Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική εφ΄όλης από τον Γ. Παπανδρέου
  • [02] Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κορέας
  • [03] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα
  • [04] Επίθεση εναντίον αλλοδαπών στην Αθήνα
  • [05] Άναψε η φλόγα για τους Special Olympics
  • [06] Τιμή στον Κωνσταντίνο Καραμανλή
  • [07] Ζητείται αερο...κλειδαράς

    [01] Πολιτική

    Επέτειος 32 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

    Κριτική εφ΄όλης από τον Γ. Παπανδρέου

    3/9/2006 10:41:00 μμ

    "Η Ελλάδα μπορεί το καλύτερο, μπορεί έναν άλλο δρόμο", είπε ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκινώντας την ομιλία του σε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, στην επέτειο των 32 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. "Αυτήν την 3η του Σεπτέμβρη σας καλώ όλους και την νέα γενιά της χώρας μας να ξεκινήσουμε ένα νέο αγώνα ... με την δέσμευση και τον στόχο ότι θα χτίσουμε μια δίκαιη κοινωνία" υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για το σύνολο της πολιτικής της. Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για αύξηση της ανεργίας και του πληθωρισμού, για συρρίκνωση του εισοδήματος, για επιβίωση της ελληνικής οικογένειας με δανεικά, για καθυστέρηση των έργων, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι "χτίζει μια κοινωνία της αδικίας". Επίσης, την κατηγόρησε για απώλεια τεράστιων κονδυλίων απο την ΕΕ, για ατολμία στην εξωτερική πολιτική, αλλά και για ολιγωρία στο μέτωπο των πρόσφατων μεγάλων πυρκαγιών. Αναφερόμενος στην Παιδεία, τόνισε ότι δεσμεύεται "για μια μεγάλη ανατροπή που θα μας φέρει στην πρωτοπορία της Ευρώπης", αλλά και για "ένα δημόσιο σύστημα Παιδείας που θα διασφαλίζει στα παιδιά μας τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν με σύγχρονα εφόδια τον παγκοσμιοποιημένο ανταγωνιστικό κόσμο". Για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, είπε πως το ΠΑΣΟΚ δίνει τον αγώνα με σιγουριά για την νίκη, υπογραμμίζοντας, ότι "το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου", ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι "το ΠΑΣΟΚ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας".

    Απάντηση Ρουσόπουλου

    Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, είπε πως "προκαλούν τη νοημοσύνη και την μνήμη των πολιτών, όταν τολμούν να μιλούν για κοινωνική δικαιοσύνη, εκείνοι που: άλλαξαν τον αξιακό κώδικα της κοινωνίας μας, παρέδωσαν το κράτος λάφυρο στο κόμμα και στα συμφέροντα, ξεπούλησαν τον δημόσιο πλούτο σε λίγους ισχυρούς, εγκατέλειψαν τους πολλούς να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, αντιμετώπισαν την Περιφέρεια ως άλλη Ελλάδα. Το πώς ακριβώς αντιλαμβάνονται τη δίκαιη κοινωνία το έδειξαν στην πράξη επί 20 ολόκληρα χρόνια. Όσο μάλιστα παραμένουν, ακόμα και σήμερα, προσηλωμένοι σε καταδικασμένες πρακτικές του χθες, στην πόλωση, την οξύτητα, το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αναδεικνύουν την απύθμενη αναξιοπιστία τους και να αποδεικνύουν ότι τα περί νέου ξεκινήματος είναι λόγια του αέρα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Ναύπακτο ο Γ. Παπανδρέου

