Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα πρόκληση
  • [02] Σε κλοιό κακοκαιρίας
  • [03] Ο Α. Τσίπρας νέος πρόεδρος του ΣΥΝ
  • [04] Η επόμενη ημέρα της Εκκλησίας
  • [05] Bρέφος σε κάδο απορριμάτων
  • [06] Προφυλακίστηκε ο Ινδός χειρουργός
  • [07] Δικαίωση για 417 απολυμένους
  • [08] Λογοκρισία από τη Χαμάς
  • [09] Κοστούνιτσα: "Το Κόσσοβο δεν έχει τιμή"
  • [10] Απόψε ο νέος Πρόεδρος
  • [11] Θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφόρο Αθηνών
  • [12] Απεργούν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ
  • [13] Θρίαμβος 3-0 του ΠΑΟΚ επί του Άρη
  • [14] Η Ξάνθη σάρωσε 4-1 τον Λεβαδειακό
  • [15] Ο Εργοτέλης "τσίμπησε" βαθμό στο 92΄
  • [16] Ο Ίβανσιτς λύτρωσε τον Παναθηναϊκό
  • [17] Ο Λουτσιάνο έσωσε τον Ατρόμητο
  • [18] Η ΑΕΚ πέταξε στον Πηνειό τον τίτλο

    [01] Πολιτική

    Εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της η ΠΓΔΜ

    Νέα πρόκληση

    10/2/2008 3:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2008 7:07:13 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εμμένουν στην αδιάλλακτη στάση τους τα Σκόπια την ώρα που το θέμα της ονομασίας έχει μπει στην τελική του ευθεία. Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι έχασε την ψυχραιμία του όταν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια στην Γερμανία ο Έλληνας Πρέσβης Αναστάσιος Κριεκούκης τον ρώτησε ευθέως γιατί δεν κάνει ένα βήμα πίσω. Ο κ. Τσερβένκοφσκι ξέχασε τα αγγλικά του και άρχισε να μιλάει στην μητρική του γλώσσα. Επανέλαβε, ενώπιον δεκάδων ηγετών, πως το ζήτημα του ονόματος είναι αδιαπραγμάτευτο για τη χώρα του, ενώ συνεχίζοντας την αδιάλλακτη στάση του τόνισε ότι κάποια χώρα (σ.σ. χωρίς να την κατονομάσει) βάζει εμπόδια για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ. Ακόμη, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ απέρριψε την πρόταση για σύνθετη ονομασία. Σκληρή απάντηση έλαβε από τον παρόντα στη Σύνοδο Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τα Σκόπια. "Θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε", δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών τόνιζαν ότι η στάση του κ. Τσερβένκοφσκι στην Γερμανία επιβεβαιώνει την ελληνική θέση ότι η γειτονική χώρα συνεχίζει να εμμένει στις προκλήσεις και την αδιαλλαξία. Την ίδια ώρα τα χρονοδιαγράμματα πιέζουν ασφυκτικά, οι αντιπαραθέσεις, οι διαπραγματεύσεις και τα παζάρια αναμένεται να ενταθούν τους δύο επόμενους κρίσιμους μήνες και όλα φαίνονται να είναι ανοιχτά μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές Απριλίου στο Βουκουρέστι. Μέχρι τότε όμως θα έχει προηγηθεί ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων.

    Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι θα συναντηθεί με την Κοντολίζα Ράις. Μία ημέρα αργότερα θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον η Ντόρα Μπακογιάννη και θα έχει συνομιλίες με την Αμερικανίδα ομόλογό της.

    Στα τέλη Φεβρουαρίου ο Μάθιου Νίμιτς θα επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να ανακοινώσει την τελική του πρόταση για την ονομασία.

    Στις 6 - 7 Μαρτίου θα υπάρξουν εκ νέου διαπραγματεύσεις στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των ΥΠΕΞ των χωρών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Οι Η.Π.Α. ενθαρρύνουν τις δύο χώρες να καταλήξουν σε συμβιβασμό, ενώ η Κοντολίζα Ράις αναμένεται να επισκεφθεί την χώρα μας στις αρχές Ιουνίου.

    [02] Κοινωνία

    Παραμένει η χώρα

    Σε κλοιό κακοκαιρίας

    10/2/2008 11:50:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Σε ετοιμότητα παραμένει και την Κυριακή ο κρατικός μηχανισμός, καθώς συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες έως και 10 μποφόρ, τις χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και την πτώση της θερμοκρασίας. Ωστόσο, λόγω της μικρής μείωσης στην ένταση των ανέμων, στα λιμάνια της χώρας ήρθη μερικώς το απαγορευτικό. Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις κυρίως από τη Θεσσαλία και προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να έχουν ντυθεί στα λευκά οι περισσότεροι νομοί της χώρας, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες. Οι υπηρεσίες των Νομαρχιών βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Για την Κυριακή η ΕΜΥ προβλέπει θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους 8 με 9 και στο Αιγαίο πιθανώς 10 μποφόρ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του νότιου Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονόνερο ή χιόνι θα κάνει την εμφάνισή του στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν εξασθένιση των ανέμων από Δευτέρα, αλλά το τσουχτερό κρύο θα παραμείνει μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

    Μερική άρση

    Από το λιμάνι του Πειραιά γίνονται κανονικά από τις 12 το μεσημέρι όλες οι αναχωρήσεις εκτός αυτές για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου -Χίο και Λέσβο- και για τη θάλασσα Κυθήρων. Στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από πλοία κλειστού τύπου. Τα δελφίνια φθάνουν μέχρι την Αίγινα. Ματαιώθηκε το δρομολόγιο του "Απολλών Ελλάς" με προορισμό τον Πόρο, όπου υπάρχει ακόμα πρόβλημα με τον καιρό.

    Αναχώρησε το μεσημέρι, το επιβατηγό πλοίο "Διαγόρας", με 350 επιβάτες, από την Κάλυμνο για τον Πειραιά, αφού παρέμεινε για περίπου 48 ώρες στο λιμάνι της Καλύμνου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

    Από το λιμάνι της Ραφήνας τα πλοία αναχωρούν μόνον για το Μαρμάρι και όχι για τα νησιά των Κυκλάδων, καθώς υπάρχει πρόβλημα με το πέρασμα από τον Κάβο Ντόρο. Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν γίνονται οι αναχωρήσεις για Λήμνο Αη Στράτη κα Θάσο και Αλεξανδρούπολη. Το Ρίο - Αντίρριο άνοιξε. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πορθμείων στην Κυλλήνη για Ζάκυνθο, στην Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα και στην Καβάλα για Θάσο. Κλειστό το πορθμείο της Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη.

    Προβλήματα στα οδικά δίκτυα

    Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως και στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω.

