Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-11-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Καραμανλή στο Λονδίνο
  • [02] Ποινικές διώξεις
  • [03] Επικίνδυνα ατμοσίδερα
  • [04] "Καταστροφική η εισβολή στο Ιράκ"
  • [05] Σύνοδος του APEC
  • [06] Βίαιες διαδηλώσεις στη Μελβούρνη
  • [07] Ο Βρετανός υπ. Οικονομίας στο Ιράκ
  • [08] Καταδικάζει το Ισραήλ
  • [09] Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας
  • [10] Βροχή από πεφταστέρια
  • [11] Στο βωμό... του Playstation 3

    [01] Πολιτική

    Αναχωρεί την Κυριακή

    Επίσκεψη Καραμανλή στο Λονδίνο

    18/11/2006 5:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2006 6:18:53 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Για το Λονδίνο αναχωρεί την Κυριακή ο Πρωθυπουργός όπου την Τρίτη το πρωί θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του Τονυ Μπλερ στην Νταουνιγκ Στρήτ. Τη Δευτέρα ο κ. Καραμανλής θα παραστεί σε εκδήλωση στο μουσείο της Μαντάμ Τυσσώ όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια κέρινων ομοιωμάτων του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου. Ακόμη, θα μιλήσει στο "London School of Economics" ενώ θα παρακαθήσει και σε γεύμα που παραθέτει προς τιμή του ο πρύτανης του πανεπιστημίου του "CITY" με τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου. Τον Πρωθυπουργό στο επίσημο ταξίδι του στο Λονδίνο, θα συνοδεύσουν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος και η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

    [02] Κοινωνία

    Για τα επεισόδια στην Αθήνα

    Ποινικές διώξεις

    18/11/2006 11:23:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2006 6:31:38 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ -ΑΠΕ

    Μία ημέρα μετά από τη μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την 33η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εννέα άτομα, από τα 118 που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, κρατήθηκαν στην Ασφάλεια και οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου. Στο αυτόφωρο με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι 7 από τους 9 νεαρούς, ενώ οι 2 ανήλικοι αφέθησαν ελεύθεροι και παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα ανηλίκων. Η κ. Φάκου άσκησε ποινική δίωξη κατ αγνώστων για το κακούργημα της κατασκευής εκρηκτικών υλών και για τα πλημμελήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων, δικογραφία που θ αναλάβει να χειριστεί τακτικός ανακριτής. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο ανήλικοι, ενώ μεταξύ των άλλων επτά ατόμων οι οποίοι είναι ηλικίας 18 έως 20 ετών είναι και μία κοπέλα. Εν τω μεταξύ, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο ΚΑΤ ο φοιτητής που τραυματίστηκε την Παρασκευή, στην πλατεία Μαβίλη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Επτά συλλήψεις έγιναν και στη Θεσσαλονίκη.

    Προσαγωγές έγιναν και στη Θεσσαλονίκη. Επτά άτομα θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ έξω από την παλιά Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Περίπου 50 διαδηλωτές εισήλθαν στη Φιλοσοφική Σχολή και εκτόξευαν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε υποκατάστημα τράπεζας στις Συκιές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

    [03] Κοινωνία

    Τύπου JURO PRO 800 και 810

    Επικίνδυνα ατμοσίδερα

    18/11/2006 1:35:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι έχουν στο σπίτι τους τα ατμοσίδερα που κυκλοφόρησαν στην αγορά από το 2002 έως το 2004 , τύπου JURO PRO 800 και 810 καθώς υπάρχει ο κίνδυνος έκρηξης ατμολέβητα κατά την χρήση τους. Η εταιρεία ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΕ ύστερα από καταγγελία καταναλώτριας στο ΙΝΚΑ, που υπέστη έγκαυμα, προχώρησε στην ανάκληση της συσκευής. Επίσης, η γενική γραμματεία Βιομηχανίας καλεί τους καταναλωτές που διαθέτουν το ατμοσίδερο άμεσα να το προσκομίσουν στην εταιρεία για έλεγχο ασφαλείας. Τα συγκεκριμένα ατμοσίδερα δεν κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ όσοι έχουν αυτού τύπου τις συσκευές μπορούν να τηλεφωνούν στο 2310 805980 για προληπτικό έλεγχο ασφαλείας.

