Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-11-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισόβια για τον Μουρατίδη
  • [02] Πρώτη επίσημη για τη Ρουαγιάλ
  • [03] ΄Ενας νεκρός δύο ελεύθεροι
  • [04] Κάλεσμα για επενδύσεις
  • [05] Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα Η5Ν1

    [01] Κοινωνία

    Για τη δολοφονία της Κικής Κούσογλου

    Ισόβια για τον Μουρατίδη

    17/11/2006 9:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2006 9:39:59 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης δύο ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο 24χρονος Δαμιανός (Δάνος) Μουρατίδης, για τη δολοφονία της 20χρονης φίλης του Κικής Κούσογλου, τον Απρίλιο του 2005, στη Βέροια. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (5 προς 2), ενώ την ενοχή του -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας Γ. Κοσμίδης, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος κατά την τέλεση της εγκληματικής πράξης βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής. Ο Δ. Μουρατίδης αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού.

    Ζήτησε συγνώμη

    Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με το δικαίωμα η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, καταδικάστηκε ο 41 ετών ξάδελφος του δράστη, Παναγιώτης Κανέλλης, ο οποίος βοήθησε τον κατηγορούμενο να κρύψει και να θάψει το πτώμα της κοπέλας.

    Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη και φορτίστηκε συναισθηματικά, όταν ο 24χρονος κλήθηκε να περιγράψει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της μοιραίας νύχτας, όταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, δέχθηκε τηλεφώνημα από την 20χρονη, που του ζήτησε να βρεθούν στο σπίτι του προκειμένου να διακόψουν οριστικά τη σχέση τους.

    Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του, ο κατηγορούμενος ζήτησε επανειλημμένα συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, χωρίς, όμως να μπορέσει να δώσει μια πειστική εξήγηση για το τι ήταν αυτό που τον ώθησε να προβεί στη συγκεκριμένη πράξη.

    Η δολοφονία της άτυχης κοπέλας αποκαλύφθηκε τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνισή της, στις 11 Αυγούστου του 2005, όταν ο ίδιος δράστης ομολόγησε ότι την στραγγάλισε, θάβοντας την με τη βοήθεια του ξαδέρφου του στην περιοχή του φράγματος «Ασωμάτων» του Αλιάκμονα.

    [02] Κόσμος

    Πρώτη επίσημη για τη Ρουαγιάλ

    17/11/2006 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Λίγες ώρες μετά την ανάδειξή της, ως επίσημη υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος, για τις προεδρικές εκλογές το Μάιο του 2007 στη Γαλλία, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, κήρυξε την έναρξη του προεκλογικού της αγώνα, με επίσημη ομιλία στην πόλη Melle που ανήκει στην εκλογική της περιφέρεια, στη νοτιοανατολική Γαλλία. "Σήμερα, είναι μία ωραία μέρα για να ξεκινήσουμε τη μάχη", δήλωσε η μεγάλη νικήτρια των χθεσινών προκριματικών εκλογών των σοσιαλιστών, καλώντας το γαλλικό λαό να συσπειρωθεί γύρω από το "λαϊκό κίνημα που έχει διαμορφωθεί και που είναι ικανό να τραβήξει τη χώρα προς τα πάνω". Παράλληλα απαντώντας στους επικριτές της δήλωσε ότι δεν επιδιώκει "καμία προσωπική δόξα" από την εκλογή της, καθώς έχει συνειδητοποιεί "την τεράστια ευθύνη που έχει, να μην απογοητεύσει όλες και όλους αυτούς που ελπίζουν".

    Άνοιγμα στις ευπαθείς ομάδες και τους μετανάστες

    Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που απασχολούν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μιλώντας, για τη φτώχεια, την αβεβαιότητα, τις κοινωνικές ανισότητες, την ανασφάλεια στην εργασία, που πλήττουν και απασχολούν τους περισσότερους εργαζόμενους, για τις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους και υπερχρεώνονται και τους νέους για τους οποίους το μέλλον δείχνει ζοφερό..

    Δίνοντας το πολιτικό της στίγμα, κάλεσε τους πολίτες να συμβάλουν μέσω της "συμμετοχικής δημοκρατίας" στην διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων.

    "Δεν θέλω να εφαρμόσω μόνη μου τη μεγάλη αλλαγή, θέλω να την οικοδομήσω μαζί σας. Η πολιτική θα πρέπει να διαμορφώνεται από την πραγματικότητα της ζωής των πολιτών. Θα πρέπει να δίνουμε προσοχή στα μαθήματα που δίνει ο λαός. Να συνειδητοποιήσουμε ότι ο λαός είναι αυτός που μπορεί να αποφασίσει καλύτερα για τη ζωή του, και να υποδείξει εν ονόματι ποιων αξιών θα πρέπει να δράσει η Αριστερά", τόνισε.

    Παράλληλα έκανε άνοιγμα στους μετανάστες τονίζοντας:"Σας καλώ να δείτε μαζί μου την εικόνα της Γαλλίας, η οποία έχει αλλάξει πολύ, έχει διαφοροποιηθεί, μα δεν την έχουμε ακόμα αποδεκτεί. Για να κερδίσει σε περηφάνια η Γαλλία θα πρέπει να αναγνωρίσει ως νόμιμα παιδιά της, όλους τους νέους των οποίων οι οικογένειες ήλθαν από αλλού και που σήμερα είναι γνήσιοι Γάλλοι, και παρ όλα αυτά υφίστανται συνέχεια διακρίσεις. Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε μία νέα κατάσταση, με βάση την πολυμορφία των ταλέντων όλων αυτών των νέων".