    Η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονοπτώσεων έχει διακοπεί στη λεωφόρο Πάρνηθας από το 22ο χιλιόμετρο, στην Αρκαδία, στην επαρχιακή οδό Αγίου Πέτρου - Βουρβούρων από το 1ο χλμ. και άνω, καθώς και στην επαρχιακή οδό Ριζών - Ανω Δολιανών από το 8ο χιλιόμετρο.

    Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας, όπως επίσης και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο σε Γρεβενά, Ημαθία, Πέλλα.

    Προβλήματα κυρίως στα ορεινά του νομού Χανίων προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει και τα Χανιά. Στο καταφύγιο Καλλέργη του Ομαλού αποκλείσθηκε ομάδα 20 ατόμων μελών του ορειβατικού συλλόγου Χανίων, μεταξύ των οποίων και 16 παιδιά, ωστόσο δεν υπάρχει κανάνας λόγος ανησυχίας, καθώς το καταφύγιο διαθέτει όλα τα μέσα για πολυήμερη διαμονή ατόμων, ενώ έσπευσαν στην περιοχή εκχιονιστικά μηχανήματα.

    Από το Σάββατο η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 240 κλήσεις σε όλη τη χώρα, για διακοπές ρεύματος, απομάκρυνση αντικειμένων και πτώσεις δένδρων.

    Σε επιφυλακή παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, ενώ η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

    Σε ό,τι αφορά τις εναέριες συγκοινωνίες, από το Ελευθέριος Βενιζέλος εκτελούνται κανονικά όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις της Κυριακής.

    [03] Πολιτική

    Ο Α. Τσίπρας νέος πρόεδρος του ΣΥΝ

    10/2/2008 4:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2008 5:34:52 μμ)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Mε την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του προέδρου του Συνασπισμού, με ποσοστό 70,41%, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, οι εργασίες του 5ου τακτικού συνεδρίου του Συνασπισμού. Ο κ. Τσίπρας διαδέχεται στην προεδρία τον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος μαζί με την ανακοίνωσή του ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του Συνασπισμού, διατύπωσε δημόσια την πρότασή του για την υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα, σαν την πλέον κατάλληλη για τη νέα περίοδο του Συνασπισμού. Ο κ. Τσίπρας στηρίχτηκε από το αριστερό ρεύμα και ο κ. Κουβέλης από την ανανεωτική πτέρυγα του Συνασπισμού. Ψήφισαν 1.196 άτομα. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε 840 ψήφους και ο Φώτης Κουβέλης 342 (ποσοστό 28,67%). Βρέθηκαν 3 άκυρα και 11 λευκά ψηφοδέλτια.

    Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, στο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι οι σύνεδροι του έδωσαν ισχυρή εντολή και πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτήν και στις υψηλές προσδοκίες του κόσμου της Αριστεράς. Χαρακτήρισε την εντολή, σαν εντολή ενότητας, αισιοδοξίας και αγώνα, ενώ ευχαρίστησε τον Φώτη Κουβέλη για το κλίμα "πολιτικού πολιτισμού" που επικράτησε στη μεταξύ τους αντιπαράθεση. Τέλος έκανε λόγο για σύνθεση των απόψεων, ώστε να φανεί αντάξιος των υψηλών προσδοκιών του κόσμου της Αριστεράς.

    Ο Φώτης Κουβέλης σε σύντομο χαιρετισμό του προς τους συνέδρους, δήλωσε: "Από αύριο όλοι μαζί στους πολιτικούς αγώνες" και ευχήθηκε "από βάθους καρδιάς κάθε επιτυχία στον Αλέξη Τσίπρα, για το κόμμα και το λαό, στο δύσκολο έργο του".

    Η πολιτική απόφαση του συνεδρίου

    Το 5ο τακτικό συνέδριο του ΣΥΝ εκτός από την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, εξέδωσε την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου, με τίτλο "οι θέσεις του κόμματος για την πολιτική συγκυρία".

    Με την ειδική πολιτική απόφαση, ο ΣΥΝ εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια φάση μεγάλης καμπής. Η κυβέρνηση της ΝΔ, που, λόγω εκλογικού νόμου, απέσπασε οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, βρίσκεται σε μία συνεχιζόμενη φθορά, η οποία -όλα δείχνουν- ότι θα μεγαλώνει. Την ίδια ώρα, επισημαίνεται στην απόφαση, από τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν επωφελείται το ΠΑΣΟΚ, αλλά χάνει συνεχώς έδαφος, καθώς "το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την μεγάλη ήττα των πρόσφατων εκλογών, βλέπει την επιρροή του να μειώνεται συνεχώς".

    Για τον ΣΥΝ, τονίζεται στην απόφαση, "η ήττα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι αναγκαία αλλά όχι και ικανή συνθήκη για μια προοδευτική διέξοδο, γιατί η απάντηση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας δεν είναι η αντικατάσταση της κυβέρνησης της ΝΔ με μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".

    Για το ζήτημα των αυτοδύναμων ή μη κυβερνήσεων, στην απόφαση αναφέρεται ότι: "Μπροστά στο ορατό, πλέον, ενδεχόμενο μη δυνατότητας αυτοδύναμης κυβέρνησης, το θέμα δεν είναι η εμφάνιση νέων πολιτικών σχημάτων ή, ακόμα περισσότερο, η ενίσχυση ετερόκλητων δυνάμεων που φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως υποστυλώματα κυβερνητικών λύσεων της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ για να διαιωνισθούν ή και για να καταστούν ακόμα συντηρητικότερες οι πολιτικές της τελευταίας δεκαπενταετίας. Κεντρική επιδίωξή μας είναι η συνολική ήττα και ανατροπή του δικομματικού πολιτικού συστήματος σε όφελος της Αριστεράς".

    Για το ΚΚΕ, γίνεται η ακόλουθη αναφορά: "η δογματική προσήλωση της ηγεσίας του ΚΚΕ, όχι μόνο στην άρνηση της συνεργασίας αλλά και της κοινής δράσης της Αριστεράς, η εμμονή της σε παρωχημένα πρότυπα σοσιαλισμού που παραπέμπουν στα αποτυχημένα πειράματα του "υπαρκτού" του προηγούμενου αιώνα, η προσπάθειά της να υψώσει τεχνητά διαιρετικά τείχη στους κοινωνικούς αγώνες στα κινήματα και οι, εκτός τόπου και χρόνου, επιθέσεις στον ΣΥΝ, με τις οποίες επιχειρεί να τον παρουσιάσει ως προέκταση του δικομματισμού, συνιστούν αδιέξοδες πολιτικές, που ευνοούν το κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό, ενώ συναντούν όλο και μεγαλύτερη δυσφορία μέσα στον κόσμο της αριστεράς, ακόμα και στις γραμμές του. Ο ΣΥΝ διαβεβαιώνει ότι δεν θα παρακολουθήσει μια τακτική άγονων και αποπροσανατολιστικών αντιπαραθέσεων στο χώρο της Αριστεράς".

