Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάση εργασίας στα ΜΜΕ
  • [02] Χάθηκε δίσκος δεδομένων πελατών της HSBC
  • [03] Ξεκίνησε η δίκη κατά της Deutsche Telekom
  • [04] Πρωτόκολλο συνεργασίας Αθήνας-Σόφιας
  • [05] Κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων στον Αστακό
  • [06] Ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο θάνατος Νταϊάννας –Ντόντι
  • [07] Κόντρα Α. Τσίπρα - Γ.Παναγόπουλου
  • [08] Ανοιξιάτικη κακοκαιρία

    [01] Κοινωνία

    Από τις 11πμ έως τις 4μμ της Τρίτης

    Στάση εργασίας στα ΜΜΕ

    7/4/2008 9:53:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί η ΕΣΗΕΑ την Τρίτη 8 Απριλίου, από τις 11πμ έως τις 4μμ, με στόχο τη διευκόλυνση των δημοσιογράφων, να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Λόγω της στάσης, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα μεταδοθούν ενημερωτικές εκπομπές από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τις διαδικτυακές πύλες. H ERT on Line για το ίδιο χρονικό διάστημα δεν θα ανανεώνει τη σελίδα της. Τα θέματα της προγραμματισμένης τακτικής συνέλευσης είναι: -Συζήτηση και απόφαση για τον οικονομικό απολογισμό χρήσης 2007 και για τον προϋπολογισμό 2008. -Παροχή εξουσιοδότησης στο Δ.Σ. καταγγελίας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με την ΕΙΗΕΑ, την ΕΙΙΡΑ, την ΕΙΤΗΣΕΕ και την Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε. και σύναψης νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ιδιωτικών συμφωνιών με οποιονδήποτε εργοδότη. -Κήρυξη απεργίας και στάσεων εργασίας σε ΕΙΗΕΑ, την ΕΙΙΡΑ, την ΕΙΤΗΣΕΕ, την Ε.Ρ.Τ. - Α.Ε., το Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο και στις εφημερίδες, στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς και σε οποιονδήποτε εργοδότη. -Ορισμός ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών προς εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής. -Ορισμός ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών προς εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.

    [02] Κόσμος

    Βρετανία

    Χάθηκε δίσκος δεδομένων πελατών της HSBC

    7/4/2008 9:48:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή που περιέχει λεπτομέρειες για σχεδόν 400.000 πελάτες της τράπεζας HSBC, χάθηκε σύμφωνα με την τράπεζα στις αρχές Φεβρουαρίου, αφού εστάλη μέσω της υπηρεσίας ταχυμεταφορών της εταιρείας Royal Mail από τα γραφεία του ομίλου, στο Σαουθάμπτον, προς την εταιρεία αντασφαλειών Swiss Re. Όπως ανακοινώθηκε από την HSBC, ο δίσκος περιέχει τα ονόματα, της ημερομηνίες γέννησης και τα επίπεδα ασφαλιστικής κάλυψης 370.000 προσώπων που έχουν ασφάλειες ζωής στην τράπεζα, αλλά δεν περιέχει διευθύνσεις ή λεπτομέρειες τραπεζικών λογαριασμών. "Ο δίσκος με τα δεδομένα που χάθηκε από την HSBC δεν περιέχει διευθύνσεις ούτε λεπτομέρειες τραπεζικών λογαριασμών οποιουδήποτε πελάτη και γι αυτό έχει περιορισμένη, αν όχι μηδενική, χρησιμότητα για εγκληματίες", αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι ο δίσκος προστατευόταν με κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο ο όμιλος Royal Mail ανακοίνωσe πως δεν του έχει ζητηθεί να εξετάσει την υπόθεση.