    [02] Πολιτική

    Τη Δευτέρα οι συναντήσεις με Παπούλια-Καραμανλή

    Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κορέας

    3/9/2006 9:01:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κορέας, Ρο Μου Χιούν, συνοδευόμενος από πολλούς υπουργούς και επιφανείς επιχειρηματίες της χώρας του. Οι επαφές του Κορεάτη Προέδρου με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία αρχίζουν τη Δευτέρα. Την Κυριακή, ο Κορεάτης Πρόεδρος προέβη σε μια συμβολική κίνηση, για να υπογραμμίσει το ενδιαφέρον του για ακόμα στενότερες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα. Ο Κορεάτης Πρόεδρος, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, επέλεξε να επισκεφθεί το μνημείο Πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας στου Παπάγου, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους Έλληνες. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, υποδέχτηκε το Προεδρικό ζεύγος στο Ηρώο, όπου ο Κορεάτης Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι, σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για τους Έλληνες που βοήθησαν την χώρα του σε κρίσιμες περιστάσεις. "Θα θυμόμαστε τους 10.000 Έλληνες στρατιώτες που πολέμησαν μαζί μας ως ήρωες", είπε και υπογράμμισε, ότι η χώρα του, που αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς, θέλει να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Ρο, χειροκροτούμενος από τους παλαίμαχους του Κορεατικού Πολέμου, απένειμε μετάλλια εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και εκτίμηση του για την Ελλάδα.

    Κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψη του στη χώρα μας, ο Κορεάτης Πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του, Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, θα μιλήσει σε επιχειρηματικό συνέδριο που συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ, ενώ θα υπογράψει και δύο συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς Τουρισμού και Θαλάσσιων Μεταφορών.

    [03] Κοινωνία

    Από τις 11:30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

    3/9/2006 8:26:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους της Αθήνας, τη Δευτέρα, λόγω της έλευσης των Προέδρων της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και της Βουλγαρίας, Γκεόρκι Παρβάνοφ. Από τις 11:30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με διακοπές της κυκλοφορίας σε οδικούς άξονες και εκτροπές της κυκλοφορίας σε άλλους δρόμους. Οι ρυθμίσεις θα επηρεάσουν περισσότερο την περιοχή μεταξύ του ξενοδοχείου Χίλτον και της Πλατείας Συντάγματος και θα ισχύσουν και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που κινούνται στις οδούς της παραπάνω περιοχής. Οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφύγουν την κίνηση με τα οχήματά τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας αλλά και όσοι κινηθούν να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

    Ο Βλαντιμιρ Πούτιν θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μεταξύ 13:00-14:00, μισή ώρα νωρίτερα αναμένεται ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας. Αμέσως θα επιβιβαστεί σε όχημα και συνοδεία αστυνομικών, μέσω της Αττικής Οδού, της Λεωφόρου Μεσογείων και της Βασιλίσσης Σοφίας, θα φτάσει στο ξενοδοχείο. Βέβαια στο σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, υπάρχουν ακόμη τρία εναλλακτικά δρομολόγια, τα οποία είναι άκρως απόρρητα, για λόγους ασφαλείας. Για την ασφαλή μετακίνηση και παραμονή των Προέδρων, θα διατεθούν περίπου 1000 αστυνομικοί, ενώ το προσωπικό της τροχαίας όμως θα παραμείνει επί ποδός μέχρι αργά, καθώς το βράδυ αναμένετε να φτάσει η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ από την Ιαπωνία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνομιλίες για τον πετρελαιαγωγό

    [04] Κοινωνία

    Νεαροί τους τραυμάτισαν στο κεφάλι

    Επίθεση εναντίον αλλοδαπών στην Αθήνα

    3/9/2006 9:48:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στο κέντρο της Αθήνας για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από την εθνική ομάδα μπάσκετ, ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε δύο αλλοδαπούς, στην οδό Σταδίου και την πλατεία Ομονοίας. Οι δράστες χτύπησαν με γροθιές και τραυμάτισαν στο κεφάλι τους δύο αλλοδαπούς, έναν Παλαιστίνιο και έναν από το Μπανγκλαντές, οι οποίοι διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Μετά το συμβάν, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν 29 προσαγωγές υπόπτων στην Ασφάλεια για προκλητική συμπεριφορά στο κέντρο της Αθήνας που δεν είχε καμία σχέση με τις πανηγυρικές εκδηλώσεις. Οι προσαχθέντες ανακρίνονται για να διαπιστωθεί αν συμμετείχαν εκτός των άλλων και στον τραυματισμό των δύο αλλοδαπών. Παράλληλα, κλήθηκαν και οι τραυματίες για αναγνώριση.

