Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νίκη Ομπάμα σε 3 πολιτείες
  • [02] Μεγάλη πυρκαγιά στο Λονδίνο

    [01] Κόσμος

    Στήθος με στήθος οι Δημοκρατικοί

    Νίκη Ομπάμα σε 3 πολιτείες

    10/2/2008 10:53:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ, CNN

    Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο νικητής των τριών προκριματικών αναμετρήσεων για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, που έγιναν το Σάββατο σε Νεμπράσκα, Ουάσινγκτον και Λουιζιάνα, μειώνοντας τη διαφορά που τον χωρίζει από τη Χίλαρι Κλίντον. Σύμφωνα με υπολογισμούς του CNN, η Κλίντον συγκεντρώνει 1.100 εκλέκτορες και ο Ομπάμα 1.039. Στο Κάνσας επικράτησε ο Χάκαμπι, ο Μακέιν ωστόσο παραμένει σχεδόν βέβαιος νικητής στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

    "Σήμερα οι ψηφοφόροι από την Δυτική Ακτή ως τον Κόλπο του Μεξικού στην καρδιά της Αμερικής στάθηκαν όρθιοι και είπαν "Ναι, μπορούμε", τόνισε ο Ομπάμα μιλώντας σε δείπνο στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. "Νικήσαμε στη Λουιζιάνα, νικήσαμε στη Νεμπράσκα, νικήσαμε στην Ουάσινγκτον, νικήσαμε στο Βορρά, στο Νότο και στις ενδιάμεσες Πολιτείες και πιστεύω πως μπορούμε να νικήσουμε και στην Βιρτζίνια την Τρίτη αν είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την αλλαγή", είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

    "Το στοίχημα είναι πολύ μεγάλο, το ίδιο και οι προκλήσεις. Ο λαός θέλει να γυρίσει σελίδα. Θέλει να γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο στην αμερικανική ιστορία", υπογράμμισε ο γερουσιαστής του Ιλινόις.

    Για τους Δημοκρατικούς, προκριματικές εκλογές διεξάγονται την Κυριακή στη μικρή Πολιτεία του Μέιν για 24 εκλέκτορες. Την Τρίτη θα γίνουν τρεις προκριματικές εκλογές γύρω από την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα: στην Βιρτζίνια (83 εκλέκτορες), στο Μέριλαντ (70 εκλέκτορες) και στην πόλη της Ουάσινγκτον (15 εκλέκτορες). Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τιμ Κέιν έχεί ήδη εκφράσει την υποστήριξή του προς τον Ομπάμα.

    Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, ο πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο Μάικ Χάκαμπι κέρδισε τις προκριματικές εκλογές στο Κάνσας, παραμένει ωστόσο πολύ μακριά από το αδιαφιλονίκητο φαβορί, Τζον Μακέιν. Ο Γερουσιαστής της Αριζόνα προηγείται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεμπουμπλικανών και είναι σχεδόν βέβαιος νικητής έπειτα από την αποχώρηση του κυριότερου αντιπάλου του, πρώην κυβερνήτη της Μασουχουσέτης, Μιτ Ρόμνι.

    [02] Κόσμος

    Τα στοιχεία δε δείχνουν εμπρησμό

    Μεγάλη πυρκαγιά στο Λονδίνο

    10/2/2008 10:38:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Μια τεράστια πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της νύχτας στην αγορά Κάμντεν του Λονδίνου (τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά στη Βρετανία και μια από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της πρωτεύουσας.), προκαλώντας ζημιές σε καταστήματα και σε γνωστό νυχτερινό κέντρο, δημοφιλές στέκι διασημοτήτων. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως έστειλε 20 πυροσβεστικά οχήματα και 100 πυροσβέστες για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά στη συνοικία, η οποία είναι πολυσύχναστη όλες τις ώρες της ημέρας, λόγω των εμπορικών καταστημάτων και των μπαρ της περιοχής.

    Δεν τραυματίσθηκε κανείς, όμως αποθηκευτικοί χώροι της αγοράς και καταστήματα κάηκαν ενώ σπίτια υπέστησαν ζημιές, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

    Κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους. Αργά το βράδυ η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο, όμως οι πυροσβέστες είπαν ότι παρέμειναν σε επιφυλακή όλη νύκτα.

    Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι η πυρκαγιά φαίνεται πως ξεκίνησε από τους πάγκους της αγοράς. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει κανείς τι την προκάλεσε, πρόσθεσε.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως δεν υπάρχει τίποτε που να δημιουργεί υποψίες ότι επρόκειτο για εμπρησμό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 February 2008 - 9:49:35 UTC