    [03] Κόσμος

    Γερμανία

    Ξεκίνησε η δίκη κατά της Deutsche Telekom

    7/4/2008 9:25:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ξεκίνησε σήμερα στη Φρανκφούρτη η μεγαλύτερη δίκη στην οικονομική ιστορία της Γερμανίας, όπου 16.000 μέτοχοι προσφεύγουν κατά της Deutsche Telekom, κατά την πρώτη εφαρμογή ενός νέου νόμου ο οποίος εισάγει τις "ομαδικές προσφυγές", όπως γίνεται στις ΗΠΑ. Οι 16.000 μέτοχοι εκπροσωπούνται από περισσότερους από 800 δικηγόρους και οι προσφυγές εξετάσθηκαν επί επτά χρόνια. Μεγάλο το ενδιαφέρον και των δημοσιογράφων των μέσων ενημέρωσης που συνωστίζονταν σήμερα στο συνεδριακό κέντρο που έχει επιτάξει το εφετείο της Φρανκφούρτης. Από την πλευρά των μηνυτών, λίγοι εμφανίσθηκαν στο δικαστήριο, ίσως εξαιτίας των χιονοπτώσεων που σημειώνονται στην περιοχή και καθυστέρησαν μάλιστα και τον δικαστή.

    Η Deutsche Telekom κατηγορείται για κακή εκτίμηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της πριν εισαγάγει στο Χρηματιστήριο ένα μέρος του κεφαλαίου της, το 1999. Το Φεβρουάριο 2001, ο όμιλος υποχρεώθηκε να υποτιμήσει πολύ την αξία της ακίνητης περιουσίας του στους λογαριασμούς του, προκαλώντας μια βίαιη πτώση της τιμής της μετοχής του και απώλειες εκατομμυρίων στους μετόχους. Χάρη στο νέο νόμο, ένας εξ αυτών, στην προκειμένη περίπτωση ένας συνταξιούχος από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, εκπροσωπεί όλους τους άλλους στη διαδικασία. Ο νόμος ψηφίσθηκε ειδικά το 2005 για τις ανάγκες αυτής της υπόθεσης που, με το μέγεθός της, απειλούσε με κατάρρευση τα γερμανικά δικαστήρια. Όλοι οι μηνυτές κατήγγελλαν ότι οι οικονομίες τους εξανεμίσθηκαν.

    Συνολικά οι μέτοχοι που πιστεύουν ότι εξαπατήθηκαν ζητούν από τον όμιλο 80 εκατομμύρια ευρώ, ένα γελοίο ποσό σε σχέση με τον ετήσιο τζίρο των 60 δισεκατομμυρίων ευρώ της Deutsche Telekom. Αλλά για πολλούς από τους ενδιαφερόμενους, αυτό που εξαφανίσθηκε ήταν η προοπτική τους για μια πιο άνετη συνταξιοδότηση. Μετά την κατάρρευση της τιμής της μετοχής στις αρχές του 2001, ο τίτλος, θύμα της φούσκας των νέων τεχνολογιών, δεν ανέκαμψε ποτέ.

    Σήμερα Δευτέρα η μετοχή της Deutsche Telekom τιμούνταν 11,30 ευρώ στις 13.10 ώρα Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, δηλαδή έξι φορές λιγότερο από την τιμή στην οποία εισήχθη τον Ιούνιο 2000. Η Deutsche Telekom επαναλαμβάνει εδώ και χρόνια ότι δεν φταίει σε τίποτε. "Διατηρούμε τη θέση μας, οι προσφυγές των μετόχων είναι αδικαιολόγητες", δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο δικηγόρος του ομίλου Μπερντ-Βίλελμ Σμιτς. Σύμφωνα πάντως με σημερινά δημοσιεύματα πολλών γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ο όμιλος φέρεται να έχει αλλάξει υπερασπιστική στρατηγική και ετοιμάζεται να επικαλεστεί το κλίμα ευφορίας που επικρατούσε την εποχή εκείνη και το οποίο έκανε να μην έχει σημασία η πραγματική αξία των πραγμάτων. Πρόκειται για ένα "κυνικό" επιχείρημα, σύμφωνα με τον Γκέρχαρτ Μπάουμ, έναν από τους δικηγόρους των μηνυτών. "Αν είχαν πει τότε στους ανθρώπους πως έπαιζαν με τα χρήματά τους, δεν θα είχαν αγοράσει, τόσο απλό είναι", δήλωσε προς το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

