Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίστροφη μέτρηση
  • [02] Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο Άγιο Όρος

    [01] Πολιτική

    Στη γραμμή εκκίνησης για το β΄ γύρο

    Αντίστροφη μέτρηση

    21/10/2006 10:18:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2006 11:11:46 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    Η αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο γύρο των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών, που θα διεξαχθούν σε επτά Νομαρχίες και σε 247 Δήμους, όπου την περασμένη Κυριακή κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο 42%, ξεκίνησε. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, στα ίδια εκλογικά τμήματα που χρησιμοποιήθηκαν την προηγούμενη φορά, ενώ οι εκλογείς δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο. Το Υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει σε ετοιμότητα για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Μόλις κλείσουν οι κάλπες στις 19:00 θα μεταδοθεί από το ειδικό site της ΕΡΤ για τις εκλογές, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΝΕΤ το πρώτο exit poll απ όλες τις κρίσιμες περιοχές.

    Καθοριστική αναμέτρηση

    Εκλογές για τις Νομαρχίες διεξάγονται σε Αρκαδία, Καρδίτσα, Κεφαλληνία, Λευκάδα, Μαγνησία, Σέρρες και στα Χανιά.

    Στη Θεσσαλονίκη θα αναμετρηθούν ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος (41,43% στον πρώτο γύρο) και η Χρύσα Αράπογλου(21,6%).

    Στην Πάτρα ο Αν. Φούρας (34,73%) και ο Ευ. Φλωράτος (34,06%). Εκλογές θα διεξαχθούν και σε 19 άλλες πρωτεύουσες νομών.

    Επίσης σε 7 μεγάλους δήμους της Αττικής : στη Νίκαια, όπου αναμετρώνται ο Στ. Μπενετάτος (25,4% στον πρώτο γύρο) και η Δημ. Μόσχου (25,3%), στο Ίλιον ο Νικ. Ζενέτος και ο Αλέξανδρος Λυκουρέσης, στη Γλυφάδα ο Ιωάννης Θεοδωρόπουλος και ο Κωνστ. Κοκόρης, στο Κερατσίνι ο Χρ. Σαλαλές και ο Φώτ. Μελάς, στην Ηλιούπολη ο Θεόδωρος Γεωργάκης και ο Ιωάν. Αναγνώστου, στις Αχαρνές ο Σπ. Στριφτός και ο Παν. Φωτιάδης και στη Νέα Σμύρνη ο Γ. Κουτελάκης και η Ν. Κατσέλη.

    Εν τω μεταξύ, επίθεση με ξύλα και λοστούς δέχθηκε τα ξημερώματα ο υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου Αλέξανδρος Λυκουρέσης, επιστρέφοντας με συνεργάτη του από προεκλογική ομιλία. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκληθούν πολλαπλά τραύματα και θλαστικές κακώσεις στον κ. Λυκουρέση, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο Γενικό Κρατικό του Πειραιά.

    Χρήσιμες πληροφορίες

    Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι πολίτες, ανεξάρτητα από το αν ψήφισαν στον πρώτο γύρο ή όχι.

    Ψηφίζουμε με την αστυνομική μας ταυτότητα, το διαβατήριο μας ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο που να βεβαιώνει την ταυτότητα μας. Το ίδιο ισχύει και για τους εκλογείς που είναι πολίτες της Ε.Ε.

    Εάν φτάνοντας στο εκλογικό τμήμα διαπιστωθεί ότι έχει γίνει λάθος στην εγγραφή του ονόματός σας, θα πρέπει να πάτε στον δήμο ή την κοινότητα, προκειμένου να σας δώσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας. Όσοι έχουν παραληφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους, μπορούν να ψηφίσουν με τη βεβαίωση που πήραν την προηγούμενη Κυριακή.

    Όσοι είστε εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια δύο ή περισσοτέρων Δήμων οφείλετε να ψηφίσετε στο Δήμο της τελευταίας σας εγγραφής.