    Το Ινστιτούτο Καταναλωτών ζητά να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από τις βιομηχανίες, ενώ οι καταναλωτές να ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης, καθώς οι σύγχρονες συσκευές που μας διευκολύνουν καθημερινά μπορεί να κρύβουν παγίδες.

    [04] Κόσμος

    Συνέντευξη Μπλερ στο αγγλόφωνο Αλ Τζαζίρα

    "Καταστροφική η εισβολή στο Ιράκ"

    18/11/2006 12:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2006 3:07:08 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Η εισβολή το 2003 στο Ιράκ υπήρξε καταστροφική, παραδέχθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον σερ Ντέηβιντ Φροστ, στο αγγλόφωνο πρόγραμμα του Αλ Τζαζίρα. Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση ξένου ηγέτη στο αγγλόφωνο. Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ αναδιπλώθηκε, μιλώντας για παρερμηνεία των δηλώσεών του, λέγοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, αναφέρθηκε σε δυσκολίες που προέκυψαν, εξαιτίας της διαμάχης μεταξύ Σιϊτών και Σουνιτών. Ο Τόνι Μπλερ, που είναι ο πρώτος διεθνής ηγέτης που εμφανίζεται στο κανάλι, λίγες ημέρες αφότου ξεκίνησε τις μεταδόσεις του, μίλησε ακόμη και για το Μεσανατολικό, λέγοντας ότι η πρόοδος προς μια ειρηνική διευθέτηση του θέματος είναι κρίσιμης σημασίας για τη μείωση της παγκόσμιας απειλής από το μουσουλμανικό εξτρεμισμό. "Τίποτα δεν θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη σημασία για τη νίκη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας από την πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή", ανέφερε ο Μπλερ.

    Ερωτώμενος από τον διακεκριμένο Βρετανό δημοσιογράφο, εάν θα αποδεχόταν τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, υπό την πρωθυπουργία του Γκορντον Μπράουν, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Όταν παραιτείσαι απο πρωθυπουργός, παραιτείσαι ολοκληρωτικά".

    Σχετικά Links:

    BBC News:Blair accepts 'disaster' in Iraq

    [05] Κόσμος

    Για τις κλιματικές συνθήκες και το περιβάλλον

    Σύνοδος του APEC

    18/11/2006 1:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Οι κλιματικές αλλαγές και η απειλή που αντιπροσωπεύουν για τις οικονομίες των χωρών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού αποτελούν αντικείμενο έντονου προβληματισμού στην ετήσια διάσκεψη κορυφής του APEC (Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας -Ειρηνικού), η οποία διεξάγεται στο Ανόι. Σύμφωνα με ένα σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος που θα εγκριθεί κατά τη λήξη των εργασιών της διάσκεψης, οι 21 χώρες που απαρτίζουν το Φόρουμ δεσμεύονται να επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και εναλλακτικών πηγών ενέργειας για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον. Το σχέδιο του ανακοινωθέντος απηχεί τις ανησυχίες αρκετών ηγετών όπως η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Ελεν Κλαρκ, η οποία χθες Παρασκευή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αρνητικές οικονομικές συνέπειες των ανεξέλεγκτων κλιματικών αλλαγών. Οι χώρες- μέλη του APEC αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου εμπορίου και μεταξύ τους συγκαταλέγονται ορισμένα από τα πλέον ρυπογόνα κράτη του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, καθώς και μεγάλοι προμηθευτές ενέργειας, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία. Το σχέδιο του ανακοινωθέντος καλεί τους υπουργούς Ενέργειας των χωρών- μελών του APEC να μελετήσουν τρόπους προώθησης καθαρότερης ενέργειας και αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών το 2007.