    [04] Κοινωνία

    Υπεγράφη σήμερα

    Πρωτόκολλο συνεργασίας Αθήνας-Σόφιας

    7/4/2008 8:55:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Σόφιας και Αθήνας υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Δήμαρχος Σόφιας Μπόικο Μπορίσοφ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά. Αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως συμφωνήθηκε η συνεργασία σε τέσσερις κυρίως τομείς: το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη των δύο πόλεων. Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, θα επισκεφθεί τη Σόφια, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ημερίδα κυρίως για θέματα περιβάλλοντος. Πιστεύω απόλυτα ότι η διπλωματία των πόλεων πολλές φορές είναι πιο ισχυρή και πιο αποτελεσματική από τη διπλωματία των κυβερνήσεων στο να αναπτυχθούν ακόμα καλύτερες σχέσεις μεταξύ δύο κρατών τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

    Το Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

    Ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς διοίκησης π.χ. δημοτικές υπηρεσίες, διαχείριση ανθρώπινων πόρων και δημοτικών εταιρειών, πολιτιστικές δραστηριότητες και τουρισμό, νεολαία και αθλητισμό, προστασία του περιβάλλοντος, κοινωνική μέριμνα και εκπαίδευση. Συμμετοχή από κοινού σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. και ανταλλαγή καλών πρακτικών σχετικά με κοινοτικές εμπειρίες και διαχείριση προγραμμάτων. Συνεργασία με στόχο τη συμβολή των δύο πόλεων σε υπάρχοντα διεθνή αστικά και περιφερειακά δίκτυα σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Οργάνωση από κοινού επιμορφωτικών σεμιναρίων και προγραμμάτων ανταλλαγής υπαλλήλων με σκοπό τη διεύρυνση των γνώσεων σε τομείς όπως είναι τα οικιακά απορρίμματα, η ανακύκλωση και το αστικό περιβάλλον. Ενθάρρυνση πρωτοβουλιών που αφορούν τόσο στην αναγνώριση και διατήρηση των πολιτιστικών και περιουσιακών πόρων των δύο πόλεων, όσο και στη λήψη μέτρων που αποσκοπούν στη διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Προώθηση των συχνών ανταλλαγών αντιπροσωπειών των δύο πόλεων με σκοπό την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Πρωτοκόλλου. Οι ανταλλαγές αυτές θα γίνονται με την ενεργό συμμετοχή δημοτών των δύο πόλεων οι οποίοι θα εκπροσωπούν επαγγελματικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, μορφωτικές και άλλες συναφείς οργανώσεις. Σύσταση Επιτροπής Φιλίας και Συνεργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των δύο πόλεων με σκοπό την παρακολούθηση της υλοποίηση των διατάξεων του παρόντος Πρωτοκόλλου.

    [05] Κοινωνία

    Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων

    Κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων στον Αστακό

    7/4/2008 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, σε συνεργασία με υπαλλήλους του τελωνείου Αστακού, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες έρευνες στον λιμένα Αστακού, ανακάλυψαν σε εμπορευματοκιβώτιο και κατέσχεσαν 500.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία προορίζονταν για την αγορά του Ντουμπάϊ. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε 1.250.000 ευρώ. Τα τσιγάρα είχαν εισαχθεί στην Ελλάδα, με εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από την Σιγκαπούρη μέσω Αιγύπτου. Στα δηλωτικά έγραφα του εμπορευματοκιβωτίου αναφέρονταν σαν νόμιμο εμπόρευμα, πρώτες ύλες συσκευασμένες σε 20 σάκους συνολικού βάρους 19 τόνων. Το εμπορευματοκιβώτιο επρόκειτο να φορτωθεί την ίδια ημέρα σε άλλο πλοίο, με προορισμό το Ντουμπάϊ. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπ. Ε.Ε. διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μελών του κυκλώματος.

