πιλότος της McLaren αναγκάστηκε να επισκεφθεί για 3η φορά τα pits. Με τη νίκη του αυτή ο Massa ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας έχοντας αφήσει για τα καλά πίσω του το κακό ξεκίνημα της χρονιάς και τα δυσμενή σχόλια του τύπου. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Lewis Hamilton ο οποίος έκανε τρία pit stop κατόπιν προτροπής της Bridgestone, όπως δήλωσε ο ίδιος και η McLaren. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Kimi Raikkonen παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος οδηγών.

    Ο Robert Kubica τερμάτισε 4ος αφήνοντας τον Nick Heidfeld στην 5η θέση. Οι δύο πιλότοι της BMW έδωσαν και πάλι αρκετούς βαθμούς στην ομάδα τους διατηρώντας την έτσι σταθερά στη 2η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Ο Fernando Alonso τερμάτισε στην 6η θέση ενώ ήταν ο πρώτος πιλότος που επισκέφθηκε τα pits για ανεφοδιασμό. Ο Mark Webber τερμάτισε για 4ο συνεχόμενο αγώνα μέσα στη βαθμολογούμενη οκτάδα ενώ άντεξε ικανοποιητικά στην πίεση του Alonso για πολλούς γύρους για να τερματίσει τελικά στην 7η θέση. Την οκτάδα συμπλήρωσε ο Nico Rosberg ενώ ο μεγάλος άτυχος ήταν ο Heikki Kovalainen. Ξεκίνησε από τη 2η θέση αλλά έχασε κάθε ελπίδα για διάκριση αφού ένα από τα λάστιχα αποδείχθηκε προβληματικό και τον έφερε νωρίτερα στα pits. Δείτε πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά τον αγώνα της Τουρκίας. Επόμενος αγώνας, το Grand Prix του Monaco στις 25 Μαΐου.

    Τα αποτελέσματα του αγώνα

    1

    Massa

    Ferrari

    1:26:49.451

    2

    Hamilton

    McLaren

    +3.779

    3

    Raikkonen

    Ferrari

    +4.271

    4

    Kubica

    BMW

    +21.945

    5

    Heidfeld

    BMW

    +38.741

    6

    Alonso

    Renault

    +53.724

    7

    Webber

    Red Bull

    +1:04.229

    8

    Rosberg

    Williams

    +1:11.406

    9

    Coulthard

    Red Bull

    +1:15.270

    10

    Trulli

    Toyota

    +1:16.344

    11

    Button

    Honda

    +1 γύρος

    12

    Kovalainen

    McLaren

    +1 γύρος

    13

    Glock

    Toyota

    +1 γύρος

    14

    Barrichello

    Honda

    +1 γύρος

    15

    Piquet

    Renault

    +1 γύρος

    16

    Sutil

    Force India

    +1 γύρος

    17

    Vettel

    Toro Rosso

    +1 γύρος


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 12 May 2008 - 20:49:54 UTC