    Tέλος ο ΣΥΝ αναφέρει ότι "αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι όχι μια κυβέρνηση Κεντροαριστεράς ή μια κυβέρνηση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά και ειδικότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια εναλλακτική προοδευτική λύση Αριστεράς, για την εφαρμογή ενός σύγχρονου προοδευτικού προγράμματος, στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού, με κατεύθυνση το σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία".

    O Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής της Β΄ Αθηνών, Λευτέρης Ζαγορίτης, απέστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα προς τον κ. Τσίπρα: "Σου εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πανηγυρική εκλογή σου στην προεδρία του Συνασπισμού και εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σου".

    [04] Κοινωνία

    Αποχαιρέτησε το ποίμνιο της Βοιωτίας ο Ιερώνυμος

    Η επόμενη ημέρα της Εκκλησίας

    10/2/2008 1:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2008 7:16:53 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Το στίγμα της πορείας του ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος έδωσε ο κ. Ιερώνυμος, αποχαιρετώντας το ποίμνιο του στην Λειβαδιά, όπου λειτούργησε για τελευταία φορά την Κυριακή, στο Μητροπολιτικό ναό της πόλης, παρουσία πολλών αρχιερέων, των τοπικών αρχών και πολλών πιστών. Κλίμα συγκίνησης επικράτησε, όταν ο νέος Αρχιεπίσκοπος, αφού χοροστάτησε στη θεία λειτουργία, χαιρέτησε έναν προς έναν τους πιστούς της Βοιωτίας, που διακονούσε από το 1981. Στο κήρυγμά του προδιέγραψε τα βήματα με τα οποία θα πορευθεί από δω και πέρα η Ελλαδική Εκκλησία. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον εαυτόν του, ίσο μεταξύ ίσων, στο σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τόνισε πως θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος τόνισε στο κήρυγμά του ότι προέχει η ενότητα της Εκκλησίας και ότι όλα έγιναν νομότυπα κατά την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου.

    Ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στους πιστούς, θυμήθηκε ότι πριν από 40 χρόνια στον ίδιο χώρο εισήλθε στην Εκκλησία, αφού εκεί χειροτονήθηκε κληρικός. Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο ρόλο του αρχιεπισκόπου, λέγοντας ότι ο αρχιεπίσκοπος είναι ένας μητροπολίτης, όπως όλοι οι άλλοι. Είναι ο πρόεδρος του Σώματος της Ιεραρχίας. Ο συντονιστής που θα καθοδηγήσει ώστε να βγει ό,τι καλύτερο από τη συνεργασία. Τόνισε ότι απλώς αλλάζει περιβάλλον και πρόσωπα, αλλά επισήμανε ότι με τον ίδιο τρόπο που έζησε στη Βοιωτία θα ζήσει και στη μεγάλη πόλη των Αθηνών. Υπογράμμισε ότι η ενορία, ο εκκλησιαστικός χώρος, δεν είναι χώρος τελετών και επιδείξεων.

    Αναφερόμενος στην εποχή μας είπε ότι είναι εποχή συγχύσεως, όπου μπορεί το ψέμα να παρουσιασθεί ως αλήθεια, το άσχημο ως όμορφο και το κακό ως καλό. Η Εκκλησία είναι εκείνη που θα αναδείξει την αλήθεια, είπε.

    Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε ότι οι θεσμοί είναι καλοί και πρέπει να τους στηρίζουμε και οι νόμοι είναι καλοί και πρέπει να τους τηρούμε. Όμως, αν τα πρόσωπα είναι άρρωστα, τότε και οι θεσμοί θα είναι ασθενείς.

    Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στο ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι είναι ευλογία να το έχουμε και πρέπει να το διαφυλάξουμε, να το αγαπήσουμε, να το φροντίσουμε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο χαρακτήρισε ανήσυχο πνεύμα. Κατέληξε με αναφορές στο σημαντικό ρόλο των μοναστηριών, καλώντας τους μοναχούς να συνεχίσουν μέσα στη σιωπή να κρατούν την παράδοση η οποία δημιουργεί πολιτισμό και παρακάλεσε το Θεό να τον βοηθήσει στα νέα του καθήκοντα, να διακονήσει την Εκκλησία και το λαό.

    Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, ο μητροπολίτης Άνθιμος, αναφερόταν στην εκλογή αρχιεπισκόπου, λέγοντας ότι του είχαν υποσχεθεί ότι θα τον ψηφίσουν περισσότεροι, αλλά τελικά έλαβε 7 ψήφους, διότι, όπως τόνισε, άλλα του έλεγαν, αλλά τελικά, φαίνεται ότι άλλαξαν γνώμη. Αναφέρθηκε και στο Άγιο Πνεύμα, λέγοντας ότι σ αυτό οφείλεται η εκλογή.

    Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σήμερα, εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, συλλειτούργησαν στα Φιλιατρά Μεσσηνίας ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι δεχόταν πιέσεις για να στηρίξει τον κ. Ευστάθιο στις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Παρών ήταν και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

    Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη

    Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας απηύθυνε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μιλώντας για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών. "Αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, με ενθουσιασμό και με χρηστάς ελπίδας, ότι θα έχουμε αρίστην και αγαστήν συνεργασίαν δια το καλόν των Εκκλησιών μας και όλης της Ορθοδοξίας, της πανορθοδόξου ενότητος", είπε ο κ. Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα του Αγίου Χαραλάμπους Βεβεκίου.

    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον νέο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο "δια τα λόγια, τα οποία είπε σήμερα το πρωί λειτουργών εις την Βοιωτίαν, εις τον Μητροπολιτικόν ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, Λιβαδειάς, για να αποχαιρετήσει το μέχρι τούδε ποίμνιόν του".

    "Κατά την διάρκειαν αυτής της ομιλίας του αναφέρθηκε εις το Οικουμενικόν μας Πατριαρχείον, το οποίον εχαρακτήρισε ως θησαυρόν, και υπεσχέθη την αμέριστον αγάπην, υποστήριξιν και συνεργασίαν προς την Μητέρα Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία", είπε ο Πατριάρχης.

    "Ανταποδίδουμε τα αισθήματά του με ειλικρίνειαν, με ενθουσιασμόν και πολλήν αγάπην και ευχόμεθα να τον ενισχύει και να τον φωτίζει ο Θεός εις την νέαν ευθυνοφόρον, πολυεύθυνον αποστολήν του ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Ιεράρχαι της οποίας συνεκεντρώθησαν πέριξ τού προσώπου του, τον ετίμησαν, τον ανέδειξαν πρόεδρόν των και Αρχιεπίσκοπον Αθηνών, πράγμα το οποίον αποδεικνύει την εμπιστοσύνην με την οποία τον περιβάλλουν όλοι εκεί και ημείς εδώ", είπε ο Πατριάρχης.

    Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε άλλωστε «λίαν ευχάριστο γεγονός, την μόλις προ ολίγων ημερών πανηγυρική εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου, παλαιού φίλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ημετέρας μετριότητος", όπως είπε.

    [05] Κοινωνία

    Στα Εξάρχεια

    Bρέφος σε κάδο απορριμάτων

    10/2/2008 12:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2008 4:58:51 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Νεογέννητο κοριτσάκι βρέθηκε στις 10 το πρωί από διερχόμενη γυναίκα μέσα σε ένα χαρτόκουτο, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, στην οδό Τσιμισκή 45, στα Εξάρχεια. Έρευνα διεξάγεται από το τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων για την εγκατάλειψη βρέφους. Η γυναίκα άκουσε το παιδικό κλάμα και μόλις βρήκε το κοριτσάκι ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και ασθενοφόρο, με το οποίο διεκομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", όπου υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το βρέφος το εγκατέλειψε πιθανότατα κάποια γυναίκα που μένει στην περιοχή.

    [06] Κόσμος

    Φέρεται ως εγκέφαλος κυκλώματος μεταμοσχεύσεων

    Προφυλακίστηκε ο Ινδός χειρουργός

    10/2/2008 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Δικαστήριο στο Νέο Δελχί διέταξε την προφυλάκιση για δύο βδομάδες του Αμίτ Κουμάρ, του φερόμενου ως εγκέφαλου μεγάλου διεθνούς κυκλώματος μεταμοσχεύσεων νεφρών, ανακοίνωσαν δικαστικοί αξιωματούχοι. Στο διάστημα αυτό ο ύποπτος θα βρίσκεται στη διάθεση των ομοσπονδιακών ερευνητών για να ανακριθεί κατόπιν από την Κεντρική Υπηρεσία Ερευνών (CBI), όπως μετέδωσε το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΤΙ. Ο 43χρονος Κουμάρ απελάθη χθες, Σάββατο από το Νεπάλ όπου είχε συλληφθεί και έφθασε αργότερα την ίδια ημέρα στο Νέο Δελχί. Σήμερα προσήχθη στο δικαστήριο. Θα παραμείνει προφυλακισμένος έως τις 22 Φεβρουαρίου καθώς θα διαρκεί η έρευνα των Αρχών για το φερόμενο διεθνές κύκλωμα μεταμόσχευσης νεφρών. Ο Κουμάρ συνελήφθη την Πέμπτη σε ξενοδοχείο της επαρχίας Τσιτουάν, 80 χλμ. από το Κατμαντού. Η Interpol εξέδωσε την 1η Φεβρουαρίου εντάλματα διεθνούς έρευνας σε βάρος δύο Ινδών χειρουργών, του Κουμάρ, και του αδελφού του Τζεεβάν Ραουάτ, 36 ετών, για παράνομη μεταμόσχευση νεφρών, απάτη και συνωμοσία.

    [07] Οικονομία

    Από τον Άρειο Πάγο

    Δικαίωση για 417 απολυμένους

    10/2/2008 7:11:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δικαιώθηκαν από τον από τον Άρειο Πάγο οι 417 απολυμένοι της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας από το εργοστάσιο της Δράμας. Το επιχείρημα της εργοδοτικής πλευράς ήταν ότι οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου των 417 υπαλλήλων της δεν υπάγονται στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις, διότι η μονάδα της στη Δράμα αποτελούσε αυτοτελή επιχείρηση, η οποία δεν συνδεόταν με τα άλλα δύο εργοστάσια παραγωγής χάρτου στο Μεγάλο Πεύκο και στο Βοτανικό. Με απόφασή του το ΔΕΚ, πριν από ένα χρόνο, απάντησε στον Άρειο Πάγο ότι οι απολύσεις, οι οποίες έγιναν το 2002, υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις της κοινοτικής και ελληνικής νομοθεσίας για τις ομαδικές απολύσεις. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμόν. 3/2008 απόφασή της, να χαρακτηρίσει παράνομες τις απολύσεις, αλλά να αναιρέσει και να στείλει λόγω αοριστίας για νέα κρίση στο Εφετείο, την απόφαση ως προς το σκέλος των αποζημιώσεων.

    [08] Μ. Ανατολή

    Σε βάρος της εφημερίδας "Αλ Αγιάμ"

    Λογοκρισία από τη Χαμάς

    10/2/2008 6:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2008 6:17:36 μμ)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό

    Λογοκρισία σε βάρος της παλαιστινιακής εφημερίδας "Αλ Αγιάμ", αποφάσισε δικαστήριο της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η απαγόρευση της έκδοσης και κυκλοφορίας της εφημερίδας, διότι θεωρείται ότι απηχεί απόψεις του αντίπαλου κινήματος Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς. Όπως δήλωσε ο Σάμι αλ Κισάουι, διευθυντής του γραφείου της "Αλ Αγιάμ" στη Γάζα: "Έλαβα σήμερα μια επιστολή από ένα δικαστήριο της Χαμάς που μού γνωστοποιούσε την απαγόρευση της έκδοσης και της διανομής της εφημερίδας στη Γάζα, από τις 10 Φεβρουαρίου", ενώ ο διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας Αμπντελνάσερ Ανάτζαρ, τόνισε ότι: "Το μέτρο της απαγόρευσης αποδεικνύει ότι η Χαμάς συνεχίζει να πλήττει την ελευθερία του Τύπου όπως είχαμε προειδοποιήσει". Η εφημερίδα εκδίδεται στη Ραμάλα και διανέμεται καθημερινά, στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς, Λωρίδα της Γάζας. Αφορμή για την απαγόρευση, θεωρείται η διαμαρτυρία βουλευτών της Χαμάς για σκίτσα που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα και κρίθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ.

    [09] Κόσμος

    Κοστούνιτσα: "Το Κόσσοβο δεν έχει τιμή"

    10/2/2008 4:25:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    "Το Κόσσοβο δεν έχει τιμή", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα και επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα εγκρίνει την ανεξαρτησία της σερβικής επαρχίας στο πλαίσιο μίας συμφωνίας με την Ε.Ε. Ο κ. Κοστούνιτσα σε δηλώσεις του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug τόνισε ότι "η απόφαση για αποστολή δύναμης της Ε.Ε. στο Κόσοβο αποτελεί "νοθεία" του ψηφίσματος 1244 του ΟΗΕ που ορίζει σεβασμό της εδαφικής επικράτειας της Σερβίας. Ο Σέρβος Πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι "η Σερβία δεν θα βάλει την υπογραφή της σε μια συμφωνία με την Ε.Ε. για την ανεξαρτησία του Κοσόβου". Ο κ. Κοστούνιτσα επισήμανε, τέλος, ότι "το Κόσοβο δεν έχει τιμή και η Σερβία δεν δέχεται καμία προσφορά για αποζημίωση". Να σημειωθεί εδώ ότι εφημερίδες της Πρίστινας προανήγγειλαν χτες Σάββατο πως η Βουλή του Κοσσόβου θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της επαρχίας την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

    [10] Πολιτική

    Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

    Απόψε ο νέος Πρόεδρος

    10/2/2008 1:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2008 4:39:38 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Με την εκλογή του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (με 125 πλέον μέλη) ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή οι διεργασίες του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η ψηφοφορία και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αργά το απόγευμα. Το Σάββατο, οι δύο υποψήφιοι έδωσαν το στίγμα της πολιτικής τους πρότασης για το όραμα και το ρόλο του κόμματός τους σ΄ ένα πολιτικό σκηνικό με νέα χαρακτηριστικά. Ο Φώτης Κουβέλης, μίλησε για την ανάγκη συγκρότησης μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μία νέα "από τα κάτω μεταπολίτευση".