    [06] Κόσμος

    Λονδίνο, Βρετανία

    Ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο θάνατος Νταϊάννας Ντόντι

    7/4/2008 7:59:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Σε ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από αμέλεια οφείλεται ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνας και του συντρόφου της Ντόντι αλ-Φαγέντ, κατέληξε σήμερα δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση. Συγκεκριμένα, σε αμέλεια που έδειξαν τόσο ο οδηγός της Μερσεντές στην οποία επέβαινε το ζευγάρι, όσο και οι φωτορεπόρτερ που προσπαθούσαν να ακολουθήσουν τη λιμουζίνα στους δρόμους του Παρισιού. Οι ένορκοι στην απόφασή τους έκριναν ότι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στο δυστύχημα στη γέφυρα ντ Αλμά, στις 31 Αυγούστου 1997, ήταν το γεγονός ότι η κρίση του οδηγού του αυτοκινήτου, Ανρί Πολ, είχε επηρεαστεί από το υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του. Παράλληλα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας και ο φίλος της δεν φορούσαν τις ζώνες ασφαλείας.

    Οι ένδεκα ένορκοι είχαν αποσυρθεί την περασμένη Τετάρτη προκειμένου να συσκεφθούν και να εκδώσουν την ετυμηγορία τους, μετά από έξι μήνες ακροάσεων στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

    Ο δικαστής Σκοτ Μπέικερ, ο οποίος είχε αναλάβει την εξέταση της υπόθεσης, τους είχε αφήσει να επιλέξουν εάν θα χαρακτήριζαν το θάνατο απλό ατύχημα ή ανθρωποκτονία εξ αμελείας που προκλήθηκε είτε από αμέλεια του οδηγού της Μερσεντές, είτε από τα οχήματα που ακολουθούσαν, είτε από συνδυασμό και των δύο. Οι ένορκοι είχαν επίσης τη δυνατότητα να μην καταλήξουν σε καμία απόφαση εάν έκριναν ότι τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους δεν επαρκούσαν. Να σημειωθεί ότι ο Μπέικερ είχε απορρίψει τη θεωρία της συνωμοσίας που υποστήριζε ο πατέρας του Ντόντι, Μοχάμεντ αλ-Φάγεντ.

    Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, που υπολογίζεται ότι κόστισε γύρω στα 20 εκατομμύρια δολάρια, επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο καθώς κλήθηκαν να καταθέσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, μάρτυρες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Νιγηρία, την Κένυα, ακόμη και την Αυστραλία. Καθυστέρησε μία δεκαετία επειδή η Βρετανία έπρεπε να περιμένει να ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία στη Γαλλία και κατόπιν να τελειώσει και η έρευνα της βρετανικής αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές και των δύο χωρών είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το τροχαίο δυστύχημα προκλήθηκε επειδή ο οδηγός της λιμουζίνας ήταν μεθυσμένος και είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα.