    Συνάντηση Μπους με Ιάπωνα πρωθυπουργό

    Στο περιθώριο της ετήσιας διάσκεψης κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού Συνόδου, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε κατ ιδίαν συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφαστίστηκε να επισπευτούν οι συνομιλίες για την προώθηση της συνεργασίας των χωρών τους, με στόχο την αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής της Βόρειας Κορέας.

    Μετά τις συνομιλίες, ο Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στον τομέα των βαλλιστικών πυραύλων, ύστερα από τις πυραυλικές δοκιμές και την υπόγεια πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε φέτος η Βόρεια Κορέα. Στο ίδιο πνεύμα, ο Αμπε τόνισε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους και να επισπεύσουν τις συνομιλίες στον τομέα της άμυνας έναντι των βαλλιστικών πυραύλων.

    [06] Κόσμος

    Κατά τη διάρκεια της Συνόδου του G20

    Βίαιες διαδηλώσεις στη Μελβούρνη

    18/11/2006 12:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Δεκάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν βίαια το Σάββατο με την αστυνομία στην Μελβούρνη, έξω από το 'οχυρωμένο' ξενοδοχείο όπου η Αυστραλία φιλοξενεί τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών από τα πλουσιότερα κράτη του κόσμου. Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ και 19 χωρών άρχισαν τις διήμερες κλειστές συνομιλίες τους, οι οποίες επικεντρώνονται φέτος στην έλλειψη πόρων εν όψει της τεράστιας αύξησης της ζήτησης από μέρους της Κίνας και της Ινδίας. Επίσης θέμα προς συζήτηση είναι οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, οι διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από ένα οδόφραγμα, έριξαν μπουκάλια και προκάλεσαν ζημιές σε ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, σπάζοντας τα παράθυρά του. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί συλλήψεις. Ο βασικός κορμός της πορείας, στην οποία σύμφωνα με την αστυνομία έλαβαν μέρος 5.000 άνθρωποι, διαπνεόταν από εορταστική ατμόσφαιρα, με συνθήματα όπως "Σταματήστε το G20" και "Έξω ο στρατός από το Ιράκ".

    Στη σύνοδο μετέχουν οι Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ινδονησία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Νότια Κορέα, Νότια Αφρική, Μεξικό, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και η ΕΕ, καθώς και η ΠΤ και το ΔΝΤ. Ο G20 δημιουργήθηκε το 1999 και συγκεντρώνει τους κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες από χώρες που συνολικά συγκεντρώνουν το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

    [07] Ιράκ

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη

    Ο Βρετανός υπ. Οικονομίας στο Ιράκ

    18/11/2006 2:21:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιράκ πραγματοποίησε το Σάββατο ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν για να συνομιλήσει με τους Βρετανούς στρατιώτες, αλλά και με Ιρακινούς αξιωματούχους. Είναι η πρώτη φορά που ο Γκόρντον Μπράουν μεταβαίνει στο Ιράκ και αποτελεί μια προσπάθεια να διευρύνει το αντικείμενό του πέραν του Υπουργείου Οικονομικών και να αποκτήσει ηγετικό προφίλ, καθώς είναι έτοιμος να διαδεχθεί τον Τόνι Μπλερ στην πρωθυπουργία. Σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο Ρόιτερ, επεσήμανε "βρίσκομαι εδώ για να αποτίσω φόρο τιμής στο σημαντικό έργο που πραγματοποιούν οι δυνάμεις μας και για να συζητήσω με Ιρακινούς υπουργούς τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας". "Στηρίζουμε τους Ιρακινούς στην οικοδόμηση μιας δημοκρατικής χώρας που θα προσφέρει ασφάλεια και ευημερία στο λαό της και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας". Ο Μπράουν, που συνοδεύεται από τον αρχηγό των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων σερ Τζοκ Στίραπ, θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της ιρακινής κυβέρνησης Μπαρχάμ Σαλί και άλλους ανώτατους αξιωματούχους. Η Βρετανία έχει στείλει 7.200 στρατιώτες στο Ιράκ, οι περισσότεροι από τους οποίους σταθμεύουν στην περιοχή της Βασόρας.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC News:Brown makes first visit to Iraq