    "Απέναντι σε ένα ακίνητο και παγωμένο δικομματισμό ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με τόλμη μπροστά". Αυτό τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο συνέδριο και πρόσθεσε: "Θέλω να καλέσω όλους, ιδιαιτέρως όσους κινούνται στο σοσιαλιστικό χώρο, να στηρίξουν την κεντρική πολιτική πρόταση του συνεδρίου μας για μία νέα πλειοψηφία, μία νέα διακυβέρνηση με επίκεντρο τις δυνάμεις της Αριστεράς". Σε ερώτηση εάν ο ίδιος αισθάνεται ότι με τη σημερινή μέρα κλείνει για τον ίδιο μία εποχή, τόνισε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι για το ΣΥΡΙΖΑ τώρα ανοίγουν οι "μεγάλοι κύκλοι".

    [11] Κοινωνία

    Ανασύρθηκε απανθρακωμένη γυναίκα

    Θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφόρο Αθηνών

    10/2/2008 12:40:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Σε τραγωδία κατέληξε η βόλτα ενός 36χρονου αστυφύλακα με την 50χρονη φίλη του τα ξημερώματα της Κυριακής στον Κολωνό. Ο αστυφύλακας ο οποίος υπηρετεί στην ασφάλεια νοτιοανατολικής Αττικής οδηγούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας. Το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε λίγο μετά τις 2 το πρωί σε στύλο στη λεωφόρο Αθηνών με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά. Η γυναίκα ανασύρθηκε ύστερα από λίγη ώρα απανθρακωμένη από συνεργείο της Πυροσβεστικής, ενώ ο αστυφύλακας τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, ενώ ελήφθη και αίμα για να διαπιστωθεί εάν ήταν μεθυσμένος. Σε βάρος του, πάντως,διατάχθηκε έρευνα,ενώ σχηματίζεται δικογραφία από την Τροχαία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

    [12] Κοινωνία

    Απεργούν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ

    10/2/2008 12:05:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σοβαρά προβλήματα θα προκαλέσουν στα δρομολόγια του ΟΣΕ οι τρεις στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ, που έχουν εξαγγείλει Δευτέρα και Τρίτη, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, οι οποίοι την Τετάρτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, εκτός ορισμένων στις γραμμές Αθηνών-Οινόης, Αθηνών-Κιάτου και Αεροδρομίου-Νερατζιώτισσας. Επίσης, καταργούνται οι διεθνείς αμαξοστοιχίες 444/445 εφ όλης της διαδρομής τους, ενώ δεν θα γίνει ανταπόκριση των αμαξοστοιχιών 82902 και icity 91 στο Σ.Σ.Πυθίου.

    Την Τετάρτη, ημέρα απεργίας της ΓΣΕΕ τα τρένα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και θα πραγματοποιηθούν μόνο δρομολόγια τα λεγόμενα Κοινωνικών Αναγκών και συγκεκριμένα θα κυκλοφορήσουν οι αμαξοστοιχίες Ε500, Ε501 στην γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών, 604, 613 Θεσσαλονίκης - Δικαίων - Θεσσαλονίκης, 741, 765, 766, 746 στην γραμμή Θεσσαλονίκης - Φλώρινας - Κοζάνης - Θεσσαλονίκης και 4324/302 και 305/4357 στη γραμμή Πειραιά - Κιάτου - Πάτρας - Καλαμάτας.

    Στην ανακοίνωση του ΟΣΕ διευκρινίζεται πως όσοι επιβάτες έχουν προαγοράσει εισιτήρια για αμαξοστοιχίες τα δρομολόγια των οποίων δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, θα τους επιστρέφεται ολόκληρο το αντίτιμο των εισιτηρίων ή θα τους προσφέρεται η δυνατότητα ενίσχυσης της ισχύος των τίτλων μεταφοράς.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟΚ - Άρης 3-0

    Θρίαμβος 3-0 του ΠΑΟΚ επί του Άρη

    10/2/2008 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε θρίαμβο του ΠΑΟΚ εξελίχθηκε το ντέρμπι με τον Αρη στην Τούμπα, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε άνετα 3-0, «καθαρίζοντας» το ματς από το α ημίχρονο με γκολ των Μπαλάφα (32΄), Χριστοδουλόπουλου (37΄), Σάλμον (45΄). Τα πράγματα από την αρχή πήγαν στραβά για τον Αρη, που μόλις στο 7΄ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή του Καράμπελα από τον Αουρέλιο λόγω τραυματισμού. Στο 16΄ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Κνολ, χωρίς όμως να βρουν ανταπόκριση από τον διαιτητή και στο 26΄ ο Αμορόζο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε άουτ.

    Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και στο 32 έφτασε στο γκολ με τον Μπαλάφα και από λάθος του Χαλκιά. Πριν περάσει το πεντάλεπτο (37΄), ένα νέο λάθος του τερματοφύλακα του Αρη έδωσε τη δυνατότητα στον Χριστοδουλόπουλο να διπλασιάσει τα τέρματα του «Δικεφάλου» και στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου (45΄), οι παίκτες του Σάντος βγήκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση, ο Χριστοδουλόπουλος γύρισε την μπάλα από αριστερά και ο επερχόμενος Σάλμον έκανε από κοντά το 3-0, κλείνοντας με τρότο εντυπωσιακό το πρώτο 45λεπτο. Πάντως ο Αρης «φώναξε» και για δεύτερο πέναλτι στο 42΄, όταν ο Σνάουτσνερ μέσα στην περιοχή σταμάτησε την μπάλα με το χέρι.