    [05] Κοινωνία

    Άναψε η φλόγα για τους Special Olympics

    3/9/2006 9:16:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο βωμό του ρωμαϊκού ωδείου στην Πάτρα, έγινε το Σάββατο το βράδυ η αφή της φλόγας των Special Olympics, παρουσία της συζύγου του πρωθυπουργού Νατάσσας Καραμανλή. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με μία ξεχωριστή συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Τυφλών Κοριτσιών της Αιγύπτου "Φως και Ελπίδα", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Special Olympics, που διοργανώνονται από το Οργανισμό "Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006". Η Συμφωνική Ορχήστρα Τυφλών Κοριτσιών της Αιγύπτου επεφύλασσε μία έκπληξη για το κοινό της. Εκτός από γνωστά κλασσικά έργα που ερμήνευσαν, το ρεπερτόριό τους περιελάμβανε τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκι. Σε δηλώσεις που έκανε ο Συντονιστής της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού "Πάτρα 2006", Χρήστος Ροϊλός, τόνισε, πως "πολιτισμός σημαίνει σεβασμός στη διαφορετικότητα, την προσωπική αξιοπρέπεια, την ελευθερία έκφρασης. Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα της συναυλίας, αυτή είναι η αποστολή των Special Olympics, αυτός είναι ο πυρήνας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης", υπογραμμίζοντας, πως είναι πολύ περήφανοι που η Πάτρα είναι η πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που συμπεριέλαβε την Τελετή Αφής της Φλόγας στο πρόγραμμά της. Από την πλευρά της, η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές των Special Olympics, ενόψει των πανευρωπαϊκών αγώνων που θα γίνουν στη Ρώμη από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα, σε ειδική τελετή στο λιμάνι της Πάτρας, όπου το Φως της Ελπίδας και του Πολιτισμού παραδόθηκε στο πλοίο με το οποίο θα μεταφερθεί στην Ιταλία, συνοδεία ιστιοφόρων.

    [06] Κοινωνία

    Τιμή στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

    3/9/2006 10:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κωνσταντίνου Καραμανλή έγιναν την Κυριακή το πρωί στη Μύκονο, οκτώ χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου πολιτικού. Την πρωτοβουλία είχε ο στενός συνεργάτης του Θεόδωρος Χαριτόπουλος και στην εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ίδρυμα Καραμανλή παρέστησαν μέλη της οικογένειάς του, υπουργοί, βουλευτές αλλά και κάτοικοι του νησιού που είχαν ζήσει από κοντά την ηγετική προσωπικότητα. Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μιχάλης Βαφειάδης.

    [07] Παράξενα

    Ζητείται αερο...κλειδαράς

    3/9/2006 7:23:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters

    Το να κλειδωθεί κάποιος έξω από το σπίτι του, έξω από το αυτοκίνητό του ή έστω μέσα στην τουαλέτα ενός εστιατορίου, είναι απολύτως φυσιολογικό και συνηθισμένο. Ναι μεν πρόκειται για ατυχία, αλλά σίγουρα δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Μία τέτοια άτυχη στιγμή όμως, έλουσε με κρύο ιδρώτα τους επιβάτες ενός καναδικού αεροσκάφους, όταν είδαν, εν πτήσει, τον πιλότο κλειδωμένο έξω από το πιλοτήριο. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πιλότος θέλησε να πάει στην τουαλέτα τι να κάνουμε, άνθρωπος είναι και αυτός. Όμως, η πόρτα έκλεισε ερμητικά και ούτε αυτός, ούτε ο δεύτερος πιλότος μπορούσαν να την ανοίξουν. Έτσι το πλήρωμα αναγκάστηκε να την ξηλώσει. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Air Canadas Jazz, το περιστατικό συνέβη ενώ έμεναν ακόμα 30 λεπτά πτήσης. Επίσης, τόνισε, πως το περιστατικό αυτό είναι πολύ σπάνιο. Σύμφωνα με την καναδική εφημερίδα "Ottawa Citizen" οι επιβάτες, έκπληκτοι, έβλεπαν τον πιλότο επί δέκα λεπτά να χτυπά την πόρτα του πιλοτηρίου, ενώ ταυτόχρονα συνομιλούσε με το δεύτερο κυβερνήτη μέσω ενός εσωτερικού τηλεφώνου. Ωστόσο, η εκπρόσωπος της εταιρίας χαρακτήρισε "υπερβολικά δραματικό" το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τονίζοντας ότι σε καμία στιγμή δεν κινδύνευσαν οι επιβάτες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 3 September 2006 - 20:50:37 UTC