    [08] Μ. Ανατολή

    Την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

    Καταδικάζει το Ισραήλ

    18/11/2006 7:18:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία ζητά τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα, καταδίκασε η ισραηλινή κυβέρνηση. "Αυτή η απόφαση δεν είναι ισορροπημένη και εφαρμόσιμη, διότι δεν λαμβάνει υπόψη την αιτία των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού οι οποίες πραγματοποιούνται σε απάντηση τρομοκρατικών επιθέσεων", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αβι Πάζνερ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η σχετική ψηφοφορία αντανακλά την "αντι-ισραηλινή πλειοψηφία" στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Ακόμη, ο ίδιος υπενθύμισε ότι σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ δεν είναι δεσμευτικές. Η σχετική απόφαση υιοθετήθηκε την Παρασκευή με 156 ψήφους έναντι 7 και 6 αποχές. Εκτός από τον τερματισμό των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα, η απόφαση ζητεί τη διακοπή των παλαιστινιακών επιθέσεων με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Εν τω μεταξύ, πλήρης συμφωνία επιτεύχθηκε για τη δομή και σύνθεση της νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου που θα αναλάβει την πρωθυπουργία.

    Αιματηρές επιχειρήσεις στη Γάζα

    Το Ισραήλ συνέχισε το Σάββατο με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις του στη Γάζα αγνοώντας τη σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Παλαιστίνιοι. Την περασμένη Τετάρτη μία ισραηλινή έχασε τη ζωή της από έκρηξη ρουκέτας στην πόλη Σντερότ του νοτίου Ισραήλ.

    Από την πλευρά του ο υπερεθνικιστής υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν υποστήριξε σήμερα ότι θα πρέπει να σταλούν στον "παράδεισο" οι ηγέτες της ισλαμικής Τζιχάντ και της Χαμάς, και ιδιαίτερα ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ισμαήλ Χανίγια και ο υπουργός Εξωτερικών Μαχμούντ Ζάχαρ.

    "Δεν πρέπει να επιτιθέμεθα σε προσφυγικούς καταυλισμούς όπου οι άνθρωποι ζουν μέσα στη μιζέρια, αλλά εναντίον των ηγετών της Χαμάς και της ισλαμικής Τζιχάντ, πρέπει όλοι τους να αφανιστούν και να πάνε μαζί στον παράδεισο", είπε ο ισραηλινός υπουργός.

    Οι τελικές αποφάσεις της νέας κυβέρνησης

    Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της παλαιστινιακής κυβέρνησης Νάσερ Εντιν Σάερ το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη στη Γάζα για να αποφασισθούν οι τελικές λεπτομέρειες της νέας κυβέρνησης και στη συνέχεια ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ισμαήλ Χανίγια θα ανακοινώσουν τη σύνθεση της κυβέρνησης στη διάκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

    Ο Σάερ απέφυγε να αναφερθεί στην ταυτότητα του νέου πρωθυπουργού ή στη σύνθεση της κυβέρνησης, είπε όμως ότι οι νέοι υπουργοί "θα είναι από τα πρωτοκλασάτα στελέχη των οργανώσεων".

    Οι οργανώσεις αυτές, είπε, θα διατηρήσουν το δικαίωμα να ορίζουν τους υπουργοόυς, αλλά η πολιτική πλατφόρμα της κυβέρνησης θα είναι ανεξάρτητη, χωρίς οργανωτικές παρεμβάσεις. Παράλληλα η κυβέρνηση της Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και όχι η ίδια, θα πρέπει να μεταβάλουν την πολιτική τους προκειμένου να επιτευχθεί η ειρήνη. "Η αμερικανική πολιτική είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή", δήλωσε ο παλαιστίνιος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γάζι Χάμαντ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις αμερικανικές προσπάθειες για την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

    "Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ζητούν από την παλαιστινιακή πλευρά να τηρήσουν τους όρους του Κουαρτέτου. Οι Αμερικανοί πρέπει να αλλάξουν τη δική τους πολιτική και να ζητήσουν από το Ισραήλ να αλλάξει την πολιτική του απέναντι στον παλαιστινιακό λαό", πρόσθεσε.