    Μοιραία το β ημίχρονο εξελίχθηκε σε... τυπική διαδικασία. Οι παίκτες του Αρη προσπάθησαν μήπως και αλλάξουν κάτι, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ «πατούσαν» γερά πάνω στο 3-0, παρέμειναν σοβαροί ως το τέλος κι έτσι το παιχνίδι κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο και με κάποια μεμονωμένα σουτ, που δεν επέφεραν κάτι ουσιαστικό. Ο ΠΑΟΚ έδωσε με τρόπο πανηγυρικό τέλος στο αρνητικό σερί με τις τέσσερις διαδοχικές ήττες.

    Διαιτητής: Σταυρίδης (Πιερίας)

    Κίτρινες: Σνάουτσνερ, Κνολ, Βερόν, Γκονζάλες, Λάκης - Αουρέλιο, Γιάχιτς, Παπαδόπουλος, Κόκε

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντεζ, Μελίσσης, Κνολ, Γκάβρανσιτς, Σνάουτσνερ, Βερόν, Χριστοδουλόπουλος (87 Ιλιεφ), Μπαλάφας, Γεωργιάδης (82 Λάκης), Γκονζάλες (73 Κωνσταντινίδης), Σάλμον.

    ΑΡΗΣ (Ντούσαν Μπάγιεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Καράμπελας (7 Αουρέλιο), Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Σιστόν, Γιάχιτς (81 Τιάγκο), Σανσόν, Αμορόζο (63 Ιβιτς), Κόκε.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξάνθη - Λεβαδειακός 4-1

    Η Ξάνθη σάρωσε 4-1 τον Λεβαδειακό

    10/2/2008 7:30:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την τρίτη συνεχή νίκη της στο πρωτάθλημα σημείωσε σήμερα η Ξάνθη. Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά επικράτησε άνετα στα Πηγάδια του Λεβαδειακού με 4-1, σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των ακριτών, οι οποίοι υποχρέωσαν τον Λεβαδειακό στην τρίτη διαδοχική ήττα του στο πρωτάθλημα, σημείωσαν οι Τζιωρτζιόπουλος (24΄), Ρατζίνσκι (39΄), Γκρζέλακ (70΄) και Πένκο (88΄), ενώ οι Βοιωτοί μείωσαν προσωρινά στο 59΄ με το φάουλ του Άντερσον.

    Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο κύλησε το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι είχαν να επιδείξουν δύο σουτ του Ντιμπαλά στο 6΄ και το 9΄, με το πρώτο να καταλήγει στην αγκαλιά του Λυμπερόπουλου και το δεύτερο να φεύγει άουτ. Αντίστοιχα, οι ακρίτες είχαν δύο σουτ με τον Γκρζέλακ (11΄), το οποίο απέκρουσε ο Μπλάζιτς, και τον Διγκόζη (12΄), το οποίο έφυγε άουτ. Στη συνέχεια, ωστόσο, η Ξάνθη ευτύχησε να «ανοίξει» το σκορ. Στο 24΄ ο Διγκόζης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Τζιωρτζιόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0). Η εξέλιξη αυτή έδωσε «φτερά» στους παίκτες της Ξάνθης, οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 39΄. Ο Ρίκκα έκανε τη μακρινή μπαλιά και βρήκε μέσα στην περιοχή τον Ρατζίνσκι, ο οποίος ελίχθηκε και έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα των «πρασίνων» (2-0). Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στην Ξάνθη, με τον Λαμπριάκο να «τροφοδοτεί» τον Κιντάνα και τον τελευταίο να πλασάρει μόλις άουτ.

    Ο Λεβαδειακός ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 58΄, όταν μείωσε σε 2-1. Ο Άντερσον εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή της Βέροιας, η μπάλα «βρήκε» στο τείχος και άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να ξεγελάσει τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος έπεφτε στη σωστή γωνία, και να καταλήξει στα δίχτυα. Όμως, η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέκτησαν τη διαφορά των δύο τερμάτων στο 70΄. Ο Ρατζίνσκι έκανε τη σέντρα από δεξιά και βρήκε μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού τον Γκρζέλακ, ο οποίος με σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 3-1. Στο 75΄ ο Γκρζέλακ δεν κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα της Ξάνθης, αφού ο Άντερσον έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του, ωστόσο οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ στο 88΄. Ο Ρατζίνσκι έκανε ατομική προσπάθεια και σέντρα από δεξιά και ο Πένκο απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, στην πρώτη εμφάνισή του με τη φανέλα των ακριτών.

    Διαιτητής: Μαζαράκος (Άρτας)

    Κίτρινες: Ζουέλα

    Οι συνθέσεις:

    ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Κωστούλας, Τζιωρτζιόπουλος, Ρατζίνσκι (89΄ Μίτου), Ρίκκα, Κιντάνα (68΄ Τόμιτς), Διγκόζης, Γκρζέλακ, Λαμπριάκος (82΄ Πένκο).

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γκεόργκι Βασίλιεφ): Μπλάζιτς, Έμεραν, Λουμπούτης (83΄ Πιέτρ), Παστός, Άντερσον, Ζησόπουλος, Ανδράλας (72΄ Ρούσεφ), Σίντζιλορτζ, Ντιμπαλά (65΄ Κρουπί), Λεονάρντο, Μοντόγια.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εργοτέλης - Καλαμαριά 2-2

    Ο Εργοτέλης "τσίμπησε" βαθμό στο 92΄

    10/2/2008 7:20:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    «Φιλί ζωής» πήρε ο Εργοτέλης στις καθυστερήσεις του αγώνα στο Παγκρήτιο με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, καθώς ισοφάρισε σε 2-2 στο 92΄ με τον Μάθις. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί 2-0 με τους Μπρίτο (36΄) και Μπάρκογλου (55΄), ενώ ο Βακουφτσής στο 82΄ έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι. Το ματς στο α΄ ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Μοιρασμένο στο κέντρο του γηπέδου, χωρίς πολλές φάσεις, με τους γηπεδούχους να δείχνουν αδυναμία στην κυκλοφορία της μπάλας και να έχουν μόνο μια καλή στιγμή στο 17΄, όταν, από σέντρα του Ογκουνσότο, ο Βακουφτσής σούταρε άουτ. Από τη δική τους μεριά, οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν έξυπνα και «χτύπησαν» την κατάλληλη στιγμή. Στο 36΄ ο Χετεμάι πήρε την μπάλα από λάθος του Μιλάντιν και έδωσε στον Μπρίτο, ο οποίος πλάσαρε κι έκανε το 0-1.

    Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στο β΄ ημίχρονο για να γυρίσει το παιχνίδι, όμως ο Απόλλων ήταν πάλι αυτός, που στην πρώτη ευκαιρία έφτασε σε δεύτερο γκολ (55΄) με τον Μπάρκογλου, μετά από νέο λάθος της κρητικής άμυνας. Ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά αργότερα βρέθηκε πάλι σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε, εξουδετερώθηκε από τον Δασκαλάκη.

    Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ στο 64΄, όμως ο Κόβατς απέκρουσε το σουτ του Κοιλιάρα και το σουτ του Κορδονούρη στην επαναφορά. Τελικά, κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 82΄ με σουτ του Βακουφτσή. Τα τελευταία λεπτά έγιναν δραματικά, με τον Εργοτέλη να παλεύει απεγνωσμένα για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ «κεραυνό» του Αμερικανού Μάθις.

    Διαιτητής: Πολατιάν (Πελλας)

    Κίτρινες: Κορδονούρης, Κένεντι, Φραγκουλάκης - Σαρακατσάνος, Ζαπρόπουλος, Ουέλινγκτον

    Οι συνθέσεις:

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Μιλάντιν (76΄ Μάθις), Κορδονούρης, Χίμπλινγκερ, Κένεντι, Γραμμόζης, Τάσιτς (72΄ Φραγκουλάκης), Μελισσάς (59΄ Μπουντιμίρ), Κοιλιάρας, Βακουφτσής, Ογκουνσότο.

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Μουράφσκι, Κόλτσης, Σαρακατσάνος, Μπρίτο (76΄ Σπυριδάκης), Γαλανόπουλος, Παπαδόπουλος, Ουέλινγκτον, Ζαπρόπουλος (58΄ Σίκοφ), Χετεμάι (72΄ Κοντοδήμος), Μπάρκογλου.

    * Ο Απόλλων Καλαμαριάς δήλωσε 16άδα στο φύλλο αγώνα, επειδή οι Φαβάλι, Καραλιόπουλος, που μετείχαν στη 18άδα, ήταν τιμωρημένοι στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, το οποίο όμως είναι ως μη γενόμενο (αφού θα επαναληφθεί), και οι άνθρωποι του συλλόγου φοβήθηκαν μήπως παραμένει η ποινή των δύο παικτών, οπότε η χρησιμοποίησή τους θα μπορούσε να επιφέρει ενστάσεις.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παναθηναϊκός - Βέροια 1-0

    Ο Ίβανσιτς λύτρωσε τον Παναθηναϊκό

    10/2/2008 7:11:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την τέταρτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε της Βέροιας στο «Απόστολος Νικολαϊδης» με 1-0, σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το «χρυσό» γκολ για τους πρωτοπόρους της κατάταξης «πράσινους», οι οποίοι έφτασαν τους 46 βαθμούς, σημείωσε με φάουλ ο Ίβανσιτς στο 71΄. Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή με στόχο το γκολ, το οποίο θα «έλυνε» τα πόδια των παικτών τους. Έτσι, στο 7΄ ο Ίβανσιτς είχε την πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, καθώς το σουτ που επιχείρησε «υποχρέωσε» τον Τέρολ να πέσει και να μπλοκάρει. Ο Αυστριακός είχε μια σημαντική ευκαιρία να «ανοίξει» το σκορ στο 26΄, όταν τον «τροφοδότησε» ο Γκονζάλες με ψηλοκρεμαστή πάσα και ενώ καλυπτόταν από τους παίκτες της Βέροιας, ωστόσο προσπάθησε να πλασάρει και έστειλε την μπάλα μακριά από την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 29΄ ο Ίβανσιτς σέντραρε και ο Ντόι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 35΄ οι Μακεδόνες απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Γκαλίνοβιτς, όταν σε αντεπίθεση της Βέροιας ο Κλίνε «βρήκε» τον Καμάλ Έντο, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κροάτη, ωστόσο ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, ο οποίος επιχειρούσε έξοδο, «νίκησε» τον παίκτη των φιλοξενούμενων, διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 42΄ ο Ίβανσιτς συνδυάστηκε με τον Πόστιγκα και ο τελευταίος έπιασε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παπαδόπουλος «έστρωσε» στον Ντόι, αλλά το αδύναμο σουτ του Σενεγαλέζου έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Τέρολ.

    Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Πεσέιρο πέρασε στον αγώνα τον Καραγκούνη, ενώ στο 53΄ ο Μάτος προσπάθησε να απειλήσει με φάουλ την εστία της Βέροιας, αλλά ο Τέρολ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 60΄ ο Καραγκούνης έκανε τη σέντρα-σουτ και η μπάλα, η οποία ίσως στην πορεία της «βρήκε» λίγο τον Ποστίγκα, κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Τέρολ, προτού απομακρύνουν τελικά οι φιλοξενούμενοι. Στο 65΄ ο Σαλπιγγίδης πέρασε στον αγώνα στη θέση του Πόστιγκα και αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο διεθνής επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας από την ασίστ του Ντόι και βρέθηκε τετ α τετ με τον Τέρολ, αλλά «νικήθηκε» από τον τερματοφύλακα της Βέροιας. Στο 68΄ ο Τέρολ έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Μάτος. Τελικά οι παίκτες του Παναθηναϊκού «ξεκλείδωσαν» την άμυνα της Βέροιας στο 71΄, όταν ο Ίβανσιτς εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Τέρολ. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη, ενώ οι παίκτες της Βέροιας δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Γκαλίνοβιτς.

    Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

    Κίτρινες: Κριβόκαπιτς, Κλίνε, Τέρολ

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοζέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Μάτος, Μόρις, Γκονζάλες (86΄ Σιμάο), Παπαδόπουλος (46΄ Καραγκούνης), Ποστίγκα (65΄ Σαλπιγγίδης), Σέριτς, Ντόι, Ίβανσιτς, Νίλσον. ΒΕΡΟΙΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Τέρολ, Αλεξίου, Κριβόκαπιτς (83΄ Ρικάρντο Κόστα), Καμάλ Έντο, Κλίνε, Πετκάκης, Ζιλβάν (63΄ Φριτέα), Μελαμπιανάκης, Μετόμο, Πιετραβάλο (78΄ Μπικόφσκι), Τζιοβανίνι.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ηρακλής - Ατρόμητος 1-1

    Ο Λουτσιάνο έσωσε τον Ατρόμητο

    10/2/2008 7:00:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε αγώνα για την 20η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, Ηρακλής και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Καυτανζόγλειο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Φονσέκα (47΄) και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με φάουλ του Λουτσιάνο (90+2΄). Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς στο 60΄ αποβλήθηκε ο Μαυρογενίδης και στο 82΄ ο Τρέχο, αμφότεροι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ηρακλής πήρε από την αρχή μια υπεροχή και έδειξε διάθεση για να πιέσει, χωρίς όμως να πετύχει κάτι ουσιαστικό. Μόνο στο 19΄ απείλησε την εστία του Μιχαηλίδη, όταν ο Μαυρογενίδης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Από τη δική του μεριά, ο Ατρόμητος έδειχνε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την άμυνά του, παρά να δημιουργήσει επιθέσεις, ωστόσο λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (37΄) θα μπορούσε να προηγηθεί με τον Τσίγκα, αλλά ο Πάρντο έδιωξε σε κόρνερ.

    Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο «γηραιός» άνοιξε το σκορ με εκπληκτικής ομορφιάς γκολ του Φονσέκα, ο οποίος από τα αριστερά επιχείρησε ψηλοκρεμαστό σουτ και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Αυτό ήταν το καλό για την ομάδα του Πεντράθα Λαμίγια. Το κακό ήταν ότι στο 60΄ ο Μαυρογενίδης αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

    Στη συνέχεια η ομάδα του Περιστερίου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή της και ανέβασε... στροφές, αλλά στο 64΄ στάθηκε άτυχη, καθώς η κεφαλιά του Κάστρο σε κόρνερ του Λουτσιάνο κατέληξε στο δοκάρι του Πάρντο. Και στο 82΄ ήταν η σειρά του Τρέχο να αντικρίσει τη 2η κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί.

    Την τελευταία λέξη στον αγώνα είπε ο Λουτσιάνο, ο οποίος στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ και, όπως... συνηθίζει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στον Ατρόμητο.

    Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

    Κόκκινες: 60΄ Μαυρογενίδης (2η κίτρινη) - 82΄ Τρέχο (2η κίτρινη)

    Κίτρινες: Τρέχο, Κάστρο, Σκοπελίτης, Λουτσιάνο

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Άνχελ Πεντράθα Λαμίγια): Πάρντο, Μαυρογενίδης, Μπρούνο Λέιτε, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Μαλαγκουένιο, Εντίνιο (23΄ Γκαρσία), Τσάβι, Γιάντσης (63΄ Παπαδόπουλος), Φονσέκα (88΄ Ιωαννίδης), Μάρκες.

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Ιωάννου (52΄ Νικολόπουλος), Τρέχο, Ολιβέιρα, Σκοπελίτης, Κορακάκης, Κάστρο (81΄ Σίριο), Λουτσιάνο, Μαρίνος, Λε (52΄ Μερίνο), Τσίγκας.

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Kάποιος να μαζέψει τον Φερέρ

    Η ΑΕΚ πέταξε στον Πηνειό τον τίτλο

    10/2/2008 6:28:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Η Λάρισα πέτυχε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 20ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το μοναδικό γκολ πέτυχε με κεφαλιά ο Ματσέι Ζουράφσκι στο 77ο λεπτό, στην παρθενική εμφάνιση του με τη φανέλα της θεσσαλικής ομάδας. Η ΑΕΚ, που αγωνιζόταν από το 66ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αλβες, έχασε έτσι και άλλο έδαφος στην προσπάθεια για την διεκδίκηση του τίτλου. Ως πρωτεργάτης της ήττας μπορεί να θεωρηθεί κάλλιστα ο προπονητής της Λορένσο Φερέρ που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βραχυκυκλώσει την ομάδα του !!! Από πού να αρχίσει κανείς; 1) Παρέταξε την ομάδα του χωρίς εξτρέμ επιτρέποντας έτσι στους πλάγιους της Λάρισας να κάνουν πάρτυ, ενώ έγινε μονοδιάστατο το παιχνίδι της ΑΕΚ 2) Με μόλις 5-6 προπονήσεις στα πόδια του ξεκίνησε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα του με τον Εντίνιο όντας ανέτοιμο, ξεχνώντας στον πάγκο τον Λυμπερόπουλο 3) Φόρτωσε το κέντρο με πολλούς κόφτες πέφτοντας έτσι όλο το δημιουργικό βάρος στον Ριβάλντο που ήταν πάντως σε κακή ημέρα 4) Έκανε παγκόσμια πρωτοτυπία κάνοντας από το 60΄ τρεις συγχρόνως αλλαγές, προφανώς εν πλήρη συγχύσει, προεξοφλώντας ότι δεν θα τύχει τίποτα άσχημο στην ομάδα του την υπόλοιπη μισή ώρα. Λίγη ώρα αργότερα η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες !!! Στο πρώτο ημίχρονο οι θεατές... πάγωσαν στις κερκίδες του Αλκαζάρ, καθώς το θέαμα ήταν μηδαμινό και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ελάχιστες. Το ματς εξελίχθηκε σε μάχη στο χώρο του κέντρου με δυνατές μονομαχίες και χωρίς συγκινήσεις. Η κοντινή κεφαλιά του Ζουράφσκι στο 34, που πέρασε μόλις άουτ, ήταν ότι το καλύτερο είχε να επιδείξει το πρώτο μέρος.

    Στην επανάληψη, η Λάρισα μπήκε πιο δυναμικά και άρχισε να πιέζει την άμυνα της ΑΕΚ. Μάλιστα στο 54 ο Κλέιτον μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αλλά το πλασέ που επιχείρισε, μετά από γύρισμα του Βενετίδη, ήταν απελπιστικά άστοχο. Σε εκείνο το σημείο αντέδρασε ο Σέρα Φερέρ και στην προσπάθεια του να αλλάξει την ροή του αγώνα, έκανε στο 60ο λεπτό τρεις αλλαγές, ρίχνοντας στο γήπεδο τους Καλόν, Μανού και Λυμπερόπουλο.

    Η Λάρισα ήταν όμως αυτή που έχασε ευκαιρία, καθώς στο επόμενο λεπτό ο Κλέιτον δεν μπόρεσε να νικήσει από πλάγια θέση τον Μορέτο. Η πίεση των Θεσσαλών συνεχίστηκε και εντάθηκε μετά την αποβολή του Αλβες, που άφησε την ΑΕΚ με δέκα παίκτες. Στο 70ο λεπτό μάλιστα πρώτα ο Ζουράφσκι και μετά ο Πάρα έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ.

    Η πίεση της Λάρισας συνεχίστηκε και καρποφόρησε στο 77ο λεπτό. Τότε ο Ματσέι Ζουράφσκι νίκησε την άμυνα της ΑΕΚ και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μορέτο, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

    Ο διαιτητής του αγώνα, Κουκουλάκης (Ηρακλείου), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ενσαλίβα, Πάρα, Φέρστερ, Γκαλίτσιο και Παπασταθόπουλο ενώ απέβαλε, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο 66ο λεπτό τον Ζεράλντο Αλβες.

    Οι συνθέσεις:

    ΛΑΡΙΣΑ (Δώνης): Κηπουρός, Γκαλίτσιος, Βενετίδης (84 Κατσιαρός), Φέρστερ, Κώτσιος, Ιγκλέσιας, Κυριακίδης (68 Τουμέρ), Σαρμιέντο, Ζουράφσκι (87 Βενέτης), Πάρα, Κλέιτον.

    ΑΕΚ (Φερέρ): Μορέτο, Καφές (60 Καλόν), Ράμος, Αρουαμπαρένα, Άλβες, Ενσαλίβα, Ριβάλντο, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Μπλάνκο (60 Μανού), Εντίνιο (60 Λυμπερόπουλος).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 February 2008 - 17:50:37 UTC