    Επισημαίνεται, για μία ακόμη φορά, ότι η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική, εκτός από τις γνωστές εξαιρέσεις (πχ. για πολίτες άνω των 70 ετών). Διευκρινίζεται ότι δεν είναι απαραίτητο να εφοδιασθούν με βεβαίωση για την χιλιομετρική απόσταση, όσοι από τους παραπάνω εκλογείς διαμένουν την ημέρα των εκλογών σε τόπο που απέχει εμφανώς και κατά κοινή αντίληψη πάνω από διακόσια (200) χιλιόμετρα από το τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

    Πληροφορίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (www.ypes.gr ), η οποία είναι ενημερωμένη και κατευθύνει τους πολίτες επακριβώς στο εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν. Επισημαίνεται, για μία ακόμη φορά, ότι, ειδικά για την Αττική, υπάρχει στις προσεχείς εκλογές η ακόλουθη καινοτομία: Παρέχεται η δυνατότητα στο χρήστη της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών να έχει πρόσβαση σε χάρτη που τον καθοδηγεί για την ακριβή θέση του εκλογικού τμήματος. Από τις 27.9.2006 έως και χθες η ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών είχε δεχθεί τον πρωτοφανή αριθμό των 4.871.038 ερωτημάτων, γεγονός που καταδεικνύει τον αυξημένο βαθμό εξοικείωσης των πολιτών με το διαδίκτυο αλλά και τον λειτουργικό χαρακτήρα της νέας ιστοσελίδας.

    Επίσης λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1564 για όλη τη χώρα. Τέλος, σχετική πληροφόρηση μπορούν να έχουν επικουρικά οι πολίτες και από τη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, από τις 08.00 έως τις 21.00 σήμερα 21 Οκτωβρίου 2006 και από τις 08.00 έως τις 19.00 αύριο, 22 Οκτωβρίου 2006, στις ακόλουθες 9 τηλεφωνικές γραμμές, οι οποίες παρέμειναν στη διάθεση του κοινού αδιαλείπτως από την προηγούμενη εβδομάδα: 210 3223391, 210 3231824, 210 3235344, 210 3220308, 210 3220281, 210 3230228, 210 3232829, 210 3232144, 210 3230398

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Υπουργείο Εσωτερικών

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ενόψει του β' γύρου

    [02] Κοινωνία

    Προσκυνηματική επίσκεψη στην Αθωνική Χερσόνησο

    Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο Άγιο Όρος

    21/10/2006 11:19:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Κατά την παραμονή του στην Αθωνική Χερσόνησο θα γίνει δεκτός με τιμές από την Ιερά Κοινότητα, ενώ στο πρόγραμμά του προβλέπεται επίσκεψη σε τρία τουλάχιστον μοναστήρια.

    Χθες ο κ. Βαρθολομαίος παρέστη σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια ζωής του ΠΑΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, παρουσία περίπου 1.500 ατόμων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συνδέσμου των βετεράνων ποδοσφαιριστών του "Δικεφάλου", Γιώργος Κούδας, που πρόσφατα βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπυ είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη και ο οποίος μίλησε για την ιστορικότητα του συνδέσμου. Ο κ. Βαρθολομαίος κατά τη δική του ομιλία καταδίκασε τη βία στα γήπεδα, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα εξεύρεσης επενδυτή που ταλανίζει την ομάδα λέγοντας πως "έχει ο Θεός". Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος ο οποίος είπε πως προσεύχεται για την επίλυση του προβλήματος". Διαβιβάστηκε επίσης χαιρετισμός για την εκδήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, διαβάστηκε επιστολή του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ενώ χαιρετισμό από το βήμα απηύθυναν ακόμη ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Γιάννης Καλατζής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Φόλιας, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    Αργότερα παρατέθηκε δείπνο προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κυβερνείο από τον Υπουργό κ. Καλαντζή, κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Θεσσαλονίκη ο Βαρθολομαίος


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 October 2006 - 8:50:29 UTC