    Συμπληρώνοντας, ο Ισμαήλ Ρούντουαν, εκπρόσωπος της Χαμάς, δήλωσε ότι η οργάνωσή του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ και υποστήριξε ότι οποιαδήποτε παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν πρέπει να "νομιμοποιήσει τη σιωνιστική κατοχή".

    Την ίδια ώρα οι ισραηλινές δυνάμεις συγκρούσθηκαν με ενόπλους Παλαιστίνιους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν έναν ένοπλο και να τραυματίσουν τουλάχιστον άλλους δύο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και νοσοκομειακές πηγές. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, κατά τη συμπλοκή τραυματίσηκαν ελαφρά τρεις ισραηλινοί στρατιώτες από παλαιστίνιους ενόπλους που εκτόξευσαν αντιαρματικούς πυραύλους εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων που επιχειρούσαν στην περιοχή. Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Το επεισόδιο σημειώθηκε στη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης του ισραηλινού στρατού ο οποίος εισέβαλε με δώδεκα περίπου άρματα μάχης και τεθωρακισμένα στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια της Γάζας με σκοπό, κατά τη δήλωση του στρατού, να σταματήσουν οι πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνομιλίες Αμπάς - Χανίγια

    Πρόσκληση ειρήνης

    [09] Οικονομία

    Δήλωσε ο Υπουργός Απασχόλησης

    Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας

    18/11/2006 4:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Δικαιότερο ασφαλιστικό σύστημα θα φέρει η νέα μεταρρύθμιση που θα γίνει την επόμενη τετραετία, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν όρια ηλικίας και ασφαλιστικές εισφορές. Ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης, στην ομιλία του στην εκδήλωση του ΤΣΜΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Πόρτο Παλάς" τόνισε ότι "οι λύσεις στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης δεν μπορούν να αναζητηθούν με αυξήσεις ορίων ηλικίας, με αυξήσεις εισφορών και με μειώσεις συντάξεων. Θα φτάσουμε σε ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης το οποίο θα είναι κοινωνικά σημαντικά δικαιότερο από αυτό το οποίο έχουμε σήμερα". Σε ότι αφορά το Ταμείο των Μηχανικών τόνισε ότι θα υπάρξει αναδιοργάνωση και θα αυξηθούν οι συντάξεις τους. Ομάδα μηχανικών άνοιξε πανό μέσα στην αίθουσα του ξενοδοχείου, με σύνθημα κατά του "μίνι" Ασφαλιστικού νομοσχεδίου, χωρίς να δημιουργηθεί ένταση.

    [10] Τεχνολογία

    Tα ξημερώματα της Κυριακής

    Βροχή από πεφταστέρια

    18/11/2006 6:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2006 8:41:05 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Space.com, Πλανητάριο Θεσσαλονίκης