    Τέλος έκλεισε, καλώντας όλους του Γάλλους "να κινητοποιηθούν και να συσπειρωθούν, να αναρωτηθούν τι πρέπει να γίνει για τη χώρα".

    "Ας σκεφτούμε μία Γαλλία που θα έχει το κουράγιο να αντιμετωπίσει τις αλλαγές χωρίς να απαρνηθεί τα ιδανικά της για την ελευθερία, την αδελφότητα και την ισότητα. Για μία δίκαια τάξη στην αταξία που κυριαρχεί και που χτυπάει τους πιο αδύνατους", κατέληξε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

    Συγχαρητήρια επιστολή Παπανδρέου

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, στην οποία εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την πανηγυρική εκλογή της.

    "Οι Γάλλοι σοσιαλιστές σου έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και εντολή να δώσεις έναν νικηφόρο αγώνα, ώστε να οδηγηθεί η Γαλλία σε έναν άλλον δρόμο μετά από μια δωδεκαετή συντηρητική διακυβέρνηση. Η Ευρώπη έχει σήμερα ανάγκη από μια άλλη πολιτική πρόταση που να διαμορφώνει, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς, τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της οποίας θα είναι ο άνθρωπος και στόχος η δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας. " τόνισε ο κ. Παπανδρέου στην επιστολή του.

    [03] Ιράκ

    ΄Ενας νεκρός δύο ελεύθεροι

    17/11/2006 9:59:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νεκρός βρέθηκε ο ένας από τους πέντε δυτικούς υπηκόους που απήχθησαν την Πέμπτη στο νότιο τμήμα του Ιράκ. Δυο από αυτούς απελευθερώθηκαν μετά από επιχείρηση που έκαναν οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ. Τέσσερις πράκτορες της αμερικανικής ασφάλειας και ένας Αυστριακός απήχθησαν χθες κοντά στην πόλη Σαφουάν, μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Ιράκ με το Κουβέιτ, την ώρα που επόπτευαν μια αυτοκινητοπομπή 50 οχημάτων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Όμηροι πέντε Δυτικοί στο Ιράκ

    [04] Οικονομία

    Από τον Υπουργός Οικονομίας στις ΗΠΑ

    Κάλεσμα για επενδύσεις

    17/11/2006 11:34:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Ελλάδα αποτελεί τον ιδανικό επιχειρηματικό εταίρο για τις αμερικανικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να επενδύσουν και να συμμετάσχουν στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης και Μεσογείου, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες που παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου της Capital Link με θέμα την παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας.

    Η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε ένα δίκτυο 1000 και πλέον τραπεζικών καταστημάτων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, η δυνατότητα συνεργασίας με 3.500 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και η συμμετοχή στα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στην περιοχή, αποτελούν μερικά από τα συγκριτικά πλεονέκτημα που αποκτούν επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα, ανέφερε ο κ.Αλογοσκούφης.

    Νωρίτερα ο Υπουργός Οικονομίας έκανε εκτενή αναφορά στα σημαντικά βήματα προόδου της ελληνικής οικονομίας, που όπως τόνισε έγιναν μετά από προσεκτική υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης και όχι τυχαία και συμπτωματικά, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας αποτελεί πλέον την ατμομηχανή της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής των 160 και πλέον εκατ. κατοίκων.

    Δεν εφησυχάζουμε όμως, ανέφερε ο Υπουργός, και πρόσθεσε "Συνεχίζουμε την ατζέντα των ιδιωτικοποιήσεων, με τον ΟΤΕ να βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου αλλά και περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις στο τραπεζικό τομέα και στον τομέα των μεταφορών".

    Το οικονομικό κλίμα έχει αλλάξει ριζικά, όσοι από εσάς δοκιμάσατε και απογοητευτήκατε στο παρελθόν, σας προσκαλούμε να ξαναπροσπαθήσετε, κατέληξε ο κ.Αλογοσκούφης απευθυνόμενος ειδικότερα στους ελληνοαμερικάνους επιχειρηματίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ελληνική οικονομία στη Νέα Υόρκη

    [05] Υγεία

    Στο νομό Φθιώτιδας

    Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα Η5Ν1

    17/11/2006 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ύποπτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε άγρια πάπια, στην περιοχή Ανθήλης Σπερχειού, στο νομό Φθιώτιδας. Το δείγμα προωθήθηκε για περαιτέρω εξετάσεις στο Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης και στη συνεχεια θα σταλεί στο Λονδίνο (CRL), ώστε να προσδιοριστεί η πιθανότητα ταυτοποίησης του παθογόνου στελέχους Ν1. Ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων εθνικών και κοινοτικών μέτρων στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το ύποπτο κρούσμα. Σε περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 2 χλμ από υδροβιότοπους λίμνες, ποτάμια, τα οικόσιτα πουλερικά πρέπει να είναι σε κλειστούς χώρους είτε σε χώρους με στέγαστρο και δίχτυ για να μην έρθουν σε επαφή με άγρια πτηνά. Εφιστάται η προσοχή και στην αυστηρή εφαρμογή της απαγόρευσης πώλησης πουλερικών σε υπαίθριες αγορές. Από τις 16 Οκτωβρίου είχαν ενημερωθεί οι Κτηνιατρικές Διευθύνσεις της χώρας για εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας, ενόψει της μεταναστευτικής περιόδου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 17 November 2006 - 21:50:39 UTC