    [07] Κοινωνία

    Διαμάχη προέδρων ΣΥΝ και ΓΣΕΕ

    Κόντρα Α. Τσίπρα - Γ.Παναγόπουλου

    7/4/2008 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σε αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου και του προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, εξελίχθηκε η χθεσινή επίθεση του τελευταίου, προς τη συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την ΠΑΣΚΕ ότι συνυπέγραψε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας την ώρα που το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί, όπως είπε, αριστερή φρασεολογία. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε "ντροπιαστική" την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. την οποία η ΓΣΕΕ υπέγραψε "μαζί με τη Δ.Α.Κ.Ε. και το Σ.Ε.Β". Σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε: "Ο κ. Τσίπρας ζήλεψε την κ. Παπαρήγα και αντιπολιτεύεται υβρίζοντας τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση επειδή διαφωνεί με τις επιλογές της. Εμπλέκει σκοπίμως στην αντιπολιτευτική τακτική του το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πρέπει να γνωρίζει ότι τη σύμβαση την υπογράφουν δυνάμεις που εκφράζουν άνω του 80% των εργαζομένων και όχι τα κόμματα. Αν για το 12,42% σωρευτική αύξηση στη διετία βρήκε την απαράδεκτη έκφραση "ντροπιαστική" ας χαρακτηρίσει επιτέλους την κυβερνητική εισοδηματική πολιτική αλλά και τις αυξήσεις που υπογράφουν σωματεία που ο πολιτικός χώρος του ελέγχει (το ρήμα "ελέγχω" είναι προφανές ότι ταιριάζει στη νοοτροπία των χρεώσεων και των χαρακτηρισμών που τόσο αβασάνιστα απευθύνει). Κρίμα. Θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει ότι με την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. "σπάει" κυριολεκτικά η εισοδηματική πολιτική και παρέχεται δυνατότητα για ικανοποιητικές κλαδικές συμβάσεις. Δυστυχώς αυτά είναι τ αποτελέσματα του διαγκωνισμού στο χώρο της παραδοσιακής αριστεράς και της αντιπολίτευσης με όρους και όρια δημοσκοπικά. Ως Πρόεδρος του ανώτατου συνδικαλιστικού φορέα των εργαζομένων ούτε είχα, ούτε έχω τη ψευδαίσθηση ότι η κοινωνική αλλαγή θα προκύψει ως άθροισμα συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ούτε είχα, ούτε έχω την άποψη ότι τα συνδικάτα θα πρέπει να συμπεριφέρονται ως κόμματα και τα κόμματα ως συνδικάτα. Κάποια στιγμή θα τεθούν αυτά τα θέματα για συζήτηση στο προοδευτικό κίνημα και στην ευρύτερη αριστερά και τότε θα ακουστούν αλήθειες πέραν των επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Αν πάντως το μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης και δράσης που ο κ. Τσίπρας προτείνει είναι αυτό του ελέγχου των κομμάτων επί των κοινωνικών οργανώσεων εμείς λέμε: "Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε".

    Απαντώντας στη δήλωση του κ. Παναγόπουλου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι: "Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ δεν μπορεί να κάνει μαθήματα για την αυτονομία του εργατικού κινήματος και ότι δεν δέχεται μαθήματα συνδικαλισμού".

    [08] Κόσμος

    Στη βορειοδυτική Ευρώπη

    Ανοιξιάτικη κακοκαιρία

    7/4/2008 7:41:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Οι χιονοπτώσεις που πλήττουν από σήμερα το πρωί τη βόρεια Γαλλία έχουν προκαλέσει προβλήματα στις βασικές οδικές αρτηρίες, σύμφωνα με τη Γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τα Περιφερειακά Κέντρα Ενημέρωσης και Συντονισμού των Αυτοκινητοδρόμων. Το χιόνι σε ορισμένες περιοχές, όπως η Σομ και η Ουάζ, έχει φτάσει τα 20-30 εκατοστά, διευκρίνισε η υπηρεσία, η οποία έχει κηρύξει σε κατάσταση συναγερμού 16 διαμερίσματα της βόρειας και ανατολικής Γαλλίας εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού. "Τα χιόνια φτάνουν μέχρι το Παρίσι", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή χιονίζει επίσης σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως στα σύνορα με το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και στο Κεντρικό Υψίπεδο. Στη Σομ, στον αυτοκινητόδρομο 28, η κίνηση έχει διακοπεί τελείως αμάμεσα στις πόλεις Αμπεβίλ και Ρουέν, λόγω τροχαίου δυστυχήματος.

    Στη Γερμανία, σημειώθηκαν αρκετά τροχαία ατυχήματα εξαιτίας της πυκνής ομίχλης και του χιονιού. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες κατέστησαν αδύνατες τις μετακινήσεις.

    Προβλημάτων συνέχεια για τη Βρετανία μετά τη χιονόπτωση της Κυριακής στο κέντρο του Λονδίνου. Οι δυσκολίες για την British Airways φαίνεται να μην τελειώνουν, καθώς την Κυριακή ακυρώθηκαν 185 πτήσεις από και προς το Χίθροου εξ αιτίας του πυκνού χιονιού και του πάγου. Ακόμη κι αν η χιονόπτωση σταμάτησε, 34 αεροσκάφη έμειναν κολλημένα στο έδαφος εξαιτίας του πάγου στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 April 2008 - 20:50:26 UTC