    Η βροχή των Λεοντιδών, μια από τις πλέον εντυπωσιακές βροχές μετεώρων για το 2006 θα είναι ορατή και από τη χώρα μας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Οι προβλέψεις των αστρονόμων φέτος είναι ιδανικές για τους Έλληνες παρατηρητές, καθώς το μέγιστο της δραστηριότητας των Λεοντιδών αναμένεται γύρω στις 6.45 το πρωί λίγο πριν ξημερώσει. Περισσότεροι από 100 έως και 150 διάττοντες ανά ώρα θα εμφανιστούν στον ουρανό, καθώς η γη θα περάσει μέσα από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο κομήτης Τέμπελ- Τατλ το 1932. Το φαινόμενο καλύπτει όλο τον ουρανό, ωστόσο όλοι οι διάττοντες θα φαίνονται να πηγάζουν από ένα "ακτινοβόλο σημείο" στον Ουρανό, τον αστερισμό του Λέοντα ψηλά στον νοτιοανατολικό ουρανό. Το φαινόμενο θα ωχριά σε σχέση με τις χρονιές από το 1998 έως το 2002, όταν ο αριθμός των Λεοντιδών έφτανε ακόμα και τους 1.000 ανά ώρα. Να σημειωθεί αυτό συμβαίνει επειδή ο κομήτης Τέμπελ-Τάτλ επηρεάζεται από τη βαρύτητα των πλανητών και δεν ακολουθεί ακριβώς την ίδια τροχιά κάθε φορά που περνά από το εσωτερικό του Ηλιακού Συστήματος κάθε 33 χρόνια. Τα συντρίμμια που αφήνει πίσω του -σκόνη και πάγος- συγκεντρώνονται κατά μήκος σε πολλών διαφορετικών γραμμών.

    Σχετικά Links:

    Space.com

    Πλανητάριο Θεσσαλονίκης

    [11] Τεχνολογία

    Τεράστιες ουρές στα καταστήματα

    Στο βωμό... του Playstation 3

    18/11/2006 4:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2006 7:17:17 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, CNN, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επεισοδιακό ντεμπούτο έκανε στις ΗΠΑ, το Playstation 3 που σύμφωνα με την εταιρεία Sony προσφέρει νέα εμπειρία στους λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα λιανικής διάθεσης της παιγνιδομηχανής Playstation 3 που κυκλοφόρησε σε μικρότερο αριθμό από αυτόν που αρχικά είχε σχεδιαστεί, οι αμερικανοί καταναλωτές για να το αποκτήσουν αλληλοξυλοκοπήθηκαν, μαχαιρώθηκαν και τραυματίστηκαν. Παρά τις υποσχέσεις της κατασκευάστριάς της, Sony, ότι θα διέθετε τουλάχιστον 400.000 για την έναρξη της λιανικής της πώλησης, η παιγνιδομηχανή επόμενης γενιάς διατέθηκε σε πολύ λιγότερα τεμάχια από όσα θα απαιτούνταν για να καλυφθεί η ζήτηση. Σε πολλά καταστήματα που πωλούσαν τις κονσόλες, αξίας 600 δολαρίων, που έφθασαν να πωλούνται έως και 25.000 δολάρια στον διαδικτυακό χώρο δημοπρασιών eBay, δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές. Το Playstation 3 αποτελεί μεγάλη ελπίδα ανάκαμψης για τη Sony, η οποία κυριαρχεί στην αγορά των παιγνιδομηχανών. Ωστόσο, η διάθεσή του σημειώνεται ένα χρόνο μετά την διάθεση του ανταγωνιστικού του Xbox 360 της Microsoft, ενώ αντιμετωπίζει ανταγωνισμό και από τη Nintendo.

    Δυο τραυματισμοί

    Στο Πάτναμ του Κονέκτικατ, δύο ένοπλοι πυροβόλησαν ενάντια τους επίδοξους αγοραστές του προϊόντος, όταν αυτοί αρνήθηκαν να τους δώσουν τα χρήματα. Ένας άνδρας, ο Μάικλ Πενκάλα, 21 ετών, γεννημένος στο Γουέμπστερ της Μασαχουσέτης, τραυματίσθηκε στο στήθος και στον ώμο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

    Στο Πάλμντεϊλ της Καλιφόρνια, οι ιδιοκτήτες ενός καταστήματος αναγκάσθηκαν να το κλείσουν λόγω του ότι το πλήθος είχε γίνει έξαλλο.

    Στο Γουινσκόνσιν, συνωστισμένοι επίδοξοι αγοραστές της παιγνιδομηχανής ποδοπατήθηκαν με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματισθεί ελαφρά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 November 2006 - 21:50:54 UTC